Joukkueen rakennus KHL-kaudelle 2014–2015

  • 446 113
  • 1 126

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Irrallinen huomio: Käytännössä kaikissa viimeisimmissä haastatteluissa pelaajat vähintään ohimennen mainitsevat kuulleensa, että tänne on todella hyvä jengi ja kovia pelaajia tulossa. Joko tämä on härskiä vedätystä, outo sattuma, tai sitten ne tietää jotain mitä me ei tiedetä. Aikaisemmilta vuosilta en muista hankintojen kommentoineen muita kuin korkeintaan jo julkaistuja pelaajia.

Vai perus hokijargonia? Jos vaikka Niko Kapanen ja Petteri Wirtanen olisi vielä tulossa, niin nuo kommentit olisivat ihan luonnollisia. En siis pelaajien kommenttien perusteella lähtisi luomaan minkäänlaisia odotuksia.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Vai perus hokijargonia? Jos vaikka Niko Kapanen ja Petteri Wirtanen olisi vielä tulossa, niin nuo kommentit olisivat ihan luonnollisia. En siis pelaajien kommenttien perusteella lähtisi luomaan minkäänlaisia odotuksia.
Voi olla jargoniakin ja siksi en sen kummempia johtopäätöksiä esittänytkään. Kunhan pistin merkille aikaisemmista kausista poikkeavan kaavan haastatteluissa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Voi olla jargoniakin ja siksi en sen kummempia johtopäätöksiä esittänytkään. Kunhan pistin merkille aikaisemmista kausista poikkeavan kaavan haastatteluissa.

Sillä pyritään vaikuttamaan mielikuvaan tulevasta KHL-projektista ja siitä millaista joukkuetta ollaan kasaamassa, toivottavasti sanojen takana on myös totuutta ja joukkue ja pelaajisto tulee olemaan kova.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on oikeasti ihan vitun säälittävää, että toukokuun alussa itketään tässä mittakaavassa, vaikka joukkueesta on vielä aikamoinen siivu julkaisematta. Tuo puolustus on ihan oikeasti nyt jo laadukas KHL:n, jonka voi ihan itse kukin käydä toteamassa, kun tarkastelee muiden joukkueiden puolustuksia. Jos me saamme toimivan pelitavan, niin tuokin puolustus riittää.

Meidän kokoonpanomme ei tule KHL:ssa olemaan niin staattinen, kuin se Liigassa oli, joten tottakai Sillanpääkin on meillä pelaamassa. Se ei silti tarkoita, että mies olisi jokaisessa pelissä kokoonpanossa. Uskokaa tai älkää, mutta joukkueen sisällä tiedostetaan ettei Hahl pysty pelaamaan täyttä kautta. Sillanpää on nimenomaan hyvä alivoimalla, joten on ihan luonnollista, että tätä osaa hänen pelistään mainostetaan.


Ville Leino ja Teemu Selänne itsessään ovat semmoisia kortteja, jotka vähän mutkistavat hommaa, koska molemmat ovat pelaajia, jotka on pakko ottaa, jos se on mahdollista, mutta vielä ei toviin tiedetä onko niin. Kuten on sanottu, niin Jokerit eivät ole julkaisseet vielä yhtään NHL tai KHL pelaajaa, vaikka molemmista sarjoista on meille aivan varmasti joku tulossa.

Meillä on ihan tarpeeksi näitä kaikesta itkeviä minipalleja tällä palstalla, joten olisi oikeasti ihan mukavaa, jos kaikki eivät alentuisi tuolle samalle tasolle. Lupaan itsekkin arvostella joukkuetta, jos se on tämän näköinen vielä kauden alussa, mutta tässä vaiheessa siitä itkeminen on lähinnä idiotismia. Ettehän te nyt voi haukkua naisen pillua löysäksi, jos olette saaneet vain handjobin. Tosin tämän suurimman itkijän tapauksessa edellisen lauseen kaltaiset aktiviteetit tapahtuvat yksin peiton alla bb-kadi body pillow kainalossa, mutta ehkä muut tajuavat mistä puhutaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tämä on oikeasti ihan vitun säälittävää, että toukokuun alussa itketään tässä mittakaavassa, vaikka joukkueesta on vielä aikamoinen siivu julkaisematta.

Se on ihan aiheellista ja ymmärrettävää Kurrin eilen Sillanpäätä koskevaa lausuntoa peilaten.

Totta on että joukkue on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin valmis mutta on älyllistä epärehellisyyttä väittää että joukkueen kannalta kärkijätkien osalta näin avoimena oleva pakka olisi mikään etu. Mitä pidemmälle hankinnat venyy sen vaikeammaksi homma menee. Mennyt kausi on hyvä esimerkki siitä kun työnnettiin pää pensaaseen ja oletettiin ettei laatusenttereiden merkitys olisi pelitavallisesti niin suuri kuin se todellisuudessa oli. Saman virheen toistaminen uudelleen heti seuraavalla kaudella olisi todellista typeryyttä. Onneksi on vaikea uskoa että Westerlund olisi valmis lähtemään KHL:ään noin ohuella sentteriosastolla vaan eiköhän kiekkoproffa osaa vaatia ja haluaa sentteriosaston kuntoon. Se kuinka meidän Kurri ja Vuorinen tuon sitten saa hoidetuksi jää nähtäväksi. Aikaa on vielä mutta ei tässä nyt loputtomasti kuitenkaan ole siihen että jääharjoitukset taas alkaa ja silloin joukkueen pitäisi olla rungon osalta valmis ja kauden aikana sitä voidaan sitten havaittujen puutteiden osalta vahvistaa, mutta valtaosa kärkijätkistä pitää siis silloin olla jo joukkueen mukana.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se on ihan aiheellista ja ymmärrettävää Kurrin eilen Sillanpäätä koskevaa lausuntoa peilaten.

Kurrin lausunnossa ei ole mitään vikaa; Sillanpää on hyvä nelosen keskelle ja varsinkin alivoimalla käyttökelpoinen. En näe tuossa mitään sellaista, minkä takia pitäisi alkaa pillittämään.

Ja kyllä se kärkijätkien hankinta vain venyy, jos katsellaan sellaisia vonkaleita, joiden tavoitteena on NHL, mutta jos sinne ei rahkeet riitä, pelaavat KHL:ssa. Ja näin se pitääkin olla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Totta on että joukkue on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin valmis mutta on älyllistä epärehellisyyttä väittää että joukkueen kannalta kärkijätkien osalta näin avoimena oleva pakka olisi mikään etu. Mitä pidemmälle hankinnat venyy sen vaikeammaksi homma menee. Mennyt kausi on hyvä esimerkki siitä kun työnnettiin pää pensaaseen ja oletettiin ettei laatusenttereiden merkitys olisi pelitavallisesti niin suuri kuin se todellisuudessa oli. Saman virheen toistaminen uudelleen heti seuraavalla kaudella olisi todellista typeryyttä.

Tismalleen samaa mieltä. Parin kuukauden kuluttua markkinat ovat jo tyhjät ja kysynnän ja tarjonnan suhde pahasti vääristynyt.

Onneksi on vaikea uskoa että Westerlund olisi valmis lähtemään KHL:ään noin ohuella sentteriosastolla vaan eiköhän kiekkoproffa osaa vaatia ja haluaa sentteriosaston kuntoon.

Tämä on totta. Viimeksi kun Westerlund valmensi Jokereissa täyden kauden, oli joukkueessa kuusi (Filppula, Eaves, Kerälä, Hahl, Heino, Tyrväinen) sentteriä.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Paljon on täällä narinaa ja marinaa meidän jengistä. Pakisto alkaa nyt olemaan suhteellisen valmis ja on tuollaisenaankin
Jokereilla on täysin riittävä puolustus taistelemaan paikasta pudotuspeleihin. Maajoukkuemiehiä riittää ja SHL:n tähtipuolustaja Gunderson.

Karalahti sai omienkin sanojensa mukaan uuden nosteen uralleen Minskissä, jossa pelasi paljon ykköspakkiparissa. Ongelmat Karalahdella KHL:ssä ovat liikkeen kanssa ovelien ja todella nopeiden hyökkääjien kanssa.

Kirill Koltsov - KHL:n pakkien pisteykkönen. KHL:ssä tähti, mutta silti vain kerran MM-edustus.
Andrei Zubarev - Pelaa nyt ensimmäiset MM-kisansa.
Näihin hieman lisäystä. Koltsov on KHL:n "Erik Karlsson". Voidaan puhua välihyökkääjästä, sillä vetelee Ufassa taitelijasieluna käytännössä vapaassa roolissa. Molemmissa päissä kolisee, kun Koltsov on kentällä. Oli Ufalle playoffeissa kaikki kaikessa, jonka näki, kun mies oli välillä sivussa.

Zubarev on KHL:n ehdottomia kärkipuolustajia. Monipuolinen pakki on fyysinen, vahva kiekollisena ja omaa myös kovan laukauksen. Kuten toisessa ketjussa tuli mainittua, niin kyseessä on KHL:n kruunaamaton perstaklauksien kuningas. Loistava puolustaja.

Mielestäni yhden KHL:n huippujoukkueen ja meidän jengin pakistojen välillä en näe juuri minkäänlaista eroa. Ainoastaan Ufa voittaa siinä, että heille KHL matkustusrasitteineen ja pelin tuntemuksineen on jo tuttua.
Kyllä Ufan pakisto on parempi kokonaisuudessaan. Täytemieheksi laittamasi
Nikita Shchitov olisi jossain keskikastin seurassa heittämällä TOP4-pakki.

Ei tuota puolustusta tarvitse hävetä yhtään KHL:ssä. On SHL:n pakkien pistepörssin voittajaa, pari kautta pikkuseura Minskissä ykköspakkiparissa pelannut Karalahti ja maajoukkueen luottopakki Väänänen.

Noiden kolmen takaa löytyy Kärpissä vahvasti pelannut Ohtamaa, kiekollista osaamista tuova Lajunen, Korpikari ja AHL-arpa Todd. Siihen vielä, jos narrit saa 1-2 pakkia syvyyttä tuomaan.
 

faro

Jäsen
Oletetut ensi kauden palkat tähän mennessä julkistetuille pelaajille:

Omark 1 000000€
Gunderson 600 000€
Väänänen 400 000€
Hagman 400 000€
Harju 400 000€
Karalahti 375 000€
Huhtala 350 000€
Helenius 300 000€
Ohtamaa 300 000€
Lajunen 300 000€
Hahl 250 000€
Moses 250 000€
Sallinen 200 000€
Todd 200 000€
Korpikari 200 000€
Pöysti 200 000€
Rita 200 000€
Mäki 120 000€
Peltola 100 000€
SBA 100 000€
Sillanpää 100 000€
Junnut 50 000€ = 6 325 000€


Palkat ovat siis vain omia arvauksia eikä niihin tarvitse tarttua sen enempää.

Jatketaan taas tätä, kun uusia pelaajia tuli julki. Boldatut kohdat lisätty. Eli omien kaavailueni mukaan hieman yli 6 miljoonaa euroa on uponnut tämän hetken joukkueeseen, joten vähän yli kolmasosa pelaajabudjetista on käytettävissä vain muutamaan pelaajaan. Vieläkään ei siis kannata huolestua pelaajabudjetin kuihtumisesta, jos se siis on lähelläkään alunperin uumoiltua summaa.

Pelaajien palkat kentällisissä:

400 000€ - 1 000 000€ - 1 000 000€
400 000€ - 750 000€ - 500 000€
350 000€ - 500 000€ - 200 000€
200 000€ - 250 000€ - 200 000€
120 000€ - 100 000€ - 100 000€
+Moses (250 000€), junnut (50 000€)

600 000€ - 400 000€
400 000€ - 375 000€
300 000€ - 300 000€
200 000€ - 200 000€
+Peltola (100 000€)

1 000 000€
300 000€
150 000€


Boldatuille kohdille odottelen itse vielä vahvistuksia ja niihin olen laittanut tulevien pelaajien mahd. palkat. Pelaajabudjetiksi tulisi hieman yli 10 miljoonaa eli alunperin kaavailtu määrä. Niin kuin tuosta näkee, kärkimiehelle on varaa maksaa suuria summia. Nyt olisi vain löydettävä ne oikeat pelaajat, sillä pelaajamarkkinoilla on paljon valinnanvaraa niin kuin Kurrikin jo totesi.
 
Viimeksi muokattu:

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Olisiko Jakub Petruzalek yksi vastaus puuttuvaan palapeliin? Siinä olisi samalla se mestaruuden takaava tsekki ;)
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Pakiston suhteenko täällä on oltu negatiivisia?

Tarkoitin yleistä nillitystä joukkueesta. Esimerkiksi otin pakiston joka alkaa olla valmis, näin ollen sitä vertasin Ufan pakistoon, jonka kanssa meidän pakisto on vertailukelpoinen. Mikäli myös hyökkäys tullaan kokoamaan samalla laadulla kuin pakisto, kuten vakaasti uskon, niin itkuraivarointi on täysin epärealistisissa utopioissa elämistä. Alku on hyökkäyksenkin osalta mielestäni oikein lupaava. Tosin koko joukkuetta tai hyökkäystä ei voi vielä arvioida, koska se ei ole likimainkaan valmis. Siksi en sitä viestissäni tehnytkään. Puolustuskaan ei välttämättä ole valmis, kuka tietää, mutta tuollakin pakistolla olemme KHL:ssä kilpailukykyisiä.

edit. Magnille kiitos ja kumarrus tarkennuksista.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miten muuten porukka uskoo ketkä saavat YV ja AV aikaa tämän hetkisestä jengistä.

Ylivoimalla Gunderson, Karalahti, Lajunen ja mahdollisesti Todd pelaavat viivalla. Hyökkäyksessä tietysti Omark, Harju, Hahl, Hagman, Moses ja Huhtala.

Alivoimalla vastuuta saavat Pöysti, Sillanpää, Hahl, Sallinen ja Rita sekä pakeista Korpikari, Väänänen, Ohtamaa ja Karalahti.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alivoimalla vastuuta saavat Pöysti, Sillanpää, Hahl, Sallinen ja Rita sekä pakeista Korpikari, Väänänen, Ohtamaa ja Karalahti.

Jospa nyt kuitenkin yritettäisiin laittaa se mustelmia pelkäävä polle pois sieltä av:lta, kun ei se nyt vain osaa lukea peliä edes liigassa, eikä liiemmälti uhraa itseään kaksinkamppailutilanteissa, saati voita niitä. Huhtala kuuluu varmasti av:aan yhdessä Pöystin kanssa. Toivon todellakin myös mj-pelejä katseltuani, että joukkueeseen liittyisi vielä jämäkkä pakki, joka on myös av:lla hyvä, koska Korpikariin av-pelaajana ei hirveästi luottoa täältä löydy.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jospa nyt kuitenkin yritettäisiin laittaa se mustelmia pelkäävä polle pois sieltä av:lta, kun ei se nyt vain osaa lukea peliä edes liigassa, eikä liiemmälti uhraa itseään kaksinkamppailutilanteissa, saati voita niitä.

Olisin Huhtalan laittanut sinne Ridan tilalle, mutta en ollut varma onko Huhtala pelannut alivoimaa Bluesissa. Nähtävästi on, joten Pöystin kanssa sinne sähisemään.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi olla jargoniakin ja siksi en sen kummempia johtopäätöksiä esittänytkään. Kunhan pistin merkille aikaisemmista kausista poikkeavan kaavan haastatteluissa.
Ei muuten ole jargonia, Jerekin totesi saman asian. Nimiä ei minullakaan ole antaa, mutta sopimuksen tehneet pelaajat ovat selvästi kertoneet, että kova nippu tulossa. Sentteri() ja veskari niin onhan tuo jo sellaisenaan perkeleen potentiaalinen joukkue. Hyvään suuntaan mennään ja vaikka haastatteluihin tuleekin suhtautua varauksella niin kyllä viimeisimmät eli Mosse, Lajunen ja Ohtamaa aika hyvältä vaikuttaa.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Kyllähän kaikki mahdolliset vapaat pelaajat ovat tiedossa jo nyt. Näin ollen ainoat syyt, miksi kunnollisia pelaajia ei ole vielä riittävästi kahteen ensimmäiseen kenttään johtuu...

Tähän sen verran ihan faktatietoa, että on hieman pelaajakohtaista, milloin pelaaja haluaa itsensä tulevan kauden seuraan sitoa. On pelaajia, jotka haluavat hyvissä ajoin (helmi-maaliskuu) tietää seuraavan kauden pelipaikkansa ja on niitä jotka laittavat itsensä ns. "UFA-markkinoille", jossa katsellaan rauhassa mitä on tarjolla ja sitten valitaan mieluisin. Varsinkin arvonsa tuntevat huippupelaajat tekevät monesti näin, ei aina, mutta usein. Ehkä tuo ensimmäinen malli on hieman suositumpi nuorempien pelaajien keskuudessa. Pohjois-Amerikkalaiset monesti myös suosivat tuota kesä-heinäkuuta kun kuulostelevat ensin mahdollisen NHL-tilanteen jne..

Lisäksi noihin tietenkin vaikuttaa siviilielämänkin tilanteet. Joku voi tarvita hyvissä ajoin tiedon tulevasta asuinpaikasta käytännön järjestelyjä varten, kun jotkut laittavat tavaransa pöytäliinaan ja olalle kepin nokkaan ja pärjäävät sillä. Tottakai vielä tässä vaiheessa tarjonta on isointa, mutta ei kannata viiltää ranteita auki jos nyt vielä toukokuussa ei ole kaikki kalat katiskassa. Ymmärrän että viime kauden sentterihaamut kummittelevat, ja kummittelevat itseänikin, mutta uskon erittäin vakaasti että tästä on opittu. Näihin juttuihin edelleenkin vaikuttaa moni muukin asia kuin "toimiston osaamattomuus".

Onneksi on vaikea uskoa että Westerlund olisi valmis lähtemään KHL:ään noin ohuella sentteriosastolla vaan eiköhän kiekkoproffa osaa vaatia ja haluaa sentteriosaston kuntoon.

Tuo on totta ja tuolle on jopa pelilliset perusteet Erkalla. Erkan yksi johtoajatus pelisysteemissä on se, että missä kohtaa kiekko kentällä menetetään, missä se riistetään ja kuinka hyökkäykset päätetään. Sentterin rooli Erkan systeemissä vaatii ennen kaikkea hyvää peliälyä. Jos sentteri johtaa hyökkäystä kiekollisena, on hän vastuussa ratkaisullaan siitä kuinka hyökkäys päätetään ja onko oma jengi kuinka hyvin valmiudessa puolustamaan jos hyökkäys ei pääty maaliin tai kiekko ei jää omille. Sotshissa esimerkiksi Mikael Granlund oli kuin tehty Erkan palettiin peliälyllään ja hyökkäysten rytmittämisellään. Sentteri (useimmiten) tai kiekollinen hyökkääjä on vastuussa tekemään sellaisen ratkaisun, jossa kanssapelaajien on helpointa reagoida tilanteen vaatimalla tavalla, kiekkoa ei voida viskellä maalille tai mihin tahansa ihan summamutikassa. Tiedän että Erkka painottaa näitä juttuja ja mitä älykäämpi pelaaja on kentällä, sitä paremmin hän sapluunaan sopii.

Kyse ei kuitenkaan ole mistään orjallisesta toimintamallista, vaan sellaisesta jossa vastuu ratkaisusta on (luovalla) pelaajalla. Kentällä on myös aina monia muuttuvia tekijöitä, joten joka kerta hyökkäyksen päättäminen hallitusti ja hyökkäyksen muuttaminen mahdollisimman jouhevasti puolustamiseksi ei ole tietenkään mahdollista, mutta siihen pyritään. Koko viisikon on oltava valmis reagoimaan aina kiekollisen ratkaisuihin ja kiekollisen on omalla toiminnallaan siis mahdollistettava viisikon mahdollisimman helppo reagointi.

Summa summarum, uskon että haussa on pelinrakentaja-senttereitä, tyyliin Niko Kapanen (<--- Heitto vain, ei huhu.) ja niitä myös meidän rosterissa nähdään.
No worries.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Pelaako Jokerit neljällä vai kolmella pakkiparilla ensikaudella ?

Eiköhän neljällä mennä. Näin muistan lukeneeni, mutta joku paremmin tietävä voi korjata jos niikseen.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakisto alkaa näyttää hyvältä ja on mielestäni fiksusti kasattu. Vaikka tässä vaiheessa on turha höntyillä niin itse en kyllä osaa rentoutua ennenkuin KUUSI laadukasta sentteriä on allekirjoittanut sopimuksen Jokereihin. Ylivoimaisesti kentän vaikein laadukkaasti täytettävä paikka nykylätkässä ja tällä hetkellä rosterissa ei ole oikeastaan yhtään KHL mitat, koko kauden pelaavaa sentteriä. Sillanpää on toivottavasti Hahlin stuntin stuntti ja Kurrilla on kukkarossa vielä massia hankkia kaksi "JoriLehterää", yksi "Wirtanen" ja vielä joku köyhänmiehen Hahl loukkaantumisia paikkaamaan. KHL kausi on raskas ja senttereitä täytyy olla kuusi rosterissa, melkein kohelossa mielummin seitsemän.

Tiedän että joidenkin mielestä kaksi tekijäkundia riittää, mutta tässä viime kausilla on aina ykkössena mennyt klesaksi joulun tienoilla ja sen jälkeen peli on yhtä tervanjuontia. Toki kauden aikana voi Liigasta kupata onnistujia, mutta niistä äijistä kilpailevat muutkin jengit. En mitenkään jaksa uskoa että kauden aikana joukkueeseen pystytään hankkimaan laadukkaita senttereitä. DeSimone nyt varmaan tulee jos pyydetään, mutta se nyt on se ja sama. Laitureiden hankkiminen taas on paaaaaaljon helpompaa.

Toivotaan siis että tulevat pelaajajulkistukset ovat kovia pelimiehiä ja senttereitä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakisto alkaa näyttää hyvältä ja on mielestäni fiksusti kasattu. Vaikka tässä vaiheessa on turha höntyillä niin itse en kyllä osaa rentoutua ennenkuin KUUSI laadukasta sentteriä on allekirjoittanut sopimuksen Jokereihin.

Kuusi sentteriä on kyllä hyvä lukumäärä, sillä senttereitä ei koskaan ole liikaa. Näkisin kuitenkin, että tällä hetkellä (toivottavasti) hieararkia on tälläinen:

X - Y - Z - Hahl - Sillanpää - Mäki - Salminen

Mäki nyt ei ole laadukas sentteri, mutta kyllä se kuudennesta sentteristä menee. Ja jos tulkitsee Kurrin puheita, kuten osa on tehnyt, laittaen Sillanpään neloseen, niin hierarkia on seuraavanlainen:

X - Y - Hahl - Sillanpää - Mäki - Salminen

Ylempi skenaario tietysti on paljon parempi, joten mielenkiinnolla tässä odottelee seuraavia vahvistuksia. Voi olla, että menee kesän hellepäiville.
 
Jatketaan taas tätä, kun uusia pelaajia tuli julki. Boldatut kohdat lisätty. Eli omien kaavailueni mukaan hieman yli 6 miljoonaa euroa on uponnut tämän hetken joukkueeseen, joten vähän yli kolmasosa pelaajabudjetista on käytettävissä vain muutamaan pelaajaan. Vieläkään ei siis kannata huolestua pelaajabudjetin kuihtumisesta, jos se siis on lähelläkään alunperin uumoiltua summaa.

Ilmeisesti noissa kuvitteellisissa palkoissa ei ole huomioitu palkan sivukuluja. Kyllä kai nekin pelaajabudjettiin lasketaan. Tai jos ne on laskettu noihin mukaan, niin sitten laskelma on kyllä pahasti alakanttiin vedetty.
 

faro

Jäsen
Ilmeisesti noissa kuvitteellisissa palkoissa ei ole huomioitu palkan sivukuluja. Kyllä kai nekin pelaajabudjettiin lasketaan. Tai jos ne on laskettu noihin mukaan, niin sitten laskelma on kyllä pahasti alakanttiin vedetty.

Olen jättänyt ne tarkoituksella huomioimatta juuri siitä syystä, kun en tiedä lasketaanko niitä pelaajabudjetteihin. Voi hyvinkin olla, että lasketaan.

On aika haastavaa alkaa arvailemaan noita sivukulujen summia, koska ne ovat eri pelaajilla erilaiset. Esim. Omark voi haluta Jokereiden kustantaman asunnon, kun taas Jerelle ei tarvitse hankkia asuntoa, koska hänellä on sellainen jo ennestään stadissa.
 
Olen jättänyt ne tarkoituksella huomioimatta juuri siitä syystä, kun en tiedä lasketaanko niitä pelaajabudjetteihin. Voi hyvinkin olla, että lasketaan.

On aika haastavaa alkaa arvailemaan noita sivukulujen summia, koska ne ovat eri pelaajilla erilaiset. Esim. Omark voi haluta Jokereiden kustantaman asunnon, kun taas Jerelle ei tarvitse hankkia asuntoa, koska hänellä on sellainen jo ennestään stadissa.

Sivukuluilla tarkoitin kyllä noita pakollisia eläke- sairausvakuutus- jne. maksuja. "Normaalilla" palkansaajalla Suomessa palkka sivukuluineen on noin 1,3 kertaa palkka. Tosin useinhan puhutaan, että ammattilaisurheilussa ja jääkiekossa etenkin kerroin voi olla 1,5 tai ylikin. Näin ollen nuo itse arvioidut palkkasummat ilman sivukuluja antaa lopulta aika väärän kuvan käytetystä pelaajabudjetista. Jos käytetään sinun esimerkkilaskelmaa, jossa tähän mennessä julkaistuihin sopimuksiin olisi käytetty 6,4 miljoonaa, niin todellisuudessa noihinkin palkkoihin pitäisi lisätä jo 2-3 miljoonaa pelkkinä sivukuluina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös