JYP - Tappara La 4.12.2004

  • 4 178
  • 40

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Viestin lähetti Mosabacka
Tyni ihmetteli jatkoajan maalin aikana, että Tapparalla oli viisi miestä kentällä. Näkikö Kari omiaan vai oliko siellä ylimääräinen jamppa?

Tappara pelasi ilman maalivahtia. Näin todettiin Radio Suomen puolella.

Hyvä nousu Tapparalta ja vuoristorata sen kuin jatkuu...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Pitää kyllä antaa propsit Saariselle, kun uskaltaa ottaa veskan pois tollasessa tilanteessa.
 
Viestin lähetti Frankie
Pitää kyllä antaa propsit Saariselle, kun uskaltaa ottaa veskan pois tollasessa tilanteessa.

Kyseessä oli todennäköisesti vaihtovirhe.

Jospa joukkue muistaisi yrittää myös seuraavassa kotipelissä. Jannekin alkaa vähitellen lämmetä - kevään merkki jos mikä.
 

enijani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Colorado,
Helpot pinnat

Olipahan surkeaa katsottavaa, kun 2 rupusakkia oli vastakkain. Jyp hallitsi 2 erää kun tappara jäähyili ja kolmannessa tuli jypille täysi tyrmäys.3-1 maalin jälkeen kotijoukkue luuli jo voittaneensa, mutta tappara vyörytti vahvasti koko erän ja taistelu palkittiin 2:lla makealla pisteellä. J.Ojanen alkaa herätä, joko kevään merkkejä ilmassa.Öhman oli todella hyvä. Ihmettelen mitä on tapahtunut Myllykoskelle, se oli toiseksi paskin tuomarin jälkeen. Virheitä toisensa jälkeen..Sais mennä takasin poro-kaupunkiin mistä tulikin.Rohkea veto Saariselta jatkoajalla,kun otti Lehdon pois.Tällä kertaa kannatti.Kiitos Tappara, helpot pinnat...
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Eipä riitä selkäranka, ei. Jotenkin tuntuu siltä, että johtoaseman pitäminen on nykyisin melkein ylivoimainen tehtävä. Viime aikoina pelatuissa (2 viikon sisällä) Kärpät-, Ilves-, TPS-, HIFK-, Pelicans- sekä nyt Tappara-matseissa JYP on tehnyt tärkeänä pidetyn ensimmäisen maalin. Voitto on näistä matseista saatu Ilvestä vastaan. Ilmeisesti ei vain "uskalleta" voittaa. Tappioista pitäisi osata ottaa opiksi, mutta näyttää siltä, että enemmänkin historia toistaa itseään. Maalin tappiot antavat tietenkin hyviä tekosyitä ajatella, että "pomppu sinne, toinen tänne", mutta parempi joukkue yleensä saa kiekon kummasti pomppimaan paremmin.

Juu, niitä negatiivisia asioita voisi luetella tappiomielialassa vaikkapa kuinka pitkän litanian. Positiivisuuteen keskittyen iloitsen kuitenkin siitä, että pitkästä aikaa ylivoimalla ammuttiin jo hieman huonommastakin paikasta, ja ukkoja löytyi maskiinkin jo jopa kaksi silloin tällöin. Ja tulihan se maalikin yhden tällaisen munkkisutaisun seurauksena. Bonusta myös se, että hävittiin jatkoajalla - eipä tarvinnut nöyryyttää joukkuetta enää rankkarikisassa...

Ai niin. Tapparasta jäi aika vaisu ja passiivinen kuva. Mutta eipä ollut JYPpikään ensimmäisen erän jälkeen kummoinen. Tosin vaikutelmalla ei ole paskankaan väliä, jos pisteet ovat taskussa. Sinuhella ei paras päivänsä, mutta tuskin JYP olisi saanut johtoasemaansa ilman Lehdon pomputtelua. Juu. Alakuloiseksi vetää.
 

Shane

Jäsen
Paska peli tiivistettynä:

- tuomarilinja piti läpi ottelun, mutta oli aivan liian salliva. Hippoksen pahin kahvashow tällä kaudella mielestäni, edellisen kotiottelun loistava tuomarointi oli muisto vain.

- joka vitun kulmaväännön vei Tappara.

- JYP laukoi ottelussa noin kaksi kertaa. Toivottavasti tuo 3-1 -maali saisi jyppiläiset käsittämään, että sitä laukomista kannattaa, saa ja PITÄÄ harjoittaa muulloinkin kuin vain aivan tuhannen taalan paikoissa.

- Saariselta tosiaan hieno veto tuo Lehdon poisveto. Toisaalta, kun aloitus eli kiekko oli JYPin alueella, niin selväähän oli että sitä eivät ainakaan kotijoukkueen pelaajat olisi sieltä ihan hetkeen pois saaneetkaan. Sen verran vaikeaa se purkaminen oli taas tässäkin ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jasso, tekisi mieli sanoa että Saarisen kaveri Teemu Salminen ratkaisi pelin. Ainakin eräs toimitsija kiroili kovaan ääneen "tekaistuja jäähyjä". Tämä siis pelin ratkettua. Asia kyllä on niin että JYP hävisi tänään omaan munattomuuteensa. Tai ainakin tämä vaikutti eniten JYPin häviöön. Luvalla sanoen ne pari viimeistä jäähyä tulivat aika helposti linjaan nähden.

Huomenna uutta matoa koukkuun ja pisteiden metsästykseen.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Viestin lähetti Pakkipari
Jasso, tekisi mieli sanoa että Saarisen kaveri Teemu Salminen ratkaisi pelin. Ainakin eräs toimitsija kiroili kovaan ääneen "tekaistuja jäähyjä". Tämä siis pelin ratkettua..

Kyllä, Teemu 'kotijoukkue' Salminen vei Tapparalta sen kolmannen pisteen. Ehkä. Ei se meidänkään ylivoima nyt kyllä niin ihanaa ole viime aikona ollut, mutta parin ekan erän minuttimäärät eivät kyllä olleet sinne päinkään...

t. hanu
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Että tämmöinen lauantai-ilta Hippoksella. JYP:llä oli voiton avaimet täysin omassa käsissä, mutta eipä kelvannut.

Itseluottamus ja selkäranka ei tällä hetkellä JYP:llä riitä, heti 3-2 maalin jälkeen näki että JYP on täysin hermona ja Tapparan tasoitus oli vaan ajan kysymys.
Ja sieltähän se tuli, Wallinheimon suosiollisella avustuksella. Muutenkaan ei ollut W:llä paras päivänsä, tosin 2 ekaa maalia syntyivät JYP:n karmeiden puolustusvirheiden kautta. Mutta yksinkertaisesti tuossa joukkueesta puuttuu jälleen se liideri, mikä joukkuetta kantaisi vaikeiden aikojen ylitse, Immosesta ei siihen ole.
Martins yrittää ja yrittää, tänäänkin ok peli ja maali, mutta ei pysty tämäkään mies hinaamaan joukkuetta perässään.

Immosen kenttä oli tänään taas todella vaisu, varsinkin Virtasta ei näkynyt kentällä ollenkaan. Myöskään Hauhtosen kenttä ei juurikaan vakuuttanut (miten Hauhtoselle on saatu yksi tähti Jatkoajan raportissa?), neloskenttä väläytteli, Martinsin kentästä ainoastaan sentterille suht puhtaat paperit.

Neljäs perättäinen tappio, nyt taas testataan SM-liigan mukavimman valmentajan kykyjä. Onko kääntämään kurssia?
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No, eipä ollut radiosta "katsottunakaan" hääppöisen kuuloista. Tärkeintä kuitenkin tietysti se voitto ja kaksi pistettä. Ylivoimaa ehti jo harmitella, ennen kuin Mäntymaa päästi sitten piinasta. Ykköskenttä heräilemässä? Ojaset tekivät kolme Tapparan neljästä maalista. Nyt sitten päästiin taas hyvin mukaan siihen varsinaisen pudotuspelipaikasta taisteluun. Kuudetta sijaa ylemmäksi on muuten vaikea uskoa yllettävän, siitä eteenpäin täytyisi ohittaa joku tämän hetken liigan hallitsijaviisikosta. Tietysti, jos Tapparan peli muuttuu ihan toisennäköiseksi, mutta se on vielä kaukainen toive. No, ei jaeta vielä paikkoja puolessa välissä kautta. Tiistaina Tepsi kumoon, enään kolme pistettä eroa, jos Kärpät voittaa tänään teevee-pelin. Hetkinen, Koivu ja Recchi vuodenvaihteen jälkeen. Alkaisiko NHL jo? Vai pystyisikö Nimo tuomaan hurmoksen, jolla Tappara pystyisi haastamaan NHL-vahvistuksien haalijat? Vai hankitaanko mekin joku?

Tomikin suhteen kannattaa ehdottomasti olla kärsivällinen. Kahdessa ensimmäisessä pelissä uudessa seurassa(jonka peli on muutenkin sekaisin) ei voi odottaa ihmeitä. Toki, pisteitä ja ennen kaikkea maaleja pitää jatkossa tulla -se on selvä. Jotain lupauksia herättävää Jyp-pelin esityksessä oli, ainakin radion ja nettiarvioiden perusteella.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti hanu
Kyllä, Teemu 'kotijoukkue' Salminen vei Tapparalta sen kolmannen pisteen. Ehkä.

Höpöhöpö. Kyllähän Salminen "Mika Saarisen kaveri" pelasti Tapparan jo jatkoajalle, sen verran köykäisin perustein vihelsi niin Kovasen kuin Korhosenkin jäähyt. Kovasen jäähy tuli tavallisessa laitakahinassa ja samanlaisia tilanteita tulee ottelussa jatkuvasti kun ollaan kulmassa. Korhosen jäähy tuli kun hän heittäytyi Öhmanin laukauksen eteen. Korhonen oli jäissä jo pitkään ja Ö-man luisteli Korhosen ylitse ja hupskeikkaa, hyvä paikka kalastella jäähy.

Muutenkin Salminen salli eilen kahvaamiset ja estämiset. Ei ole kyllä Salminen ainakaan kuullut SM-liigan teemasta, jolla kahvat ja estämiset otetaan pois. Kyllähän noita teemoja voi vedellä vaikka kuinka, harmi vaan kun niistä ei pidetä kiinni ja valvota, että tuomarit toteuttavat niitä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Hele
Höpöhöpö. Kyllähän Salminen "Mika Saarisen kaveri" pelasti Tapparan jo jatkoajalle, sen verran köykäisin perustein vihelsi niin Kovasen kuin Korhosenkin jäähyt

Voihan itku ja hampaitten kiristys sekä muutama kyynel päälle. Mietin vain että jos tuomari tahtoo suosia toista joukkuetta(sinun mukaasi Tapparaa), niin miksi sitten vihelsi Tapparalle 7 jäähyä ja Jypille vain 6? Harvinaisen huonosti on siis suosinut Tapparaa. Vai oliko Salminen niin ovela että hämäyksen vuoksi antoi Tapparalle enemmän jäähyjä, ettei sinun mainitsemaa Tapparan suosimista ja pelastamista kukaan olisi huomannut?
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Viestin lähetti eagle
Voihan itku ja hampaitten kiristys sekä muutama kyynel päälle. Mietin vain että jos tuomari tahtoo suosia toista joukkuetta(sinun mukaasi Tapparaa), niin miksi sitten vihelsi Tapparalle 7 jäähyä ja Jypille vain 6? Harvinaisen huonosti on siis suosinut Tapparaa.

Joo, mutta sinäpä tiedäkkään taustoja, sillä viime peleistä tutun trendin mukaan varmin tapa pitää JYP maaleitta, on passittaa vastustajia jäähylle! Eilen tuli tosin yksi onnenkantamoinen (Kovasen yv-maali), mutta niinhän se on, että poikkeus vahvistaa säännön!
 

axe

Jäsen
Viestin lähetti erzo
Joo, mutta sinäpä tiedäkkään taustoja, sillä viime peleistä tutun trendin mukaan varmin tapa pitää JYP maaleitta, on passittaa vastustajia jäähylle! Eilen tuli tosin yksi onnenkantamoinen (Kovasen yv-maali), mutta niinhän se on, että poikkeus vahvistaa säännön!

Siis että Salminen halusi suosia Tapparaa ja koska tiesi Jypin ylivoiman tehottomuuden, niin antoi Tapparalle paljon jäähyjä? Tää taitaa olla huikein salaliittoteoria tuomarien puolueellisuudesta mitä mää oon kuullu.

Siinä jatkoajalla oli ihan makuasia annettiinko jäähy Öhmanin kaatumisesta vai estämisestä kun Koskenkorva kaadettiin hänen pyrkiessään kiekottomana maalille.

Mistä tulikin mieleen Saarisen nykyinen peluutus, kun ei mikään ketju saa onnistumisia. Sitten tosiaan yritetään hakea niitä toimivia systeemejä eikä jämähdetä vain katselemaan, mistä Saarista on paljon syytetty. Nytkin kolmannessa erässä vedettiin ketjuja koko ajan uusiksi Jypin 3-1:n jälkeen.
Ojanen-Ojanen-Kontiola
Laine-Öhman-Tomik
Viinanen-Hutko-Mäkinen
Ojanen-Ojanen-Venäläinen
Laine-Öhman-Kontiola
Viinanen-Hutko-Nurmi
ja sitten kyllästyin seuraamaan, kun mikään yhdistelmä ei pysynyt samana kahta vaihtoa. Alanen ja Koskenkorva olivat ainoat jotka vedettiin kokonaan sivuun. (Mitä helvettiä on tapahtunut Johannes Alaselle?)

Peluutuksen huipensi sitten se, että yli puoli erää viltitettynä ollut Koskenkorva sitten ilmestyi heti jatkoajan alussa takaisin jäälle. Kaikkia peluutuksen ideoita ja kiemuroita on välillä hyvin vaikea käsittää, mutta niin kauan kuin heitetään Mäntymaa ja Hutko ylivoimalla jäälle ja tuloksena on tasoitusmaali, niin antaa mennä vaan, Saariset.

Jatkoajan raporttiin vielä että Filppulan "tolppakuti" oli pari-kolmekymmentä senttiä sivuraudan puolella eli ei ns. lähelläkään. Ekassa erässä ylivoimalla Jyp kävi suht lähellä. Sen jälkeen kilisikin vain Wallinheimon pään vieressä.
 
Viimeksi muokattu:

Shane

Jäsen
Viestin lähetti axe
Siis että Salminen halusi suosia Tapparaa ja koska tiesi Jypin ylivoiman tehottomuuden, niin antoi Tapparalle paljon jäähyjä? Tää taitaa olla huikein salaliittoteoria tuomarien puolueellisuudesta mitä mää oon kuullu.
Tai sitten ihan jotain muuta, vähän vähemmän vakavasti otettavaksi tarkoitettua juttua..
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seisoskeluksihan tuo JYPin peli meni Tapparan kavennuksen jälkeen, ja loppu olikin jo helppo arvata. Kotijoukkueen huonoutta kuvaa kyllä se, että en muista milloin onni olisi ollut JYPin puolella noin selvästi kotipelissä, ja silti tuli tappio. Kolmannen maalin kaltaisia tuuripomppuja tulee JYPille tosi harvoin, ja Tappara taas 3-2-tilanteessa taisi parin minuutin sisään ampua kolme tai neljä kertaa yläputkeen. No, menihän se kiekko sitten maaliinkin asti lopulta, mikä oli kyllä pelitapahtumia ajatellen ihan oikeudenmukainen juttu.

JYPillä oli kyllä taistelua pelissä, mutta paketti jotenkin hajosi kolmannessa erässä ja Tappara jyräsi koko ajan. Wallinheimokaan ei ollut yhtä vakuuttava kuin aikaisemmin, vaikka ei suoranaisesti huonostikaan pelannut.

Tämänpäiväinen peli mennään varmaan vielä vanhoilla ketjuilla, mutta nyt kun tulee muutama päivä taukoa, Alatalo saisi heittää Piispasen pois Martinsin viereltä. Näyttävätkään otteet eivät oikein auta, jos ei tehoja tule yhtään, ja eilen edes niitä lupaavia otteita ei nähty. Kiistämättömän lupaava pelaajahan Arsi on, mutta noin suurta roolia ei välttämättä kannata antaa junnulle, joka on vasta kehittymässä liigatasoiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös