JYP - Ässät ti 27.12.2005

  • 15 565
  • 116
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Sm-liiga palaa joulutauolta tiistaina täydellä ryminällä. Ohjelmassa on seitsemän ottelua, joista yksi pelataan Jyväskylän Hippoksella. Kotijoukkue JYP saa vieraakseen Porin Ässät.

Kyseessä on hieman yllättäenkin sarjavitosen, ja sarjakutosen kohtaaminen. Moni ei ennen kauden alkua olisi uskonut, että tässä vaiheessa kautta nämä kaksi joukkuetta keikkuvat sarjataulukossa noinkin hyvillä sijoilla.

Kotijoukkue JYP oli alkukaudesta huimassa lennossa, mutta joulun lähestyessä tahti hieman hiipui, ja seitsemästä viimeisimmästä pelistään se onkin voittanut vain kaksi. Toisaalta tästäkin huolimatta sillä on alla kahden voiton putki, joten tauolle joukkue lähti ihan hyvissä asemissa, kun sai katkaistua orastavan tappioputkensa. Joukkueen viimeisin peli on tulokseltaan mainio, vierasvoitto Jokereista tylyin numeroin, 0-5.

Jyväskylän ylpeys kärsii tällä hetkellä pahasta loukkaantumissumasta; Sivussa ottelusta ovat ainakin Juha-Pekka Hytönen, Tommi Nikkilä, Sinuhe Wallinheimo, ja joukkueen paras pistemies Miikka Männikkö. Valtteri Tenkasen ja Ossi Louhivaaran pelaaminen epävarmaa. Maalivahtiosastolla on siis suurta huolenaihetta, JYP:llä on heittää tolppien väliin vain kokematon, mutta lupaava Aleksis Ahlqvist, mikäli tosiaan käy niin, että Nikkilä ja Wallinheimo ottelun missaavat. Nuorten MM-kisojen vuoksi JYP-ringistä on sivussa puolustaja Erkka Leppänen.

Tehojen valossa JYP:n parhaimmistoa syyskaudella olivat maajoukkuekutsunkin saanut Miikka Männikkö, pieni tehopakkaus Antti Virtanen, yhden kauden piste-ennätystään lähenevä Carlo Grünn, Mikkelin Jukureista tullut Tero Koponen, sekä Kotkan lahja kiekkoilevalle Jyväskylälle, Ossi Louhivaara.

Vierailija Ässät on vahvassa tikissä. Se on voittanut peräti kymmenen viimeisistä 13:sta pelistään. Kotiottelussa patapaidat on viimeksi päästänyt maalin 26.11., jolloin Blues haki pisteet Porista. Tuon jälkeen Porissa on käynyt kolme joukkuetta hakkaamassa päätään seinään nimeltä Riksman, ensin nyt vastassa oleva JYP otti kuokkaan 3-0, sitten olivat vuorossa TPS ja Pelicans, molemmille 6-0 nekkuun. Vieraissakin Ässät on liekehtinyt, se on ottanut viisi voittoa viimeisistä kuudesta vierasmatsistaan. Se onkin sitten eri asia, pitääkö punanuttujen vire tänäkään vuonna pitkälle, vai tuleeko jokavuotinen notkahdus jälleen vastaan.

Ässillä on kokoonpanossa pientä vajautta nuorten MM-kisojen vuoksi. Porilaisten nuoret ylpeydet Jesse Joensuu ja Leo Komarov edustavat kisoissa pikkuleijonia. Pasi Nielikäisen lähdön myötä laituriosasto on kapea, ja näinollen nikkaritähti Rob Hisey siirtyneekin laitaan, ja ottaa paikan ketjusta, joissa kavereina ovat Matti Kaipainen ja Mikko Rautee. Loukkaantumisen takia ottelusta on sivussa pitkäaikaispotilas Tero Paappanen.

Ässien syyskauden parhaimmistoa olivat taiturimainen Marko Kivenmäki, Seinäjoen luotijuna Kristian Kuusela, mailerivartaloinen sentteri Aki Uusikartano, Kari Takon löytö, nikkarisentteri Rob Hisey, sekä ikiässä Pasi Peltonen. Nämä siis pisteiden valossa, pelillisesti huikean tärkeitä joukkueella olivat myös maagisen alkukauden pelannut maalivahti Juuso Riksman, sekä American Bad Ass Matt Nickerson, jonka luotettava puolustuspään pelaaminen on ollut Ässille kullanarvoista.

Tiistai-iltana nähdään, kumpi joukkue on onnistunut sulattamaan kinkkunsa onnistuneemmin, klo 18:30 tunnelma lämpenee Hippos Areenalla... Sitä odotellessa...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Huomenna jatkuu taisto tuima SM-liigan merkeissä. Jotenkin pikkupoikamaisella innolla odottaa, tuleeko padalle kaikkien maapallon ihmisten toivoma (paitsi Ässä-fanien) alamäki, vai jatketaanko kausi loppuun Miksulin opeilla. Miksulin opit ovat osoittautuneet toimiviksi tällä kaudella.

Waltarin luoman hahmon kaima on varmaan Jyväskylän väen menetyksistä ratkaisevin, nyt on stuntilla tilaisuus näyttää, mistä päin kana pissii. Vastus on huippuluokkaa. Ilman Sinuhen vaivoja olisinkin väittänyt huomisen olevan kahden tulikuuman vahdin näytöstä.

Jatkaako Fakiiri-Mave siitä, mihin syyskaudella jäi? Tätä odottelen vesi kielellä, mutta ennen kaikkea sitä loistavaa kurinalaista pelityyliä, jota saatiin syystalvella ihailla. Kuusela saisi puolestani taas rankoa Jypiä.

Tuskin maltan odottaa.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi vastassa on niin surkea joukkue kuin Porin Ässät, että se on aivan sama vaikka maalilla seisoisi pahviukko.
Eli kusessa ollaan!
Loukkaantumisia on Jypin "laajaan" materiaaliin nähden aivan liikaa. Ja vaikka Ahlquist onkin potentiaalinen tulevaisuuden huippu maalivahti. On minulla kuitenkin sellainen tunne että tässä opetellaan uimaan uima-altaan syvässä päädyssä.
No toivottavasti Siekkinen on oikeassa väittäessään että: "Mutta uskon että Aake on jo siihen valmis". Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, sillä tällä tasolla nämä maalivahtiasiat eivät saisi olla "uskon" asioita, vaan kyllä se pitäisi Tietää! missä mennään.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Loukkaantumisia on. What else is new?
'Näillä on menty' tähänkin asti, joten mikäs hätä tässä valmiissa maailmassa?
Männikkö on siis hyvinkin pelikuntoinen, joten eiköhän neljä ketjuakin taas saada raavittua kasaan.
Ahlqvist on hyvä maalivahti ja varmasti täyttää paikkansa, jos puolustuspeli toimii samalla tavalla kuin aiemmin. Toivon vain ettei puolustajien alitajunnassa pääse syntymään luottamuspulaa varamiestä kohtaan, eli helppo maali alkuun saattaisi olla paha paha asia.
Luotetaan omiin ja veikataan kotivoittoa.
 

atte33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Atte Pentikäinen
Kova taisto tiedossa...

Ässät oli ennen joulutaukoa kovassa nousussa... Jatkuuko sama rata joulukinkkujenkin jälkeen? Luoja tietää.

Erittäin mielenkiintoisena odotan tämänpäiväisen ottelun kokoonpanoja, molemmilta joukkueilta miehiä poissa... Saa nähdä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jees, eiköhän lopeteta puheet ja pelot tauon jälkeisestä romahtamisesta heti alkuunsa ja nöyryytetä Jyväskylän Palloa selvin lukemin. Ikävä puoli Ässien huippujuniorituotannossa on se, että kaksi kivenkovaa nuorukaista pelaa MM-kisoja, mutta eiköhän me yksi JYP kaadeta varamiehisenäkin. Kotijoukkueen rysän perällä tärisee ja panikoi joku neverheard veskari ja uskon sen viimeistään takaavan täydet pisteet Hippokselta.

JYP-Ässät 0-4

Ässät tänään, Ässät today:

Juuso Riksman

Justin Forrest
Marko Toivonen

Tuomas Takala
Mikko Rautee
Matti Kaipainen


Pasi Peltonen
Matt Nickerson

Marko Kivenmäki
Aki Uusikartano
Kristian Kuusela


Atte Pentikäinen
Jesse Saarinen

Petteri Tasku
Rob Hisey
Tuomas Huhtanen


Mika Rontti
Jussi Peltomaa

Juha Kiilholma
Matti Kuparinen
Patrik Forsbacka

Semmonen ryhmä on saatu kasaan ja ans kattoo ny kui hyvin T.Takala paikkaa Nielikäisen jättämää aukkoa. Entä säilyykö Hiseyn vire Huhtasen ja Taskun kanssa mallikkaana? Pääseekö Rontti pelaamaan ja Noutaako Nickerson jonkun JYP goonin? Siinä illan avainkysymyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
JYP tänään

Mustapaitainen kotijoukkue tänään kinkunsulatustalkoissa (www.sm-liiga.fi)

41 Aleksis Ahlqvist, Maalivahti AK
50 Tommi Nikkilä, Maalivahti

1. kenttä

20 Tommi Kovanen, Vasen puolustaja AK
5 Miika Huczkowski, Oikea puolustaja AK
11 Carlo Grünn, Vasen laitahyökkääjä AK
27 Tero Koponen, Keskushyökkääjä AK
42 Antti Virtanen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

58 Jyri Marttinen, Vasen puolustaja
7 Jaako Niskavaara, Oikea puolustaja
12 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä
16 Arsi Piispanen, Keskushyökkääjä
14 Miikka Männikkö, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

33 Eerikki Koivu, Vasen puolustaja
33 Juha Salmu, Oikea puolustaja
17 Jari Jääskeläinen, Vasen laitahyökkääjä
28 Miika Lahti, Keskushyökkääjä
23 Ossi Louhivaara, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

29 Eero Hyvärinen, Vasen puolustaja
39 Ilkka Vaarasuo, Oikea puolustaja
21 Jouni Virpiö, Vasen laitahyökkääjä
13 Filip Riska, Keskushyökkääjä
31 Juha Jääskeläinen, Oikea laitahyökkääjä
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitäisi Ahlqvist käydä katsastamassa. Jos tämä ottelu ei muuten sytytä, niin tämä tuo ainakin lisää mielenkiintoa otteluun. Onko Männikkö tosiaan mukana? Loistava juttu, että saadaan kentät kasaan.

Mielenkiintoinen ottelu siis tulossa. Toivottavasti voimme olla illalla ylpeitä Ahlqvistin suorituksesta.
 

JanJ

Jäsen
Melkoisen mielenkiintoinen ottelu luvassa.
Ässillä on varamiehinen hyökkäys, ja Jypiltä puuttuu Lenita Wallinheimo. Nyt vaan vetoja niin maan perkuleesti kohti Aleksista. Kaikkea mahdollista tönimisestä ja vittuilemista korvaan röyhtäilyyn ja lumien naamalle suihkutteluun. Eiköhän sillä junnu murru ja saada voittolukemat taululle.
 

retee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Sport, M. Afinogenov, J. Jokinen
No niin, nyt nähdään kuinka Ässien/(ja) Toivolan uhkapeli toimii kun kentälle heitetään kolme nuorukaista kahden maajoukkuepelaajan (nuoria miehiä niinikään, mutta kokeneempia) ja yhden takinkääntäjän tilalle.

Takala kakkoseen ja Hiseyn vierelle Tasku ja Huhtanen. Luultavasti tatsi kakkosessa ei kamalasti ainakaan huonone, oikeastaan on kiva nähdä, josko pojat saisivat peliä paranemaan kun kentässä aiemmin toiminut jarruttaja on poissa ja korvattu melko näkymätöntä, perusvarmaa peliä pelaavalla Takalalla.

Kolmoskenttä on näin ensi alkuun vähän keikkuva sinne sun tänne. Miten Hisey saa pelin kulkemaan kahden juniorin kanssa, joiden seurassa ei mies liiemmin ole pelannut, saattaa koitua ratkaisevaksi kentän toimivuuden kannalta. Tasku pelaa taistelevaa peliä ja on onnistuessaan Hiseyn kanssa varmasti pirteä näky. Huhtasen peliesityksiä en suuremmin tunne, yksi ratkaisevampia näytön paikkoja miehelle tällä kaudella, ehdottomasti, toivottavasti peli luonaa.

Kun lähdin näitä ruotimaan olin hieman pessimistinen kenttien suhteen, mutta aika nopeasti alkoi joukkueen suunta miellyttämään. Ehkäpä tämä olikin hyvä ratkaisu tähän väliin, pistää junioreita paikkaaman poissaolevia. Näkee sitten illalla, miten tämä sitten käytännössä onnistui.

Kyllä JYP kaatuu, kävi miten kävi Kuusela pistää maalin, jos jotain täytyy vielä lisäksi veikata.
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Tähtisikermät!

Voi kai jo huoletta sanoa että, kohtuu nimettömät joukkueet vastakkain?
Parempi voittaa tänään, mahdollisesti.
 
Ässät ei kiinnosta pätkääkään, tylsää kahvakiekkoa pelaavat. Porilaisilla on vain kaksi mielenkiintoista pelaajaa: Nielikäinen ja Levokari. En jaksa lähteä katsomaan ottelua.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Slalomlalom kirjoitti:
Ässät ei kiinnosta pätkääkään, tylsää kahvakiekkoa pelaavat. Porilaisilla on vain kaksi mielenkiintoista pelaajaa: Nielikäinen ja Levokari. En jaksa lähteä katsomaan ottelua.
Etkä olis kyllä noita pelaajia nähnykkää vaikka olisit peliin mennykki..
 

Nshr

Jäsen
reaper78 kirjoitti:
Etkä olis kyllä noita pelaajia nähnykkää vaikka olisit peliin mennykki..

Ja Slalomlalom ei tietenkään kirjoittanut läpällä edellistä viestiä?

Aiheeseen liittyen. Tiukka peli tulossa, jonka takia avausmaalin tärkeys vain kasvaa. Katsojia lienee päälle 4000 tulossa, joten kotijoukkue voisi loukkaantumisista huolimatta järjestää katsojilleen maukkaan joululahjan - näin jälkikäteen.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään se siis jatkuu. Kyllä sitä täytyy paikan päälle lähteä, kun pitkästä aikaa mahollisuus kotipeliä päästä katsomaan. Aika junnuporukathan siellä on vastakkain tänään, mutta aina se 6€ löytyy taskusta.

Verivihollinen Porin Ässät siis vastassa. Ässät on aina kiva voittaa ja tappion tullessa se on niin katkeraa niin katkeraa. Kumpi skenaario toteutuu tänään? A.A näyttelee siinä varmaan suurta roolia. En usko kuitenkaan, että Ahlqvistille mitään helppoja menee. Hyvä mokke se on.

Veikkaus: 2-2 jatkoajalle ja onnekkaampi voittaa. Toivottavasti se on JYP.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kukas meillä luukkua availee? sm-liigan sivujen mukaan Nikkilä ja Jypin sivujen mukaan Timo Kosunen. Tietoa kenelläkään?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Salkkis kirjoitti:
Ottelun kotijoukkueelle ratkaisee tuttu nimi Hannu Henrikson.
Yleensä se on Ison Hoon kohdalla juuri toisin päin Jyväskylässä. Tälläinen mutu tuntuma on.

Joku täällä horisi jostain Jyväskylän Pallosta. Taisi vielä olla joku Rosenlewin Urheilijoiden kannattaja vielä. Kysymys kuuluu, mikä hiton Jyväskylän Pallo?

No joo, ei ole luvassa helppo ottelu JYPille. Kauden valovoimaisin ja värikkäin maalivahti Sinuhe Wallinheimo poissa loukkaantumisen takia, mutta sentään saatiin Ossi Louhivaara takaisin. Ossilla varmasti pelihaluja riittää ja uskoisinkin että se tulee vielä tässä ottelussa näkymään. WALL in Heimon ollessa poissa saa Aake mahdollisuutensa. Mielenkiintoista nähdä kuinka valmis hän on miesten peleihin. Minut henk.koht. yllätti Nikkilän mukana olo kokoonpanossa jo nyt. Toivottavasti eivät vain liian nopeasti tuo Tommia mukaan tositoimiin.

Vastustaja lähtee ennakkosuosikkina tähän kamppailuun. Se on selvä asia, mutta kuitenkin minua ihmetyttää minkä takia vastustajan kannattakat ylistävät JYPin huoltajaa Mave Pitkästä? Noh, maailma on ihmeellisiä asioita täynnä.

Zen kirjoitti:
Kukas meillä luukkua availee? sm-liigan sivujen mukaan Nikkilä ja Jypin sivujen mukaan Timo Kosunen. Tietoa kenelläkään?
Kaipa se Nikkilä on. SM-Liigan sivujen tietoon on tässä vaiheessa luotettava.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Pakkipari kirjoitti:
Joku täällä horisi jostain Jyväskylän Pallosta. Taisi vielä olla joku Rosenlewin Urheilijoiden kannattaja vielä. Kysymys kuuluu, mikä hiton Jyväskylän Pallo?
Sinä nyt et muualta Jyväskylään tulleena osaa vastata, mutta mistä sanoista tuo Jyp tulee? Ja onko Jyväskylässä pelattu myös jalkapalloa saman nimen alla vai miksi alussa oli myös tuo HT -pääte.

RU:ta on aika turha vetää mukaan tähän, koska sillä on oikeastaan aika vähän tekemistä Ässien kanssa, enemmänkin jalkapallo-Ässien eli nykyisen Porin ykkösjoukkueen PoPan kanssa.
 

Diifens

Jäsen
korkki kirjoitti:
Sinä nyt et muualta Jyväskylään tulleena osaa vastata, mutta mistä sanoista tuo Jyp tulee? Ja onko Jyväskylässä pelattu myös jalkapalloa saman nimen alla vai miksi alussa oli myös tuo HT -pääte.

JyP pelasi jalkapalloa ja jääkiekkoa vuoteen 1977 asti ja oli nimeltään Jyväskylän Pallo. Vuodesta 1977 jalis ja lätkä eriytettiin ja syntyi JyP-77 (nyk. ehkäpä JJK) ja JyP HT. JyP HT:han kuopattiin sitten yhtiöittämisen seuraksena ja syntyi nykyinen JYP. Ja JYP on JYP ilman mitään palloja ja muuta varusesineistöä.

Ja tänään tämä JYP voittaa ja AA pelaa nimensä lehteen.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Täytyy eksyä hallille katsastamaan Ahlqvist. Pitkään olen odottanu että mies pääsee liigajäille ja tänään se siis tapahtuu. Hieno juttu, ja uskon miehen (pojan?) saavan nimensä lehteen positiivessa mielessä.

Tiukka kamppailu on muuten tiedossa. Uskoisin kuitenkin, että puolustuspää pelataan tänään erityisen tarkasti, eiköhän koko joukkue halua antaa hyvän alun AA:lle liigaan.

Uskon, että JYP vie 4-0.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Diifens kirjoitti:
JyP HT:han kuopattiin sitten yhtiöittämisen seuraksena ja syntyi nykyinen JYP.

Kyllähän JyP Hockey Team r.y. on edelleen olemassa.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ohi aiheen

DAF kirjoitti:
Diifens kirjoitti:
JyP HT:han kuopattiin sitten yhtiöittämisen seuraksena ja syntyi nykyinen JYP.
Kyllähän JyP Hockey Team r.y. on edelleen olemassa.

Niin ja Hockey Team (No Smoging Team) -päätekin jäi pois jo pari vuotta ennen keväällä 1999 tapahtunutta yhtiöittämistä; kausi -97-98 oli ensimmäinen, jolloin SM-liigaa pelasi JYP eikä JyP HT.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vähän pelonsekaisin tuntein lähdetään illan koitokseen. Ahlqvist on kyllä erittäin lupaava maalivahti ja A:ssa näyttänyt taitonsa erinomaisesti, mutta miten mahtaa onnistua todellinen tulikaste miehissä? Toivottavasti Ahlqvist saisi heti alkuun hyvän tuntuman päälle muutaman torjunnan kautta, hyvää maalivahtipeliä tullaan varmasti tarvitsemaan - tuskin Ässien hurja vire on mihinkään tauon aikana kadonnut.

Eikös Sinkun voisi pistää vaikka päätykatsomoon huutelemaan ohjeita pakeille, ja Ahlqvist pitäisi turpansa kiinni? ;) No ei kai sentään, mutta Sinkkuhan voisi vaikka luoda henkeä katsomon puolella yleisöön ja joukkueeseen, hehheh.
 

HockeyBest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ensimmäinen kirjoitus Jatkoaikaan!

Voitolla mahdollisuus kasvattaa eroa patapaitoihin 9 pojoon! Tärkeä ottelu, uskon että nämä joukkueet taistelevat samoista sijoituksista myös seuraavien 20 pelin jälkeen. Tiukka ottelu jossa kinkut karisevat ja läskit lähtevät. Pakkanenki laskenu siedettäviin lukemiin että pääsee hallilta pelin jälkeen autolla pois...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös