JYP - Ilves To 25.11.2004

  • 8 662
  • 58

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Loppulukemat JYPille siis 3-0. Maalintekijöinä Virtanen kahdesti ja Hauhtonen. Pikku-Antin putki jatkuu ja toivottavasti Hapalla sellainen nyt alkaisi.

Ja Sinkulle kauden neljäs nollapeli, tästä on hyvä jatkaa lauantaihin.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Loistavaa, kolme pistettä ja nollapeli. Enempää ei oikeastaan voi vaatiakaan. Virtasen hyvä meno jatkui edelleen ja jostain ihmeen syystä Hauhtonenkin osui kohti maalia. Toinen erä taisi olla ainakin radiosta kuullun perusteella aika vahvasti JYPin, varsinkin viimeinen kymmenminuuttinen, jolloin kaikki maalitkin syntyivät.

Nyt onkin sitten mukava odottaa paikalla olleiden tietoja, kävikö Ilves niin kierroksilla kuin selostuksesta olisi saattanut päätellä, ainakin jäähyjä vierailija otti kahdenkin pelin tarpeiksi.

Toivottavasti Louhivaara selvisi lievällä aivotärähdyksellä sen kaukaloiden villisian hyökkäyksestä. Miten se nyt sillain?
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Viestin lähetti red nec
Kun on kuunnellut ylen loistavia selostajia paikanpäältä on ehdottomasti puolueellisin ja hippakiekon kannattaja hippoksella.Kysyisinkin onko aina näin, vai tänään tehdään poikkeus.

Kyllä se useimmiten on näin. Tosin minua se ei haittaa, paikallisradion juontaja voikin olla puolueellinen. Jos JYP pelaa surkeasti, niin kyllä Tyni sen esille tuo, eikä lähde kaunistelemaan. Tynin vahvuuksia on hyvän tunnelman luominen, missä hän onnistuu niin hyvin, että saan pelistä paljon enemmän irti kuin Hockey Night -peleistä. Onpahan ainakin rehellisesti puolueellinen, toisin kuin monet muut virkaveljet.

Itse pelistä: Ei varmasti pelillisesti ollut mitenkään häävi, mutta todella tärkeä voitto sarjataulukon kannalta. Mukavaa, että Hauhtonenkin sai maalin. Tuomari olisi voinut kitkeä pikkupossuiluja tarkemmin näin radiosta kuultuna.

Curre ei varmaan poikien päätä silittele...hermokontrolli tuntui sen verran pettävän.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Meidän radion mukaan taas tuomari vihelsi joka kerta kun Jyppiläinen tajusi kaatua, kun taas toisinpäin jäähyjä ei juurikaan vihellelty. Tosin käänsin kanavaa kolmannen maalin jälkeen. Ei juurikaan innostanut.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Paljon tuntuu taas olleen radiokatselijoita. No oikein paikan päällä ottelun nähneenä muutamia havaintoja. Ilves ei oikein päässyt peliin missään vaiheessa, vaikkei JYPinkään ote eka erässä niin vahva ollut mutta lievä hallinta kuitenkin. Toisessa erässä Ilves tuli agressiivisesti peliin, mikä henkilöityi erityisesti Pesoseen. Oliko Raipe sitten se iso possu, jäi minulta näkemättä. Pikku porsaita oli yhdessä vaiheessa ainakin yksi karsinallinen ja vaihdosta tuli lisää. Osin näistä ylilyönneistä johtuen JYP maalasi sitten pari kertaa varsin näyttävästi (Virtasen maalit). Kolmas erä ei enää tuonut lisäsyttöjä ja vaikka viimeisillä minuuteilla näytti kiekko polttavan JYPin pelaajilla ja jonkinlainen voittamisen pelko oli takana, ei Ilves saanut oikein intoa päälle ja nollakin jäi rikkomatta. Tärkeä voitto JYPille.
 

Biski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, The Hammers
JYP tehoili, Ilves sikaili

Jypin hyvä toinen erä toi voiton kotiin. Ensimmäinen ja kolmas erä melkoista surffailua. Virtanen pelasi taas nättiä peliä eikä hattutemppukaan ollut kaukana. Positiivista JYP:in pelissä oli myös se, että kaikki kentät pääsivät hyville paikoille, vaikkei tänään Hytösen ja Martinsin kentät saaneetkaan maalia aikaiseksi.

Mutta entä ILVES? Pojilla kyllä karkasi mopo pahasti käsistä JYP:in maalin jälkeen. Pahimmat kuumakallet olivat ehdottomasti Raipe, piskuinen Kariya sekä Marttisen kuumaksi hiillostama Pesonen. Raipen taklauksen (en nähnyt koko tilannetta, joten paha kommentoida oliko tuomio oikea) jälkeen tilanne muuttui irvikuvaksi jääkiekko-ottelusta. Osa ilvespelaajista yritti selvästi vahingoitta JYP:in "tähtiä", erityisesti kultapotta Immosta. Lähes joka taklauksessa taklaajalla oli kädet ylhäällä! Uskomatonta sikaa Ilvekseltä, perinteiseltä taitojoukkueelta. Ja seurauksena tosiaan kaksi aivotärähdystä, joten ei näin.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ei tosiaan kummoiseksi noussut pelin taso, JYP teki toisessa erässä tarvittavat maalit ja kolmannessa sitten tuhlattiin aivan tajuton määrä avopaikkoja. Ilves oli oikeastaan kummallisen vaisu, ei oikein ollut sellaista draivia ja tsemppiä jollaista yleensä olen Ilvekseltä tottunut näkemään. Lisäksi Ilveksen pelaajat kävivät erikoisen kuumina ja Raipen suihkuunajon lisäksi ainakin Pesonen, Turunen ja Kariya kerjäsivät pientä koulutusta. Pesosella ja Marttisella oli kunnon sota menossa koko pelin ajan ja odottelin, nähtäisiinkö tappeluviihdettä Hippoksen illassa mutta mitä vielä, homma lätsähti sitten käsiin ja molemmat katosivat tahoilleen. Mutta näin tällä kertaa, Ilves on sarjassa JYPin kanssa tappelemassa samoista sijoista ja kotonahan tällaiset joukkueet on kaadettava. Hyvä näin.

Tuomarilinjasta - itse olin todella tyytyväinen varsinkin kauhu-Kruusin visiiitin jälkeen viime lauantaina. Rantala otti selvät koukut kaikki pois ja tekipä jopa niinkin uskomattoman teon että vihelsi Ilvekselle jäähyn, vaikka Ilves-pelaaja oli juuri päässyt alivoimalta pois. Vielä ei nähty sentään ällistyttäviä "jäähy joukkueelle x vaikka x pelaa jo alivoimalla" tai "jäähy viimeisen 2 minuutin aikana", mutta ehkä vielä joskus... kauttaaltaan ehkäpä parasta tuomarityöskentelyä, jota Hippoksella on tällä kaudella nähty.
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
Viestin lähetti Infamous
Meidän radion mukaan taas tuomari vihelsi joka kerta kun Jyppiläinen tajusi kaatua, kun taas toisinpäin jäähyjä ei juurikaan vihellelty. Tosin käänsin kanavaa kolmannen maalin jälkeen. Ei juurikaan innostanut.

No miten sen nyt ottaa...Raimon ulosajon jälkeen Ilveksen pojilla hermot petti täysin, esim. Kariya, Stefan ja Pesonen ei muuta yrittänyt kuin taklata päähän, siinä kohtalaisesti onnistuenkin (Hauhtosen aivotärähdys) tästä myös Alatalo pelin jälkeen kommentoi...enpä oo moista kostamista nähnyt muilta kuin Hifkiltä(Pesosen "kohta tulee noutaja" tilanne)

Muutenkin aika jännä että muuan Helenius seiso lampaana vieressä ja ilveksen kolossit kuten Kariya yritti kostaa Raipen tilannetta...Rantala ois voinut antaa puolin ja toisin enemmän jäähyjä, mutta näkemykseni mukaan kumpikin kärsi siitä yhtälailla, pois lukien toisen erän loppu jossa ei ollu mitään järkeä vahingoittamisyritysten takia!

näin tänään, lauantaina uus peli
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Viestin lähetti JypFabu
Piispanen siis joutui jättämään leikin Raipen taklauksen jäljiltä.
Ei ollut Arsi Piispanen vaan Ossi Louhivaara joka sai aivotärähdyksen tuosta tilanteesta.

Ja sitten jotain aivan muuta. Aikaisemmin tässä ketjussa nimimerkki HN kertoi Ilveksen pelitavasta ja oikeassa oli. Ilves sumputti ja yritti ohjata JYPin hyökkäykset kulmiin. Ne vähät paikat mitä JYP sai, Riksman sai hoidettua. JYPin ylivoima ei ole edelleenkään kunnossa, tosin Ilves pelasi mielestäni íhan ok alivoimaa.

Toiseen erään. En tiedä mitä oli puhuttu kopissa, mutta JYPillä kävi peli kulkemaan. Antti Virtanen näyttää miten ylivoimalla pitää pelata. Tarkka veto ja kiekko maalissa. Hieman vajaa kolme minuuttia tästä ja taas saa Riksman kaivaa kiekon selkänsä takaa. Maalintekijänä taas "Hippoksen Gretzky" Antti Virtanen. Tämäkin oli YV maali, joten täytyy vetää vähän sanoja takaisin. Kyllä se ylivoima olikin ihan ok tänään vaikka ei kahdesta 5-3 tilanteesta maalia tullutkaan. Tämän maalin jälkeen tapahtui tilanne jonka seurauksena Ilveksen peli sekosi täysin. Raimo Helminen ajaa Ossi Louhivaaraa mielestäni liian rajusti. Tämä jäähy tuli linjurien opastamana. Pelin sielun jouduttua pelistä suihkuun alkaa Ilveksen pelaajien n. parin minuutin ajan hermo mennä. Varsinkin S. Kariya ajaa jokaista liikkuvaa jopa tahallista vahingoittamista yrittäen. Toki niin tekivät monet muut Ilveksen pelaajatkin tämän parin minuutin aikana ennen kuin jonkin verran rauhoittuivat. Jari Jääskeläinen pommittaa erästä Ilveksen pelaajaa takaisin ja saa jäähyn. JYP tekee kuitenkin tasavajaalla maalin Mikkosen karvattua kiekon itselleen. JYP saa tämän seurauksena 2-1 tilanteen. Mikkonen syöttää maalin eteen Janne "Hapa" Hauhtoselle. Hapa pistää kiekon hallitusti maaliin ja JYP johtaa jo 3-0.

Kolmas erä sitten vain pelailtiin loppuun. JYP vetäytyi hieman kuoreensa eikä Ilveskään erityisemmin yritä hyökätä. Tästä täytyy hieman JYPiä kritisoida. Eikö muka voida pelata sitä täyttä 60 minuuttia hyvällä asenteella? No joo, voitto tuli ja vielä puhtaasti joten ei viitsi paljoa marista. JYPillä oli hyvä tilanne mennä 4-0 johtoon kun kiekko karkaa kaikilta kohti Ilveksen päätyä. Antti Virtanen spurttaa perään, mutta Riksman tulee vastaan. Virtanen melkein pääsee ohi Riksmanista, mutta ei tarpeeksi. Tilanne kuitenkin jatkuu kun Riksman ei ole maalillaan ja Virtanen saa kiekon. Antti syöttää kiekon maalin eteen Jaakko Uhlbäckille joka vetää, mutta kiekko osuu Ilveksen pelaajan luistimeen joka on peruuttanut maalin eteen. Peli loppui siis 3-0 ja JYP otti tärkeän voiton.

Kokonaisuutena, ei mikään erikoinen matsi. Alku hieman jähmeää molemmilta. Toisessa erässä tapahtui ja kolmas oli vaan ajan pois peluuta suurimmalta osin. Tuomari Rantala oli minulle positiivinen yllätys. Helmisen suihkukomennuksen jälkeen peli hieman karkasi käsistä, mutta muuten ihan ok suoritus. Ilves todellakin ansaitsi tänään suurimman osan jäähyistään. JYPille olisi kaksi kakkosta voinut mielestäni viheltää mitä ei nyt vihelletty.
 

Paaze

Jäsen
Viestin lähetti Tj
kauttaaltaan ehkäpä parasta tuomarityöskentelyä, jota Hippoksella on tällä kaudella nähty.

Olinkohan samassa pelissä? Alkukauden tarkka tuomarilinja on ollut mielestäni kauttaaltaan hyvää, pahimmat poikkeukset nämä kaksi viimeistä peliä. Sen verran törkeitä tahallisia vahigoittamisyrityksiä jäi viheltämättä, että ei sitä linjaa kyllä hyväksi voi sanoa. Varsinkin Kariya ja Pesonen esitti sellaisia otteita, että ei ne kiekkopeliin kuulu. Jos se Westcott oikeesti on niitä tappelija miehiä, niinkuin Tyni aina väliin muistaa mainita, niin tänään olisi kyllä ollut aihetta käydä jompaa kumpaa edellä mainistusta Ilves-herroista tanssiin kutsumassa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
No niin. Omia kommentteja tästä yllättävän kuumaksi kehkeytyneestä ottelusta.

Ensimmäinen erä - eipä jäänyt oikeastaan muuta mieleen, kuin JYPin sössimä 5-3-tilanne sekä Hannes Hyvösen ponneton rankkariyritys. Eipä olisi arvannut, että Hyvösen paikka olikin viimeinen vaarallinen maalipaikka, jonka Ilves ottelussa tuli saamaan.

Toinen erä: Taas sössittiin 5-3-tilanne, ja kävi jo mielessä, että tuleekohan tästä pisteitä ollenkaan. Välissä yleisöä riemastutti Marttisen ja Pesosen kahina. Pesoselle muuten kunnia tämän kauden typerimmästä jäähystä - turha koukkaus takaapäin - uhrina yllättäen Marttinen. Muutoinkin Pesonen kävi liian kuumana, eikä ollut hyödyksi joukkueelleen millään tavalla. Sääli. Virtanen päätti JYPin piinan vihdoin ylivoimalla ottelun puolessa välissä jatkaen putkeaan kolme minuuttia myöhemmin. Kun Hauhtonenkin sai tehtyä maalia läpiajosta, oli ottelu jo selvä. Välissä Helminen kävi ryntäilemässä itsensä suihkuun - luulisi että Raipe käy pyytämässä tuomarilta pillin muistoksi tuosta tuomiosta, sen verran harvinainen tapaus tuo taitaa olla. Mielestäni Rantala vihelsi ottelun ihan tyydyttävästi - ei ollut onneksi lähelläkään Kruusin tasoa. Myös ottelua seurannut kanadalainen erotuomaritarkkailija piti tuomarin suoritusta onnistuneena, vaikka mainitsikin erikseen, että Kariyan harrastamat parit temput jäivät viheltämättä.

Kolmas erä oli höntsyä, Ilves yritti mutta väkinäisesti. Hieman kuin Lukko, mutta ei käyttänyt niin paljoa mailahäirintää. JYP iski vastaiskuilla, ja maalipaikkoja olikin vähintään 3-4 lisämaaliin. Mutta kudit menivät turhan usein maalin ylitse - tai tolppiin. Toki on myös kehuttava Juuso Riksmania, joka varmasti pelasti 3-4 kertaa joukkueensa lisätakaiskuita. Hyvä hankinta ainakin tämän pelin perusteella. Steve Kariya kävi kuumana, syytä en tiedä. Muutoinkin Ilves-joukkue oli kireän oloinen, ja Helmisen ulosajon jälkeen muutamalla pelaajalla ei liikkunut mielessä muuta kuin ajaa mahdollisimman kovaa päin lähintä JYP-pelaajaa. Onneksi mitään vakavampaa ei ilmeisesti tapahtunut, mutta oli joka tapauksessa ikävää nähdä Ilvekseltä niin täydellinen hermokontrollin pettäminen. Eipä kuulu moinen esitys jääkiekkoon, ei. Oliko tämä Curren näkemys liigalätkästä?

JYPiltä kypsä esitys, onnistuttiin pitämään oma pää puhtaana ja kylmänä. Jos tuota ylivoimaa saataisiin parannettua, niin kiitos. Näin voitonkin jälkeen täytyy miettiä, miten asioita saataisiin tehtyä lite bättre...

EDIT: Jahas, loukkaantuihan niitä pelaajia...tulipa kallis voitto...
 
Viimeksi muokattu:

vsop

Jäsen
Ilveksen sivuilta siepattua

Ilves ei joutunut pelaamaan koko viittä minuuttia alivoimalla, sillä Rantala paikkaili jäähytilastoa viheltämällä yhden kaksiminuuttisen Jari Jääskeläiselle. Neljällä neljää vastaan pelattaessakin isäntäjoukkue onnistui kuitenkin maalinteossa ja karkasi jo ratkaisevan tuntuisesti 3-0 -johtoasemaan. Tuomas Immonen löysi syötöllään toisesta aallosta tilanteeseen nousseen Janne Hauhtosen, joka siirsi kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle ennen päätöserää.

JYPillä uusi pelaaja TUOMAS IMMONEN

Ilves pelasi huonoa, pelaajia vahingoittavaa kiekkoa, jopa koukut olivat aseina. Tuomari Rantala tuomitsi liian vähän jäähyjä tilanteista. Kauden toiseksi huonoin esitys Hippoksella Kruusin jälkeen.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei todellakaan ollut perinteistä Ilves kiekkoa.
Ilves on vaihtanut pelisysteeminsä suuntaa täydet 180 astetta kesken kauden ja saa todellakin maksaa siitä kalliit oppirahat menetettyjen pisteiden muodossa.
Ei voi kuin todella ihmetellä miten Jypin ykköskenttä parantanut otteitaan maajoukkuetauon jälkeen. Antti Virtanen oli taas kentän kuningas! Pikku-Antin pelissä on taas taitoa, itseluottamusta ja röyhkeyttä melkein liiankin kanssa, mutta kun peli kulkee, niin antaa mennä vain!
Tilastoja tutkimalla voisi joku luulla että peli tasainen, mutta.. Sumppukiekkon pelaaminen Jyppiä vastaan Hippoksella vaatii todellakkin paremman materiaalin kuin mitä ilveksellä oli esittää, eli helpolla päästiin.
Mutta se mikä pelissä todella hämmästytti oli pelin jo ratkettua perinteisen taitokiekko joukkueen esittämä yliagressiivinen hakkapeliitta meininki, Ei näin!
 

SaKaRi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siis näkikö kukaan Helmisen ulosajoon johtanutta tilannetta? Kaikesta muusta jo onkin näkemykset annettu,mutta tätä tilannetta ei ole kukaan vielä oikein selvittänyt.
 

Shane

Jäsen
Viestin lähetti SaKaRi
Siis näkikö kukaan Helmisen ulosajoon johtanutta tilannetta? Kaikesta muusta jo onkin näkemykset annettu,mutta tätä tilannetta ei ole kukaan vielä oikein selvittänyt.
Ei ihme, sillä suurin osa varmasti kiinnitti huomionsa juuri Helmisen taklausta edeltäneeseen Pesosen ja Marttisen nujakointiin. Lisäksi Helmisen tilannetta ei toisen puolen katsomosta (onko se nyt sitten A vai B, en ikinä opi/muista näitä), minkä piippuhyllyllä itse perinteisesti seisoin, edes pystynyt näkemään.

Ihan kohtuullisen viihdyttävä ottelu mielestäni. Tuomaritoiminta ihan ok, noin valovuoden parempi kuin viime kotipelissä. Toki muutama tilanne jäi nytkin viheltämättä, erityisesti jäi mieleen Pesosen mielestäni todella törkeä ja selkeä hyppytaklaus, johon Rantala ei reagoinut mitenkään. En muista kuka JYPiläinen oli kohteena (loukkaantuiko Hauhtonen kenties juuri tässä?), mutta tilanteessa olisi kyllä voinut käydä vaikka kuinka pahasti.

Mutta ihan tyytyväinen olen siis ottelun antiin. Runsaasti maalipaikkoja varsinkin kotijoukkueella, vähän rähinää ja oman joukkueen voitto maalivahdin pelatessa nollapelin, eipä sitä juuri enempää voisi pyytääkään :) Ihan Lukko-pelin tapaista murskaavaa ylivoimaa ei sentään tänään nähty.


Tjaa, eipä loukkaantunut Hauhtonen tuossa tilanteessa Jatkoajan raportin mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ilves on vaihtanut pelisysteeminsä suuntaa täydet 180 astetta kesken kauden ja saa todellakin maksaa siitä kalliit oppirahat menetettyjen pisteiden muodossa.

Vanhalla systeemillä niitä pisteitä jatkuvasti tilille ropisikin... Itselläni on uudesta systeemistä hieman kahtalaiset tuntemukset. Tällä hetkellä peli ei ole mitenkään kaunista katseltavaa, mutta kenties jos saadaan vielä muutama voitto alle ja sitä kautta itseluottamusta, niin voitaisiin varman puolustuspelin ohella nähdä vielä iloista hyökkäyspeliäkin. Tärkeintä oli kuitenkin saada kurssi kääntyyn.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Shane
Toki muutama tilanne jäi nytkin viheltämättä, erityisesti jäi mieleen Pesosen mielestäni todella törkeä ja selkeä hyppytaklaus, johon Rantala ei reagoinut mitenkään. En muista kuka JYPiläinen oli kohteena (loukkaantuiko Hauhtonen kenties juuri tässä?), mutta tilanteessa olisi kyllä voinut käydä vaikka kuinka pahasti.


Kiekko-Keskisuomalaisen videokoosteessa näkyy tuo Hauhtosen telominen, jonka tekee Tommi Jäminki.Tuo taklaus on ainakin selvä jäähyn paikka. Käsi osuu selkeästi päähän, kova vauhti, hyppyä tuossa nyt ei juuri ole. 2+10 olisi vähintään Jäminki ansainnut tuosta.
Ja Stefan(?) pääsi myös kuin koira veräjästä heti perään koosteessa näytettävässä taklauksesta.
Raipen taklausta ei näy, joten siitä ei voi muodostaa mielipidettä.

Pesonen taisi ajella Korhosta, ainakin Tynin mukaan. Muutenkin taisi Jussilla olla vanhan kotiyleisön edessä hieman ylilatausta.

Louhivaaran mielestä myös Raipen tuomio oli liian kova, kommentit niitistä löytyvät täältä

Pelistä en kommentoi juurikaan, kun en ole sitä nähnyt.

Kolme pistettä Ilvekseltä ja nollapeli Sinkulle. Siinä illan positiiviset asiat, negatiivisena luonnollisesti Hauhtosen ja Louhivaaran loukkaantumiset.

EDIT: Korjattu yöllinen sekava viesti järkevään muotoon.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Infamous
Tällä hetkellä peli ei ole mitenkään kaunista katseltavaa, mutta kenties jos saadaan vielä muutama voitto alle ja sitä kautta itseluottamusta, niin voitaisiin varman puolustuspelin ohella nähdä vielä iloista hyökkäyspeliäkin. Tärkeintä oli kuitenkin saada kurssi kääntyyn.

Aivan, ja hyvällä puolustuspelillä niitä maalipaikkojakin usein tulee. En ota nyt siihen kantaa, millaista puolustuspeli oli JYP ottelussa, mutta kokonaisuudessaan joukkue on mennyt tässä eteenpäin ja se lupaa hyvää. Pikkuhiljaa joukkue oppii pelaamaan järkevämpää systeemiä ja se poikii enemmän voittoja. Minullekin on tässä tilanteessa aivan yksi ja sama, voittaako joukkue 'väärin' kunhan voittaa.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Pakko sanoa, että olihan aika köykäinen tuo Raipen ulosajo. Toki sikäli neitiliigansääntöjen mukaanhan tuo meni, että "liian kovan pelin" seurauksena pelaaja loukkaantuu --> suihkuun.

Tilanteessahan Louhivaara ja Helminen luistelevat lähes samaan suuntaan, Helminen pikkaisen kovempaa (mielestäni liukui lopun matkaa, eikä täyttänyt ryntäyksen merkkejä) ja taklasi Louhivaaraa aika puhtaan näköisesti (kädet eivät kyllä osu päähän). Näytti, että Louhivaara olisi ollut hiukan takakenossa ja kun Raipe osuu yläkroppaan (ei kuitenkaan päähän) Louhivaara lentää selälleen ja ilmeisesti siinä kohtaa pää kolahtaa ja aivotärähdys. Jos Louhivaara ei itseään olisi loukannut, luulenpa ettei tuosta puhuttaisi täällä sanallakaan.

Tämä siis Mtv3+ nähtynä. Taklaukset loppuu tätä menoa, juuri kun alkoi liigan suuntaus näyttää paremmalta. Näköjään sitten kun valitettavia, mutta peliin kuuluvia loukkaantumisia aiheutuu näiden niittien seurauksena ovat sanktiot tällaiset.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti Köpi
Raipen tilannetta ei näy, mutta kyllä tuokin taklaus täyttää ainakin 2+10 tunnusmerkit. Käsi osuu selkeästi päähän, kova vauhti, hyppyä tuossa nyt ei juuri ole.

Siis tilannetta ei näy, mutta silti 2+10. Tämähän on tietysti liigan linja, vaikkei kukaan nähnyt siinä mitään niin olihan siinä jotain oltava, olihan? Nytkään tuomari ei nähnyt tilanteessa mitään / ei nähnyt tilannetta vaan linjuri sitten avusti kaverin ulos. Ja tuntuu ettei yksikään katsojakaan ole nähnyt koko tilannetta.

"Raipen ulosajon sen sijaan olisi voinut jättää viheltämättä. Taklaus oli puhdas" -Keskisuomalainen

Ei taklauksista pidä rankaista itseisarvona!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Mr. Smith
Siis tilannetta ei näy, mutta silti 2+10. Tämähän on tietysti liigan linja, vaikkei kukaan nähnyt siinä mitään niin olihan siinä jotain oltava, olihan? Nytkään tuomari ei nähnyt tilanteessa mitään / ei nähnyt tilannetta vaan linjuri sitten avusti kaverin ulos. Ja tuntuu ettei yksikään katsojakaan ole nähnyt koko tilannetta.

"Raipen ulosajon sen sijaan olisi voinut jättää viheltämättä. Taklaus oli puhdas" -Keskisuomalainen

Ei taklauksista pidä rankaista itseisarvona!

Nyt itsekin vasta luin, mitä tuohon kirjoitin. Korjataan virhe tuohon edelliseen viestiin, tarkoitin kyllä tuota Jämingin taklausta, mikä täyttää omasta mielestäni 2+10. En ole siis nähnyt Raipen taklausta, joten en siihen kommentoi.

Mutta korostetaan nyt vielä, että tuota Jämingin taklausta tarkoitin.
 

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Swift
neitiliigansääntöjen mukaanhan tuo meni, että "liian kovan pelin" seurauksena pelaaja loukkaantuu --> suihkuun.

Tilanteessahan Louhivaara ja Helminen luistelevat lähes samaan suuntaan, Helminen pikkaisen kovempaa (mielestäni liukui lopun matkaa, eikä täyttänyt ryntäyksen merkkejä) ja taklasi Louhivaaraa aika puhtaan näköisesti (kädet eivät kyllä osu päähän). Näytti, että Louhivaara olisi ollut hiukan takakenossa ja kun Raipe osuu yläkroppaan (ei kuitenkaan päähän) Louhivaara lentää selälleen ja ilmeisesti siinä kohtaa pää kolahtaa ja aivotärähdys.

Tämä siis Mtv3+ nähtynä.

Tismalleen näin tämä tilanne meni.

Jos tästä olisi pitänyt antaa minuutteja niin Raipelle 2 min estämisestä. Louhivaaran oma tasapaino pettää täysin ja pää osuu jäähän. Huvittavinta tässä tilanteessa on se, että 5+20 min annettiin ryntäyksestä, sillä Raipehan liukuu, kädet osuvat johonki rintakehän tienoille ja vielä sivuttain.

Linjurithan tämän rangaistuksen ns. antoivat sillä Rantala ei itse nähnyt tilannetta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Mr. Smith
Siis tilannetta ei näy, mutta silti 2+10. Tämähän on tietysti liigan linja, vaikkei kukaan nähnyt siinä mitään niin olihan siinä jotain oltava, olihan? Nytkään tuomari ei nähnyt tilanteessa mitään / ei nähnyt tilannetta vaan linjuri sitten avusti kaverin ulos. Ja tuntuu ettei yksikään katsojakaan ole nähnyt koko tilannetta.

Ja korostan myös vielä, että myös oma kantani on se että iso/pieni rangaistus pitää antaa teosta, eikä seurauksesta. Jääkiekko on kontaktilaji ja joskus sattuu.

Harmi, ettei MTV3+ näy, niin ei ole tuota Raipen taklausta nähnyt.
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti Köpi
Kiekko-Keskisuomalaisen videokoosteessa näkyy tuo Hauhtosen telominen, jonka tekee Tommi Jäminki.Tuo taklaus on ainakin selvä jäähyn paikka. Käsi osuu selkeästi päähän, kova vauhti, hyppyä tuossa nyt ei juuri ole. 2+10 olisi vähintään Jäminki ansainnut tuosta.

Kiitos ensinnäkin linkistä.

Sitten tuohon taklaukseen onko se tuo, joka tapahtuu clipissä noin 85 sekunnin kohdalla. Jos on niin, esitän hieman eriävän mielipiteen ja kysymyksen. Ensinnäkin minä en näe tapauksessa kovinkaan paljon virheitä, mistä oli kuulunut viheltää rangaistus, joten kaipaisin hieman perusteluja siihen miksi 2 + 10 olisi minimi. Alla oma listani minkä mukaan katsoin tilannetta. Jep minulla on värilliset lasit päässä, eikä tämä ole mikään provo, kunhan kysyn.

a) oliko kädet ylhäällä, vai ropassa kiinni?
b) luisteliko loppuun asti vai liukuiko lopussa?
c) hyppäsikö vai oliko terät jäässä kiinni taklauksen osuessa?
d) oliko taklattava irti laidasta vai kiinni siinä taklaajan osuessa taklattavaan?
e) kunnioittiko taklaaja vastustajaa(taklasiko puhtaasti?)?

f) Ottiko taklattava taklauksen oikein vastaan?


Näiden argumenttien valossa ainoa mikä tapahtui oli kohta f ja jossain määrin joku voisi hurskastella että kohta e, mutta silloin mielestäni taklaukset pitää kieltää koko lajista!!! en haluaisi tätä.
Eli mielestäni 2+10 olisi ollut väärin

Loppuun vielä, että on erittäin huono asia että pelaaja loukkaantuu enkä sitä toivo.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kyllä tuossa selkeästi täyttyy päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkit, yksin jo siinä, että Jämingin käsi nousee Hauhtosen päähän, vaikka Hauhtonen onkin hieman kyyryssä.

Mutta hurskastelua on syyttää Hauhtosta tuosta, mies pelaa kiekkoa ja eikä huomaa Jäminkiä vasta kuin viime hetkellä.

A-kohta tuossa toteutuu ja se minusta riittää 2+10 minuuttiseen. Syynä tämä ah, niin ihana päähän kohdistunut taklaus. Itsekään en tuota sääntöä arvosta, mutta kun se kerran on luotu, niin tuossa sitä olisi syytä ollut käyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös