jyp-HPK 26.1

  • 5 414
  • 68

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaahas, eipähän ole Chlubna enää maalipörssin ykkönen. Viitakoski meni yhdellä ohi, hänellä 25 maalia, Chlubnalla 24. Puuh, Chlubna, herätys! Ja ne turhat jäähyt pois.
 

more

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuuntelin matsia paikallisradiosta, ja parhaiten mieltä liikutti taustalta kuulunut innokas Kerho-kannustus! Olikohan moni täälläkin hehkutellut pitämässä Hippoksella älämölöä!? Paha homma, jos tilanne Suomi-Salaman raportin mukaisesti ikäänkuin "keitti yli"..

Jypin tilanne vaikeutui, varsinkin kun samanaikaisesti sekä Ipa että IFK napsivat pisteitä. Ainakin selostuksen mukaan Jypillä oli paitsi toisen erän Kerho-jäähyilyn myös kolmannen erän 1-3- tilanteen rynnistyksen aikana pahoja paikkoja ja mahdollisuus tulla rinnalle ja ohi. Ei sitten vain natsannut ja Kerho teki paikoista maalit. Ykkönen ilmeisen hyvä, Lakua kehuttiin.. ja edelleen sanon: Puurula on mies paikallaan.

Toivottavasti tiistaina mukana muuan Vujtek..
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Suomi-Salama esitteli yllä aika monta hyvää pointtia illan ottelusta. Päällimmäisenä jäi mieleen se, että mikään joukkueen osa-alue ei ollut erityisen iskussa. Lehdolle meni 1.erässä kaksi maalia, joita kumpaakaan ei voi sanoa imaisuiksi, vaikka Nedvedin vedossa ei maskia ollutkaan. Leinoselle meni sitten 3.erässä pari helppoakin.

Puolustuspäässä HPK:n väkkärät pitivät paikoin melkoista painetta Jypin maalin tuntumassa, mutta aivan hirveästi vaarallisia paikkoja ei Kerho saanut luotua. Paikoista tekivät toki maalit tappavalla prosentilla ja kun Jyp ei omista paikoistaan onnistunut, niin siinä on paha kamppailla voitosta. Kerhosta erottuivat etenkin Miettinen ja Somervuori sekä puolustuksesta Sicak.

Hyökkäyspäässä oikeastaan omalla tasollaan olivat vain Ton, Hytönen ja myös Pihlman. Chlubna yritti välillä, mutta pysyi aika tiukasti HPK-puolustuksen pihdeissä. Vostrak oli 1.erässä etenkin erikoistilanteissa hyvä, mutta paha siinä on hänenkään loistaa jos muullakaan joukkueella ei peli kulje.

Tuomarilinjaa harvemmin kehutaan joten tehdäänpä se nyt: kaksikko Pakaslahti-Siipo oli tänään aika hyvin tehtäviensä tasalla. Peli ei ollut rumaa ja tuomarit ottivat vain selkeimmät rikkeet pois.

Mutta kuten ennenkin on nähty, niin Jypin huonoa peliä seuraa aika usein hyvä. En olisi lainkaan ihmeissäni mikäli tiistaina Raksilasta tuotaisiin tuomisina piste tai pari.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siitä lopun katsojien (ynnä muiden) rähinästä (JYP:n keskustelupalstalta poimittu):

Jyp-fanit on ihan syyttömii. Se oli sillai et järkkärit retuutti jotain Kerho-fania ulos ja jostain tuli joku toinen fani joka läsäytti järkkää suoraan nenukkiin ja sen tietää mitä siitä seuras...

Huhhuh, tuommoista ei kyllä todellakaan kaivata. Järjetöntä käytöstä HPK:n faneilta, jos pitää paikkaansa tuo juttu.
Jatkossa voisitte tulla kannustamaan omianne vaikka selvin päin, jos homma tuommoista on.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Viestin lähetti Hypodermic
Jatkossa voisitte tulla kannustamaan omianne vaikka selvin päin, jos homma tuommoista on.

Heh, tästähän tulee mieleen jokusen vuoden takainen JYP-hpk - matsi, jossa Hpk-fanit ensiksi saapuivat hallille joskus 10. peliminuutin kohdalla 1. erässä ja jo sen loppupuolella hallissa kuulutettiin: "Voisiko HPK:n fanibussin kuski käydä avaamassa bussin ovet, että kaikista kännisimmät pääsevät lepäämään...."

Tosissaan HPK-fanit kyllä kannustivat tänään hienosti ja jaksoivat olla mukana koko ottelun ajan. Ikävä vain jos jollain vierasfanilla on hieman nuppi kuumentunut väkivallan muodossa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy muuten vielä sanoa, että kyllä se HPK:kin osaa kahvata. Ainakin ensimmäisessä erässä kiinnitin siihen huomiota. Mielestäni on typerää syyttää tiettyjä joukkueita liigassa hirveästä kahvakiekon pelaamisesta. Kyllä kaikki joukkueet kahvaavat! Ja tuo HPK:n kahvaaminen oli vain esimerkki, ja he todellakin ansaitsivat pisteet tänään. Ihailtavan hyvin pyöri heidän hyökkäyspelinsä useaan otteeseen, ja hienoja paikkoja loivat.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hello

Jyväskylä. Voisiko joku teistä jypin pelin asiantuntijoista kirjoittaa mielipiteensä Thomas Chlubnasta ketjuun "oikeasti kova pelimies". Olisin hyvin kiitollinen. Taistelu jatkuu. Tulee hieno tv-peli 3.2, jyp-hifk.

Kiitos suomi-salama. Juuri sitä mitä hainkin. Vähän siis rajatapaus pf-pelaajana. Loistava pelaaja kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Hazlewood

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kerho tosiaan antoi pienen oppitunnin tosta kiekon pelaamisesta. Olivat kaikessa parempia. Ei voi kuin ihailla sitä Miettisen kentän peliä. JYPin miehiä vietiin ja rajusti. Maalissa ollut Joni Puurula ei välttämättä ollut huikee, mutta hoiti oman hommansa. Harmittavan helpolla JYP miehen päästi. Enemmän vetoja olisi kaivattu.

Kokonaisuutena JYP oli tänään varsin kesy. Petr Ton oli lähes ainoa joka jaksoi yrittää ja hän toikin JYPin hetkeksi peliin mukaan loisteliaalla yksityissuorituksella. Silti kunnon taistelua pisteistä ei oikein missään vaiheessa syntynyt. Viimeistään homma kaatui kolmannen erän alun HPK-maaliin.

No taisto play-off paikasta jatkuu, mutta tilanne ei tällä hetkellä vaikuta hirveän hyvältä. No Ilveskin menetti pisteen, mutta ei muiden pistemenetykset pidemmän päälle auta jos oma peli on tuollaista.

Mitä HPK-faneihin tulee niin mulla ei ole ainakaan heistä mitään valittamista. Erinomaisesti kannustivat omaa joukkuettaan. Itse en näitä tappelunnujakoita nähnyt. Todennäköisesti siellä on siis jollain mennyt yli, mutta älkää ihmeessä tuomitko kerhon kannattajia muutaman urpon takia.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Soneraplazan jutun mukaan tappelunujakan aloittaja oli jyväskyläläismies, joka löi Kerhon kannattajaa pullolla päähän.

Vaikea sanoa, kun ei itse ollut paikalla. Ikävä juttu.

Voi jossitella, miksei Saarinen tehnyt mitään ketjumuutoksia, ei tiivistänyt kolmeen kenttään jne. Ilmeisesti muutama pelaaja oli totaalisen pihalla.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti Hypodermic
Siitä lopun katsojien (ynnä muiden) rähinästä (JYP:n keskustelupalstalta poimittu):

Jyp-fanit on ihan syyttömii. Se oli sillai et järkkärit retuutti jotain Kerho-fania ulos ja jostain tuli joku toinen fani joka läsäytti järkkää suoraan nenukkiin ja sen tietää mitä siitä seuras...

Huhhuh, tuommoista ei kyllä todellakaan kaivata. Järjetöntä käytöstä HPK:n faneilta, jos pitää paikkaansa tuo juttu.
Jatkossa voisitte tulla kannustamaan omianne vaikka selvin päin, jos homma tuommoista on.

"Jyväskylän jäähallin ovella kahinoitiin JYP:n
ja HPK:n liigaottelun loppuhetkillä lauantai-iltana. Hämeenlinnalainen 26-vuotias mies löi järjestysmiestä nyrkillä kasvoihin." STT

Se on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen tai pahoinpitely. Järjestyksenvalvoja rinnastetaan poliisiin eli sakkoja on äijälle tulossa. Järjestyksenvalvojille ei kannata uhitella tai käydä heihin kiinni.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minusta on ennemmin järkyttävää, jos pitää viinalla se pelifiilis hommata. Pelin jälkeen on eri asia. Joskus on ollu surkuhupaisaa kattoo kun heebot on siinä kunnossa ettei ymmärrä kumpi on oma joukkue. Väkivalta katsomoihin on ihan viimenen asia mitä lätkä tarttee.
Itse peliin liittyen(Tyniltä kuultua) sen verran, että se kuuluttamani sentteriongelma kaipais kyllä kipeesti jonkunlaista ratkasua, Ahosesta ei siihen oo, vaikka parantaakin pakettia hieman. Pleijareissa on turha olla vaan osallistumassa, joko siihen satsaa, tai antaa paskan mennä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti JypFabu
Minusta on ennemmin järkyttävää, jos pitää viinalla se pelifiilis hommata. Pelin jälkeen on eri asia.

Oletko todella sitä mieltä, että pelissä humalassa oleminen on järkyttävämpää kuin pullolla päähän lyöminen? Jos, niin kehoitan hetken miettimistuokiota asioiden vakavuudessa...
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Ihan mielenkiintoista, yhdessä lähteessä hämeenlinnalainen päästettiin karkuun ja toisessa karkasi...
Näitä kahta raporttia voi muutenkin verrata toisiinsa:
http://fi.soneraplaza.net/stadion/artikkeli/0,5773,40552,00.html
http://www3.keskisuomalainen.net/kiekkoksml/index.cfm?m=story&id=6015

Löytyisikö jostain vielä hämeenlinnalaislähde?

Lähes ensimmäistä kertaa olin valmis kiittämään kerholaisia hienosta kannustuksesta (tai siitä, että muutakin tuli suusta kuin oksennusta, sikaa ja seulaa). Ottelun jälkeinen kahakka pilasi senkin ilon.
 

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
Mitenkään puolustelematta hämeenlinnalaisien fanien riehumista en voi olla ihmettelemättä Jyväskylän järjestysmiesten toimintaa. Jos vierasjoukkueen pelipaita päällä menee valittamaan pullolla päähän lyönnistä ja vie tekijänkin järkkärin luo niin sitä ei oteta tosissaan ja päästetään lyöjä 'harmittomana' menemään. Jos lyönnin kohde olisi ollut paikallinen kannattaja ja järjestysmiehille olisi viety tekijä vierasjoukkueen fanipaita päällä niin tämä kaveri oltaisiin varmasti saateltu monen miehen voimin ulos hallista.

Aamun Keskisuomalaisessa on Jypin valmentajan Mika Saarisen mielenkiintoiset kommentit kahvauksesta:
"On ikävää, että lajia viedään tähän suuntaan. Kaukalossa saa kahvata ja tehdä mailahäirintää mielin määrin. En voi ymmärtää, mitä mailat tekevät lantion yläpuolella. Ei kiekko sieltä löydy."

"Niinpä meidänkin on pakko vetää omat johtopäätöksemme. Myös JYP alkaa harjoitella sääntöjen rajamailla olevaa häirintäpeliä. Tämä on jääkiekkoa. Tässä yritetään menestyä kaikin sellaisin keinoin, jotka sallitaan."
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yritän kirjoittaa tähän mahdollisimman objektiivisen näkemyksen siitä, mitä itse näin nujakkaan liittyen. Luulen pystyväni siihen, koska väkivalta inhottaa minua yhtä paljon, tapahtuipa se omien tai vieraiden toimesta:

Kolmannen erän loppupuolella pelaajapäädyn seisomakatsomossa alkoi herättämään levottomuutta armeijan harmaan turkislakin (norsunvi..n) tapaiseen lakkiin sonnustautunut Kerho-fani, joka oli niin sanotusti tuhannen päissään. Tyyppi heilui A-puolen istumakatsomon edessä jo aikaisemmin, silloin vahvaa humalatilaa lukuunottamatta ei ilmennyt järjestyshäiriöitä. Pelistä mies ei tuntunut olevan kiinnostunut lainkaan...

Sitten erän lopussa syntyi seisomakatsomossa nujakka, mihin tarvittiin useita järjestysmiehiä. Tyyppi raahattiin pihalle, mutta ilmeisesti hän on päässyt takaisin sisälle ja rähinä on alkanut uudestaan. Tuo loppu siis lehdestä luettua. Edelleen sama tyyppi saatettiin kolmen järjestysmiehen toimesta pelin jälkeen ulos. Näin tilanteen, siellä kaveri oli maassa ja pisti vielä kovasti hanttiin. Lähdin siitä sitten pois enkä tiedä enempää, sen jälkeen rähinä on taas ilmeisesti leimahtanut muiden toimesta.

Järkkärin turpaanvetäminen on melkoisen vakava asia, samoin pullolla päähän lyöminen. Tosin on melkoisen lieventävä seikka, jos kyseessä on ollut muovipullo. Kaikkiaan erittäin ikävä tapaus, eikä kuulu jääkiekkoon. En halua tuomita todellakaan kaikkia HPK-faneja, koska ylivoimaisesti suurin osa oli täysin asiallisia ja keskittyivät oman joukkueen kannustamiseen, mutta ettekö voisi jo Hämeenlinnassa karsia pahimmat känniääliöt pois matkasta? Ainakin nyt tiedätte, ketkä ovat pahimpia. Jos fanimatkan ainoa tarkoitus on sikailla ja juopua tolkuttomasti, en oikein jaksa ymmärtää. Sama koskee luonnollisesti kotifaneja. Jos hallille on tultava vetämään nakit silmille pelistä välittämättä, eikö olisi sama jäädä olohuoneen sohvalle oksentelemaan? Tuollaiset idiootit vain pilaavat hienon lajin kulttuuria!
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti nihti
Hämeen Sanomien kuulopuheuutisointia

Toivottavasti kukaan Jääkiekkoa seuraamaan tullut ei joutunut tahtomattaan osalliseksi örvellykseen.

)Nihti(

Ihan vain pieni selvennys olisi paikallaan tuosta jutusta. Roitto oli ensin jutun mukaan ilmoittanut, että JYP-fani löi HEIDÄN matkalaistaan. Myöhemmin hän kuitenkin samassa jutussa ilmoittaa, että tyyppi ei ollut fanibussin matkassa Jyväskylään tullut. Muutenkaan en menisi kauheasti vetämään lopullisia johtopäätöksiä humalassa olleiden puheista. On luonnollista, että Kerhon fanit saattavat nähdä asiat eri tavalla kuin vaikkapa järjestysmiehet. Katsotaan nyt, jos tästä seuraa jatkotoimenpiteitä, ehkä saamme totuudensiemeniäkin näihin juttuihin. Edelleen ikävää jääkiekon kannalta, olivatpa syylliset keitä tahansa! Edelleen myös ihmettelen, miksi pitää nakit silmillä hallille tulla.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Murmeli


Oletko todella sitä mieltä, että pelissä humalassa oleminen on järkyttävämpää kuin pullolla päähän lyöminen? Jos, niin kehoitan hetken miettimistuokiota asioiden vakavuudessa...

Ehm. Uskonpa, että sillä HPK-fanien humalatilalla oli melkoisen suuri merkitys tapahtuneeseen.

Keskisuomalaisessa muistaakseen luki, että aluksi siellä oli tietenkin tullut jonkinlaista sanaharkkaa, josta sitten koko juttu oli startannut. Eli eiköhän se pullo heilahtanut Jyväskyläläiseltä tuon sanaharkan takia. Tiedä sitten, kummanko fanit sen ovat aloittaneet, mutta eiköhän tuo humalatila melkoisesti vaikuttanut asiaan. Ja ns. "päähenkilönä" tuossa tapahtuneessa oli kuitenkin hämeenlinnalaismies. Joku HPK:n fani lyönyt järjestysmiestä naamaan, ja sitten vielä joku HPK-fani vastustanut virkavaltaa.

Keskisuomalaisen juttu oli kyllä asiaa sisältävä. Tuommoinen väkivalta fanien keskuudessa on aivan turhaa, jonka kaikki varmaan itsekkin tietää. Yhdyn myös Saarisen sanomisiin, että jääkiekko on menossa (ainakin täällä Suomessa?) väärään suuntaan. Kahvata ja roikkua saa minkä jaksaa.

Lisäys: Todellakin, onhan se pullolla päähän lyöminenkin vakava juttu, vaikka muovipullo olikin. Ei sellaista heppua pitäisi ihan noin vaan päästä menemään. Mutta todellakin, jos haluaa vaan juoda perseet, niin mikä pakko se on tulla tekemään jääkiekko-otteluun? Tosiaan, voisivat hämeenlinnalaiset ne pahimmat dorkat jättää kotiin juomaan.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Viestin lähetti Suomi-Salama
Ihan vain pieni selvennys olisi paikallaan tuosta jutusta. Roitto oli ensin jutun mukaan ilmoittanut, että JYP-fani löi HEIDÄN matkalaistaan. Myöhemmin hän kuitenkin samassa jutussa ilmoittaa, että tyyppi ei ollut fanibussin matkassa Jyväskylään tullut. Muutenkaan en menisi kauheasti vetämään lopullisia johtopäätöksiä humalassa olleiden puheista. On luonnollista, että Kerhon fanit saattavat nähdä asiat eri tavalla kuin vaikkapa järjestysmiehet. Katsotaan nyt, jos tästä seuraa jatkotoimenpiteitä, ehkä saamme totuudensiemeniäkin näihin juttuihin. Edelleen ikävää jääkiekon kannalta, olivatpa syylliset keitä tahansa! Edelleen myös ihmettelen, miksi pitää nakit silmillä hallille tulla.

- Se kaveri löi tätä meidän matkalaista ja häipyi sitten tiehensä.
- Roiton mukaan virkavallan kanssa rähinöineet henkilöt eivät kuuluneet fanibussilla Jyväskylään saapuneeseen porukkaan.

Luetun ymmärtäminen rok rok. Matkalaista (joka teki sitten rikosilmoituksen, kun järkkärit eivät asialle mitään tehneet) lyötiin pullolla. Tämän jälkeen sitten känniset ei-matkalaiset saivat rähinän aikaan. Roiton puheet on mukava leimata kännisen örvellykseksi, ilmeisesti olet käynyt tarkistamassa asian alkometrin kanssa, vai kuinka?

Ei sinänsä mikään yllättävä - joskin yhtä kaikki valitettava - tapahtumaketju, jos HPK-faneja lyödään pullolla päähän ja tämän seurauksena Kerholaisia lähtee hallista pihalle. Sitten jos spekuloidaan, että järkkäreiden käytös on ollut mitä on ollut, niin seuraukset olivat ne mitä nähtiin. HPK-fanit vaativat poliisia paikalle, näin tehdäänkin. Yksi partio pullolla lyöjää varten muuttuukin vaan kuudeksi partioksi Kerholaisia varten.

Toivottavasti matkalla mukana olleet tulevat esimerkiksi tänne kertomaan tapauksen todelliset käänteet.

Edellisellä Jyskälän reissulla Hämeenlinnasta ei tainnut olla ketään muita kuin meidän yksi autokunta. Jos tämä harmiton häirikkö on samaa kategoriaa - tai jopa sama henkilö - kuin siinä ottelussa riehunut kaveri, niin en ihmettele tapahtumien alkusysäystä millään tapaa.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaikille hölmöläisille!

Joo-o!

Taas on jotkut idiootit päässy viemään hämeenlinnalaisfaniutta eteenpäin "positiivisessa" mielessä. En tiedä, kuka on kärhämän alunperin alulle pannu, mutta kyllä toisaalta varmaan alkoholin kanssa liiallinen läträys on ainakin provosoinut myös jyp-kannattajia tähän kärhämän alullepanoon, mikäli kärhämän nyt on joku jyväskyläläinen aloittanut. Tämän jälkeen on sitten tietysti känniset hämäläisapinat ruvenneet riehumaan ja puolueelliset järkkärit sekoittamaan soppaa lisää. Todella typerää toimintaa kaikilta, etenkin kerho-faneilta, koska:

1) näin saadaan hämeenlinnalaiskannattajien mainetta loattua!
2) väkivalta ei kuulu TODELLAKAAN katsomoon
3) järkkärit tulevat entistä puolueellisemmiksi tällä tavalla
4) pelistä ei edes muista mitään liiallisen viinan takia

Ehdotankin, että jokainen täällä jatkoajassa asioiva, joka on onnistunut saamaan tappelun aikaan jääkiekkokatsomoissa tai hallin ympäristössä potkii itseään 50 kertaa perseeseen ja lyö päänsä 10 kertaa kunnolla seinään, ettei tarvi tulla hallille tappelemaan!

PS. Itselläni on krapula eilisen lauantaipullon jäljiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Flonaldo
Luetun ymmärtäminen rok rok. Matkalaista (joka teki sitten rikosilmoituksen, kun järkkärit eivät asialle mitään tehneet) lyötiin pullolla. Tämän jälkeen sitten känniset ei-matkalaiset saivat rähinän aikaan. Roiton puheet on mukava leimata kännisen örvellykseksi, ilmeisesti olet käynyt tarkistamassa asian alkometrin kanssa, vai kuinka?

No, kuten jo sanoin, ihan mukava tästä olisi saada koko totuus selville. Tällä hetkellä en usko muuhun kuin siihen, mitä omilla silmillä näin, koska epäilen vahvasti useimpien Kerhon fanien objektiivisuutta a) siksi, että he ovat Kerhon faneja, jotka aivan luonnollisesti pitävät omiensa puolta ja b) siksi, että erittäin monilla oli alkoholilla osuutta asiaan. Toisaalta, on lehtijuttujen perusteella epäiltävä myös järjestysmiesten toimineen osittain epäeettisesti.

Roiton puheita en halua leimata känniläisen örinäksi, koska en todellakaan edes tiennyt hänen verensä alkoholipitoisuutta, mutta erittäin hyvällä syyllä voin olla pitämättä hänenkään lausuntoja täysin objektiivisina tapahtuman taustat huomioiden.
Sen vain tiedän, että tappelijat olivat vahvasti humalassa ja että jo etukäteen tälläkin palstalla eräät Kerhon fanit ilmoittivat saapuvansa tapahtumaan kaljakassien kanssa.

Enkä halua puolustella omianikaan. Kuten todettua, vakivalta on yhtä kuvottavaa, tapahtuipa se omien tai vieraiden toimesta. Toivoisin ainoastaan, että hallille tultaisiin katsomaan peliä, eikä tappelemaan tai häiritsemään aitoja jääkiekon ystäviä humalaisella käytöksellä.

JÄLKIKIRJOITUS:

Joo, Flonaldo, olet ihan oikeassa, mitä luetunymmärtämiseeni tulee tässä tapauksessa. Luin jutun uudestaan... Pahoitteluni siltä osin.
 
Viimeksi muokattu:

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Viestin lähetti Suomi-Salama


Ihan vain pieni selvennys olisi paikallaan tuosta jutusta. Roitto oli ensin jutun mukaan ilmoittanut, että JYP-fani löi HEIDÄN matkalaistaan. Myöhemmin hän kuitenkin samassa jutussa ilmoittaa, että tyyppi ei ollut fanibussin matkassa Jyväskylään tullut. Muutenkaan en menisi kauheasti vetämään lopullisia johtopäätöksiä humalassa olleiden puheista.




Miten nämä asiat kumoavat toisensa?
Paikalla oli paljon muitakin hämeenlinnalaisia kuin vain yksi bussiryhmä. Nyt on sekoitettu ja paremmin sanottuna ehkä yleistetty kaikki hämeenlinnalaiset samaan ryhmään.
Kyseisessä jutussa käsiteltiinkin vain MEIDÄN bussin yhden henkilön uhrina olemisen kipeyttä ja sitä seuranneita huimia tilanteita asiantuntevien ja koulutuksen saaneiden järjestyksenvalvojien "ammattitaitoisesti" hoitaessa virkaansa.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Käy se muuten näinkin päin....

Viestin lähetti Suomi-Salama


No, kuten jo sanoin, ihan mukava tästä olisi saada koko totuus selville. Tällä hetkellä en usko muuhun kuin siihen, mitä omilla silmillä näin, koska epäilen vahvasti useimpien Kerhon fanien objektiivisuutta a) siksi, että he ovat Kerhon faneja, jotka aivan luonnollisesti pitävät omiensa puolta ja b) siksi, että erittäin monilla oli alkoholilla osuutta asiaan. Toisaalta, on lehtijuttujen perusteella epäiltävä myös järjestysmiesten toimineen osittain epäeettisesti.


No, kuten jo sanoin, ihan mukava tästä olisi saada koko totuus selville. Tällä hetkellä en usko muuhun kuin siihen, mitä omilla silmillä olen lehdistä lukenut, koska epäilen vahvasti useimpien Jyp fanien objektiivisuutta a) siksi, että he ovat Jypin faneja, jotka aivan luonnollisesti pitävät omiensa puolta ja b) siksi, että erittäin monilla oli alkoholilla osuutta asiaan. Toisaalta, on lehtijuttujen perusteella epäiltävä myös järjestysmiesten toimineen osittain epäeettisesti.

Tämä siis sinun tekstisi muuteltuna minun suuhuni sopivaksi. Minä uskon, että järkkäriä on lyöty naamaan, mutta uskon myös sen, että koko kärhämän aloitti Jyväskyläläinen, joka löi HPK-fania pullolla päähän.

Ei voi olla sattumaa, että Soneraplazassa ja Hämeen Sanomissa aloittajaksi on kerrottu Jyp-fani, mutta Keskisuomalaisessa (kas kas..) aloittaja oli vierasjoukkueen fani....eihän?

Vaikka aloittaja ei tämän jutun pointti olekaan, minua syö suuresti se tapa, jolla omia puolustellaan lehdissä. Minun mielestäni jokainen HPK-fani, joka on ottanut tuohon kärhämään osaa, voisi pysyä kotona loppukauden. Samoin myös Jyp-fanit.


P.S. Suomi-Salama: Sinä et siis ole puolustellut omiasi. Tai olet - yhtä paljon kuin minäkin, mutta puolustelemisella viittasin lähinnä tuohon Keskisuomalaisen juttuun, jossa kaiken pahan alku ja juuri oli HPK:n fanit.
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Asiahan ei tietenkään minulle kuulu, MUTTA eipä olisi ensimmäinen kerta kun vieraskannattajat joutuvat Hippoksella paikallisten järjestysmiesten ja poliisien vainon kohteeksi. Siinä mielessä ei ole todellakaan vaikea uskoa hämeenlinnalaisten versiota tapahtuneesta. Yksi eroavaisuus itse aikoinani todistamaani tapahtumaan ja eiliseen välienselvittelyyn oli siinä, että meidän tapauksessa yksikään seurueestamme ei ollut juonut pisaraakaan alkoholia eikä mitään fyysistä kontaktia nähty. Ja kyseessä oli sunnuntain TV-peli.

Niin vaan, puolet vajaan parinkymmenen hengen porukasta löysi itsensä hallin ulkopuolelta ja parin kaverin tie vei poliisiasemalle. No, saavathan järkkärit valehdella poliisille, eikä virkavallan edustajien ole sallittua käyttää harkintakykyään, varsinkaan jos päällä on punainen tai minkä tahansa muun värinen vierasjoukkueen fanipaita.

Saapa nähdä, mitä ensi sunnuntaina tapahtuu TV-pelissä JYP-HIFK. Itse en todellakaan ole tulossa paikalle selvin päin, sillä haluan nähdä pelin loppuun asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös