JYPin juniorit kaudella 2018–2019

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
31.08.2018 klo 18:30, B-nuorten SM alkusarja: Pelicans – JYP (Youtube .. jos lähetysjärjestelyt reilassa, mulla ei tietoa siitä.)

15 Jasper Rantanen – 13 Santeri Koskela – 18 Kristian Kujala
9 Elias Ruusu – 42 Niko Liiri

12 Jesse Helander – 14 Perttu Kauhanen – 8 Joakim Kemell
5 Kimi Kuusela "C" – 3 Michal Beňo

17 Waltteri Salo – 44 Aapo Laine - 19 Oliver Sundström
2 Sebastian Linnera – 4 Aleksi Malinen

11 Tatu Pietiläinen – 27 Roni Kuusikko – 23 Jasse Mäkäräinen
7 Leevi Viljanen (P)

41 Juho Helander (AM)
35 Tino Ahokas
Tästä yhteenvetoa harjoituskaudesta ja tästä ennakkoa sekä karsintasarjalle että viikonlopulle. Kemell, Malinen, Koskelat ja Jesse Helander muodostavat joukkueen viiden kiinnostavimman pelaajan ryhmän, mutta myös Kauhasta, Kuusikkoa, Sundströmiä, Beňoa, Kangasniemeä ja niin edelleen kannattaa tarkkailla keskittyneellä silmällä. Pitää siirtyä pikaisesti ennen hoki-iltaa ruoanlaittoon, joten sen syvällisemmin pelaajaprofiileihin en nyt mene – onhan noita nimiä enemmän tai vähemmän jo aiemmin käsiteltykin, joskin tieto vanhenee näissä kuvioissa joskus nopeastikin – mutta eiköhän sitä ehditä kauden aikana.

***

31.08.2018 klo 19:00, Nuorten SM-Liigan alkusarja: HPK – JYP (Ruutu+)

18 Joni Airo – 28 Onni Boman – 29 Roope Isokangas
6 Tomi Niku – 11 Kristian Falck "C"

34 Niklas Lehikoinen – 14 Samuel Valkeejärvi – 24 Oscar Lemström
16 Jere Vertanen – 4 Rene Pylvänäinen

13 Oskari Kalajanniska "A" – 8 Tommi Niskanen – 25 Konsta Keteli "A"
7 Joonas Viinikainen – 20 Jesse Hoikkanen

22 Kristian Pylvänäinen – 26 Konsta Jääskeläinen – 21 Tuomas Pekkonen
5 Leo Kalilainen (P)

42 Niko Lappi (AM)
41 Roope Pekkinen
Lappi maalissa, ou jee. Kenttäkoostumuksiinkin on tehty joitain muutoksia, mutta lähinnä "jätkää kokoonpanosta ulos ja toista tilalle" -hengessä. En osaa sanoa tarkalleen, millainen joukkue HPK:lla tällä kaudella on, mutta perinteisesti hämeenlinnalaiset ovat olleet hyvä mittari (kaudesta toiseen pleijareissa sekä voittaneet pari edellistä runkosarjaa), ja ainakin sarjan viime kauden pistekuningas Erkka Seppälä on näemmä liittynyt heidän kokoonpanoonsa tälle illalle. Kasvojenpesun paikka.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Tekstiseurannaksi meni, eli ei kovin kummoista kuvaa B:n illasta tarjota. Turpaan tuli, mutta numeroiden valossa tasainen taisto, mikä lupaa ihan hyvää jatkoon, varsinkin kun tärkeitä jätkiä seurasi matsia sivusta. Huomenna sitten Sport himassa, ja siitä pelistä onkin oiva ottaa kolmella pisteellä lisää itseluottamusta nuorelle ja kokemattomalle jengille.

***​

Lappi nollat, ou jee. Koko joukkueelta kyllä aplodit ansaitseva tasonnosto. Kenttätasapaino puolustuspäässä ei hajonnut lähellekään samalla tapaa ja kiekollisia yksilövirheitä saatiin karsittua, vaikka kesäterää on edelleen havaittavissa. Seuraavaksi syynin alle ylivoima, sillä se oli umpisurkeaa. Bomanit, jotka kohensivat kiekkoaan tähän matsiin tasakentällisin, toi 'kankaiden vaihto jeesas, pyörittivät kelvollisesti sen vähän ajan mitä ylivoimavastuuta nauttivat, mutta sekä Niskasen että Valkeejärven ylivoimakoostumuksella oli suuria vaikeuksia saada kuviota kuntoon. Onneksi sentään Joonas Viinikainen alkoi esittämään avujaan tässä matsissa ja haki viivalta hienon ajoituksen vedolleen. Maistuva voitto.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
01.09.2018 klo 13:00, B-nuorten SM alkusarja: JYP – Sport [JKL kh] (Youtube)

15 Jasper Rantanen – 13 Santeri Koskela – 18 Kristian Kujala
9 Elias Ruusu – 42 Niko Liiri

12 Jesse Helander – 14 Perttu Kauhanen – 8 Joakim Kemell
5 Kimi Kuusela "C" – 3 Michal Beňo

17 Waltteri Salo – 44 Aapo Laine – 19 Oliver Sundström
6 Sampo Kansanaho "A" – 4 Aleksi Malinen

11 Tatu Pietiläinen – 27 Roni Kuusikko – 23 Jasse Mäkäräinen
7 Leevi Viljanen (P)

41 Juho Helander (AM)
35 Tino Ahokas

***

01.09.2018 klo 16:00, Nuorten SM-Liigan alkusarja: Ilves – JYP (Ruutu+)

18 Joni Airo – 28 Onni Boman – 29 Roope Isokangas
6 Tomi Niku – 11 Kristian Falck "C"

32 Iiro Hietakangas – 14 Samuel Valkeejärvi – 24 Oscar Lemström
16 Jere Vertanen – 5 Leo Kalilainen

13 Oskari Kalajanniska "A" – 8 Tommi Niskanen – 25 Konsta Keteli "A"
20 Jesse Hoikkanen – 7 Joonas Viinikainen

21 Tuomas Pekkonen – 26 Konsta Jääskeläinen – 22 Kristian Pylvänäinen
15 Juuso Nieminen (P)

35 Niko Parkkinen (AM)
41 Roope Pekkinen
Niin mielelläni olisin nähnyt Lapin jatkavan maalissa, mutta ymmärrettävästi Parkkisen vuoro. Hietakangas pääsee takaisin kokoonpanoon, muttei Bomanin rinnalle, vaan Valkeejärven, ja noissa muodoissa noi ovatkin kokonaisuutena tasapainoisemmat ketjut (lue: 'kankaiden paikkojen vaihto levittää vääntövoimaa ja kokemusta sopivasti kumpaankin kolmikkoon).

***

01.09.2018 klo 16:00, C-Nuorten SM-karsintasarja, lohko 2: JYP – KooKoo [JKL hh1]

12 Vilho Kunttu – 11 Samuel Mäkinen – 88 Valtteri Maurola
26 Elias Valjakka – 6 Roni Jauhiainen

22 Valtteri Aliranta – 62 Jere Lassila – 41 Henri Pöllänen "C"
3 Niko Paananen "A" – 44 Tino Aunala

15 Niilo Kalilainen – 29 Erik Leppänen – 33 Oiva Yksjärvi
42 Juhana Levänen – 37 Lauri Heikkinen

32 Antti Vallström – 25 Tuomas Mäkinen – 23 Henri Spoof
45 Aapo Kokkonen (P)

35 Topias Leinonen (AM)
30 Kalle Reiman
Jere Lassilan ja Valtteri Maurolan lisäksi korvan taakse erityisesti Tino Aunalan ja Topias Leinosen nimet. Reilua pari viikkoa vaille 2004 syntyneen Aunalan kyky ymmärtää hyökkäyspeliä on kadehdittava ja poika on noussut ehdottomien suosikkipuolustajieni joukkoon. Leinonen taas on yksi ikäluokkansa kovimmista kassareista Suomessa tällä hetkellä ja se jätkä joka näistä junnuista onnistuu syventämään henkilökohtaista ikäkriisiäni kaikista pahiten. Aikuisuudessa ei sinällään valittamista, mutta kyllähän sitä joskus kaipaa aikaan jolloin T. Leinonen numerolla 35 torjui edustuksen maalinsuulla ja oma elämä tiivistyi käsitteeseen huoleton lapsuus.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Aamupala oli vielä syömättä ja ajattelin nauttia siitä mieluummin rauhassa, joten päätin skippailla striimailutkin. Tilastojen perusteella taistelupeli, mutta kolme pistettä oleellisinta. Kujala, jonka viime kausi meni pipariksi pitkälti loukkaantumisen vuoksi, on aloittanut syksynsä vauhdilla (kahteen otteluun 3+1). Toivottavasti jatkaa samaa rataa, sillä tulokaskausiaan pelaavan nuoriso-osaston kannalta olisi hyvä asia jos kärkinimenä on joku vähän varttuneempi jätkä ottamassa enimpiä paineita pois.

Kiekolla toimiminen on koko ajan varmempaa ja etäisyydet optimaalisempia, mikä on johtanut vakaampaan ja nopeampaan pelin kääntämiseen. Sekä pelillinen että tuloksellinen suuntaus on oikea. Avausmaalissa laitureilta vahva ajo kiinni vastustajaan, minkä seurauksena kiekko kulkeutui Bomanille tekosektorille. Ratkaisumaalissa taas Airo nosti kiekon jalalla omista sekä dumppasi kulmaan, jossa Vertanen voitti kaksinkamppailunsa ja löysi maalin edestä Jääskeläisen, joka viimeisteli varmasti vedolla. Maalissa Parkkinen oli totutun rauhallinen ja kaikkiaan ihan mies paikallaan. Kenttäpelaajista Airo alkoi muistuttaa dominoivan dynaamista itseään. Alkusekoilun jälkeen oikein hienot fiilikset tästä viikosta.

Nihkeetä tiputella näitä pisteitä pois pussista, mutta eihän nyt alkusarja yhteen kauneusvirheeseen kaadu. Maurola matsin sankari kahdella maalillaan ja se kyllä lämmittää sydäntä. C on ainoa sunnuntaina pelaava jengi; vastassa SaiPa/Ketterä vieraissa.
 

HampaatOn

Jäsen
JYP-Kalpa.
Melkoista kuraa on Jyp A:n peli. Kaikelta osin. Kalpa vie, Jyp inisee. Ei ole Lapin torjunnoissa tänään kehuttavaa. Suorat vedot uppoavat sisään ja tällä hetkellä vahvalla 80 torjuntaprosentilla mennään (peliä pelattu 35:07). Kentällä kikkaillaan lapsellisia kärkikyniä. Aloituksissa sentään Jyp on hitusen vahvempi, mutta vain hitusen.
Jos jotakin pitäisi vaihtaa, niin päävalmentaja. Ei riitä Heikkisellä.
 

HampaatOn

Jäsen
Jatkan.... Lopputulos nuorten SM, Kalpa-Jyp: 7–4. Vau. Ei siis melkoista, vaan ihan täyttä kurakakkaa. Keteli hattutemppu, ainoa valopilkku jyppilän näkökulmasta. Mitä ihmettä siellä kentällä tapahtui? Lapille onnittelut kolmannen erän jäätävästä torjuntaprosentista 60.
Keltamustalle propsit päivän pelistä.
 

HampaatOn

Jäsen
Heikolta näyttää. Alempi sarjaa alkaa valitettavasti kutsua. Nyt tarvittaisiin aika ripeällä tahdilla ryhtiliikettä valmennukseen, mutta sitä taitaa joutua odottelemaan?
 

Toimitus

Jäsen
Hei palstalaiset!
Tiedoksi: Jatkoaika julkaisee tänään laajan artikkelin, jossa käydään läpi JYPin pelaajapolitiikkaa, tulevaisuuden näkymiä ja Jukka Holtarin työnjälkeä. Myös Holtari pääsee ääneen pitkässä haastattelussa. Tymäkkää tavaraa aiheesta, josta ei ole liiemmin journalistisessa mediassa puhuttu.

Herättäviä lukuhetkiä toivoen,
- Toimitus
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Jos nyt jotain positiivista tämän hetken tilanteesta haetaan niin JYPin Nuorten liigan joukkue otti viikonlopun molemmista (koti)peleistään voiton ja venytti voittoputkensa jo kolmeen otteluun. Erityisesti pakkipari Kristian Falck - Joonas Viinikainen pelasi todella fiksua ja kypsää peliä. Väkevä esitys siinäkin mielessä että vakiokokoonpanon pelaajista poissa olivat viikonloppuna mm. Konsta Keteli, Oskari Kalajanniska, Roope Isokangas, Konsta Jääskeläinen ja O-P Viinikainen.

Alkukaudella on myös pistänyt silmään Joni Airon ennakkoluuloton peli. Todella taitava ja näppärä hyökkääjä joka muistuttaa minusta hyvin paljon pari vuotta vanhempaa Jerry Turkulaista.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
Jos nyt jotain positiivista tämän hetken tilanteesta haetaan niin JYPin Nuorten liigan joukkue otti viikonlopun molemmista (koti)peleistään voiton ja venytti voittoputkensa jo kolmeen otteluun. Erityisesti pakkipari Kristian Falck - Joonas Viinikainen pelasi todella fiksua ja kypsää peliä. Väkevä esitys siinäkin mielessä että vakiokokoonpanon pelaajista poissa olivat viikonloppuna mm. Konsta Keteli, Oskari Kalajanniska, Roope Isokangas, Konsta Jääskeläinen ja O-P Viinikainen.

Alkukaudella on myös pistänyt silmään Joni Airon ennakkoluuloton peli. Todella taitava ja näppärä hyökkääjä joka muistuttaa minusta hyvin paljon pari vuotta vanhempaa Jerry Turkulaista.
Nappaan kiinni vaan Joonas Viinikaiseen: minusta esiintynyt pirun hyvin edustuksen matseissa, ja mielelläni näkisin enemmänkin kaveria kokoonpanossa.
 

HampaatOn

Jäsen
Mitenkäs nuo meidän junnujen maalivahdit ovat pelanneet?
Miltä nuo tilastot nyt nopealla vilkaisulla näyttävät A:n osalta: Lappi 17.11. Jyp-Saipa, torjuntaprosentti 76,92, Parkkinen: 16.11, Kärpät-Jyp, torjuntaprosentti 86,36.
Eli ei kovin hyvin.
Jyp-Saipa-peli onkin näemmä ollut kunnon teurastus.
Mikä pakko on työntää alamittainen beejunnu imemään maaleja matsiin, joka on potentiaalisesti voitettavissa? Viimeiseen erään on näemmä lähdetty johdossa, mutta viiden minuutin sisällä on vastustaja tehnyt neljä (4) maalia. Noita on ihan turha tulla puolustelemaan millään.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Keskimaan alueen joukkueen kokoonpano vuoden 2019 Tulevaisuuden Tähdet -tapahtumassa:

Maalivahdit:
1 Andersson Valtteri, JYP Jyväskylä
30 Korpela Aleksi, Hermes Kokkola

Puolustajat:
2 Koivuniemi Valter, Sport Vaasa
3 Lambert Marko, JYP Jyväskylä
4 Seppälä Jose, Hermes Kokkola
5 Vesala Juuso, Hermes Kokkola
6 Vuontisvaara Ossi-Veikka, JYP Jyväskylä
7 Zad Taha JYP Jyväskylä


Hyökkääjät:
8 Holm Kasper, Hermes Kokkola
9 Kivipelto Viljami, JYP Jyväskylä
10 Krook Aapo, JYP Jyväskylä
11 Maurola Valtteri, JYP Jyväskylä
12 Mäkinen Joonas, JYP Jyväskylä
13 Pakka Nico, JYP Jyväskylä

14 Pirhonen Miro, SKK
15 Porko Måns, Hermes Kokkola
16 Topp Eeli, Sport Vaasa

Yhdistelmäjoukkueen kokoonpano vuoden 2019 Tulevaisuuden Tähdet -tapahtumassa:

Maalivahdit:
1 Nieminen Roope, Ilves Tampere
30 Pakarinen Sampo, Kärpät Oulu

Puolustajat:
2 Kokki Otto, HPK Hämeenlinna
3 Kollanen Miska, Pelicans Lahti
4 Heinonen Otto, Ilves Tampere
5 Minkkinen Niko, JYP Jyväskylä
6 Kyllönen Tuomas, Hokki Kajaani
7 Salmela Joona, Kärpät Oulu

Hyökkääjät:
8 Mantere Eetu, Ilves Tampere
9 Helenius Kalle, Tappara Tampere
10 Tuominen Lauri ,Pelicans Lahti
11 Tervamäki Eetu, Tappara Tampere
12 Arvekari Teppo, JYP Jyväskylä
13 Jyväsjärvi Jan, Blues Espoo
14 Kangas Leevi, HIFK Helsinki
15 Erkinjuntti Robin, Kärpät Oulu
16 Rautiainen Janne, Hokki Kajaani

Tapahtumassa jaetaan tuttuun tapaan loput paikat Pohjola-leirille. Topias Leinonen, Joakim Kemell ja Jere Lassila pääsivät odotetusti sisään jo ekassa 38 pelaajan ryhmässä.

Tulevaisuuden Tähdissä mukana olevista hyökkääjistä Maurola on käytännössä satavarma pelaamaan itsensä leirille esitapahtumasta. Kivasta tullut Kivipelto otti paikkansa nopeasti C-nuorten puolelta ja on tuonut joukkueen hyökkäysketjuihin hyvää syvyyttä. Ihan taitavalta vaikuttanut siltä osin mitä mä ite ehdin syksyllä nähdä. Krook ennätti myös debytoida C:ssä, mutta pääosa kaudestaan on sujunut C2:ssa Mäkisen tutkaparina. En muista että olisin koskaan todistanut kummankaan kiekkoilua, paksu pinkka tehoja kuitenkin lupaa paljon. Pakkaan ja Arvekariin samat sanat; eivät riitä toistaiseksi omat tietoni pelaajakuvausten rustailuun. Pisteitä heillä C2:ssa mukiinmenevästi, mutta kuitenkin vähemmän kuin C2-nuorten kapteenistoon kuuluvalla Roni Jokisella, jonka nimen puuttuminen listoilta ihmetyttää. Jokinen oli enimmät ottelut kaudesta C2:n riveissä jo viime vuonna ja esiintyi oikein kypsästi pieneen kokoonsa että kokemattomuuteensa nähden. Ehkä se sitten alleviivaa sitä kuinka lahjakas seuran nollanelosten hyökkäysosasto on: todella terävä kärki Kemellissä ja Lassilassa sekä lupaavasti laajuutta kiitos Maurolan, Kivipellon ja kumpppaneiden.

Pakeista yhdestäkään mulla ei ole yksittäistä matsia enempää kokemusta eikä siksi varsinaisia näkemyksiäkään ole ehtinyt muodostua. Lähinnä mielikuvia, joita turha tuoda ilmoille. Vuontisvaara on toistaiseksi ainoa C:ssä ensiesiintynyt. C2-pisteissä Zad, Minkkinen ja Lambert eivät kuitenkaan paljoa taakse jää. Maalivahti Anderssoniin taas ei vähäisintäkään tuntumaa. Odotan mielenkiinnolla, jos ja kun nettilähetyksiä on luvassa ja löytyy aikaa niiden tsekkailulle.

Tapahtuma siis ensi viikonloppuna.

***
A:n syksy oli paha pettymys. Sijoituksena alkusarjan tokavika, vaikka käytettävissä olleella materiaalilla olisi pitänyt pystyä vähintäänkin taisteluun ylempään jatkosarjaan pääsystä. Alempaan jatkosarjaan tehtiin onneksi ryhtiliike ja toistaiseksi menty voitosta voittoon. Sillä irtoaa tämän hetken taulukossa jaettu piikkipaikka TuTon kanssa. Alempien jatkosarjojen voittajille luonnollisesti luvassa villi kortti säälipleijareihin joten ei tässä heikon ekan puoliskon takia tartte leukaa rintaan painaa.

B:n alkusarja oli ihan odotusten mukainen. Tavoitteeksi oli asetettu pääsy ylempään jatkosarjaan, mutta siitä jäätiin jokunen piste. Ymmärrettävää kun sarjaan aika kokematon ryhmä kasassa. Ainoa asia mikä jäi mietityttämään oli, miksi loppukiri A:laisten (Valkeejärvi, Airo, Boman, Hietakangas, Niku...) kanssa jäi niin vaisuksi. Alemmassa jatkosarjassa B on kulkenut A:n tavoin voitosta voittoon ja varmoilla otteilla vedetty jo mukava kuuden pisteen sarjajohto.

C oli kauteen lähdettäessä vakavasti otettava mestarikandidaatti, mutta syksyllä otteet olivat syystä tai toisesta tahmeita siitäkin huolimatta että nimekkäät B:n mukana kautensa aloittaneet Joakim Kemell ja Jesse Helander kävivät useasti jeesaamassa. Päästiin toki kevyesti viivan yli, mutta sijoitus karsintasarjalohkossa oli vasta neljäs Jokereiden, Bluesin ja Jokipoikien jälkeen. Kuitenkin keväälle startti on ollut tiukka. Jokerit on kaatunut, Blues on kaatunut ja muutama muukin on kaatunut. Eli myös C-nuoret ovat painelleet jatkosarjassaan voitosta voittoon ja onhan tota taulukkoa kiva katsella. Täysin pistein kärjessä ennen Kärppiä.

Näiden sarjojen striimit löytää nykyään kauttaaltaan Ruutu+:sta, jos etänä seuraaminen kiinnostaa.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Painoin syksyllä muistiin muutaman näytteen Tomi Nikun pelistä, joiden esiin kaivamiseen oli nyt sopivasti aikaa. #40 noissa klipeissä. Kuten videon otsikko kertoo, B-nuorista toki nämä, ei A:sta jossa Niku on kauttaan valtaosin kiekkoillut. A-nuorissa hokinsa on ollut vielä hivenen jännittynyttä ujostelua ja vahvuutensa jäivät yksittäisiä välähdyksiä lukuun ottamatta melko pimentoon niissä satunnaisissa matseissa joita mä seurailin. Siitä huolimatta Niku oli A:n alkusarjassa kesän 2020 varauskelpoisista suomalaispuolustajista kaikista tehokkain. Vastuuta tuli lähemmäs parikymmentä minuuttia per matsi, muttei kuitenkaan vakituisena ylivoimavastuuna sillä Falck, Viinikaiset ja Vertanen kahmivat suurimman osan jaossa olleista vaihdoista.

i) Näissä Niku ei ollut A-nuorten syksynä niin viileä kuin sopisi odottaa, mutta eiköhän se siitä. (07:10)
ii) Jos täytyisi tiivistää nikumaisuus muutamaan sekuntiin, tässä se olisi. (29:43)
iii) Ihailtavan vaivatonta. Ensin käytännössä yksilösuorituksella maalipaikka omalle joukkueelle, minkä jälkeen uhkaavassa vastahyökkäyksessä homma rauhallisesti haltuun ja hybridipitkä himaan. (1:42:12)
iv) ONKOHAN TÄMÄ JÄTKÄ NYT IHAN OIKEASSA SARJASSA?? Huomatkaa kuinka Niku lukee tilanteen syntymisen ja kuinka nopeasti kaikki päättyy maaliin. Lopussa tietty vietiin kahville junnumaajoukkuekassari eikä mikään tusinavahti. (1:57:20)
v) 3v3-pelaamista. Oon kuullut juttuja että Jetsissäkin on eräs nuori jyväskyläläispuolustaja ehtinyt jo ihastuttaa tässä pelimuodossa. (2:05:35)
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Keskimaan alueen joukkueen kokoonpano vuoden 2019 Tulevaisuuden Tähdet -tapahtumassa:

Maalivahdit:
1 Andersson Valtteri, JYP Jyväskylä
30 Korpela Aleksi, Hermes Kokkola

Puolustajat:
2 Koivuniemi Valter, Sport Vaasa
3 Lambert Marko, JYP Jyväskylä
4 Seppälä Jose, Hermes Kokkola
5 Vesala Juuso, Hermes Kokkola
6 Vuontisvaara Ossi-Veikka, JYP Jyväskylä
7 Zad Taha JYP Jyväskylä


Hyökkääjät:
8 Holm Kasper, Hermes Kokkola
9 Kivipelto Viljami, JYP Jyväskylä
10 Krook Aapo, JYP Jyväskylä
11 Maurola Valtteri, JYP Jyväskylä
12 Mäkinen Joonas, JYP Jyväskylä
13 Pakka Nico, JYP Jyväskylä

14 Pirhonen Miro, SKK
15 Porko Måns, Hermes Kokkola
16 Topp Eeli, Sport Vaasa

Yhdistelmäjoukkueen kokoonpano vuoden 2019 Tulevaisuuden Tähdet -tapahtumassa:

Maalivahdit:
1 Nieminen Roope, Ilves Tampere
30 Pakarinen Sampo, Kärpät Oulu

Puolustajat:
2 Kokki Otto, HPK Hämeenlinna
3 Kollanen Miska, Pelicans Lahti
4 Heinonen Otto, Ilves Tampere
5 Minkkinen Niko, JYP Jyväskylä
6 Kyllönen Tuomas, Hokki Kajaani
7 Salmela Joona, Kärpät Oulu

Hyökkääjät:
8 Mantere Eetu, Ilves Tampere
9 Helenius Kalle, Tappara Tampere
10 Tuominen Lauri ,Pelicans Lahti
11 Tervamäki Eetu, Tappara Tampere
12 Arvekari Teppo, JYP Jyväskylä
13 Jyväsjärvi Jan, Blues Espoo
14 Kangas Leevi, HIFK Helsinki
15 Erkinjuntti Robin, Kärpät Oulu
16 Rautiainen Janne, Hokki Kajaani
Kolme matsia viidestä oli tarjolla netissä Keskimaalta ja kaksi Yhdistelmältä. Huomioita niistä.

Maurola oli odotetun kova ja voitti tapahtuman maalipörssin. Ensimmäisensä (32:49) oli kuvaava esimerkki maurolamaisesta maalista; välillä saattaa kulua hetkiä pelin ulkopuolella (tässä nimenomaisessa tapauksessa toki vaihdossa olemisen vuoksi), mutta yhtäkkiä Maurola iskeekin yksilötaidollaan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Liukkaat ominaisuutensa sopivat aivan helvetin hyvin vastaiskuihin (19:40/51:05/1:03:26) ja kun vedossakin on vakuuttavuutta (46:12/24:42), niin puhutaan pelaajasta joka vetää perseet ensin penkkeihin ja sitten kiekon tullessa lapaan nostattaa niitä ennakoivasti ylös koska aika usein jotain kiinnostavaa tuppaa tapahtumaan.

Parannettavaakin totta kai löytyy. Kova halu ratkaista itse aikaansaa samankaltaista putkinäköistä kiekon kuskaamista kuin esimerkiksi Tomášekilla ja Rooballa, mikä luonnollisesti jarruttaa hyökkäystehojen räjähtämistä. Maurolan kohdalla onkin erittäin mielenkiintoista nähdä mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan.

Kun puhuin mielikuvista, viittasin lähinnä Niko Minkkiseen. Jonkinlainen nivaska vihjailevia tietoja oli hallussa ja varovaisissa ennakko-odotuksissa Minkkinen pyöri seuran kevyesti kiinnostavimpana pakkilupauksena nollanelosissa. Halusin kuitenkin välttää mahdollisen "ei Minkkinen mitään ihmeitä esittänytkään" -pettymyksen ja jätin pojan taitojen puolesta julistamisen edellisviestissä väliin, sillä en tosiaan henkilökohtaisesti ollut todistanut hokiaan ennestään kuin vajaan matsin vaihtomäärän verran. Jälkikäteen täytyy kuitenkin todeta että pelko mahdollisesta pettymyksestä oli aiheeton. Poika pelasi todella kaunista kiekkoa. @Hieroja! Laitahan nimi muistiin ellei ole jo... meinaan hyökkääjänäkin junnu-urallaan runsaasti viihtyneen pehmeäkätisen Minkkisen (41:32) pelissä oli kivasti vivahteita Joonas Viinikaisesta ja Jere Vertasesta.

Näppärää kiekonkäsittelyäänkin suuremman vaikutuksen teki Minkkisen maltti. Pelistään omassa päässä huokui kiekon kanssa suorastaan zenmäinen rauhallisuus. Tää tilanne (13:31) tiivistää toteamuksen täydellisesti: vastustajalta painetta mutta katse kärsivällisesti ylhäällä etsien fiksua valintaa, parin pelaajan puristuksissa viileät muuvit ja kiekonhallinta säilyy omilla. Tykkäsin myös siitä ettei pelinsä ollut hyökkäämisen osalta pakottamista. Minkkinen osasi hyödyntää sekä pienehkön (52:36) että hieman suuremmankin (43:23) tilan, muttei yrittänyt luoda hyökkäyksiä väkisin. Kiekottomana Minkkiseltä nähtiin kohtuu aktiivista mailapuolustamista, mikä on mukava juttu kerta ulottuvuutta löytyy. Hieno pelaaja. Aina siisti fiilis kun innostuu jonkun junnun esityksistä.

Muista seuran hyökkääjistä Kivipelto jäi kiekollisesti pimentoon ja vaikutti pelaajatyypiltä alaketjujen sentteri. Krook ja etenkin Mäkinen onnistuivat; klassikkokuviota mukaillut (55:36) alleviivasi poikien aikaisempaa kokemusta yhteispelistä. Arvekarilta myös laadukas tapahtuma älykkäällä pelaamisella. Pakalta aika perustekemistä.

Puolustajista Vuontisvaara oli tasapainoisen erinomainen. Ei suoranaista loistamista muttei myöskään liiemmin virheitäkään, vaan kiekot kypsästi joukkuekavereille kovalla prosentilla. Zadin meno vaikutti vähän kankealta, mutta tietty jos nyt kasvupyrähdystä käynnissä niin liikkuminenhan ei välttämättä kaikista raikkaimmalta vaikuta ja joka tapauksessa plussaa siitä että yritti pysyä rohkeasti kiekossa. Lambert ei lopulta ollutkaan mukana. Andersson maalissa esiintyi jokusta pehmeämpää maalia lukuun ottamatta mallikkaasti.

Loput nimet Pohjola-leirille julkistetaan keskiviikkona. Katellaan kuinka käy.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Loput nimet Pohjola-leirille julkistetaan keskiviikkona. Katellaan kuinka käy.
Maalivahdit (2/12):
Andersson Valtteri, JYP Jyväskylä
Leinonen Topias, JYP Jyväskylä

Puolustajat (3/36):
Minkkinen Niko, JYP Jyväskylä
Vuontisvaara Ossi-Veikka, JYP Jyväskylä
Zad Taha, JYP Jyväskylä

Hyökkääjät (5/54):
Kemell Joakim, JYP Jyväskylä
Krook Aapo, JYP Jyväskylä
Lassila Jere, JYP Jyväskylä
Maurola Valtteri, JYP Jyväskylä
Pakka Nico, JYP Jyväskylä

Tässä kaikki Pohjola-leiriltä ensimmäiseen maajoukkuerinkiin pääsyä tavoittelemaan lähtevät seuran pojat. Mäkisestä tuli siis tämän vuoden Aliranta ja Arvekarinkin olisin siltä osin mitä mä silmäilin kelpuuttanut mukaan ennen Pakkaa, mutta erittäin hyvä näinkin.

Yhteensä kymmenen nimeä. Jokereista matkaa leirille kaksitoista, mutta Bluesista (9) ja Kärpistä (8) jo vähemmän. Toki espoolaisestakin kiekkokoulusta kaikkiaan kymmenen pelaajaa, sillä yhdellä heistä näköjään Kiekko-Espoo seuranaan. Muita jyväskyläläisittäin kiinnostavia KalPa (8), Tappara (5), TPS (4), Ilves (4) ja HIFK (2). Ei paha, etenkin kun kyse ei tosiaan ole pelkästä määrästä vaan myös laatua löytyy.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Yhteensä kymmenen nimeä... Ei paha, etenkin kun kyse ei tosiaan ole pelkästä määrästä vaan myös laatua löytyy.
Kiitos näistä (tänäkin vuonna) tekemistäsi listauksista! Niissä on enemmän sisältöä ja näkemystä kuin uskaltaisi edes toivoa.

Onko JYP-pelaajien runsaudessa arviosi mukaan kyse vaihtelun piikkiin menevästä sattumasta (= tavallista lahjakkaampi ikäluokka), vai näkyykö tässä esim. Killerille tulleen hallin vaikutus?

Edit: mopiilitypot pois
 
Viimeksi muokattu:

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Kiitos näistä (tänäkin vuonna) tekemistäsi listauksista! Niissä on enemmän sisältöä ja näkemystä kuin uskaltaisi edes toivoa.

Onko JYP-pelaajien runsaudessa arviosi mukaan kyse vaihtelun piikkiin menemästä sattumaata (= tavallista lahjakkaampi ikäluokka), vai näkyykö tässä esim. Killerille tulleen hallin vaikutus?
Molemmilla varmasti vaikutusta. Suurempi kuitenkin sattumalla. Jääaika ja valmennus jeesaavat, mutta eihän Kemellin ja Lassilan tasoista talenttia osu joka ikäluokkaan edes pohjoisessa.

Myös viimeisen kymmenen vuoden menestysaikakausi on arvatenkin tukenut junnutuotantoa. 2000-luvun lapsia voi luonnehtia etuoikeutetuiksi kun ovat saaneet kasvaa sen aikana. Ite ysärilapsena vielä ikäluokkaa jolla Minardi-ajat muistissa. Olihan silloinkin erinomaisia esikuvia, mutta ei sitä sentään päässyt mallintamaan peliään itse Sami Vatasen mukaan. Toista NHL-pioneeria, Olli Määttää, näissä puheissa tietenkään unohtamatta. Kukaan tuskin kiistää heidän vaikutustaan uskon ja innoituksen luomisessa jyväskyläläisjunioreihin, vaikka vaikeehan asiaa mitata on.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
04-ikäluokan Pohjola-leiriltä valittuihin ensimmäisiin maajoukkue-ehdokkaisiin (44 pelaajaa) valittiin lopulta yhteensä kuusi (6) pelaajaa JYP:istä, joka on kyllä erinomainen suoritus! Lisäksi palkinnoista Jyväskylään matkasi roima määrä, valittiinhan JYP myös leirin parhaaksi seuraksi! Nopealla silmäyksellä siis eniten valittuja pelaajia, esim. Jokerit 5, KalPa 4, Kärpät 3, Blues 2 jne.

Maajoukkue-ehdokkaisiin valittiin:
Maalivahdit:
Topias Leinonen (Leirin paras maalivahti, paras pelaaja, tähtipelaaja, All Stars-kentällisen maalivahti), ikäisekseen aikaisin kehittynyt isokokoinen toisen polven JYP-maalivahti putsasi palkintopöydän ja antaa odottaa hyvää tulevaisuudelta.
Puolustajat:
Ossi-Veikka Vuontisvaara (Pelannut viime kauteen asti pääasiassa AA-sarjassa (Diskos, Team LKP), viime kaudella D1 syksy AAA ja keväällä lainalla muutamia pelejä AAA JYPissä, kehittynyt viimeisen vuoden aikana paljon)
Hyökkääjät:
Joakim Kemell (Odotettu valinta, leirin All Stars-kentällisen hyökkääjä)
Viljami Kivipelto (Karstulan kasvatti tuli varamiehen paikalta Pohjola-leirille toisena päivänä)
Jere Lassila (Kävi pokkaamassa edeltävällä viikolla JPS:n mukana jääpallon P21 SM-kultaa, Pohjola-leirin joukkueen fair play/respect-pelaaja & All Stars-kentällisen hyökkääjä)
Valtteri Maurola (Vahvajalkainen polkija)

04-ikäluokan tulevaisuus näyttää kyllä hyvältä Jyväskylässä!
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En muista onko junioreista mitään yleisketjua, joten tökätään tässä vaiheessa tänne. Jos on liigajoukkueen henkilöstön puolella ollut turbulenssia niin muutos myös junioripuolella. Linkki johtaa ksml.fi uutiseen, josta myös lyhyt lainaus alla.

Ei kaunaa eikä dramatiikkaa – valmennuspäällikkö Mikko Viitanen jättää JYP Juniorit

"– Taustalla ovat muutamat työkuvioihin liittyvät näkemyserot. Niitä on loppuvuodesta asti käännelty, mutta maaliin asti ei päästy. Ei saatu yhteistä näkemystä, Viitanen muotoili.

– Mitään kaunaa tai dramatiikkaa tähän ei liity. Näillä näkymin en ole jatkamassa töitä jääkiekon parissa, JYPissä kaksi Suomen mestaruutta omalla urallaan voittanut Viitanen lisäsi.

– Nyt on muutamia aika heikkoja ikäluokkia, mutta sitten C:n SM-joukkueelta odotetaan tältä keväältä aika paljon. 04-syntyneiden Pohjola-leirillä oltiin paras seura. Ollaan saatettu junioreiden valmennus tälle vuosituhannelle ja Buugin jäähalli on auttanut paljon. Kun aika tekee tehtävänsä, sieltä tulee entistä parempia JYP-pelaajia. Juuri nytkin katselen kaukalossa olevia poikia, jotka ovat lupaavia, mutta he ovat vasta 12-vuotiaita, Viitanen kertoi.

– Paljon on vapaita paikkoja niin liigajoukkueen kuin JYP Juniorien puolella. Nyt pitää uskaltaa uudistua ja rakentaa uusi JYPin näköinen juttu, joka vastaa nykykiekon vaatimuksia, Viitanen paalutti."
 

Baldie Jr

Jäsen
En muista onko junioreista mitään yleisketjua, joten tökätään tässä vaiheessa tänne. Jos on liigajoukkueen henkilöstön puolella ollut turbulenssia niin muutos myös junioripuolella. Linkki johtaa ksml.fi uutiseen, josta myös lyhyt lainaus alla.

Ei kaunaa eikä dramatiikkaa – valmennuspäällikkö Mikko Viitanen jättää JYP Juniorit

"– Taustalla ovat muutamat työkuvioihin liittyvät näkemyserot. Niitä on loppuvuodesta asti käännelty, mutta maaliin asti ei päästy. Ei saatu yhteistä näkemystä, Viitanen muotoili.

– Mitään kaunaa tai dramatiikkaa tähän ei liity. Näillä näkymin en ole jatkamassa töitä jääkiekon parissa, JYPissä kaksi Suomen mestaruutta omalla urallaan voittanut Viitanen lisäsi.

– Nyt on muutamia aika heikkoja ikäluokkia, mutta sitten C:n SM-joukkueelta odotetaan tältä keväältä aika paljon. 04-syntyneiden Pohjola-leirillä oltiin paras seura. Ollaan saatettu junioreiden valmennus tälle vuosituhannelle ja Buugin jäähalli on auttanut paljon. Kun aika tekee tehtävänsä, sieltä tulee entistä parempia JYP-pelaajia. Juuri nytkin katselen kaukalossa olevia poikia, jotka ovat lupaavia, mutta he ovat vasta 12-vuotiaita, Viitanen kertoi.

– Paljon on vapaita paikkoja niin liigajoukkueen kuin JYP Juniorien puolella. Nyt pitää uskaltaa uudistua ja rakentaa uusi JYPin näköinen juttu, joka vastaa nykykiekon vaatimuksia, Viitanen paalutti."
Mitähän junnupuolella oikein on meneillään!? Omaan silmään on kyllä Viitasen tekeminen ollut ihan vimosen päälle! Intohimolla on hommaansa vääntänyt poikien etu edellä. Voi perkele, enpä muuta osaa sanoa..
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Äkkiseltään kuulostaa todella hyvältä valinnalta ja oikealta mieheltä tuohon pestiin. Ehkä tällä saataisiin myös askeleen eteenpäin vielä juniorituotantoa Jyväskylässä. Tärkeää mielestäni myös että Ahvenjärvi saatiin pidettyä palkkalistoilla.
Juuri näin, mainio kaveri pitää organisaatiossa ja tuo on varmasti hänelle sopivin pesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös