Joukkueiden voimasuhteet kaudelle 06-07

  • 72 130
  • 275

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ohmi kirjoitti:
Perustelut pistivät hieman hymyilyttämään

En voinut vastustaa kiusausta lainata ja muokata vapaasti Hannu J:n viime kauden kommenttia Nurmisesta jonkun syyskauden surffipelin jälkeen.

Ilveksen kokeneelta kaartilta odotan tasonnostoa viime kauteen verrattuna ja varsinkin Peltola ja Viitakoski ovat olleet hyvässä iskussa. Tuskin kukaan myöskään epäilee, että Raipe ei selviytyisi kolmosen sentterin tehtävistä vähintään hyvin vaikka mittariin onkin kertynyt taas vuosi lisää.
 

Kapo

Jäsen
Animal kirjoitti:
HIFKin hyökkäys laadullisesti ja määrällisesti heikko? Määrällisen vielä ymmärrän, mutta väitätkö oikeasti että Kuhta, Pikkarainen, Murray, Laakkonen, Guolla ja Salonen ovat laadullisesti heikkoa tasoa olevaa hyökkäyskalustoa? Tähän kun lisätään vielä 3-5 miestä, jotka heittämällä menisivät kakkoseksi rankatun Ässien rosteriin, niin ei voi kun ihmetellä tätä analyysiä.

Niin noh, Guolla saattaa pelata tai sitten ei, Pikkaraista ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa laatupelaajaksi hyökkäyssuuntaan (duunarina sitten toista maata) ja Salonen ei ole saanut vielä mitään aikaan liigassa. Varmoja laatupelaajia noista ovat ainoastaan Kuhta, Murray ja Laakkonen. Itse en todellakaan sanoisi IFK:n hyökkäystä heikoksi, muttei se vahvakaan ole. Keskitasoa.
 

Animal

Jäsen
Legion kirjoitti:
HIFK

Teki mieli jättää tää nippu vallan pois täältä. Sen verran reilusti on porukka heikentynyt.
Ei ole. HIFK on vahvistunut.
Harkkapeleissä on käsitykseni mukaan tullut koko ajan käkeen,
Niin on pl. kaksi viimeistä. Johtuu vain ja ainoastaan pitkästä sairaslistasta sekä uuden pelisysteemin sisäänajosta.
eikä kovia lähtijöitä ole tullut paikkaamaan kuin Kuhta + täysin vielä kirjoittamattomat ulkolaiskortit.
Sinä et joko seuraa muiden joukkueiden toimintaa tai sitten olet pyhittänyt kesäsi lomanvietolle, etkä jääkiekon seuraamiselle.

Minun mielestäni HIFKin kovat lähtijät ja paikkaukset:
Tony Salmelainen -> Kimmo Kuhta
Janne Hauhtonen -> Rem Murray
Arttu Luttinen -> Ilkka Pikkarainen
Kim Hirschovits -> Steve Guolla(?)
Jonathan Zion -> Cory Murphy
Hannu Pikkarainen ->Timo Seppänen / Mika Niskanen / Lasse Korhonen

Porthen tai Fagerstedt stunttaa Häppölä kolmosen / nelosen keskellä.

Musta hevonen: Pelicans

Pettymys: HIFK
Tämä voi toki pitää paikkansa, mutta epäilen vahvasti.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Patamies kirjoitti:
Näitähän riitti ennen viime kauttakin ja näitä on aina kiva lukea, varsinkin jälkikäteen !
Sijoille 9-13 tulevat kaikki veikkaamaan, eikä siinä mitään antaa mennä vaan..
Mut toi et veikataan samaan kastiin kuin Kalpa on jo aika paksua. Joukkueet ovat aivan eri tasoisia. Kalpa on täynnä mestis-jannuja, joista itseasiassa kaikki eivät pärjäisi edes siellä.

Ilveksestä samaa mieltä, kova nippu paperilla. Tapparan ongelma voi olla valmentajan auktoriteetti. Jokerien materiaali ei mielestäni riitä neljän joukkoon.

Niinpä, Ässiä on veikattu ainakin viimeiset kymmenen kautta alakastiin, ja katos ihmettä, viime kaudella joukkue näyttikin pitkät kaikille veikkauksille! Kyllä ne aina menevät pieleen nämä veikkaukset.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Js11 kirjoitti:
9. Ilves
Täysin kokematon maalivahtiosasto yhdistettynä heikkoon puolustukseen ei voi olla hyvä asia. Kudroc on ok pakki, mutta siihen se sitten jääkin.

Eiköhän Rask ole kotoisen liigamme mittapuulla jo aivan kärkitason kavereita ja omaa kokemusta paljon tiukemmista paikoista kuin pääosa vahdeista. Helenius stunttaa tarvittaessa aivan kelvollisesti.

Puolustuskin on yhtä kiekollista pakkia vaille valmis paketti. Vaikka pääosa pakeista saattaakin olla suurelle yleisölle hieman tuntemattomampia, se ei tarkoita, etteikö laatua ja syvyyttä löytyisi. Kudroc, Jääskeläinen ja Petriläinen edustavat konkariosastoa, Alén ja Kuukka puolestaan Pohjois-Amerikasta kokemusta hankkinutta nuorta luottokaartia, Tuomasen perässä oli moni muukin liigaseura viime Mestiskauden jälkeen, Niemi on riittävän tasokas syvyyspelaaja ja nuoret lupaukset Mielonen ja Lehtivuori kuuluvat ikäluokkansa ykköspuolustajien joukkoon. Yksi kiekollinen osaaja on joka tapauksessa vielä tuloillaan, jos tämä tuore tryout-pelaajamme Jerofejevs ei sopimusta saa.


Js11 kirjoitti:
9. Ilves
Hyökkäyksessä Pesonen ja Kurka tekevät maalit. Muut ykköshyökkääjät loppuun ajettuja konkareita joiden pelit alkavat olla pelattu.

Kuten Toni Koivisto ja Perttu Lindgren?

Väitän lisäksi, että loppuun ajetut konkarimme Helminen, Peltola, Viitakoski ja Määttänen tekevät jokainen varmasti yli 20 pistettä ensi kaudella.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Animal kirjoitti:
HIFKin hyökkäys laadullisesti ja määrällisesti heikko? Määrällisen vielä ymmärrän, mutta väitätkö oikeasti että Kuhta, Pikkarainen, Murray, Laakkonen, Guolla ja Salonen ovat laadullisesti heikkoa tasoa olevaa hyökkäyskalustoa? Tähän kun lisätään vielä 3-5 miestä, jotka heittämällä menisivät kakkoseksi rankatun Ässien rosteriin, niin ei voi kun ihmetellä tätä analyysiä.

Vaikka kaikkea hyvää Porin Patapaidoille toivonkin, niin suosittelen suhtautumaan hiukan maltillisemmin tulevaan kauteen. Ettei vaan tule pahoja pettymyksiä. Mainittakoon vielä tästä Ässien "sarjan parhaasta ykkösketjusta" sellainen seikka, että kys. kolmikko ei peliäkään ole vielä SM-Liigaa pelannut yhdessä. Kivenmäki-Häppölä-Kuusela ei ole sama kuin Kivenmäki-Uusikartano-Kuusela. Toivotaan toki parasta. Tämän lisäksi on taitanut viime kauden hurmoksen jälkihöyryissä unohtua, että penkin takana ei seiso enää Mika Toivola, vaan noviisi liigavalmentaja Juha Pajuoja.

No, katsotaanpa. Kuhta on ilman muuta pelimies ja ennen kaikkea maalintekijä. Erittäin kova vahvistus HIFK:lle, mutta onko Kuhta tähän mennessä urallaan ollut ikinä yksin vastuussa tuloksesta? Tähän mennessä rinnalla on ollut aika kovan luokan pelaajia, tyyliin Pärssinen, Harkins, jne. Pikkarainen taas on kulttimaineessa oleva pelaaja, jolla on alla kolme joko tasapaksua tai ehkä jopa heikohkoa AHL-kautta. Kaikkea muuta kuin varma laatukortti, lisäksi tällä kaudella on ilmeisesti ollut havaittavissa tiettyä roolin hakua, pelin lisäksi, tai monesti jopa pääasiassa, aika on mennyt pelin ulkopuolisten asioiden selvittelyyn kentällä. En pidä Pikkaraista keskiverto liigapelajaa kummenpana. Murray on terveenä olleessaan varmasti erinomainen vahvistus. Hänellä on käsittääkseni kuitenkin krooninen sairaus, jonka ennustettavuus ei ole aivan triviaalia, eli jonkinlainen riski on olemassa miehen suoritustasolle tulevan kauden liigassa. Laakkosesta tulee mieleen pelaaja, joka joko tekee tehot 2+2 tai sitten häipyy kuvasta ihan täysin. Ja mielestäni tehot tulevat usein vähän heikompia vastustajia vastaan. Edellyksiä Jannella on aivan absoluuttiselle huipulle, mutta tähän asti on jokin kuitenkin jäänyt puuttumaan. Guollan tilanteen tietävät varmaankin kaikki, loukkaantumiset ovat vaivanneet miestä viime vuosina pahoin ja ylipäätään kaukaloon pääsy taitaa olla jonkin sortin saavutus sinällään. Salonen on erittäin lupaava pelaaja, mutta ottaako askeleen eteenpäin on kysymysmerkki.

Kaikkiaan HIFK:n hyökkäyksessä silmään pistää sentterien vähäisyys ja vielä erityisesti Guollaan liittyvä loukkaantumisriski. Joka tapauksessa ja varsinkin vielä, jos Guolla on sivussa, moni kova peluri joutuu itselleen outoon sentterin rooliin ja tämä luo varjonsa yllä mainituista pelaajista ainakin Kuhdan ja Salosen kohdalle.

Sentterien tai ennen kaikkea laatusentterien puute voi olla hyvinkin kohtalokasta uusien sääntötulkintojen aikana, jolloin puolustajat tarvitsevat entistä enemmän tukea omilta hyökkääjiltä erityisesti avojään tilanteissa. Tällöin laiturin rooliin tottunut hyökkääjä helposti menettää pelistään omia vahvuuksiaan, jos koko ajan takaraivossa on pelko oman puolustusnäkemyksen rajallisuudesta.

Ässien sarjan paras ykkösketju henkilöityy vahvasti Marko Kivenmäen henkilökohtaiseen panokseen. Mave on pystynyt hinaamaan niin Martin Bergeronin, Jari Korpisalon kuin viime kaudella Kristian Kuuselankin omaan tasoonsa nähden koviin pistesaldoihin. Uusi-Kartanon vaihtuminen Häppölään ei ole mielestäni niin merkittävä muutos, että aiheuttaisi suuria muutoksia akselin Kivenmäki-Kuusela toimintaan. Toinen Kivenmäkeä ja koko Ässien ykköstä puoltava asia ovat uudet sääntötulkinnat, jotka ehdottomasti suosivat liikkuvaa taitopeliä, nopeat kädet ja jalat ovat ensi kaudella kunniassa.

Vuosikymmenten kuluessa on kuitenkin kertynyt jonkinlainen näppituntuma missä mennään. Viime kaudella nostin Ässät tässä vastaavassa veikkauksessa sijalle kuusi ja silloin taisi tulla vielä enemmän lunta tupaan kuin nyt. Ja tämähän on vain peliä ja mielipiteitä on ja pitää olla monenlaisia.

Parasta onnea HIFK:lle tulevaan kauteen!
 

Redbull

Jäsen
Pientä spequa

BLUES
Blues vaikuttaa kelpo joukkueelta verrattuna viime kauteen. Maalivahtiosasto on vahvistunut merkittävästi ja Ari Ahonen tuo sille saralle ennenkaikkea pysyvyyttä sekä tasaisuutta. Puolustuksen vaihtuvuus ei kovin suuri ole ollut, mutta tehokkuus laskee Peltonen-Korhonen kaksikon ollessa telakalla. Hyökkäys on puolestaan Blegillä muuttunut radikaalisti parhaimpien, tai ainakin tehokkaimpien lähdettyä Ruottiin.
Henkilökohtaisesti kiinnostavimmat nimet: Ahonen, Heiskanen ja Lehtonen
Sijoitus: 5-8

HIFK
IFK jatkaa Pohjois-Amerikkalais valmennuksessa toista vuotta, ja en usko, että pelityylissä tulee suurtakaan muutosta. Maalivahtiosastolla on heittää Jan Lundell, Lundellin Jani, joka on mielestäni IFK:n heikoin lenkki tiukassa paikassa. Ahlqvistillä on mahdollisuus haastaa Lundell, ellei IFK hanki uutta veskaa. Puolustus näyttää paremmalta kuin viime kaudella; on kokemusta, kiekollista osaamista kuin fyysisyyttäkin hyöstettynä parilla lupauksella. Viime kauden tehokkaimman hyökkäyskentän menettäminen ei ole helppoa millekkään joukkueelle, mutta IFK on paikannut tilanteen guudisti. Pari pienoista kysymysmerkkiä aiheuttaa kuitenkin nimet Murray sekä Guolla, vaikka kovia nimiä ovatkin. Huomionarvoista Kuhdan comeback.
Henk.koht. nimet:Ahlqvist, Murphy ja Murray
Sijoitus: 5-8

HPK
Kerho tuskin tulee potemaan mestaruuskrapulaa. Jukka Jalosen kahdeksas (vaiko yhdeksäs?) ja viimeinen kausi kerhossa halutaan kruunata uusimalla mestaruus. Maalivahtiosasto on nuorehko, mutta luotettava. Miika Wiikmanista on kasvanut voittava vahti liigassa. Puolustus on tasainen ja pystyy mielestäni kilpailemaan parhaimpien seurojen kanssa. Toki Ströba ja Svensson ovat pienoisia kysymysmerkkejä. Hyökkäyksessä nuoret tyyliin: Sailio, Lappalainen, Lahti, Pihlström sekä jo läpimurron tehnyt Leino ovat kovaa tavaraa, jos listaan lisätään Vihko, AUK sekä Andersson voidaan sanoa, että HPKn hyökkäys on hyvässä kuosissa.
Henk.koht. nimet: Wiikman, Korhonen, Pihlström.
Sijoitus: 1-4

Ilves
Ilves lähtee kauteen vahvistuneella miehistöllä ja varsinkin hyökkäspäähän on tullut kovia nimiä. Ilveksellä lienee sarjan nuorin -ja lupaavin maalivahtikaksikko Rask-Helenius. Puolustus näyttää Ipan "akilleenkantapäältä". Kudroc on kova vahvistus, niin myös varauksin Petriläinen, mutta muuten aika kapea on pakisto. Myöskään Jerofejevs ei tuonut pakistoon mielestäni tarvittua uskottavuutta. Hyökkäys on puolestaan liigan eliittiä sekä ilmeisesti kokenein. Kovat paluumuuttajat Peltola ja Määttänen kantavat paljon vastuuta, Kurka iskee vähintään 20 häkkiä sekä Koivistolta ja muilta nuorilta on lupa odottaa todellista läpimurtoa.
Henk.koht. nimet: Rask, Kudroc ja Peltola.
Sijoitus: 9-12

Jokerit
Narrit ovat ottaneet itselleen pienen palan IFK:ta valmentajan, kohutun pelaajan sekä pelityylin saralla. Maalivahtipuolella Riksman joutuu todelliseen testiin, että onko hän todella niin hyvä, kuin viime kausi osoitti. Puolustukseen hankittu Marko Tuulola on hieno vahvistus koko liigalle, paljon odotetaan myös Sami Lepistöltä. Muuten kaikinpuolin tasainen puolustus. Hyökkäys on Jokereille vahva ase, kovat Massiivisen tiedoitustilaisuuden helmet Rita, Louhi sekä Hirso muodostavat hyökkäyksen tukijalan alustavasti. Seuraavia hankintoja odotellessa (hymiö).
Henk.koht. nimet: Riksman, Pulkki ja Hirsovitsi
Sijoitus: 1-4

JYP
Jyväskylässä puhuttiin aikoinaan pitkäkestoisesta projektista, joka toteutuisi tällä kaudella. Rosteria katsoessa saa kyllä olla melko optimistinen, jos uskoo Jypin taistelevan edes 6 joukkoon pääsystä. Sinuhe Wallinheimo on 69% Jypistä ja menestymistoiveet ovat hänen harteillaan. Puolustus on melko nimetön, paitsi Miskan kotiinpaluu sekä Jyri Marttisen läpimurto kasvattavat osakkeita. Hyökkäys on nuori, kotimainen sekä nopea. Moni pelaaja hyökkäyspäässä on kypsä tekemään hienoja tehoja SM-liigassa.
Henk.koht. nimet: Sinuhe, Marttinen ja Grunn.
Sijoitus: 9-12

Kalpa
Kalpalle ei ole liigassa mitään muuta kuin voitettavaa. Viime kausi oli vaikea ja moni tuomitsi Kalpan takaisin Mestikseen. Tuomas Nissinen palaa Kuopioon ja tasapainottaa MV-osastoa. Kapanen on joukkueen tärkeinpelaaja tälläkin kaudella. Puolustus menetti Suhosen, mutta Peto tuli. Kokonaisuudessaan KalPa on vahvistunut puolustuksen osalta. Hyökkäys koki Kurkan lähdön, joka oli valtava isku maalinteon taitamiseen. Kanadalaiset Sonnenberg ja Davidson ovat positiivisia hankintoja kaikinpuolin, joihin kohdistuu suuret paineet tällä kaudella. Yhtä sysipaska KalPa ei tällä kaudella ole.
Henk.koht nimet: Nissinen, Peto ja Sonnenberg
13-14

Kärpät
Kärpissä lähdetään juhlakauteen kaksimielisesti. Ensinnäkin lähtijät ovat kovat, mutta niin ovat hankinnatkin. Toivottua fyysistä ilmettä ei sittenkään saatu luotua ehkä niin radikaalisti, mitä toivottiin. Chiodo, Suomalainen ja Tarkki. Mielestäni liigan ylivoimaisesti kovin veskakolmikko. Puolustus, tai nimenomaan puolustuksen kaksinkamppailuvoima on Kärppien suurin heikkous. Peruspakkeja on riittävästi. Hyvönen-Viuhkola-Spede on liigakauden kuumin kenttä, Brosin kasvanut rooli ja junnut (Juhi jne.) takaavat, että Kärpät heiluttavat maaliverkkoa ahkerasti.
Henk.koht. nimet: Tarkki, Korpikari ja JuhaMattiAaltonen
Sijoitus: 1-4

Lukko
Lukollakin lienee pieni arvokkuuden hankkiminen L-rannikolla paikallaan. Tällä kokoonpanolla mielestäni Lukko on kovempi kuin eräs paikallisvastustaja.
Häkkinen-Korhonen. Siinä on kaksi profiloitunutta kakkosveskaria, joista toisesta kasvaa ykkösvahti liigaan. Puolustus on hyvä. Hunkes ja Platil ovat hyviä hankintoja, joiden lisäksi löytyy kovia kotimaisia tyyliin Viitanen, Martikainen sekä tietenkin Erik. Hyökkäys on liigan kovimpia ennakkoon. Strakaa en ole nähnyt, mutta muuten todella kova nippu kasassa. Ex-Kärpät Haataja ja Saarenheimo saavat sitä vastuuta mitä ei Oulussa ollut tarjota ja se näkyy pistepörssissä. Dahlman, Lammassaari ja Hannus ovat nykyliigassa vielä hieman tuntemattomampia, mutta uskon, että jokainen tekee vähintään 12 maalia.
Henk.koht. nimet: Korhonen, Platil ja Saarenheimo
Sijoitus: 1-4

Pelicans
Pelsut saavat pelata ensimmäisen kokonaisen kauden Aran opissa ja se näkyy.
MV-kaksikko Satosaari-Niemi on ihan ok liigatasoa, jotka täydentävät hyvin toisiaan. Puolustuksessa on Anssi Salmela show alkamassa. Salmela osoitti jo viime kaudella olevansa lupaava pakki, mutta nyt tulee nousu liigaeliittiin. Hyökkäys on vuoden vanhempi ja lupa odottaa paljon organisoidumpaa peliä kuin viimekaudella. Santavuori ja kumppanit pitävät lahtelaisten Playoff-haaveita yllä.
Henk.koht. nimet: Satosaari, Salmela ja Komarov
Sijoitus: 9-12

Saipa
Saipa viimekausi oli pienimuotoinen sensaatio, mutta nyt on luvassa karu paluu arkeen. Zepperi on hyvä maalivahti, joka torjuu valitettan paljon kiekkoa eteensä. Nyt se tulee olemaan "pienimuotoinen ongelma" kun ei ole Malmivaaraa tai Kudrocia siivoamassa. Kaikenkaikkiaan pakisto ei vaakuta paperilla. Hyökkäys menetti Viitaluoman ja Vihkon, joka on paha isku SaiBulle.
Sami Ryhäseltä sekä sveamamman pojilta on lupa odottaa tehokasta pelailua, mutta materiaalin kapeus on pahaeste pärjäämiselle liigassa.
Henk.koht. nimet: Zepp, Levokari ja Ryhänen
Sijoitus: 13-14

Tappara
Tappara ei ole juurikaan heikentynyt viimekaudesta ja odotuksia on paluusta mitallikantaan. Lehto-Nikkilä on kilpailukykyinen MV-kaksikko, johon on hyvä turvautua. Puolustuksen nostan omissa arvioissani ehkä liigan kovimmaksi Burke Henryn saavuttua. Hyökkäyskalusto puolestaan ei ihan niin kovapaketti ole, mutta Kontiola-Nurmi kaksikko tulee pitämään huolta, että maalinteko ei onnu, ainakaan pahasti.
Henk.koht. nimet: Lehto, Kauppinen ja Kiilholma
Sijoitus: 5-8

TPS
TPS on toipunut kohtalaisesti viimekauden katastrooffista ja Jortikka on saanut rivinsä kuntoon. Hurmeen paluu tolppienväliin on hieno homma turkulaisen kiekkoilun kannalta. Duba kakkosveskarina on kovaa valuuttaa.
Jos Hurmeen paluu kerää palstamillimetrejä niin mitä saavuttaakaan mystiseksi kulttihahmoksi nousseen Aki Bärin paluu. Aki itsessään tekee Tepsukoiden pakistosta merkillepantavan. Hyökkäys on samalla radalla kuin viimevuonna, mutta todennäköisesti parannusta on luvassa. Huml on vielä katsomaton kortti kokonaisen kaudenosalta.
Henk.koht nimet: Hurme, Aki-Petteri ja Makkonen
Sijoitus: 5-8

Ässät
Patabuumi jatkuu... Vai jatkuuko sittenkään? Ainakin fanien osalta. Ässille koittanee karu paluu arkeen. Riksmanin lähtöä ei ole saatu paikattua ainakaan 100% varmuudella. Kaltiainen on lupaava, mutta onko hyvä voittava vahti?
Puolustus on melkein kuin viimekaudella paitsi parimetrinen pahapoika on lähtenyt. Tilalle tullut Peter Aston on varmasti Nickersonia taitavampi, mutta onko muilla osa-alueilla jäljessä? AUK lähti Maven ja Kuuselan keskeltä kerhoon ja tilalle tuli IFK:sta stadinjätkä Luigi Häppölä, jolle on kovat odotukset ykkösen keskellä. B.J. Crombeen on osoittanut osaavansa tehdä myös maaleja ja jokos Jesse Joensuu lunastaa odotuksia?
Henk.koht. nimet: Kaltiainen, Aston ja Forsbacka
Sijoitus:9-12
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Pirun vaikeaa on, mutta heitetään jotain:

Runkosarja:

1.-4.

Kärpät

Maalivahtiosasto kysymysmerkki Bäckströmin lähdettyä. Chiodo paljon vartijana. Puolustus näyttää menetyksien jälkeen pehmeältä, mutta hyökkäys on paras puolustus. Veikkaan, että Kärpät tulee tekemään eniten maaleja ensi kaudella.

HPK

Kestomenestyjä. Iskukyky pysynyt suht samana kuin viime kaudella. Paljon hyvin liikkuvia pelaajia, mikä on etu ensi kauden liigassa.

Ilves

Rask taas vuoden kokeneempi. Helenius todellinen lupaus. Maalivahtiosasto kunnossa. Puolustus tällä hetkellä heikoin osa-alue, mutta loistavalla hyökkäyksellä mennään jo pitkälle. Kokemusta löytyy ja jos Peltolan ja kumppanien vauhti riittää, Ilves on todellinen musta hevonen.

Tappara

Jokainen osa-alue kunnossa. Lehto ei varmasti petä taaskaan maalilla, puolustus pitää pintansa ja hyökkäyksestä löytyy tarpeeksi särmää. Valmennus kysymysmerkki.

5. - 8.

Jokerit

Vahvistunut valmennus- ja maalivahtipuolella. Vahva puolustus ja tasapaksu hyökkäys. Ongelmia saattaa tulla viimeistelypuolella. Viime kaudella ei pelisysteemiä ollenkaan. Nyt, kun sellainen löytyy, niin tuskin viime kauden floppi toistuu.

TPS

Liigatasolle vahva maalivahtiosasto ja pakisto vievät selvästi pitemmälle kuin viime kaudella. Hyökkäyksessä kokeneet Alatalo ja Nurminen paljon vartijoina. Nuorilta odotetaan paljon. Valmennus edelleen vahvuus, vaikka Jortikan loisto on hiukan himmentynyt viime vuosina.

HIFK

Paljon kysymysmerkkejä ilmassa. Kestääkö Lundell selvän ykkösmaalivahdin paineet? Kestääkö Guollan ja Murrayn terveys? Puolustus on ehkäpä liigan paras, tosin raskastekoisilla Schnabelilla ja Karalahdella saattaa tulla ongelmia uuden tuomarilinjan kanssa. Takuuvarma Kuhta tulee tekemään vähintään 25 maalia. Jos ulkomaalaiset osoittautuvat todellisiksi vahvistuksiksi, IFK on musta hevonen.

Lukko

Epävarma maalivahtiosasto, Iso, raskas puolustajakaarti, joka on kuitenkin liigatasolle täysin mukiinmenevä, hyökkäys hitusen tasapaksu. Dahlmanilta syytä odottaa aikaisempaa tasaisempia otteita. Valmennuksessa Toivolalla kovat paineet.

9. - 10.

Blues

Vahvistunut maalivahtiosasto, puolustus kysymysmerkki loukkaantumisten vuoksi. Hyökkäyksessä Viitaluomalla paikka näyttää, ettei hän ole mikään parin kauden tähdenlento. Espoossa ei vaan menestymisen kulttuuria löydy. Siksi taaskin pettymys.

Pelicans

Yksi selkeästi vahvistuneista joukkueista liigassa. Kokenut, pätevä päävalmentaja, luotettava ykkösmaalivahti ja pätevä hyökkäys vievät pussinokat sääliplayoffeihin. Pakisto kysymysmerkki.

11. - 14.

JYP

Väritön joukkue tälläkin kertaa. Napsii pinnan sieltä, toisen täältä, mutta ei tällä kertaa riitä playoffeihin. Wallinheimo paljon vartijana jälleen kerran. Hyökkäys vahvistunut lievästi, mutta ei riittävästi. Puolustuksessa Juha Salmun suuri kiekkoshow ei tällä kertaa onnistu viemään Jyväskylän ylpeyttä pudotuspeleihin.

SaiPa

Paluu arkeen, osa I. Missä ratkaisijat? Ruotsalaishyökkääjiltä odotetaan paljon. Hyökkäys täysi kysymysmerkki. Puolustus raskastekoinen, saattaa tulla vaikeuksia "muuttuneessa SM-liigassa". Maalivahtiosasto selvästi vahvin alue.

Ässät

Paluu arkeen osa II. Maalivahtiosasto iso kysymysmerkki. Puolustus kookas ja nimetön. Saattaa tulla ongelmia ensi kauden liigassa Ässillekin tällä kalustolla. Hyökkäyksestä löytyy tehokas ykkösketju, mutta pääsevätkö Kuusela ja Kivenmäki samanveroiseen liekkiin kuin viime kaudella? Se ratkaisee Ässien kohdalla paljon. Muu hyökkäys ei häikäise.

KalPa

Maalivahtiosasto vahvistunut, hyökkäyksessä kanukkikaksikolta odotetaan paljon, muuten osasto melkein sama kuin viime kaudella, eli tuskinpa riittää mihinkään. Puolustuskin edelleen pienikokoinen ja nimetön. Kuopiolaisten on syytä toivoa, että Peto on melekosen peto pelaamaan kiekkoa. Kylmät käy silti ja Kuopiossa pelataan karsintoja ensi keväänä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, laitetaanpas vähän analyysiä tänne:

Sijat 1-4:

Kärpät: Liigan kovin hyökkäysmateriaali. Puolustuksessa on taitoa mutta voimaa sinne ehkä kaivattaisiin. Maalivahdit arvoitus. Joukkueessa riittää ratkaisijoita, etunenässä Viuhkola, Hyvönen, Laamanen, Ujcik ja Bros. Lisäksi paljon potentiaalisia nuoria. Jos HIFK ja Jokerit pääsee vauhtiin voi olla kusessa fyysisyyden puutteen takia näitä vastaan.

HPK: Hyökkäys on taitavasti koottu ja sen kirkkaimpana tähtenä Ville Leino.
Puolustus puolestaan parempaa keskitasoa. Kahteen ekaan pariin on heittää todella kovia ukkoja tyyliin Jokela ja Schneider, mutta loppu on hieman arvoitus ainakin itselleni. Sääntömuutosten siivittämänä neljän joukkoon runkkarissa. Valmennus liigan huippua!

HIFK: Valmennus odotusarvoisesti liigan eliittiä. Hyökkäys on todella kova jos sentterit pysyvät terveinä. On Kuhta, Laakkonen, Murray, Guolla(turha nauraa) jne. Puolustus on Karalahden johdolla liigan paras ja maalivahtiosastokin top 5 luokkaa. Fyysisyyden puutteeseen jengi ei ainakaan kaadu, ja luultavasti mahdollinen kompastuskivi on sentteririntaman kapeus. HIFK:lla on varsinkin puolustuksessa nuoria lupauksia ja hyökkäyksestä kannattaa seurata Pasi Salosta.

Jokerit: Myöskään Jokerit eivät tule kaatumaan valmennukseen. Shedden osoittautui viimekaudella todella päteväksi kaveriksi ja vuoden kokemus liigasta auttaa paljon. Hyökkäys vähän tasapaksua ja odotukset kohdistuvat paljolti Ritaan. Anderssonista voi olla paljon iloa Narreille ensikaudella jos saa vastuuta. Todennäköisesti Jokerit ei tule kaatumaan veskaan vaikkakaan tämä osa alue ei ole aivan liigan kärkeä. Puolustus on top vitosessa heittämällä. Pitkälti Sheddeniin kohdistuvien odotusten ansiosta laitan Jokerit neljän joukkoon.

Sijat 5-8:

Ilves: Hyökkäys on Ilvekselläkin todella kova. Kurka todennäköisesti keikkuu maalipörssin top vitosessa koko kauden ajan. Kokemusta löytyy ja puolustuskaan ei aivan kädetön ole vaikka paljon kasautuukin Kudrocin harteille... Perttu Lindegreniltä odotan kovia tehoja.

Tappara: Tapparan kohdalla harvoja kysymysmerkkejä on valmentaja. Uramalla ei vielä aikuisten tasolta näyttöjä mutta voi osoittautua hyväksikin valkuksi. Sentteriosasto liigan parhaita, eikä maalivahtiinkaan kaaduta.

Lukko: Lukko on onnistunut joukkueen kasaamisessa todella hyvin, ja kun valmentajakin on viimekauden hopeamitalisti(vieläpä Ässien materiaalilla) voi Raumalla hymyillä. Puolustus on hyvä ja siellä on kokoa ja voimaa taidolla höystettynä. Hyökkäyksessä on leveyttä ja tällä ryhmällä Lukko saattaa mennä vaikka loppuun asti. Maalivahti suurin kysymysmerkki/kompastuskivi.

Blues: Ei niin nimivahva joukkue kun mihin on totuttu, mutta tämä saattaa tosiaan olla vahvuus. Leveyttä löytyy niin hyökkäyksestä kuin puolustuksestakin. Maalivahtiosasto on todella kovassa kunnossa. Tarvittaessa löytyy myös kovuutta.

Sijat 9-12

TPS: Tepsillä on eväät parempaankin sijoitukseen. Puolustus Bergin johdolla on kunnossa ja myös hyökkäyksessä on taitoa. Kovuutta jengistä puuttuu auttamatta. Hurmeen paluun ansiosta veskaosasto on hyvällä mallilla. Kamppailee rankingistani huolimatta suorasta play-off paikasta mutta tiukkaa on...

Pelicans: Häntäpään jengeistä ehdottomasti kovin! Maalivahteihin tuskin kaatuu. Saa nähdä jatkaako Karo Koivunen siitä mihin jäi...

Ässät: Materiaali ei vakuuta ja todennäköisesti tulee palautus maan pinnalla. Fysisyyttä löytyy, mikä on hienoa mutta käsiä uupuu. Etteivät vaan Ässäfanit kasaisi liikaa odotuksia Häppölälle...

Jyp: Jyp on Jälleen valmiina yllättämään. Ilari Filppulalta odotan hyvää kautta ja kovia tehoja. Wallinheimo tällä hetkellä liigan paras veska. Kovuutta kaivattaisiin...

Sijat 13-14

Saipa: Paljon vietiin pelaajia Saipasta viimekauden jälkeen. Kokoonpano (varsinkin hyökkäys) näyttää todella tasapaksulta enkä Saipalta kummoisia odota. Veskat voivat nostaa sijoitusta.

Kalpa: Jäänee auttamatta jumboksi...Ei yksinkertaisesti riitä rahkeet. Kalpallekaan ei yksi kovanaama olisi pahitteeksi...


Korostan että sijoitukset ovat runkosarjaan eivätkä ryhmissä järjestyksessä. Kuuden sakkiin on sellaista tunkua että lähes mikä tahansa jengi ryhmistä 1-8 voi sinne päästä(sekä äiden lisäksi TPS). Jos on eroavia mielipiteitä niin rohkeasti vaan perustelemaan.
 

Number 11

Jäsen
Runkosarjasijoituksiksi veikkaisin seuraavia (playoffs-veikkaukset erikseen joskus):

Joukkueet ryhmien sisällä aakkosjärjestyksessä.


Sijat 1-4

HIFK

Vahvistunut viime kaudesta. Maalivahtiosasto kunnossa ja puolustus liigan top3-kamaa. Hyökkäyksestä löytyy riittävästi laatua ja uuden valmentajan alaisuudessa uusiakin nimiä nousee luottopelaajiksi. Pasi Salonen omasta mielestäni vahva ehdokas tekemään lopullisen läpimurtonsa. IFK tulee olemaan äärimmäisen vaarallinen erityisesti ylivoimalla.

HPK

Tasapainoinen ja liikkuva paketti. Maalivahtipeli kysymysmerkki, sillä huolimatta huikeista playoffseista ykkösvahti Wiikmanin otteet heittelehtivät liikaa. Puolustuksesta löytyy osaamista pelin eri osa-alueille ja hyökkäykseen tehdyt hankinnat sopivat täydellisesti noudattamaan J.Jalosen pelikirjaa. Tähtipelaaja-statuksen kauden edetessä saanee ainakin ruotsalaispeluri Jonas Andersson.

Kärpät

Koki kesällä pahoja menetyksiä, kun puolustuksesta lähti tärkeitä pelaajia useampia. Hyökkäysosasto liigan ehdottomasti parhaita ja maalivahti Chiodo kuulemani perusteella vaikuttaa olevan oikea mies huippujoukkueen maalinsuulle. Hänen ollessa loukkaantuneena Suomalainen ja Tarkki ovat riittävän laadukkaita torjumaan voittoja heti liigan alusta asti. Entistä vahvemmin suuren yleisön tietoisuuteen tulevat nousemaan Mika Pyörälä ja JM Aaltonen.

Lukko

Puolustus vahva sekä fyysisesti että kiekollisesti. Hyökkäysosastolla ykköskenttä liigan parhaita kokonaisuuksia ja muutkin kentät pelaavat loistavasti nimenomaan joukkueena. Ennakkoluuloistani huolimatta Toivola on saanut raumalaisten pelin kohtuullisen hyvin uomiinsa jo harjoituskaudella. Lukko-fanien peloista huolimatta maalivahtikaksikko riittää liigassa niin pitkälle, että runkosarjasijoitus löytynee neljän parhaan joukosta.

Sijat 5-8

Blues

Maalivahtiosasto ja puolustus vahvistunut. Hyökkäysosasto heikentynyt, mutta ei kannata aliarvioida pelinavaamisen merkitystä hyökkäyspelille. Kiekollisesti lahjakkaat puolustajat mahdollistavat laadukkaammat hyökkäykseenlähdöt. Harjoitusotteluissa homma ei ole vielä toiminut täysin odotetusti, mutta aikaa on vielä. Pelaajista esille nostaisin Martin Kariyan, joka tulee tekemään +35 pistettä huolimatta siitä, missä liigoissa viime vuodet on pelailtu.

Ilves

Maalivahtiosasto ei täysin vakuuta, vaikka Rask äärimmäisen lahjakas molari onkin. Puolustus liigan keskikastia, mutta hyökkäysosasto sen sijaan kuuluu aivan liigan kärkipäähän. Yhtään Ilveksen harjoitusottelua en ole nähnyt, mutta paperilla joukkue näyttäisi taistelevan vahvasti suorasta pääsystä pleijareihin.

Jokerit

Shedden varmasti tuo tekemisen meininkiä joukkueeseen, mutta aivan kärkisijoille tämä ei riitä. Riksmanin torjuntavireellä on merkittävä rooli joukkueen sijoituksen kannalta. Puolustus liigan kärkipäätä, mutta hyökkäys vaikuttaa liian kädettömältä, jotta Jokerit voisi aivan kärkisijoista taistella. Pari laadukasta vahvistusta hyökkäyspäähän muuttaisi mahdollisesti paljon.

Tappara

Maalivahtiosasto kunnossa ja puolustus vakuuttava. Hyökkäysmateriaali on laaja, mutta mielestäni varsinainen kärkiosaaminen puuttuu. Taistelu pelipaikoista ehkä tietyllä tapaa liiankin kovaa. Harjoituspelejä en ole nähnyt, joten Uraman sisäänajamasta pelitaktiikasta en tiedä mitään.

Sijat 9-11

Pelicans

Viime kaudesta vahvistunut lahtelaisryhmä taistelee vahvasti viimeisistä playoffs-paikoista valmentaja Aravirran johdolla. Pelaajamateriaali ei vielä tällä kaudella vaan taida riittää ylemmäs, sillä sen verran kovia nippuja on kasassa muillakin joukkueilla. Maalivahdeilta vaaditaan joka tapauksessa onnistumisia illasta iltaan ja puolustuksesta on löydyttävä ylivoimalle riittävästi osaamista. Varsinaisia laatuhyökkääjiä ei ole paljon, mutta yrityksen ja tiiviin viisikkopelin kautta pisteitä tulee tippumaan selkeästi edelliskausia enemmän.

SaiPa

Heikentynyt viime kaudesta, mutta pleijareiden viimeisistä paikoista taistellaan tälläkin joukkueella. Maalivahti Zepp tulee olemaan lappeenrantalaisten ylivoimaisesti tärkein yksittäinen pelaaja ja hän ei saa epäonnistua, sillä muuten kyyti tulee olemaan kylmää. Mälkiän viime kaudella käyttämää liikkuvaa pelitapaa käytettäneen tälläkin kaudella ja sen ansiosta laadullisesti heikollakin ryhmällä voidaan saada tulosta aikaiseksi. Allekirjoittanut ainakin odottaa Jarkko Immoselta läpilyöntikautta nyt alkavalla liigakaudella.

TPS

Maalivahtiosasto ja puolustus hyvällä mallilla, mutta hyökkäys arveluttaa. Joukkue ei ehkä vieläkään saanut hankittua riittävästi jortikkamaisia pelaajia, jotta kokonaisuus tulisi toimimaan. Periaatteessa potentiaalia olisi kuitenkin vaikka ihan liigan neljän parhaan joukkoon.

Sijat 12-14

JYP

Täysin Wallinheimon onnistumisten varassa. Viime kaudella Sinuhen pelatessa aivan uskomattomasti joukkuekin saalisti pisteitä, mutta tilanteen normalisoiduttua JYP alkoi pudota kovaa vauhtia kohti sarjan häntäpäätä. Tuomas Vänttinen tosin tulee tekemään kovat tehot hurrikaanipaidassa.

KalPa

Vahvistunut viime kaudesta ja muutenkin Mestiksessä toissakaudella pelannut runko on nyt vuoden kokeneempi liigatasolla. Onnistuessaan taistelee sijasta 12, mutta pleijareihin ei ole mitään asiaa vielä tällä kaudella. Todennäköisin sijoitus kuitenkin edelleen sarjan viimeinen, mutta viime kauden tapaiseksi heittopussiksi KalPa ei enää alistu.

Ässät

Ässien pelisuoritukset näyttävät ailahtelevan kovasti harjoituspeleissä ja hyvin menneen SK-turnauksen jälkeinen Rauman turnaus oli patapaidoilta pelillisesti surkea. Maalivahtikaksikko ja puolustus ei vakuuta. Hyökkäyksessä ykköskentän lisäksi BJ Crombeenilta voidaan odottaa kovia tehoja. Potentiaalia olisi periaatteessa jopa taistelemaan viimeisestä suorasta playoffs-paikasta, mutta tämä vaatisi koko ässäpakalta täydellistä onnistumista. Huhut valmennuksen ja pelaajiston välisestä luottamuspulasta varmaan kumottaisiin kaikilta tahoilta, mutta ei savua ilman tulta.
 
Viimeksi muokattu:

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Blues:
+maalivahdit
+pakiston kiekollinen taito
-sentterit
-Viitaluoma tuli, mutta kuka muu korvaa Kariyan, Pirneksen ja Erikssonin

HIFK:
+neljä ekaa pakkia todella kovia
+saa kokoon jälleen yhden huippuketjun
-kuka muu kuin Kuhta tekee maalit
-toimiiko Francisin tyyli

HPK:
+Jalonen ja Kerhon seurojohto ylipäänsä
+pelitapa loistavasti hallussa
-parhaat maalintekijät lähtivät
-kultakrapula?

Ilves:
+Rask, Lindgren
+hyökkäys ja etenkin laiturit liigan kärkeä
-armeijan vaikutus tärkeillä paikoilla oleviin nuoriin
-miten vanhat jaksaa?

Jokerit:
+puolustus kunnossa
-sentterit
-Riksmanilla vasta yksi huippukausi takana, vaikka ikää on kertynyt
-riittääkö liike

JYP:
+Wallinheimo
+Alatalon tasaisen varma pelityyli
-nimet kokoonpanossa eivät lupaa paljon

KalPa:
+Sonnenberg
-melkein kaikki muut

Kärpät:
+hyökkäys täynnä kovia pistemiehiä
+kullattoman kauden aiheuttama halukkuus voittaa
-pakit omassa päässä

Lukko:
+laaja materiaali
+paljon potentiaalisia pistemiehiä
-löytyykö ykkösmaalivahti
-isot pakit, riittääkö liike

Pelicans:
+Aravirta
+viime kauden loppu antaa uskoa
-nuoria ja yli 30-vuotiaita, pelimiehet parhaassa iässä puuttuvat
-vastuunkantajien puute, jos homma ei heti lähde toimimaan

SaiPa:
+Zepp
+Mälkiä
-pahat menetykset, tilalle kysymysmerkkejä

Tappara:
+sentterit
+puolustus
-laiturit alempaa keskikastia
-Uraman taidot testaamatta

TPS:
+oma pää kunnossa
-sentterit
-löytyykö kokeneilta pelaajilta vielä virtaa

Ässät:
+Kivenmäki&Kuusela
+viime kauden hurmos saattaa kantaa vielä alkukaudesta
-maalivahdit
-muut maalintekijät kuin em. kaksikko

Tässä jotain mielikuvia lähinnä kokoonpanojen ja harjoituspelien perusteella. Miinusten ja plussien suhde ei välttämättä kerro mitään joukkueen kokonaisuudesta.
 

AceMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jep, tänä vuonna käy näin.

1. Kärpät. Hieman viime kaudesta heikentynyt, mutta voittaa runkosarjan niukasti. Hyökkäyskalusto on kuitenkin sitä luokkaa, eikä puolustuksessakaan ole valittamista. Maalivahdit pieni kysymysmerkki.

2. HPK. Viime kauden mestarijoukkue säilyttänyt pelaajansa mukavasti, sama resepti toimii edelleen.

3. Tappara. Rautakorven lähtö osoittautuu positiiviseksi asiaksi. Materiaali tasaisen hyvä, mikään osa-alue ei ole heikko.

4. HIFK. Hieman arvoituksellinen tapaus. Hyökkäys ja maalivahdit kohtuullisia, puolustus vakuuttaa.

5. Jokerit. Selkein parantaja viime kaudesta. Shedden saa palikat järjestymään kauden aikana pikkuhiljaa paremmin ja paremmin.

6. Lukko. Materiaali tasaisen hyvä maalivahteja lukuunottamatta. Toivola hallitsee hommansa peräsimessä.

7. TPS. Yllättäen Hurme floppaa maalissa, puolustus kuitenkin näyttää paperilla hyvältä, hyökkäyskin kohtuulliselta. Jortikka ei kiukuttele yhtä paljoa kuin menneellä kaudella.

8. Ässät. Viime kauden sensaatio ei toistu, mutta taistelee mukavasti muiden mukana playoffs paikasta. Monia viime kauden pelureita on kuitenkin mukana, eivätkä ne miehet tuurilla sitä hopeaa saavuttaneet.

9. Blues. Näin se jälleen kerran menee. Materiaalilla voisi päästä vaikka mihin, mutta Espoossa se ei onnistu. Henkimaailman juttuja.

10. Pelicans. Materiaali ei edelleenkään vakuuta, vaikka onkin hieman parantunut. Aravirta on kuitenkin saanut touhuta kuviot rauhassa kuntoon, joka pitää pelikaanit mukana playoffs taistossa.

11. Ilves. Mikään ei oikeastaan toimi, maalissa Rask pelaa hyvin, mutta se ei riitä. Kauden jälkeen etenkin hyökkäyspäässä veteraanit saavat tehdä tilaa nuoremmilleen.

12. JYP. Tällä kaudella joukkue pelaa kerrankin materiaalinsa edellyttämällä tasolla. Siltä vaan nyt tuntuu.

13. SaiPa. Tiukka taistelu KalPan kanssa liigajumbon paikasta. Välttää kuitenkin viimeisen sijan kovana kotijoukkueena. Jokainen osa-alue heikko.

14. KalPa. Yksinkertaisesti materiaali ei vain riitä muualle kuin karsintoihin. Parantaa kuitenkin viime kaudesta keräämällä hiukan enemmän pisteitä.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
1-3

Tappara - laadukas paketti kaikin puolin, Uraman kyvyt puntariin
Kärpät - kovaa kamaa, pakisto tosin menettänyt lihaa ison veden taakse. Aika jälkeen Bäckströmin?
Jokerit - mahollisesti timanttinen peräpää, mutta ketkä ratkaisijoina? Sheddenin Jokerit?

4-7

Ilves - nuoret, joskin lahjakkaat veskat ja pakiston haavoittuvuus? Hyökkäyksessä paljon tehoja
HPK - Jalonen, Wiikman ja tasasen laadukas pakisto. Uusien ratkasijoiden kyky kantaa vastuuta?
HIFK - sekä mielenkiintonen että laadukas pakisto. Ajokoiria riittää, mutta miten kädellisten/ratkasijoiden peli sujuu?
Lukko - uudet veskat? Laaja ja tasasen tappava pakisto, samaa voi sanoa hyökkäyksestäkin. Takuuvarmat ratkaisijat?

8-12

TPS - mikäli Jortikan opit vielä puree ja vanhat parrat syttyy, voi jotain tapahtuakin. Hurme, Berg ja tepsiläisyys iskee!
Blues - niinpä...periaatteessa, taas kerran, ihan potentiaalinen miehistö, kuinka paljon saadaan puristettua irti? Hyökkäystehot?
Ässät - Häppölän ja Kuparisen ketjut tekee tuhojaan, Crombeen säestää, Jesse lyö läpi. Suht kokematon peräpää pitkässä juoksussa?
Pelicans - peräpäässä muutama profiili, hyökkäyksessä Jantunen, Saarinen. Hyvä roolitus ja Ara aseina.
JyP - Sinuhen johdolla mukiinmenevä pakisto sumppuun, hyökkäys aika perussäätäjää. Mutta annetaan hurrikaanin näyttää.

13

SaiPa - valtaisa poistuma. Fyysinen pakisto. Ratkaisijat, tehot? Tarkkaa oman maalin suojelua edessä.

14

KalPa - annetaan kalakukoillekin mahollisuus näyttää. Kanukkiverta messissä, maalivahtiosaston pitäs olla kunnossa.

Hyppäykset seuraavaan kategoriaan eivät tietysti ole pois suljettuja.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Muista joukkueista en osaa sanoa oikein mitään...

Hurme maalissa, Berg puolustuksessa, Nurminen hyökkäyksessä ja Jortikka valmentamassa. Muutama vuosi sitten olisi ollut pilvissä tällaisen joukkueen kanssa, mutta katoavaa on mainen mammona. Hurme ja tiukka puolustuspeli voi viedä Tepsin yllättävänkin pitkälle, mutta riittääkö se loppuun asti?

Materiaali on hyvä, jos siitä saa kaiken irti. Kerran vielä papat.
 

Bloogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ny Rangers.Chelsea&Man City.
1-4.
Hifk-Tällä kaudella varmasti sattuu ja tapahtuu ja joukkue on hyvä yhdistelmä kovuutta ja taitoa joten kun Francisin kuviot saadaan toimimaan niin kotiedusta taistelee varmasti.

Kärpät-Suomen kovin materiaali joten runkosarjan sijat 1-4 silkkaa ruutinia.

Tappara-Tasanen materiaali ja hyvä maalivahti.

Tps-Kokemus palauttaa Turun suomen kiekkokartalle

Floppi.
Blues- Espoon nousua liigan huipulle joudumme vieläkin odottamaan. Espoossa taidetaan kuvitella että Viitaluoma on joku Crosby ,koska aika selkeä ykkössentteri näyttäisi Blegissä olevan. Viitaluoma joka kämmäsi varmaan 20 läpiajoa Hifk-Saipa sarjassa niin hirveästi en laskisi tämän kaverin varaan.

Tässä nyt koko iltaa ole aikaa ,joten jatkan muiden seurojen osalta vaikka huomenissa.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Aluksi kun tekee seuraavanlaisen jaon:

Menestystä vuodesta toiseen ärsyttävän tehokkaasti: Kärpät, HPK
Viime kauden sijoille: Ilves, Tappara, JYP
Nousussa: Pelicans
Täydelliset kysymysmerkit: Jokerit, Blues, HIFK, Lukko
Menestys olisi yllätys: TPS
Suunnan on pakko olla alaspäin: SaiPa, Ässät
Viimeinen: KalPa

Sitten sijoitellaan joukkueet paikoilleen ja yritetään hakea pahimmat mahd. ongelmat. Sijat 8-13 todella vaikeasti ennustettavissa:

1. HPK
Mestaruus takataskussa, materiaali erinomainen, valmennus huippuluokkaa. Mestaruuskrapulaa odottavat saavat vaihteeksi pitkän nenän.
Ongelmia: maalivahtipeli, vaikuttavatko maajoukkuekuviot Jalosen työhön?

2. Kärpät
Vaikka puolustus vaikuttaa huomattavasti heikentyneeltä, menestyy sillä ainakin runkosarjassa. Nollatoleranssi auttaa pientä joukkuetta ja varsinkin yv:llä luulisi syntyvän tulosta. Varma kotietu pudotuspeleihin.
Ongelmia: uusiutunut molariosasto, löytyykö Nenä Jaloselta uusia variaatioita?

3. Ilves
Viime kaudella pelitapaansa sisään ajaneella Elorannalla käsissään varsinkin hyökkäyksestä vahvistunut joukkue. Menestystä odotetaan. Tilanne on huomattavasti selkeämpi kuin monella muulla jengillä ja takana jo kausi Eloranta-kiekkoa. Korkealla.
Ongelmia: puolustuksen hitaus, kalliin Kurkan floppivaara ja yleisestikin ulkomaalaisvahvistusten onnistuminen.

4. Tappara
Rautakorven jälkeinen toinen uusi aika. Puolustus on tähän liigaan todella vahva, varsinkin jos Henry tuo tarvittavaa fyysisyyttä. Hyökkäyksessä keskushyökkääjät eliittiä, mutta laitureiden puukätisyys tuntuu olevan ikuinen ongelma. Kontiola hinaa kuitenkin tehoillaan hyökkäystä pitkälle. Kun uusi valmentaja antaa nyt maestrolleen vapaammat kädet, ei se voi olla näkymättä tuloksissa.
Ongelmia: laiturien tehottomuus, Uraman "pelikirja" (käytetään sitä nyt jo tässä vaiheessa kautta).

5. Lukko
Uusiutunut ja kovalla rahalla koottu Lukko yrittää menestystä Mika Toivolan johdolla. Materiaali on todella laaja, mutta kovat tehoviisikot puuttuvat. Sopivalla neljän ketjun peluutuksella menestys runkosarjassa ei ole mahdottomuus. Hyökkäyksestä löytyy monta näyttöhaluista pelaajaa, jotka mitä todennäköisimmin pelaavat hyvän kauden - entisen seuran kiusaksi.
Ongelmia: puolustuksen kankeus, löytyykö ykkösvahti, mikä Toivola loppujen lopuksi on miehiään?

6. Pelicans
Viime kauden lopussa jyrännyt yhtenäinen joukkue yrittää jatkaa samalla tiellä. Joukkueessa on paljon potentiaalisia hieman tuntemattomia pelimiehiä, jota juuri Aravirran valmennuksessa voivat yllättää monet. Se vaatii, että vastuunkantajia löytyy heti alkukaudesta.
Ongelmia: löytyykö hyökkäystehoja ja hyvän kauden pelaava ykkösvahti?

7. HIFK
Tilanne muistuttaa viime kautta. Uusi kanukkivalmentaja yrittää saada heikosta hyökkäyspäästä tehoja irti. Puolustus kelpaisi mille seuralle tahansa. Kun todellista tehoketjua ei löydy, tietää se taistelua viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.
Ongelmia: jaksaako Francis kuten Shedden, jos menestystä ei heti tule. Hyökkäys?

8. Jokerit
Maalissa yhden hyvän kauden pelannut kallis molari. Floppaako siis? Valmentajana yhden hyvän kauden Suomessa valmentanut Shedden. Takana seuran katastrofikausi. Menestystä tultava. Immosen jatkaminen kakkosvalmentajana on aivan käsittämätön tapaus. Sekava paletti, josta ei tahdo ottaa selvää.
Ongelmia: viime kauden peikko ei katoa helposti. Onko Jokereille pelejä voittava maalivahti löytynyt?

9. Ässät
Viime kauden hopeajoukkueessa toivotaan että: uusi untuvikkovalmentaja onnistuu, uudet molarit onnistuvat, uudet halvat "vahvistukset" onnistuvat. Selkeä ykkösketju auttaa säälipleijareihin, mutta muuten arki on palannut Poriin.
Ongelmia: liian paljon kysymysmerkkejä, joiden on onnistuttava. Mikä on onnistumisten todennäköisyys?

10. JYP
Tasasapaksu JYP yrittää kotimaisin voimin. Säälipleijaripaikkaan taas hyvät mahdollisuudet, mutta todellinen menestyminen vaatisi hieman panostusta myös taloudelliselta puolelta. Tilanne kuin Ässillä: liian monen on pelattava täydellinen kausi, jotta kaiken maailman missiot toteutuisivat.
Ongelmia: mitä uutta Alatalolla on vielä annettavana, kun materiaali tuntuu olevan aina yhtä heikko?

11. Blues
Taas yritetään uudelleen heikentyneellä materiaalilla. Summasen aika kesti kauden ja nyt Kari Heikkilä yrittää puolustusvoittoisella pelityylillään saada Bluesin vihdoin menestymään. Kovin vain näyttää heikolta. Pelkillä hyökkäävillä pakeilla harvemmin menestystä tulee. Hyökkäyksestä puuttuvat lähes täysin tehomiehet ja se ei tiedä todellakaan hyvää varsinkaan näin nollatoleranssikiekon ja korostetun yv-pelin aikana.
Ongelmia:tehot, onko joukkueen pelityyli ajan tasalla?

12. TPS
Nyt pitäisi olla kai kasassa Jortikan näköinen joukkue? Hyökkäys on yhtä tehottoman oloinen kuin viime kaudella ja Jortikan ainoa keino tehojen löytymiseksi taitaa olla tulevallakin kaudella organisaation haukkuminen. Kaksi isoa nimeä peräpäähän ei riitä, sillä kilpailijoiden hyökkäyksestä löytyy edes hieman mielikuvitusta. Katastrofikausi, Jortsun potkut erittäin lähellä.
Ongelmia: Jortikka, heikko hyökkäys. Miten kokeneet jyrät alkavat nappia painamalla pelaamaan Jortikan alaisuudessa hyvin?

13. SaiPa
SM-liigassa onnistuneiden ruotsalaisten lista on melko lyhyt. Nyt SaiPa yrittää paikata menetyksiä ruotsalaisilla, joka on melkoista riskipeliä. Sama homma kuin Ässillä ja Jypillä: todella monen on pelattava todella hyvin, jotta menestystä tulisi.
Ongelmia: miten Mälkiä onnistuu käsittelemään uutena tilanteena eteen tulevia tappioputkia ja miten seurajohto suhtautuu epäonnistuviin "vahvistuksiin".

14. Kalpa
Hämäläinen, Qvist, Tuppurainen, K Kenig, Huohvanainen, Salonen, Kiiskinen, Ahosilta, Kaartinen, Vidgren. Siinä viime kauden KalPan hyökkäyspään nimiä. Ja samat nimet jatkavat melko isoissa rooleissa. Kahden kanukin olisi pelattava uskomaton kausi, jotta tavoitteena voisi olla joku muu kuin karsinnat. Tähän kun päälle lisätään liigan huonoin puolustus, voi tuleva karsintavastus jo ajoissa tutkailla tulevaa vastustajaansa.
Ongelmia: joukkueen rakenne, miksi ollaan liigassa jos ei kyetä hankkimaan liigatasoisia pelaajia?
 

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Heitänpä tähän tällaisen pistesysteemin, eli arvioin joka joukkueelta viisi osa-aluetta(valmennus, maalivahtipeli, puolustus, hyökkäys, erikoistilannepelaaminen) asteikolla 4-10. Eli maksimipisteet on 50.
Älkääkä sitten heti käykö kimppuun, näähän on vaan mun mielipiteitä.

(valm.,mv, p, h, erik.til.)
1. HPK 10 9 10 9 8 46

2-5.
Lukko 10 9 9 8 8 44
Jokerit 8 9 10 8 9 44
TPS 9 10 9 8 8 44
Kärpät 9 8 8 9 10 44

6. JYP 10 10 9 7 7 43

7. Blues 8 9 8 8 7 40

8. HIFK 8 8 8 7 8 39

9-10.
Ilves 7 9 7 8 7 38
Tappara 7 8 7 8 8 38

11. Pelicans 9 7 6 8 6 36

12. SaiPa 7 8 6 6 8 35

13. KalPa 6 8 6 7 5 32

14. Ässät 5 6 6 7 7 31


Toivottavasti laskin oikein...
 

AceMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Brocchi kirjoitti:
Heitänpä tähän tällaisen pistesysteemin, eli arvioin joka joukkueelta viisi osa-aluetta(valmennus, maalivahtipeli, puolustus, hyökkäys, erikoistilannepelaaminen) asteikolla 4-10. Eli maksimipisteet on 50.
Älkääkä sitten heti käykö kimppuun, näähän on vaan mun mielipiteitä.

(valm.,mv, p, h, erik.til.)

13. KalPa 6 8 6 7 5 32



Toivottavasti laskin oikein...

Pakko sen verran ihmetellä, miten KalPan hyökkäyksestä annat niinkin kovan arvosanan kuin 7. Omasta mielestäni se on 5.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Brocchi kirjoitti:
Heitänpä tähän tällaisen pistesysteemin, eli arvioin joka joukkueelta viisi osa-aluetta(valmennus, maalivahtipeli, puolustus, hyökkäys, erikoistilannepelaaminen) asteikolla 4-10. Eli maksimipisteet on 50.
Älkääkä sitten heti käykö kimppuun, näähän on vaan mun mielipiteitä.

(valm.,mv, p, h, erik.til.)
1. HPK 10 9 10 9 8 46

2-5.
Lukko 10 9 9 8 8 44
Jokerit 8 9 10 8 9 44
TPS 9 10 9 8 8 44
Kärpät 9 8 8 9 10 44

6. JYP 10 10 9 7 7 43

7. Blues 8 9 8 8 7 40

8. HIFK 8 8 8 7 8 39

9-10.
Ilves 7 9 7 8 7 38
Tappara 7 8 7 8 8 38

11. Pelicans 9 7 6 8 6 36

12. SaiPa 7 8 6 6 8 35

13. KalPa 6 8 6 7 5 32

14. Ässät 5 6 6 7 7 31


Toivottavasti laskin oikein...

Nyt on AIVAN pakko ihmetellä että miten edes puusilmäisin hämeenlinnalainen? voi antaa HIFK:lle noin heikot pisteet etenkin puolustuksessa. Hyökkäyskin olisi mielestäni vähintään kasi mutta sen seiskan vielä sulatan mutta siis mitä helvettiä!? Narreilla puolustus KYMPPI!? Ja meillä kasi!?!?

Haluaisin ihan asiallisesti kysyä että oletko vakavasti sitä mieltä että JYPillä on kovempi puolustus kuin HIFKillä? Ja että HPK:lla kymppi...joopajoo... Juu anteeksi kun nyt heti kävin kimppuusi, mielipiteitähän ne on nuokin mutta jos tuollaista suoltaa niin olisi melkoinen perustelu paikallaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
BigRedCat kirjoitti:
Nyt on AIVAN pakko ihmetellä että miten edes puusilmäisin hämeenlinnalainen? voi antaa HIFK:lle noin heikot pisteet etenkin puolustuksessa. Hyökkäyskin olisi mielestäni vähintään kasi mutta sen seiskan vielä sulatan mutta siis mitä helvettiä!? Narreilla puolustus KYMPPI!? Ja meillä kasi!?!?

Haluaisin ihan asiallisesti kysyä että oletko vakavasti sitä mieltä että JYPillä on kovempi puolustus kuin HIFKillä? Ja että HPK:lla kymppi...joopajoo... Juu anteeksi kun nyt heti kävin kimppuusi, mielipiteitähän ne on nuokin mutta jos tuollaista suoltaa niin olisi melkoinen perustelu paikallaan.

Ei kai kukaan voi ottaa listaa vakavasti jossa Tapparan puolustus(etukäteen joukkueen selvästi vahvin osa-alue ja liigan kärkipäätä) saa 5 huonoimman arvosanan. Tämä siis ihan vain esimerkkinä.

Vertailun vuoksi Jokereiden puolustus saa kympin näillä nimillä:

Hagelberg, Pulkki, Kuparinen, Kalteva, Kankaanperä, Kantee, Latvala, Tuulola, Lepistö ja Järventie. Samaan aikaan Tapparan puolustus koostuu Kauppisesta, Henrysta, Koistisesta, Mäntymaasta, Aallosta, Mäntylästä, Pukasta, Iivosesta, Clarkesta, Grönvallista ja Malkamäestä.

Tuossa sitten löytyy tietenkin selkeä 3pisteen ero.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämmoista lottoa...

1 HPK: Valmennus ja uusista säännöistä ehkä eniten hyötyvä taitava ja liikkuva materiaali vie runkosarjassa piikkipaikalle.

2. Kärpät: Hyökäys edelleen liigan eliittiä. Puolustus suhteessa hieman heikompi, mutta kärkijoukkue ilman muuta.

3. Ilves: Hyökkäykseen kaksi loistoketjua ja pari ei niin hyvää ketjua, mutta liigan parhaimmistoa kokonaisuudessaan. Puolustus näyttää heiveröisemmältä, mutta Piri on joukkuepuolustuksen velho, joka osaltaan kompensoi materiaalia.

4. Tappara: Liigan paras ja nimekkäin puolustus. Hyökkäys huutaa maalintekijöitä. Uraman valmennus mietityttää.

5. HIFK: Hyvä puolustus ja ehkä kolme hyvää hyökkääjää. Kiben paluu kotiin on todellinen onnenpotku punapaidoille. Hyvä valmennus.

6. Lukko: Vahvistunut joukkue kokonaisuudessaan ja valmennus keväällä näytti kivikovan tasonsa.

7. Pelicans: Nuoret jannut Santavuoren ja Salmelan johdolla nousevat parrasvaloihin. Valmennuskolmikko on saanut kurinalaisuutta koko tekemiseen. Materiaali levein sitten vuoden 2002.

8. Jokerit: Koko organisaatio puristaa mailaa ja pelaa toisen kauden alle potentiaalinsa.

9. TPS: Jortikka saa tammikuussa kenkää ja uusi valmennus saa Jortsun tuhoamaa itsetuntoa pelaajiin ja sääliviiva ylittyy vasta helmikuussa.

10. Saipa: Nappikausi materiaaliin nähden ja sääleissä kohtaavat Pelsut.

11. Ässät: Valmennus ei saa auktoriteettia joukkueeseen nähden ja kausi on rikkinäistä pelailua sekä tyhmiä jäähyjä solkenaan. Sääli, sillä viime kauden ässä pelasi hokia miun maun mukkaan.

12. JYP: Liigan paras maalivahtikaan ei auta tämän korkeammalle.

13. Blues: Heikkilä ei saa haluamiaan pelimerkkejä ja kausi päättyy floppiin sekä makkarakeisari luopuu lelustaan.

14. KalPa: Jää niukasti jumboksi, vaikka pelaakin edellistä paremman kauden.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
eagle kirjoitti:
Ei kai kukaan voi ottaa listaa vakavasti jossa Tapparan puolustus(etukäteen joukkueen selvästi vahvin osa-alue ja liigan kärkipäätä) saa 5 huonoimman arvosanan. Tämä siis ihan vain esimerkkinä.

Vertailun vuoksi Jokereiden puolustus saa kympin näillä nimillä:

Hagelberg, Pulkki, Kuparinen, Kalteva, Kankaanperä, Kantee, Latvala, Tuulola, Lepistö ja Järventie. Samaan aikaan Tapparan puolustus koostuu Kauppisesta, Henrysta, Koistisesta, Mäntymaasta, Aallosta, Mäntylästä, Pukasta, Iivosesta, Clarkesta, Grönvallista ja Malkamäestä.

Tuossa sitten löytyy tietenkin selkeä 3pisteen ero.
No turha mitään arvioita on ruveta teilaamaan kun koko kausi ei ole edes alkanut. Vai kuka uskalsi ennen viime kauden alkua uskoa että HIFK tekee runkosarjassa eniten maaleja yhdessä Kärppien kanssa?

Itse uskon mielelläni tuon Jokerien kympin, mutta tietysti suhtaudun siihen kriittisesti. Mutta turha nyt mistään arvioista on ruveta hernettä vetämään nenään. Se on sitten eri asia mitä sanoo sen jälkeen kun näytöt on jo annettu (harkkapelejä en pidä näyttönä).

Se on kiva heitellä erilaisia arvioita tulevasta kaudesta, ja kauden jälkeen todeta, miten ne ovat menneet pieleen. Saa kai sitä epätodennäköisiäkin asioita veikata. Veikkaan, että minut olisi naurettu suohon, jos olisin ennen viime kauden alkua vihjannut jossain sivulauseessa Ässien pelaavan finaalissa.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Js11 kirjoitti:
12. Ässät
Kivenmäki, Kuusela ja Häppölä tekevät minkä pystyvät. Maalivahti ja puolustusosastojen nimet vetävät hiljaiseksi..

13. Saipa
Vähän kuin ässät mutta ilman ykköskenttää.
AceMan kirjoitti:
13. SaiPa. Tiukka taistelu KalPan kanssa liigajumbon paikasta. Välttää kuitenkin viimeisen sijan kovana kotijoukkueena. Jokainen osa-alue heikko.
Sanokaa hyökkäystä ja puolustusta huonoksi ihan rauhassa mutta SaiPan maalivahtiosaston väittäminen heikoksi osoittaa täydellistä tietämättömyyttä ja "mielikuvaanalysointia".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös