Jukurit - Jokipojat To 17.2.2005

  • 5 214
  • 49

Tero Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jaa, miten lienee otteluennakon otsikon kysymykseen vastaus. Luulen, että jää, tosin on jokpot kyllä ihan tolkullista kiekkoa pelannut, ainakin eilen. Mutta eiköhän se siihen heillä jääkin, kyllä Jukurit, nuo maailman ankeimman pelityylin miehet, hoitavat homman peruutellen ja keskialueella viidellä miehellä sumputtaen lukemin 7- 0. Ja yleisönähän ei ole Suuren Gurun ja Kuninkaan ennustuksen mukaan kuin tuomarin ja otteluvalvojan sukulaiset, yhteensä noin kymmenen kappaletta. Kyllä Mikkelin kiekko on ankeaa! Ja Römperinkin ajellaan kylmäks, niin kuin pohjoisesta ennustellaan...huokaus...

Mitäs sitten tehdään, kyselee
 

Robinson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jukurit, Viking Stavanger, Oilers
Viestin lähetti Tero Rysty
Jaa, miten lienee otteluennakon otsikon kysymykseen vastaus. Luulen, että jää, tosin on jokpot kyllä ihan tolkullista kiekkoa pelannut, ainakin eilen. Mutta eiköhän se siihen heillä jääkin, kyllä Jukurit, nuo maailman ankeimman pelityylin miehet, hoitavat homman peruutellen ja keskialueella viidellä miehellä sumputtaen lukemin 7- 0. Ja yleisönähän ei ole Suuren Gurun ja Kuninkaan ennustuksen mukaan kuin tuomarin ja otteluvalvojan sukulaiset, yhteensä noin kymmenen kappaletta. Kyllä Mikkelin kiekko on ankeaa! Ja Römperinkin ajellaan kylmäks, niin kuin pohjoisesta ennustellaan...huokaus...

Mitäs sitten tehdään, kyselee

Sitten ei auttais varmaan muuta kuin alakaa kannattamaan mahtavaa KalPaa tai ylenpalttisen upeaa kiekkoa pelaavaa Sportia. Taidankin mennä heti huomenna ostamaan KalPan ja Sportin pelipaidat ja kirjoituttaa selkään "Taitokiekko #27".

Sitten itse otteluun. Sehän on suh. selvää kauraa Jukureille. Hienosti tosin jojensuulaiset eilen pelasivat. NHL-tähti Brendl on hieno nähdä Kalevankankaalla.

Tulosveikkaus: 5-0
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Ja minä kun olen kuullut varman huhun että Risto peluuttaa Jukuri-laumaa uudella taktiikalla Jokp vastaan. Ensin kaksi erää peruutellaan ja Ströba nostetaan kuudenneksi LINJApuolustus sumppuun keskialueelle (kolmannessa erässä). Ströban tehtäväksi jää myös kärkikarvaajan estäminen ja koukkiminen. Ainut pelaaja joka saa hyökätä vierasjoukkueen puolustussiniviivan yli on Vänä, joten ottelu päättyy silloin 4-1. Vänälle pisteet 3+1
 

Salama44

Jäsen
Kyllä jatkuva voittaminen on tylsää! Toista se on muilla. TuTokin pelasi tänään niin iloista ja hyökkäävää peliä ettei oma maalivahti joutunut torjumaan kuin 26 kertaa, mutta Hokin maalivahti puolestaan 43 kertaa. Hokki tosin voitti pelin jatkoajalla, mutta mitä sillä on väliä. Pääasia että yleisö näki iloista hyökkäyspeliä ja saihan TuTo lohdutuspisteen.
 

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Hellurei, hellurei kyyti on kylmää!

Joups, nyt tulee taas ankeeta Jokipojille. Jukureitten pelityyli on liian samankaltainen ja joukkue sekä kokeneempi, nopeampi että taitavampi joten uskon että repsahtaa. Jokipojille ei enää maaliero riitä, joten veikkaan 7-2. Jospa TuToa vastaan sitten taas tiukka puolustuspeli tois niitä kaivattuja pisteitä. Sielläkään ei tosin tule olemaan helppoa kun tuntee TuTon nykykunnon ja panokset. Valitettavan lähelle taijetaan KooKoota jäähä, muttei kyllä tiputa ei sit millään!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipojat ei ole koskaan saanut Mestiksessä Jukureilta pistettäkään, eikä ilman melkoista ihmettä - ikävä kyllä - tule saamaan torstainakaan. Kaikilta muilta porukoilta on jo tällä kaudella otettu vähintään pinna. Pelkkä oma onnistuminen, äärimmäisen kurinalainen pelaaminen ja Räisäsen unelmapelikään ei taida riittää, pataan tulloo silti. Jukurit on nykyvireessään murhaavan kova, kuten viimeksi muutama viikko sitten Mehtimäellä nähtiin. Ei siinä pelissä ollut Jokipojilla mitään jakoa - eikä se ollut edes nähdäkseni niinkään Jokipon heikkoutta vaan Jukureiden hyvyyttä. V-tuako sille lopulta voi, jos vastustaja on vaan niin paljon parempi.

Jopa KalPan Jokipojat pystyy haastamaan nykyisellä pelitavalla täydellisesti onnistuessaan, mutta Jukurit lienee hieman samankaltaisena joukkueena liian kova pala - rehdisti hyökkäävä joukkue on sittenkin helpompi pysäyttää kuin äärikurinalainen "lätkäapinalauma". Parissa näkemässäni Rauhasen ajan vierasottelussa (Kouvola ja Kokkola) Jokipoikien pelitapa on ollut aika "jukurimaista", toisessa tehosi osan aikaa, toisessa loppuun saakka. Mutta yritä nyt sitten Mikkelissä samaa, materiaalieroa on kuitenkin sen verran, että kotijoukkue iskenee vastustajan muutamista virheistä ne ratkaisevat maalit.

Molemmat Joensuun keskinäiset kamppailut nähneenä (ja näin jälkikäteen voin todeta, että sitä Mikkelin surkuhupaisaa peliä, jossa Jokipojat sai koko pelin aikana peräti 9 laukausta Strömbergiä kohti, en varmaan olisi edes halunnut nähdä..) olen muuten sitä mieltä, että Jukurit on Mestiksen selvästi paras joukkue. KalPaa vastaan olen nähnyt kaikki neljä keskinäistä peliä, yhdessä tuli murskaavasti turpaan 10-3, mutta silti Jukurit on ollut keskinäisissä peleissä täysin eri tasolla. KalPaa vastaan molemmat kotitappiot (0-3 ja 5-7) olisivat voineet paremmalla tsäkällä voineet kääntyä vaikka voitoiksi, Jukureita vastaan ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia. Se on sellaista kuin päätään seinään hakkaisi, ei se mitään tulosta tuota. Mustelmia korkeintaan.

Toisaalta edellisen kappaleen viimeisestä lauseesta voisi keksiä Jokipon (ainoan..?) aseen Jukureiden horjuttamiseksi: Jukurit on ottanut sarjassa selvästi vähiten jäähyjä, mutta ylivoimapelissä joukkue on myös sarjan heikoimpia. Jukurit on rankaissut vastustajan ylivoimista vain noin 13% teholla, joten vaikka pilli piippaisi Kalevankankaalla reippaasti vieraalle, niin se ei välttämättä ainakaan tuhoa pahentaisi. Jokipojat on yksi sarjan suurikokoisimpia joukkueita, ja pakistostakin löytyy kolme yli 190 cm mitat täyttävää kaveria putsaamaan maalinedustaa. Juhana Repo valitettavasti loukkaantui KooKoo-pelissä tiistaina, mutta hyökkäyspäässä Jokipojille jää Marko Mönkkönen ja mikkeliläisillekin tuttu Perttu Ahvenainen. Juuri näillä miehillä voisi olla enemmän kuin paljon käyttöä tällaisessa ottelussa. Ihan rehdisti siis ajelemaan kylmiksi vastustajia (jos joku nyt ei hoksannut, niin tarkoitan siis rehtejä taklauksia, jotka pelottavat vastustajia jne, en mitään sikailuja), molemmat kyllä osannevat kunnon pommit - jos vain nopeus riittää. "Mosse" Ahvenainen vaikka ykköseen Lauri Heinosen paikalle ja "Mökö" Mönkkönen kolmossentteriksi, koska kakkosta en lähtisi tällä hetkellä hajoittamaan. Radikaaleja muutoksia, mutta eikö niitä juuri tällaisessa tilanteessa kannattaisi kokeilla..? Vai onko Mikkelin reissulla paljonkin hävittävää..?

Tulihan analyysiä. :-) Veikkaan Jukureiden olevan kaukalossa parempi ja voittavan ansaitusti 4-1. Toivottavasti Jokipoikien suoritus olisi silti hyvä, vaikka tulos olisikin kovaa vastustajaa vastaan tappio. Kuusi peliä kuitenkin vielä tämän jälkeen, taitaa siellä jokunen heikompikin joukkue vastassa olla...

Ja toisaalta: urheilu on aina urheilua ja todennäköisyydet vain todennäköisyysarvioita. Ehkä huomenna Jokipo pistää Kalevankankaalla hulinan päälle ja ottaa kaksi pistettä.. Mistäs sitä ikinä tietää?
 

Ju-ku-rit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit!SM-liigassa Kärpät.
KIITOS BIRD!
Tuo oli mukavaa luettavaa.Kerrankin jonkun muun joukkueen kannattaja kirjoittaa asiaa!!!!!!!!!!
Jukurit on murhaavan hyvä ja jos sille ei vastapuoli mahda mitään,niin siitä alkaa kirjoitukset tylsästä kiekosta.Tasaisuus on myös Jukureiden valtti.Joka ainoaan matsiin lähdetään voittamaan,ei ole yhtään joukkuetta jota vastaan Jukurit lähtisi häntä koipien välissä(huh mikä ilmaisu:)
Jäähytilastot kertoo myös siitä miten jääkiekkoa pelataan.Ei niitä pelejä voiteta jäähyaitiosta.
Olen ylpeä ja paukuttelen henkseleitä kun saan huutaa ja kannustaa juuri tätä joukkuetta!
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Se voipi olla Tillasen ensiesiintyminen tänään Jukureiden paidassa mestissarjassa. Länsi-Savon mukaan Strömbergin pelikunto ratkeaa aamulla. Nyt olisi kyllä jo aikakin kokeilla Tillasta.

Selvänä ennakkosuosikkina Jukurit lähtee, mutta niinkuin todettu tuossa aiemmin, jos kus ne Jokipojat Jukureilta vielä pisteetkin onnistuu viemään.... Tosin sitähän emme toivo.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei saisi maalailla piruja seinälle, mutta melkein toivoisin, että Ströbällä olisi tänä aamuna pikkusen flunssaa, niinkuin Lännensanomat kirjoitti. Nähtäis vihdoin Kai Tillasen Jukuriavaus Mestiksessä. Tulisi hyvään saumaan Jokipoikia vastaan. Mitenkään vastustajaa aliarvioimatta, niin Jukurit kuitenkin pyörittänee peliä vieraspäädyssä ja Tillasella olisi hyvä paikka totutella sarjavauhtiin.
Tuskin se kuitenkaan paljon lopputulokseen vaikuttaa kumpi on maalissa, sen verran Jukurit on parempi. Sanoisin tämän kauden ottelujen perusteella 6 - 1 parempi.
Tänään tapahtuu sitten myös se suuri ja kauan odetettu ihme; Jani Väänänen tekee maalin.....
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Viestin lähetti pekutti
Ei saisi maalailla piruja seinälle, mutta melkein toivoisin, että Ströbällä olisi tänä aamuna pikkusen flunssaa, niinkuin Lännensanomat kirjoitti.

Tillanen olisi todellakin mukava nähdä kentällä ja antaa Strömberille ansaittua lepoa........vielä kun tämän kauden otteluruuhka on meneillään....
 

Viljuri

Jäsen
Jukurit voittaa Joensuun luonnollisesti pystyyn, arvataanko vaikka 11 - 3 (Brendl 3+0).

Saa nähdä kuka uhrataan ensimmäiseksi teuraaksi maalille. Ehkäpä olisi Räisäsen itseluottamuksen kannalta parempi, että vasta toisessa erässä 6-0 tilanteen jälkeen vaihdettaisiin kentälle.

Muuten toivon hartaasti, ettei tulisi enemmälti pelikieltoja ja luokkaantumisia. Saattaa sattua kylkiluihin ja käsiin, jos Jokipojat uskaltautuvat omalle hyökkäysalueelleen ennen pelin ratkeamista.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kierroksen yllätys tulee Mikkelistä kun Strömberg ei pelaa.
Jokipojat voittaa 2-4 Brendl tekee 2+1.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tänään sitten nähdään Kai Tillasen debyytti Jukuripaidassa! Toivotaan onnea miehelle.

Kierroksen yllätys tullee Kuopiosta, jossa K-Vantaa pölläyttää KalPan.
 

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Viestin lähetti pekutti
Tänään sitten nähdään Kai Tillasen debyytti Jukuripaidassa!

Jukurit tänään:


30 Kai Tillanen Maalivahti

35 Pekka Lahikainen Maalivahti


Kenttä 1

22 Ilkka Kallioinen Puolustaja

28 Joni Tuominen Puolustaja

9 Mikko Hakkarainen Hyökkääjä

12 Antti Laakso Hyökkääjä

24 Lasse Kanerva Hyökkääjä


Kenttä 2

7 Markku Erholtz Puolustaja

15 Esa Hämäläinen Puolustaja

14 Samuli Piiroinen Hyökkääjä

17 Iivo Hokkanen Hyökkääjä

27 Tero Koponen Hyökkääjä


Kenttä 3

6 Juha Salmu Puolustaja

20 Ville Vuorisaari Puolustaja

13 Miro Laitinen Hyökkääjä

18 Tuomo Jormakka Hyökkääjä

19 Tomi Lindfors Hyökkääjä


Kenttä 4

5 Kari Riepponen Puolustaja

11 Jesse Kiukas Hyökkääjä

23 Jani Väänänen Hyökkääjä

25 Simo Romo Hyökkääjä

26 Juha Silvander Hyökkääjä


Jukurit tänään oudolla kokoonpanolla JoKP:ta vastaan. Ykköskenttään on tullut sellainen muutos, että Esa Saksisen on korvannut yleensä 7:ntenä pakkina nähdyllä Ilkka Kallioisella. Saksista ei ole merkitty kokoonpanoon ollenkaan. Omat kasvatit Riepponen ja Kiukas on myös merkitty kokoonpanoon. Ja suurin muutos on maalivahtiosastolla, kun maalivahtikaksikon muodostavat Mikkelin omat pojat; Tillanen ja Lahikainen. Ströbä flunssan takia sivussa. Iivo jatkaa pelaamistaa kakkosessa.

Jukureista tänään siis poissa: Saksinen, Strömberg, Sipiläinen ja H.Hokkanen.

Jokipoikien "tsäänssi" nousivat kertaheitolla. Tillanen on täysi kysymysmerkki maalilla ja Kallioinenkin vähän ihmetyttää ykköspakkiparissa.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
vetääköhän fanikatsomo palkintojen jälkeen vanhasta muistista MIKKO...MIKKO...MIKKO!!!!!!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipoikien kokoonpano

23 Pavel Brendl - 25 Topi Riutta - 13 Lauri Heinonen
18 Sami Puruskainen - 11 Tapio Ahtonen - 19 Jani Keränen
24 Mikko Vanninen - 21 Jani Lahtinen - 12 Petri Pyhäjärvi
29 Perttu Ahvenainen - 10 Marko Mönkkönen - 20 Hannu Karru

30 Arttu Käyhkö - 4 Tomi Pakarinen
5 Aki Piiroinen - 8 Miika Haapala
14 Joni Kotilainen - 2 Esa Lehikoinen
7 Jarkko Immonen - 27 Mika Asikainen

1 Tomi Räisänen/35 Ari Reunanen

Näillä siis tänään. Ainoat muutokset tiistaista Mikko Vannisen nousu kolmoseen loukkaantuneen Juhana Revon paikalle ja Miika Haapalan paluu pelikiellosta kakkospakkipariin. Pelaajavalmentaja-hyökkääjä Mika Asikainen on pudotettu sitten nelosen taakse, ja Marko Mönkkönen nousee 13. hyökkääjästä nelossentteriksi. Peräänkuuluttamaani fyysistä kovaa peliä ei ainakaan ketjukokoonpanojen perusteella lähdetä siis pelaamaan.

Kai Tillasen torjuntavuoro nostaa kyllä Jokipoikien osakkeita selvästi. Heikot ne toki yhä ovat, mutta nyt teoriassa mahdollisuudet ovat paljon paremmat. Jokipojat saa ehkä sellaisen 15-20 vetoa koko pelin aikana mikkeliläismaalia kohti, ja jos Tillanen tekisi "pasihäkkiset" ja seuloisi niistä vaikka 4, niin tiedä vaikka vierasvoitto tulisi. Toki edelleen oman puolustus- ja maalivahtipelin pitäisi onnistua aika nappiin, muuten 4 tehtyä maaliakaan ei todennäköisesti riitä Jukureiden kaatoon.

Ihan kurioseettina muuten, niin Tillaselle Jokipojat on kohtalaisen tuttu vastustaja. Hän torjui Ahmojen paidassa viime kevään molemmat karsintapelit Jokipoikia vastaan (voitot Jokipolle 3-1 ja 7-0) ja oli hyvä. Ja ellen ihan väärin muista, niin Tillanen oli myös alkukaudesta jonkun kerran torjumassa SaPKon maalilla Jokipoikia vastaan. Nämäkin pelit Jokipojat voitti kaikki, joten saattaa siis olla niin, ettei Tillanen ole koskaan torjunut voittoa Jokipojista. Toivottavasti ei tänäänkään.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Pienellä jännityksellä odotan illan peliä.. Jokipojilla voi olla mahdollisuus yllätykseen (jonka aion kiekkovakioon laittaa), vaatii tosin Räisäsen unelmaa ja Jukureilta pari lipsausta.

Mutta JOS Jokipojat pelaa yhtä kurinalaisen pelin kun tiistaina Mehtimäjellä, niin yllätys muhii.. Jos vielä sattuis sopivasti YV toimimaan, niin mitä siitä voisi seuratakaan..

Ennakkosuosikin on aina vaikeampi lähteä peliin, kun mitä altavastaajan..

Veikkailen tiukkaa tasuria malliin 3-3.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ainoa jännitettävä asia (valitettavasi) on se, että tekeekö Jugurit 5 vai kymmenen maalia. Vierasjoukkue on kohtelias isännälle ja tyytyy yhteen tehtyyn maalin. Ei auta, vaikka kotijoukkueella on leegio tärkeitä miehiä poissa rosterista. Jukurien pelityyliä (tehokkaan tylsää) vastaan Jokipo ei ole oppinut pelaamaan. Ehkä vielä tällä vuosituhannella Jokipo vielä voittaa Jukurit...
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
nonii.. ja heti kävi näin ku Tillanen oli maalilla. :)

Kertokaas mikä siellä nyt mätti? Maalinteko?

Toisaalta ei Jokipojatkaan niin huono joukkue ole mitä sarjataulukko osoittaa.

Edit: Torjunnat vain 20, ja vierailla 48..
 

Salama44

Jäsen
Viestin lähetti Holocaust
Ainoa jännitettävä asia (valitettavasi) on se, että tekeekö Jugurit 5 vai kymmenen maalia. Ehkä vielä tällä vuosituhannella Jokipo vielä voittaa Jukurit...

Voiko ennustus mennä enää enemmän pieleen?

Viestin lähetti Jani82
Kierroksen yllätys tulee Mikkelistä kun Strömberg ei pelaa.

Mistäs tiesit?
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Onnittelut Joensuuhun! Kiitokset pisteiden viemisestä Jukureilta, vaikka tuskin siitä enää Hokille apua on.

Joensuussa ei karsintoihin joutuminen ole todellakaan vielä itsestäänselvyys. KooKoo tulee selkä edellä vastaan taulukossa koko ajan. Neljä pistettä ei ole paljoa, pelejä on vielä riittävästi!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ajattelin tuossa viime pelin jälkeen, että miten siinä kävisi jos Jukureiden Strömberg loukkaantuisi playoffien kynnyksellä. Tänään eka peli kakkosveskarilta ja heti takkiin. Ei kaksi päästettyä tietysti paha ole, harvoin voittaa jos tekee vain yhden (paitsi Jukurit). Kannattaa varmaan Mikkelissä toivoa, että Ströbä pelaa ratkaisuottelut.

Mikäli tiistaina Jukurien maalilla olisi ollut yhtään heikompi veskari niin Sport olisi voittanut. Niin se vain on.
 

viikinkikissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit IFK
Viestin lähetti Shearer


Mikäli tiistaina Jukurien maalilla olisi ollut yhtään heikompi veskari niin Sport olisi voittanut. Niin se vain on.

Niinhän Sport olisi varmaan voittanutkin, jos Jukurit olisi tehnyt 1 maalin. Tillasta ei voi tappiosta syyttää, mutta harmittaa pirusti, että ylivoima oli taas niin loistavaa...
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jukurit kaatui tänään luokattomaan viimeistelyyn, siis wittu sitä tuhlattujen paikkojen määrää..Tosin Jokipoikien maalissa Räisänen pelasi mahtavan pelin, kentän ehdoton kunkku.

Tillanen pelasi ihan hyvin, tosin yksi paha virhe ja siitä voittomaali..tosin Tillanen otti muutaman pahan kopin vastineeksi. Erityisesti Brendlin rannekudin veto pelin alussa tuli hyvään paikkaan. Nyt vaan Tillaselle rohkeesti peliaikaa pleijareita varten ( jos nyt jotain sattuisi). Haukkoja vastaan Kaitsu vaan maaliin!

Jokipojista tänään onnistuivat Räisäsen lisäksi Puruskainen ja Ahtonen, jotka erityisesti pistivät silmään. Pavel-boy väläytti muutamaan kertaan, mutta muuten vaikutti haluttomalta ja otti turhan käytöskympin.

Jukurit siis tuhlasi paikkoja urakalla. Kanerva, Väänänen ja Piiroinen olivat parhaissa tekopaikoissa, tuo Piiroisen lähes koko kentän pujottelu toisessa erässä oli upea suoritus ja siitä vielä maali ja siinä olisi ollut kauden maali Kalevankankaalla.
Tillaselta myös ihan ok esitys, tosin muutaman kerran pelaamattomuus näkyi ja valitettavasti yksi niistä päättyi voittomaaliin.

Ja miten miusta näytti että lopussa kun Jukurit pelasi ilman maalivahtia, että kiekko olisi käynyt maalissa? Saattoi olla myös optinen harha..

Mainitaan vielä että ainankin katsomoon näytti että Mosse Ahvenaiselle olisi tullut hieman painoa lisää..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös