JYP - Ässät 21.9.2002

  • 5 184
  • 61
No johan on Ässät tulessa!

Itse en suoraan sanoen uskonut juurikaan Ässien menestykseen tällä kaudella, mutta nyt pitänee sitten hieman niellä omia sanojaan. Tokihan asia on niin, että vasta kolme kierrosta on takana, mutta siltikin täytyy vain ihailla porilaisten toimintaa.

Varsinaisesta ottelusta minulla ei juurikaan ole tietoa, mitä nyt se, että JYP taisi ottelua hieman hallita, mutta Ässät teki maalit.

JYPiläisittäin hyvä homma on se, että Perrin sai tehoja itsestään irti. Vostrakin vastaavia odotellaan vielä.

Mutta tehdään asiasta mahdollisimman tiivis ja kiinteä, ei kukaan jaksa lukea lievässä nousujohteisessa humalatilassa olevan kovaa vauhtia turkulaistuvan(!) jyväskyläläisen jorinaa.

Eli Ässät rules eikä JYPinkään toiminnassa ole moitittavaa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jeps, ihan suht positiivinen fiilis tuosta kuitenkin jäi, vaikka takkiin tuli. Tietysti harmittaa, koska kyllä tuossa täydet mahdollisuudet oli ainakin jatkoajalle, ja voittoonkin.

Ässät pelasi kyllä hyvin maalinedustalla, ja JYP:n peli pyöri aika paljon kulmissa yms. Mutta hyvinhän se toki pyörikin, Ässien päässä melkolailla pelattiin. Maalit vain jäi puuttumaan. 5-3 yv kolmannessa erässä ei kyllä toiminut, pyörittelyä ja syöttelyä ja sitten lopulta joku huono ratkaisu tai kiekko hukkuu vastustajalle.

Seuraavaksi sitten Tappara vieraissa, ellen väärin muista. Kyllä tuolta piste, tai pisteitäkin on aivan mahdollista ottaa. Hyvin tuntuu peli kulkevan. Tosiaankin, on JYP:n peli muuttunut Saarisen ajoilta. Niinkuin joku aijemmin jo sanoi, kiekollinen peli on parantunut paljon. Tuomarilinjassa oli toki toivomisen varaa, mutta ei sen piikkiin voi häviötä kuitenkaan pistää. Onnittelut Ässille.
 

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos onnitteluista! On vaan tottunut, kun Ässät harvoin vieraissa voittaa niin kotijoukkue on pelannut huonosti tai pelin taso on ollut vessasta! Kerrankin mukavaa palautetta, siitä pointsit jklään.
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pistetäänpä mietteitä sekalaisessa järjestyksessä illan pelistä, käyn läpi aluksi Ässät:

Ässien menestys tulee tai menee tällä kaudella maalivahti Scott Langkow:n myötä. JYP painosti melko suvereenisti, mutta kun välillä tämä kumiukko puskeekin kiekkoa ja löytää aina jostain patjan tielle. Paikkoja kyllä oli tehdä vaikka kuinka paljon enemmän kuin kolme. Langkowlla oli ongelmia lähinnä kaukaa siniviivalta vedetyissä laukauksissa, joista kaksi maaleista tulikin.

Liikkeessä Ässät oli selvästi jäljessä, joten Langkown loukkaantuminen tai huono päivä on joukkueelle katastrofi. Maaleja joukkue näkyy tekevän tappavalla prosentilla, toisaalta eipä ollut Pitkämäenkään paras päivä. Välillä taisi miehellä tosin olla kylmä maalillaan.

Toivola peluutti Ässillä järkevää vieraspelaamista. JYPin nousut ajettiin kulmiin ja Ässät teki maalinsa vastahyökkäyksistä. Ei mitenkään kaunista katsoa, mutta pisteitä tuottaa. Voiton sillä ansaitsi tänään, vaikka jossiteltavaa jäikin.

Sitten JYP:

Asenne puolustamiseen ei ollut paras mahdollinen. Kun hyökkäyspäähän saatiin pitkä pyöritys, pakit innostuivat nousemaan mukaan ja Ässät pääsi vastahyökkäyksiin. Loikalalla oli pariin otteeseen ainakin kiire.

Hyökkäysten viimeistelyyn tarvitaan suoraviivaisuutta. Vaikutti välillä, että kiekko yritettiin viedä maaliin kuljettamalla. Hyökkäykset ajautuivat pieneen tilaan osittain Ässien ansiosta, osittain omaa hölmöyttään. 2-4-tappioasemassa ei kahden miehen ylivoimaa saa ryssiä.

Osalle nuorista pelaajista vastuu on mielestäni ollut liikaa. Herrat Marttinen, Mikkonen ja Mustonen saisivat kyllä miettiä niitä punnuksia jalkoihin, mistä Mikkonen radiossa aamulla Pietarinkadun Oilers-ohjelmassa mainitsi. Marttinen menetti kiekon useasti nousujensa päätteeksi vastaan tulleelle ässäkarvaajalle. Mikkonen-Kulonen-Mustonen taisi olla ainakin osan kolmannesta erästä viltissä, mikä minusta oli oikea ratkaisu.

Peli ei kuitenkaan ollut onneksi surkea esitys, mikä antaa uskoa ensi viikkoon. Tappara ei varmasti ole terävimmillään (uhh, kliseisten sanaleikkien kuningas), mikäli on uskominen tämän viikon tuloksiin. Pelicanskin on voitettavissa Lahdessa omalla tasolla pelatessa. Nyt on vain tärkeä pudottaa jalat takaisin maahan koko joukkueelta.
 

The Rock

Jäsen
Ässät Rocks!

Ohhohhoh...... Kyllä nyt on suu messingillä ja fiilarit katossa!!!

JYP-ÄSSÄT 3-4, pisteet matkaavat kohti Isomäen hornankattilaa ja mikä parasta: Katsokaa sarjataulukkoa! Milloinka viimeksi Ässät, meidän oma rakas Ässä-laumamme on johtanut jääkiekon SM-Liigaa? Ei ihan heti muistu mieleen.

Tähän väliin on pakko laittaa onnittelut myös JYPille hienosta vastuksesta.

Ässien ehdoton herra ja hidalgo oli jälleen kerran Scott Langkow. Uskomatonta peliä ja jo kolmessa ottelussa mies on pitänyt Ässiä pelissä mukana ilmiömäisillä torjunnoillaan. Myös ykköskenttä Korppi-Petteri-Riku hoisi hommansa hienosti himaan taistelemalla yhteensä 6 tehopistettä (2+4). Pakit hoisivat hommansa hyvin ja Ässillä on kova henki päällä kuten Mika Toivola sanoi, Ässät voi nykyisellä hengellään kaataa ihan minkä joukkueen tahansa nykypäivän liigassa. HIENOA MIKA!!!

Jos tämä vielä jatkuu ja miksei nyt jo Porissa alkaa olla jo kova kiekkobuumi päällänsä. Ei muuta kuin uutta suoleen ennen kuin entinen kuolee.

Seuraavaksi vastassa HIFK ja toivottavasti Isomäki on täynnä ja huuto korvia huumaava.

Lopuksi ajattelin lainata Juhani Tammisen sanoja:
"Pienikin voi olla kaunista!"


PORI JYLLÄÄ!!!
 

jopas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Paikanpäällä ottelun seuranneet, kertokaapa näkemyksiänne Ässien 2-4 maalista. JYPin omien sivujen otteluraportissa todetaan, että maali näytti kädellä tehdyltä. Mitä mieltä raati on tästä asiasta? Itse jouduin olosuhteiden pakosta kuuntelemaan otteluselostuksen auto- ja kotiradion välityksellä, eikä ainakaan Tyni maininnut mitään käsimaalista.

Samapa tuo enää on, mutta kommentoikaa, jos katsotte aiheelliseksi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nyt omia huomioita pelistä.

JYP hallitsi, Ässät teki maalit. Enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa. Simppeliä. Ässät pelasi viisaasti ja ei voinut olla huomaamatta sitä, että Toivola on ollut kolme vuotta Saarisen opissa..aivan samalla tyylillä tultiin hyökkäysalueelle sisään, kuin Saarisen JYP männä kausina.

Langkow oli hyvä, tosin kaksi ekaa maalia olisi ollut otettavissa, varsinkin Pihlmanin sinällään hirveä kuti..keskeltä ja ilman maskia. Langkow sylkee tyypilliseen kanukkitapaan JÄRJESTÄÄN kaikki kiekot eteensä, laskin neljä torjuntaa, jotka Scotty-Boy sai otettua suoraan kiinni. Ässien puolustus pelasi uhrautuvasti ja JYP:llä ei ollut sitä viimeistä yritystä mennä pää kolmantena jalkana ripareitten perään.

Pitkämäkeä turha syyttää maaleista (vaikka eräs täällä saakin siitä varmaan herkuttelun aiheen) , ainoa ehkä minkä olisi voinut napata oli Korpisalon 0-3, joka livahti längistä poikittaissyötön jälkeen. 2-4 maali syntyi pitkän pyörityksen päätteeksi, jossa JYP:n kenttä oli jo täysin puhki. Karmea sählinki maalin edessä ja jostain se sinne pomppi. Sachl kyllä menetti maineensa minun silmissä upealla syöksyllään kaksi minuuttia ennen pelin päättymistä, josta sai hankittua Chlubnalle jäähyn ja pilasi JYP:n takaa-ajon. Mutta kun pillipiipari - Pajusen linja sopi kuin nenä päähän Ässille, niin ei auta itkeä. Järvelä voisi avata ne silmänsä ja poistaa tuon miehen liigasta. Jos SM-liigaa meinataan kehittää, ei se ainakaan onnistu tuollaisten puusilmien avulla.

Hyvin JYP:stä onnistuivat omasta mielestäni Perrin (pieni mies, iso sydän), Sillgren (onko tämä sama Harri jonka näin viime kaudella, ei uskoisi?) ja muutama muukin. Chlubna oli hieman ponneton, ei Kärkkäisen potku riitä Tomaksen ja Pikku-Antin kanssa. Menestyäkseen JYP tarvitsee Chlubnan maaleja, Perrinin rinnalle mies ja äkkiä. Korhosella oli sen sijaan suuria hankaluuksia välillä, pelasi hirveällä riskillä ja muutaman kerran itsensä täysin ulos tilanteesta.

Mutta ei päätä pensaaseen, vaan haastamaan Tapparaa tiistaina ja kovaa..
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Viimein J-kylästä kotiutuneena on pakko sanoa muutama sana eilisestä pelistä. Ensinnäkin, minua ei ole varmaan milloinkaan jännittänyt yhtä paljon kuin eilen. Tärisin kuin horkassa kaksi viimeistä erää ja olin antaa ylen edessä istuvien päälle. Sitä ei millään pysty luottamaan, että saatu johto pitäisi.

Ässät taisteli eilen aivan mallikkaasti. Voin täysin allekirjoittaa Toivolan sanonnan, että Ässät on liigan taistelevin joukkue, ainakin niistä, jotka olen itse nähnyt. Peli ei vieläkään ollut niin hyvää kuin se voisi olla, mutta taistelua löytyy. Siitä hyvänä esimerkkinä nämä kiekon eteen heittäytymiset, jotka ovat välillä jo suoranaista hulluutta. Tuntuu, että joka jätkä Korppi etunenässä uhrautuvat, se on todella hienoa. Olen suunnattoman ylpeä Ässistä.

MIhin muutoin fani-reissu tyrehtyi, kun paikalla ei ollut kuin muutama Ässä-fani???

Edit: www.keskisuomalainen.net ja kiekkokeskisuomalainen, sieltä löytyy ainakin Scott Langkown videohaastattelu.
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Annuli, voin hyvin kuvitella tuon kuvailemasi jännityksen, koska olen kokenut sen riittävän monta kertaa joko paikan päällä tai radion ja teksti-tv:n välityksellä. Ikävä kyllä viime kausina en ole ehtinyt monta kertaa saavuttaa "horkkaa" johtuen joukkueen surkeasta pelaamisesta. Onneksi jännityksesi tällä kertaa palkittiin.

Joskus jälkeenpäin oikein paljon jännitettyään sitä miettii, että ihminen on aika outo, kun haluaa tällaista kokea. Tai sitä, että ensin menee matsiin ja maksaa lipun ja kuitenkin oman suosikin johtaessa kolmannessa erässä laskee sekunteja ja toivoo koko ajan vain sitä, että peli loppuisi.
 

Trabant

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Blackhawks, Newcastle United
Viestin lähetti Köpi
Sachl kyllä menetti maineensa minun silmissä upealla syöksyllään kaksi minuuttia ennen pelin päättymistä, josta sai hankittua Chlubnalle jäähyn ja pilasi JYP:n takaa-ajon. .
Siis häh? Kertokaapa nyt miten tuo tilanne meni, kun Radio Porin selostajan mukaan Sachl ei edes kaatunut tilanteessa vaikka koukkua pirusti tulikin.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Sanotaan näin, että koukkua tuli aika reilusti, mutta ei Sachl mitään Tuonelan joutsenia tehnyt. Pahaan paikkaan vaan Jypille tuli toi jäähy.

Muutoinkin mielestäni tuomarilinja oli hyvä, vaikka muutama jäähy jäi viheltämättä. Ei kuitenkaan sovi moittia.
 

JanJ

Jäsen
Mun mielestä on tärkeää että kausi on alkanut paremmin kuin muutamina aikaisempina kausina.
Toki totuushan on että Ässillä on sama tilanne kuin Kärpillä pari kautta sitten, eli "kahdeksas sija on meidän mestaruus".

Aika työn ja tuskan takana pleijareihin pääsy tulee olemaan, mutta näitäkin pisteitä siinä kipeästi tarvitaan.

Hyvä siis, että pakka on hereillä heti alusta asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös