Vaikea keksiä mitään junttimaisempaa kuin Karaoke.
Edit. No laitetaan muutama..
- Farkkutakin pitäminen. Erityisesti jos pitää samaan aikaan farkkujen kanssa.
- Kahden tai useamman samanlaisen paidan ostaminen, jotta voi käyttää toista kun toinen on pesussa.
- Lähes joka asiassa eri mieltä oleminen eri mieltä olemisen ilosta.
- Farkkutakin pitäminen. Erityisesti jos pitää samaan aikaan farkkujen kanssa.
Pakko kyllä kysyä, että millaisten housujen kanssa farkkutakki on sitten vähemmän juntti?
Pakko kyllä kysyä, että millaisten housujen kanssa farkkutakki on sitten vähemmän juntti? Verkkareiden?
Joitakin vuosia sitten legendaarisen Turun sinapin valmistus siirtyi ulkomaille; nyt sitä tehdään Puolassa. Itse vaihdoin Auran sinappiin.
.
Sama ratkaisu täällä. Yhtään ainutta pötköä "Turun" sinappia en ole ostanut tuotannon siirtämisen jälkeen.
Myös Leafin, elikkäs Hellaksen tuotannon siirto ulkomaille kuuluu tähän sarjaan. .......
Suomalainen elintarvike(suur-)teollisuus on läpimätää paskaa.
Anna hieman esimerkkejä tälle väitteellesi. Kiinnostaa tietää kun olen ollut 8 vuota elintarvikealalla eri työtehtävissä. Tällä hetkellä myyn kotimaisia tuotteita.
Maahan tuodaan toki paljon paskaakin, mutta suomalainen elintarviketeollisuus ei todellakaan ole juuri missään kansainvälisesti laadultaan vertailukelpoista.
Makkarat, lihapullat, lihapiirakat, leikkeleet, karjalanpiirakat, valmiseinekset, annossalaatit, säilykkeet, hillot, leivät, pakasteet jne ovat mielestäni täysin kilpailukykyisiä ulkomaan vastaaviin. Laatukin on varmasti EU:n parhainta niin hygieniassa että laaduntarkkailussa alkutuotannosta kaupan hyllyille.
Sama ratkaisu täällä. Yhtään ainutta pötköä "Turun" sinappia en ole ostanut tuotannon siirtämisen jälkeen.
Myös Leafin, elikkäs Hellaksen tuotannon siirto ulkomaille kuuluu tähän sarjaan. Eipä taida moni tietää Tupla-patukkaa tai Jenkki-purkkaa mutustaessaan, että ei syö kotimaista. Aurassa on vielä 100 henkeä työllistävää makeispuuhastelua. Jos tuota haluaa tukea karkkihyllyn valinnoilla, niin se onnistuu valitsemalla koriin mm. Sisuja, Aakkosia, tai vaikka Leijonapastilleja. Myös Lätkäliiga-salmiakit tehdään Aurassa. Mutta koska nuo mainitut karkit maistuvat kamelin paskalle, niin esim. Brunbergin tai Halvan tuotteita valitsemalla voi myös tukea kotimaista.
Minä harrastan valintaperusteista tuotannon siirtämisen vastustamista myös maan rajojen sisäpuolella. Esimerkiksi olutmerkeistä Karhu, Lapin Kulta ja Aura omaavat paikallisen leiman, joiden kaikkien tuotanto on siirretty pois alkulähteiltään. Ostankin nykyään lähes tyystin vain Laitilan, Teerenpelin, Olvin tai Nokian panimon tuotteita. Ei näissäkään valinnoissa voi aina suoria johtopäätöksiä vetää, kun esim. Lapin Kullan merkillä myytävä Tuisku luomuolut on Teerenpelin valmistamaa.
Kohta kannattaa muuten olla tarkkana Vaasan leipomon tuotteiden kanssa. Turun tehdas ajetaan alas nyt kesällä ja tuotanto siirretään Tallinnaan. Sinne siirtyy ainakin pullapitkojen ja paahtoleipien valmistusta. Seuraavaksi Turusta lähtee Fazerin leipomo. Varsinais-Suomessa kannattaa siis valita Salosen, Rostenin tai koko Suomessa Perheleipureiden tuotteita, mikäli haluaa osuutensa tehdä valinnoillaan.
Paitsi Olvin "Olvi"-olut on maultaan samaa kustaa koffien ja lappareiden kanssa. Onneksi on Sandels. Jos joku lonkkuja tykkää imeä, niin Olvi on myös hyvä vaihtoehto eri makuineen Kurkolle. Euroshopperin lonkero on muuten yllättävän kelpoisaa, mutta sehän tuleekin vissiin Laitilasta :) Kaikissa noissa on hinnat alhaalla, paitsi Teerenpeli on vähän kalliimpaa, koska on usein vähän spesiaalitavaraa pulloja myöten.
Sama. Mieluummin rehellisesti ulkolaista kuin sumutettua kotimaista. Esim. monissa perusmaitotuotteissa valitsen Arlan mieluummin kuin Valion sairaalan makuisen ylihintaisen tuotteen. Myöskään Lidlissä käynti ei ole mikään ongelma, päinvastoin, mieluummin rahat sinne kuin S-mafialle.
Nokian Renkaat muuten kuuluu tähän ketjuun. Suurin osa tuotannosta on jo neukuissa ja muualla idässä. Suomessa on vielä tuotantoa ja korupuheissa sanovat, että Suomen markkinoilla on vain kotimaisia renkaita, mutta niin vaan jotkut on jo rengasliikkeessä huomannut "Made in Finland" tekstin vaihtuneen "Designed in Finland". Samaan aikaan Suomessa lentää firmasta jengiä jonossa pihalle joka vuosi (google). Onhan se ihan ymmärrettävää, että nykymaailmassa renkaita ei kannata täällä tehdä. Jos kuitenkin rengasliikkeessä käy Suomi-lippis päässä ja valitsee Nokian kannatussyistä, niin kannattaa katsoa tarkemmin mitä siinä kumissa lukee.
Juu nyt tuli hitusen pitkät lainaukset, mutta ne kuuluvat tähän puolustuspuheenvuoroon. Mulle tuli nimittäin vähän paha mieli sinun yhden tänne junttiketjuun poimimasi lauseen takia (boldattu yllä), jolla ilmeisen tarkoituksellisesti leimaat minut juntiksi karjalalippikseksi. Kannattaisiko mennä uudemman kerran vilkaisemaan ketjun otsikkoa, siinä mainittuja sinappimerkkejä ja sen jälkeen kartalta katsomaan, että missä on Turku, Aura ja Puola? En ala täällä puolustelemaan yksittäisiä valintojani, mutta lainauksista näkee, niin sokeus on niistä aika vitun kaukana.Eli siis junttia on suomalaisuuden sokea suosiminen elintarvikkeissa.
Itse en asiasta mitenkään erityisen paljoa tiedä, enkä nyt välttämättä puhu vastaavista tuotteista, mutta esimerkiksi Lidlin saksalaisissa lihapullissa (joita tosin ei ole näkynyt hyllyssä pariin kuukauteen?) lihapitoisuus on 80 %, saman kaupan ruotsalaisissa lihapullissa (en oikein tykkää) 70 % ja suomalaisissa (en osta) 15 %. Tuo sama 15 % on myös lähes joka kaupasta saatavista Atrian lihapullissa, tosin HK:lla ja Saarioisilla lihapitoisuus "normilihapullissa" on yli 40 %. Lidlin (joka tosin on vain yksi kauppa) saksalaisissa grillimakkaroissa lihapitoisuudet ovat muistaakseni noin 88-95 %, kun suomalaisissa kahden suurimman firman parhaimmissa grillimakkaroissa eli HK:n Kabanossissa ja Atrian Wilhelmissä lihapitoisuudet ovat 70-80 % (miinus esim. juuston osuus juustomakkarassa). B-luokan makkaroissa eli HK:n Camping ja Atrian Hiillos prosentit ovat ihan vähän yli 40 ja "kolmannen luokan makkaroissa" eli HK:n popgrilli (tms.?) ja Atrian Atrilli 10-20 %. Ja muistaakseni HK:n Sininen lenkki kevyt -versiossa on lihaa 5 %, eli 20 cm pötkylässä makkaraa on siis yksi sentti lihaa ja 19 senttiä jotain muuta kuin lihaa. Tosin normi Sinisessä lihapitoisuus on yli 40 %. Atrian jauhelihapihveissä lihaa on muistaakseni 25 %, eli siis neljässä pihvissä on yhden pihvin verran lihaa. Hieman kyllä valitsevasti valitsin nämä esimerkit, mutta siis kuitenkin. Ja olisihan täällä jatkoajassa suomalaiselle einesruualle omakin ketju.No mitä ainakin makkaroiden lihapitoisuuksiin tulee muualla Euroopassa, niin eräs palstalainen (en nyt muista kuka) jossain ruoka-aiheisessa ketjussa kertoi että hänen työskennellessään Itävallassa (?) hänen työkaverinsa olivat nauraneet kun tämä palstalainen oli ostanut makkaraa varustettuna niin alhaisella lihaprosentilla kuin 92. Vertailun vuoksi taisin viime kesänä tarkastaa yhden suomalaisen hypermarketin makkaravalikoiman kokonaan, suurin löytämäni lihaprosentti oli 84 ja sekin oli saksalainen tuote. Ymmärrän että makuasiat ovat makuasioita, erityisesti eri maiden välillä, mutta tämä kyllä antaa ehkä vähän kuvaa tästä tilanteesta elintarvikkeiden kanssa.
e. Toki on olemassa paras tapa, joka pätee kaikkiin takkeihin, eli kokonaan ilman housuja.
Mikkosten toiveloma. Ketju kiinni.
Mikkosten toiveloma. Ketju kiinni.
Ööh. Siis mitä vittua? Perjantaikamaa. Sanattomaksi veti.Mikkosten toiveloma. Ketju kiinni.