Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

Junioripelaajien tuotannon muuttaminen arvokisamenestykseksi

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Antonius, 10.05.2019 klo 19.14.

 1. Antonius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jotain Suomen jääkiekkoilussa on pahasti pielessä ja siihen pitäisi puuttua jotenkin. Saadaan tuotettua hyvin kovia NHL-pelaajia, mutta ne menevät käytännössä täysin hukkaan, koska niitä ei saada sitoutettua mukaan MM-kisoihin, kuten Ruotsi ja Venäjä saa. Kuitenkin ensisijainen mittari maan kiekkomenestykselle on ja on oltava arvokisamenestys, ei ulkomaalaisen kiekkoilusarjan tukeminen. Mitkä ovat teistä ne toimet, joilla lähivuosina saadaan kovia mm-joukkueita? Itse pidän tätä ainakin tärkeämpänä, kuin paljonko Suomessa on kovia NHL-pelaajia. Kun ei sinänsä niin NHL kiinnosta, kuin nimen omaan MM-kisat, niin kuin enemmistöä suomalaisista.
   
 2. Tämä sama vaivaa liiga joukkueita, kehitetään pelaajia nhl:ään mutta ei omaan joukkueeseen. Kannattaisiko satsata ns. Kakkoskorin poikiin myös. Haetaan vaan tähden lentoja ja ei oman liiga joukkueen tulevaisuuden runkopelaajia.
   
 3. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Hukkaan menevät vain ne nuoret jotka lähtevät jo nuorena venäjälle. Siitä kärsii suomalainen kiekkoilu sekä nuoret itse. Ilahduttavaa on nähdä kuinka Liigasta tulee kovia junnuja vuodesta toiseen kuten Laine, Aho, Kakko, Heiskanen jne. Tolvaset, Vesalaiset ynnä muut Venäjälle mielivät tuppaavat katoamaan jonnekin AHL -tasolle sieltä pois päästyään.
   
 4. ijuka Jäsen

  Eiköhän niitä vanhempana ala sitten tulemaan. Ehkä nyt NHL-ura kiinnostaa, mutta voi olla, että siinä kolmenkympin lähettyvillä alkaisi taas maajoukkuekin kiinnostamaan uudella tavalla. Tässä ei sinänsä mitään ongelmaa olisi, mutta Suomella meni noita ikäluokkia niin useita ohi, että nyt siellä on käytännössä vaan ikäloppuja ja junnuja. Veikkaan, että tämä tasaantuu ja korjautuu itsestään siinä viiden vuoden päästä.
   
  khufu tykkää tästä.
 5. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Jatketaan pelaajatuotantoa samalla tavalla vaan. Suomen kiekkoilu on sikäli poikkeuksellisessa tilassa, että lupaavia junnuja tulee vuosi vuodelta yhä enemmän. Myöhempinä vuosina lukuisista kieltäytymisistä huolimatta laadukkaita NHL-pelaajia riittää silti edelleen kisoihin, kuten Ruotsin tapauksessa.

  Lainaus:
  Melko erikoinen viesti taas kokonaisuudessaan, mutta teikäläisen viestihistorian tuntien ihan samaa skeidaa kuin aiemminkin. Ovathan nuo jo vuoden AHL:ää kolunneet Vesalainen ja Tolvanen melko menetettyjä tapauksia tosiaan joo.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Näin. Nuorena vielä liikaa se urakehitys mielessä ja kesätreeni pitää panostaa 100% siihen NHL-uraan. Se on täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää nykypäivän kovassa kilpailussa.

  Kun nämä nuoret alkavat olla lähempänä primea, niin sitten ne alkavat tulla kisoihin.

  Barkovin olisi nyt kuulunut tulla, koska on jo primessa, ja olikin tulossa, mutta tuo valmentajanvaihdos Floridassa varmaankin vaikutti tulemattomuuteen (organisaatio kielsi). Suuri muutos tulossa organisaatiossa ja Barkovin täytyy olla siinä 100% mukana.

  Kun nyt useampi noista Aho, Rantanen, Laine jne tekee seuraavat pitkät sopimukset ja ovat keväällä ehjiä, niin sitten se pato alkaa murtua. Kun iso ryhmä lähtee kisoihin, se innostaa toisiakin mukaan ja saatetaan nähdä jopa Ristolainen mukana.
   
  Merovingi tykkää tästä.
 7. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Muutenkin maajoukkueessa on menossa murros ja samaan aikaan on tosiaan tämä nuorten pelaajien sopparihässäkkävuosi. Saku Koivun maajoukkue oli pelaajien kirjoissa todella arvostettu ja Koivu itse toi maajoukkueen niin hienosti esille, että pelaajat herkästi resonoivat kutsuun. Tämä efekti oli niin kova, että Saku Koivun maajoukkue oli myös "Saku Koivun maajoukkue" myös silloin kun hän ei turnauksessa ollut. Mikko oli luonteva jatkumo samalla olotilalle. Tässä Sakun urakkaa helpotti myös se, että maajoukkueen käytössä oli hänen aikanaan vähintään pari NHL joukkueen runkopelaajaa ja siihen päälle ihan aito supertähti Selänne.

  Tässä on elelty hiljaisempia aikoja ja maajoukkueeseen alkaa kohta tulla tähtistatusta taas enemmän. Sinne kun yhtenä vuonna saadaan Laine, Aho, Rantanen, yms. ja edes pientä menestystä tulee on buumi taas aivan älytön. Se on jokaiselle helpompi vastata kisakutsuun kyllä, kun aiempana vuonna on kansa hehkuttanut ja raivokkaasti kannustanut.
   
 8. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Kaikki kunnia Lehtisen Jerelle, mutta kuinkahan kirkkaana Jeren sädekehä mahtaa näiden nuorempien kavereiden silmissä enää loistaa? Nää kaapokakot ja kumppanit ei olleet syntyneetkään vielä vuonna Yheksän viis - kauan on aikaa siis siitä kun Lehtinnen ja Peltonen ja Koivu dominoivat Globenissa.

  Vaikka Koivun Mikko ei ollutkaan pelikuntoinen ja asia oli tiedossa jo pitkään, niin olisiko hänelle pitänyt sorvata jokin rooli joukkueen johtoportaassa ja sitä kautta lisätä joukkueen kiinnostavuutta pelimiesten silmissä? Ja kysymys valmentajasta on sitten kokonaan omansa. Jalosen naama ei ilmeisesti miellyttänyt ihan kaikkia ja toisaalta on muutama pelimies, joita Jalonen ei tiettävästi edes vaivautunut kysymään maajoukkueeseen. Näitä mm. Olli Määttä, Eero Elo, Eeli Tolvanen ja Aleksi Saarela.
   
 9. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Niin Mikko Koivu kuitenkin on perheellinen mies ja asuu kaukana Slovakiasta. Tämän lisäksi on edelleen aktiivinen huippupelaaja. Tuskin hänkään nyt tuosta noin vaan lähtee automaattisesti Slovakiaan, kun ensin "sorvataan joku rooli" hänelle.
   
 10. ijuka Jäsen

  Jukka Jalosesta ei tosiaan änärimiehet ole koskaan kauheasti innostunut. Ja Selännekin aikoinaan haukkui lyttyyn. Voi hyvinkin olla, ettei kovinkaan paljon ole NHL-vahvistuksia luvassa hänenkään aikanaan.