JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 651 841
  • 4 984

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Seppänen on ilmaissut että uusi halli tarvitaan jotta tulevaisuutta.
Ehkä Seppänen on saanut uutta intoa kun alkaa näyttämään siltä että hallihanke toteutuu. Voihan olla että hän on odottanut kaikessa rauhassa miten asian käy eikä ole viitsinyt panostaa jos on ajatellut ettei JYPillä ole tulevaisuutta ilman uutta hallia. Minusta tämä kävisi järkeen. Muistaakseni hän sanoi jossain haastattelussa että 5500-6000 katsojan halli oheismyynteineen takaisi JYPin kilpailukyvyn. Hänhän oli aluksi pettynyt kun monitoimiareenaa ei tullut mutta oli kuitenkin positiivisella mielellä kun suunnitelmat uusitusta hallista julkaistiin.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä Seppänen on saanut uutta intoa kun alkaa näyttämään siltä että hallihanke toteutuu. Voihan olla että hän on odottanut kaikessa rauhassa miten asian käy eikä ole viitsinyt panostaa jos on ajatellut ettei JYPillä ole tulevaisuutta ilman uutta hallia. Minusta tämä kävisi järkeen. Muistaakseni hän sanoi jossain haastattelussa että 5500-6000 katsojan halli oheismyynteineen takaisi JYPin kilpailukyvyn. Hänhän oli aluksi pettynyt kun monitoimiareenaa ei tullut mutta oli kuitenkin positiivisella mielellä kun suunnitelmat uusitusta hallista julkaistiin.
Silloin Seppäsellä pitäisi olla käytännössä tieto siitä, että trio ei jätä oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä valitusta ho:n. Valituksen jättämiselle viimeinen päivä on 25.2.22, joten melko pian tämä selviää.

Seppänen on sanonut myös, että jos uusi valitus tehdään, se voi viivästyttää hanketta merkittävästi ja muodostaa todellisen uhan sille, että hanke voi kaatua. 6.2.22 Seppänen on viimeksi lausunut Keskisuomalaiselle, että "nykyisen jäähallin päivittäminen ei ole ihanneratkaisu, mutta sen kanssa pystyy elämään."

Hallin uudistaminen olisi JYPille joka tapauksessa erittäin tärkeä asia, koska ilman hallin uudistusta Seppänen ei nähnyt JYPin tulevaisuutta valoisana. Onhan tässä siis panosta ja jännättävää ihan riittävästi.

Toivotaan, että järki voittaa, jotta saadaan ensimmäisen vaiheen rakentaminen käyntiin niin pian kuin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole juurikaan koskaan ymmärtänyt tätä ilmaisua, raha tulee ohi budjetin?
Esimerkki: Joukkue suunnittelee kauden talouttaan ja määrittelee siinä kohtaa tiedettyjen/ ennustettujen tulojen perusteella pelaajabudjetiksi 1.5 miljoonaa euroa. Kesken kauden käy ilmi, että kylän legenda, Erkki Perttilä, olisi mahdollista signata. Pelaajabudjetti on kuitenkin käytetty, jolloin kylän yrittäjät lyövät yllättäen lisää taalaa sponsorointiin, jotta Eki saadaan joukkueeseen ohi budjetin.

Veikkaan, ettei tosiaan tarvitse Mikkeliä kauemmas mennä, että siellä on kauden mittaan pelaajahankintoihin tullut tuohta aiemmin budjetoidun lisäksi.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Esimerkki: Joukkue suunnittelee kauden talouttaan ja määrittelee siinä kohtaa tiedettyjen/ ennustettujen tulojen perusteella pelaajabudjetiksi 1.5 miljoonaa euroa. Kesken kauden käy ilmi, että kylän legenda, Erkki Perttilä, olisi mahdollista signata. Pelaajabudjetti on kuitenkin käytetty,
Ei se ole ohi budjetin, vaan lähetään etsimään lisärahoitusta. Se mitä joukkue ilmoittaa jossain heinäkuussa kiekkolehdelle joukkueen pelaaja budjetiksi, on minua aina kiinnostanut kuinka lähellä totuutta se on. ja mistä luku ylipäätään revitään.
Talousarvioon mikä pitää tehdä mikä on pakollinen summa pitää kirjoittaa ja jollain tavalla oltava uskottava, Mutta tämähän ei ole mikään sitova. Ehkä tämän mukaan lähdetään sitten keräämään rahaa, pitkäaikaisilla sponsori sopimuksista saadaan pohja tähän. mutta tuskin yhdelläkään joukkueella on näitä rahoja kasassa elokuussa. Vaan sitä kerätään koko kauden toivoen että ne saadaan kasaan.
Väittän myös ei seura voi varastoon kerätä sponsori rahaa, ajatuksella käytetään tarvittaessa, ei sponsorit tähän suostu. kyllä seuralta pitää jotain dokumenttiä löytyä mihin raha menee.
Kun tehdään näitä "ylimääräisiä" tai vauhtisokeudella tehtyjä hankintoja, ne rahat yksinkertaisesti pitää repiä jostain mitkä on sitä normaalia myynti työtä,
Sen minä katsosin ohi tulevaa rahaa jos pelaajan mukana tulee oma sponsori mukana. Kute Perrinin tapauksessa myös TPS pelatessaan, hänellä oli siellä Keski-Suomalaista rahaa seassa.

Nämä lopulliset budjetit valmistuu vasta tilinpäätöksessä miten ne loppupelissä toteutuu, ns pelaaja budjetti ei täyttynyt mutta ei tätä rahaa käytännössä ole siellä kassassakaan seuraavalle vuodelle, tai sitten se on suunnitellusta ylittynyt, minkä todennäköisesti omistajat on kuitanneet lisäten panostusta jonkun yrityksen kautta sponsoroinnilla.
Kaikki perustuu siihen että kaivattu raha nyt vaan jostain revitään, se on hallitun tai vähän hallitsemattoman riskin kautta, Ja jos jossain vaiheessa käy ilmi että kyseistä rahaa ei saada kasaan, aletaan yrittämään pelaaja kauppojen kautta tasoittamaan taloutta, jotkut kutsuu tätä tyhjennys myynniksi jos sen tekee hännillä oleva joukkue, mutta mitä se on kun joku muu tekee silloin ei puhuta tyhjennys myynnistä.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt joudun kyllä sanomaan suoraan, mutta kaikella kunnioituksella, että olet @snake70 tässä asiassa väärässä. Budjetti on suunnitelma taloudesta sisältäen tulot ja menot. Talousarvio. Toteuma onkin toinen juttu.

Siksipä on täysin oikein sanoa, että suunnittelemattomat tulot ja/tai menot ovat "ohi budjetin".

Oikeassa olet siinä, ettei budjetin tarvitse toteutua sellaisenaan. Peliliikkeitä voi aina tehdä kesken matkan, jos vaikka budjetti pettää tai tehdäänkin suunniteltua parempaa tulosta.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Budjetti on suunnitelma taloudesta sisältäen tulot ja menot. Talousarvio. Toteuma onkin toinen juttu.
Mutta yksikään urheilujoukkueen arvioitu budjetti ei toteudu kyseisellä tavalla suunnitellusti. Enen kautta se on lähempänä Talousarviota johon myös arvioidaan tulot ja menot. Uskallan todellakin väittää esim Mitä JYP ilmoittasi pelaaja budjetiksi ensi kaudeksi näitä rahoja ei ole vielä kasassa, suurin osa ehkä yhteistyö kumppanien alustavien sopimusten avustamana.
Mutta sen näkee vain lopullisesta tilinpäätöksestä onko pelaaja budjetti minkä lainen. JOS osakeyhtiö olisi julkinen tämän voisi tarkistaa-
Kuinka luotettava tämä joukkueiden julkaisema pelaaja budjetti, fani jos jaksaa voi päästä lähelle tutkiessa verotus tietoja mutta tässäkin tulee heittoa kun tulot menee kahdelle vuodelle ja joukkueiden tilikausi ei ole ole kalenteri vuosi vaan 1.5-30.4

Sitten menee sanaleikiksi jos ruopeat miettimään onko budjetti vai budjetoitu. jääkiekko joukkueelle se on niin heiluva käsitys mikä elää puoleen jos toiseenkin. siksi on koomista sanoa mikä on ohi budjetin ja mikä ei.
Se että jos joku ihminen budjetoi vaikka 3 000 lomamatkaan ja käyttääkin 2 500 niin hänelle todennäköisesti jää johonkin 500 ylimääräistä. Mutta esim JYP budjetoisi kauden pelaaja palkkoihin 1,6miljoonaa ja käyttääkin vain 1,3 miljoonaa niin väitän että ei kasaan jää 300 000 ylimääräistä minkä käyttäisi vaikka seuraavan kauden joukkueeseen. Tuota rahaa nyt vaan kerätään tavalla tai toisella läpi vuoden mutta varastoon sitä ei voi haalia sponsoreilta.jos näin kävisi niin kyllä sponsorointi saattaisi loppua hyvinkin pian tai seuraavat sopimukset on pienempiä. Siksi jääkiekkon liiga seuran rahankäyttöä ja suunnittelua ei voi verrata normaaliin yritykseen. jonka tulolähteet on selkeämpiä ja myytävä tuote on helpommin hinnoiteltava.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sanon nyt vielä tämän ja jääköön budjettiasiat osaltani siihen. Budjetti on etukäteen tehty arvio. Tilinpäätöksestä ei näe budjettia, eli arvioita. Näkee toteutuneet luvut.

Eikä se kovin monessa yrityksessäkään kuluihin budjetoidut rahat kassassa makaa odottamassa. Myydä pitää, että saadaan sitä rahaa ja harvemmin kaikki kaupat on sovittu siinä kohtaa, kun budjettia tehdään. Lainalaisuudet aika samat kuin muussakin bisneksessä.
 

Hexa

Jäsen
Mutta esim JYP budjetoisi kauden pelaaja palkkoihin 1,6miljoonaa ja käyttääkin vain 1,3 miljoonaa niin väitän että ei kasaan jää 300 000 ylimääräistä minkä käyttäisi vaikka seuraavan kauden joukkueeseen. Tuota rahaa nyt vaan kerätään tavalla tai toisella läpi vuoden mutta varastoon sitä ei voi haalia sponsoreilta.
Tuossa budjettiarviossa on otettu huomioon otteluista kerätyt tulot sekä sponsoreiden esimerkiksi kuukausittain sopimusten mukaan tulottamat summat. Kertakorvauksena kukaan sponsori tuskin suorittaa JYPille sovittua kauden sponsorimaksua. Tai voihan sekin joissain tapauksissa olla jopa mahdollista.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kertakorvauksena kukaan sponsori tuskin suorittaa JYPille sovittua kauden sponsorimaksua.
pienet sponsoroinnit on kerta korvaus, pääsponsoreiden on jakso kohtaisia ja osa rahasta on korvamerkittyä. osa sponsori sopimuksista toteutuu suunnitellusti ja osa ei täysimääräisinä juuri tästä korvamerkinnästä. Mutta ei pidä sotkea arvioitua pelaaja budjettia ja toteutunutta pelaajabudjettia josta tässä alun perin on ollut kyse,

Ja jos ottaa sen Jukurit esimerkiksi ja heidän ilmoittama pelaaja budjetti ei todellakaan voi pitää paikkaansa mutta ilmoittavatko he julkisesti koskaan mikä on loppujen lopuksi toteutunut. Sama koskee varmasti jokaista joukkuetta, Tätähän ei koskaan ole tutkittu tosin vaikeaahan se on toimittajillekin kun tiedot ei kumminkaan ole julkisia, vaan kuka milloinkin heittelee arvioita. Verotus tiedoista tätä voi jotenkin saada suuntaa antavaksi. itseä on ainan mietityttänyt tässä jos joku joukkue sanoo pelaaja budjetin olevan 1,7 miljoonaa, niin sisältääkö tuo summa työnantaja maksut vai sen mikä pelaajalle maksettasiin palkkoina. ja kuinka lähellä tottuutta nuo summat ylipäätään on.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Budjetti on etukäteen tehty arvio.

Näinhän se on ja sen päämäärä on, että toteutuessaan nokka pysyy pinnalla, liike - elämässä se merkkaa, että pysymällä raamissa saadaan haluttu tulos. Voisi kai fiksuna ajatella, että tämä ohi budjetin termi on vähän falski ja kun organisaatio lätkässä saa sen sponssin tai kummisedän lompakosta lisää seteliä, se olisi lisäbudjetti, koska edelleen sillä alkuperäisellä ollaan halutulla viivalla ja sillä lisäbudjetilla lie pyritään parantamaan tulosta odotetusta, niin kentällä kun kassalla.

Kun puhutaan JYP tulevaisuudesta ja siihen panoksista, itse näkisin viisaana olla lyömättä mottipäisiä vielä ensi kauteen, enemmänkin paukkuja tason nostoon ja rakenteiden vakauteen ja sille uusitun hallin kaudelle vasta ns. rähinä päälle. Perustelen sen niin, että juuri uusittuun tulee väkeä uteliaisuudesta katselemaan komiaa pytinkiä ja juuri siinä paikassa JYPin tulee onnistua sitouttamaan uutta ja laajempaa katselijakuntaa itselleen ja siihen kaksi parasta troppia on menestys ja isot nimet, tässä järjestyksessä. Uutuuden viehätys kun karisee vilkkaasti, mutta elämykset ja kokemukset sitouttavat pidempiaikaisesti.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näinhän se on ja sen päämäärä on, että toteutuessaan nokka pysyy pinnalla, liike - elämässä se merkkaa, että pysymällä raamissa saadaan haluttu tulos. Voisi kai fiksuna ajatella, että tämä ohi budjetin termi on vähän falski ja kun organisaatio lätkässä saa sen sponssin tai kummisedän lompakosta lisää seteliä, se olisi lisäbudjetti, koska edelleen sillä alkuperäisellä ollaan halutulla viivalla ja sillä lisäbudjetilla lie pyritään parantamaan tulosta odotetusta, niin kentällä kun kassalla.

Kun puhutaan JYP tulevaisuudesta ja siihen panoksista, itse näkisin viisaana olla lyömättä mottipäisiä vielä ensi kauteen, enemmänkin paukkuja tason nostoon ja rakenteiden vakauteen ja sille uusitun hallin kaudelle vasta ns. rähinä päälle. Perustelen sen niin, että juuri uusittuun tulee väkeä uteliaisuudesta katselemaan komiaa pytinkiä ja juuri siinä paikassa JYPin tulee onnistua sitouttamaan uutta ja laajempaa katselijakuntaa itselleen ja siihen kaksi parasta troppia on menestys ja isot nimet, tässä järjestyksessä. Uutuuden viehätys kun karisee vilkkaasti, mutta elämykset ja kokemukset sitouttavat pidempiaikaisesti.
Tästä olen täysin samaa mieltä ja pelillisen menestyksen parantuessa olisi sitten hyvä saada myös sitä muuta tulopuolta kasvuun, ettei tarvitse aina sinne setien lompakolle mennä ja joka sitten taas ruokkisi urheilupuoltakin. Niitä kummisetiä löytyy muuten yritysmaailmastakin. Sanotaan sijoittajiksi.Toki ovat siinä mielessä ilkeitä, että antavat rahaa vain, jos näkevät mahdollisuuden saada rahansa moninkertaisena takaisin. Lätkässä tuskin kukaan näin odottaa. Varsinkaan sponsori.

Lisäbudjetti on hyvä termi. Termien falskiin kategoriaan itselläni menee mm. "liikku" ja "ylikylän ukko". Ylikylä on muuten Kempeleessä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tekee mieli vielä vähän avata omaa käsitystäni tästä lisäbudjetti asiasta ja sen merkityksestä seuroille. On varmaan niin, että tämä asiana on seurojen varainhankinnan kontolla, joten on osaltaan yksi tekijä kilpailussa menestyksestä ja onnistuessaan tietty sulka hattuun siinä, missä menestys kentälläkin. Seuran kannalta on viisaus miettiä, mihin kohtaan sillä pyrkii iskemään, jotta seura sillä jotain saavuttaa, pelisilmää siis vaatii tämäkin. Joskus on saannillaan joku kova nimi, joka tuo mahdollisesti lisää katsojia vahvistamaan kassaa tai seurassa on nähty, että satsaamalla tässä ja nyt joukkueen taso paranee suhteessa kilpailijoihin ja antaa paremman potkun menestyä.

Selvää lie, että harvemmin tätä lisäbudjettia kukaan ulkopuolelta tyrkyttää, joten joillekin tahoille syyt anteliaisuuteen voi olla verotustekniset ja joillekin usko varainhankinnan visioon kumppanina, jopa molempia. Sulka tulee siis pääasiassa varainhankinnan hattuun, siinä kun onnistunut valmennus tai pätevän utj:n panos, tämä sama pätee myös yksittäisten kummisetienkin kohdalla ja sitten jokunen seura onnistunut rakentamaan seuraa tukevaa yritystoimintaa rahoittamaan ja tukemaan seuraa, viisas veto ja osaamista vaativa on sekin.

Kuitenkaan tämä lisäbudjetti ei käsittääkseni voi vaikuttaa seuraan negatiivisesti, vaan sen määrää se alkuperäinen budjetti, jossa pysyy ja saa halutun tuloksen tai ei pysy ja tekee turskaa. Lisäbudjetti voi koitua riskiksi vain siinä tapauksessa pidemmällä jatkumolla, että epäonnistuminen saattaa jatkossa viedä luottoa seuran varainhankintaan ja sitä kautta haluun tukea seuraa jatkossa, eli syytä on seuran puolelta miettiä tarkkaan milloin ja missä tarkoituksessa siihen pyrkii, koska myös sillä voi olla negatiivisia seurauksia pidemmällä aikajanalla, vaikka sen tuloksen lopulta määrää se alkuperäinen budjetointi.

Tilanne on toki ymmärrettävästi ihan toinen, jos lisäbudjetointia kokonaan tai osin tehdään velkarahalla, jossa vastuu on seuran, silloin luonnollisesti riski tappioon kasvaa isosti. Itsellä ei ole käsitystä, tehdäänkö tätä liigaseuroissa ja kuinka paljon, mutta huomion kiinnittää esim. tuo Ässien halliosakekauppa. Kun hinta on 5 000 000 noin ja Ässille velkojen kuittaamisen jälkeen jää vain kuusinumeroinen summa käteen rahoittamaan toimintaa, tulee väkisin mieleen, että siellä on toimintaa pumpattu pakosti velkarahalla yli budjetointien. Tarkemmin en tietenkään heidän tilannettaan tiedä, mutta tottakai korona seuraamuksineen on varmaan siellä taustatekijänä. Raamittaa se kuitenkin kykyä budjetointiin jonkin aikaa ja vaatii tarkan euron kausia tervehdyttämään, ellei siellä takana ole maksukykyistä lisärahan pumppaajaa toimintaan, yksittäistä tai ryhmää.

Ylläoleva huomio Ässien tilanteesta on siis ihan amatööripohjainen analyysi, enkä väitä tietäväni tuon taivaallista Ässien reaalisesta tilanteesta. Yritän vain tuonkin esimerkin voimalla avata millaisia merkityksiä itse noilla lisäbudjeteilla ymmärrän seurojen toimintaan, niin riskeihin kuin mahdollisuuksiinkin saada etua ja hattu päästä tietenkin asiassa onnistuvien seurojen varainhankinnalle, ison työn tekee myös ne mahdollisuudelle menestyä kaukalossa.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kun hinta on 5 000 000 noin ja Ässille velkojen kuittaamisen jälkeen jää vain kuusinumeroinen summa käteen rahoittamaan toimintaa, tulee väkisin mieleen, että siellä on toimintaa pumpattu pakosti velkarahalla yli budjetointien.
Tuota halliosakkuuden kaupasta. Itse ymmärtäisin näin, Halliyhtiön hinnaksi on arvioitu käsittääkseni n. 11,5-12 miljoonaa ja ässät möi oman osuutensa reilun 40 prosenttia minkä arvo oli tuon 5 miljoonaa. totta hitossa siitä vähennetään mm halliyhtiön rasitteet, eihän siitä halliremontista ole niin kauan että yhtiö olisi ollut velaton,
Varmasti saadulla tuotolla on myös vähennetty Ässien omia rasitteita, ja jotain jätetty kassaankin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuota halliosakkuuden kaupasta. Itse ymmärtäisin näin, Halliyhtiön hinnaksi on arvioitu käsittääkseni n. 11,5-12 miljoonaa ja ässät möi oman osuutensa reilun 40 prosenttia minkä arvo oli tuon 5 miljoonaa. totta hitossa siitä vähennetään mm halliyhtiön rasitteet, eihän siitä halliremontista ole niin kauan että yhtiö olisi ollut velaton,
Varmasti saadulla tuotolla on myös vähennetty Ässien omia rasitteita, ja jotain jätetty kassaankin.

Kuten kirjoitin, mulla ei faktaa oikeasti ole Ässien tilanteesta sen kummemmin, mutta olipa syyt mitkä tahansa myynnille, ne on varmasti olleet pakottavat ja menemättä sen tarkemmin Ässien tilanteeseen, yritin yleisesti tuon esimerkin avulla avata tätä lisäbudjetointia, jos se on onnistuneen varainhankinnan tulos, seuralle hyvä vahvistamaan taloutta, mutta jos sitä tehdään velkarahalla riskit kasvaa todella isoksi aiheuttamaan negatiivista pitkäkestoista kierrettä.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vähän huvittavaa lukea tätä ihan kuin jk-seuran budjetti olisi samanlainen kuin valtion budjetti lisäbudjetteineen. Lyhyesti budjetti on vain arvio tuloista ja menoista (ja niiden jakautumisesta). Normaalisti budjetti jaksotetaan ja sen toteutumista seurataan. Usein budjettia tarkistetaan muutaman kerran vuoden aikana ja korjataan toimintaa tarkistuksen mukaiseksi. Strategiakin saattaa muuttua, mikä vaikuttaa budjetin muuttumiseen. Se, mitä liigaseurat ilmoittavat pelaajabudjeteikseen, on jonkinlainen arvio paljonko he aikovat tulevana kautena käyttää (tai kertoa yleisölle käyttävänsä) pelaaja-menoihin (vaikuttaa siltä, että seuroilla on aika erilaisia malleja sille, mitä kustannuksia he laskevat pelaajabudjettiin).
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Vähän huvittavaa lukea tätä ihan kuin jk-seuran budjetti olisi samanlainen kuin valtion budjetti lisäbudjetteineen.

En sitten lie osannut avata sanomaani riittävästi, jos tämmöisen näkymän mieleesi sait. Vaikka kirjoittamasi on ihan totta pääosin, se ei muuta pohjaa avaamalleni. Edelleen se lähtöbudjetti on se, millä tulos varmistetaan, voitollinen tai tappiollinen ja nämä lisäbudjetit on peliliikkeitä tehdä parempi tulos tai ottaa riskiä riippuen tilanteesta tai tehdä korjauksia siihen laskettuun tulokseen päästäkseen. Meillä mun mielestä on sama ydin tarkastelussa, käytetään vaan eri sanoitusta asialle. Syyhän tälle avautumiselle on tuo tapa käyttää termiä ohi budjetin, joka ainakin minun korvaan särähtää puliveivaamiselta ja hämäräbisnekseltä, eikä siksi oikein osu termiksi po. asiaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoisia aikoja eletään JYPin suhteen, joten on jo aika kirjoittaa ensimmäinen viestini tälle palstalle. On tullut jo pidempään seurailtua tätä forumia, mutta ei ole tullut hankittua, tai siis anottua, kirjoitusoikeuksia. Kiitoksia kaikille, jotka ovat pitäneet keskustelun aktiivisena silloinkin, kun JYPin seuraaminen ei ole ollut kovin palkitsevaa.

Viimeisen viikon aikana on ollut paljon mielenkiintoisia keskusteluaiheita JYPin tämänhetkisestä tilanteesta ja varsinkin tulevasta kaudesta, joten oli jopa vähän vaikeuksia valita, minkä topicin alle aloittaisi kirjoittelun. Tämä sopinee parhaiten muutamalle ajatukselle kuluneesta viikosta ja JYPin seuraavasta kaudesta.

Harvoin on ollut näin odottava fiilis jatkosopimusten suhteen ja harvoin on ollut näin hiljaista niiden suhteen. Siihen vielä lisänä viime päivinä kuuluneet huhut ensi kauteen nousevista panostuksista ja odottavan aika on todella pitkä.

Viikon siirtouutisiin liittyen olen sitä mieltä, että jos Ruusu ja Kalapudas eivät olleet jatkamassa JYPissä ensi kaudella, niin siirrot olivat ihan järkeviä, jos ja kun niiden kautta saadaan taloudellista hyötyä tässä tiukassa tilanteessa.

Ruusu saa toivottavasti näyttöpaikkoja uudessa seurassa ja pelituntuman ja itseluottamuksen kohdalleen. Hetkittäinhän otteet olivat JYPissäkin todella hyviä, mutta taso heittelee vielä liikaa, eikä nyky-JYP ole helppo paikka kenellekään maalivahdille loistaa. Shoshtak on mielestäni parantanut otteitaan jatkuvasti ja toivoisin jatkoa, mutta sitä ei taida olla luvassa, varsinkaan jos huhut paluumuuttaja-maalivahdista (Laurikainen?) pitävät paikkansa. Tyytyväinen olen jos JYPin maalissa kumpi vain viimeksi mainituista on seuraavalla kaudella.

Kalapudaksen lähtö on jakanut aika jyrkästikin mielipiteitä, eikä pelkästään JYPin fanejen keskuudessa. Kyllähän Kalapudas mielestäni omaa kaikki riittävät taidot olla hyvä kakkossentteri liigan kärkijoukkueessa ja tasohan voi vielä nousta, mutta onko pelaaminen näyttänyt siltä, että JYPin kannattaa yrittää ensi kauteen Kalapudas ykkössentterinä. Siihen vastaus selviää osittain jo tämän kevään aikana. Oma fiilikseni on, että Kalapudaksesta saadaan kyllä toimivassa pelisysteemissä ja viimeistelykykyisten laitureiden kanssa paljonkin irti. Se ei silti tarkoita, etteikö joku muu voisi olla optimaalisempi pelaajatyyppi JYPin kärkikenttien sentteriksi. Aika näyttää.

Ettei pienessä viskissä kirjoitettu avausviesti karkaisi kohtuuttoman pitkäksi, niin lopetan viestin toiveeseen: Severi Lahtiselle jatkosopimus ja toivottavasti pitkä sellainen. Näyttää sellaiselta pelaajalta, jolla on vaikeaa tällaisessa ajoittaisessa kaaoksessa pelaaminen, jota JYP on hänen aikanaan harrastanut, ja silti hän on noussut uudelle tasolle. Kädet ovat edelleen pehmeät, mutta pää ei.

Toki JYP tarvitsee muutaman muunkin jatkosopimuksen, mutta ei venytetä ennestään sekavaa viestiä tämän enempää. Ja eiköhän niitäkin ala kevään mittaan tipahdella.

Hyvää viikonloppua JYP-henkisille kanssaforumisteille ja kohti olympiafinaalia, jossa JYPin miehet ottaa tälläkin kaudella mitalit.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Kalapudashan teki jo sopimuksen Kärppien kanssa myöskin ensi kaudesta.
Tämän siitä saa, kun ei ole selkeä sanomisissaan. Mainitsin kylllä edellisessä lauseessa Kalaputaan lähdön, mutta ehkäpä tuohon jossitteluun olisi voinut selvemminkin mainita, että "olisiko JYPin kannattanut".

Viskin piikkiin. I stand corrected, vaikkakin hieman horjuen.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä samaa mieltä. Omaan silmään näyttää että Severissä on vielä paljon lunastamatonta potentiaalia.
Varmasti on potentiaalia vielä paljonkin parempaan. Mielestäni kaikki on kiinni siitä pysyykö motivaatio tapissa ja työhaalarit päällä.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Yksi toive ensi kaudelle:

Jyväskylä ei ole kaikkien Liigakiekkoilijoiden lempipaikkakunta vierailla.

Siellä on paska vanha halli, kiukkuiset järkkärit, oijoijoi, paskat parkkipaikat, rummut, läpsyttimet... Ja kotijoukkue joka jättää kaiken jäälle joka pelissä ja repii ja raastaa asenteella pelissä kuin pelissä. Kenelläkään kiekkoilijalla ei pitäisi olla hauskaa ja leppoisaa lähteä hakemaan JYPiltä murskavoitolla pisteet pois ilman hikeä.

Muoks: Hallihenkilökunta järkkäreitä myöten on muuten erinomaisen mukavaa ja ammattitaitoista väkeä, hekin mukana yllä kärjistetyssä esimerkissä
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Muoks: Hallihenkilökunta järkkäreitä myöten on muuten erinomaisen mukavaa ja ammattitaitoista väkeä, hekin mukana yllä kärjistetyssä esimerkissä
Mukavaa voi olla, ammattitaitoista ei. Jyväskylän järkkärit liigan pohjasakkaa ehkäpä jopa ammattitaidottomimmat.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kivasti on JYP julkaissut sopimuksia ensi kautta koskien. Klassinen, Eiku.

Eliteprospectsin mukaan JYP.llä on kolmen(!!) hyökkääjän kanssa sopimus ensi kaudesta. Siikanen, Koskela, Kemell.

Optio mahdollisuus hyökkääjistä. Airo, Alanen, Brodecki, Christoffer, Gardiner, Valkeejärvi.

Pakeista sopimus, Kakkonen, Ottavainen, Peltola, Koskela, Seppälä, Scotka

Parkkisella sopimus maalivahdeista.

Periaatteessa ei puutu kuin ykkösmv. Kolme pakkia mielellään liigakelpoisia joista vähintään yksi 1.korin pakki.

Hyökkääjiä puuttuu 9. Ehkä joku noista optioista käytetään, luultavasti Alanen ja Valkeejärvi. Vähän epäilyttää kiinnostaako ulkkareita jatkaa täällä tällaisen kauden jälkeen, vaikka JYP saattaisi haluta tehdä jatkosopimuksen. Eikä tietty ole mitään järkeä tehdä sopimusta pelaajan kanssa jos pelaaja ei halua pelata joukkueessa.

Hyvältä näyttää.

Ei. Ketjusommitelmia ei tullut jostain syystä tehtyä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös