Onpa tullut havaittua omalla kohdalla sellainen homma, että jos esimerkiksi lauantai-iltana pitäisi olla mahdollisimman hyväntuulisessa, mukavassa ja kaikinpuolin täydellisessä juhla-humalatilassa, täytyy työskentely tuon asian eteen aloittaa jo todella hyvissä ajoin. Ja tässä kohti pitää muistaa, että seuraavan viikon maanantaina on sitten oltava jälleen työkunnossa.
Jos jättää asian sen varaan, että viikon on vaan normaalisti töissä aivot turtuneena vailla humalatilaa, niin lauantain juhlapäivästä ei tule mitään, paitsi äkillinen sammahtaminen kesken ärtyisän olon.
Mutta jotta lauantaista tulisi täydellinen, on viimeinen mahdollinen pohjustuspäivä ilman muuta torstai. Vaikka millään ei tekisi mieli ja väsyttäisi, niin aivan pakko on torstaina illalla töiden ja muiden askareiden jälkeen aloittaa varovaisesti valmistautuminen lauantaihin. Annoksista ja juomista en osaa ketään neuvoa, mutta pelkkä keskiolut on omalla kohdalla loistava työkalu valmistautumisen tässä vaiheessa. Sen verran on sopiva ottaa, että aamulla hieman päätä kivistää, mutta se menee ohi hyvin pian.
Perjantaina sitten kannattaa ottaa jo väkevämmät aineet mukaan ja aloitus lienee syytä tehdä hieman torstaita aiemmin. Nyt kannattaa myös laadun lisäksi satsata määrään, sillä lauantaiaamuna on oltava krapulassa, jotta aikataulu pitäisi kutinsa. Noh, jos näin käy ja lauantaina herääminen osuu sinne 8-10 seutuville, tilanne on ihan ok. Rauhallisesti nautittu väkevä aamuateria, väkevien sekaan hieman myös olutta, terassilla piipahtaminen/rannalla loikoilu, vähän kiinteätä ateriaa ja sitten nukkumaan. Kellon pitäisi tässä vaiheessa olla jokseenkin 14:00 -16:00. Herätyksen pitäisi sitten tapahtua siinä 20:00 -21:00, jonka jälkeen on hyvä juoda jäljellä olevat juomat pois ja syödä vielä jotakin kevyesti ja varovasti. Tämän jälkeen onkin sitten aika suunnata pirteänä, hyväntuulisena ja kaikin puolin nautinnollisessa olotilassa kohti tähtäimessä ollutta lauantai-illan huumaa. Helppo homma, kunnonajoituksen kanssa on tosin oltava tarkkana.
Ylikuntoon ajautuminen on ehkä pahin uhka, muut esteet eivät välttämättä vieläkään ole ylitsepääsemättömiä.
Jotta maanantainen aikainen herätys työpäivään ei unohtuisi, kannattaa sitten sunnuntaina unohtaa nukkuminen. Herätyskello jälleen soimaa viimeistään siinä 10:00, jonka jälkeen hyvän musiikin soidessa alkaa loppuhuipennuksen työstäminen. Toiminta suurinpiirtein samoissa raameissa kuin lauantaiaamunakin, paitsi että nyt on lopetuksen paikka jo lähellä, jos siinä 16:00 paikkeilla syö tukevan aterian ilman alkoholia, niin kaiken järjen mukaan ajokunnossa pitäisi olla jo 20:00 illalla, vaikkei alkometrit näin varmaan näyttäisikään. Välissä ei kannata myöskään nukkua, eikä auton rattiinkaan kannata hinkua, sillä päiväunettomuuden taustalla on maanantaiaamu, jota varten on hyvä ennen 00:00:aa nukahtaa. Aamulla olotila onkin sitten mitä mainioin. Verenpaineet voivat olla hieman alhaalla, millä saattaa olla jotain vaikutusta taivaalliselta tuntuvaan työviikon aloituspäivään, olo on kuin leijuisi ja uusi viikko saanut parhaan mahdollisen alun.
Loppuun voisi vielä mainita että tarkemmat tutkimukset asiasta jatkuvat koko ajan, eikä niille loppua näy, niin paljon muuttujia tämänkin asian tiimoilta kuitenkin on.
Kehitystä tapahtuu kuitenkin koko ajan kokemuksen karttuessa. Tutkimuksia vaikeuttaa myöskin huomattavasti se, että jokaisen pitää tehdä omat testinsä, toisten metodit kun eivät tuppaa itsellä toimimaan jne. Onneksi kuitenkin löytyy joitakin työkaluja, joita voidaan pitää ns. yleispätevinä.