JYP - SaiPa 1.2. klo 15.00 @ Hippos, Jyväskylä

  • 7 189
  • 77

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yllättävän mukavaa katsottavaahan tuo oli. Pelaajat eivät ainakaan ole luovuttaneet, joten kunnon yrityksestä sai sentään kicksejä.

Mistäs muuten tuli se Nielikäisen toinen jäähy? Tilanne meni minulta pääosin ohi. Hetkeä aiemmin nimittäin Pasi sai aika rivakasti keppiä, mutta sitähän ei tietenkään vihelletä, kun se on Nielikäinen, sen vika se on kuitenkin. Olikos tuo siis jonkinmoinen kosto vai ihan vääntötilanne?

Oli taas sellainen "Vihollisen maaperällä" -fiilis. Lankomieskokelas ja minä taisimme olla hallissa sen keltakypäräisen hepun lisäksi ainoat, jotka aplodeerasivat kotijoukkueen maaliverkon heiluessa.

Anteeksipyyntö vielä maalivahti Leinoselle: kun Nielikäinen ja joku JYP:n pelaaja ajoivat Leinosen yli, minä taputin. Syy oli kuitenkin se, että luulin kiekon menneen maaliin, ei se että veskari sai osuman. Sorry Leinonen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Täydet pisteet SaiPalle sitkeästä yrityksestä, joka tuotti sentään yhden pisteen ja ennenkaikkea ansaitun sellaisen.
Eipä tuossa JYP:n pelissä viime aikoina mikään ole muuttunut, ei sitten paikan päältä eikä telkkarista katsottuna. Samanlaista velttoperseilyä illasta toiseen, yhdellä kentällä ei pitkälle pötkitä.

Edelleen kyllä valitan tuosta peluutuksesta, miksi helvetissä sitä yv:tä pitää pelata peruskentillä. Miksei näihin erikoistilanteisiin voi koota erikoisia kenttiä, kiekollisesti taitavia, kenties ripaus fyysisyyttä. Ykkösen peluutus normaalikokoonpanossa ymmärretään, mutta ei minusta Mikkosella ja TJääskeläisellä pitäisi olla mitään asiaa kentälle ylivoimalla, vaikka Mikkonen tänään maalin tekikin. Hauhtosen yv-peluutus taas on pakon sanelemaa.

Noh, onneksi nyt tuli työn ja tuskan kautta kaksi pojoa. Helvetin paskalla pelillä kylläkin.
Todellinen testi onkin maaottelutauon jälkeen, kun kuuden kärjestä kohdataan neljä joukkuetta.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Viestin lähetti Vaicci#63
Miksiköhän? Sachl jäi liian yksin. Kävi ihan sääliksi Sachlia. Ihme että saimme pidettyä tämän kultakimpaleen.

Jäi liian yksin? Sachlillahan ne maalintekopaikat oli. Sachl niissä epäonnistui.

Kultakimpale?

Ehkä sitten kun kykenee tehoilemaan. Sachl ei ole McTavish, Sachl ei ole Machulda. Nämä olivat parhaimmillaan kultakimpaleita.
 

Aksu

Jäsen
Malmivaarasta on jäänyt varsin positiivinen kuva ensimmäisten esitysten perusteella. Kuvaan kuuluu luonnollisesti loukkaantua lähes samantien. Sairasloman pituudesta ei ota tolkkua. Töllössä puhuttiin alustavasti kahdesta viikosta ja raportissa "pitkästäkin" huilista. Aika näyttää, mutta meillähän sitä leveyttä varsinkin pakistossa piisaa.
 
Suosikkijoukkue
KOOKOO, Buffalo Sabres, Juventus
Re: Re: Ihan jees matsi

Viestin lähetti Siniviiva
Marttinenhan syötti SaiPan yhden maalin, että enpä kovin kehuisi.

Joo vähän liian kiireessä nuo kommenttini kirjoitin, että pääsi unohtumaan tuo Marttisen kiekosta ohi sutaisu, jonka jälkeen Hirvonen pisti pelin tasoihin. Tais Jyri muuten ihan kohtuullisesti pelata. Oli kyllä se Saipa-pakin syöttö Uhlbäckille kuitenkin hienompi ;)
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan hieno peli tv:sta katsottuna. Ennakkoasetelmat lupasivat jälleen kerran varsinaista kotijoukkueen voittomarssia, mutta toisin kävi.

Taistelun ja yrittämisen, sekä Sachlin huiman minuuttimäärän lisäksi mieleen jäi yksi positiivinen ja yksi erittäin negatiivinen asia. Näin ehkä kauden komeimman maalin, jonka siis Kauppinen taituroi kun "syötti Qvstin kautta itselleen". Toisaalta ennätysmiehemme Matti Hana näytti todellisen osaamisensa syöttämällä JYP:n maalin. EI TÄLLAISIA! Ihmettelen Hanan roolia joukkueessa, varsinkin kun intoa puhkuvia junnuja on penkinpää täynnä, annetaan tällaisen pelata. Pyh.

Sachlia todella käy sääliksi, tuolla yrittämisellä pitäisi jo todennäköisyysteorioidenkin mukaan tulosta tulla. Ehkä sitten ensi pelissä tai ensi kaudella tai seuraavassa joukkueessa? Jatkopahvi tämän miehen kanssa oli peliliike jota arvostan. Kaikesta ei haluttu luopua ja johtohahmo tarvitaan. Uudessa roolissa on vain aluksi vaikeaa, ehkä sitten ensi kaudella.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Olipahan upea taistelu jätkiltä. Tätä haluan nähdä jatkossakin. Materiaali on mitä on, mutta tuollainen taisteluasenne pitäisi olla joka pelissä. Todella jämäkkä suoritus.

Harmittavia juttuja olivat JYPin helppo 1. maali, ja kolmas maali joka oli Matti Hanan täysmunaus. Myöskin tuomari Favorin oli kohtuu hyvin pihalla. Oli kyllä hermot mennä kun JYP sai kolmannen erän puolivälissä helpon 5-3 tilanteen melkein minuutiksi. Mutta täytyy muistaa että kyllähän Favorin puhalsi jäähyjä JYPillekin. Ikävä homma myöskin Malmivaaran loukkaantuminen - yhtään loukkaantumista ei tarvittaisi tässä tilanteessa.

Positiivisista olivat tosiaan pirunmoinen taistelu ja esim. Juha Jokiraidan ensimmäinen liigamaali. Tappio taas, mutta esitys oli ihan positiivinen lähtökohdat huomioon ottaen.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Oliskohan meidänkin pitänyt myydä puoli joukkuetta pois niin olis alkanut asennetta löytymään?
Tänään kentällä oli yksi taisteleva joukkue ,mutta se ei ollut se oikea joukkue.
Sääli ettei työvoittoja tunneta ,koska tänään vastustajamme sen olisi ansainnut.
Tuolla pelillä on ihan sama päästäänkö sijalle 10. vai ollaanko 11.
Tauon aikana on syytä tehdä taikoja ,jos meinataan pelata vielä runkosarjan jälkeenkin.
Tosin joukkuehan on yhtä hyvä kuin sen runkosarjasijoitus ,mutta nähdyn perusteella Saipa on pokkeus tähän sääntöön.
Mitä tulee tuohon Nielikäisen taklaukseen niin ei prkl käännetä sitä selkää siellä laidan lähellä. terv. AntiPasi fanclubin jäsen.
 

ahal

Jäsen
Viestin lähetti wade
Oliskohan meidänkin pitänyt myydä puoli joukkuetta pois niin olis alkanut asennetta löytymään?
Tänään kentällä oli yksi taisteleva joukkue ,mutta se ei ollut se oikea joukkue.
Sääli ettei työvoittoja tunneta ,koska tänään vastustajamme sen olisi ansainnut.
Tosin joukkuehan on yhtä hyvä kuin sen runkosarjasijoitus ,mutta nähdyn perusteella Saipa on pokkeus tähän sääntöön.
Mitä tulee tuohon Nielikäisen taklaukseen niin ei prkl käännetä sitä selkää siellä laidan lähellä. terv. AntiPasi fanclubin jäsen.
Kiitos JyPin kannattajille (SaiPan) kannustuksesta näin "talvimasennuksen keskellä"! Ja hyvinhän sputnikit totta vie pelasivat, pisteensä varmasti ansaitsivat. Olisi voinut päättyä toisinkin päin, mutta nyt JyP sai venytettyä hajurakoa patalaumaan. On helppo luisua jossittelulinjalle, mutta kuitenkin: jos sputnikit olisivat pelanneet samalla intensiteetillä marras-, joulu- ja tammikuun, sarjasijoitus voisi olla parempikin... Mutta toivottavasti JyP löytää vielä ruutia lisää, pleijareissa noutaja voi tulla pian moisella lepsuttelulla. Sama koskee Ässiä.

Yksittäisistä pelaajista tänään jäivät mieleen Sähly (mikä kun ei kiekko pompi reppuun...!?), Hire, Pasi, Kauppis-Mika, Kuokka... kukaan ei oikeastaan pettänyt. Hanan "lahja" kyllä hieman riipaisi. Ja junnut olivat ajoin puolustuksessa helisemässä. JyPin Immonen on kyllä vaarallinen, aina kylmä rinki tietyssä paikassa kun J kavereineen on kentällä! Onneksi muut "kompensoivat" tuota pelkotilaa. Leinonen saa puhtaat paperit siinä missä Kuokkakin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kaksi pistettä ja tänk juu veri meni. SaiPa antoi aika hyvän vastuksen. Hyvää vieraspelaamista ja vaarallisia vastaiskuja. Ilman Machuldaa ja Myllystäkin SaiPa tulee olemaan vittumainen vastustaja monelle joukkueelle.

Marttiselta taas aivan hirveä kämmi. Tuollaiseen kämmiin en nähnyt ole edes Hyrkäksen syyllistyvän. Kortelaiselta olen nähnyt vastaavan kerran. Sami Siltavirraltakin alle kymmenen.

Kiekon sisääntuonnissa Uhlbäck on yhä Nutikka. Jatkoajalla Alatalolla on dilema, että peluuttaako Virtasta, joka on kärkikarvaajana täysi nolla vai karvaamaan pystyvää Uhlbäckiä jonka syötöt ja kiekon kuljetukset ruuhkassa ovat taattua nutikkaa. Virtasen peluuttaminen tällä kertaa kannatti, kuten jälkiviisaasti voimme todeta.

Alexandre Tremblay oli vaarallinen joka kerta kun sai kiekon. Hän tosiaan tulee laidasta kiekon kanssa sekä luistelee ja laukoo. Laskin häneltä kaksi laukausta ja molemmat olivat todella vaarallisia vetoja. Samoin kiekon sisääntuojana hän on erinomainen. Syöttelijä tosin aika nutikka. Silti en tajua miksi normaalissa pelutuksessa Tremblay saa noin naurettavan vähän peliaikaa. Hänen ja Mikkosen peliajat voisi vaihtaa päittänsä.

Valtteri Tenkaselta naurettava taklauksen vastaanotto. Todella masentavaa, että meillä on joukkueessamme yksi hiton lassekukkonen, jolla urheiluhengen lisäksi puuttuu itsesuojeluvaisto. Toivon todella, että tuo taklauksen jälkeinen makailu tuli puhtaasta kivusta, eikä jäähynkalastelusta. Kipu lienee sellainen ärsyke, jolla Tenkasen kaltainen koira voisi pavlovin hengessä oppia ottamaan taklauksia vastaan. Parempi olisi oppia nyt vielä kun raajat liikkuvat.

No, näistä on yleensä saatu pelikieltoa 8-10 peliä, joten Nielikäisen pelit alkavat olla pelattu. Ja tähän hymiötä niin paljon kuin jokaisen henk.koht sarkasmivalo vain tarvitsee syttyäkseen. Itse kun en niitä käytä alleviivaamaan tekstiäni.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Sergeiltä asiaa! Leinonen jäi vielä mainitsematta. Leinonen on kuin varjo viime kaudesta. Ajoittain erittäin epävarma, päästelee helppoja yms. Jos ei otteet parane niin sitten vain kaikki Nikkilän varaan ja voivotellaan jälkikäteen paskoja maalivahteja. Pitkämäki pelannut jonkin verran paremmin toki paremmassa joukkueessakin. Täällä vain ei tunnuttu häntä niin hirveästi arvostettavan viime kaudella.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Etelä-Saimaaseen otteluraportin kirjoittanut toimittaja on ottanut Nielikäisen hampaisiinsa ja väittää Nielikäisellä olevan ajatuksen kateissa. Tuon Tenkaseen kohdistuneen taklauksen lisäksi toimittja nostaa esiin Leinosen päälle ajelun.

Ja sitten oma mielipiteeni tapauksista. Laitataklauksesta tulleen jäähyn hyväksyn. Tenkanen ottaa kyllä taklauksen todella hölmösti vastaan ja olisi omalla toimillaan voinut välttää vaaratilanteen. Nielikäisellä olisi mielestäni kuitenkin ollut aikaa keskeyttää taklaus kun huomaa vastujan alkavan pyllistellä edessä.
Törmäys Leinosen kanssa oli taas puhdan kamppailutilanne. Leinonen lähti vastaan ja Pasi yritti loppuun asti ehtiä kiekkoon. Lisäksi Jypin pakki teki koukullaan väistämisen mahdottomaksi.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siinä Leinosen ajelussa nyt ei ollut kyllä mitään. Taklauksessa ehkä siinä mielessä, että en usko Tenkasen tahallisesti kääntäneen selkää, vaan keskittyneen liikaa kiekon kanssa pelailuun ja jättäneen huomioimatta sen, että joku saattaa olla tulossa päälle.

Favorinin tuomarilinjan kaltaisia näkisi mielellään useamminkin Hippoksella. Etenkin kotijoukkue kahvasi välillä melkoisesti ja Favorinilla oli kanttia antaa näistä jäähyjä myös silloin, kun vastustajan pelaaja ei kaatunut. Favorinillakin lienee huonoja päiviä, mutta kyllä eilinen esitys meni yhdessä Jari Levosen IFK-pelin kanssa sinne tuomariesitysten eliittiin tällä kaudella.

Onneksi tuli kaksi pistettä ja Koivunen on ensi pelissä mukana, niin on odotettavissa vähän tehokkaampaa ylivoimaa. Etenkin Sillgrenin toivoisi piristyvän samantyylisen keskusmiehen saapumisen myötä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Viestin lähetti FourForty
Siinä Leinosen ajelussa nyt ei ollut kyllä mitään. Taklauksessa ehkä siinä mielessä, että en usko Tenkasen tahallisesti kääntäneen selkää, vaan keskittyneen liikaa kiekon kanssa pelailuun ja jättäneen huomioimatta sen, että joku saattaa olla tulossa päälle.

Jeps, FourFourtyn kanssa samaa mieltä. Katselin illan päätteeksi ottelun vielä Urheilukanavalta uudestaan ja ei siinä ollut Nielikäisellä mitään tehtävissä. Tasapaino horjui JYP-pakin koukuttelun vuoksi. Kokemuksesta tiedän että yhdellä jalalla jarrutus tuosta vauhdista ei ainakaan helpotu, kun on ukko niskassa kiinni...Näytti paikan päältä katseltuna pahemmalta kuin itse asiassa olikaan...tietenkin kyseessä voi olla nielikäis-lisä, joka tuollaisissa tilanteissa napsahtaa katsojalle päälle.

Tenkanen ei mielestäni kalastanut jäähyä tai kääntänyt selkäänsä...innostui liikaa irtokiekosta laidasta ja unohti että joku voi taklatakin. Lisäksi Tenkanen horjahtu hieman ennen laitaa niin, että pää olin melkein alasuojien tasalla. Tuollaisia tilanteita vaan sattuu välillä jääkiekossa - vaikka tietenkin välillä käy mielessä että tietyillä pelaajille niitä sattuu enemmän. Tai sitten ne vain uutisoidaan isommilla kirjaimilla, että kaltaiseni sokea lepakko näkee ne jo näppituntumalla...

Viestin lähetti FourForty
Favorinin tuomarilinjan kaltaisia näkisi mielellään useamminkin Hippoksella.

100% samaa mieltä. Jämäkkää tuomarointia, eipä edes huutelu auttanut...Harvoin tulee tuomaria kiiteltyä, mutta nyt linja oli selvä alusta pitäen ja siitä pidettiin kiinni. Hienoa työtä!

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Alexandre Tremblay oli vaarallinen joka kerta kun sai kiekon. Hän tosiaan tulee laidasta kiekon kanssa sekä luistelee ja laukoo.

Mukava että muutkin huomasivat. Mies ei jää näpertämään kulmaan vaan pyrkii sieltä pois. Ja yleensä suoritus päättyy laukaukseen. Syöttötaito ei tosiaan ole häävi, mutta eipä se ollut Tomas Chlubnallakaan. Eli vielä kerran toivomus Voionmaankadulle: kaivakaa se kynä povitaskusta ja nimeä sellaiseen paperiin, jonka perusteella Alex pysyy Hippoksella pitkään.
 

fireman

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen
SAIPA JYRÄSI MENNEN TULLEN!

Täytyy todeta ettei Saipa ole ollenkaa heikentynyt muutaman pelaajan lähdettyä!Varsinkin Machuldalla oli pitkin kautta pahoja ongelmia motivaationsa kanssa ja parempi että lähti uuteen joukkueeseen! Nyt Saipan ilme on selvästi kirkastanut ja roolit jaettu tismalleen oikein! Mälkiä on saanut pojat pelaamaan loogisesti ja tulosta tehden. Lappeenranta voi lopettaa itkut siitä että muutama pelaaja vaihtoi maisemaa!!
Eilen kelpas kattella peliä, Nielikäinen ei ajellut maalivahtia vaan maalari ajoi enemmin suoraan päin! HYvä Pasi, peli kulki kuten joka kundilla Saipan leirissä! Mahtava peli eka erän jälkeen!
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Gleb
Etelä-Saimaaseen otteluraportin kirjoittanut toimittaja on ottanut Nielikäisen hampaisiinsa ja väittää Nielikäisellä olevan ajatuksen kateissa. Tuon Tenkaseen kohdistuneen taklauksen lisäksi toimittja nostaa esiin Leinosen päälle ajelun.

Ja sitten oma mielipiteeni tapauksista. Laitataklauksesta tulleen jäähyn hyväksyn. Tenkanen ottaa kyllä taklauksen todella hölmösti vastaan ja olisi omalla toimillaan voinut välttää vaaratilanteen. Nielikäisellä olisi mielestäni kuitenkin ollut aikaa keskeyttää taklaus kun huomaa vastujan alkavan pyllistellä edessä.
Törmäys Leinosen kanssa oli taas puhdan kamppailutilanne. Leinonen lähti vastaan ja Pasi yritti loppuun asti ehtiä kiekkoon. Lisäksi Jypin pakki teki koukullaan väistämisen mahdottomaksi.

Minäkin hyväksyn täysin Tenkasen taklauksesta tuomitun rangaistuksen, mutta turha tuosta Leinosen päälle jyräämisestä on itkeä. Tosin Tenkanen-Nielikäinen tilanteessakin kokoero oli aika huomattava, ja voimaero vielä suurempi.

Case Leinonen: JYPin pakki taisteli siinä Pasin kanssa kiekosta, Leinonen tuli vastaan. Nielikäinen käytti tilanteen aivan oikein hyväkseen, eikä ruvennut jarruttelemaan, vaan meni maalivahtia päin, JYPin pakin vauhdittamana. Vähän samanlainen tilanne muistuu kevään 2002 finaaleista. Tapparan pakki kaatoi Niko Mikkolan vauhdissa, Mikkola liukui Draperin jalkoihin, Draper kaatui ja Frank Banham sai lämätä irtokiekon lähes tyhjiin. Tommi "kaukalopallo" Kovaselle voisi esittää kysymyksen, että olisiko hän itse yrittänyt väistää Kuokkasta vastaavassa tilanteessa?

Lähinnä hävettää Etelä-Saimaan kaukalopallo -linja, ketään ei saisi taklata ja kaikkien pitää pelata siististi ja varovaisesti.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti rico
Case Leinonen: JYPin pakki taisteli siinä Pasin kanssa kiekosta, Leinonen tuli vastaan. Nielikäinen käytti tilanteen aivan oikein hyväkseen, eikä ruvennut jarruttelemaan, vaan meni maalivahtia päin, JYPin pakin vauhdittamana.

Olikos tämä nyt se tilanne, missä Nielikäinen(?) oli lävitse ja kiekko valui ohi maalin törmäyksen jälkeen. Puhdas kiekontavoittelutilanne ainakin minusta. Tulikos siitä muka jäähy, meni tilanne hieman ehkä ohitse, kun seurailin brittifutista yhtäaikaa Kiekkoyön kanssa.

Sekoitin ilmeisesti tilanteet, eikös Leinonen ja Sachl törmäilleet jossain vaiheessa? Saukkonen ja Jutila eivät nähneet tilanteessa mitään väärää, mutta minusta Leinonen esti ko.tilanteessa Sachlia. Parkkeerasti Sachlin linjalle ja Petrillä ei mitään mahdollisuutta väistää Leinosta.
TV saattaa vääristää, mutta kuitenkin.

Viestin lähetti KPL
Sergeiltä asiaa! Leinonen jäi vielä mainitsematta. Leinonen on kuin varjo viime kaudesta. Ajoittain erittäin epävarma, päästelee helppoja yms. .

Leinoselle ei sovi tälläinen tasapäinen peluutus, mies on enemmän selvän ykkösmaalivahdin tyylinen kaveri. Tarvii peliaikaa ja paljon vetoja saadakseen tasonsa pysymään. Viime vuonnahan se nähtiin, kun Leiska sai peliaikaa PitkäJussin sairasloman aikana ja pelasi viisitoista peliä putkeen.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Köpi
Sekoitin ilmeisesti tilanteet, eikös Leinonen ja Sachl törmäilleet jossain vaiheessa? Saukkonen ja Jutila eivät nähneet tilanteessa mitään väärää, mutta minusta Leinonen esti ko.tilanteessa Sachlia. Parkkeerasti Sachlin linjalle ja Petrillä ei mitään mahdollisuutta väistää Leinosta.
TV saattaa vääristää, mutta kuitenkin.

Ei saanut Pasi jäähyä törmäyksestä Leinosen kanssa, mikä olikin aivan oikein.

Itsekin näin tuon Sachlin ja Leinosen tärmäyksen aivan samalla tavalla kuin Köpi. Leinonen leikkasi maalin editse luistelleen Sachlin eteen ja mielestäni tilanteesta olisi ehdottomasti kuulunut Leinoselle jäähy estämisestä. Kiekkohan oli mennyt ohi aikoja sitten, joten sitä ei Leinonen ainakaan tavoitellut.

Iltalehtikin harrastaa Etelä-Saimaan kanssa aivan samanlaista itkua Pasin otteista ja antoi hänelle kaksi lammasta.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Viestin lähetti rico
Lähinnä hävettää Etelä-Saimaan kaukalopallo -linja, ketään ei saisi taklata ja kaikkien pitää pelata siististi ja varovaisesti.

Toimittaja ei ollut Etelä-Saimaan oma poika, vaan jyväskyläläinen Mikael Juudin.
 

SjV

Jäsen
Tossa thePasin tilanteessa (mutu), Tenkanen oli jo naama laitaanpäin kun Pasi otti b-pisteen kaarelta vauhtia. Joten 2+10 oli oikeutettu ja selän kääntämisesta on hieman turha puhua.
Näin siis allekirjoittaneen telkusta nähtynä. Tilanne kyllä olisi yhtä hyvin voinut olla ryntäys.
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov

Jatkoajalla Alatalolla on dilema, että peluuttaako Virtasta, joka on kärkikarvaajana täysi nolla vai karvaamaan pystyvää Uhlbäckiä jonka syötöt ja kiekon kuljetukset ruuhkassa ovat taattua nutikkaa. Virtasen peluuttaminen tällä kertaa kannatti, kuten jälkiviisaasti voimme todeta.


Yhtäaikaa herrat oli kentällä myös jatkoajalla, että tuskin siinä hirveetä ongelmaa peluutuksessa oli...
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sain vihdoin ja viimein katsottua tuon matsin videolta ja jaksan jopa kommentoida hiukan...

Aleksanteri on todellakin väärässä kentässä väärät kaverit vierellään. Eilen ihan mukavaa peliä ja yksi hankittu jäähy vastustajalle jonka seurauksena JYPille 5-3 YV. No tietenkin se sössittiin. Muutenkin ihan kivoja maalille ajoja jne. Mutta edelleen ei tehoja, joten Aleksanterin esityksiin ei voi olla täysin tyytyväinen. Pisteet kuitenkin roikkuu ilmassa, joten samanlaisella yrityksellä niitä pisteitäkin alkaa ropisemaan ihan kohta.

Tapaus Nielikäinen. Tenkasen tapauksessa (videolta katsottuna) Nielikäisen vauhti on liian kova vaikka Tenkanen kääntyykin hieman. Kuitenkin mielestäni Nielikäinen oli koko ajan Tenkasen selän takana ja terve järki sanoisi tässä tilanteessa ettei kannata taklata. Kaveri saattaa vahingoittua ja jäähy tulee varmasti. Mitä tekee Nielikäinen? Taklaa kuitenkin. Leinosen kanssa törmäilyssä T. Jääskeläinen auttoi kovasti, mutta rehdin pelin sääntö olisi mennä kysymään kävikö tilanteessa toiselle osapuolelle mitään ja pieni anteeksi pyyntö olisi ollut paikallaan. Nielikäinen ei tee elettäkään. En tosin ihmettele kovinkaan paljon nyt kun katsoin tilanteen videolta. Leinosella on niin vihainen ilme kasvoillaan ettei hänen eteensä kovin moni vapaaehtoisesti menisikään.

Jyssyn pommi toisessa erässä oli aika kiva. Tosin samassa rytäkässä lensi Capo Grünn, mutta tuollaisia en ole liigassa paljon nähty tällä kaudella. JYPin osalta ihme sössimistä johtoasemassa varsinkin Jyssyn kikkailut maksoi lähes voiton ja SaiPalta kovaa taistelua joka ansaitsee hatun noston vaikka itselläni menikin pitkäveto tämän ottelun seurauksena pieleen.
 

vsop

Jäsen
Viestin lähetti Pakkipari
...
Aleksanteri on todellakin väärässä kentässä väärät kaverit vierellään. Eilen ihan mukavaa peliä ja yksi hankittu jäähy vastustajalle jonka seurauksena JYPille 5-3 YV. No tietenkin se sössittiin. Muutenkin ihan kivoja maalille ajoja jne. Mutta edelleen ei tehoja, joten Aleksanterin esityksiin ei voi olla täysin tyytyväinen. Pisteet kuitenkin roikkuu ilmassa, joten samanlaisella yrityksellä niitä pisteitäkin alkaa ropisemaan ihan kohta.

...

Siis missä ottelussa olet ollut, ketju tai kenttä hankkii jäähyn ja Immosen ja muut Alatalon ylivoimat sössii ylivoiman. Eihän se voi olla Aleksin tai nelosen vika, haloo taas sinnepäin. Aleksin peli OK ja myös ketjun peli OK.
 

Mr. Referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat
Seepran mietteitä

Case Tenkanen:

2+10 oli tilanteesta täysin oikea tuomio. Suihkukomennus taas olisi ollut oikeusmurha. Vaikka Tenkanen pelasi tilanteessa pää alhaalla, ja käänsi vielä (vahingossa?) selkänsä taklaukselle, tuli Nielikäinen tilanteeseen kohtuuttoman kovalla vauhdilla ja olisi voinut estää tilanteen. Ottakaa huomioon se että Favorin teki ratkaisunsa noin 1 sekunnin aikana, eikä katsonut tilannetta kolmea kertaa hidastettuna.

Case Leinonen:

Nielikäinen tavoitteli tilanteessa selkeästi samaa irtokiekkoa kuin Leinonen. Vaikka Nielikäinen olisi halunnut väistää Leinosta, piti Jypin pakki huolen siitä ettei se ollut mahdollista. Jos katsotte tilannetta tarkkaan, on Nielikäinen törmäyshetkellä lähes vaakatasossa yhden luistimen varassa. Yhtälailla voidaan kysyä miksei Leinonen väistänyt. Ja jos Nielikäinen olisi mennyt jälkeenpäin kyselemään Leinoselta mikä on fiilis, tai pyytelemään anteeksi, olisi tappelu joko pakin tai Leinosen kanssa ollut väistämätön. Nielikäiseltä varsin fiksu veto lähteä äkkiä pois paikalta.

Case Hana:

Matti sai kaksi kertaa tilaisuuden purkaa kiekon omasta päästä. Ensimmäinen purkukiekko suoraan Uhlbäckille, joka käytti tietysti pelimiehenä paikan hyväkseen. Noh, eikös mitä. Seuraavan purkukiekon Hana nostikin sitten suoraan Favorinia poskeen. Lähinnä säälitti Jutilan "huumori". "Hana veti poskeen".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös