Minusta kalja tarkoittaa sellaista hieman valjua perusoutta. Minä yhdistän helpoiten lager-tyyppiset oluet kalja-termin kanssa. Tuotantomaalla ei niinkään ole väliä, esimerkkeinä voisivat olla vaikkapa Heineken Saksasta, Mariestads Ruotsista, Koffin kolmonen tai vastaava Suomesta tai Tsingtao Kiinasta. Näitä peruskaljoja saa jokaisen paikallisen hotellin aulabaarista, eivätkä ne maistu oikein miltään.
Myöskään oluet, jotka eivät ole kaljoja, eivät mitenkään välttämättä ole ulkomaisia, vaikka toki suurin osa näistä epäkaljamaisista oluista onkin ulkomaisia. Ulkomaalaisuusvaltasuus johtuu puhtaasti siitä, että Suomi on vain yksi maa ja yhdestä maasta on yleisesti ottaen kotoisin pienempi määrä oluita kuin kaikista muista maista yhteensä.
Ei siis välttämättä ole junttimaista kutsua olutta kaljaksi, jos kutsunnan kohde on kaljamainen olut. Sen sijaan vaikkapa hyvä vehnäolut ei ole kaljaa. Ja ehkäpä kaikenlainen epätarkka puhe on junttimaista.