Jussi Jokinen NHL:ssä

  • 17 351
  • 33

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jussilla ei ollut omaa ketjua, joten pakkohan se oli.

JJ:llä on nytten hyvän kauden ja onnistuneiden pleijareiden perään sopimus katkolla. Jussin osake on korkealla, ja hän osoitti että tulosta syntyy myös ilman Malkinia vierellä.

Jäädäkö pingviineihin sopurahalla vaiko katsella muita mahdollisuuksia?

Veikkaan että Jussille on monipuolisena kaverina jatkoa tyrkyllä, mutta hintatarjous voinee olla matalahko. Ja haluaisiko Jussi pomminvarmaa top 6 paikkaa joka lienee arvoitus pingviineissä?

Veikkaan että Jussilla on menestyshaluja ohi ison sopimuksen. Varmasti myöskään Pittsburgh ei ole kiekkoilijalle kamalin miljöö. Mutta onko pingviinit se joukkue jossa menestystä tavoitella? Millaisten muutosten edessä joukkue on?

Nyt ei oikein sielun silmällä näe Jussia muussa paidassa kuin pingviinipaidassa, vaikken siitä niin perustakkaan.

Kova kaveri kyseessä, ja Jussille toivoo aina parasta.
 

Laser Pacific

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Jussi on kyllä viimeisen puolentoista kauden aikana pelannut osakkeensa huimaan nousuun. Pittsburghiin siirtyessä taisi jäädä osa palkanmaksusta Carolinalle. Ei muistaakseni Jussi kelvannut Waivereistakaan kenellekään. Kuitenkin Pensiin siirtyessään teki tulosvitjassa piste per peli tahtia runkosarjan loppuun. Puolustava roolikin sujui mallikkaasti. Näin tilastoscouttauksella ja raportteja lukemalla.

Tällä kaudella 21+36=57 on Jokisen toiseksi paras kausi pisteiden valossa, joten nyt olisi paikka rahastaa. En uskalla veikata mitään summia, mutta UFA-markkinoilla voisi aika moni uusi GM olla valmis maksamaan mottipäisiä määriä näin monipuolisesta hyökkääjästä.

Jokisella sujuu siis tulosvitjassa pelaaminen. Mielestäni osoituksena tämä kausi ja ennätyskausi Staalin vieressä, jos en väärin muistele. Bottom-6 ei ole myöskään vieras paikka, sentterin tai laiturin roolissa. Unohtamatta rankkarispesialisti-aspektia.

Mielenkiinnolla odottelen, löytyykö seuraava pelipaikka uudelleenrakennusta tekevästä seurasta vai aidosti cupia tavoittelevasta jengistä.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oikeen kun silmällä kattoo, niin ei oikein tahdo Jussille paikkaa löytää, vaikka kaveri monipuolinen on kuin mikä. Ei vaan jotenkin nouse joukkueita joissa olisi potentiaalia ja tarve/rooli juuri Jussin kaltaiselle tekijälle. Etenkään jos katsoo selkeitä pleijarijoukkueita.

Minnesota tulee jostain selkärangasta vaihtoehdoksi tietty. Kyllä tuonne menisi heittämällä paikkaamaan Moulsonia/Danyä...
 

Jindebyne

Jäsen
Mielenkiinnolla odottelen, löytyykö seuraava pelipaikka uudelleenrakennusta tekevästä seurasta vai aidosti cupia tavoittelevasta jengistä.

Miltä kuullostaisi läntisen Kanadan joukkueet Canucks tai Flames? Molemmissa ollaan tekemässä jonkinasteista rebuildia ja molempien profiiliin Jokinen sopisi mielestäni kohtuullisen hyvin. Flamesissa olisi tarjolla isoja minuutteja, mutta sitten taas menestyksen kanssa taitaa olla vielä vähän niin ja näin.

Kuten tässä ketjussa on jo mainittu; Jokinen on tienristeyksessä, jossa valittavana on suurempi palkkapussi vs. contender-joukkue. Toki nuo voi löytyä samastakin paketista hyvällä tuurilla.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Erittäin monipuolinen pakettihan Jokinen on, kuten edellä on mainittu. Reilu vuosi sitten miestä vielä haukuttiin mutta hyvin on todistanut kykenevänsä pelamaan änhooällää kovalla tasolla illasta toiseen!

Mitäs Jokiselle sitten tapahtuu? Kovan sopparin hän pystyy nyt tekemään. Mies kuitenkin varmasti halua jäädä/päästä contender -tason jengiin, joten en usko, että mikään Flames ym. häntä kiinnostavat. Totuushan siis on, että JJ pystyy itse aika hyvin sanelemaan ehtonsa. Toki voi joutua tyytymään hieman pienempään palkkapussiin, jos haluaa contender -jengissä olla, mutta vaihtoehtoja hänellä varmasti on.

Tottakai olisi mielenkiintoista nähdä JJ Minnesotassa! Johan tuohon joukkueeseen nyt vielä jokunen suomalainen mahtuu :D Minnesota voisi varmasti tarjota sopimuksen, joka JJ:lle kelpaisi. Ja päinvastoin, JJ antaisi Minnesotalle varmasti vastinetta rahan edestä. Peukku täältä suunnalta ainakin Wild-diilille mutta pääasia, että Jokinen pääsee johonkin huippujengiin pelamaan top6 -roolia. Pens ei ole myöskään yhtään hullumpi vaihtoehto, tosin heidän tilanteessa ei välttämättä ole fiksua tarjota JJ:lle isoa sopparia..
 

vilho

Jäsen
Jussihan on saanut capgeekin mukaan palkkaa vasta reilut 16 miljoonaa, mistä tietysti vielä verot pois. Isot rahat on vielä tienaamatta, vaikka on parikin n. 60 pisteen kautta paukutellut. Johonkin rebuild-joukkueeseen pariksi vuodeksi neljällä miljoonalla?

Huvittavan halpa mieshän Jussi oli tällä kaudella Pensille, 2,1 miljoonan cap hitillä päälle 20 maalia..
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Jotta ei totuus unohdu:

Turnauksen pahin floppi Suomen joukkueen osalta oli Jussi Jokinen, joka on NHL:ssä vedellyt näiden huippumiesten siivellä. Joku epäonnekas seura tulee niin paljon maksamaan karmeaa ylihintaa tästä turhakkeesta ensi kesänä, että minua jo etukäteen käy sääliksi sen joukkueen faneja mihin Jokinen palkataan majovalla ylihinnalla.


Toki Jokinen mm. teki olympialaisissa enemmän pisteitä kuin yksikään näistä huippumiehistä (Malkin, Crosby, Neal, Kunitz ym.) mutta se nyt on sivuseikka.

Jännä nähdä mihin JJ päätyy.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Jokinen sopisi takaisin ensimmäiseen NHL-seuraansa yhtä mallikkaasti kuin porkkana lumiukolle. Tällä hetkellä Dallasin laituritilanne näytää tältä: Benn, Cole, Nichushkin, Chiasson, Sceviour, Garbutt, (Roussel RFA). Kahdesta ensimmäisestä ketjusta uupuu vähintään yksi, miksei kaksikin laituria ja Jokinen sopisi tähän muottiin varsin hyvin. Palkkakatosta löytyisi kohtuu hyvin tilaa maksaa Jokiselle vaikka se reilu 4 miljoonaa. Jokinen-Seguin-Benn, voisi seura kelvata Jussillekin!
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Ihan hatusta vetäisin vaihtoehdoksi Montreal Canadiensin. Jussi korvaisi papereisani Tomas Vanekin, mikäli itävaltalainen ei punanutuissa jatka.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
21+36=57p +12

Kunnioitettavat lukemat tällä kaudella ja pystyy pelaamaan roolissa kuin roolissa. Ylivoimaa,alivoimaa,keskellä tai laidassa, sekä aloituksissa Koivun jälkeen paras suomalainen.
Kyllä varmasti ottajia liigasta löytyy, mutta missä Jokinen itse haluaa pelata ensi kaudella?? Itse haluan nähdä hänet penguins nutussa, mutta riittääkö rahat hänen pitämiseen??
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voisi kuitenkin kuvitella että se taloudellisesti paras tarjous tulee just joltain jengiltä joka jäi play-offien ulkopuolelle ja joka tarvii sen yhden hyvän hyökkääjän että olisi ensi vuoden kisassa mukana.

Siksi ihan hatusta vetäisin vaihtoehdoksi NY Islandersin. Jussi korvaisi joten kuten Tomas Vanekin jättämän aukon. Samalla kun Islanders vahvistaisi omaa jengiä se niin myös "heinekntäisi" saman divisioonan kärkijoukkuetta. Menestyspaineita on Islandersilla myös sikäli että jos pitävät tän vuoden ykkösvarauksensa niin silloin ois suotavaa että Bufalolle menvä kesän 2015 vuoro ei olisi se ykkösvaraus. Ja onhan toi Islanders ollu aina suomalaisystävällinen jengi.

Mutta mielenkiintoista on tosiaan nähdä lähtekö J.Jokinen rahan vai Cupin perään.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Vaikea nähdä Jokista ensi kaudella missään contenderin top-kutosessa. Vaikka pelitaitojen puolesta johonkin saattaisi juuri ja juuri kelvatakkin, monipuolinen pelaaja kun on, niin cap hit muodustunee ongelmaksi. Jokinen itse tuskin haluaa tyytyä selkeästi pienempään palkkaan mitä jostain calgaryflamesista olisi saatavissa, nytkun on paikka rahastaa kunnolla. No, Minnesota vaikuttaa kyllä siltä, että sinne voisi sopiakin, jos sitä contender jengiksi haluaa sanoa. Oma veikkaukseni on, että Jokisjussi pelaa ensi kaudella Coyotesissa tai Islandersissa.

Jussin osake on korkealla, ja hän osoitti että tulosta syntyy myös ilman Malkinia vierellä.

Ihan mielenkiinnolla kysyn, että millon hän on mielestäsi tämän todistanut. Eikös hän juuri pelannut selkeästi suurimman osan kaudesta Nealin ja Malkinin kanssa? Eli ihan käsittämättömän taitavien kaverien kanssa, jotka vetävät ppg tahtia kaudesta toiseen. Siihen nähden tulosta olisi itseasiassa voinut tulla enemmänkin, vaikka 57p komea lukema sekin. Harvalla jengillä vaan on antaa tuollaisia pelikavereita ja sen tietävät herran palkkausta harkitsevat pomot itsekin.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Osaisin jollain tapaa kuvitella jokisen bostonin pelitapaan ja hyvät ketjukaverit ympärillä voisi tehojakin syntyä jatkossa. Tietty riippunee vähän siitä minkälaisia muutoksia bostoni on tekemässä jatkoa ajatellen ja jos se on nopeuden hankkimista niin ei juuseppi sitä pysty niinkään tarjoamaan.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Ihan mielenkiinnolla kysyn, että millon hän on mielestäsi tämän todistanut. Eikös hän juuri pelannut selkeästi suurimman osan kaudesta Nealin ja Malkinin kanssa? Eli ihan käsittämättömän taitavien kaverien kanssa, jotka vetävät ppg tahtia kaudesta toiseen. Siihen nähden tulosta olisi itseasiassa voinut tulla enemmänkin, vaikka 57p komea lukema sekin. Harvalla jengillä vaan on antaa tuollaisia pelikavereita ja sen tietävät herran palkkausta harkitsevat pomot itsekin.

Playoffeissahan Jokinen pelasi Nealin ja Sutterin kanssa, kun Penguinsin 1. kenttä oli muodossa Kunitz - Crosby - Malkin. Neal nyt ei käsitykseni mukaan kummoinenkaa pelinrakentaja ole, eikä Sutter vastaa Malkinia, joten mielestäni Jokisen 7 maalia on ihan hyvä suoritus.

Ja liittyen Jokisen tulevaan sopimukseen, niin ihmettelen jollei mies etsi kunnon rahakasta sopimusta. Ei kuitenkaa ole tähän mennessä vielä mitään hirmuisia summia tienannut ja nyt olisi erinomainen paikka hyvän kauden jälkeen rahastaa. Ei välttämättä ainakaan tämän hetkisestä contenderista saa mitään huippusopimusta, mutta juurikin esimerkiksi Islandersilla voisi olla käyttöä Jokiselle ja näin tarjota hänelle Jokisen kaipaamaa sopimusta. Ja jos ei muuta niin ainakin rebuild -joukkueilla on käyttöä Jokisen kaltaiselle erittäin monipuoliselle pelaajalle.
 
Oikeen kun silmällä kattoo, niin ei oikein tahdo Jussille paikkaa löytää, vaikka kaveri monipuolinen on kuin mikä. Ei vaan jotenkin nouse joukkueita joissa olisi potentiaalia ja tarve/rooli juuri Jussin kaltaiselle tekijälle. Etenkään jos katsoo selkeitä pleijarijoukkueita.

Minnesota tulee jostain selkärangasta vaihtoehdoksi tietty. Kyllä tuonne menisi heittämällä paikkaamaan Moulsonia/Danyä...

Siis tarkoitat varmaan, että sopisi mihin tahansa joukkueeseen?
Jokaiseen joukkueeseen sopii tuollainen välimallin mies, jolla on hyvin taitoa ja hyvä laukaus, ei ole ensimmäisenä taklaamassa ja rouhimassa kulmissa, vaan pyörii lähettyvillä, varmistaa ja hakee paikkaa ja kykenee iskemään. Ja voi pyörähtää alivoimalla luutimassa ja vetää rankkarin.

Se on varmaa, että tarjouksia tulee monesta suunnasta, eikä alle neljän miljoonan palkalla tarvitse pelata. Pudotuspelit tosiaan nosti arvoa, vaikka nyt on markkinoilla/kaupan vähän enemmän laatuhyökkääjiä kuin parina viime kesänä. Ja nouseva cap antaa hyvillekin joukkueille mahdollisuuden hankkia tällainen jokinen.
Penguinsiin tosin ei mahdu missään tapauksessa.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Penguinsiin tosin ei mahdu missään tapauksessa.
Itse mietin sitä, että Juice ja Pens on kyllä aikamoinen match made in heaven. Crosby ja Malkin kun ovat juuri sellaisia pelaajia, jotka pystyvät nostamaan JJ:n, Kunitzin ja Nealin kaltaisten pelaajien tasoa. Jos Jokinen saa palkankorotuksen yli neljään miljoonaan dollariin ja pelaa päin helvettiä, niin mitäs sitten? Kaveri ei puolitoista kautta sitten kelvannut waivereista kolmen miljoonan capilla kenellekkään liigassa. Miehen monipuolisuus on kyllä vahvuus, mutta neljä miltsiä tai enemmän kuulostaa vähän liioittelulta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tavallaan Jokinen on aika "pahassa" paikassa. Viimeisimmät näytöt ovat melkoisen kovaa valuuttaa, monipuolisuus on selkeä plussa ja megasopparia ei vielä ole ollut. Tuolla paketilla voi pyytää mukavaa palkankorotusta jos millä. Toisaalta taas Jussi ei ole aivan niin kovan kaliiberin kaveri, että se megasoppari contenderista aukeaisi.

Ainakin valinnanvaraa Jokisella on jos ei muuta. Ei oikein uskalla lähteä vielä nimiä veikkaamaan, sen verran paljon riippuu Jokisen omista motiiveista ja siitä, miten muutama joukkue muokkautuu.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jokisen poffit olivat kyllä aikamoinen suonenveto; teki maalin lähestulkoon jokaisesta paikasta, joka eteen siunaantui. Taakse jäivät muun muassa Neal ja Kunitz heittämällä.

Jos kuitenkin tarkastellaan vähänkään pidempää jaksoa, niin monipuolisuudestaan huolimatta Jokinen ei mikään sateentekijä ole. Pelityyliltään vähän tuollainen köyhänmiehen James Neal - elää maaleista ja ylivoima-ajasta, muun ajan hiihtelee aivan pelitilanteiden ulkopuolella. Mailan kanssa taitava puolustamaan (parempi kuin mainittu Neal), mutta ihan järkyttävän pehmeä.

Jokinen ei varsinaisesti ole pelaaja, joka tarvitsee Malkinin antamaan unelmalättyjä takatolpalle, vaan ylipäätään sentterin, joka haluaa pitää kiekkoa ja rakentaa hyökkäyksiä, niin että kalajokinen saa taustalta liukua paikalle ja kuin varkain lyömään pikkumustan häkkiin. Esimerkiksi Brandon Sutter oli oikein pätevä tähän hommaan pudotuspeleissä.

Näkisin Jokisen olevan parhaimmillaan joukkueessa, jossa pelipaikka ykkösylivoimassa on taattu. Penguinsissa näin ei valitettavasti ole.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Jussi vaan takaisin Tampaan, tarjolla ois isoa roolia ja varaakin olisi maksaa, varsinkin jos Callahan ei jatka.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikea nähdä Jokista ensi kaudella missään contenderin top-kutosessa. Vaikka pelitaitojen puolesta johonkin saattaisi juuri ja juuri kelvatakkin, monipuolinen pelaaja kun on, niin cap hit muodustunee ongelmaksi. Jokinen itse tuskin haluaa tyytyä selkeästi pienempään palkkaan mitä jostain calgaryflamesista olisi saatavissa, nytkun on paikka rahastaa kunnolla. No, Minnesota vaikuttaa kyllä siltä, että sinne voisi sopiakin, jos sitä contender jengiksi haluaa sanoa. Oma veikkaukseni on, että Jokisjussi pelaa ensi kaudella Coyotesissa tai Islandersissa.



Ihan mielenkiinnolla kysyn, että millon hän on mielestäsi tämän todistanut. Eikös hän juuri pelannut selkeästi suurimman osan kaudesta Nealin ja Malkinin kanssa? Eli ihan käsittämättömän taitavien kaverien kanssa, jotka vetävät ppg tahtia kaudesta toiseen. Siihen nähden tulosta olisi itseasiassa voinut tulla enemmänkin, vaikka 57p komea lukema sekin. Harvalla jengillä vaan on antaa tuollaisia pelikavereita ja sen tietävät herran palkkausta harkitsevat pomot itsekin.

Tosipelit pelas Sutterin ja Nealin kanssa keikkuen maalipörssin kärjessä. Sille faktalle väitteeni lähinnä perustin.

Noo ainahan tehoja voisi olle enemmänkin mutta harvemmin samassa joukkueessa runsaasti noita piste per peli miehiä on kun tarjolla on kuitenkin Krospia, Malkinia, Nealia, Kunitzia ja Letangia. Pistealttiimpia kavereja kukin ennen Jussia.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
En kerkeä nyt lukemaan threadia läpi, mutta Penguinsin instagramissa oli jotakuinkin seuraavaa: "Jokainen pelaaja varmasti haluaa pelata joukkueessa, jossa on realistiset mahdollisuudet voittaa Stanley Cup. Minä uskon, että seuraavien kausien aikana täällä se on mahdollista voittaa".

Eli eiköhän Jussi jää teräskaupunkiin vaikka alennuksella.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Tuo 16M on varmasti jatkoaikalaiselle pieni raha, mutta veikkaan, että Jokinen ottaa ihan mielellään pienemmän sopimuksen Pittsburghista kuin lähtee totuttautumaan taas uusiin kuvioihin epävarmuustekijöineen uuteen organisaatioon. Siis jos Pensiltä vaan löytyy tyydyttävä rooli jatkossa. Ellei sitten joku lyö ihan mielipuolista lappua eteen.
 

Sambody

Jäsen
Jokinen on kyllä juuri sellainen jokapaikan höylä joka syvyyspelaajaksi kelpaisi lähes contenderiin kuin contenderiin, jos hintalappu on maltillinen. Enää oikeastaan on kysymys kuinka paljon Jussi on valmis joustamaan liksasta pelatakseen huippujoukkueessa. Kuitenkin pelaajana ensisijaisesti äärimmäisen viisas ja tunnollinen, joten ei mene hukkaan kolmosessa ja saa hyvien kaverien kanssa tulosta aikaan ylemmissäkin kentissä. Pelaa tarvittaessa keskelläkin eikä varmasti ole joukkueen huonoimpia alivoimalla vaikka yv:llä mainetekonsa onkin suorittanut. Ei se ketjun kantava voima ja joukkueen kärkipelaaja, mutta hyvä pelaaja tuomaan joukkueeseen laatua ja syvyyttä. Luulen, että Jokinen on oppinut tuosta Carolina -> Pens siirrosta jotain ja tyytyy tällä erää maltillisempaan sopimukseen. Ei voinut olla hänellekkään mielekästä, kun tuntui ettei kukaan huoli häntä sen aikaisiin näyttöihin nähden aavistuksen ylihintaisella sopimuksella.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma mielipiteeni on, että Jokisen päättyvä sopimus on samanlainen aikapommi, kuin Ville Leinolla Phillyssä. Jussi on päässyt nauttimaan kovasta peliseurasta, ehkä NHL:än parhaasta. Sellainen pelaaja hän myös on. Tarvitsee vierelleen jotain poikkeuksellista, jotta jälkeä syntyy. Ailahtelevaisuus on myös ollut yksi uran piirteistä (ei aina pisteiden valossa, mutta yleisesti esityksissä). Tämän vuoksi pidän tätä High risk, High reward -signauksena. Parhaimmillaanhan Jussin jälki on sellaista, jota on nähty tämän kevään pleijareissa. Oli miten oli, toivon Jussille kaikkea hyvää ja menestystä oli jatkopäätös sitten missä tahansa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma mielipiteeni on, että Jokisen päättyvä sopimus on samanlainen aikapommi, kuin Ville Leinolla Phillyssä. Jussi on päässyt nauttimaan kovasta peliseurasta, ehkä NHL:än parhaasta. Sellainen pelaaja hän myös on. Tarvitsee vierelleen jotain poikkeuksellista, jotta jälkeä syntyy. Ailahtelevaisuus on myös ollut yksi uran piirteistä (ei aina pisteiden valossa, mutta yleisesti esityksissä). Tämän vuoksi pidän tätä High risk, High reward -signauksena. Parhaimmillaanhan Jussin jälki on sellaista, jota on nähty tämän kevään pleijareissa. Oli miten oli, toivon Jussille kaikkea hyvää ja menestystä oli jatkopäätös sitten missä tahansa.
Ville Leinon kanssa tällä miehellä on hyvin vähän yhteistä.

Leinolla oli Sabres-sopimuksen tehtyään alla kahdet hyvät pudotuspelit ja tasan yksi tasaisen hyvä runkosarja, Jussi Jokisen NHL-uralla alla on jo kuusi runkosarjaa haarukalla 46-65 tehopistettä. Jokisella 660 matsia ja tehopisteet 149+265=414 ja nyt 31-vuotiaana viimeisimpänä alla tehokas runkosarja sekä erinomainen pudotuspelikevät. Mielipiteitä on tietenkin monenlaisia, mutta näen varsin vähän yhtäläisyyksiä Ville Leinon tilanteeseen hänen tehdessään tuon ison sopimuksensa Sabresin kanssa.

Jos Ville Leino ei saa hyökkäyspäässä tulosta on hänellä varsin vähän käyttöä, monipuolisen ja rooliin kuin rooliin sopeutuvan ja soveltuvan Jussi Jokisen voi tehojen mahdollisesti kuivuessa aina siirtää puolustusvoittoiseen duunarirooliin ja rahoille saa heti varsin hyvin vastinetta. Enkä nyt tarkoita etteikö Jokisenkin taso myös omassa monipuolisessa hommassaan ailahtelisi ja varmasti tekee sitä jatkossakin, mutta kuitenkin ihan eri tasolla tietää mitä palkan vastineeksi saa kuin silloin Ville Leinon kanssa. Tai no, ei tietenkään tiedä jos ei kristallipallosta osaa asioita ennustaa, mutta voi ainakin uskoa ja olettaa sen perusteella että näytöt NHL-kaukaloissa ovat aivan eri sivulla kuin esim. mainitussa Leinon tapauksessa.

Kuten sanottu, mielipiteitä on monia enkä ole ehkä sen enempää oikeassa, kuitenkin siis näen Jokisen tilanteessa hyvin vähän yhteistä Ville Leinon varsin pienin näytöin saatuun jättisopimukseen niin näyttöjen kuin pelaajien yleisen ns. hyötykertoimen tai floppivaaran osalta.

Toivottavasti Jokinen saa ja tekee sellaisen järkevän sopimuksen, ettei joudu ylipalkattuna ns. tikun nokkaan ja ylisuurten odotusten ja paineiden kohteeksi vaan pääsee pelaamaan hyvässä paikassa ansaitsemallaan tasonsa mukaisella liksalla. Veikkaan Jokisen tekevän kolmivuotisen sopimuksen 3,5-4 miljoonan taalan vuosipalkalla. Uskon jäävän Penguinsiin, mutten ole perillä seuran palkkakattotilanteesta ja onko sinne Jokisella sijaa tehdä tuollaista jatkopaperia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös