Jussi Pesonen ja Tuomas Huhtanen Lukkoon

  • 28 205
  • 84

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Pesonen on ihan OK mutta ei se Morrisonia korvaa millaan. Huhtanen ehka korvaa Tuomaisen tehot.

Sita en sitten tieda etta missa on McLeanin ja Petruzalekin korvaajat, seka se puolustusta selkeasti vahvistava pelaaja. Jos linja jatkuu samana (sulo vilen linja) niin McLeanin korvaa Seitsonen ja Petruzalekin tilalle Ossi Saarinen. Puolustukseen Ilvonen jolta odotetaan 40 pisteen kautta....
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei muutenkaan mikään joukkueurheiljan paras esimerkki.

Juuri tämän vuoksi en miestä olis Lukkoon halunnut. Taitojensa ja pisteidensä puolesta tervetullut, mutta kun pää on mitä niin ei tosiaan ihme että ei oikein sopeudu pitemmäksi aika mihinkään joukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Joku syy siihen varmaan on että miksi Pesonen vaihtaa jatkuvasti joukkuetta. Mies tekee kyllä aika takuuvarmat pisteet mutta kyllä hän on keväisin hyytynyt aika pahasti. Ei muutenkaan mikään joukkueurheiljan paras esimerkki.


Tästä kirjoituksesta tulee mieleen eräs jääkiekkoilija, jotka tämän palstan lukijat ja kirjoittelijat hyvin tuntevat, tai ainakin tietävät...
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pesonen on ihan OK mutta ei se Morrisonia korvaa millaan.

Pesonen korvaa Morrisonin ihan hyvin. Tai minusta Morrisonia ei varsinaisesti tarvitse edes korvata. Tässä "korvaamismielessä" sentteriosasto on se oleellisin; sen säilyttäminen päättyneen kauden tasolla on välttämätöntä - ja samalla äärimmäisen hankalaa.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Kumpikin tuo Lukkoon jotain uutta. Pesonen tuo viimeistely taitoa ja johtajuutta, Huhtanen tuo taas paljon potentiaalia ja fyysistävoimaa. Hyviä hankintoja.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huhtanen & Pesonen

Aamun L-S:n haastatteluissa Huhtaselle Lukon tiedotus on tullut puskista, koska Huhtanen oli aluksi kieltänyt siirron :) Haastattelu tehtiin puhelimen välityksellä Huhtasen ollessa punttisalilla. Huhtanen sanoi että pyrkii urallaan eteenpäin ja viimeinen kausi oli ehdottomasti takapakkia uralle. Itseään hän kuvailee suoraviivaiseksi duunariksi, jolta on turha odotella mitään ihme kikkailua/neppaliua ja hän sanoo tietävänsä roolinsa. Uudesta joukkueesta ja joukkuekavereista Huhtanen uskoo saavansa lisää virtaa omaankin tekemiseensä. Paikasta kokoonpanossa Huhtanen sanoo tietävänsä että Lukolla on aina kova jengi, eikä hän automaattisesti saa paikkaa joukkueesta, vaan hänen on otettava ja revittävä se sieltä.

Pesosesta oli myös haastattelu jossa kerrotaan että Pesosen Liiga-ennästys pisteet kaudella 05-06 tulivat Lindgrenin vierellä. Pesosta kiehtoo mahdollisuus pelata taas Lindgrenin vierellä, vaikka on mahdollista että Perttu lähtee. Kova kiinnostus tehdä sopimus oli molemmin puoleinen ja Pesosen mukaan se on erittäin tärkeää pelaajalle tietää että tuleva valmentaja todella haluaa pelaajan mukaan.

Poiminnat siis kirjoiteltu päivän Länsi-Suomen paperi versiosta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Huhtanen sanoi että pyrkii urallaan eteenpäin ja viimeinen kausi oli ehdottomasti takapakkia uralle. Itseään hän kuvailee suoraviivaiseksi duunariksi, jolta on turha odotella mitään ihme kikkailua/neppaliua ja hän sanoo tietävänsä roolinsa.

Hienoa että Hupi tiedostaa tämän itsekin, tämä kausi oli nimittäin kieltämättä.. noh, jopa se takapakki miehen uralle. Huhtanen oli tällä kaudella juuri se, joka sai aina ensimmäisenä väistyä katsomoon kun miehiä vain oli vähänkin riittävästi kokoonpanoon.. koska ei siitä Hupin touhusta vain mitään tullut, vaikka yritys oli miten kova. En nyt silti kiellä etteikö Hupi olisi saanut aika paljon ehkä tarpeetontakin paskaa omaan niskaansa, täällä mm. syytettiin Yetmanin vähäisestä maalimäärästä Huhtasta (koska herrat joutuivat pelaamaan pitkän aikaa samassa ketjussa), vaikka sitten taas toisaalta Hupi hyvin itsekäs pelaaja monesti onkin.. vaikeita pyöriteltäviä nämä jutut

Huhtanen ei siis missään nimessä ole maalintekijä, kaikkea muuta. Kerran hän silti teki jopa hattutempun, toissakaudella kun Ässät voittivat HPK:n olikohan 8-1 vai 9-1, ja koko joukkue pelasi kuin transsissa (Hupi muiden mukana). Mutta muutoin saitte (yli)suoraviivaisen hyökkääjän, ja varmasti kovan työntekijän jonka pitäisi ensimmäisenä päästä eroon itsekkyydestään..
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Tunnen kaverin ihan pikkupojasta asti ja tiedän, että kyseessä poikkeuksellinen pelaaja. Ja kun olen vielä nähnyt niitä poikkeuksellisia pelaajia kymmeniä eri harjoituksissa, peleissä ja leireillä voin sanoa, että jos homma Raumalla toimii, Hupi lyö itsensä läpi. Ainoat peikot on kypärän sisällä. Ja jos Rale saa ne solmut avattua ja töitä tehdään ei niin tutussa ympäristössä, niin homma voi toimia hemmetin hyvin.

Kansankielellä Ässissä homma ei toiminut. Silloin voi olla hyvä vaihtaa joukkuetta ja ympäristöä. Näitä esimerkkejä on hirveästi. Hyvä esimerkki on Sakari Salminen. Uskon, että nuori pelaaja on motivoituneempi kun hän vaihtaa paikkakuntaa. Hän kuuntelee, keskittyy ja toimii eritavalla. Uusi ympäristö ja uudet joukkuekaverit vaikuttaa siihen, että yksilö muuttaa jollain tasolla toimintaansa. Tässä on juuri ne menestyksen avaimet. Alat kopiomaan muita. Vaikka maalintekemisessä.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Huhtasen kohdalla huokauksia lienee luvassa maalipaikoissa. Toisaalta tilanne ei muutu Aaltosen tai Tuomaisen kohdalta tässä suhteessa millään tavalla. Aaltoselle alan ensimmäistä kertaa toivoa maalipaikkoja - ensi kauden Lukko-peleissä. Huhtasessa saadaan suoraviivaisuutta, röyhkeyttä ja vittumaisuutta - se mitä mainituilta lähtijöiltä jäätiin kaipaamaan. Riskitön hankinta alempien kenttien rooleihin ja tekee varmasti kaikkensa taistelussa peliajasta ja myös hyökkäyspään vastuusta. Toivottavasti tietynlainen itsekkyys säilyy, sillä myös sitä puuttuu Lukon joukkueesta. Lienee ensi kaudella tehojen 10+10 mies.

Pesonen hankittiin tekemään maaleja. Pidän Pesosta parempana maalintekijänä kuin Tukosta tai Nurmea. Hyvin samanlainen pelaajatyypiltään noiden fyysisten laitureiden kanssa. Pesonen laittoi menneellä kaudella (useamman maalin tehneistä) laukauksistaan suurimmalla prosentilla kiekon maaliin. Turhana mutta hauskana jossitteluna mm. Morrisonin laukausmäärällä ja Pesosen viimeistelyprosentilla olisi syntynyt 33 maalia. Terveenä pysyessään (ainakin Pertun rinnalla) voidaan hyvinkin odottaa jopa 25+20 tehoja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huhtasen kohdalla huokauksia lienee luvassa maalipaikoissa. Toisaalta tilanne ei muutu Aaltosen tai Tuomaisen kohdalta tässä suhteessa millään tavalla...

Huhtanen on erittäin urheilullinen kaveri ja parennettu painos Tuomaisesta, jonka luonne ei vaan riitä nostamaan häntä voimahyökkääjien eliittiin. Huhtasen fysiikka ja luistelu aiheuttavat vastustajan puolustukselle toistuvasti ongelmia, nyt vaan pitää saada viimeistely kuntoon.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pari päivää näitä hankintoja tullut pohdiskeltua ja voi kyllä olla näihin varsin tyytyväinen. Pesosesta oli etukäteen hieman ristiriitaiset fiilikset, mutta onhan hän kaukalossa selkeä kahden ensimmäisen ketjun pelaaja.

Porilaisten juttujen perusteella Huhtasesta tulee kyllä Tuomainen varsin hyvin mieleen, joten toivottavasti kaukalossa hän osoittaa myös samoja ominaisuuksia. Alivoimalle tarvitaan vahvoja työmyyriä eikä nopeus ole lainkaan huono asia myöskään. Toivottavasti myös maalinteossa onnistuisi edelliskausia paremmin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä olen kyllä tyytyväinen tähän Pesosen hankintaan. Olisihan se toki mukava saada jotain oikein tosin kovan luokan nimiä joukkueeseen mutta kun se ei ole millään tavalla realismia tämän päivän SM-liigassa niin minusta Pesosen tasoisen pelaajan saaminen on ehdottomasti hyvä juttu. Pesonen on ollut koko ajan takuuvarma 30-40 pisteen pelaaja ja hyvässä tarjoilussa pystyy parempaankin tahtiin, kuten tuon viimeisimmän Ilves-kauden pinna/peli -tahti osoittaa. Jos Pesonen pääsee pelaamaan esim. Pertun rinnalle niin tehot voi olla aika kovatkin.

Huhtanen menee sitten siihen sarjaan että en oikein tiedä mitä ajatella. Pitää toivoa että on sellainen pelaaja joka puhkeaa kukkaan uudessa ympäristössä, mutta jotenkin tuntuu että tämä on taas näitä "nabbeja" jotka aikansa vievät peliaikaa omilta junnuilta ja sitten lähetetään jonnekin Mestikseen tai Ruotsin divariin kun eivät saa mitään aikaan. Mutta katsotaan ensin mihin Huhtasesta on ja dumataan sitten jos osoittaa pelot todeksi.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Huhtanen on erittäin urheilullinen kaveri ja parennettu painos Tuomaisesta, jonka luonne ei vaan riitä nostamaan häntä voimahyökkääjien eliittiin. Huhtasen fysiikka ja luistelu aiheuttavat vastustajan puolustukselle toistuvasti ongelmia, nyt vaan pitää saada viimeistely kuntoon.

Tästä olen samaa mieltä Lukkoa vastaan Huhtanen oli joka kerta Ässien näkyvin ja vaarallisin pelaaja. Vain viimeistely ontui.

Tuomainen on juuri oikea vertailu kohta tässä tapauksessa. Siinä missä Tuomainen säästeli taklauksia ja maalille ajoa, niin Huhtanen tekee juuri näitä asioita. Huhtasessa on todella paljon potentiaalia olla ensi kaudella yksi Äijänsuon yleisön suurimmista suosikeista.

Hyvä hankinta Lukolta. Kerrankin tuli mies jolla on hieman munaa ottaa ja antaa iskuja vastaan vastustajan maalin edessä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pesonen on loistava maalintekijä ja siitä ominaisuudesta on taatusti iloa myös Lukossa. Hän on myös fyysinen ja kiekollisesti riittävän taitava. Se mikä hänessä eniten Kalpan paidassa tökki, että hän ei joko sitoutunut pelitapaan tai oppinut sitä. Epäilen ensimmäistä. Jos joku Kalpan hyökkääjä teki jonkun kummallisen pelitavallisen hölmöilyn, niin riitti kun tarkisti että oliko se Pesonen vai Laakkonen. Hyvä pelaaja silti ja plussat ylittävät miinukset, joten mielelläni olisin silti pitänytkin (riippuen tietenkin palkkapyynnöstä).
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
joten mielelläni olisin silti pitänytkin (riippuen tietenkin palkkapyynnöstä).
Tämä on kyllä ihan käsittämätön kommentti yli seurarajojen. Suht hassua kun fanit meinaavat että omasta pussista palkat.

Mitä tulee pelitapaan, niin harvempi hyökkäysorientoitunut pelaajaa pitää tuosta kiekon hautelusta. Punainen vaatehan tuollainen omissa vatkaaminen kunnon pelurille on. Homma sopii juurikin sellaisille pelureille, joita varten Virta pelityylinsä sanoi kehittäneensä eli "paskoille suhareille, jotka ei muuta osaa". Ei millään pahalla, mutta noinhan Virta homman sanoi menneen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämä on kyllä ihan käsittämätön kommentti yli seurarajojen. Suht hassua kun fanit meinaavat että omasta pussista palkat.

Mitä tulee pelitapaan, niin harvempi hyökkäysorientoitunut pelaajaa pitää tuosta kiekon hautelusta. Punainen vaatehan tuollainen omissa vatkaaminen kunnon pelurille on. Homma sopii juurikin sellaisille pelureille, joita varten Virta pelityylinsä sanoi kehittäneensä eli "paskoille suhareille, jotka ei muuta osaa". Ei millään pahalla, mutta noinhan Virta homman sanoi menneen.
Meillä muilla kun ei siivousfirmat palkkoja maksa, vaan ne hoidetaan meidän maksamistamme pääsylipuista ja olutmyynneistä.

Kalpalle tuo pelityyli on toimiva koska joukkue on näitä paskoja suhareita täynnä jotka eivät muuta osaa ja jotka sen takia pelitavasta tykkäävät (Kapanen, Kerman, Kiiskinen, Salminen yms). Onneksi Pesonen oli viime vuonna alkukauden ruotsissa ja näin hänelle pelityyli tuli täysin yllätyksenä, minkä ansiosta hänet saatiin huijattua joukkueeseen.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
SK:ssa oli kommentteja Huhtaselta ja samassa vähän raotteli siirron taustojakin. Urama olisi jo halunnut pelurin kesken kauden. Valitsi Lukon koska seura todella halusi pelurin. Nyt kuulemma olo on, että mikään ei voi mennä pieleen.

Harjoittelusta totesi, että Lukolla on urheilullinen ryhmä ja kova tekemisen meininki. Mielenkiintoisin pointti oli kuitenkin tuo, että Huhtasen mielestä Lukossa mennään kovempaa kuin Ässissä.

Lisäksi totesi, että koppiin on ollut helppo tulla.

Noiden kommenttien perusteella voi ainakin päätellä, että halu siirtoon on todellakin ollut molemmin puolinen. Ilmeisesti molemmilla osapuolilla luotto on nyt kova siihen, että ura lähtee nyt nousuun.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Sulla jäi nyt se oleellisin pointti tuosta pois, eli koppiin oli helppo tulla KOSKA rAUMALAISLÄHTÖISIÄ PELAAJIA ON NIIN VÄHÄN. Raannalla on kuulemma vaikeampaa Ässissä kun on niin paljon Porilaisia.

Ja kertokaa joku kerta kun siirtynyt pelaaja sanoo että uudessa joukkueessa mennään rauhallisemmin kuin vanhassa.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
SK:ssa oli kommentteja Huhtaselta ja samassa vähän raotteli siirron taustojakin. Urama olisi jo halunnut pelurin kesken kauden.

Tämmöistä huhuilua oli tosiaan jo talvella ja jossain vaiheessa Hupia pidettiin vähän niin kuin esilläkin mahdollista kauppaa silmällä pitäen. Pudotuspeleissä häntä taas ei peluutettu enää juuri lainkaan, mistä voi kenties päätellä seurajohdon mielipiteen Huhtasen siirrosta. Tosin en usko että Ässät olisi hänelle edes jatkoa tarjonnut.

Aika perusjargonia Hupi lehdessä heittää, tosin värikynää oli mukana enemmän kuin yleensä. Hupiahan ei tunneta varsinaisena moottoriturpana, mutta ehkä Raumalle siirtyminen on vapauttanut häntä siinäkin suhteessa.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Raannalla on kuulemma vaikeampaa Ässissä kun on niin paljon Porilaisia.

Ollaas nyt (sana)tarkkoja sitten loppuun saakka, kun aloitetaan. Huhtanenhan sanoi SK:n mukaan, että " luulen, että Raannalla on vaikeampaa, koska Ässissä on kohnoja joukkue täynnä..."

Tosin voihan sen tietysti halutessaan noinkin tulkita.
 

senilix

Jäsen
Uteliaisuuttani tulin laskeneeksi Jatkoajan sopimuspelaajalistassa olevat Lukko-kasvatit. Niitä on 7 kpl eli lievää paranemista näkyvissä. Lisäksi mukana on 3 pelaajaa, jotka ovat pelanneet Lukon junioreissa enemmän kuin yhden kauden, mutta eivät täytä Lukko-kasvatin vaatimuksia.

Ässien sopimuspelaajista nähdäkseni 12 on Ässä-kasvatteja.

Prosenteissa 28 ja 43.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Täytyy sanoa, että Lukolla on hyvä joukkuehenki. Kun uudet jätkät otetaan avosylin vastaan vaikka tuleekin esim. Porista. Nyt kun ei ole Huhtasella mikään esteenä niin itse ainakin odotan yli 25 pisteen kautta. Uskon vahvasti, että on kauden yllättäjiä.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uteliaisuuttani tulin laskeneeksi Jatkoajan sopimuspelaajalistassa olevat Lukko-kasvatit. Niitä on 7 kpl eli lievää paranemista näkyvissä. Lisäksi mukana on 3 pelaajaa, jotka ovat pelanneet Lukon junioreissa enemmän kuin yhden kauden, mutta eivät täytä Lukko-kasvatin vaatimuksia.

Ässien sopimuspelaajista nähdäkseni 12 on Ässä-kasvatteja.

Prosenteissa 28 ja 43.

1/5700 asukkaasta tulee Raumalla liigapelaaja Lukkoon ja Porissa vastaava luku 1/6900.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täytyy sanoa, että Lukolla on hyvä joukkuehenki. Kun uudet jätkät otetaan avosylin vastaan vaikka tuleekin esim. Porista. Nyt kun ei ole Huhtasella mikään esteenä niin itse ainakin odotan yli 25 pisteen kautta. Uskon vahvasti, että on kauden yllättäjiä.

Minä en usko tai odota kaverilta yhtään mitään, joten voitettavaa vain on. Jos Porissa ei miehen perään kaipailla lainkaan, niin odotusarvoisesti voi melko paineetta Raumalla yrittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös