Juho Keräsen taklaus Kalle Koskiseen 10.10.2009

  • 11 079
  • 56

J.Petke

Jäsen
Tässä Nelosen video kyseisestä taklauksesta. Keränen lähtee taklaamaan päätyyn mutta Koskinen kääntää viime hetkellä selän kentälle. Taklaus selkään, kyllä. Myös Koskisen omaa hölmöyttä, kyllä. Eipä tuosta varmaan tule kuin se yksi peli kieltoa. Ja tämä siis vain minun mielipiteeni.

Mikä tässä nyt on kun näitä tuntuu tapahtuvan jokaisella kierroksella?
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
En ole vielä nähnyt hidastusta, mutta täältä paikan päältä taklaus näytti tarpeettomalta ja vaaralliselta.

Yleisökään ei tuntunut vastustavan lainkaan Keräsen suihkukomennusta.

Toivoisin pelaajien tajuavan, että ihminen on aika herkkä instrumentti.
 

SjV

Jäsen
Nyt voi olla Uskon kanssa samaa mieltä.

Koskinen voisi kokemustaan käyttää rahtusen paremmin. Käntää nyt selkää tuossa kun äijää on tulossa hemmetin lujaa.

Hamekangasta.

Koskinen näyttää syöttävän kiekon maalin takana samalla Vataselle. Kallen notkeudella ei vissiin taakse syötellä kääntymättä. Syöttö sinällään fiksu idea, siihen nähden että puolustuspäässä tunkee tilanteeseen jossa sen voi menettää. Mutta ei näin, vaan jotenkin muuten. Molemmat teki väärin, Keräsen vaikeampi tuossa vauhdissa tehdä toisin.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Näki, että taklaus on tulossa, käänsi selkänsä ja sai selkäänsä. Olisi ampunut rumpuun ja ottanut tällin vastaan. Se on voi voi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Näki, että taklaus on tulossa, käänsi selkänsä ja sai selkäänsä. Olisi ampunut rumpuun ja ottanut tällin vastaan. Se on voi voi.

Koskinen saa tosiaan syyttää tilanteesta täysin itseään, pelaa tilanteen kuin neidit. Ei näin! Hävettää kun oma jengi ämmäilee tuolla tavalla. VITTU EI ENÄÄ IKINÄ TUOLLAISIA!
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipähän tuota tilannetta saisi mielestäni noin pelata kuin Koskinen teki. Kyllähän taklaus selästä tuli, mutta ilman Koskisen liikettä näin ei olisi ollut. SM-liigan linja vain on tämä. Eiköhän Kallella sen verran itsesuojeluvaisto kuitenkin pelaa, että kyseessä on ollut ajatuskatko (toki kohtalokas sellainen).

Toivotaan nyt ettei Koskinen loukkaantunut pahasti ja pelaisi jo seuraavassa ottelussa ja toivotaan samalla ettei Keräselle tulisi lisäsanktioita.

-FNM-
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
otteluseurannasta tänne...

Ei mielestäni Koskinen olisi paljoakaan muuten voinut tuota tilannetta pelata menettämättä kiekkoa vastustajalle. Keränen ajoi kovalla vauhdilla yli, mutta ei mitenkään erityisen törkeästi. Rangaistuksen paikka jokatapauksessa kun kädet näyttäisi nousevan. Tuskin tulee lisäseuraamuksia, mutta ei 1 ottelun huilikaan mahdoton ole.

Koskinen olisi ihan hyvin voinut heittää kiekon ränniin tai nepata rystysyötön pakkiparilleen ja sen jälkeen valmistautua taklaukseen. JYP kultakypärä näytti ainakin olevan sellaisessa paikassa, että hän olisi ehtinyt ensimmäisenä kulmaukseen ja eiköhän siellä laidalla, kuvan ulkopuolella ole myös toinen JYPin laitureista.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tyypillinen SM-liiga kääntyminen kun taklaus tulossa. Yritetään kääntyä alta pois, kun pitäis ottaa taklaus vastaan. Jos tuostakin pelikieltoa pukkaa, täälä ei taklaa kohta enää kukaan mitään. Taklaajan rankaisemattomuus on konsti noita tapauksia varten, että taklattavakin ymärtää oman vastuunsa kaukalossa. Taitoa se on ottaa kyljittäin pommit vastaan eikä kääntyä pakoon. Rapakon takana aika harva kääntää selkäänsä päädyssä, koska taklaus tulee jokatapauksessa. Tämä on malliesimerkki kuinka ei pidä toimia, taklattavan. Ei missään nimessä sanktioita tästä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Täysin Koskisen oma vika, taklaaja tuli aika kovalla vauhdilla mutta jos selän kääntää nanosekuntti ennen osumaa niin saa syyttää itseänsä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Edellisten linjoilla. Taklattavalla on vastuunsa, eikä noin todellakaan kuulu tehdä.

Voi olla jopa, että selviää ilman lisäsanktioita. Tosin tuota vauhtia oli Keräsellä sen verran paljon, ettei yhden ottelun lisäsakkokaan yllättäisi.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Mikäli Muukkonen jakaa sanktioita saman asteikon mukaan kuin Sihvonen/Iliakis tapauksessa, niin tästä on pakko heilahtaa 2-3 peliä Koskiselle.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Noin EI VOI kääntää selkää. Sen sijaan, että puhuttaisiin että joku tappaa toisen vielä joskus, voitaisiin jo alkaa puhumaan siitä, että joku haluaa kuolla. On päivänselvää, että noin ei voi kääntää selkää laidan vieressä. Kärppäpelaajalla ei ole mitään tehtävissä, kun kohde on jo haettu ja osumiseen on aikaa sekunnin sadasosia selän käännön jälkeen. Ei lisäpenalttia, kiitos. Oppisivathan pelaamaan kuten jääkiekkoa kuuluu.
 

JiiPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kiekko-Vantaa, D-kiekko,
Jaahas olihan tuossa taklauksessa vähän ryntäyksen makua, mutta ei tuosta kyllä mitään lisäpenlttia kuuluisi antaa (voisin lyödä vetoa että sm-liigan tuntien 1 peli tulee). Ilman loukkaantumista tuosta olisi tullut max 2 minuuttia ryntäyksestä jos edes sitäkään. No näillä säännöillä mennään, kaveri loukkaantui, joten tuloksena normaali 5 min. Olisi kuitenkin tuomari voinut antaa tuon jäähyn edes päähän kohdistuneesta taklauksesta; olisi jotenkin sopinut tapahtumaan paremmin kun kuuppaan näytti sattuvan.

Todellisuudessa tämäkin loukkaantuminen taisi johtua enemmänkin nykyisten "lasipleksien" joustamattomuudesta kuin ítse taklauksesta.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Videosta näyttää vähän siltä, että Koskinen näkisi Keräsen tulevan mutta kääntyy silti selkä menosuuntaan. Hullu mies.

Ikävä tälli ja toivottavasti selviää aivotärähdyksellä tuosta töötistä.

Huolellisemmin ensi kerralla oman maalin takana ja päätylaudotuksen tuntumassa.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Olisi kuitenkin tuomari voinut antaa tuon jäähyn edes päähän kohdistuneesta taklauksesta; olisi jotenkin sopinut tapahtumaan paremmin kun kuuppaan näytti sattuvan.

Niin itse asiassa eihän tuo taklaus kohdistu päähän, pää osuu pleksiin. Ei se silloin ole päähän kohdistunut taklaus.

Anyway, vähän oudosti pelattu Koskiselta. En nyt lähde arpomaan näkikö Kerästä vai jonkun videon perusteella, joka ei kerro Koskisen näkökentästä mitään, mutta luulisi noilla pelivuosilla tietävän, että joskus laidan lähellä voi tulla taklaus ja pelata sen mukaan. Typerästi ja vaarallisesti käännetty selkää tilanteessa.

Enkä kyllä tiedä onko tuo edes ryntääminenkään. Vauhti on kova, mutta onhan tuossa selvä liuku ennen taklausta eikä Keränen hyppääkään oikein. Ikävä tapahtuma tietysti, mutta varmaan ihan täysi vahinko kaikin puolin.
 

Team Tölkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suljettu liiga ja Kummola
ihan kannanottona näihin vitosten 'kalasteluihin' laidan lähellä niin voiskos olla paikallaan antaa koskiselle epäurheilijamaisesta käytöksestä yms myös 1 peli huilia. ihan vaikka kannanoton ja ajatusten herätysten vuoksi koska tästä on tulossa ihan maan tapa käännellä laidassa selkää kentälle.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
ihan kannanottona näihin vitosten 'kalasteluihin' laidan lähellä niin voiskos olla paikallaan antaa koskiselle epäurheilijamaisesta käytöksestä yms myös 1 peli huilia. ihan vaikka kannanoton ja ajatusten herätysten vuoksi koska tästä on tulossa ihan maan tapa käännellä laidassa selkää kentälle.
Eiköhän näissä tapauksissa tule normaalisti se yksi peli huilia kun pitää itseänsä parannella...

Joka tapauksessa, nyt on tilanne nähty videolta ja vaikka Keräsellä onkin aivan liikaa vauhtia niin meikäläinen ei voi ihan täysin hyväksyä Koskisen toimintaa tuossa tilanteessa. Kalle ihan selvästi kääntää selän kiekollisena. Silloin pitää olettaa että taklaus on tulossa eikä vaan ihmetellä että siinä se kiekko on. Silloin usein sattuu jos ei ole varuillaan. Omaa tyhmyyttää Koskinen satutti itsensä ja samalla kusi oman joukkueen muroihin kun nykyään ei ole sitä ylimääräistä pakkia pelaavassa kokoonpanossa mukana.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
..vaikka Keräsellä onkin aivan liikaa vauhtia..

En mä kyllä tuotakaan oikein osta. Kyllähän taklaamisessa saa vauhtia käyttää, jos liukuu viimeiset metrit, kuten Keränen tuossa. Mitään ryntäämistä ei mielestäni tapahtunut.

Laitataklaus/selästä taklaaminen tuo on, suurimmaksi osaksi Koskisen aiheuttamana. Vähän sääli.
 

Kalteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Oho... Olipas ruma ja tarpeeton taklaus näin urheiluruudusta katsottuna.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Näytti törkeämmältä hallilla katsottuna kuin videolla. Jos Koskinen ei olisi kääntänyt selkää, olisi taklaus ollut tyylikäs pommi. Nyt kuitenkin kävi näin, ja Keränen saanee sen pelin-pari verran kieltoa liigan typerän linjan mukaisesti.

Lyhyt analyysi: Koskinen todennäköisesti katsoi pelkästään kiekkoa, joten ei nähnyt Kerästä. Tietenkin olisi pitänyt katsoa ympärille, mutta ei älynnyt. Keränen suorittaa taklauksensa loppuun, kun ei ehdi kummoisemmin reagoida selän kääntämiseen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kuinka monta sekuntia pelaajan pitää olla selkä kentälle päin, että hänestä tulee taklaukselta suojattu? Tai toisin päin, onko joku aikaraja, jonka aikana saa taklata selästä ilman että tuomari pitäisi tuomita rangaistus?
 

Kalteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Eikö siellä Mestiksessä taklata ollenkaan?

Tämä olisi ollut ihan peruspommi, ilman typerää selänkääntöä.

Tuolla logiikalla kaikki maailman rumat taklaukset olis vain peruspommeja mikäli taklattava olisi oikeassa asennossa, eikö? Vähintää 16 minuuttia penaltyä taklatulle... just joo
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös