hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Liga NOS
Sanovat että historia toistaa itseään.

Syyskuussa 2010 SarvisClub kävi Vantaalla kolmella bussilla. Ensimmäisellä linja-autolla päästiin 100m, ja sitten tuli öljyt tielle. Toisella päästiin Vantaalle ja takaisinpäin Mäntsälään. Kolmannella sitten Mikkeliin asti.

Nyt menossa oleva Rauma/Pori -kierros tuntuu alkavan samoissa merkeissä. Ensimmäinen bussi hajosi 75km:n jälkeen. Puolentoista tunnin odottelun jälkeen tuli kakkosbussi. Matkaa kun on 700km jäljellä niin täällä jo lyödään vetoja että montaakohan bussia tällä reissulla vielä tarvitaan. Lahdessa jo tarkasteltiin jotain hälytysvaloa.

Eikä tässä vielä kaikki. Radio Mikkelin toimittaja Mika Aro toivotti ennen matkan alkua: "Tuokaa tällä bussilla ne kuusi pistettä pois." Mutta kun se bussi jäi Heinolaan!
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Liga NOS
Päästiin sittenkin sillä kakkosbussilla loppumatka, vaikka alussa ei ihan hyvältä näyttänyt. Se Lahden hälytysvalo osoittautui kattoluukun varoitusvaloksi. Riihimäellä lopetti vessa toimintansa ja Forssassa todettiin että taitaa auton katto vuotaa kun hattuhyllystä tiputtaa vettä. Ei paljon, ja onneksi vain yhdelle paikalle, mutta täydessä bussissa ei voi paikkaa vaihtaa. Tiputtava kohta oli hattuhyllyn ikkunan puoleinen reuna ja sen sai kätevästi tilkittyä vessapaperirullalla, ja kuten todettu, niitähän ei enää muutenkaan tarvittu. Kun jätettiin lyhyempi kahvitauko ja pitempi ruokatauko väliin, niin Kivikylän Areenalle ehdittiin viitisen minuuttia pelin alkamisen jälkeen.

Kivikylän Areena oli sivuunkirjoittaneelle entuudestaan tuttu kolmen Pitsin verran, joten vieraiden ystävällinen ja ammattimainen kohtelu ei tullut yllätyksenä. Bussin paikka oli lähellä sisäänkäyntiä, turvapäällikkö tuli bussiin esittäytymään ja toivottamaan tervetulleeksi, ja turvatarkastus oli heti bussin ovella - ja jostain syystä uudelleen hallin ovella. Suomen parhaat jäähallimakkaraperunat maistuivat ensimmäisellä erätauolla, etenkin kun edellinen ateria oli ollut kello 11 aikaan Mikkelissä. Vieraskatsomon paikka ei ollut omaan makuun, mutta ylhäältä lasin takaa näki hyvin. Positiivinen kokemus, jälleen.

Myös Isomäki Areenalla vieraiden kohtelu oli ystävällistä ja ammattimaista. Täälläkin tuli turvapäällikkö bussiin esittäytymään ja toivottamaan tervetulleeksi, ja bussin paikka löytyi läheltä ovea. Vieraskatsomo oli seisomakatsomo lähellä jäätä ja ainoastaan muovinauha erotti kotifaneista - erikoinen ratkaisu mutta en havainnut sen aiheuttavan mitään ongelmia. Päinvastoin, täällä tuli enemmän vaihdettua mielipiteitä paikallisten kanssa, oli tietysti enemmän aikaakin kun oltiin hallilla jo tunti ennen pelin alkua. Isomäki Areena oli sivuunkirjoittaneelle uusi kokemus ja ehkä vielä positiivisempi kuin Kivikylän Areena. Ehkä tuolla tulee vielä käytyä.

Paluumatkan aikana ei ollut ongelmia kuin Suomen U20-joukkueella, alussa aika moni katsoi peliä mutta Kiikoisten jälkeen enää muutama.

Matkan aikana tuli kaksi projektia päätökseen huomattavasti annettua aikatauluarviota nopeammin; Jukureiden (ainakin fanien toivoma) Tappioton Tammikuu sekä sivuunkirjoittaneen Tipaton Tammikuu eivät kestäneet edes kolmea vuorokautta.

Lopuksi erityiset kiitokset matkanjohtajalle ja apulaiselleen. SarvisClubin ensimmäinen kahden pelin fanimatka vaatii suunnittelua ja työtä jota selkeästi oli tehty etukäteen. Vaikka bussiyhtiö näki hyväksi antaa kovin moniongelmaisia busseja, eikä Jukureiden pistesaaliskaan ollut toivottu (kummankaan ottelun oikeaa 60min lopputulosta ei arvannut yksikään fanimatkalainen oikein), kokivat matkalla olleet matkan onnistuneeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy