Joukkueiden kokoerot

  • 4 237
  • 19

Kapo

Jäsen
Lueskelin tuossa huvikseni joukkueiden pelaajalistoja, ja huomioni kiinnittyi toimituksen ystävällisesti laskemiin pituus- ja painokeskiarvoihin. Joukkueiden kokoonpanot tulevat toki vielä elämään, mutta ainakin tässä vaiheessa SM-liigan mikkihiirijengin leimasta pitää tiukasti kiinni TPS (ylläri). Tepsin keskipituus on vain 180,4 Cm ja paino 82,8 Kg. Ero suurimpaan, Tapparaan on häkellyttävä. Tapparan keskiarvot ovat 185,2 ja 88,4. eli noin 5 senttiä ja 6 kiloa isompia pelureita keskimäärin. Viime kaudella tilanne taisi olla about samanlainen ja silti tepsi voitti, mutta mitä mieltä olette, kuinka tärkeää koko nykykiekosssa on? mitä etuja, mitä haittoja?
 

JanJ

Jäsen
Keskustelu lähti väärille raiteille joten siivosin "hieman".

Mutta alkuperäiseen aiheeseen:
Itse pidin Ässien tyylistä silloin kun joukkueessa oli nykoppit ja muut. Eli isoja rymisteleviä ukkoja.
Taito ei kuitenkaan kovin paljoa Ässien mittakaavassa kärsinyt,
koska rahaa mihinkään staroihin ei muutenkaan ollut.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joukkueiden keskipituuksien ja -painojen laskeminen pelaajaluettelosta ei anna välttämättä kovin hyvää kuvaa siitä, mitkä ovat joukkueen ns. pelaavan kokoonpanon keskimitat. Ainakin Kärpillä on pelaajaluettelossa kuusi kentällistä pelaajia, joista useat eivät tule pelaamaan montaa peliä edustuksessa.

Pitääpä laskea myöhemmin Kärppien keskipituus, -paino ja -ikä niiden pelaajien osalta, jotka mahtuvat neljään ensimmäiseen kentälliseen. Olisi mielenkiintoista vertailla, mikäli muiden joukkueiden kannattajat tekisivät samoin.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minä minä minä...

Toivottavasti Lare ei pahastu. Minun laskelmieni mukaan oli Kärppien kaikkien neljän kentän kenttäpelaajien keskipituus 182,5 cm ja paino 86 kg (JA: sopimuspelaajat 182,6 cm/84,7 kg). Puolustajat 185 cm/87 kg ja hyökkääjät 180,8 cm/84 kg. JKL:n mukaan Kärppien viimekauden vastaava koko joukkueen keskiarvo oli 181,2 cm ja 85,5 kg eli Kärpät ovat viime kautta hiukan kookkaampi kiekkoporukka.

Enpä ole koskaan niin älyttömän tarkkaan seurannut näitä pituus/paino –juttuja, että pitäisin sitä kaikista ratkaisevampana asiana. Sen minkä pituudessa häviää, täytyy luonteella ja asenteella paikata; niin sen täytyy olla.
 

Profeetta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jokaisella valmentajalla on omanlaisensa pelitapa. Esimerkiksi J.Rautakorpi on alusta asti rakentanut Tapparaa itsensä näköiseksi joukkueeksi.
Rautakorven filosofian mukaanhan puolustajiin käydään kiinni jo ylhäällä ja kovia taklauksia jaetaan aina kuin se vain on mahdollista.
Onkin mielestäni täysin luonnollista,että Tappara etsii isoja ja fyysisiä pelaajia. Vaikea on vastustajaa järkyttää kovilla niiteillä, jos joukkuueessa pelaa 20 Kimmo Rintasta.

Toisaalta niinkuin viimekausi osoitti veti tepsin taitokiekko (mielestäni eri asia kuin neitikiekko) pidemmän korren finaaleissa.

Eli kukin taaplaa tyylillään.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Koon merkitys

Kyllähän koolla on merkitystä. Jos pelaajilla ei ole muita eroja kuin koko, kookkaampi on aina parempi. Ihannepelaajahan on iso, nopea ja taitava (kuten esim. Teemu Selänne). Käytännössä kaikki pelaajat, joissa nuo kolme ominaisuutta yhdistyvät, pelaavat NHL:ssä. Niinpä lähes kaikilla SM-liigapelaajilla (ja useimmilla NHL-pelaajillakin) on selkeitä puutteita jollakin noista osa-alueista.

Lähinnä joukkueen pelaajamateriaalin vahvuudet ja heikkoudet vaikuttavat siihen, millä tavalla joukkueen kannattaa pelata. Isokokoinen joukkue voi suunnitella sellaisen pelitavan, jossa joukkueen koosta on hyötyä. Pienikokoinen joukkue joutuu puolestaan valitsemaan sellaisen pelitavan, jossa koolla on mahdollisimman vähän merkitystä. Jääkiekkoa voi pelata aika monella tavalla, ja monella tavalla voi menestyä.

Suomessa on perinteisesti aliarvostettu kookkaita pelaajia. Eipä tule mieleen yhtään tilannetta kiekkokaukalossa, missä koosta olisi haittaa (no ehkä jäähyjä saattaa tulla helpommin, sillä ison miehen rikkoessa tilanne saattaa tuomarin silmään näyttää rumemmalta). Useinhan mielletään isot pelaajat hitaiksi ja kankeiksi, mutta ongelmahan ei silloinkaan ole iso koko vaan hitaus ja kankeus.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vastinetta

Jaaha...

Täytyy vielä lisätä pelaajan ominaisuuksiin luonteen ja asenteen (henkisesti vahva) lisäksi myös se seikka, että pelaajan pitää olla fyysisesti vahva. Koko ei poissulje sitä, että pienempi kaveri voi olla kuitenkin fyysisesti vahva. Blackhawkin mainitsema kyseinen 183 senttinen ja 91 kiloinen pelaaja ei ole mielestäni iso; kaverin tietäen, sanon että hän on kuitenkin todella vahva (niin henkisesti kuin fyysisesti).

Mitä tämän päivän Tapparaan tulee, niin väitän, että Tappara on ollut aina suht iso porukka. Tappara kuuluu imagoltaan esim Ässien, JoKP:ien ja HIFK:in kaltaiseen joukkoon, jota on aina pidetty isokokoisena porukkana. (Tässä tapauksessa aina = 90-luvulta lähtien.) Tappara on Rautakorven Jukalle ollut siitä otollista maaperää, että hänen ei ole tarvitsenut ryhtyä tekemään mitään imago- tai muutakaan suurempaa muutosta Tapparan pelaajamateriaalin vs. maineen suhteen. Kyllä minulla on ollut se käsitys jo pitkään, että Tappara on isokokoinen joukkue.

Mitä änäriin tulee, niin siellä on kaikki suurta. En tunne NHL-kiekkoa niin hyvin, että voisin siitä ryhtyä enempää väittelemään. Änärissä on (ainakin tarkoituksena kerätä) kaikki maailman parhaimmat pelaajat pelaamaan samaan sarjaan. Mutta siitä huolimatta varmaan sielläkin pelaajien tärkeimmät ominaisuudet ovat henkinen ja fyysinen vahvuus. Yksistään isosta koosta ei välttämättä ole mitään hyötyä, ilman näitä (henkinen ja fyysinen vahvuus) ominaisuuksia. Olisikin kiva tietää, että miten NHL:än pienikokoisimmat joukkueet pärjäävät kilvoittelussa Stanley Cupista. Ainakin TPS on Suomessa hyvin pärjännyt...

Joukkueen menestys on kiinni pitkälti oikeasta kombinaatiosta: joukkueessa pitää olla johtajuutta, taitoa, teknistä ja taktista ominaisuuksia ja pelisilmää. Jos näitä ei ole, ei koosta ole hyötyä. Hyvin menestyneissä joukkueissa on tuokin seikka tullut hyvin esille.

Aika kapeakatseisesti Blackhawk kirjoittaa: "Isokokoinen joukkue <u>voi suunnitella</u> sellaisen pelitavan, jossa joukkueen koosta on hyötyä. Pienikokoinen joukkue <u>joutuu puolestaan valitsemaan</u> sellaisen pelitavan, jossa koolla on mahdollisimman vähän merkitystä." Hmm... Miksi asia ei voisi olla näin, että <B>"Pienikokoinen joukkue <u>voi suunnitella</u> sellaisen pelitavan, jossa nopeudesta, taidosta ja älystä on hyötyä. "</B>. Kyllä se pärjääminen on taidosta ja muista ominaisuuksista kiinni, se jengi voittaa, kumpi on parempi.

Blackhawk väittää, että "Suomessa on perinteisesti aliarvostettu kookkaita pelaajia.". Todellakin, minunkin mielestä näin on. Suomalainen juniorikaarti on esim. amerikkalaista tai venäläistä pienempää. Varmaan johtuu suomalaisesta väestörakenteesta (tms.), mutta varmaan johtuu myös siitä, että välttämättä suomalaisseuroissa (valmentajat) ei jakseta tehdä töitä riittävän paljon isokokoisten junioreiden kanssa. Valmentajat menevät siitä läpi, mistä aita on matalampi. Pienempiä kavereita on helpompi valmentaa, kun opit menevät helpommin perille. Isokokoiset pojathan ovat tunnetusti vähän yksinkertaisempia... tehän tiedätte sen, niitä ei jaksa kouluttaa, kun ne kovapäiset eivät kuitenkaan mitään opi. Uskoakseni kuitenkin, nykyään varmaan enemmänkin keskitytään isokokoisten ja lahjakkaiden pelaajien valmentamiseen kuin joskusn aiemmin.


Lopuksi myönnän, että koolla on se merkityksensä. Sitä en loppuun saakka kiellä, mutta tässä tapauksessa haluan tuoda esille asian toisen puolen.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK keskipituus sekä paino taisi pudota kun Huuko sekä Goljat lähtivät:D :D :D
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pelaajien koosta

Mielestäni koolla on merkitystä. Tietysti riippuu siitä, mitä koolla tässä tarkoitetaan, sillä pelaajat käyttävät kokoansa erilailla hyväkseen; joku käyttää sitä fyysiseen peliin, joku puolustukseen (ulottuvuus - vaikeampi kiertää) ja joku taas kiekon suojaamiseen.

Fyysisestä isokokoisesta pelaajasta yksi hyvä esimerkki on Vancouver Canucksien Todd Bertuzzi ja toinen New Jersey Devilsien Scott Stevens - molemmat runnovat vastustajia sellaisella raivolla, että nämä etsivät pelin jälkeen pitkään omaa bussiaan.

Ulottuvasta pelaajasta kaksi hyvää esimerkkiä ovat St. Louisin Chris Pronger tai San Josen Mike Rathje - yritä siinä sitten kiertää kun kavereiden käsien leveys on yli kaksi metriä, eivätkä he häviä luistelussa - ainakaan yleensä.

Hyökkääjistä kokoansa osaa hyödyntää kiekon suojaamiseen erittäin hyvin vaikkapa Toronton Mats Sundin - yritä nyt ottaa siinä kiekkoa pois kun kaveri tulee Sundinin nopeudella, tekniikalla ja koolla vastaan ja suojaa mailalla kaukana sivulla kulkevaa kiekkoa - pitäisi olla teleskooppimaila käytössä.

Pienempi kokoiset pelaajat eivät pysty käyttämään kokoaan kunnolla hyväkseen. Usein kuullaan sanottavan, että he liikkuvat paremmin. Joskus näin onkin, mutta isompi pelaaja myös näyttää hitaammalta, koska raajojen liikeradat ovat pidemmät ja siksi esim. luistelun potkujen toistot harvemmassa. Nämä luistelun potkujen toistot eivät vaan anna oikeaa kuvaa pelaajan liikkumisesta. Luistelutekniikka on tärkein, toinen tärkeä asia on potkuun käytetty voima ja vasta kolmantena tulee luistelu potkujen tiheys. Pitää muistaa, että kuitenkaan millään kaukalon kiertämisellä (yksi NHL ottelun taitokisan muodoista) ei pelitilanteissa tee mitään. Se mittaa kyllä nopeutta, mutta luistelu koostuu paljon muustakin kuten tasapainosta, kiihtyvyydestä ja ketteryydestä - siis siitä kuinka hyvin pelaaja osaa käyttää luistelua hyväkseen.

Pienempi kokoisten pelaajien pitää pärjätäkseen olla todella kovia luonteeltaan ja tahdoltaan, jotta he voisivat menestyä huipulla. Tälläisiä pelaajia on onneksi olemassa - erilaisuus on pelkästään positiivista - ja yksi tälläinen pienemmän kokoinen pelaaja, joka pelaa huipulla on New York Rangersien Theoren Fleury. Harvoin näkee kenenkään pelaajan pelaavan samalla intensiteetillä kuin tämä "taskumatti" pelaa.

Pieni koko ei siis sulje menestystä huipulla, mutta se vaikeuttaa sitä paljon. On paljon esimerkkejä pienikokoisista pelaajista, jotka ovat olleet junioreina huippuja, koska silloin heillä riitti pelkät luistelutaidot ja tekniikka dominoimaan peliä, mutta huipulle tarvitaan muutakin. Jollei kokoa ole suotu tarpeeksi, tahtoa ja luottamusta omiin kykyihinsä on pakko olla enemmän kuin isommilla pelaajilla, joille on annettu tämä erittäin arvokas lahja.

Mitä tulee sitten suomalaisiin isoihin pelaajiin ja heidän kehityksensä hidastumiseen, niin suomessa ei mielestäni vieläkään riittävästi ymmärretä sitä asiaa, että isokokoisemman pelaajan motoriikka ja liikeradat suhteessa voimaan kasvavat hitaammin kuin pienemmillä pelaajilla. Valmentajat hakevat tietysti voittoa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja usein tämä paras mahdollinen kokoonpano koostuu juniori-iässä pienistä, taitavista, mutta heikon "up siden" omaavista pelaajista, jotka pärjäävät kyllä junioritasolla, mutta huipulla harvojen usko ja tahto loppuvat ja urasta tulee useimmiten melko lyhyt.

Isokoisten pelaajien kehitys on hitaampaa, mutta kärsivällisellä työllä ja ajan kanssa heistä saadaan jalostettua todellisia timantteja, joiden mahdollisuudet päästä ja pysyä huipulla ovat paremmat. Pitää muistaa puhuttessa isokokoisista pelaajista, että heille on juniorina annettu "rakennusmaa", joka pitää saada myöhemmin valmiiksi. Pelkästä isosta koosta ei ole hyötyä fyysisessä pelissä, ellei kehon ympärille saada tarvittavasti voimaa. Tarvittavalla voimalla tarkoitan, että pelaajan ei suinkaan tarvitse vetää jalkakyykystä 250:ntä kiloa tai penkiltä 170:ntä. Jääkiekko ei ole kehonrakennusta, riittää kun omaa sellaisen määrän voimaa, jolla pystyy hallitsemaan kehoaan optimaalisesti ja pärjää kaksintaisteluissa. Tekniikka ja ns. lajivoima auttaa niissä enemmän kuin puhdas salivoima, jota monet tuntuvat jostain syystä edelleen hankkivan. NHL:ssä pelasi aikanaan puolustaja Craig Ludvig (lopetti vuonna 1999), joka oli äärimmäisen hyvä nimenomaan lajivoimassa. Hän ei ollut joukkueensa vahvimpia pelaajia puhtaan voiman testeissä, mutta itse pelissä (siis siellä missä sitä tarvitaan) hän oli sitä.

NHL:ssä pelaajien kokoa kuvataan sanalla 'size' joka suomeksi tarkoittaa suoraan käännettynä kokoa, mutta NHL:ssä se merkitsee vähän eri asiaa.
'Size' tarkoittaa nimittäin kuinka hyvin pelaaja käyttää kokoaan hyväkseen. Edellinen esimerkkini Theo Fleurysta kuvaa tätä hyvin; Fleury on nimittäin jopa hyödyllinen joukkueelle nimenomaan fyysisen pelin kautta - vaikea uskoa tätä 167 senttisestä pelaajasta - , mutta se tahto ja se kovuus, millä tämä pelaaja tilanteisiin menee, tietää vastustajalle aina vaikeuksia.

Entäpä tämä otsikon aihe, eli kuinka paljon joukkueiden keskipituudet ja keskipainot kertovat joukkueista? Ne kertovat mielestäni sen erittäin huonosti. Jo pelkästään se, että joukkueen keskikokoon vaikuttavat liian monen pelaajan koko - sellaistenkin jotka tuovat kokoa tilastoihin, mutta eivät kaukaloon - aiheuttaa tilastoharhan. Enemmän pitäisikin miettiä sitä minkä kokoisia pelaajia joukkue peluuttaa ja vielä enemmän sitä, kuka pelaa paljon, kuka vähän (= kuka on kentällä, kuka penkillä).

St. Louisin NHL joukkueessa tästä on hyvä esimerkki. Heidän tähtipuolustajansa Chris Pronger pelaa ottelussa usein jopa yli 30 minuuttia, eli puolet peliajasta. Pronger on NHL ehkä paras puolustaja, ja hän on 198 senttinen, 105 kiloinen järkäle. Kun tämän kokoinen fyysinen pelote on kentällä puolet peliajasta, on selvää, että vastustajan on erittäin ikävää pelata puolet ottelusta. Ja mainittakoon, että St. Louisin pelatessa kotonaan, heidän valmentajansa Joe Quenneville - itsekin muuten entinen NHL puolustaja - laittaa Prongerin kentälle lähes aina kun vastustaja peluuttaa parasta ketjuaan.
St. Louisilla on siis isokokoinen tähtipelaaja, joka tuo fyysistä kokoa kentälle usein ja ehkä juuri siksi kukaan ei halua kohdata tuota joukkuetta.

Prongerin kanssa toisessa äärilaidassa pelaa näitä pelaajia, jotka lisäävät joukkueen kokoa tilastoissa, mutta eivät juurikaan itse pelin sisällä. Siis siellä, missä koosta nimenomaan on jotain hyötyä. Juuri näiden kahden seikan vuoksi mielestäni tulisikin miettiä sitä, kuinka paljon isokokoiset pelaajat todellisuudessa lisäävät joukkueen kokoa, eli kuinka paljon näitä käytetään.

Entäpä miten pelaajien koko vaikuttaa turnauksissa (olympialaiset, MM-kisat) ja entä taas sarjassa? (otan jälleen esimerkin NHL:stä, sillä siellä kauden pituus ja pelitahti näkyy selvemmin).

Erilaisissa turnauksissa pelaajien koko ei ehdi vaikuttamaan pienempi kokoisia pelaajia vastaan kovinkaan paljon. Turnaukset kestävät niin vähän aikaa ja pelataan niin tiheään tahtiin, että fyysinen rasittavuus mitataan usein pelkän kuntotekijän avulla. Useinhan käy niin, että isokokoisilta pelaajilta energiavarastot tyhjenevät nopeammin ja pelaajat väsyvät täten nopeammin kuin pienemmän kokoiset pelaajat, joiden nestetankkaus ja palautuminen on nopeampaa.

Sensijaan pitkässä sarjassa riittävän pitkiä lepotaukoja tulee riittävästi ja isokokoiset pelaajat ehtivät palautua paremmin. NHL:ssä pelkkään matkustamiseen käytetty aika on moninkertainen SM-liigaan nähden ja matkojen aikana palautuminen onnistuu edes jotenkin - vaikkakin matkustelu on henkisesti rasittavaa.

Pienempi kokoiset pelaajat puolestaan kärsivät NHL kauden aikana usein pelin aiheuttamasta rasituksesta nimenomaan fyysisessä mielessä. Peli on kovaa ja joskus armotontakin, eikä isokokoisten, hyvän taklaamis-tekniikan osaavien pelaajien taklaukset tee keholle koskaan hyvää. Loukkaantumisia sattuu usein - toki myös isokokoiset pelaajat loukkaantuvat, mutta eivät yhtä helposti - ja keho on kipeänä jo valmiiksi kun pitäisi aloittaa jo uusi ottelu. Tässä kysytään pelaajien henkistä kanttia ja vahvuutta; Ellet ole valmis maksamaan kovaa hintaa pelaamisesta maailman parhaassa sarjassa, palaat eurooppaan tai hautaudut farmiin.

NHL:ssä suositaan nykyisin paljon isokokoisia pelaajia ja ehkä yllä oleva tekijä on yksi syy siihen. Toinen on kaukalon koko, joka pohjois-amerikassa on pienempi. Isokokoisten pelaajien mahdollisuus käyttää kokoaan paremmin hyväkseen kasvaa pienessä kaukalossa, koska tilaa on vähemmän. NHL:n scoutit tarkkailevat pelaajia paljon ja he tuntevat pelin - eivät he turhaan suosi isokokoisia pelaajia.

Yhteenvetona; Koosta on paljon hyötyä pelin eri osa-alueilla, mutta myös pienemmillä pelaajilla on mahdollisuutensa jos henkinen kantti ja tahto riittää. Keskipituuksien ja keskipainojen sijaan tulisi miettiä sitä, kuinka paljon joukkeet todella käyttävät isokokoisia- ja kuinka paljon pienikokoisia pelaajia. Lajivoima on eri asia kuin salivoima, turnauksissa pelaajien koko ei ole niin merkittävää kuin pitkässä sarjassa.

Tuli vähän pitkä kirjoitus, mutta toivottavasti jaksoit lukea sen läpi.
;)
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Re: Vastinetta

Viestin lähetti Kh
Aika kapeakatseisesti Blackhawk kirjoittaa: "Isokokoinen joukkue <u>voi suunnitella</u> sellaisen pelitavan, jossa joukkueen koosta on hyötyä. Pienikokoinen joukkue <u>joutuu puolestaan valitsemaan</u> sellaisen pelitavan, jossa koolla on mahdollisimman vähän merkitystä." Hmm... Miksi asia ei voisi olla näin, että <B>"Pienikokoinen joukkue <u>voi suunnitella</u> sellaisen pelitavan, jossa nopeudesta, taidosta ja älystä on hyötyä. "</B>. Kyllä se pärjääminen on taidosta ja muista ominaisuuksista kiinni, se jengi voittaa, kumpi on parempi.

Olisin toki voinut kirjoittaa noinkin. Jos pienikokoisempi joukkue on isokokoista vastustajaansa nopeampi, taitavampi ja älykkäämpi, tottakai se rakentaa pelinsä noiden vahvuuksiensa pohjalle. Mutta kun näin ei välttämättä aina ole, sillä eivät nopeus, taito ja äly ole koosta kiinni. Ei pienempi pelaaja automaattisesti ole isompaa nopeampi, taitavampi ja älykkäämpi. Usein voi olla päinvastoinkin.

Näkisin että isosta koosta on aina hyötyä (siinä kuin nopeudesta, taidosta tai älystäkin), vaikka se onkin vain yksi menestykseen vaikuttava osa-alue. Koon mukanaan tuomat hyödyt ovat erityisesti ulottuvuus ja massa (satakiloisen hyökkääjän siirtäminen maalin edestä sääntöjen sallimin keinoin on monelle pakille toivoton tehtävä). Voimaakin voi isolla pelaajalle olla pientä enemmän, mutta tästäkin on poikkeuksia.

Pelitavasta vielä:
Ainahan pelitapa yritetään suunnitella niin, että pelaajamateriaalin vahvuudet korostuisivat ja heikkoudet jäisivät piiloon. Jos koon puute on heikkous, koon merkitystä yritetään omalla pelitavalla vähentää. Ihan vastaavasti kuin jonkin muun heikkouden omaava joukkue yrittää vähentää oman heikkoutensa merkitystä.

NHL:ssä trendi on jo pitkään ollut se, että entistä ennakkoluulottomammin on mukaan otettu myös pieniä pelaajia, jos heillä on ollut muita avuja, joista on katsottu olevan joukkueelle hyötyä. Esimerkiksi vielä 70-luvulla Theoren Fleuryn kokoisen rääpäleen olisi ollut turha haaveillakaan NHL-paikasta.

Vaikka tässä puhunkin isokokoisten pelaajien aliarvostuksesta, en silti pidä täysin järkevänä Philadelphia Flyersin tapaa rakentaa joukkuetta. Ainakin vielä pari vuotta sitten pääsyvaatimuksena joukkueeseen tuntui olevan iso koko, sillä porukassa oli jossakin vaiheessa peräti seitsemän yli satakiloista hyökkääjää. On usein haitaksi, jos koko materiaali on samasta puusta veistetty. Eri rooleihin kaivataan kuitenkin erityyppisiä pelaajia. Nyt Flyers on näköjään kokovaatimuksesta tinkinyt, kun jopa Jeremy Roenick kelpuutettiin mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Re: Re: Vastinetta

Viestin lähetti blackhawk


Ei pienempi pelaaja automaattisesti ole isompaa nopeampi, taitavampi ja älykkäämpi. Usein voi olla päinvastoinkin.

Näin on lähes aina, montako huipputaitavaa yli 190-senttistä pelaaja pelaa NHL:ssä? Lemieux, Jagr ja Forsberg ovat kenties pidempiä Darius Kasparaitis, joka on yksi liigan parhaista taklaajista, mutta yleensä kaikkein vahvimmat pelaajat ovat kookkaita ja kaikkein taitavimmat pieniä. Esimerkkejä löytyy varmasti molempiin suuntiin, mutta pienemmät pelaajat ovat pääsääntöisesti isompia taitavampia ja isommat puolestaan vahvempia.
 

rtvaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
JoukkueidenKokoerot

Joo ....


Onko sillä koolla merkitystä?

Verrataanpa vaikka edelliseen kauteen.

Kaksi pienintä joukkuetta olivat TPS ja Kärpät.

---> yhteenlaskukaava 1+4=5

Viisi on heidän saavuttamansa virhepistemäärä.

Kaksi suurinta olivat (käsittääkseni) Tappara ja Ässät.

----> yhteenlaskukaava 2+13=15

Viisitoista on heidän saavuttamansa virhepistemäärä.


Eli, mielestäni, olisi järkevämpää puhua jatkuvasta liikkeestä kuin koosta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi otit Kärpät ja Ässät mukaan ?? TPS oli ykkönen ja Tappara kakkonen eli pieni ja iso, molemmilla tulee toimeen. Koolla ei ole merkitystä vaan sillä miten sitä käytetään ( peluutetaan ).
 

rtvaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hmmm

Joo ...

Sitähän juuri tarkoitin. Koolla ei ole merkitystä.

Joku filosofi sanoi: "Ei se mihen koko, vaan tahdon."
 

rtvaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kooholle

Joo ...

Hieno kirjoitus sinulta!

NHL:ään vaan menee vuosi vuodelta pieniä eurooppalaisia.
Ja enenevässä määrin.

Miksi?

Hah.

Minun väittämäni on, että - ei rahassa mittatuna - mutta muuten: Eurooppalainen kiekko on jo mennyt ohi pohjoisamerikkalaisesta jo kymmenen vuotta sitten.

Säännöt on luusereita varten.
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Abu kirjoitti:
<i>Näin on lähes aina, montako huipputaitavaa yli 190-senttistä pelaaja pelaa NHL:ssä? Lemieux, Jagr ja <b>Forsberg</b> ovat kenties pidempiä Darius Kasparaitis, joka on yksi liigan parhaista taklaajista, mutta yleensä kaikkein vahvimmat pelaajat ovat kookkaita ja kaikkein taitavimmat pieniä. Esimerkkejä löytyy varmasti molempiin suuntiin, mutta pienemmät pelaajat ovat pääsääntöisesti isompia taitavampia ja isommat puolestaan vahvempia. </i>

Forsberg on Coloradon sivujen mukaan 183 cm.
Toisekseen yli 190 senttiset pelaajat eivät ole niinkään yleisiä kuten monet ehkä kuvittelevat, joten ei siellä "huipputaitaviakaan" ole niin paljon kuin pienempien joukossa. Minkä mittainen sitten lasketaan pitkäksi? Minä olen 186 senttiä ja harvoin joudun katselemaan ylöspäin (ei ole ego-ongelma).


rtvaix, sanoit: <i>Eli, mielestäni, olisi järkevämpää puhua jatkuvasta liikkeestä kuin koosta.</i>"

Paljon puhuttu 60 minuutin paine oli Kärpillä kateissa kun Tampereella laidat ryskyi niin Ilveksen kuin Tapparankin toimesta. Kuinkas monta pistettä Hakametsästä haitte? :)


nuckhediltä oikein pätevä kirjoitus!
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti ippe
Paljon puhuttu 60 minuutin paine oli Kärpillä kateissa kun Tampereella laidat ryskyi niin Ilveksen kuin Tapparankin toimesta. Kuinkas monta pistettä Hakametsästä haitte? :)

Niinku Tappara ja Ilves oli parempia ku me, niin siksi ne voitti.
 

rtvaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Laskuoppi

Joo ...

Muokkaan, alkuperinen:
Paljon puhuttu 60 minuutin paine oli Kärpillä kateissa kun Tampereella laidat ryskyi niin Ilveksen kuin Tapparankin toimesta. Kuinkas monta pistettä Hakametsästä haitte? :)

Muokattu.
Paljon puhuttu. 60 minuutin paine oli Kärpillä kateissa kun Tampereella laidat ryskyi niin Ilveksen kuin Tapparankin toimesta. Kuinkas monta pistettä Hakametsästä haitte? :)


Laske tästä:

3-0
3-0
7-2
4-1
2-0

=======


19-3

Tampereelle.

Olitte ylivoimaisia.

Kuolema kuittaa univelan, ainakin 13.9 Kärpät teurastaa Tapparan - jälleen.
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Re: Re: Re: Vastinetta

Viestin lähetti Abu

Näin on lähes aina, montako huipputaitavaa yli 190-senttistä pelaaja pelaa NHL:ssä? Esimerkkejä löytyy varmasti molempiin suuntiin, mutta pienemmät pelaajat ovat pääsääntöisesti isompia taitavampia ja isommat puolestaan vahvempia.

Tiedätkö miksi tuollainen vaikutelma pienempien taitavuudesta syntyy? Eivät pienet pelaajat automaattisesti sen pienen kokonsa ansiosta ole taitavampia, mutta niitä vähemmän taitavia pieniä pelaajia et näe huippuliigoissa, koska he ovat karsiutuneet pois matkan varrella.

Noilta pois karsiutuneilta pieniltä pelaajilta voit kysyä, oliko koon puutteesta kaukalossa hyötyä vai haittaa, kun samalla taitotasolla olevat isommat pelaajat menestyivät paremmin.

Jaa että 190-senttisiä taitopelaajia NHL:ssä? Vaikkapa Jason Allison, Rob Blake, Ron Francis, Michal Handzus, Jochen Hecht, Aleksei Jashin, Vincent Lecavalier, John LeClair, Mario Lemieux, Trevor Linden, Mike Modano, Petr Nedved, Miroslav Satan, Jozef Stumpel ja Mats Sundin.

Ja nuo ovat nimenomaan sellaisia pelaajia, joita ei ensisijaisesti tunneta fyysisyydestään. Tietysti yli 190-senttisten joukosta löytyy Olli Jokisen kaltaisia floppejakin, muttei se menestyksen puute Jokisellakaan pitkästä varresta johdu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös