Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 692 120
  • 13 801

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Grillaustieteiden maisteri, no huh huh sanon mä. Muutenkin grillaaminen on hieman yliarvostettu tapa laittaa ruokaa, kyllä kesälläkin voi jollain muullakin tavalla kokata ihan maistuvasti.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Vaikea keksiä mitään junttimaisempaa kuin Karaoke.

Edit. No laitetaan muutama..

- Farkkutakin pitäminen. Erityisesti jos pitää samaan aikaan farkkujen kanssa.

- Kahden tai useamman samanlaisen paidan ostaminen, jotta voi käyttää toista kun toinen on pesussa.

- Lähes joka asiassa eri mieltä oleminen eri mieltä olemisen ilosta.

Heh, osu ja upposi.

Tosin, koitan välttää farkkutakin pitämistä samanvärisesten farkkuhousujen kanssa.

Ja mitä paitoihin tulee, niin tuohon tulee sorruttua, mutta ehkä lähinnä mallin osalta. Eli ostaa saman mallisia useita, olkookin sitten eri, tai samanvärisiä.

Muuten olen kanssasi eri mieltä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aika junttia oli pari päivää sitten nähty shortsit ja sadetakki yhdistelmä. Ei nyt ehkä missään vaiheessa sinäkään päivänä niin lämmin ollut, että shortseja olisi pitänyt käyttää, mutta kai se on pakko kun on kesä...
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Pakko kyllä kysyä, että millaisten housujen kanssa farkkutakki on sitten vähemmän juntti? Verkkareiden?

Aika juntilta näyttää farkkutakki ihan millaisten housujen kanssa tahansa. Tarkoitin, että erityisesti samanväristen farkkujen kanssa. Tummat farkut ja vaalea farkkutakki tai toisinpäin ei ole niin paha yhdistelmä. Verkkareiden kanssa toki vielä juntimpi. Sellainen perusvärin farkut & farkkutakki -yhdistelmä näyttää äärimmäisen juntilta. Juontaa juurensa mitä luultavimmin farkkuhaalareiden käytöstä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Suomalaisuutta symboloivien tuotteiten valmistus ulkomailla" -ketjun helmiä

Joitakin vuosia sitten legendaarisen Turun sinapin valmistus siirtyi ulkomaille; nyt sitä tehdään Puolassa. Itse vaihdoin Auran sinappiin.
.

Sama ratkaisu täällä. Yhtään ainutta pötköä "Turun" sinappia en ole ostanut tuotannon siirtämisen jälkeen.

Myös Leafin, elikkäs Hellaksen tuotannon siirto ulkomaille kuuluu tähän sarjaan. .......

Eli siis junttia on suomalaisuuden sokea suosiminen elintarvikkeissa. Suomalainen elintarvike(suur-)teollisuus on läpimätää paskaa. Kotiruuan/luomun/reilunkaupan suosimisen ymmärrän ja niissä on jotain järkeäkin, mutta että Turun sinappi? Huhheijaa....Karjala-lippis päähän ja Kanarialle!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Suomalainen elintarvike(suur-)teollisuus on läpimätää paskaa.

Anna hieman esimerkkejä tälle väitteellesi. Kiinnostaa tietää kun olen ollut 8 vuota elintarvikealalla eri työtehtävissä. Tällä hetkellä myyn kotimaisia tuotteita.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anna hieman esimerkkejä tälle väitteellesi. Kiinnostaa tietää kun olen ollut 8 vuota elintarvikealalla eri työtehtävissä. Tällä hetkellä myyn kotimaisia tuotteita.

Esim.

Atria
Saarioinen
HK
Valio

Olen myös toiminut samalla alalla, joskin pienemmässä yrityksessä, käytännössä koko ikäni ja tunnen myös jonkin verran maahantuontipiirejä. Yllämainittujen firmojen "mössöt" eivät ole ruokaa vaan korkeintaan jotain "elintarvikkeen kaltaista". Maahan tuodaan toki paljon paskaakin, mutta suomalainen elintarviketeollisuus ei todellakaan ole juuri missään kansainvälisesti laadultaan vertailukelpoista.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Maahan tuodaan toki paljon paskaakin, mutta suomalainen elintarviketeollisuus ei todellakaan ole juuri missään kansainvälisesti laadultaan vertailukelpoista.

Makkarat, lihapullat, lihapiirakat, leikkeleet, karjalanpiirakat, valmiseinekset, annossalaatit, säilykkeet, hillot, leivät, pakasteet jne ovat mielestäni täysin kilpailukykyisiä ulkomaan vastaaviin. Laatukin on varmasti EU:n parhainta niin hygieniassa että laaduntarkkailussa alkutuotannosta kaupan hyllyille.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Makuasioista ei sovi kiistellä, minä en käytä eineksiä lähes ollenkaan, mutta ymmärrän kyllä että jotkut niitä käyttävät, tosin liiallisuuksin meneminen on jollain asteella terveydelle haitallista noiden sisältämien lukuisten E-aineiden ynm. vuoksi. Kyllä se hieman harmittaa, että kaupoissa on eineksille varattu niin tuhottoman paljon tilaa.
 
Makkarat, lihapullat, lihapiirakat, leikkeleet, karjalanpiirakat, valmiseinekset, annossalaatit, säilykkeet, hillot, leivät, pakasteet jne ovat mielestäni täysin kilpailukykyisiä ulkomaan vastaaviin. Laatukin on varmasti EU:n parhainta niin hygieniassa että laaduntarkkailussa alkutuotannosta kaupan hyllyille.

Jos suomalaisen elintarviketeollisuuden tuottama makkara tai valmislihapullat ovat Euroopan kärkeä mitä laatuun tulee, niin en uskalla edes ajatella mitä nuo tuotteet muualla EU:ssa valmistettuna pitävät sisällään. Jos suomalainen jauhelihapihvi on todellisuudessa kanannahkapihvi, niin onko se Belgiassa sitten kalanruotopihvi tai muuta vastaavaa?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Sama ratkaisu täällä. Yhtään ainutta pötköä "Turun" sinappia en ole ostanut tuotannon siirtämisen jälkeen.

Myös Leafin, elikkäs Hellaksen tuotannon siirto ulkomaille kuuluu tähän sarjaan. Eipä taida moni tietää Tupla-patukkaa tai Jenkki-purkkaa mutustaessaan, että ei syö kotimaista. Aurassa on vielä 100 henkeä työllistävää makeispuuhastelua. Jos tuota haluaa tukea karkkihyllyn valinnoilla, niin se onnistuu valitsemalla koriin mm. Sisuja, Aakkosia, tai vaikka Leijonapastilleja. Myös Lätkäliiga-salmiakit tehdään Aurassa. Mutta koska nuo mainitut karkit maistuvat kamelin paskalle, niin esim. Brunbergin tai Halvan tuotteita valitsemalla voi myös tukea kotimaista.

Minä harrastan valintaperusteista tuotannon siirtämisen vastustamista myös maan rajojen sisäpuolella. Esimerkiksi olutmerkeistä Karhu, Lapin Kulta ja Aura omaavat paikallisen leiman, joiden kaikkien tuotanto on siirretty pois alkulähteiltään. Ostankin nykyään lähes tyystin vain Laitilan, Teerenpelin, Olvin tai Nokian panimon tuotteita. Ei näissäkään valinnoissa voi aina suoria johtopäätöksiä vetää, kun esim. Lapin Kullan merkillä myytävä Tuisku luomuolut on Teerenpelin valmistamaa.

Kohta kannattaa muuten olla tarkkana Vaasan leipomon tuotteiden kanssa. Turun tehdas ajetaan alas nyt kesällä ja tuotanto siirretään Tallinnaan. Sinne siirtyy ainakin pullapitkojen ja paahtoleipien valmistusta. Seuraavaksi Turusta lähtee Fazerin leipomo. Varsinais-Suomessa kannattaa siis valita Salosen, Rostenin tai koko Suomessa Perheleipureiden tuotteita, mikäli haluaa osuutensa tehdä valinnoillaan.

Paitsi Olvin "Olvi"-olut on maultaan samaa kustaa koffien ja lappareiden kanssa. Onneksi on Sandels. Jos joku lonkkuja tykkää imeä, niin Olvi on myös hyvä vaihtoehto eri makuineen Kurkolle. Euroshopperin lonkero on muuten yllättävän kelpoisaa, mutta sehän tuleekin vissiin Laitilasta :) Kaikissa noissa on hinnat alhaalla, paitsi Teerenpeli on vähän kalliimpaa, koska on usein vähän spesiaalitavaraa pulloja myöten.

Sama. Mieluummin rehellisesti ulkolaista kuin sumutettua kotimaista. Esim. monissa perusmaitotuotteissa valitsen Arlan mieluummin kuin Valion sairaalan makuisen ylihintaisen tuotteen. Myöskään Lidlissä käynti ei ole mikään ongelma, päinvastoin, mieluummin rahat sinne kuin S-mafialle.

Nokian Renkaat muuten kuuluu tähän ketjuun. Suurin osa tuotannosta on jo neukuissa ja muualla idässä. Suomessa on vielä tuotantoa ja korupuheissa sanovat, että Suomen markkinoilla on vain kotimaisia renkaita, mutta niin vaan jotkut on jo rengasliikkeessä huomannut "Made in Finland" tekstin vaihtuneen "Designed in Finland". Samaan aikaan Suomessa lentää firmasta jengiä jonossa pihalle joka vuosi (google). Onhan se ihan ymmärrettävää, että nykymaailmassa renkaita ei kannata täällä tehdä. Jos kuitenkin rengasliikkeessä käy Suomi-lippis päässä ja valitsee Nokian kannatussyistä, niin kannattaa katsoa tarkemmin mitä siinä kumissa lukee.

Eli siis junttia on suomalaisuuden sokea suosiminen elintarvikkeissa.
Juu nyt tuli hitusen pitkät lainaukset, mutta ne kuuluvat tähän puolustuspuheenvuoroon. Mulle tuli nimittäin vähän paha mieli sinun yhden tänne junttiketjuun poimimasi lauseen takia (boldattu yllä), jolla ilmeisen tarkoituksellisesti leimaat minut juntiksi karjalalippikseksi. Kannattaisiko mennä uudemman kerran vilkaisemaan ketjun otsikkoa, siinä mainittuja sinappimerkkejä ja sen jälkeen kartalta katsomaan, että missä on Turku, Aura ja Puola? En ala täällä puolustelemaan yksittäisiä valintojani, mutta lainauksista näkee, niin sokeus on niistä aika vitun kaukana.

Ketjuun liittyen turhan moni tuntuu määrittelevän tässä ketjussa ja elämässä muutenkin juntteuden sillä perusteella, että junttia on lähes kaikki asiat mitä itse ei edusta, enkä siksi ole viitsinyt lähteä muuten mielenkiintoiseen leikkiin mukaan. Siitä tuskin kovin moni voi olla eri mieltä, etteikö edellä kuvattu nettikäytös olisi junttia.

Disclaimer: Noin muuten olen ihan samaa mieltä (eri mieltä Vanha Lenin kanssa), että kotimaisen einesteollisuuden laatu on todella heikkoa. Hygieniapuoli voi olla kunnossa, mutta laatukriteereistä kuitenkin puuttuu se tärkein, että mitä tuotteet itse asiassa ovat. Kansa kyllä saa mitä ansaitsee, koska syövät samaa paskaa vuodesta toiseen. Edellistä lausetta kirjoittaessa mielessä eineksistä mm. roiskeläpät, ne samat iänikuiset eineslaatikot, kiusaukset ja viillokit. Käsittämättömän suuri osa kansasta noita kuluttaa innolla, koska sama suppea einesvalikoima löytyy lähes muuttumattomana vuodesta toiseen joka marketista.

Tässä einesasiassakin juntteus on kaksipiippuinen juttu. Esim. itse olen kohtalaisen tietoinen jostain grillimakkaroiden lihapitoisuuksista ja kokeilen silloin tällöin kaikenlaista, mutta silti palaan aina Campingiin. En tiedä kumpi olisi enemmän junttia, syödä itselle maistuvaa junttimakkaraa vai myydä makuhermonsa epäjunttiuden alttarille pönkittääkseen huteraa itsetuntoa. Nyt tähän joku vastaa, että grillimakkaran syönti on aina junttia :)
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
No mitä ainakin makkaroiden lihapitoisuuksiin tulee muualla Euroopassa, niin eräs palstalainen (en nyt muista kuka) jossain ruoka-aiheisessa ketjussa kertoi että hänen työskennellessään Itävallassa (?) hänen työkaverinsa olivat nauraneet kun tämä palstalainen oli ostanut makkaraa varustettuna niin alhaisella lihaprosentilla kuin 92. Vertailun vuoksi taisin viime kesänä tarkastaa yhden suomalaisen hypermarketin makkaravalikoiman kokonaan, suurin löytämäni lihaprosentti oli 84 ja sekin oli saksalainen tuote. Ymmärrän että makuasiat ovat makuasioita, erityisesti eri maiden välillä, mutta tämä kyllä antaa ehkä vähän kuvaa tästä tilanteesta elintarvikkeiden kanssa.
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
Asiasta kiinnostuneena: Totta on että saksalainen makkara on erittäin hyvää (ehkä jopa mailman parasta?). Se ei kuitenkaan sulje pois sitä, etteikö suomalainen makkara olisi todella hyvää. Tervetuloa tänne ruåtsiin syömään paskaa makkaraa :). Jos poissuljetaan Keski-Eurooppa, niin mielestäni Suomi on todella lähellä mailman kärkeä kun puhutaan makkaran mausta (toki kyseessä on makuasia, joten mielipiteeni on sinällään arvoton). Kiitos ja anteeksi (menen syömään Falukorvia)!
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No mitä ainakin makkaroiden lihapitoisuuksiin tulee muualla Euroopassa, niin eräs palstalainen (en nyt muista kuka) jossain ruoka-aiheisessa ketjussa kertoi että hänen työskennellessään Itävallassa (?) hänen työkaverinsa olivat nauraneet kun tämä palstalainen oli ostanut makkaraa varustettuna niin alhaisella lihaprosentilla kuin 92. Vertailun vuoksi taisin viime kesänä tarkastaa yhden suomalaisen hypermarketin makkaravalikoiman kokonaan, suurin löytämäni lihaprosentti oli 84 ja sekin oli saksalainen tuote. Ymmärrän että makuasiat ovat makuasioita, erityisesti eri maiden välillä, mutta tämä kyllä antaa ehkä vähän kuvaa tästä tilanteesta elintarvikkeiden kanssa.
Itse en asiasta mitenkään erityisen paljoa tiedä, enkä nyt välttämättä puhu vastaavista tuotteista, mutta esimerkiksi Lidlin saksalaisissa lihapullissa (joita tosin ei ole näkynyt hyllyssä pariin kuukauteen?) lihapitoisuus on 80 %, saman kaupan ruotsalaisissa lihapullissa (en oikein tykkää) 70 % ja suomalaisissa (en osta) 15 %. Tuo sama 15 % on myös lähes joka kaupasta saatavista Atrian lihapullissa, tosin HK:lla ja Saarioisilla lihapitoisuus "normilihapullissa" on yli 40 %. Lidlin (joka tosin on vain yksi kauppa) saksalaisissa grillimakkaroissa lihapitoisuudet ovat muistaakseni noin 88-95 %, kun suomalaisissa kahden suurimman firman parhaimmissa grillimakkaroissa eli HK:n Kabanossissa ja Atrian Wilhelmissä lihapitoisuudet ovat 70-80 % (miinus esim. juuston osuus juustomakkarassa). B-luokan makkaroissa eli HK:n Camping ja Atrian Hiillos prosentit ovat ihan vähän yli 40 ja "kolmannen luokan makkaroissa" eli HK:n popgrilli (tms.?) ja Atrian Atrilli 10-20 %. Ja muistaakseni HK:n Sininen lenkki kevyt -versiossa on lihaa 5 %, eli 20 cm pötkylässä makkaraa on siis yksi sentti lihaa ja 19 senttiä jotain muuta kuin lihaa. Tosin normi Sinisessä lihapitoisuus on yli 40 %. Atrian jauhelihapihveissä lihaa on muistaakseni 25 %, eli siis neljässä pihvissä on yhden pihvin verran lihaa. Hieman kyllä valitsevasti valitsin nämä esimerkit, mutta siis kuitenkin. Ja olisihan täällä jatkoajassa suomalaiselle einesruualle omakin ketju.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta on pelkästään hyvä, että suomalainen elintarviketeollisuus hyödyntää ruhon niinkin täydellisesti, että makkarassa voi olla lihaa 0%, mutta se maistuu silti suht makkaralle. Ekologistahan tämä on. Ja jos se lattialta kaavittu kamara saadaan kovaan hintaa ihmisille makkarana kaupattua, niin suomalainen vihreys ja markkinataloushan lyövät silloin kättä riemurinnoin ja näytämme muulle Euroopalle persettä.

Noihin lihaprosentteihin suhtaudun hiukan varauksella. Onko prosenttien muodostumisperiaatteet standardoidut?
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
e. Toki on olemassa paras tapa, joka pätee kaikkiin takkeihin, eli kokonaan ilman housuja.

Tähän voisin kertoa tarinan siitä kun ostin ensimmäiselle vaimolleni turkin. Sitä kun soviteltiin kotona, niin ei ollut pian housuja mullakaan jalassa...

Junttimaista: inttäminen vaikka kaikki ympärillä ovat erimieltä kuin tämä kaiken tietäjä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mikkosen käsitys TV-viihteestä on jostain syystä jäänyt 60-luvulle, vaikka itse on ymmärtääkseni esiintynyt televisiossa vasta 70-luvulta lähtien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös