JYP 100 vuotta – juhlat mitkä eivät heti unohdu

  • 52 200
  • 342

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Pitäiskö tähän kohtaan todeta Dressmann-äänellä et JUHLINTA JATKUU.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Jos oisin hurrikaanisydämmessä tai rumpuryhmässä, niin mulla olisi ainakin tosi kusetettu olo nyt. Tuo iltalehden uutinen pelaajan tulosta joka on Jukan houkuttelema pelaaja, niin saa ryhmät näyttäytymään aika huonossa valossa, kun tämän päiväisessä tiedotteessa kerrotaan, että Rautakorven takia pelaaja liikenne on ollut pysähdyksissä.
Suoraan sanoen olen tyytyväinen, että olen entinen aktiivi ja entinen hallituksen jäsen, pariin kauteen en edes jäsen ole ollut, sillä tosiaan siviilielämän takia ei ole pystynyt panostamaan tähän. Ehkä ihan hyväkin, kun katsoo mihin paskaan Hursykin lyönyt nyt kätensä kainaloita myöten.

Rumpuryhmältä tämä ei yllätä sillä ovat olleet niin kauan seuran talutushihnassa, että vaikka nyt muutaman vuoden siitä olleet teoriassa vapaat, niin käytännössä ei. Hurrikaanisydämen lankeaminen samoihin satuihin jämäkän ulosmarssin ja avoimuuden vaatimisen jälkeen yllätti isosti ja ei todellakaan positiivisesti.

En edelleenkään pysty ymmärtämään miten tähän tultu, että Hurrikaanisydän lakeejamaisesti ostaa seuran sadut ja toimii vielä softpower porogandatorvena, kun seura ei itse kehtaa. Yllättävä ja oksettava sivuhaara asiassa.

Kaikki se työ ja aate, minkä eteen itsekin vuosia hommaa rakensi yhdessä muiden kanssa, ensin normaalina aktiivina sitten hallituksessa tuntuu, että nyt vedetty kertarysäyksellä vessasta alas.

Ei tämän jälkeen paljoa lämmitä kehittynyt katsomotoiminta, kun samalla kannattajajärjestö kuohittu versio itsestään.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Välillä kyllä tuntuu sille et ihan kun tässä seuraisi jotain saatanan uusioperheriitaa sivusta kun yksi ex-jäsen joko päällystää fanijärjestön tekemisiä suolalla (tai sokerilla), riippuen vähän siitä mitä mieltä itse on päätöksistä.

Suoraan sanoen olen tyytyväinen, että olen entinen aktiivi ja entinen hallituksen jäsen, pariin kauteen en edes jäsen ole ollut, sillä tosiaan siviilielämän takia ei ole pystynyt panostamaan tähän.
Äkkiseltään laskettuna noin viisi kertaa sama viesti tullut tämän päivän aikana, mutta eri sanoilla ja sovituksilla. Levy jäänyt päälle?

Kieltämättä vähän on ihmeteltävä sitä tunteen paloa, miten paljon ex-jäsentä/aktiivia kiinnostaa nykyinen toiminta, vaikka se hävettävää, sylettävää ja oksettavaa onkin mielestäsi, tai näin ainakin kuvailit menoa aiemmissa viesteissäsi.

Verrattavissa vähän siihen kuin joku sanoisi et on päässyt yli entisestä parisuhdekumppanistaan, ja silti vielä viidentoista vuoden jälkeen itkee itseään uneen kun se ero tuli silloin joskus.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Välillä kyllä tuntuu sille et ihan kun tässä seuraisi jotain saatanan uusioperheriitaa sivusta kun yksi ex-jäsen joko päällystää fanijärjestön tekemisiä suolalla (tai sokerilla), riippuen vähän siitä mitä mieltä itse on päätöksistä.


Äkkiseltään laskettuna noin viisi kertaa sama viesti tullut tämän päivän aikana, mutta eri sanoilla ja sovituksilla. Levy jäänyt päälle?

Kieltämättä vähän on ihmeteltävä sitä tunteen paloa, miten paljon ex-jäsentä/aktiivia kiinnostaa nykyinen toiminta, vaikka se hävettävää, sylettävää ja oksettavaa onkin mielestäsi, tai näin ainakin kuvailit menoa aiemmissa viesteissäsi.

Verrattavissa vähän siihen kuin joku sanoisi et on päässyt entisestä parisuhdekumppanistaan, ja silti vielä viidentoista vuoden jälkeen itkee itseään uneen kun se ero tuli silloin joskus.
Niin minulle kannattajatoiminta on tärkeää seuran lisäksi, vaikka sitä ei aina aikaa olisi tehdä ei se mihinkää katoa. Alkaa menemään siellä ylimieliseksi jos sana ei ole kaikilla vapaa.
 
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Eli jos tässä ketjussa pyrittäisi siihen että ihmiset pysyy perillä mitä on tapahtunut. Joten ei pelitapakeskustelua tai pelaajahuhuja. Vaan keskitytään kokoamaan sekoilut.
"Juhlat mitkä ei heti unohdu" - joo, meni selvästi överiksi jo juhlien aikana kun jotain oksennusta tulee joka päivä - saapas nähdä kuinka kova sitten itse krapula on!

Mutta kiitos, Mr. Ciccarelli. Mietin jo itsekin tämmöisen aikajanan tekoa, että ymmärtäisi, missä mennään. Salliiko Jatkoajan koodi tämän viestin pinnaamisen tämän ketjun sisällä, eli viesti olisi ylimmäisenä joka sivulla?

Näin Pohjois-Savolaisittain voisi ilmaista että Hyvän päivän fanit huutelee, mutta karavaani kulkee.

jo CHL-mestaruudesta lähtien on lasketeltu jyrkkenevää alamäkeä niin tuloksellisesti kuin seurana. Jotenkin se Virtanen vs. Perrin -case ja jälkimmäisen itkuinen ilmoitus Tepsiin siirtymisestä olivat lähtölaukaus sille jatkumolle missä nyt ollaan. Jossain vaiheessa mitta vain täyttyy sekoilussakin.
Tätä sekoilua on kestänyt jo 10 vuotta, joten vähän kaikkia fanit huutelee jo. Koronakautena @Hiki-Pena 'n kanssa käytiin katsomassa Immosen ja Tuppuraisen viimeinen peli hallin ulkopuolella pakkasessa projektorin kanssa, kun Jyp oli liigan viimeinen, joten en ihan itseäni ensimmäiseksi kermapersehyvänpäivänfaniksi laske. Taikka montaa muutakaan, jotka ovat Jypissä olleet junnuja Kekkosen aikana sekä lisäksi pelanneet aikuisena, tehneet (vapaaehtois)työtö Jypin eteen ja laittaneet omaa rahaa kiinni yli pääsylippujen hinnan, esim. @HOOLIGAN_

Itse näkisin, että asiat alkoivat mennä pieleen toisen mestaruuden jälkeen kun tehtiin toinen toistaan huonompia päätöksiä, minkä johdosta laskeva käyrä vain jyrkkeni. Ehkä toisen strategisen aikajanan voisi lisätä "prequel" osiona tuohon:
  • 2012 Seppänen luopuu toimitusjohtajuudesta Tynin hyväksi. Saumoja olisi ollut useampaankin Suomen mestaruuteen seuraavana 6 vuotena, mutta tuli "vain" kaksi Euroopan mestaruutta. Silti toiminnassa alkaa näkyä pieni vaatimustason lasku: Jyp voitti runkosarjan edelliset kolme kautta perättäin, mutta ei kertaakaan Tynin aikana. Paras sijoitus oli kolmas, yhden kerran.
  • 2013 Marko Virtanen aloittaa päävalmentajana. Hänen aikanaan Jyp ei kertaakaan ole liigan finaaleissa tai sijoitu runkosarjassa 4. sijaa paremmin. Ongelmia ilmenee alusta saakka pelitavassa, pelin sisällä johtamisessa ja henkilökemioissa (Eric Perrinin menetys pahin). Ongelmia ei tunnisteta tai korjata.
  • 31.3.2014 Jyp-Saipa sarjan game seven. Jyp antoi Saipalle siimaa 3 peliä, mutta nousee ottelusarjassa 0-3 tilanteesta game seveniin. Jyp johtaa useaan kertaan, mutta päästää Saipan tasoihin helpoilla maaleilla. Maalivahteina ovat kuitenkin nuoret Rajaniemi ja Dennis Saikkonen, jotka epäonnistuvat musertavasti. Virtasen kyvystä johtaa joukkuetta kovissa paikoissa jää syvä epäilys ja lisäksi ihmetys, miksi playoffeihin ei hommattu siirtorajalla toista kokenutta varamaalivahtia (vrt. Niko Hovisen siirto Sportista Tapparaan tänä keväänä). Ongelmia ei tunnisteta tai korjata.
  • 2016 kokematon yllätysnimi Aku Vallenius nimitetään toimitusjohtajaksi Tynin jälkeen. Syyskausi 2016 on loskaa. Loppu alkaa.
  • 2016 joulukuussa Jyp päättää olla käyttämättä valmentaja Virtasen sopimuksen optiota seuraavasta kaudesta ja harkitsee jopa 20 valmentajakandidaattia. Mahdollisuus muutoksen on olemassa.
  • 2.3.2017 Jyp kuitenkin nimittää Virtasen edelleen valmentajaksi 1-vuotisella sopimuksella. Päätös on outo kun vasta joulukuussa seura päätti olla käyttämättä optiota, ja ajankohta myöhäinen. Valmennustragediat alkavat.
  • 2.11.2017 Jyp jatkaa valmentaja Virtasen sopimusta kevääseen 2019. Tilanne vaikuttaa stabiloituvan.
  • 28.3.2018 Jyp johtaa kotona play off peliä IFK:ta vastaan 5-0, mutta Virtasen johtama joukkue sulaa kuten muutaman kerran aiemmin, häviää pelin ja seuraavana päivänä koko ottelusarjan. Tämän jälkeen Jypissä ei ole ollut iloista päivää.
  • 31.3.2018 valmentaja Marko Virtanen erotetaan. Koska Virtasella oli sopimus seuraavasta kaudesta, tulee kiire löytää syksyksi uusi valmentaja. Vain Jyp ja Jukurit ovat ilman valmentajaa.
  • 11.5.2018 kokematon yllätysnimi Merikivi nimitetään valmentajaksi erotetun Virtasen jälkeen. Valmennustragedia syvenee.
  • 14.1.2019 Merikiven epäonnistuttua "Dufva pestattiin kurittoman Jypin valmentajaksi"
  • 24.4.2019 kokematon yllätysnimi Mikko Viitanen nimitetään urheilutoimenjohtajaksi Holtarin jälkeen. Tämän jälkeen Jyp ei ole pelannut yhtään play off peliä.
  • 26.3.2019 kokenut Pekka Tirkkonen nimitetään valmentajaksi. Jyp on 8. kun kausi keskeytyy koronan takia. Valmennustilanne tuntuu kuitenkin vakiintuneen.
  • 21.10.2020 valmentaja Tirkkonen erotetaan ("lomautetaan"). Varmanen, Tupamäki ja UTJ Viitanen hoitavat valmennusta otona. Valmennussirkus on taas auki ja Jypin maine pilattu. Kauden lopussa 2021 Jyp on liigassa 15. eli viimeinen ensimmäistä kertaa seurahistoriassa.
  • 16.4.2021 Ahvenjärvi nimitetään Jypin valmentajaksi. Vanhainkoti-lastentarhajoukkueen peli on tuskallista seurattavaa, modernista toimivasta pelitavasta ei ole tietoakaan.
  • Tammikuussa 2022 Ahvenjärvi suljetaan pois Jypin valmentajan tehtävästä, mutta jatkaa kauden loppuun. Jyp on liigassa 13.
  • 13.4.2022 Rautakorpi nimitetään päävalmentajaksi vastoin pääomistaja Seppäsen tahtoa. Hän lupaa uudistaa pelikirjaansa ja tuo mukanaan Ville Niemisen. Media tuijottaa Rautakorven kokemusta ja Jypin tiedotteessa painotetaan, että hän on luotsannut Tapparan 7 kertaa finaaliin. Jätetään kuitenkin mainitsematta, että Rautakorpi on hävinnyt 6 kertaa 7 finaalista Suomen kalleimmilla joukkueilla. Lisäksi hänet on kerran erotettu kesken U20 MM-turnauksen, mikä on "saavutus" kun koko turnaus on vain muutaman ottelun mittainen. Myös muuta kritiikkiä Rautakorven toiminnasta kuuluu, mutta jo ihmisjohtamisen, pelin sisällä johtamisen, sekä finaalipelien voittamisen kannalta valinta on epälooginen.
  • Kaudella 2022-2023 Jypillä on vihdoin ainakin JOKU pelikirja (vaikkei modernein) ja oikea urheilullinen vaatimustaso vuosien jälkeen. Tästä ja uusista kallispalkkaisista valmentajista huolimatta Jyp on stilti liigassa taas 13. kuten edelliselläkin kaudella. Kriittiset fanit haluavat modernin valmentajan ja uuden UTJ:n. Keskisuomalaisen otsikko kertoo: "JYP-pomo Jukka Seppäsen synkkä ja rehellinen tilitys hurrikaanikaudesta: Päin persettä meni". Jyp kuitenkin päättää jatkaa Viitasen ja Rautakorven kanssa, eli Jyp toimii samoin kuin ennen mutta odottaa parempaa lopputulemaa. Tältä pohjalta sitten 100v "juhlakauteen.

Tämäkin voi olla hyvin mahdollista. Se vaan tais olla joku sisäpiiristä, kuka sitä puhu. Nyt en vaan kirveelläkään muista, että kuka
Tää on kyllä asia mistä pitäisi saada enemmän tietoa. Joku tästä joskus kirjoitti, että tää länsirannikon reissu olisi ollut syy, miksi valmennus erotettiin, mutta mikä se syy on? Mitä siellä on käynyt
Listaan voisi lisätä jotain tyyliin "13-15.12.2923 Länsirannikon luokkaretken sekoilut". En tiedä mitä rantarosvojen valtakunnassa tapahtui, mutta jotain melko varmasti, niin surkea oli Lukko peli verrattuna (jopa) edelliseen.

Lekin saunaillassa oikeuden mukaan valmentaja "konstaapeli" Glad ojensi kapteenia fyysisesti - jos joku tanssipari piti kapteenin ottaa niin tuo oli kyllä huonoin valinta siinä turbulenssijoukkueessa. Liekö sitten Jypissäkin ollut samaa meininkiä. Se on vain huono juttu nykyään, että noita pikkujoulumatseja ei välttämättä enää krapula-aamiaisella kädenpuristuksella kuitata.

Seppänen sanoi MTV:llä, ettei JYP ole miettinyt tyhjennysmyyntejä. Joko tällä viikolla joku poistuu?
Nämä asiat eivät ole nyky-jypissä toisensa pois sulkevia: tyhjennysmyynnit voivat alkaa ihan hyvin vaikka Seppänen ei ole yhtään miettinyt asiaa :-/
 
Viimeksi muokattu:

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KooVee, KPK, Chicago Blackhawks
Vahvaa suorittamista tosiaan Jyväskylässä. Historia toistaa itseään sanotaan, meillä Tampereella on pitkät kokemukset erinäisistä sekoiluista ja suhnuroinneista. Melkoista touhua jossa yksi mies näyttää nousevan kaiken yläpuolelle, ellen ole tosiaan aivan väärin ymmärtänyt.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toimistolla mielettömät suunnitelmat juhlakauden juhlistamiseksi. Ainoa mitä muistan on, että markkinointi hoidettiin lähinnä Lahtisen kasvoilla joka kävi autoilemassa rattikäryn jälkeen mainosvideolla.

Voi olla että muistan tämän väärin. Oliko Lahtisella sittenkin ajokortti ihan normaalisti taskussa silloin, mene ja tiedä. No ei ollut ihan parhaat kasvot markkinointiin, toki markkinointi ei ole tämän jälkeen paljoa kasvoja vaatinut koska markkinointia ei ole tainnut juurikaan olla? Ainakaan mitään spesiaalia ei ole ollut peruslehtiilmoitukset tietty.

JYP hokitiim
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja huomenna tullee varmaan taas lisää muutaman palluran verran, ellei jo tänä iltana saada vielä joku kiva pikku ylläri. Nyt olisi varmaan syytä jo harkita kellonaikojen kirjaamista, kun tykitys on valtaisaa.

Onko mitään vihjettä? Vai perustuuko tämä vain oletettuun tahtiin?
 

Baldrick

Jäsen
Välivuoden pitäneen Jarkko Malisen tryout ja sen jälkeinen sopimus, sekä epätieto tarkasta päättymisajasta ja tiedottamattomuus odotetusta loppukauden jatkosta vois kans lisätä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Lahtisen tilanne on tosiaan tuolla väärin kuvattuna + esim. Lahtisen siirtäminen sivuun seuran toiminnasta ja pian sen jälkeen tulleet potkut puuttuu. Jos juhlavuoden rasvaisimpia muistoja lähdetään erittelemään, niin kyllähän se keissi pitäisi nostaa tuossa vahvemmin esiin. Tosin se oli semmoinen mediahärdelli, ettei meinannut pysyä perässä, samoin kuin tämä viimepäivien sekasotku.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Lahtisen tilanne on tosiaan tuolla väärin kuvattuna + esim. Lahtisen siirtäminen sivuun seuran toiminnasta ja pian sen jälkeen tulleet potkut puuttuu. Jos juhlavuoden rasvaisimpia muistoja lähdetään erittelemään, niin kyllähän se keissi pitäisi nostaa tuossa vahvemmin esiin. Tosin se oli semmoinen mediahärdelli, ettei meinannut pysyä perässä, samoin kuin tämä viimepäivien sekasotku.
Juu siellä oli väärä kuukausi. Tuon listauksen tarkoitus ei ole nosta mitään sen tarkemmin esiin. Se on vain lista tapahtumista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös