Junior watch

  • 23 488
  • 97

Skaba

Jäsen
[ Parimetrisistä, puupäisistä ja kädettömistä hyökkääjistä, kun alkaa olla jopa Suomessa hiljalleen ylitarjontaa. Toivotaan, että nuori herra Köhlerkin saa kaivettua itsestään esiin sitä "jotain muuta" - joko jääkiekon parissa tai muuten.

Näin on varmaan. Olen jutellut Arnen kanssa joitakin kertoja viime vuosina, ja voin todeta, että puupäisyys ei kuulu Arnen ominaisuuksiin, pikemmin päinvastoin. Kaverilla on yläpää kaikin puolin kunnossa, ja kuten sanoit ehkä kaveri on liian skarppi kiekkoilijaksi.

Pieni korjaus Pygmalionin juttuun - ei Arne pudonnut TPS A -junnuista viime vuonna. Hän lähti oma-aloitteisesti K-67:aan koska kasvain jalassa esti kesäharjoittelun kokonaan eikä jalka toiminut vielä kun jäätreenit alkoivat. Jalan kuntoutus kesti koko syksyn, joten Arnen päätös oli aivan asiallinen. Samalla hän halusi hoitaa lukion kunnolla loppuun - tämäkin olisi ollut vaikeaa TPS A:n harjoitellessa kahdesti päivässä.

Katsotaan miten kaverin kiekkoilu edistyy nyt kun on saanut harjoitella kunnolla koko kesän. Ehkä se siitä - mutta toisaalta eihän kiekkoilu ole elämän tärkein asia.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti Skaba
Pieni korjaus Pygmalionin juttuun - ei Arne pudonnut TPS A -junnuista viime vuonna. Hän lähti oma-aloitteisesti...

Varmaankin asia on juuri näin. En voi sanoa tuntevani jutun perimmäisiä taustoja erityisen hyvin. Yleinen kylillä kiertänyt tulkinta taannoin vain oli, että poika katosi kuvioista, koska käyttöä ei enää olisi ollut - mitä jotkut kovasti ihmettelivät. Voihan toki olla, että Arne päätyi itsekin johtopäätökseen? Mitä tulee puupäisyyteen, niin puupäisyys pelillisenä ominaisuutena ja siviili-Arnen ominaisuutena ovat kaksi eri asiaa. Itse viittasin yleisellä tasolla juuri tällaiseen pelilliseen kädettömyyteen ja "päättömyyteen".
 

th

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS , Montreal,New Jersey
Tänään siis pelataan Kupittaalla mielenkiintoinen A-nuorten harjoitusottelu TPS - Jokerit klo. 18.30. Itse ainakin aion, jos vaan mitenkään kerkiän, mennä seuraamaan lähinnä sitä, ketkä kaikki 86-syntyneistä pääsevät kokeilemaan siipiään. Etenkin Jokilan Jarmon otteet kiinnostavat erityisesti.

Sinne vaan kaikki kynnelle kykenevät, sillä eihän kenelläkään voi olla parempaakaan tekemistä tällaisena harmaana ja sateisena syysiltana...
 

nro.44

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, VG-62
Jos TH pääset matsin katsomaan viitsisitkö jotain raportin tynkää tehdä jokaisesta -86 pelaajasta.. (erityisesti Laine ja Jokila kiinnostavat, jos vaan pääsevät pelaamaan)
 

th

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS , Montreal,New Jersey
Viestin lähetti nro.44
Jos TH pääset matsin katsomaan viitsisitkö jotain raportin tynkää tehdä jokaisesta -86 pelaajasta.. (erityisesti Laine ja Jokila kiinnostavat, jos vaan pääsevät pelaamaan)

No, tällä kertaa tehtävä olikin helppo, sillä Jokila oli ainoa 86-syntynyt kokoonpanossa. Hän pelasi kakkosketjussa yhdessä Aleksi Sillanpään ja Matti Ahon kanssa ja selvisi ihan hienosti urakastaan. Yksi syöttöpiste Markus Tuomaalan maaliin ja pari näyttävää harhautusta. Kiekollisena vastustajan kannalta todella arvaamaton pelaaja, jonka harhautukset ovat välillä aivan upeita.

Tällä hetkellä tilanne näyttäisi siltä, että useampikin 86:nen pääsisi tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon. Huhujen mukaan osa pojista (Laine, Lehtonen ym) treenaisivat jonkunaikaa B:n kanssa ja 84-85-syntyneitä testattaisiin tänä aikana tarkemmin. Ainakin Jokila, Pinomäki, Korpikoski, Laine, Lehtonen, Tapio ja Dahla olisivat vahvoilla tulevaa kautta ajatellen, mutta nämä ovat vain arvailuja ja parin viikon päästä ollaan viisaampia.

edit. Pari ekaa erää katsomassa olivat myös Joel Salonen, Stouni Kiviharju ja SAKU KOIVU!!

Peli päättyi muuten Jokereiden 4-3 voittoon, vaikka mielestäni TPS olikin hallitsevampi osapuoli. Pari pahaa kiekonmenetystä alimpana miehenä aiheuttivat ainakin kaksi maalia. TPS oli saanut liigaringistä Ahon, Backmanin ja Lehtisalon, joka olikin kentän näkyvin hahmo (upea soolosuoritus koko kentän läpi 3-4 kavennukseen).
 
Viimeksi muokattu:

Emporio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiitos th:lle kattavasta matsiraportista. On hyvä saada tarkkaa tietoa tulevaisuuden pelaajista, ja erityisesti seurata poikien kehitystä vaikka näin jatkoajan kautta. Suuri kiitos!
 

Skaba

Jäsen
TPS A harjoituspelit

MIten on TPS A junnujen harjoituspelit menneet?

Onko toivoa paremmasta sijoituksesta kuin viime vuonna, jolloin A-junnut floppasivat Sokan valmentamina. Toista oli Suoraniemen tehovalmennuksessa, tulosta syntyi vaikka väkisin.

Jokerit tappiossa huolestuttaa kaksi seikkaa - hävittiin vaikka Aho, Lehtisalo ja Backman olivat TPS edustuksesta mukana, ja lisäksi ei 86 syntyneitä ollut mukana kuin yksi.

On utopistista luulla, että em. kolme herraa pelaisivat A:ssa sarjapelejä, jos Jukka Koivu ei anna peliaikaa. Vuokra TuToon on tarkoituksenmukaisinta näiden pelaajien kehityksen kannalta.

J-P:n pitäisi jo kiiresti päättää, millä joukkueella hän aikoo pelata. Nyt mukana on vielä liuta keskinkertaisia -84 syntyneitä, jotka eivät joukkuetta mitenkään nosta.

Olisi ehkä parempi panostaa -86 ikäluokkaan, koska näitä tässä ketjussa hehkutetaan.
 

th

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS , Montreal,New Jersey
Re: TPS A harjoituspelit

Viestin lähetti Skaba
MIten on TPS A junnujen harjoituspelit menneet?

J-P:n pitäisi jo kiiresti päättää, millä joukkueella hän aikoo pelata. Nyt mukana on vielä liuta keskinkertaisia -84 syntyneitä, jotka eivät joukkuetta mitenkään nosta.

Olisi ehkä parempi panostaa -86 ikäluokkaan, koska näitä tässä ketjussa hehkutetaan.


Niin, olen itse varmaankin suurin syypää siihen, että -86 ikäluokkaa täällä niin kovasti hehkutetaan, mutta kuten olen aiemminkin todennut, niin minulla on siinä vähän "oma lehmä ojassa".

Mutta asiaan. Olen saanut "käytäväpuheista" itse sen käsityksen, että J-P testaa pari viikkoa juuri -84 ja -85- syntyneitä ja ainakin Lehtonen, Laine, Tapio ja Dahla treenaavat tänä aikana B-junnujen kanssa. Olen jopa ymmärtänyt, että ihan "ylhäällä" asti oltaisiin kiinnostuneita juuri -86 ikäluokasta ja heille toivottaisiin peliaikaa A- nuorissa. Jos tämä pitää paikkaansa ja näin käy, niin ehkä tuo "hehkutus" ei olekaan ihan turhaa...

En ole asiaa vielä hirveesti pohtinut, mutta jos n. reilu kentällinen kasikutosia pelaa A:ssa, niin kuinka B- junnut tulevat pärjäämään omassa sarjassaan? Ehkä sillä ei ole suurtakaan merkitystä, jos pojat saavat myös peliaikaa A:ssa, sillä ymmärtääkseni yksilöiden kehittäminen liigajoukkuetta varten on tärkeämpää kuin yksittäisen joukkueen menestys ja J-P jos kuka on varmasti yksi parhaista yksilöiden kehittäjistä mitä löytyy. Toisaalta jos pojat eivät saa peliaikaa A:ssa, niin olisiko syytä peluttaa heitä B:ssä, vaikka treenaisivatkin A: n mukana? B:ssä he olisivat ilman muuta ykkös- kakkoskentän miehiä ja kantaisivat suuren vastuun joukkueen pärjäämisestä. Onneksi seurassa on monta huomattavasti viisaampaa miestä pohtimaan ja päättämään näistä asioista kuin minä, joten luotetaan siihen, että oikeat ratkaisut tullaan tekemään.

PS. A- nuoret pelaavat tällä viikolla huomenna Espoossa Bluesia vastaan ja perjantaina Kupittaalla Ässiä vastaan klo. 18.30, joten taas sinne vaan seuraamaan tilannetta!!!

PS.2. Yritän piakkoin selvittää, miten nuo harjoitusottelut ovat menneet
 

Spinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olen jopa ymmärtänyt, että ihan "ylhäällä" asti oltaisiin kiinnostuneita juuri -86 ikäluokasta ja heille toivottaisiin peliaikaa A- nuorissa.
Onneksi seurassa on monta huomattavasti viisaampaa miestä pohtimaan ja päättämään näistä asioista kuin minä, joten luotetaan siihen, että oikeat ratkaisut tullaan tekemään.

Samaisissa "käytäväkeskusteluissa" on pyörinyt ajatus siitä että keskustelua eri pelaajien paikasta ei oikeastaan käytäisikään. Tuohon B-jengiin olisi ollut tarjolla -87 ikäluokasta useita aluejoukkuetason pelaajia, maajoukkueringissäkin olleita kavereita, mutta koska jos "ylhäällä" ollaan kiinnostuneita -86:sta, TPS:llä oli varaa päästää nämä herrat K-67:aan.
Viime vuoden Kiekon joukkueesta on jäljellä muutama alkuperäinen kaveri, loput tulivat TPS:stä kesällä koska Palloseura ei katsonut aiheelliseksi löytää heille paikkaa omissa B-junnuissa. Ymmärtäisin toki jos taitotasoltaan tai sitoutumiseltaan kaverit eivät pystyi pelaamaan B:n SM:ää, mutta joukossa on muutama valtakunnallisestikin hyvä -87. Nyt nämä nuoret herrat eivät ole valtavan tyytyväisiä Palloseuran toimintaan, ymmärrettävästi.
Ehkä jossain "ylhäällä" ajatellaan, että kyllä nämä pelaajat saadaan automaattisesti takaisin tarvittaessa...
Luulisin että Ruissalon junnuosaston suunnasta tämä tilanne oli se pahin skenario, jota pelättiin tapahtuvaksi.
No, harjoituspeleissä K-67 on pyyhkinyt esim. TuTolla jäätä. Taisi Palloseurakin jo kertaalleen kaatua, korjatkoon joku jos on tarkempaa tietoa.
Pojat tykkäävät kun saavat pelata aika vapaasti juuri niin paljon kuin jaksavat ja samalla koululle ja muullekin jää aikaa.
Tätä on varmasti tapahtunut joka vuosi ennekin ja tulee varmasti tapahtumaan jatkossakin, mutta tuntuu oudolta ettei saada aikaiseksi järkevää, jatkuvaa tapaa toimia tässä tilanteessa.

Kansallisia harrastajamääriä seurattaessa B-junnuiässä tapahtuu dramaattinen pudotus lisenssien määrässä. Moni nähtävästi ottaa sen verran nokkiinsa että lyö hanskat tiskiin ja putket naulaan. Ylpeys ei kestä mahdollista siirtymistä oman paikkakunnan liigajoukkueen junnumyllystä naapuriin, pienempään seuraan.
Nyt taas täällä kaverit siirtyivät joukolla naapuriin, koska intoa ja halua pelata sekä tehdä töitä riittää.
Sen suurempi spekulointi on tosin aika turhaa monestakin syystä. Tilanne on nyt siis ollut tämä tässä kuluneena kesänä. Palloseura päästi lahjakkaita kavereita lähtemään riveistä, todennäköisesti siis koska toimivaa kommunikaatiota seuran sisällä ei kuitenkaan ollut olemassa. B:ssä ja A:ssa on molemmissa ymmärtääkseni uudet valmentajat vastuussa, joten tiettyä näytön tarvetta varmasti on pinnassa. Valmennuksen tasoa en epäile hetkeäkään, edes valtakunnallisessa vertailussa, mutta onko seuran edun mukaista, hieman pidemmällä jänteellä, päästää potentiaalisia pelureita pois. Varsinkin kun heidät olisi voitu pitää seurassa aika pienellä eleellä.

" A:sta ulos keskinkertaisia -84:sia, tilalle lahjakkaita 86:sia. Hyvä, onnistuu varmasti eikä A:n peli pahasti kärsi, vai kärsiikö, no ei kärsi, entä jos sittenkin... Ainakin jatkossa olisi kova nippu pidemmän aikaa A:ssa. OK, B:stä kavereita siis ylös. No, ei se nyt oikein käy koska meillä ajateltiin laskea aika paljon näiden kavereiden varaan vielä tulevalla kaudella B:n SM:ssä. Ai niin, onhan meillä näitä -87 kavereita. Ihan hyviäkin vielä. Onhan muuallakin B:ssä -87 syntyneitä yli puolet joukkueesta, esim. Ilveksessä. Samoja maajoukkueringissä kieppuneita kavereita meilläkin on. Ai niin, nehän onkin kaikki lähtenyt naapuriin. Taisi vähän ovikin paukkua lähtiessä. No, ei me oikein voida sitten antaa näitä -86:sia sinne A:han koska meille tulee turpaan peleissä. Vai tuleeko... no ei... mitäs jos kumminkin...Pitäisköhän noita -88:ja houkutella, siellä on muutama valtavan lahjakas kaveri...Ai niin, ne on taas siellä C:n SM:ssä aika tähtiä eikä sieltä niitä haluta antaa pois...Pitäisköhän tosissaan jutella jonkun kanssa? Koskas sarjat alkaa, vieläkö ehtii..."

Tämä on siis se jo toteutunut kuvio, sama mitä th viittasi seuran viisaampien pohdittavaksi ja päätettäväksi.

No, onnea ja menestystä kuitenkin jokaiselle tarpeen mukaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos joku on menossa katsomaan Ässien A:n ja TPS A:n peliä perjantaina Kupittaalle niin saisiko siitä raportin tänne tai Ässien palstalla olevaan A juniori -ketjuun, kiitos!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Spinner
Tämä on siis se jo toteutunut kuvio, sama mitä th viittasi seuran viisaampien pohdittavaksi ja päätettäväksi.

No, onnea ja menestystä kuitenkin jokaiselle tarpeen mukaan.

Mahtavaa havaita että penailu on hallussa myös juniorimyllyssä. Tämä siis on se utuinen ja paratiisimainen "TPS-perhe", joka TS:n kiekkoartikkeleissa kasvattaa osakkaistaan hieman parempia ihmisiä. Valheella on lyhyet jäljet.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti Spinner
Palloseura päästi lahjakkaita kavereita lähtemään riveistä, todennäköisesti siis koska toimivaa kommunikaatiota seuran sisällä ei kuitenkaan ollut olemassa...

Mitä? Ennenkuulumatonta, Palloseurassako muka tapahtuisi tällaista?

"Seuran edun" mukaista olisi eittämättä toimia jollakin toisella tapaa, mutta harvassapa taitavat olla ne valmentajat tai muuten asioista päättävät tahot, jotka olisivat kovin syvästi seuran edusta kiinnostuneet. Palloseurassa pärjää perinteisesti parhaiten, kun vahtii tukevasti _omia_ etujaan, aina ja kaikkialla.

Joten epäilemättä näitä kehityskelpoisia poikia tullaan jatkossakin näkemään lähiseurojen riveissä. Raadollinen totuus kuitenkin lienee, että Tepsillä on tulevaisuudessakin tähän varaa. Todellisia kilpailijoita lähialueilla on siksi vähän, että jos jostakin junnusta näyttäisi kehittyvän potentiaalinen liigapelaaja, päätynee hän tylymmänkin kohtelun jälkeen ennemmin tai myöhemmin takaisin Isoon, Iloiseen Perheeseen.
 

th

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS , Montreal,New Jersey
En viitsi lainata koko arvoisan Spinnerin kirjoitusta, mutta aion nyt kertoa omat ajatukseni ja mielipiteeni asioista.

Ensinnäkin pyydän nöyrimmästi anteeksi käyttämääni "ylhäällä" ilmaisua, sillä kyse on kuulemieni huhujen mukaan lähinnä valmennusportaan osoittamaa kiinnostusta -86 ikäluokkaa kohtaan ja tämä voi olla aivan perätöntäkin. Varmasti J-P Lehmus saa ja pystyy ihan itse päättämään, ketkä A-nuorissa tällä kaudella pelaavat. Niin ja anteeksi myös varmistamattomien huhujen levitystä!!

Mitä tulee -87 ikäluokkaan niin Spinnerillä on ilmeisesti enemmän tietoa heistä ja heidän suhtautumisestaan siirtymiseen Kiekkoon. En tiedä esim. kuinka monta heitä on ja kuinka moni heistä on alue/maajoukkue tasoa. Syitä siihen, miksi heidät on K-67:aan siirretty voi olla monia.
Uskon kuitenkin siihen, että herrat Lehmus ja Ortio ovat keskustelleet, ainakin -86:ten tilanteesta ja ehkä heistä ei niin monikaan mahdu vielä A-nuoriin ja heille on pedattu paikka B:hen. Lisäksi B:ssä on vielä muutama loukkaantumisen takia sivussa oleva, jotka myös mahtuvat joukkueeseen.
Viime kaudella B:stä siirrettiin myös ainakin pari -86 syntynyttä Kiekkoon pelaamaan I-divisioonaan ja he "pääsivät" tällä kaudella takasin Palloseuraan ja ratkaisu oli varmaan heille aivan oikea. Ehkä nytkin on kysymys jostain samakaltaisesta kuviosta? Sen tiedän, että lahjakkaita kasikutosia on alueella tosi paljon ja ilmeisesti heille pyritään löytämään peliapaikkoja ja kasiseiskat joutuvat "kärsimään" tästä ainakin tämän kauden.

Minusta ainakin on ihan hyvä asia, että Turusta on tällä kaudella kolme joukkuetta B:n SM:ssä ja nyt tuntuu siltä, että myös Kiekolla on todella hyvä joukkue sinne. Eiköhän tämä ole kaikkien osapuolien etu? Pelaajat pääsevät pelaamaan ja joukkueet, ainakin toivottavasti, menestyvät. Arvoisa Pygmalion on siinä aivan oikeassa, että nuo lahjakkaimmat pelaajat, sekä Kiekosta, TuTosta että Tepsistä tulevat todennäköisimmin jossain vaiheessa pelaamaan Palloseuran riveissä, ainakin liigatasolla, sillä vaihtoehtoja ei taida hirveästi olla.... Mistään penailusta tässä asiassa en vielä viitsisi hirveästi puhua.

Olen tosiaan itse ollut mukana TPS- juniorikiekon toiminnassa vasta hiukan vaajat 10v ja taidan olla vielä liian "sinisilmäinen" ja elän jossain harhakuvamaailmassa, mutta KYLLÄ , minä uskon siihen, että Palloseuran junioritoiminassa kommunikointi valmentajien kesken vielä pelaa ja meistä löytyy myös vielä useita, jotka toimivat seuran edun ja ennen kaikkea noiden lasten ja nuorten etujen mukaisesti ja omien etujen "vahtiminen", niin kuin Pyggis asian ilmaisi, olisi kuitenkin se toisarvoinen seikka!!!

Tämä harhakuva perustuu tietysti ainoastaan minun omakohtaisiin kokemuksiini kyseisessä seurassa ja otankin mielelläni vastaan oikaisuja asioiden oikeasta tilasta, tälläkin palstalla esiintyvien, asioista oikeasti tietävien henkilöiden taholta!!!
 

Spinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Parahin th ja muut joita asia saattaa mitenkään kiinnostaa.

Tarkoitukseni ei ollut missään vaiheessa kyseenalaistaa sinun tai kenenkään muun tietämystä. Päinvastoin. Mielestäni mainitsin turhan spekuloinnin olevan aika turhaa ja myöskin mainitsin ettei kyseinen tapahtumasarja ole mitenkään ainutlaatuinen jääkiekon historiassa.

Olen kanssasi samaa mieltä yleisestä -86 ikäluokan tasosta ja varmasti tiedät sen vielä lähemmin kuin allekirjoittanut.

Pyrin vain kertomaan asiasta yhden näkökulman ja jos olin liian provokatiivinen, pahoittelen.

Itselläni ei ole sen enempää tai vähempää tietoa -87 ikäluokasta kuin muistakaan. Itselläni on ollut mielenkiintoinen mahdollisuus seurata suomalaista juniorikiekkoa toistakymmentä vuotta hiemaan pintaa syvemmältä eri puolilla ja eri seuroissa. Tästä ei sen enempää.

Palloseuran junioriorganisaation toiminta on kuitenkin tässä maassa sekä sisällön että toiminnan puolesta ehdotonta huippua, muilla olisi paljon opittavaa. Ehkä se on sitä kuuluisaa kulttuuria? Nyt vain oli käynyt jo edellä puidun kaltainen tapahtumaketju, syystä tai toisesta.

Ehkä se kuuluisa syy-seuraus paljastuu vasta joskus tulevaisuudessa...

Hyvä alkanutta/alkavaa pelikautta parahin th. Puolestani aihe voidaan jättää tähän.

Ehkä luen tuon nikkini ajatuksella pariin kertaan ennen nukkumattia.
 

th

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS , Montreal,New Jersey
Viestin lähetti Spinner
Parahin th ja muut joita asia saattaa mitenkään kiinnostaa.

Tarkoitukseni ei ollut missään vaiheessa kyseenalaistaa sinun tai kenenkään muun tietämystä. Päinvastoin. Mielestäni mainitsin turhan spekuloinnin olevan aika turhaa ja myöskin mainitsin ettei kyseinen tapahtumasarja ole mitenkään ainutlaatuinen jääkiekon historiassa.

Pyrin vain kertomaan asiasta yhden näkökulman ja jos olin liian provokatiivinen, pahoittelen.

Palloseuran junioriorganisaation toiminta on kuitenkin tässä maassa sekä sisällön että toiminnan puolesta ehdotonta huippua, muilla olisi paljon opittavaa. Ehkä se on sitä kuuluisaa kulttuuria? Nyt vain oli käynyt jo edellä puidun kaltainen tapahtumaketju, syystä tai toisesta.

Hyvä alkanutta/alkavaa pelikautta parahin th. Puolestani aihe voidaan jättää tähän.



Arvoisa Spinner ja muutkin, joita asia saattaa kiinnostaa.

Olet aivan oikeassa siinä että tämä tapahtumaketju ei todellakaan ole ainutlaatuinen jääkiekon historiassa, eikä edes Palloseuran historiassa! Eikä sinulla ole muutenkaan mitään syytä olla pahoillasi, päinvastoin on aivan mielenkiintoista lukea erilaisia näkökulmia eri asiohin.

TPS:n junnuorganisaatio on, aivan oikein, tämän valtakunnan huippua, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, etteikö sielläkin olisi tehty ja tullaan vastaisuudessakin tekemään virheitä joukkeiden valinnoissa ja yksittäisten pelaajien kohtelussa!!
Tiedän hyvin itse kuinka vaikea ja ikävä tilanne tulee vastaan n. kerran kaudessa, kun pitää tehdä tarvittavia siirtoja eri joukkueiden välillä. Varmasti näissä valinoissa tulee tehtyä virheitäkin, mutta minusta ainakaan valmentajalla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin luottaa OMAAN näkemykseensä! Itse ainakin (ja uskon myös että useimmat muutkin valmentajat) pyrin tekemään nämä ratkaisut aina, vaan ja ainostaan, kyseisen pelaajan parhaaksi!

Tepsin junioriorganisaatiossa on n. 30 joukkuetta ja lähes 700 poikaa ja tyttöä, sekä varmaankin liki 70 valmentajaa ja lisäksi muita toimihenkilöitä, vaikka kuinka paljon. On aivan varma asia, että tällaiseen määrään kuuluu pelaajia, joita kohdellaan väärin ja moninkertainen määrä niitä jotka tuntevat itse (vanhempineen!) kokeneensa huonoa kohtelua.
Myöskin tuohon valmentaja määrään kuuluu niitäkin, jotka ajattelevat ensin omaa etuaan ja sitten vasta seuran, joukkueen ja pelurien etua! Uskoakseni nämä kaverit ovat nykyään jo vähemmistönä, mutta varmasti niitäkin vielä joukkoon mahtuu.

Itselläni ei enää ole ainakaan mitään tarvetta "päteä" ja yrittää saavuttaa mitään mestaruuksia tai henkilökohtaista gloriaa ja mainetta yksittäisten pelaajien kustannuksella ja onneksi meitä on tässä organisaatiossa useita muitakin, vaikka varmasti muunlaisiakin tähän joukkoon mahtuu.

Hyvää kauden alkua sinullekin Spinner ja minun puolestani voidaan jättää tämä asia tähän, mutta mielelläni keskustelen juniorikiekosta ja sen tilasta milloin vain, kunhan keskustelu on rakentavaa ja asiallista ja uskoakseni sinun kanssasi näin tulisi myöskin käymään!!
 

Skaba

Jäsen
Luottamusta HIFKista

No nyt sitten nähdään miten on käynyt TPS:n dumppaaman Arne Köhlerin. Kaveri on saanut paljon jääaikaa ja vastuuta HIFK:ssa ja johtaa HIFKin A-junnujen pistepörssiä, kaveri on saanut erittäin positiivista palautetta NHL scouteilta syksyn peleistä ja HIFK:n A-juunujen sivuilla suitsutusta. Ja pelit senkuin paranevat.

Taisi olla kaverille lottovoitto tulla dumpatuksi TPS:n A-juunuista!
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Re: Luottamusta HIFKista

Viestin lähetti Skaba
No nyt sitten nähdään miten on käynyt TPS:n dumppaaman Arne Köhlerin. Kaveri on saanut paljon jääaikaa ja vastuuta HIFK:ssa ja johtaa HIFKin A-junnujen pistepörssiä, kaveri on saanut erittäin positiivista palautetta NHL scouteilta syksyn peleistä ja HIFK:n A-juunujen sivuilla suitsutusta. Ja pelit senkuin paranevat.

Taisi olla kaverille lottovoitto tulla dumpatuksi TPS:n A-juunuista!

Onko tästä dumppauksesta varmaa tietoa? Kaveri kun nykyään opiskelee Otaniemiessä ja perhekin on kuulemma muuttanut Hesaan, niin syy seuranvaihtoon saatta olla muu kjuin "dumppaus".

Vai oliko jollain parempaa tietoa?
 

Skaba

Jäsen
Paempaa tietoa

Kaveri itse kertoi J-P:n ilmoittaan, ettei hän mahdu TPS A junnuihin, ja kehotti häntä hakeutumaan muualle.

Onneksi paikka löytyi HIFK:n A-junnuista ettei tarvinnut lähteä TuTon tai Kiekon A-junnuihin.

Tietääkseni Arne kirjoitti viimeiset yo-aineet Turussa syyskuussa, ja saa lakkinsa joulukuussa. Joten ei hän opiskele Otaniemessä - ainakaan vielä.
 

to

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietoja junnuista kaivataan

Mulla olis lauantaina tarkoituksena korkata tän kauden ekan A-junnujen ottelun Kupittaalle Tapparaa vastaan. Oonkin tässä tutustunut poikien tän kauden tilastoihin mut niistä kun ei paljoa irtoa.
Eli ketä kannattaisi seurata. Ilmeisesti tää Jokilan Jarmo on tulevaisuuden nimiä. Sitten pistepörssissä johtavat Makkonen ja Virtasen Arttu. Kaverit ovat ainakin kunnon kokoisia. Tuo Makkonen taisi pelata junnujen joukkueessa FPS:ia vastaan. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat tietysti edustuksessakin esiintyneet Tuomaala ja Backman.
Joten asiantuntijat kertokaa millaisista pelaajista on kyse?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Puolustajat

Ville Varakas, HIFK
Markus Tuomaala, TPS
Jarno Virkki, HPK
Ilkka Heikkinen, Lukko
Jussi Erkkilä, K-Vantaa
Jarno Hyytiäinen, K-Vantaa
Atte Valli, Ässät
Simon Backman, TPS


Hyökkääjät


Joni Lappalainen, HPK
Jussi Makkonen, TPS
Vili Mustonen, Haukat
Jaakko Viljanen, JYP
Jarkko A. Immonen, Blues
Matti Kuparinen, Ässät
Lauri Tukonen, Blues
Jyri Junnila, Kärpät
Juhamatti Aaltonen, Kärpät
Ari Kovanen, JYP
Tuomas Santavuori, Pelicans
Lennart Petrell, HIFK


... eli tuttuja nimiä näkyy nuorten maajoukkueen listalla sunnuntain TuTo-matsiin. Makkonen kunnostautui edustuksessa Jukurit-harjoituspelissä ennen kauden alkua, hyvä nähdä että jälkeä on syntynyt sen jälkeenkin. Backman oli näytönpaikkansa arvoinen SM-liigassa ja jatkoa seurannee, kuten myös Tuomaalalle kunhan Paukkusen ja monen muun vapaamatkustajasopimus päättyy.
 
Viimeksi muokattu:

Furillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TML
Lauri Korpikoski on saanut ihan mukavia kehuja helmikuun alussa Porissa pelatusta U-18 turnauksesta:
Ch-ch-ch-changes in the draft rankings

Muutenkin suht' yllättävää (ainakin minulle), että Lauri on TPS:n A-junnujen '86 syntyneistä pistepörssissä korkeammalla kuin T. Laine, J. Tapio, O-P Lehtonen ja eihän Jarmo Jokilakaan ole kuin kolme pistettä ylempänä, syöttöjensä turvin.

Tässä vielä A-junnujen pistepörssi:
A:n pisteet
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Noista maalivahdeista

Itse olen tuolla turun seudulla lassilan ja niittymäen aikoihin valmentanut ja palloillut.
Oma mielipide oli kyllä pitkään että Lassila ei tule lyömään läpi ja karjalaistakin epäilin pitkään. Niittymäestä taas loisti lahjakkuus jo silloin eli pidän Niittymäkeä edelleen lahjakkaampana kuin nyky tps:än molariparia. Toki nämä kaverit ovat harpponeet paljon sillä aikaa kun en ole hallilla pyörinyt ja toivon jo että olen väärässä koska niin hyviä otteita he ovat esittäneet.
 

muumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
LUKKO
Pasi Palonen ?

Minne on kadonnut viime kaudella B-junnujen mestaruuden voittaneen joukkueen kantavia voimia ollut pienikokoinen hyökkääjä Pasi Palonen (-85) ?
 

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
TPS:n B-juniorit sitten raivasivat tiensä finaaleihin. Mukava piristys seuran muuten "melko" synkkään kevääseen ja antaa ehkä jotain toivoa myös tulevien liigajoukkueeseen nostettavien junnujenkin suhteen. Kokkala taisi olla aika liekeissä ainakin tilastoista päätellen, itse en peliä nähnyt. Täytyy nyt iloita tästä, kun muuta ilon aihetta on äärimmäisen hankala kaivaa seurasta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös