Juhani Tamminen

  • 68 104
  • 330

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Erä

Ainakin minun korvaani Tammisen tilitys kuulostaa aika katkeralta. Lehtijutun välityksellä jää sellainen kuva, että Tami haluaa lähteä, mutta suojaa hyvissä ajoin selustansa niin, että näyttäisi antavan "nöyrästi" kohtalonsa muiden käsiin. Tai sitten Tamilla tosiaan on joidenkin tahojen tuki, jota hän nyt sitten lähtee koettelemaan "all or nothing" -periaatteella.

Ja jos taustalla tosiaan on nuo seuran myynti-/ostoasiat, on soppa aika sekaisin. Tami kavereineen haluaisi ehkä ostaa firman, jolloin hän kai itse jatkaisi TJ:nä. Eipä nyt kovin hyvää kuvaa vaan jätä tekemisistään hyökkäämällä "omia" vastaan julkisesti. Ainakin minun silmäni tai korvani eivät ole Tamin mainostamaa Aholan "keskittymistä lausuntojen antamiseen ja julkiseen tökkimiseen" ihan noin selkeästi huomanneet. Joka tapauksessa pientä se on ollut tämän vastahyökkäyksen rinnalla.

Niin, ja haittaahan tästä taas Ässille vain todennäköisesti on. Toivottavasti hommat selviävät pian ilman verenvuodatusta. Eiköhän hyvin pian kuulla lisää.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sen lisäksi, että Tamilla on homma vielä harjoittelun asteella, tuntuu Ässien organisaatiokin olevan täynnä amatöörien puuhastelua. Tässä on jo jokunen vuosi harjoiteltu Oy:nä olemista, eikä vieläkään homma tunnu luistavan.

Minun mielestäni tuossa lehtijutussa Tammisen esittämät ajatukset talouspuolesta ovat järkeenkäypiä. Henkilösuhteista on ulkopuolisten paha mennä sanomaan mitään, mutta on selvää että hallituksen pj:n ja toimitusjohtajan on tultava keskenään toimeen. Toivoa sopii, että kyseessä on asioiden eikä henkilöiden välisistä ristiriidoista.

Oleellisinta on, että Ässät kehittyvät niin kaukalossa kuin organisaatiossakin parempaan suuntaan. Kukaan ei kuitenkaan tässäkään asiassa ole täysin oikeassa eikä täysin väärässä ja siksi syntipukin löytäminen ei ole tärkeää. Paljon fiksumpaa olisi keskittyä ongelmien ratkaisemiseen kipeitäkään ratkaisuja pelkäämättä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Kyllähän Tammisen puheissa oli taas tutusti paskaa mukana reilut 50%. Kaksinaamaisuus tuntuu kuuluvan myös meidän nykyisen huippuTeeJiin imagoon.

Eniten ihmetyttää talouspuoli, mihin raha on lykätty jos hädin tuskin päästään nollatulokseen?
Yleisötavoite (optimistinen) oli 3900, jolla olisi päästy 200k€:n voittoon. Jäätiin n. 3600:aan, jolloin vajausta kassaan syntyi maksimissaan n. 50-100k (omat laskelmat).

Lisäksi säästöä tuli loukkaantuneiden palkoista, koska tilalle otettiin pelkkiä jämämiehiä. Lisäksi hallin oheismyynti kasvoi 15%.

Jos viime kaudella Ässät teki lähes samalla budjetilla hiukan voittoa, niin miten on mahdollista tänä vuonna päästä hädin tuskin nollille? Olihan viime kaudella se yksi pieni pelaajakauppa mutta silti...
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Eli täten voisi laskea yksi yhteen, että Tami on lähdössä Porista?

Ei välttämättä minusta ihan noin, Tami tajuaa kyllä liike-elämän lait. Jos Hallituksen puheenjohtaja=omistajan edustaja ajautuu poikkiteloin toimitusjohtajan kanssa, yleensä aina toimitusjohtaja saa lähteä, eikä siinä auta itku eikä muu. Tamminenhan huutaa nyt että tukea ei puheenjohtajalta ole kauden mittaan tullut, mutta muilta hallituksen jäseniltä kyllä. Kuka sitten lopulta parhaiten edustaa omistajan ääntä ? Onko se tosiaan Aholan Pentti vaiko kenties Petri Niskanen (keneltä Tamminen on tukea myös saanut?) Niskanen on pääomistajan eli Ässät Ry:n puheenjohtaja ja Ahola varapuheenjohtaja. Toivottavasti silti nuo kismat saadaan sovittua ilman mitään valtataisteluja taustoissa, Itse en usko että Tamminen haluaa lähteä, koska on sitä niin kovasti toitottanut, että haluaa hoitaa Ässät kuntoon ja saada siitä myös merkinnän ansioluetteloonsa. (Tämä on sitä sitoutumista, mistä tänään myös mainitsi) Vaikeahan toimitusjohtajan on toimia jos täyttä tukea ei johdolta ole, jos tukea ei tule, olisi toki parempi lähteä vaikka itse ennenkuin erotetaan jonkun tekosyyn varjolla. Sama fraasi pätee myös valmentajiin, mutta harvoin jos koskaan hekään silti itseään irtisanovat vaan pelaavat loppuun asti omaa peliään.

Tammisella olisi silti varmasti vielä annettavaa Porin Ässille, kuten myös muilla nykyisillä johtohenkilöillä.

Talouden hoitaminen on tälläisessä pikkuseurassa, pienellä budjetilla aivan helvetin vaikeata. Tänä vuonna saatiin sentään jo mm. jonkinlaiseen kuntoon tuo fanitavaran myynti, joka on aiemmin ollut aivan kauhean heikkoa. Vaikka tuo tavara on pääosin halpaa rihkamaa, on niissä älyttömän hyvät katteet. Aiemmin on vain voinut ihailla muiden mm. Lukon fanitavaran laajuutta ja määrää. Se on vain yksi kuten mm. oluen ja yms. myynti hallissa pelien aikana. Olut ja makkara yms. on varsin hyväkatteista myyntiä ja siinä on parannusta ollut, mutta mm. hanoja Isomäki tarvii edelleen lisää, tiedoksi Tammiselle !

Paljon on vielä parannettavaa monessa asiassa, Atin ja Vellun aikana yleisön ja sponssien hyvinvoinnilla kun ei ollut niin väliä. Vanhakantaisesti kai uskoivat että peliä tänne tullaan kattomaan ja rahat tulevat siitä kotiin. Nyt mm. sponsseille on hyviä ottelupaketteja, jotka toki maksavat mutta samalla saat muutakin kuin kahvilipun. (Atin aikana sponsorit saivat toisinaan mm. yhden kahvilipun peliin ja istumapaikan jostain kaarteesta yhteen peliin kaudessa ja siitäkin vielä maksoivat). Sponsoreita on kohdeltava hyvin ja osattava se raha myös nyhtää sieltä.

Kuka silti tietää millaiset ehdot mm. Lankun vakuutuksessa oli ? Juokseeko raha jokaisesta pelistä/päivästä jonka on sairaana, vai vasta kun on ollut sairaana kuukauden. Itsekin jonkin verran vakuutuksia nähneenä, en uskoisi sen olleen mikään rahasampo joka korvaa jokaisesta pelistä jonkin euromäärän jos lankku ei ole pelikykyinen. Lisäksi tuollaiset vakuutukset maksavat kivan summan. Varmaan sieltä on jotain tullut, mutta kai ne rahat meni Tervon ja Lassilan palkkoihin ja ei niistä mitään käteen jäänyt, luultavasti meni vielä omiakin mukana. Tuollainen vakuutus olisi varmasti korvannut´liki täysin Lankun loppukauden palkkamenot, jos olisi loukkaantunut esim. kauden puolivälissä loppukaudeksi, kuitenkin silloinkin tuo raha olisi kai käytetty jonkun muun maalivahdin vuokriin tai pelaajaoikeuksien ostamiseen tms. Ei noilla helvetti vieköön bisnestä tehdä, mutta oli täysin ymmärrettävä tilanteessa, jossa käytetään iso osa palkkabudjetista käytetään yhteen mieheen.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitkeä kupla

Tammisen kyvykkyys ja menestys jääkkiekkomaailmassa on taitavasti luotu illuusio ja osin luojansa oma optinen harha.

Tammisen pelaajaura oli kiistatta menestyksekäs.

Tammisen valmentajaura ei ollut menestyksekäs. Kyvyt valmentajana liittyvät jonkinlaisen euforisen tunnelman nostamiseen hetkellisesti joukkueen sisällä, joka joukkueesta riippuen tuotti tulosta maksimissaan yhden kauden - käytännössä ei yleensä oikein kokonaan sitäkään. Varsinaiset valmennukselliset taidot arvioitiin pelaajien keskuudessa aina samansuuntaisesti.

Tammisen ura seurajohtajana on tasan kauden mittainen, ja viitteitä sen menestyksekkyydestä näkee nyt.

Näistä lähtökohdista Tamminen esiintyy, kuten irvileuat toteavat, miehenä, joka on keksinyt jääkiekon. Hänen tekemisissään on eittämättä myös hyvää. Innokkuus ja antaumuksellisuus ovat kiistattomia. Ennen kaikkea hänen kykynsä on kuitenkin luoda mediassa - jota hän ei omien käsityksiensä mukaan käytä - kuvaa, jossa hän on hoitanut asiat aina ainutkertaisen maksimaalisella tasolla - muut eivät. Tällä kertaa epäonnistuneita ovat seuran puheenjohtaja, valmentaja sekä pelaajat.

Tammisen toiminnassa on kaava; hehkutetun mutta näennäisen yhteistyön kautta siirrytään pyrkimykseen yksinvaltiuteen ja lopulta päädytään ongelmien keskeltä rintamalta ulos tilittäen. Näin kävi valmennusaikoina muun muassa Tutossa, Ranskan maajoukkueessa ja Kärpissä. Tutossa homma pyrittiin saamaan omiin käsiin kirjaimellisesti, kuten nyt Ässissä, Ranskassa hallussa näytti hetken olevan jo koko valtio ja pohjoisen kiekkoihme oli ainakin diskursiivisella tasolla pitkään Tammisen ihme. Kun tavoitteet sitten kariutuvat, on käsien pesun ja egon paikkauksen aika. Ei taida olla toista maakuntajoukkueesta poispotkittua valmentajaa, joka olisi pitänyt lehdistötilaisuuden Helsingissä medialle – medialle, jota ei käytä.

Historiaa seuraten näyttäisikin siltä, että Tammiselle on annettava täysin vapaat kädet ja katsottava, miten homma tällöin sujuu. Tai sitten ei. Yhteistyö ei suju kuitenkaan. Ässissä on siis eräällä tavalla valinnan paikka; Tammiselle kaikki tai ei mitään.
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti mmuurine
Jos viime kaudella Ässät teki lähes samalla budjetilla hiukan voittoa, niin miten on mahdollista tänä vuonna päästä hädin tuskin nollille? Olihan viime kaudella se yksi pieni pelaajakauppa mutta silti...

- Tuo "pieni pelaajakauppa" toi Ässille suomen mittakaavassa varsin suuren määrän tuohta kirstunpohjalle. Ilman tuota kauppaa Ässät olisi tehnyt tappiota riittävästi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tammisen pätevyys?

Tami on toistuvasti korostanut olevansa jääkiekon ekspertti, mutta aloittelija toimitusjohtajan hommissa. Onko Ässillä varaa pitää "rookieta" tj:nä? Eikö markkinointimiehet pitäisi olla toimivassa yrityksessä erikseen?

Ässät toteuttavat todella rankasti vanhaa sanontaa, jonka mukaan huonoa julkisuutta ei ole olemassakaan. Eiköhän Ässäpomojen julkinen valtataistelu ja kädenvääntö kuitenkin ole sitä julkisuutta negatiivisemmasta päästä.

Täysin käsittämätöntä, että isot äijät kinastelevat mediassa kuten pikkulapset hiekkalaatikolla hakien omille aatteilleen kannattajia.
 

Tuamas

Jäsen
Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Näkkäri
Tami on toistuvasti korostanut olevansa jääkiekon ekspertti, mutta aloittelija toimitusjohtajan hommissa. Onko Ässillä varaa pitää "rookieta" tj:nä? Eikö markkinointimiehet pitäisi olla toimivassa yrityksessä erikseen?

- Ei Ässiin saada tuon ammattimaisempaa johtajaa, katsot hakijoiden listaa kun tuo paikka oli julkisessa haussa, niin ymmärrät varsin hyvin että Tamminen on, puutteistaan huolimatta, varsin pätevä vaihtoehto paikalle.
Palmroth jänisti aikanaan, hän oli ainoa silloisesta hakijajoukosta joka olisi ollut merkittävästi esim. Tammista pätevämpi. Vetoketjukauppias ei Ässissä saanut yhtään mitään aikaiseksi, Tammisen aikana kuitenkin oheispalvelut, sponsorirahat, sponsoreille järjestetyt systeemit sekä kausikorttimyynti ovat parantuneet kohtalaisen hyvin. Tamminen ymmärtää selkeästi mitä yritysvieraat tarvitsevat/haluavat ja on ottanut sen mahdollisuuksien rajoissa hyvin huomioon. Ei noin pienessä yrityksessä kuitenkaan tarvita mitään ktm-huippujohtajaa tj:ksi, vaikutusmahdollisuudet kun kuitenkin ovat varsin monessa asiassa rajalliset.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Näkkäri
. Onko Ässillä varaa pitää "rookieta" tj:nä?



Ei pitäisi olla moiseen varaa.

Sivusta seuranneena olen tullut siihen lopputulokseen, että Tamin try out pitäisi lopettaa. Ei muuta kuin Nokialaista persuksiin ja mies runoilemaan muualle.

Eikä se ole mikään puolustus, että Tami vasta "opettelee" tj:n hommia. Taitaisi sopia paremmin dj:ksi.

Sitäpaitsi ei alaisen pidä lähteä esimiestään julkisesti arvostelemaan. Yleensä siitä ei hyvää seuraa.

No tämän kertaiset seuraukset kuulemme maanantaina.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Näkkäri
Tami on toistuvasti korostanut olevansa jääkiekon ekspertti, mutta aloittelija toimitusjohtajan hommissa. Onko Ässillä varaa pitää "rookieta" tj:nä?
Ennen kuin lynkataan Tammista niin katsotaan nyt edes kauden taloudellinen tulos ja miltä pohjalta ponnistetaan uuteen kauteen.

Jotenkin minusta tuntuu, että osa väestä on vaihtamassa Tamin ihan siitä syystä, että herran persoona ärsyttää. Ja mikä ettei ärsyttäisikin, suuria puheita suurempi on vain miehen oma ego. Mutta siltikin, teot ovat ne jotka ratkaisevat. Ja tekoja tutkailtaessa voitaisiin miettiä samalla mitä edelliset tj:t saivat aikaan: Vellu, kenkätehtailijan poika, vetoketjumies ja Anis.

Jos Tami saa nostettua Ässät suosta, äijän ego saa puolestani vaikka haljeta.

Viestin lähetti Näkkäri Eikö markkinointimiehet pitäisi olla toimivassa yrityksessä erikseen?
Se riippuu ihan yrityksen koosta. Ässien tapauksessa tj voi ihan hyvin hoitaa markkinointia.

edit:
Viestin lähetti Tuomas Palmroth jänisti aikanaan, hän oli ainoa silloisesta hakijajoukosta joka olisi ollut merkittävästi esim. Tammista pätevämpi.
Palmrootin vesseli oli muistaakseni koulutukseltaan sopiva, oliko ekonomi vai mikä. Mutta ikää jepellä oli 27 vee, enkä millään usko että kaveri olisi ainakaan tuolloin omannut sellaista kokemusta, uskottavuutta ja jämäkkyyttä että Ässien vaikeudet olisi saatu korjattua. Tätähän me emme voi tietää, sillä pupu meni pöksyyn jo kahden viikon kuluttua ilmoituksesta tj:ksi ryhtymisestä. Sinällään oiva päätös.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Tuamas
- Ei Ässiin saada tuon ammattimaisempaa johtajaa

Tammisen aikana kuitenkin oheispalvelut, sponsorirahat, sponsoreille järjestetyt systeemit sekä kausikorttimyynti ovat parantuneet kohtalaisen hyvin. Tamminen ymmärtää selkeästi mitä yritysvieraat tarvitsevat/haluavat ja on ottanut sen mahdollisuuksien rajoissa hyvin huomioon.

Ammattimainen johtaja? Missä mielessä? Pidän Tamin tyylistä ja jutuista, sekä arvostan miehen kiekkotietämystä. En kuitenkaan pidä valehtelusta tai totuuden muuntelusta, jota Tami on koko kauden ajan harrastanut! Räikeät valeet Toivolan tilanteesta, omasta halukkuudesta valmentajaksi ja totuuden kiertäminen eurovaaliehdokkuusjutussa ovat näistä uusimpia. Myös vähintäänkin erikoiset jutut Ässien mahdollisesta ykkösketjusta ennen kautta voidaan kyseenalaistaa puhuttaessa ammattimaisesta johtajasta!

Oheispalvelut sunmuut sponsorirahajutut olemme kuulleet Tammisen suusta. Mies listasi omat plussansa lehdessä, mutta kuka oikesti tietää kuinka iso osa jutuista on totta? Tammiseen pätee pikkuhiljaa se vanha tarina sudesta, kun tarpeeksi kauan valehtelee, menee luottamus lopullisesti.

Markkinoijana Tamminen on ehkä maan paras. Mies on myynnin ammattilainen ja osaa sen hemmetin hyvin. Sama ei kuitenkaan taida päteä toimitusjohtajan ammattiin.

EDIT: poistettu jo aiemmin esitetty asia..
 

Aina Pata

Jäsen
Re: Re: Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Näkkäri
Markkinoijana Tamminen on ehkä maan paras. Mies on myynnin ammattilainen ja osaa sen hemmetin hyvin.

Joo, saihan Tami tai joku muu myytyä vielä viimeiseen runkosarjan peliin kaukalonlaitaan mainoksen. Tosin jäi sinne vielä ainakin yksi aukko.

Mielellään niitä mainoksia katselisi siellä jo kauden alussa. Voisi ainakin elätellä toiveita, että jostain on rahaa tullut.
 

Tuamas

Jäsen
Re: Re: Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Näkkäri
Oheispalvelut sunmuut sponsorirahajutut olemme kuulleet Tammisen suusta. Mies listasi omat plussansa lehdessä, mutta kuka oikesti tietää kuinka iso osa jutuista on totta? Tammiseen pätee pikkuhiljaa se vanha tarina sudesta, kun tarpeeksi kauan valehtelee, menee luottamus lopullisesti.

Markkinoijana Tamminen on ehkä maan paras. Mies on myynnin ammattilainen ja osaa sen hemmetin hyvin. Sama ei kuitenkaan taida päteä toimitusjohtajan ammattiin.

- Eiköhän Ässien kohdalla toimitusjohtajalla ole vain pari tärkeää duunia, joissa hän pääsee vaikuttamaan, eli raamien (budjetin) laatiminen sekä markkinointi ja siihen liittyvät asiat.

Tottakai julkiset ylilyönnit alá Tami ovat hiukan kyseenalaisia, mutta lähes kaikki julkisuus on hyvästä.
Jos olet tällä kaudella ollut yritysvieraana, aitiossa tai vaikka vip-kausarilla liikkeellä niin olet varmasti huomannut ne selkeät parannukset joita Tami on tuonut, ja jotka jatkunevat ensi kaudella jos Tami pitää paikkansa.

Edelleen, katsopa nimilistaa siitä, ketkä aikanaan ovat kahdessa eri yhteydessä ässien Tj:ksi hakeneet. Ei siihen saada pystymetsästä huippujohtajaa, ei edes keskinkertaista johtajaa jolla olisi kunnon näyttöjä yrityselämästä. Omasta mielestäni Tami on saanut Ässissä aikaan enemmän hyvää, kuin huonoa. Aiemmat toimitusjohtajat ovat hänestä selkeästi huonompia.

Vähän sama tämä on kuin kirjoittajilla jotka ovat vaihtamassa Toivolaa pois. Toivola on kuitenkin paras saatavilla olevista vaihtoehdoista ja kun muistaa Matalamäet, Vovat, Läntiset ja kumppanit, niin itse olen ainakin nykyiseen valmentajaan tyytyväinen.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Re: Re: Tammisen pätevyys?

Viestin lähetti Tuamas
[BOmasta mielestäni Tami on saanut Ässissä aikaan enemmän hyvää, kuin huonoa. Aiemmat toimitusjohtajat ovat hänestä selkeästi huonompia.
[/B]

Olen samaa mieltä siitä, että Tami on tuonut paljon hyvää Ässiin ja firmassa alkoi tapahtua hyviä asioita Tamin palkkaamisen jälkeen. Olen tässä mielessä täydellisesti tamin takana ja pitkästä aikaa tuntuu, että tj todellakin haluaa parempia päiviä Ässiin, eikä ole täällä vain töissä.

Silti ihmetys oli suuri, kun tieto pelaajasopimuksista tuli julkisuuteen. Juhani ei ole tehnyt ehkä toimitusjohtajan tärkeintä työtä juuri ollenkaan. Uusien sopimusten hierominen piti aloittaa joulukuussa, mutta miten mahtaa olla? Homma on jäissä ja pahasti.. Jos oma etu ajaa kerrankin joukkueen edun eteen, niin se on soronoo.. Tästä lienee kaikki samaa mieltä?

Toivon, että Tami ja kumppanit saisivat asiansa sovittua ja tällaisia mediassa tapahtuvia riitoja ei tarvitsisi enää todistaa. Epäilen kuitenkin, että Tamminen ei pysty perääntymään tarpeeksi ja myöntämään omia virheitään tarpeeksi selkeästi. Näin ollen oltaisiin tilanteessa, joka ei joukkuetta auttaisi tippaakaan, eli uuden tj:n hankkiminen olisi välttämätöntä.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lisää Tammisen ajatuksia

Täytyy vain ihmetellä, että Ässät sai loppukauden aikana sellaisen hurmoksen päälle, jolla taisteltiin viimeiseen saakka pääsystä "sääliplayoffseihin". Ei taida olla paras tapa johtaa organisaatiota tuo Tammisen tapa.

Itse kävin katsomassa vajaa kymmenen Ässien kotipeliä ja yhden vieraspelin. Pelitason romahtaminen oli ainakin itselleni yllätys, koska Toivola kertoi lehtihaastattelussa ennen kauden alkua selvittäneensä edellisen kauden notkahduksen syyt ja ottanut asioista opiksi. Näyttäisi kuitenkin Toivola tehneen parhaansa tarjotuissa olosuhteissa.

Monta kautta Ässien peliä puolueettomasta (ainakin omasta mielestä) näkökulmasta seuranneena toteaisin, että Ässät esitti syksyllä todella hienoa ja viihdyttävää kiekkoa. Pieni takaa-ajoasema oli vain plussaa pelin intensiteetille, peli kulki ja pisteitä tuli, mutta sitten jotain tapahtui ja selät alkoivat suoristua.

No, tämä kausi on paketissa ja ennenkuin syksyllä kiekko jäähän putoaa, ehtii tapahtua varmasti monia asioita. Toivottavasti Ässät saavat asiansa kuntoon ja Korpisalolle jatkosopimuksen. Tämä oli henk.koht. mielipide ja perustuu omiin näköhavaintoihin kyseisen pelurin taidosista ja kyvyistä tehdä kiekkopelistä astetta viihdyttävämpää, paitsi Tapparaa vastaan...
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kuulostaa hyvältä tuo palkanalennus, jos se sattuu toteutumaan, mutta enpä usko että monikaan suostuu. Hyvä vaan jos patasydän menee rahan edelle, mutta edelleen epäilen.

Olisi ollut kiva nähdä Tammisen johdattavan Ässät kuuden joukkoon tuolla materiaalilla, aika itsevarman oloiselta kuulosti nuo puheet. Piakkoin kuulemme lisää, viikonloppu mietitään ja maanantaina/tiistaina sitten kuulemme lisää.
 

The Rock

Jäsen
Ei hyvää päivää...

Viestin lähetti Sheriffi
Kuulostaa hyvältä tuo palkanalennus, jos se sattuu toteutumaan, mutta enpä usko että monikaan suostuu. Hyvä vaan jos patasydän menee rahan edelle, mutta edelleen epäilen.

Itsehän en tuossa palkanalennus-uutisessa näe oikeastaan mitään hyvää. Se ei millään saa suupieliäni ylöspäin kaarelle. Se kertoo omaa karua kieltään Ässien tämän hetkisestä tilasta jos palkkoja joudutaan laskemaan ja tämä taas tarkoittaa karusti sitä, että vähänkin pätevämmän oloiset pelimannit joilla ei ole sopimusta (Kivenmäki, Rontti etunenässä) tulevat varmaankin suunnistamaan äveriäämmille "metsästysmaille".

Toki kyllähän tuossa on yksi hyvä puoli ja se on se, että tuolla toimenpiteellä saadaan Ässien taloutta kai jollain tavalla kuosiin, mutta tuollaisen perusteella on ensi kaudeksi aivan turha odottaa mitään sateentekijöitä Ässien joukkueeseen jos nytkään ei pystytä maksamaan edes peruspelaajille samoja palkkoja kuin mitä tällä kaudella.

Ja mitä tuohon Ahola-Tamminen-Toivola kolmiodraamaan tulee, olen ollut Juhani Tammisen kannalla monessakin asiassa ennen ja arvostan miestä, mutta tämän kaltainen pelleily tiedotusvälineissä ja kulisseissa pudottaa kyllä roimasti Tamin arvostusta minun silmissäni. Tosin vielä en tuomitse ennen kuin kaikki se *aska on tullut selville mitä kauden aikana on kulisseissa tapahtunut. Ensin tutkitaan, sitten hutkitaan...

Maanantainahan se tilinteko pitäisi A-T-T kolmikon osalta tehdä joten jäädään pelonsekaisin tuntein odottamaan mitä tuleman pitää.
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
Silti ihmetys oli suuri, kun tieto pelaajasopimuksista tuli julkisuuteen. Juhani ei ole tehnyt ehkä toimitusjohtajan tärkeintä työtä juuri ollenkaan. Uusien sopimusten hierominen piti aloittaa joulukuussa, mutta miten mahtaa olla? Homma on jäissä ja pahasti.. Jos oma etu ajaa kerrankin joukkueen edun eteen, niin se on soronoo.. Tästä lienee kaikki samaa mieltä?

On niitä sopimuksia nyky joukkueen kesken hierottu jo pitkään, kuitenkaan siellä ei ole juurikaan sellaisia sopimuksettomia pelaajia ketä haluttaisiin kynsin hampain pitää, Kivenmäki pyytää aivan liikaa ja Rontti on kai jo ratkaisunsa tehnyt, Korpisalolla on suunnitelmia ja kuulemma parikin vaihtoehtoa, mutta ei ole niistä suostunut vielä kertomaan. Hieronnat kaikkien kesken on aloitettu jo marraskuussa, kuten olen jo aiemmin sanonut. Muiden joukkueen pelaajien kesken yleensä neuvotellaan varsin hiljaa ennen kuin heidänkin pelinsä on päättyneet ja sopimus voidaan julkaista. Muistaakseni taannoin Sm-liigakin ilmoitti ettei sopimuksia saisi sopia toisiin joukkueisiin, ennenkuin pelaajan pelit vanhassa seurassa on pelattu. No keskusteluja käydään varmasti, mutta mitään ei taatusti julkaista.

Itse työskentelen yhden Ässien pääyhteistyökumppanin yrityksessä ja olen viime kaudella ollut useita kertoja Ässien vip ja sponsoritilaisuuksissa sekä aitioissa yms. Voin sanoa että tuo puoli on mennyt kirkkaasti eteenpäin mitä se oli mm. Atin aikana. Atin ja Vellun aikana saimme joskus pari lippua jonnekin kaarteeseen ja mukaan sai pari kahvilippua tai kylmää makkaraa. Tällä hetkellä tuo tilanne on huimasti parempaa. Sanakin tai kiinnostavuus on kiertänyt ja olen kauden aikana parikin kertaa tuonut kymmenkunta vierasta hesasta ja muualta Porin ympäriltä katsomaan Ässiä ja Tammista. Kiinnostavuus on minusta muiden silmissä kasvanut huomattavasti aiemmasta.

Nuo mediassa olevat kommentit ovat nyt aika kovaa luettavaa, olisiko Virtanen ja Niskanen antaneet sitten vähän selkänojaa tuolle hyökkäykselle. Ahola on kuitenkin kolmikon pahin vihollinen tällä hetkellä. Joku lähtee ensi viikolla, tällä hetkellä olevan tiedon mukaan se näyttäisi olevan mielummin Aholan Pentti kuin Tamminen, mutta ootetaan maanantaita ja tiistaita.

Edelleen pidän varsin valitettavana sitä että tälläistä keskustelua käydän lehtien ja muun median välityksellä. Tämä ei tee hyvää kenellekään osapuolelle eikä Ässille. Se ketä tämän kisan sitten voittaakaan, ei voi kyllä sanoa olevansa todella mitään voittanut. Itse en halua ottaa siihen kantaa kumpi on parempi pitää Ahola vai Tamminen, sanon vain että Tamminen on kehittänyt monia osasia Ässissä huimasti eteenpäin. Vastakohtana on sitten tuo että Tammisen kanssa on varmaankin kovin vaikeaa tehdä töitä, koska saa varmasti kaikenlaisia mielialoja herätettyä itse kussakin.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hauskinta tuossa jutussa on tämä lause:
- En minä hankkinut Marko Kivenmäen tasoista pelaajaa Ässiin vain peruuttelemaan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Burnout vai totaalinen kilahdus?

Tamminen on nyt seonnut siis pahanpäiväisesti. Miten helvetissä mies kehtaa laukoa suustaan jotain noin käsittämättömiä asioita? Ei hyvää päivää, kuuden sakkiin jne.. Idiootti!!!

Kysely pelaajilta oli todella lapsellista ja idioottimaista.. Kyllä pelaajabudjetti on hoidettava jotenkin muuten kuntoon kuin yrittämällä alentaa jokaisen pelaajan palkkaa 15%. Mikä on pelaajan halukkuus alkaa etsimään itselleen uutta seuraa, kun heti kauden viimeisen pelin jälkeen aletaan vaatia palkanalennusta? Ei ei ei ei... ei näin!!

jotenkin tuntuu, että miehen ego ei kestä tappiota. Nyt hän yrittää savustaa Aholaa ulos, siis miestä joka laittaa edes vähän kapuloita Tamin egorattaisiin. Samalla mies hyökkää mediassa esimiehiään ja alaisiaan kohtaan kuin nurkkaan ahdistettu hiiri.. Mikä helvetti Tami luulee olevansa?? ULOS!!!

ps. hutkin tällä kertaa ennenkuin tutkin
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Burnout vai totaalinen kilahdus?

Viestin lähetti Näkkäri
jotenkin tuntuu, että miehen ego ei kestä tappiota. Nyt hän yrittää savustaa Aholaa ulos, siis miestä joka laittaa edes vähän kapuloita Tamin egorattaisiin. Samalla mies hyökkää mediassa esimiehiään ja alaisiaan kohtaan kuin nurkkaan ahdistettu hiiri.. Mikä helvetti Tami luulee olevansa?? ULOS!!!

No jaa, aivan nykyhetkelle tyypillinen vääntö ns. vanhan liiton seuraihmisten ja 2000-luvun bisnesmaailman välillä tuossa minusta on käynnissä.

Kuten aiemmin sanoin muualla, tälläisiä vääntöjä käydään ympäri Suomenniemen suurissakin urheiluseuroissa tällä hetkellä. Turustakin löytyy pari tälläistä tapausta, toisesta näistä on luettu lehdistäkin.

Mitä kenkää antamisiin tulee, sekä Ahola & Tamminen vaikuttavat IMO vääriltä miehiltä tämänhetkisiin tehtäviinsä. Ahola on mies menneisyydestä ja Tamminen kykyihinsä nähden väärässä asemassa organisaatiossa. Tamin visio tulevaisuudesta ja Ässien selvitymisestä sinänsä mielestäni on realistinen ja oikeansuuntainen.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä ihmettä se Tamminen nyt taas mahtaa sekoilla. Ainahan miehen tapana on ollut asioiden järjetön väritys, mutta nyt Herra Tamminen kusee kyllä pahasti koko Ässien organisaation muroihin. Tällaisten kommenttien jälkeen on varmaan helppo lähteä etsimään yhteistyökumppaneita ensi kaudeksi tai alkaa hankkimaan uusia pelaajia. Vesi kielellä jo odotan maanantaita, jolloin Toivola ja Ahola ilmeisestikin antavat oman vastineensa asiaan. Noista Tammisen väitteistä on kuitenkin vielä pakko kommentoida muutamaa.

-En minä hankkinut Marko Kivenmäen tasoista pelaajaa Ässiin vain peruuttelemaan.

Ja minkäköhän tasoinen pelaaja Kivenmäki oli sitten kun hän Ässiin tuli? 20000 euron vuosipalkalla pelaava peluri, jolla ei ennen tätä kautta ollut yhtään huippukautta takanaan. Ja miten ihmeessä Kivenmäki onnistui pelkästään peruuttelemalla tekemään yli 40 pistettä tällä kaudella?

-Tamminen sanoo, että jos hän olisi ollut valmentajana, Ässät olisi selvinnyt kuuden sakkiin.

Niinpä. Ja jos tädillä olisi munat niin...ensinnäkin toteaisin sen, että mitkä ne Tammisen todelliset meriitit valmentajana ovat? Ja toisekseen, tuskin tuolla materiaalilla juuri kukaan valmentaja olisi Ässiä kuuden sakkiin vienyt.


Ei voi siis kuin ihmetellä koko touhua. Porilainen jääkiekkoyleisö ansaitsisi jotain aivan muuta kuin tällaista pelleilyä.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuosta MTV:n jutusta kyllä saa käsityksen, että Tamille on ollut vaikeaa pysyä poissa valmentajan tontilta. Se ei sinällään mikään ihme ole, mutta valmentaminen ei nyt kuulu hänen toimenkuvaansa. Varmaan hän sen itsekin ymmärtää, vaikka lujille näyttää ottavan.

Lankun peluuttamisesta kertova kohta on myös hämäävä. Ilmeisesti kellään ei ole ollut ajatus mukana tuossa vaiheessa. Tai ainakaan tj:llä ja valmentajalla.

Kannattaa pitää pää kylmänä. Nämä medioissa esitetyt jutut eivät välttämättä ole absoluuttisia totuuksia, vaan totuutta mukailevia, väritettyjä tarinoita joiden rivienväli-viestit riippuvat täysin sekä haastateltavan näkökulmasta että toimittajien halusta saada jutun juurta.

Mutta senhän kaikki tietävätkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös