Mainos

Juniorimaajoukkueet kaudella 2010 - 2011

  • 69 115
  • 105

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Todella komeaa jälkeä teki U18-porukka Ruotsin turnauksessa, joten omat odotukseni kevään kisojen ja tulevaisuuden suhteen nousivat aika korkealle. Jukka Rautakorpi on tainnut rakentaa todella hyvän joukkuehengen ja taistelevan ryhmän, sillä tuon niukan USA-tappion jälkeen Ruotsi kaadettiin hyvällä taisteluilmeellä, ja ilmeisesti väsyneen pelin alkun jälkeen myös Sveitsi-matsiin ryhdistäydyttiin hienosti, sillä Suomi voitti viimeisen erän 5-0. Taistelutahto ilmeni näköjään kovasti myös tappeluina, mutta menikö se sitten ns. omien puolustamisena.

Isokokoinen Samu Perhonen pelasi kaksi ilmeisen huikeaa matsia maalin suulla, ja olisiko hänessä ainesta jopa tulevaisuuden huippunimeksi. Toki myös Ullberg pelasi oman matsinsa hienosti, joten hyvältä näyttää.

Suomen puolustus on todella isokokoinen, ja hienolta näyttää sielläkin. Nyt kärkionnistujia taisivat olla Pokka ja Auvinen, ja tästä porukastahan puuttui siis vielä Olli Määttä. Hyökkäystehojakin syntyi mukavasti, 11 maalia kolmeen peliin, tehokkaimpana kaverina vuoden ali-ikäinen Torniainen, Wileniuksen säestäessä. Mielenkiintoisia kavereita ovat myös kookkaat Sami Salminen ja Heikki Liedes, sekä tietenkin myös Granlund Jr. Ja tännekin saadaan siis vielä Armia ja Salomäki täydentämään.

Ilmiselvää mitalipotentiaalia kevään MM-kisoihin!
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Suomen puolustus on todella isokokoinen, ja hienolta näyttää sielläkin. Nyt kärkionnistujia taisivat olla Pokka ja Auvinen, ja tästä porukastahan puuttui siis vielä Olli Määttä. Hyökkäystehojakin syntyi mukavasti, 11 maalia kolmeen peliin, tehokkaimpana kaverina vuoden ali-ikäinen Torniainen, Wileniuksen säestäessä. Mielenkiintoisia kavereita ovat myös kookkaat Sami Salminen ja Heikki Liedes, sekä tietenkin myös Granlund Jr. Ja tännekin saadaan siis vielä Armia ja Salomäki täydentämään.

Ilmiselvää mitalipotentiaalia kevään MM-kisoihin!

Hienoa, olen h....tin iloinen, että vihdoin on tajuttu, että kansainvälisissä ei pärjää mikki-hiiri-pakeilla. Kaikki U18 pakit tässä turnauksessa 182-188 cm pitkiä. Ja aina on tilaa poikkeuksille, kuten Sami Vatanen.

Tietääkseni liitossa painotetaan tällä hetkellä kokoa + näinä päivinä isojen pakkien taito/liike kestää jo vertailun pikkumiehiin eli jossain päin on tehty oikeita asioita yksilön kehittämisessä oikein.

Iso peukku myös muutamista turpaan-veto-käräjistä - Suomi-poika näyttää vähän luonnetta ja ottaa henkistä yliotetta vastustajista.

Olen useasti huutanut myös kookkaiden pelaajien puolesta ja rukoukseeni on vastattu !
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
But seriously, the finnish coach is really not a good leader. During the games he screams and shouts at refs all the time. Drunk or psycho. He should be a role model but by freaking out he shows to his players that it is ok to freak out. Today, the finns were having a big lead, the game was already won by the finns. IMO, there's a serious lack of respect for the opponents in this finnish team, but I dont blame the players. This is a leadership issue.

Näin kirjoitti HF-boardsille joku paikallollut hemmo. Toivottavasti tuollainen rähjääminen ei ole oikeasti se johtamistapa U18-jengissä, sillä ei nimittäin välttämättä ole kovinkaan positiivinen vaikutus pahimmassa ego-iässä oleviin poikiin. Kohta Suomenkin junnuissa yliagressiiviset junnarit ajelee Jenkkien tapaan vastustajia sairaalaan.

Toisaalta ihan hyvä, että joskus Suomenkin peleissä tunteet kuumenee :)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjän U20-joukkue voitti ensimmäisen kerran ns. "Super Series" ottelusarjan Kanadan junioriliigoista koottuja tähdistöjoukkueita vastaan. Monissa aiemmissa ottelusarjoissa Venäjä on ollut lähes vastaantulija, mutta tänä vuonna turnaukseen lähetettiin vahvempi joukkue kuin aiemmin.

Vähän alamaissa viime vuosina olleessa Venäjän juniorikiekossa on muutenkin näkyvissä valoa tunnelin päässä, sillä vuonna 1995 syntyneiden ikäluokkaa pidetään Venäjän kaikkien aikojen lahjakkaimpana - myös Neuvostoliiton aika mukaan lukien. Tässä ikäluokassa on lukemani perusteella useampikin potentiaalinen superpelaaja.

Monien vaisujen ikäluokkien (1987-1989, 1991, 1993) jälkeen olisi todella tervetullutta, että Venäjän jääkiekkoon saadaan uusia huippupelaajia. Ainoa pelkoni vuoden 1995 ikäluokan suhteen on se, että liian suuri osa näistä lähtee Kanadan juniorisarjoihin pelaamaan ja sitä kautta joko tuhoaa uransa tai ei saavuta lopullista potentiaaliaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjän joukkue oli koottu kokonaisuudessaan MHL-pelaajista (KHL:n alainen junioriliiga). Se että MHL-pelaajista koostunut joukkue pystyi voittamaan Kanadan parhaiden junioriliigojen (QMJHL, OHL ja WHL) tähdistä kootut joukkueet antaa uudelle liigalle MHL:lle uskottavuutta ja toivon mukaan myös auttaa parhaita venäläisiä junioripelaajia valitsemaan MHL:n Kanadan junioriliigojen sijasta, jos paikka KHL:stä ei aukea.

Nythän jotkut venäläiset (kuten Kirill Kabanov) ovat valinneet Kanadan junioriliigat vaikka paikka KHL:ssä olisi ollut tarjolla. Kabanovin kohdalla valinta on osoittautunut katastrofiksi, ja lupaava ura saattaa olla pilalla ennenkuin se on edes alkanut.

Myöskään suomalaisten tapauksessa Kanadan juniorisarjoissa pelaamisesta ei ole ollut mainittavaa hyötyä. Pikemminkin päinvastoin. Toni Rajala palasi Kanadasta takaisin huonompana pelaajana kuin mitä hän oli sinne lähtiessä.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Osaisikohan TOJ laittaa jotain pientä priiffiä näistä tulevista superlupauksista? Keitä sinä itse / ihmiset yleensä pitävät tällä hetkellä lahjakkaimpina pelaajina ja ketkä kirittävät näitä sitten takaa?
 
Se että MHL-pelaajista koostunut joukkue pystyi voittamaan Kanadan parhaiden junioriliigojen (QMJHL, OHL ja WHL) tähdistä kootut joukkueet antaa uudelle liigalle MHL:lle uskottavuutta ja toivon mukaan myös auttaa parhaita venäläisiä junioripelaajia valitsemaan MHL:n Kanadan junioriliigojen sijasta, jos paikka KHL:stä ei aukea.

Itseasiassa Kanadan junnuliigoista kovatasoisin eli OHL oli kuitenkin Venäjää parempi molemmissa kohtaamisissa (4-0 ja 2-1). Mutta uskottavuutta tuo kyllä nuo voitot QMJHL:n ja WHL:n joukkueista, kuten sanoitkin. OHL oli ainakin vielä tänä vuonna liian kova. Vuodesta 2003 lähtien pelattu ottelusarja on toistaiseksi ollut kovasti Kanadan heiniä. Voitot menee CHL:lle lukemin 37 - 8. Esimerkiksi jo kehuttu OHL ei ole hävinnyt vielä peliäkään Venäjälle 15 pelatusta ottelusta. Toisaalta haluaisin nähdä todellisen tasonmittauksen best-of-seven -sarjassa Venäjän ja Kanadan parhaista koottujen joukkueiden välillä. Tämähän tapahtui viimeksi vuonna 2007 jolloin Kanada kauniisti sanottuna murskasi Venäjän lukemin 7-0. Tai no itseasiassa tuo ei ollut paras seitsemästä -sarja, mutta kuitenkin kahdeksan ottelun sarja, josta yksi päättyi tasan ja loput Kanadan voittoon yhteismaalierolla 39-13. Olisi mukavaa nähdä onko Venäjä pystynyt kuromaan Kanadan etumatkaa kiinni. Tai oikeastaan vielä mielenkiintoisempaa olisi nähdä sama taisto kahden maailman kovimman junnumaan eli Kanadan ja USAn välillä. No mutta nyt ollaan jo eksytty kauas alkuperäisestä aiheesta...
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Paljon ennakko-hehkutuksia kaukaloiden reunalla saanut -95 ikäluokka on ottanut pataan U16 maaottelussa Ruotsilta 6-4. Jotkut ns. asiantuntijat ovat pitäneet -95 ikäluokkaa super-ikäluokkana. Verranneet jopa kuuluisaan -83 ikäluokkaan (M. Koivu, T.Ruutu, J. Pitkänen, K. Lehtonen ym.), tiedä sitten - mihin vertaus perustuu.

Revanssi huomenna, tässä linkki statseihin: http://stats.swehockey.se/stat/43/91681/schedule

Tuttuun tapaan Ruotsin joukkue on keskimitoiltaan 5-6 cm / 6-7 kg edellä Suomea. No, tuossa iässä pojat vielä kasvaa paljonkin, joten ei vedetä lopullista cm/kg-analyysia vielä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
En lähtisi lynkkaamaan liikaa yhden maaottelun perusteella. Suomi hävisi and that's it, parempi voitti. Pitää kuitenkin muistaa, että tällä ikäluokalla ei ole matkassa edes se paras mahdolinen joukkue (ainakaan omaan silmään) ja poissa ovat esimerkiksi HPK:n Juuse Saros (MV), HIFK:n Alex Lintuniemi (P) sekä hyökkääjistä sitten esimerkiksi Robin Kokkonen (Ilves), Teemu Turunen (Jokerit), Niko Kivelä (HIFK) sekä vaikkapa Matias Pulli (TPS). Jokainen on MJ-tasoa, mutta valmennusjohtohan sen joukkueen päättää ja nyt mennään näillä.
Uskoisin, että tämän päivän kamppailuun Suomi tulee uudestisyntyneenä ja lukemat eivät repsahda noin suuriksi. Toivotaan, että olen oikeassa.

Sitten voisin kysyä asiantuntijoilta sellaista, että miksi ihmeessä Ässien Niko Ojamäki ei ole vieläkään päässyt U16 maajoukkueen mukaan? Ässien C-nuorten kapteeni on pelannut ilmiömäistä syyskautta tehden ensin 20 (13+7) tehopistettä C-nuorten karsinnoissa (10 ottelua) ja jatkaen vielä kovempaa itse runkosarjassa: Ojamäki löytyy pistepörssin toiselta sijalta tehoin 11. 16+13=29. Eihän Ojamäki vielä missään isoissa mitoissa (174 / 62) ole, mutta eipä ole kovin moni muukaan Suomen joukkueessa. Mieluusti näkisin Ojamäen kuitenkin mukana.
 

PJx

Jäsen
En lähtisi lynkkaamaan liikaa yhden maaottelun perusteella. Suomi hävisi and that's it, parempi voitti.
Lynkkaamaan ei kannata tietenkään ryhtyä. Tässä on mennyt vaan vuosikymmen hengessä, ettei tästä nykyisestä ikäluokasta löydy tarpeeksi potentiaalia mutta parin vuoden päästä on tulossa "ihmeikäluokka"...

Samaa henkeä on ollut arvioitaessa tulevaisuuden tähtiä. Kaverit arvioidaan tulevaisuuden super-tähdiksi jo maajoukkueuran lähtiessä liikkeelle miettimättä yhtään, mikä voi olla kehityksen jarruna.

Ei sen puoleen, haluaisin kaikkien ennusteiden osuvan oikein, mutta en pidä sitä kovin todennäköisenä. Ysivitoset saattavat olla lahjakkain ikäluokka aikoihin, mutta vertailu muihin maailman huippuihin on vielä tekemättä, joten vielä kannattaa odottaa ja kattella. Sekään ei vielä takaa mitään. Edellinen poikien super-ketju (RGP) on menettänyt suhteellista kilpailukykyään ja olisi menettänyt myös ilman valitettavia loukkaantumisia. Vielä tuossa iässä voimasuhteet saattavat muuttua oleellisesti...
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
En tiedä tarkoititko PJx heittosi minulle vai yleensäkkin kaikille, mutta kommentoidaan tuota nyt sen verran, että en ainakaan itse henk. koht. muista suitsuttaneeni tätä ikäluokkaa minään "superluokkana" tai hehkuttanut sen pelaajistoa jo valmiina supertähtinä. Joskus tietysti saattaa läikkyä arvosteluissa ja muissa sellaisissa yli, mutta kyllähän sitä aina yritetään pitää jalat maassa sillä historia on opettanut kyllä sen, että U16-maaotteluilla ei ole esimerkiksi kahden vuoden päässä odottavien U18 MM-kisojen tason kanssa kovinkaan paljon tekemistä. Vaan totta on kuitenkin myös se, että kyllähän nämä U16-maaottelutkin antavat kokoajan selkeämpää kuvaa siitä mihin ollaan menossa.

* * * * * *

Ruotsi 5 - 3 Suomi

15:13 1 - 0 Adam Brodecki (Mikael Johansson, Julius Bergman)
15:48 2 - 0 William Garpenlöv (Tobias Liljendahl)
18.05 3 - 0 Adam Brodecki
23:07 3 - 1 Aleksi Ainali (Jimi Kuronen)
31:59 3 - 2 Juuso Ikonen (Eetu Koivistoinen) PPG
35:02 3 - 3 Janne Koponen (Atte Mäkinen, Jonatan Tanus) PPG

37:16 4 - 3 Jacob de la Rose (Viktor Crus-Rydberg)
47:41 5 - 3 Viktor Lindell (Daniel Norbe)

Richard Mutze Hvitman 34 / 37
Kevin Lankinen 42 / 47

Ruotsi 11 x 2 RM
Suomi 11 x 2 RM


Harmittava tappio sieltä "ennustuksista" huolimatta tuli. Enpä tiedä mistä johtuu, mutta kummassakin Ruotsi-ottelussa Suomelle sattui ns. musta hetki jolloin Ruotsi on päässyt ripittämään oikein kunnolla. Ensimmäisessä ottelussa tuo sattui toisessa erässä jonka Ruotsi voitti kokonaisuudessaan 3-1 (Ruotsi iski vielä heti kolmannen erän alkuunkin toki maalin) ja tässä toisessa ottelussa se musta hetki oli vieläkin synkempi kun Ruotsi tinttasi alle kolmessa minuutissa kolme maalia taululle. Tuosta Suomi sentään vielä nousi, mutta lopussa Ruotsi sitten ryhdistäytyi ja iski tarvittavat maalit.

Toivotaan, että finhockeyn tai Leijonat.fi'n sivuille tulee jotain raporttia otteluista jotta saisi paremmankin kuvan otteluiden kulusta.
 

PJx

Jäsen
En tiedä tarkoititko PJx heittosi minulle vai yleensäkkin kaikille,
En erityisesti kenellekään.

Niin, lähden siitä, ettei lahjakkuuden määrä vaihtele oleellisesti ikäluokkien välillä. Eron ikäluokkien tekee muutama/harva yksilö, niin ja tietysti tehdyn työn laatu. Kun viime ajat ollaan menty suunnilleen samalla sapluunalla, niin ei ne odotusarvot muutu mihinkään. Näin ainakin minä asian näen.

Kun tekemisen taso ei ole ollut riittävä, niin muutama työnsä hyvin tehnyt erottuu joukosta. Jää arvailujen varaan, missä määrin se riippuu potentiaalista ja missä määrin muita paremmasta treenaamisesta. Pidän vaan systeemiä vaikeana ennustaa. Jos (ja tulevaisuudessa kun?) vaatimustaso olisi tuohon U16 ikään mennessä ollut jo jonkin aikaa kohdallaan, olisi ennusteetkin varmemmalla pohjalla...
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Norja U16 1 - 9 Suomi U16

07:15 0 - 1 Juuso Ikonen (Joose Antonen, Artturi Lehkonen) PPG
08:08 0 - 2 Kasperi Ojantakanen (Aleksi Ainali)
16:30 0 - 3 Sasha Barkov (Jonatan Tanus, Aleksi Mustonen)

17:21 1 - 3 Ole-Petter Øvergaard (Jens Henrik Tønjum)
27:37 1 - 4 Juuso Ikonen (Joose Antonen, Eetu Koivistoinen) PPG
42:27 1 - 5 Aleksi Ainali (Kasperi Ojantakanen)
46:07 1 - 6 Aleksi Ainali (Kasperi Ojantakanen)
48:34 1 - 7 Artturi Lehkonen
49:33 1 - 8 Eetu Koivistoinen (Janne Puhakka, Mikael Vihriälä)
54:40 1 - 9 Jonatan Tanus (Aleksi Mustonen)


Theodor Hestnes 54 / 63
Kevin Lankinen 18 / 19

Ottelun parhaaksi valittu, Norja - Ole-Petter Øvergaard
Ottelun parhaaksi valitta, Suomi - Kasperi Ojantakanen

Rutiinivoitto tuli Norjasta ja tänään sitten Suomi saa eteensä Tanskan joka onnistui loistavasti pelaamaan Ruotsin kanssa tasapelin (2-2) avausottelussaan. Tämäkin jo kertonee sen, että Tanskaa ei sovi aliarvioida eikä kentällä sovi lepsuilla. Suomi - Tanska täältä mikäli jotakuta kiinnostaa tilannepäivitys reaaliajassa.*

* Linkki vie PointStreak.com sivustolle josta löytyy tulosseuranta Nordic Trophyn (U16) otteluille.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Suomi U16 12 - 0 Tanska U16

05:29 1 - 0 Sasha Barkov (Atte Mäkinen, Juuso Ikonen) PPG
07:01 2 - 0 Janne Puhakka
13:47 3 - 0 Sasha Barkov (Joose Antonen, Jonatan Tanus) PPG
23:42 4 - 0 Kasperi Ojantakanen (Aleksi Ainali, Niklas Lehtomäki)
31:38 5 - 0 Jimi Kuronen (Julius Honka)
38:34 6 - 0 Eetu Koivistoinen (Mikael Vihriälä, Elmeri Eronen)
42:11 7 - 0 Aleksi Ainali (Niklas Lehtomäki)
43:45 8 - 0 Sasha Barkov (Joose Antonen, Jonatan Tanus) PPG
49:53 9 - 0 Eetu Koivistoinen (Mikke Levo) PPG
52:44 10 - 0 Jonatan Tanus (Sasha Barkov, Joose Antonen)
56:35 11 - 0 Artturi Lehkonen (Aleksi Mustonen, Juuso Ikonen)
59:29 12 - 0 Artturi Lehkonen (Eetu Koivistoinen) PPG

Ville Husso 15 / 15

Nikolaj Henriksen 38 / 50 *

Ottelun parhaaksi valittu, Suomi - Sasha Barkov
Ottelun parhaaksi valittu, Tanska - Andre Stærmose

* Henriksen keräsi ottelussa siis PointStreakin mukaan 38 / 50 torjuntaa. Itsekkin ihmettelen tätä sillä yhtäkään maalia ei olla merkitty esimerkiksi tyhjiin tehdyksi..

Liekö eilinen Ruotsi-ottelu tylsyttänyt Tanskan terän kokonaan vai oliko Suomi todellisuudessa vain yksinkertaisesti näin paljon parempi? Joka tapauksessa tulos miellyttää ainakin meikäläistä eikä oikeastaan parempaa olisi voinut toivoa sillä olihan vastassa kuitenkin vakaata nousua viimeiset vuodet tehnyt kiekkomaa nimeltä Tanska.
Pelaajistosta Tampere-ketjun (Barkov - Antonen - Tanus) oli tässä(kin) ottelussa erinomaisessa vireessä ja nyt pistääkin hieman enempikin harmittamaan se, että Barkov ei päässyt ollenkaan mukaan U17 WHC-turneelle. Olisi ollut erittäin mielenkiintoista seurata kaksikon Tanus - Barkov otteita huippuja vastaan.
Pistän loppuun vielä niiden pelaajien pisteet jotka viimeistelivät Tanskaa vastaan enemmän kuin yhden pisteen.

Huomenna sitten edessä turnauksen päättävä ottelu jossa astuu vastaan kahdesti Suomen tällä kaudella voittanut Ruotsi. Toivotaan, että sanonta "kolmas kerta toden sanoo" käy toteen ja Suomi klaaraisi ottelun ja näin koko turnauksenkin läpi puhtaalla pelillä.

#16 Sasha Barkov 3+1=4, +2, 0 Rm (4 laukausta)
#20 Eetu Koivistoinen 2+1=3, +2, 0 Rm (9 laukausta)
#9 Jonatan Tanus 1+2=3, +2, 0 Rm (5 laukausta)
#13 Joose Antonen 0+3=3, +2, 0 Rm (3 laukausta)
#12 Artturi Lehkonen 2+0=2, +1, 0 Rm (3 laukausta)
#19 Aleksi Ainali 1+1=2, +2, 0 Rm (2 laukausta)
#14 Juuso Ikonen 0+2=2, +1, 2 Rm (2 laukausta)
#15 Niklas Lehtimäki 0+2=2, +2, 2 Rm (4 laukausta)
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Ruotsi U16 1 - 2 Suomi U16

00:25 0 - 1 Joose Antonen (Jonatan Tanus, Sasha Barkov)
38:01 1 - 1 Mikael Johansson (Tobias Lindberg, Victor Öhman)
40:25 1 - 2 Joose Antonen (Jonatan Tanus)

Viktor Scherrible 38 / 40
Ville Husso 29 / 30

Ottelun parhaaksi valittu, Ruotsi - Viktor Scherrible
Ottelun parhaaksi valittu, Suomi - Ville Husso

Suomi siis pystyi kuin pystyikin viemään Nordic Cupin läpi täysin puhtaalla pelillä kun myös Ruotsi sai tuta Suomen vireen. Suomi pelasi Nordic Cupissa kolme ottelua jotka tuottivat tilille 23 tehtyä ja ainoastaan 2 (!) päästettyä maalia, kummassakin tilastossa ollaan turnauksen ehdotonta aatelistoa.
Maalivahtipelaamista myöten ilmeisesti jokainen osa-alue toimi Cupissa hyvin (mikäli finhockeyn raportteja siis on uskominen) ja tämä jättää erittäinkin hyvän maun suuhun tulevaisuutta ajatellen.

U16 urakka jatkuu vielä tämän vuoden lopulla kun joukkue matkustaa Saksaan pelaamaan neljän maan harjoitusturnaukseen. Suomen lisäksi mukana ovat isäntämaa Saksa, Slovakia sekä Sveitsi joten vastustajienkin osalta turnaus on ihan mielenkiintoinen spektaakkeli. Tosin kannattaa ottaa huomioon, että normaalista U16-kalustosta poissa ovat Artturi Lehkonen, Juuso Ikonen, Jonatan Tanus sekä Jimi Kuronen. Edellämainitut herrat ovat edustamassa Suomea World Hockey Challengessa Kanadassa.

Jos jotakuta kiinnostaa niin alla vielä Nordic Cupin pistepörssiä suomalaisin silmin katsottuna. (Yllä hyökkääjät, alla puolustajat)

Jonatan Tanus 3. 2+5=7, +5, 4 Rm
Joose Antonen 3. 2+5=7, +5, 0 Rm
Sasha Barkov 3. 4+2=6, +5, 0 Rm
Aleksi Ainali 3. 3+2=5, +4, 0 Rm
Eetu Koivistoinen 3. 3+2=5, +2, 14 Rm
Kasperi Ojantakanen 3. 2+2=4, +2, 0 Rm
Artturi Lehkonen 3. 3+1=4, +2, 4 Rm
Juuso Ikonen 3. 2+2=4, +2, 2 Rm
Aleksi Mustonen 3. 0+3=3, +3, 0 Rm
Niklas Lehtimäki 3. 0+2=2, +3, 4 Rm
Janne Puhakka 3. 1+1=2, +3, 2 Rm
Mikael Vihriälä 2. 0+2=2, +3, 0 Rm

Jimi Kuronen 3. 1+0=1, +4, 2 Rm
Julius Honka 3. 0+1=1, +4, 0 Rm
Mikke Levo 3. 0+1=1, +5, 4 Rm
Atte Mäkinen 3. 0+1=1, +2, 2 Rm
Elmeri Eronen 3. 0+1=1, +3, 0 Rm
Reko Tornberg 3. 0+0=0, +4, 0 Rm
Janne Koponen 3. 0+0=0, +2, 2 Rm
Mika Ilvonen 3. 0+0=0, +4, 0 Rm
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä sopii parhaiten tänne, eli Skellefteåssa pelaava Joel Mustonen(synt. 18.9.1992) on pelannut Elitserienissä kaksi peliä tällä kaudella ja raporttien mukaan ollut varsin vakuuttava. Kolmoskentässä pääasiassa pelannut ja kuulemma sopeutunut erinomaisesti liigavauhtiin Ruotsissa. Voi siis olla mahdollisest varattujen listalla ensi kesänä, varmasti riippuu paljon keväästä.
 

emz1

Jäsen
U20-kisojen varjoon jää rankasti tämä U18-maajoukkueen turnaus Sveitsissä. Takana kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Slovakia lukemin 8-3 ja toisessa ottelussa Tsekkki numeroin 5-2. Suomesta mainittavilla tehoilla ovat olleet Markus Granlund (2gp 2+4) ja Ville Järveläinen (2gp 3+4). Joona Harjama loukkasi ranteensa ensimmäisessä ottelussa, mutta röntgenkuvissa ei löytynyt murtumia.

Huomenna (tänään) vastaan asettuu Sveitsi ja ylihuomenna Saksa.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Huomenna (tänään) vastaan asettuu Sveitsi ja ylihuomenna Saksa.
Sveitsi kaatui 6-1, joten U18-maajoukkue jatkaa turnausta tappioitta. Suomen tehokkaimmat pelaajat olivat kolme pistettä keränneet Markus Hännikäinen (3+0) ja Aleksi Rekonen (0+3).

Suomen maalit:
1-0 Markus Hännikäinen (Aleksi Rekonen - Teemu Henritius)
2-0 Ville Järveläinen (Toni Kallela - Markus Granlund)
3-0 Hännikäinen (Rekonen)
4-0 Granlund (Järveläinen - Juho Tommila)
5-1 Henri Auvinen (Roni Rukajärvi - Tomi Wilenius)
6-1 Hännikäinen (Henritius - Rekonen)

Sveitsin turnauksen otteluiden tilastot ja kentälliset löytyvät täältä.

Kanadaan World Hockey Challenge -turnaukseen matkannut U17-maajoukkue hävisi harjoitusottelussa Ontariolle 2-4 (raportti). Suomi pelaa avausottelunsa Suomen aikaan klo 23 alkaen ja vastaan asettuu tuolloin USA. Liveseuranta tähän ja muihinkin turnauksen otteluihin löytyy Kanadan kiekkoliiton sivuilta.
 
Viimeksi muokattu:

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Suomi pelaa avausottelunsa Suomen aikaan klo 23 alkaen ja vastaan asettuu tuolloin USA. Liveseuranta tähän ja muihinkin turnauksen otteluihin löytyy Kanadan kiekkoliiton sivuilta.
USA voitti tuon ottelun 5-2. Suomen avausmaalin toisessa erässä teki Topi Nättinen Jaakko Hautamäen ja Jimi Kurosen syötöistä. Kolmannessa erässä Suomen toisen maalin viimeisteli Juuso Ikonen. Syöttöpisteet merkittiin Teuvo Teräväiselle ja Samu Markkulalle.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Suomen U18 maajoukkue hoiteli viiden maan turneensa kunnialla päätökseen kun Saksa kaatui lukemin 4-2. Suomi teki kyllä ottelusta paikoittain itse itsellensä hankalan ottamalla jäähyjä (Toki Saksakin jäähyili, enemmänkin kuin Suomi). Nooh voitto on aina voitto ja miellyttäähän se, että jälki on näinkin hyvää tämän ikäryhmän osalta. Kun tuohon vielä ynnätään puuttuvia lenkkejä kuten Joel Armia, Olli Määttä, Miikka Salomäki sekä mahdolliset tulijat tämän hetken WHC-ryhmästä niin kyllähän siitä alkaa ihan kelvollinen pakka muotoutua ajatellen U18 MM-kisoja.

14:30 1 - 1 Petteri Lindbohm
28:11 1 - 2 Henri Auvinen (Juho Tommila, Markus Granlund) YV
29:39 1 - 3 Henri Auvinen (Kalle Kossila, Tomi Wilenius) YV
56:09 2 - 4 Sami Salminen (Toni Kallela)

Niklas Kekki 24 / 26

Suomi 6 x 2 RM


Turnauksen pistepörssi näyttää Suomalaisittain erittäinkin hyvältä ennen turnauksen viimeistä kamppailua Slovakia - Saksa. Top-7 joukossa peräti 6 suomalaista ja pari sijaa alempaakin löytyy vielä pari suomalaista.

1. Ville Järveläinen (F) 4. 4+5=9, +1, 2 PIM
2. Markus Granlund (F) 4. 3+6=9, -1, 2 PIM
3. Markus Hännikäinen (F) 4. 5+1=6, +5, 2 PIM
4. Tomi Wilenius (F) 4. 2+4=6, 0, 2 PIM
5. Aleksi Rekonen (F) 4. 0+6=6, +5, 2 PIM
6. Tomas Hyka (CZE, F) 4. 4+0=4, +3, 2 PIM
7. Henri Auvinen (F) 4. 3+1=4, 0, 2 PIM
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Olisi mielenkiintoista kuulla lisää näistä Tapparan -95 ikäluokasta joka vaikuttaa varsin lupaavalta, mutta varsinkin Sasha Barkov Jr.:stä, joka on tehnyt A-junioreissa melkein pisteen per ottelu ja kaveri on vielä iso kokoinen ja niin loppuvuodesta syntynyt, että melkeen menisi varaus vuodella 2014, mutta varataan kuitenkin 2013. Miksi Barkov ei ole mukana U17-kanssa nyt vuodenvaihteessa vaikka muita -95 syntyneitä siellä on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös