Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 638 005
  • 13 571

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Kyllä ainakin täällä Lahdessa ei kukaan kunnioita punaista valoa ja toisinaan tuntuu hivenen hölmöltä jäädä yksin odottelemaan vihreää, kun parikymmentä ihmistä ympäriltä lähtee ylittämään tietä. Eikä siinä mitään, mutta kun se ikäjakauma toisinaan on sen 7-85v. Mihin ihmisillä on niin kamala kiire, että on pakko rikkoa lakia?

Mielestäni tämä riippuu vähän ajasta ja paikasta ts. ruuhkatilanteesta. Vielä enemmän junttimaista on painaa sitä nappia jolla saa valot vaihtumaan jos voisi vain kävellä tien yli punaisilla jos autoja ei liiku paljon yhtään. Typerää noudattaa sääntöjä vain sääntöjen noudattamisen vuoksi, jos siitä ei ole mitään hyötyä. Tästä menee oikeastaan vain yli se, että painat nappia ja menet silti punaisia päin. Autot odottavat punaisilla valoilla tyhjää suojatietä, kun joku mäntti on painanut nappia ja mennytkin yli ennen valon vaihtumista. Toki sitten kaupunkien keskustat ja muut ruuhkaiset alueet ja ajat ovat sitten eri asia. Näiden olojen vallitessa kuuluukin noudattaa valoja, koska tielle hyppiminen punaisia päin kun on paljon autoja liikenteessä on erittäin vaarallista.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei se puhelinmyyjälle kiukuttelu auta yhtään vähentämään puhelinmyyjien soittoja. Hanki puhelimeen joku markkinointisuodatin ja älä vastaa tuntemattomiin numeroihin, tai sellaisiin näkyviin numeroihin joita et tunnista.

Tuntemattomiin numeroihin on ainakin itsellä hieman pakko vastata, koska omien harrastusten takia monella soittajalla on ihan oikeaakin asiaa... Itse painan kyllä punaista puhelin myyjille kohteliaan kiitos ein jälkeen ihan siksi koska nuo ei yleensä ohjeistuksesta johtuen ole kuulevinaankaan sitä eitä. Jos jää kuuntelemaan ja odottamaan sitä että se myyjäkin sanoo että kiitos ja kuulemiin niin saa odottaa kyllä maailman tappiin...
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Itse en vastaa puhelimeen jos en tunnista numeroa, tutkin enirosta sen jälkeen ja soitan jos näkyy nimi. Julmaa mutta toimivaa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Olla tervehtimättä ihmistä (vaikka olisi tuntematon) joka tervehtii sinua
Tähän törmää hyvin usein ja onhan se äärimmäisen junttimaista.
Lisätään junttimaisuus-listaan punaisia päin kävely.
Suomessa eniten punaisia päin kävelevät stadilaiset, mikä onkin ymmärrettävää. Pikkukaupungissa voi hyvin seistä niissä kaupungin ainoissa liikennevaloissa odottamassa valojen vaihtumista. Eikä punaisia päin kävelyllä muutenkaan ole junttimaisuuden kanssa mitään tekemistä.

Junttimaista on pitää kaikkia itseä ärsyttäviä ilmiöitä junttimaisena. Junttimaista on myös suivaantua siitä, jos jotkut pääsevät itseä nopeammin pisteestä a pisteeseen b.
Mihin ihmisillä on niin kamala kiire, että on pakko rikkoa lakia?
Töihin, kotiin, harrastuksiin, baariin, lätkämatsiin, mihin milloinkin. Ei minua ainakaan huvita seistä odottamassa valojen vaihtumista, jos autoja ei ole tulossa.
Tästä menee oikeastaan vain yli se, että painat nappia ja menet silti punaisia päin. Autot odottavat punaisilla valoilla tyhjää suojatietä, kun joku mäntti on painanut nappia ja mennytkin yli ennen valon vaihtumista.
Tämä on todella junttimaista ja muutenkin ärsyttävää.
 
- Haista hielle/paskalle/viinalle. Noiden kaikkien yhdistelmä toki kaikkein junttimaisin

- Puhua ruoka suussa

- Syödä suu auki maiskuttaen

- örveltää umpikännissä ristelilyillä

- Mennä laulamaan karaokea umpihumalassa. Lisäbonuksena jos menet karaokeen laulamaan jonkun kännirenkutuksen kuten Juodaan viinaa tai Baarikärpänen.

- Mennä Viroon örisemään humalassa ja tehdä itsestään numeroa ravintolassa tai kaupan kassalla

- Lisäbonuksena jos teet edellämainittua jokin mukahauska kapistus, esim. puna-armeijan lakki tai viikinkikypärä päässäsi
 
Viimeksi muokattu:

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei se puhelinmyyjälle kiukuttelu auta yhtään vähentämään puhelinmyyjien soittoja. Hanki puhelimeen joku markkinointisuodatin ja älä vastaa tuntemattomiin numeroihin, tai sellaisiin näkyviin numeroihin joita et tunnista. Jos et tee mitään ennakoivia toimenpiteitä puhelinmyyjien suhteen, niin kärsi seuraukset!

Asia on hoidettu jo vuosia sitten ilman mitään turhia markkinasuodattamia. Eipä ole enää pitkään aikaan nuo saivareet vaivanneet, kun on jättänyt luurin pöydälle ja antanut helppo-heikin höpötellä markkinapuheitaan tyhjään luuriin. Toinen toimiva ratkaisu on välitön "Kiitos ei" ja puhelu poikki.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Tämä nyt ei varsinaisesti ole junttimaista varmaankaan, mutta kirjoitanpa silti. Toisilla ihmisillä on Facebook aikakaudella tapana seuraavana päivänä vaikka töissä monien ulkopuolistenkin läsnäollessa jutella tyyliin "sinä kirjoitit eilen FB:hen sitä ja tätä, mikäs juttu se oli". Itseäni tuollainen häiritsee suunnattomasti koska FB on mulle kanava missä tulee jauhettua paskaa ja kirjoiteltua kaikenlaista ajatusten virtaa kavereiden seinille, omaan statukseen jne. Omassa ajatusmaailmassani FB jutut kuuluu sinne, niitä kommentoidaan siellä jne. Omat juttuni on sellaista huumoria joka ei ihan kaikkiin välttämättä iske mutta ovat kuitenkin ihan hyvän maun tällä puolen. En mä silti tykkää että kun seuraavana päivänä olen vaikka aamukahvilla niin joku tulee kovaan ääneen päivittelemään mun FB tarinoita.

Ei tosiaan ole varmastikaan junttimainen tapa, mutta aika häiritsevä kuitenkin. Varsinkin silloin jos maisemissa on paljon sellaisiakin ihmisiä joilla ei ole buukista mitään hajua.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Yksi aika kova bongaus ketjuun liittyen tuli taas todistettua tänään eli Alkon kassalla riehuminen, jos ei (enää) myydä. Tämä oman elämänsä sankari fiksusti vielä löi pullonssa pas2 liukuhihnan päähän. Aito juntti siis.

Toinen ketjuun kuuluva haku on ehdottomasti niin kovat nikotiininiksat, että pitää lähteä pariasteiseen räntätuhnuun toimiston kulmalle vetämään sitä norttia ja parhaimmillaan ilman edes ulkotakkia. Näitä pystyy bongaamaan parissa paikassa duunimatkan varrella, sellaisia kellastuneita anneleita ja samaa kohtaloa kohti hiihtäviä onnelaruusuja, ja ainahan tuo näky hieman synkkää aamua piristää.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
- Syödä suu auki maiskuttaen

Kyllä! Junttimainen ja äärimmäisen ärsyttävä tapa. Ei voi käsittää, miten aikuinen ihminen ei osaa syödä maiskuttamatta. Aiemmassa työtiimissäni oli yksi tuollainen. Ei siinä mitään, kovin usein ei yhdessä lounaalla käyty, mutta tämä sankari kerran söi puhelinpalaverin aikana. Komeasti se maiskutus kaikui sieltä puhelimesta kovempaa kuin jätkän puhe. Tajusi sentään lopettaa syömisen kun sanoin, että voitaisiinko hoitaa tämä palaveri ensin ja syö evääsi sen jälkeen.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei se puhelinmyyjälle kiukuttelu auta yhtään vähentämään puhelinmyyjien soittoja. Hanki puhelimeen joku markkinointisuodatin ja älä vastaa tuntemattomiin numeroihin, tai sellaisiin näkyviin numeroihin joita et tunnista. Jos et tee mitään ennakoivia toimenpiteitä puhelinmyyjien suhteen, niin kärsi seuraukset!

Oma mummoni on ratkaissut asian omalla tavallaan. Hän vastaa kaikkiin tuleviin soittoihin "jos olet kaupittelemassa jotain tai tekemässä tilastotutkimusta niin kiitos ja kuulemiin". Noh, en tiedä tekeekö hän tuota enää, mutta ensimmäisen puhelimen hankittuaan noin tapahtui useinkin.

Jossain työssä on pakko vastata niihin tuntemattomiin numeroihinkin. Välillä pakko lyödä luuria että omasta duunista tulisi jotain eikä viitsisi jauhaa jotain turhanpäiväistä kun killuu valjailla jossain kerrostalon räystäällä. Toisinaan ei saa edes sitä suunvuoroa että voisi sanoa ettei kiinnosta ja kuulemiin.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Jossain työssä on pakko vastata niihin tuntemattomiin numeroihinkin.

Minusta on vähän junttimaista, tai ainakin typerää se, että jotkut ihmiset eivät vastaa ikinä puhelimeen jos numero on vieras/tuntematon. Mitä niin kamalaa siinä on? Tiedän kyllä, että suhteellisen usein se on puhelinmyyjä, mutta niistä pääsee tarvittaessa nopeasti eroon jo täälläkin esiin tulleilla tavoilla. Lankapuhelin aikaan ei koskaan tiennyt kuka soittaa, miksi nykyään ei sitten uskaltaisi vastata? Minulla jo uteliaisuus laittaa vastaamaan, ja useampikin mukava juttu olisi jäänyt väliin, jos olisin jättänyt vieraille numeroille vastaamatta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Olenko ainoa joka pitää junttimaisena niitä ns. kannattajajoukkoihin kuuluvia aikuisia miehiä, jotka laulelevat katsomoissa jotain itsekeksittyjä laulun sanoja mm. lastenlaulujen päälle? Kesällä futis- ja talvella lätkäkatsomoissa ja kai siellä joku nainenkin on.

Okei, tv:stä kuultuna epämääräinen ölinä pelin takana on ihan hyvän kuuloista, mutta en voi sanoa samaa esim. jalkapallopelissä jossa miesjoukko huutaa v-sanoja laulujensa sanoituksissa viereisessä katsomossa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kannustaminen ei ole mielestäsi aikuisille sopivaa?

En linjaisi ihan noin tiukasti kuin stiflat, mutta kyllä näissä chanttihommissa tarpeettomasti nolouden rajamailla liikutaan. Esimerkiksi tuolla CHÄNTIT | Raumam Boja osa on ihan hyviä veisuja, mutta osasta nousee niskavillat pystyyn kun on niin naivin typerää.

Bonus kuitenkin itseironiasta riimissä "Joka syksy ja kevät, joka ilo ja suru, seistään ylpeenä!"

Se on sanottava, että hölmöäkin veisaamista juntimpaa on liittää jääkiekkojoukkueen kannustamiseen väkivalta ja aggressiivisuus muita kohtaan yleensäkin. Tähän liittyy myös pakonomainen tarve vertailla omaa kannattamista vastustajan vastaavaan tyyliin "Vaikka kentällä tuli turpaan niin katsomossa vietiin 100-0". Miksei kaikki vois vaan kannustaa omiaan positiivisuuden kautta, ei se silti tarkoita etteikö vastustajalle ja tuomareille saisi nauraa&pilkata. Olen ymmärtänyt että Boikien arvot suurinpiirtein tämän kanssa linjassa ovatkin.


Peukkua kannustamiselle, ja Bojille erityisesti.
 
En linjaisi ihan noin tiukasti kuin stiflat, mutta kyllä näissä chanttihommissa tarpeettomasti nolouden rajamailla liikutaan. Esimerkiksi tuolla CHÄNTIT | Raumam Boja osa on ihan hyviä veisuja, mutta osasta nousee niskavillat pystyyn kun on niin naivin typerää.

Ehkä enemmän tuohon fanikulttuuriketjuun kuuluvaa asiaa vaikka voihan tästä toki junttimaisuusteemankin alla puhua. Minusta nolointa (=junttimaisinta) on alapään asioilla huutelu ja paitojen heittäminen pois. Yleensä ne umpihumalaiset keski-ikäiset idioottimaisuuksien huutelijat löytyvät ihan muualta kuin kannattajakatsomosta - yllättävän usein muuten aitioista.

Mitä kannattajien chantteihin tulee, niin yleisesti ottaen en nostaisi rimaa liian korkealle. Parempi vähän nolokin chantti kuin hiljaisuus.
 

Northern King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Se, kun mennään katsomaan lätkän MM-kisoja ja vedetään päälle joku hassunhassu leijonapuku tai joku muu eläinpuku, vedetään kännit, ja mennään örisemään katsomoon.

Tämä on varmasti mainittu jo useasti. Ja tämä tuli vaan tuosta kannattamiseen liittyvästä keskustelusta mieleen. Joka vuosi koen järkyttävää myötähäpeää, kun nämä isänmaantoivot kilpailevat rumimman eläinpuvun palkinnosta.

Tälläistä touhua ei taida muilla mailla olla. Ainakaan tässä määrin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tälläistä touhua ei taida muilla mailla olla. Ainakaan tässä määrin.

Juu, toista se on Tanskassa, Hollannissa tai USA:ssa.

Minusta junttimaista on se peli jota harrastetaan jossain Venäjän etelärajoilla. Siinä pelissä ratsastetaan hevosilla ja pelivälineenä on kuollut lammas. Paikallinen Sihvonen repii hiuksiaan kun maajoukkue pelaa pelkkää pystysuunnan lammasta eikä käytä lainkaan lammaskontrollia oman pään lähdöissä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta on vähän junttimaista, tai ainakin typerää se, että jotkut ihmiset eivät vastaa ikinä puhelimeen jos numero on vieras/tuntematon. Mitä niin kamalaa siinä on? Tiedän kyllä, että suhteellisen usein se on puhelinmyyjä, mutta niistä pääsee tarvittaessa nopeasti eroon jo täälläkin esiin tulleilla tavoilla. Lankapuhelin aikaan ei koskaan tiennyt kuka soittaa, miksi nykyään ei sitten uskaltaisi vastata?

Itse en ainakaan tykkää kuunnella uhkailuja tai haistatteluja, ja niitä harvemmin soitellaan numerosta, joka näkyy.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Junttius saa näköjään aina vaan uusia ilmenemismuotoja.

No mitäs ihmeteltävää tuossa sitten on? Valtion asioita kumpikin ja kirkollisvero vs YLE-vero...pitäähän ihmisillä olla mahdollisuus protestoida. Vai oletko sitä mieltä, että kaikki päättäjiltä tuleva pitää niellä mukisematta?

Viimeksi kirkosta erosi liuta ihmisiä suuren homokeskustelun jälkeen. Eivätkös nämä ole puhtaita valintakysymyksiä henkilökohtaisella tasolla? Junttiutta sinun mielestäsi?
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No mitäs ihmeteltävää tuossa sitten on? Valtion asioita kumpikin ja kirkollisvero vs YLE-vero...pitäähän ihmisillä olla mahdollisuus protestoida. Vai oletko sitä mieltä, että kaikki päättäjiltä tuleva pitää niellä mukisematta?

Viimeksi kirkosta erosi liuta ihmisiä suuren homokeskustelun jälkeen. Eivätkös nämä ole puhtaita valintakysymyksiä henkilökohtaisella tasolla? Junttiutta sinun mielestäsi?
Otit esille taannoisen keskustelun, jossa kirkon edustajat ja KD:n johtaja Päivi Räsäsen kritisoivat yhteiskunnan homomyönteistä ilmapiiriä. Sen jälkeinen eroaalto ei ollut yllätys, olihan siinä suoraan ihmisten arvot ja näkemykset vastakkain. Mutta eihän se ole kirkon tai Päivi Räsäsen syy, jos SDP:n viestintäministeri Krista Kiurun johdolla päätetään, että YLE rahoittaa toimintansa jatkossa verovaroin.

Toki yleisellä tasolla tai välillisesti voi yrittää protestoida vallanpitäjiä kohtaan miten haluaa. Mutta jotenkin on junttimaista tehdä näin suora kytkös YLE:n ja kirkon välille vain siksi, että pohjimmiltaan on kyse rahasta.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Ei homokeskustelun jälkeinen eroaalto ollut rahan sanelema, vaan se johtui enemmänkin ihmisten arvojen ja näkemysten välisestä ristiriidasta kirkon käsityksen kanssa. Silloin protesti kirkkoa vastaan oli ymmärrettävä.
Valtion kirkko tai valtion yleisradio, toisesta pääsee eroon ilmoituksella, toisesta ei jatkossa millään muulla kuin olemalla köyhä. Pitäisikö kirkosta eroamisen sijaan heittää kaikki sikseen ja alkaa köyhäksi, että voi protestoida, häh?

En ymmärrä ylipäätään, miten kirkosta eroaminen voisi missään tilanteessa olla junttia, sehän on nimenomaan osoitus järjen voitosta höpöhöpö uskomuksista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös