Eikös tuo Italian pesti olisi aika mukava. Mikäli Italia sattuu edes auttavasti pärjäämään olet sankari ja taas jos ei pärjää niin ketään ei kiinnosta. Tuskin Italian media puree heti jalkaan jos muutama ottelu tulee tauluun ja kiinnostaako mediaa edes kiekko. Suomessa taas paskamyrsky olisi heti edessä ja jauhaminen ties mistä vanhentuneista pelikirjoista alkaisi sekä lynkkaaminen muutaman tappion jälkeen olisi varmaa. Palkkakin lienee parempi kuin Liigassa ja Majussa pääsee kiertämään muutakin kuin pimeitä Suomen maanteitä.
Mitä on auttavasti pärjääminen?
JOS Jalonen tuohon lähtee niin ainoa tavoite ensi keväänä Romaniassa on nostaa joukkue ylös. Käytännössä pitää siis kaataa Britit. Yhdestä pelistä voi olla kiinni se, onko kyseessä onnistuminen vai epäonnistuminen. Jos miettii Italian maajoukkuejääkiekkoa kaudella 2024-2025.
2026 Olympialaisissa taas pelataan kolme alkulohkopeliä (jos formaatti sama kuin v.2022). Mukana 12 joukkuetta jotka 3 lohkossa. Tämän jälkeen kaikki jengit menevät pudotuspeleihin, 4 parasta suoraan puolivälieriin.
Isäntämaa Kiina oli viime kisoissa lohkossa jossa oli USA, Kanada, Saksa ja Kiina. Pelasi alkulohkon kolmella tappiolla maailerolla 2-16. Tämän jälkeen Kanadaa vastaan uudestaan ja hävisi 2-7.
Olympialaisten kiekko on aika tiivis tapahtuma. Melkein uskaltaisin väittää, että Italia ei tule voittamaan siellä peliäkään. Kun siellä on 11 joukkuetta ja Italia. Vaikka Venäjä ja V-Venäjä puuttuisivatkin. Varsinkin kun NHL-jätkät vahvistavat joukkueita. Onko auttavasti pärjääminen siis sitä, että hävitään vain vähän vai onko yksi voitto se mikä on otettava, jotta kelpaa tyydyttäväksi tulokseksi? Se voi olla melkoisen urotyön takana.
Se että saisi olla mukana kotijoukkueen kanssa johtajana Olympialaisissa. Se varmasti on ikimuistoinen kokemus, avajaisineen kaikkineen. Mutta jos miettii mitä tekemistä sillä on jääkiekon huipputason kanssa. Ei mitään.
...ellei sitten huipputasoksi lasketa sitä kun saa olla pujottelukeppeinä jotain McDavidia, Rantasta tai Draisaitlia vastaan.
Edit: näköjään pelataan samalla formaatilla kuin 2022 ja 2018, jossa isäntäjoukkue E-Korea oli lohkossa, jossa olivat heidän lisäkseen Tsekit, Kanada ja Sveitsi (3 tappiota, maaliero 1-14)
Sitten tuli pudotuspeleissä muuan Suomi, joka voitti 5-2. Sehän oli tuo "kova ja tiukka peli", joka oli 40min jälkeen 3-2.
Jotain tuollaista vastusta (nhl-ukkoineen) varmaan Italiallekin tarjolla kotikisoihin v.2026.