Jukurit 2003-2004

  • 48 877
  • 447

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ainoa mystinen neljän ottelun putki taitaa olla menetetty johto nyt neljässä ottelussa peräkkäin... siinä vihtorille valittamisen aihetta kun haluja nalkuttaa joka asiasta tuntuu kummasti löytyvän.

Kyllä tosiaan tuossa Jukureiden tasoitusmaalissa oli kyse aivan muusta kuin säälimaalista, vai oliko vihtori paikan päällä? Kiinnostavia nuo sinun näkemyksesi. Jukurit sai tasoituksensa täysin ansaitusti yritettyään sitkeästi maalia (tosin yritys oli suurimmilta osin todella väkinäistä, onneksi Vänä pääsi iskemään repun). Jäähyjä illan tuomari vihelteli tasaisesti molemmille, olihan Hokillakin 5-3-yv, josta isäntiä rankaistiinkin tehokkaasti.

Tasoitusmaalistakin huolimatta toivomisen varaa jää edelleen, vaikka illan esitys antoi merkkejä otteiden parantumisesta tulevaisuudessa. Jani Väänäsen paluu jukuripaitaan jatkui suotuisasti, 1+1 ja ehdottimia illan hahmoja.

Jatkoajan raportti Hokki-ottelusta:
http://www.jatkoaika.com/mestis.php?ottelu=46&versio=raportti
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Wilzu

Jani Väänäsen paluu jukuripaitaan jatkui suotuisasti, 1+1 ja ehdottimia illan hahmoja.

Jukureiden illan paras pelaaja mies, joka ei mahtunut KalPaan pelaamaan. Miettikääpä sitä...
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Väänänen ja KalPa

Ei voi käsittää tätä tapaus Väänästä. Jani Väänänen oli koko viime kauden todella vaisu, muutamia väläytyksiä lukuunottamatta. Vänä oli flekmaattinen, haluton ja vailla taistelutahtoa, tai sille se ainakin katsomoon näytti. Väänänen on taitopelaaja, mutta todella laiska harjoittelemaan ja motivaation kanssa on ongelmia. Tänä syksynä mies yritti tosissaan päästä KalPan rinkiin, mutta tulosta ei syntynyt. Flekmaattisuus jatkui myös syksyn harjoitusotteluissa. Vaikka pisteitä tulikin, oli selvä ettei Vänä mahtunut esityksillään KalPan kokoonpaanoon. Peliaikaa kyttäsi joukko huomattavasti agressiivimsempia pelaajia. Olen edelleen sitä mieltä, että täysin oikea ratkaisu KalPalta hyllytttää Väänänen.

En tiedä mitä miehelle on taas tapahtanut, kun Jukureissa alkoi kulkea. Söikö Warkikseen tiputtaminen sen verran itsetuntoa, että motivaatio on löytymässä? Kentällä surffaillu on taakse jäänyttä elämää? Todennäköisesti Vänä oletti saavansa pelipaikan KalPasta, mutta WarKikseen pudottaminen oli kova isku. Juuri se herätys mitä Väänänen tarvitsi, jos joskus aikoo tulla liigapelaajaksi. En ymmärrä miksi Väänänen ei ole saanut puristettua itsestään kaikkea KalPan paidassa, valmennusta lienee turha syyttää. Ehkä kasvattajaseurassa pelaaminen on miehelle itsestäänselvyys. Hienoa, että Väänänen menestyy nyt Jukureissa. En silti ottaisi miestä takaisin. En sen jälkeen kun, tiedän miten Väänänen hoiti kesäharjoittelun ja mitä hän esitti KalPan harjoitusotteluissa. Mies haki KalPasta paikkaa tosissaan, mutta esitykset olivat todella vaisuja, ei tänne tuolla motivaatiolla. Ei muuta kun menestystä Jukureissa. En ole tippakaan katkera, hyvä juttu Vänälle ja Jukureille kerran pisteitä tulee!
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vänä oli eilen Jukureiden arkkienkeli. Hän kun oli värkkäämässä molempia maaleja. Mutta muuten miehen otteissa silmään pisti ajoittainen ylimielisyys ja flegmaattisuus. Ilmeisesti juuri nuo piirteet ovat pitäneet hänet pois parrasvaloista.

Onneksi Vänä kuitenkin tahkoaa pisteitä illasta toiseen. Kunhan muukin joukkue herää, niin tulostakin alkaa tulla. Ketsuppipullon korkki on monella vielä avaamatta.

Pahimmat ongelmat Jukureilla löytyvät oman pään pelaamisesta. Pakit eivät avaa peliä riittävän nopeasti. Ja liian monta kertaa vastustajan painostuksessa oman pään pelaaminen menee sekoiluksi.

Mutta on matka pitkä ja sarjassa voi käydä mitä vaan...
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Kyllähän kaikki tietää millainen Vänä on harjoittelussaan/vapaa-aikanaan, Micco puhui asiaa....itse heitin pikku provon....
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhtään Jukurien peliä en ole tällä kaudella nähnyt, joten voin olla täysin pielessäkin. Mutta tilastoja tutkimalla vaikuttaa siltä, ettei Mikkelistä löydy juuri tällä hetkellä ns. voittavaa vahtia. Onko näin?

Esimerkiksi KooKoolle, KalPalle, Hermekselle (ja TuTolle) pisteitä ja voittoja on ropissut juuri maalivahdin ansioista. Ja eikös aiemmin Dufva ole valinnut heti kauden laussa selvän ykkösveskan, kun nyt molemmat ovat saaneet suht' tasapuoliset näyttöpaikat?

Epäonnea vai lyhyt- tai pitkäkestoinen ongelma? Kertokaa paremmin tietävät.
 

oskum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Henk. koht en menisi molareita syyttämään. Toki molemmille on pari pahaa lipsahdusta päässyt, mutta sekaan mahtuu kyllä melkoisia pelastuksiakin.

Mielestäni vika on siinä, ettei tahdo löytyä oikein "tappamisen meininkiä" mikä kestäisi ekaa erää pidemmälle, sekä se, että omalla alueella on kyllä söhlätty pahasti useamman kerran ja niistä on vastustajat rokottanutkin.

Avaukset ovat välillä olleet kaameaa katsottavaa, ja ne tuntuvat viipyvän ja viipyvän kun kiekon piti olla jo hyökkäällä...

Hyökkäyspäässä luodaan paikkoja kyllä, mutta se terävyys puuttuu.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Everton
Yhtään Jukurien peliä en ole tällä kaudella nähnyt, joten voin olla täysin pielessäkin. Mutta tilastoja tutkimalla vaikuttaa siltä, ettei Mikkelistä löydy juuri tällä hetkellä ns. voittavaa vahtia. Onko näin?
Voipi olla osittain totta, että kumpikaan maalivahdeista ei ole aivan huippuvireessä ollut. Itse näkisin kuitenkin ongelmaksi ennemminkin maalinteon. 7 ottelua ja 17 maalia sekä omiin että vieraisiin eli noin 2,4/peli. Jos tekee vain reilut kaksi maali ottelussa niin ei voi voittaa (paitsi KooKoo tällä kaudella). Edellisvuoden runkosarjan jälkeen tehtyjä maaleja oli 3,8/peli ja päästettyjä 2,0/peli. Omat arvionikin perustuvat pitkälti tilastoihin, sillä olen nähnyt ainoastaan yhden sarjaottelun (Kalpa) ja pari harjoituspeliä. Toki tämän vuotisilla vahdeilla on töitä, jos aikovat Nikkilän korvata. Kyllä SM-liigan alku on osoittanut (sekä viime talvi), että Nikkilä oli tärkein mies viimeisen Mestis-mestaruuden saavuttamisessa.

Tämän päivän lehdessä Lipiäinen (2-valmentaja) sanoi, että vielä ei hänen mukaansa ole suurta ongelmaa, vaikka maalinteko tökkii, sillä joukkue pystyy rakentamaan maalintekopaikkoja.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Everton
Yhtään Jukurien peliä en ole tällä kaudella nähnyt, joten voin olla täysin pielessäkin. Mutta tilastoja tutkimalla vaikuttaa siltä, ettei Mikkelistä löydy juuri tällä hetkellä ns. voittavaa vahtia. Onko näin?

Mielenkiintoinen huomio, olet oikeilla jäljillä. Viime kausina Mikkelissä on saatu nauttia Tero Leinosen ja Tommi Nikkilän torjunnoista. Tosin täytyy muistaa, että ennen Nikkilän nousua ykköseksi päävastuun maalin vartioinnista kantoi muuan Jussi Reiskanen. Reiskanen kadotti otteensa, jonka jälkeen Nikkilä olikin suvereeni ykkönen puolitoista kautta ennen JYPiin siirtymistään. Nyt selvää ykköstä ei vielä ole löytynyt. Molemmat vahdit ovat kyenneet pelaamaan hyvin, mutta Evertonin mainitsemia "voittavia vahteja" he eivät ole olleet.

Menetetyt johtoasemat ja hukatut maalipaikat ovat toki koko joukkueen murhe, mutta totuuden nimissä on mainittava etteivät maalivahditkaan ratkaisevasti ole (vielä) kyenneet auttamaan joukkuettaan.

Edit: olinpa taas vaiheessa kommenttini kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Itseäni kiinnostavat tilastot myös jonkin verran ja olen samoilla linjoilla Evertonin kanssa, että joukkueesta puuttuu voittava maalivahti. Maalivahdit ovat pelanneet kelvollisesti, mutta kumpikaan ei ole esittänyt sellaisia "ilmiöpelastuksia" verrataan nyt vaikka Nikkilään. Maalivahdin huikeat suoritukset saisivat myös kenttäpelaajat taisteluun. Kummankin maalivahdin edellisten kausien torjuntaprosentit taitavat pyöriä hiukan alle 90% ja jos haluaa menestyä ja nousta parrasvaloihin mestiksessä pitää tp olla mielestäni vähintään 92-94%. Kummallakin maalivahdilla on varmasti aikaa kehittyä, mutta mielestäni tällä hetkellä mennään tässä. Menestyvä jääkiekko koostuu pienistä asioista.
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
On täysin mieletöntä syyttää jukureiden maalivahteja, kun joukkueen Päävalmentaja ei tiedä mitä tekisi. Tämän kauden pelit ovat siitä kiinni, ettei joukkue tiedä onko heillä päävalmentajaa vai ei. Tästä ei pitäisi mainita meikäläisen mitään, koska Jukuri kannattajat syyttävät minua muutenkin RD arvostelemisesta. Vaikka en sitä teekään.

Minusta hän on joutunut jakautumaan liian laajalle, jotta voisi hoitaa tehtäväänsä Jukureissa täysillä. Uskon tämän kuitenkin olevan vain väliaikainen juttu ja paluu arkeen tapahtuu pian. Kynttilän polttaminen kadesta päästä on varallista. Mutta keskeltä sitä ei saisi sytyttää päiden lisäksi.

Tässä mielessä kaipailin taannoin lisää hyviä valmentajia, ettei yksien päälle kaatuisi liian kovat vastuut.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Veskareista

Maalivahtien piikkiin on aivan turha pistää sitä, että Jukurit eivät ole pelejä voittaneet tällä kaudella entiseen malliin. Niissä peleissä, jotka olen nähnyt, vastustajan maalit ovat tulleet lähinnä Jukureiden virheistä.

Esimerkiksi Sport-pelissä Vuorio pelasi täysin mainion pelin, vaikka 3-0 -johto lipesikin käsistä. Mitä siinä veskari voi tehdä, jos naapuri saa koettaa neljä kertaa maalintekoa ja lopulta onnistuu?

Ennemmin kannattaisi siirtää nenä pois tilastoista ja muistaa se asia, että jos joukkue maalivahdin edessä ei pelaa hyvin, niin turha on maalivahtia osoitella maaleista, joita ei nöyrällä oman pään puolustuspelaamisella olisi edes tullut. Suurin osa takaiskuista on tullut nimenomaan oman pään kiekonmenetyksistä tai huolimattomista (lue: olemattomista) purkukiekoista.

Tällä kaudella Jukureiden maalivahtitilanne on mielestäni paras, mitä Mestiksen aikana olen nähnyt. Vaikka herrat Leinonen ja Nikkilä ovat mestaruuksien takuumiehinä häärineet, niin nyt on vielä paremmin pullat uunissa. Nikkilä ja Leinonen pelasivat tolkuttomia pelimääriä ja heidän loukkaantuessaan olisi ollut sormi suussa: mistä miehille tuuraaja?

Tällä kaudella kiekkoja on napsimassa kaksi mitat täyttävää maalivahtia, joista ykkösmiehen paikka näyttäisi mielestäni menevän Vuoriolle. Strömbergin hankinta on perusteltu, sillä Vuorio pelaa myös kaksikymppisten maajoukkueen pelejä. Silloin maalille pitää saada pätevä tuuraaja.

Anything further?
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti vihtori
On täysin mieletöntä syyttää jukureiden maalivahteja, kun joukkueen Päävalmentaja ei tiedä mitä tekisi. Tämän kauden pelit ovat siitä kiinni, ettei joukkue tiedä onko heillä päävalmentajaa vai ei. Tästä ei pitäisi mainita meikäläisen mitään, koska Jukuri kannattajat syyttävät minua muutenkin RD arvostelemisesta. Vaikka en sitä teekään.

Minusta hän on joutunut jakautumaan liian laajalle, jotta voisi hoitaa tehtäväänsä Jukureissa täysillä. Uskon tämän kuitenkin olevan vain väliaikainen juttu ja paluu arkeen tapahtuu pian. Kynttilän polttaminen kadesta päästä on varallista. Mutta keskeltä sitä ei saisi sytyttää päiden lisäksi.
Risto on ollut näissä samoissa hommissa jo useamman vuoden. Miksi kummassa yht.äkkiä hän ei pystyisikään enää molempia pestejään hoitamaan? Nuorten joukkueessa hän on kuitenkin vain 2-valmentaja.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vihtori sanoi aivan oikein et o turha syyttää veskareita,
mutta kova väite ettei valmentaja tiedä mitä tekee ja joukkue ei tiedä et onko heilä valmentajaa.
R D on ollu valmentamassa poikien ja nuorten maajoukkueita
jo vuosia Jukurien ohessa ja kohtalaisen hyvin o näyttäny menevän.Kyllä yks syy Jukuri koneen yskimisee o ollu puolustajien heikot avaukset,mutta onha se hyökkääjänki autettava et voi avata peliä.Paikkoja on ainakin ollu ja siks en jaksa huolestua.

Vuoriosta sellasta et torjui ainakin Vantaalla hienosti mailan varrella(kädestä ylös päin)..itse sanoin ensi et säkää,mut asiasta enemmän tietävät sanoi et harjoittelee paljon sitä ja o tullu jonkilaiseks taitajaks siinä.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Itse en ainakaan tietoisesti syyllisty maalivahtien syyttelemiseen, jätän ne hommat viisaammille. Kerronkin vain ja ainoastaan oman mielipiteeni.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Continental Cupin ohjelma 17.-19.10.

Pikkuhiljaa alkavat ensimmäiset Continental Cupin koitoksetkin lähestyä. Zvolenissa on edessä kova turnaus, sillä vastustajat vaikuttavat todella tasokkailta. Jukureiden kotisivuille oli ilmestynyt turnauksen otteluohjelma, tässä tännekin:

Pe 17.10. klo 15.00 Jukurit - Kiev
Pe 17.10. klo 19.00 Riga 2000 - Zvolen
La 18.10. klo 15.00 Riga 2000 - Jukurit
La 18.10. klo 19.00 Zvolen - Kiev
Su 19.10. klo 15.00 Kiev - Riga 2000
Su 19.10. klo 19.00 Zvolen - Jukurit
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti vihtori
Tästä ei pitäisi mainita meikäläisen mitään, koska Jukuri kannattajat syyttävät minua muutenkin RD arvostelemisesta. Vaikka en sitä teekään.

Ahaa, sitten sen täytyy olla täyskaimasi, joka FPS - Jukurit -otteluketjussa toivoo RD:n painuvan helvettiin...

Kuinka valkoiseksi mustaa voikaan väittää?
 

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Hahaa....nyt asia varmistui!!!

Torstaina 16.10 Länsi-Savossa sivulla A7:

"Jäähallin tekniikkaa sen sijaan uusitaan 30000:lla eurolla ja myöhemmin jäähallia saneerataan vuosina 05-06 750000:lla eurolla." Tämä varmistaa ainakin sen asian että hallista tulee liigakelpoinen v.05-06! Tämä herättää ilmoille kysymyksen ovatko Jukurit tosiaan nousuaikeissa??? Turusen Matti ainakin oli suht. varovainen kommenteissaan, mutta katsotaan nyt.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Re: Hahaa....nyt asia varmistui!!!

Jukurit voitti Sokol Kievin 2 - 1 Continental-cupin avauksessa!
Maalintekijöinä Aku Joki-Erkkilä ja Esa Hämäläinen. Varmuuden vuoksi (jos jatkopaikka ei muuten ratkea) käyty rankkikisa meni myös Jukureille.
Hyvä JUKURIT!!!!!!!!
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Hahaa....nyt asia varmistui!!!

Viestin lähetti Jugorov
Torstaina 16.10 Länsi-Savossa sivulla A7:

"Jäähallin tekniikkaa sen sijaan uusitaan 30000:lla eurolla ja myöhemmin jäähallia saneerataan vuosina 05-06 750000:lla eurolla." Tämä varmistaa ainakin sen asian että hallista tulee liigakelpoinen v.05-06! Tämä herättää ilmoille kysymyksen ovatko Jukurit tosiaan nousuaikeissa??? Turusen Matti ainakin oli suht. varovainen kommenteissaan, mutta katsotaan nyt.

Tuo artikkeli oli tosiaankin mielenkiintoista luettavaa. Kotikaupunkimme taloustilanteeseen nähden 750.000 euroa on todella suuri summa sijoittaa jäähalliin, varsinkin kun muutakin käyttöä sille kieltämättä olisi. Tuollaisen rahamäärän sijoittaminen kyllä viestii että hallia yritetään nimenomaan parantaa, tekniikkaa lukuunottamatta Kalevankangas on varsin hyvässä kunnossa eikä korjaustoimenpiteitä tarvita.

Toisaalta reilun neljän ja puolen miljoonan vanhan markan budjetilla ei vielä ihmeitä tehdä, esimerkiksi Lappeenrannan Kisapuistoa on suunniteltu saneerattavan 4,6 miljoonalla eurolla. Kisapuisto on melko lailla samantasoinen jäähalli kuin Kalevankangas, kapasiteetti on vaan hieman isompi.

Selkeää eteenpäin menoahan tämäkin sijoitus on, oikein käytettynä tuollakin summalla saa paljon aikaiseksi.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
CC-cup

Onko kellään tietoo rankkareiden ampujista?

Mun arvaukset: Laakso, Väänänen, Joki-Erkkilä, Lindfors ja Koponen??????????
 

pekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ahmat 4ever, HPK, RoKi-79
Eilisessä Jukurit-Sokol Kiov pelissä rankkareista onnistuivat Miro Laitinen, Jani Väänänen, Tomi Lindfors ja Aku Joki-Erkkilä, en tiedä kuka oli se joka ei osunut. Sitä ei tämän päivän Länsi-Savossa mainittu...

Miten lie tämän päivän ottelun rankkarien ampujat? Tietääkö joku jo? Miten edes kävi koko rankkarikisassa...Peli tasan 1-1, Laitinen ainokaisen tekijänä.
 

MyPa

Jäsen
Re: Re: Hahaa....nyt asia varmistui!!!

Viestin lähetti Wilzu

Toisaalta reilun neljän ja puolen miljoonan vanhan markan budjetilla ei vielä ihmeitä tehdä, esimerkiksi Lappeenrannan Kisapuistoa on suunniteltu saneerattavan 4,6 miljoonalla eurolla. Kisapuisto on melko lailla samantasoinen jäähalli kuin Kalevankangas, kapasiteetti on vaan hieman isompi.

No nythän on kova buumi näiden jäähallien saneerauksessa.
Kouvolan kaupunki aikoo saneerata Kouvolan jäähallia kaiken kaikkiaan peräti noin 4,0 miljoonalla eurolla (noin 24 miljoonaa mummon markkaa). Kun lisätään tähän että Kouvolan jäähalli valmistui vuonna 1982 ja rakentaminen maksoi tuolloin 42 miljoonaa markkaa niin huomataan tosiaan kuinka mittavasta saneerauksesta on kyse. Kouvolan jäähallihan olisi jo nykyiselläänkin liigakelpoinen mutta mielenkiintoista odottaa mitä hallin sisätiloissa saadaan aikaan 4,0 miljoonalla eurolla. Pari kertaa olen Mikkelissä käynyt katsomassa Jukurit-KooKoo peliä ja kyllähän kieltämättä Kalevankangaskin on pienen saneerauksen tarpeessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös