Joukkueen rakennus kaudelle 2023–2024

  • 476 491
  • 3 268

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Oli keväällä Ässien paras sentteri. Ei jatka Ässissä.

Toiseksi paras. Barach löi hänet pleijareissa pisteissä, aloitusvoitoissa, peliajassa ja tehotilastossa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kun Heimosalmi liittyisi pakistoon, tietenkin ykköspariin ilman mitään näyttöjä ja Matinmikko luonnollisesti sivuun, niin kaikki olisi pakistossa hyvin ja se olisi vahva kuin mikä? Matinpalon korvaajaa ei tarvita?

Eikö edes väkivaltaosasto huolestu tuon pakiston fyysisestä keveydestä, Hellmanillekaan kun ei kaavailla minkäänlaista roolia siinä? Toivon mukaan kiekollista osaamista olisi, mutta onko ihan maanläheistä peruspuolustamista riittävästi? Leikkiminen sen kustannuksella on leikkimistä voitolla.

Kyselen vaan taas hieman huolestuneena, ettei vaan innostus oman pojan "paluusta" vähän sumenna ajatuksia. Urheilujohtajalta ei nyt mitään konkreettista vastausta saatu, paitsi että puolustusta on tarkoitus vahvistaa, mikä minusta ei ole sama asia kuin Heimosalmem mahdollinen "paluu '
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eikö edes väkivaltaosasto huolestu tuon pakiston fyysisestä keveydestä, Hellmanillekaan kun ei kaavailla minkäänlaista roolia siinä?

Ei oikein osaa huolestua, kun Vuorinen ei ole missään välissä ilmaissut hakevansa pakistoon mitään isäntää. Matinpalon korvaajaa eli isoja minuutteja pelaajaa pakkia haetaan, joka osaa tehdä jotain kiekollakin. Kolahan on hyvin liikkuva ja fyysisesti pelaava yleispakki mutta ei sentään mikään ilkimys oman maalin edustalla. Ehkä Salmela hoitelee ensi kaudella sitä roolia ja Hellman antaa silloin tällöin kovia pommeja.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei oikein osaa huolestua, kun Vuorinen ei ole missään välissä ilmaissut hakevansa pakistoon mitään isäntää. Matinpalon korvaajaa eli isoja minuutteja pelaajaa pakkia haetaan, joka osaa tehdä jotain kiekollakin. Kolahan on hyvin liikkuva ja fyysisesti pelaava yleispakki mutta ei sentään mikään ilkimys oman maalin edustalla. Ehkä Salmela hoitelee ensi kaudella sitä roolia ja Hellman antaa silloin tällöin kovia pommeja.

Juuri näin. Hellman on hyvä fyysinen puolustaja, jolle on hyvä tulevaisuus edessään. Salmela oli hyvin pidetty ilvesfanien keskuudessa, koska antoi joka pelissä kaikkensa, blokkasi laukauksia ja taklasi painavasti. Salmela on itseasiassa fyysisempi pelaaja mitä Matinpalo on ja hänestä voi ihan huoletta käyttää nimitystä isäntä. Salmela osaa antaa todella brutaaleja taklauksia, jollaisella nukutti esimerkiksi Lukon Scott Pooleyn toissa kaudella. Salmela tulee olemaan uusi väkivaltaosaston suosikki.

Lisäksi Libor Zabransky osaa pelata fyysisesti ja omaa myös kiekollisia taitoja. Määttä pelaa omaa hyvää puolustuspeliään, jossa on fyysisyyttä myös mukana. Lisäksi Joona Riekkinen on myös hyvä tällä osastolla. En ole yhtään huolissani puolustuksen fyysisyydestä, koska sitä todellakin löytyy.

Ja jos Vuorinen löytää jostain sen haussa olevan puolustajan, niin sen pitää olla aika kova jätkä, että edes mahtuu tuohon puolustukseen. TOP6-osastolle on nimittäin aika kova tunku.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otetaan nyt kantaa vain tähän osaan lausetta, koska hyökkääjistön haukkuminen näin tylysti on ihan puusilmäistä paskaa. Ässien hyökkäys ei ole yhtään sen enempää liigan BOTTOM-3 kuin viime kaudellakaan (mitä ei se tuolloinkaan ollut). Edelleen ihan faktisesti kun katsotaan, niin kolme oleellisinta lähtijää on korvattu veljeksillä (Barach ja Rohdin) ja Ojantakasella (Turgeon). Appelgren on ainoa jota nyt ei suoraan voi katsoa korvatun kenelläkään, vaan Fabre ja Vanhatalo ovat sitten enemmänkin ylimääräistä bonusta suhteessa viime kauteen. Ja kuten itsekin viittasit, niin ainakin jotkut nuoret varmasti ottavat kunnon steppejä (toki Vuorinen juuri tänään katsauksessaan toteaa etteivät ihan kaikki ole kehittyneet ihan niin kuin olisi toivonut), joten sitten kauden mittaan hyökkääjistö voi hyvinkin olla jopa parempi kuin viime kaudella..
Jos ja kun näkee kirjoitettavan ihan pelkkää peetä, kannattaa ihan oman uskottavuuden kannalta perustella miksi palstakaverit työntää bittiavaruuteen ihan kuraa. Tässä tapauksessa kannattaisi luetella ne liigajoukkueet, joiden hyökkäys on Ässiä heikompi ja lopuksi todeta heikompien yhteismäärän olevan suurempi kuin kaksi ja oma asia olisi paljon uskottavamalla tasolla.

Minäpä käyn läpi tässä joukkueet niiden hyökkäyksen osalta viime kauden lopullisessa järjestyksessä. Kuudesta Ässien yläpuolelle päätyneestä joukkueesta lähinnä Pelicans ja KalPa saattavat aiheuttaa kysymyksiä, Pelicans on vielä tällä hetkellä hyvin vajaa, mutta jo hyvin tiedossa olevien tulijoiden ja ennen kaikkea Niemelän pelikirja takia Pelsun hyökkäys tulee olemaan Ässiä parempi. Kalpalla puolestaan löytyy Rissasta, Räsästä, Mäenpäätä, Klementtiä, Kapasta ja tuoltakin vielä puuttuu 1-2 pelaajaa, joten kyllä Kalpakin menee Ässien eteen.

Ässien takana KooKoo on hyökkäyksen osalta Ässiä parempi, Kärpät on ylipäätään organisaationa syöksykierteessä alaspäin, mutta kyllä tuo hyökkäys pitää vielä Ässien yläpuolelle arvostaa. TPS ei kauheasti vakuuta, mutta Palmu, Nurmi ja omat nuoret nostavat senkin Ässien yläpuolelle.

Seuraavana tulevat HPK ja Jukurit, jotka ovat mielestäni ne Ässien kaverit bottom kolmeen. JYPillä on Jerry Turkulaista, viime kauden maalipörssin voittajaa, Severi Lahtista, jne, joten JYP menee Ässien eteen. Sportin vahvuus on hyökkäyksen ruotsalaiset, jotka olisivat olleet pistepörssin aivan kärkeä pysyessään liigassa viime kauden loppuun asti. Saipalla taas on nimenomaan hyökkäys ihan potentiaalinen, jos vaan on rahaa pitää hankitut pelaajat kauden loppuun asti, menee minun papereissa Ässien hyökkäyksen eteen.

Itse Ässien nykyhyökkäyksessä kalvaa se, että sieltä lähtökohtaisesti puuttuu edelleen lähes täysin ne pelaajat, jotka pystyvät hyökkämään organisoitua puolustusta vastaan. Vastustajalla on puolustus organisoituna yleensä pelien alussa, vastustajan ollessa johdossa ja alivoimalla, ei ole mitenkään sattumaa tuo Ässien heikko ylivoimateho. Hyvien kärkiketjujen hyökkääjien tärkein ominaisuus on nimenomaan pystyä voittamaan tilaa kaksinkamppailuvoittojen avulla. Kaksinkamppailuja voi sitten puolestaan voittaa käytännössä joko nopeudella, voimalla tai taidolla, mutta nykypäivänä taito ilman nopeutta ja voimaa ei enää oikein tahdo riittää. Esimerkiksi JMJ:llä tai Graberilla en vaan näe kykyä tehdä itselleen tai ketjukavereilleen riittävästi tilaa, jotta pääsisivät käyttämään niitä mahdollisia piilossa olevia taito-ominaisuuksia. Derek Barach oli Ässien viime kauden paras pelaaja, yhdessä Hämeenahon kanssa, luomaan tilanteita organisoitua puolustusta vastaan, koska hänellä oli nopeutta ja asennetta haastaa puolustavia pelaajia ja tätä kautta hankkia tilaa itselleen ja myös ketjukavereilleen. Barachin kohdalla lopullisen läpimurron tielle tulivat sitten tietyt puutteet tilanteiden tunnistamisessa, mutta hän pääsi kuitenkin säännöllisesti edes yrittämään ratkaisuja. Nyt avainkysymys on se kuka ensinnä korvaa edes Barachin ja toisekseen mistä saadaan kasvamaan useampi uusi Barach? Ihannetapaus on tietysti se, että uusi Barach on melkoisesti esikuvaansa kookkaampi, mutta kaikki lähtee tuosta halusta ensinnä kaksinkamppailla ja sitten kyvystä voittaa niitä kaksinkamppailuja. Oma vahva näkemys ja tunne on se, että ne uudet Barachit pitää löytää nuorisopuolelta ja unohtaa JMJ ja Graber tyystin kärkiketjujen kaavailuista.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse olen yhä enemmän ja enemmän sitä mieltä, että sen puolustajan hankkimisen voisi Vuorinen unohtaa ja hankkia hyvä pelaaja sinne missä sitä todellakin tarvitaan eli hyökkäykseen. Nykyisellä puolustuksella voidaan ihan hyvin aloittaa liigakausi. Mielestäni tämä puolustus riittää tässä vaiheessa:

Määttä - Lefevbre
Riekkinen - Zabransky
Hellman - Matinmikko
Salmela - Viirret
Vuori

Joku puhuu liian nuoresta pakistossa, mutta kyllä siellä on liigakokemusta ja muutakin kokemusta ihan tarpeeksi. Lefevbre on taitava ja kokenut puolustaja ja Zabransky on pelannut viime kaudella paljon Tsekin maajoukkueessa. Riekkinen on läpimurron kynnyksellä.

Hyökkäykseen todellakin kaipaisin vielä sitä yhtä hyvää pelaajaa, jonka hankkiminen sitten kauden aikana on selkeästi vaikeampaa. Davidssonit on todella hyvä haku tuohon hyökkäykseen, mutta muutakin vielä tarvittaisiin.

Kokonaisuutena en ymmärrä, miksi tässä nyt Vuorisen pitäisi vielä vahvistaa vahvuutta eli peräpäätä. Paitsi jos se on Härkälän toive.
 

UrhoJalo88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse olen yhä enemmän ja enemmän sitä mieltä, että sen puolustajan hankkimisen voisi Vuorinen unohtaa ja hankkia hyvä pelaaja sinne missä sitä todellakin tarvitaan eli hyökkäykseen.
Olen itse samaa mieltä, että jos puolustukseen joku tulee niin se on sitten Laina-Heimo. Omalle palkkalistalle sais kaivaa enään vaan hyökkääjiä
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kyselen vaan taas hieman huolestuneena, ettei vaan innostus oman pojan "paluusta" vähän sumenna ajatuksia. Urheilujohtajalta ei nyt mitään konkreettista vastausta saatu, paitsi että puolustusta on tarkoitus vahvistaa, mikä minusta ei ole sama asia kuin Heimosalmem mahdollinen "paluu '

Eikä sen tarvitse edes olla oma poika, että sumentaa täällä kannattajien ajatuksia. :)

Ihan mielenkiintoista keskustelua kuitenkin miten Ässien joukkue asemoituu muihin nähden.

Heitetään vielä oma lusikka soppaan, vaikka vähän keskeneräisiä joukkueet ovatkin.

Valmennuksen osalta arvostaisin Ässät samalle viivalla, HPK:n, Saipan, Kalpan, Sportin kanssa.
Nuo käsittää sijat 10-15. 10:llä muulla valmentajalla on vaan parempia näyttöjä lähi vuosilta, vaikka esim Marjamäki ja Virtanen eivät nappiin onnistuneetkaan.
Turunen nostaa Ässien osakkeita tuon ryhmän sisällä.

Maalivahtiosasto on Ässien paras osa alue ja Ässät on kaksikkonsa kanssa 2-4 sijalla. Eteen laskisin tällä hetkelle vain Heljangon, mutta siellä on vielä joillakin maalivahtihommat osittain auki.

Pakiston suhteen ollaan mielestäni sijoilla 7-11, Sielläkin varsinkin Pelicansilla Liigan sivujen mukaan puuttuu vielä melko paljon pakistosta. Pakistossa on joka tapauksessa melko "varmalla" pohjalla ja ihan hirveätä riskiä en näe, että pakisto vuotaisi omiin.

Hyökkäysosasto sijoittuu 8-13 sijoille. Ainoastaan taakse uskalsin laskea Saipan ja tässä vaiheessa myös Pelsut, mutta Pelsuilla melko vajaan oloinen joukkue myös hyökkäyksen suhteen.

Oma mielipiteeni on, että lähtökohtaisesti taistellaan samoista sijoista kun päättyneellä kaudellakin.
Säälien kotietu olisi hyvä suoritus.

edit. Pitänee vielä lisätä, että kotiedun saavuttaminen ensi kaudella, vaatii luultavasti jälleen loistavan maalivahtipelin ja taistelevan peli ilmeen sekä vahvan puolustuspelaamisen, mutta myös jotain muutakin.
Materiaalilla on voitu saada tehokkuutta maalipaikoissa parannettua, toivottavasti ainakin, koska suurin tuhlailija poistui kokoonpanosta.

Jos halutaan viime kauden runkosarja sijoitusta parantaa, lähtökohtaisesti se vaatii toimivampaa hyökkäyspelaamista ja siitä seurannaisena tulevaa YV pelaamisen parantumista.
Käytännössä tarkoittaa, että Härkälä pystyy tuomaan jotain lisää tuohon peliin ja pelaajat pystyvät sitä toteuttamaan ja sitä kautta yksilötkin ottavat niitä steppejä.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sekä hyökkääjää että puolustajaa haetaan vielä.
Nyt jotain linkkiä pöytään, missä faktisesti näin sanotaan.. en kyllä usko ennen kuin näen molempien vielä tulevan. Mutta toki olisihan se mainio juttu jos hyökkääjäkin yllättäen vielä tulisi

@vero enhän minä kesken työpäivän noin kattavaa vertailevaa analyysiä joukkueiden hyökkääjistöistä ehdi tehdä. Mutta tuossa jo hyvin teitkin, ja siltikään en suostu Ässien hyökkääjistöä BOTTOM-3 joukkoon sijoittamaan, jos nyt kerran vielä vahvistustakin haetaan.. kyllä Jukurit, Sport, HPK ja SaiPa ovat heikommilla kalustoilla liikkeellä kuin Ässät. Esimerkiksi nyt vaikka Sportilla ei ole niiden noin neljän kehumasi ruotsalaisen takana mitään, ja kokonaisuus aina ratkaisee. SaiPan TOP-4 laiturit ovat kenties paperilla laadukkaampia kuin Ässien vastaavat, mutta siihen se jää. KalPa on sitten siinä samoilla karoilla..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Minusta minkäänlainen vertailu muihin nimilistojen perusteella on tässä kohtaa turhaa. Saati esittää jotain kaikki oivaltavaa jumalolentoa, joka on aina oikeassa. Aina voi löytää näkökohtia melkein mille tahansa ennakkokäsitykselle.

Ässät ei helpolla mene edes pleijareihin, koska siinä täytyy jo jättää viisi joukkuetta taakse, ja jokainen voi tykönään miettiä, mitkä ne viisi olisivat. Onneksi Pitsiin on enää pari kuukautta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jatkumoa, runkoa on olemassa ja uutta ukkoa oleellisillekin paikoille on jo kasattu. Sinänsä tilanne on ajankohtaan nähden ok mallilla.

Samalla suht aikasessa oltaisiin jos ihan aidosti joukkue olis valmis ennen kesäkuuta. Jos usein puhutaan liikkumavarasta kauden aikana niin kenties markkinoiden suhteen voi olla edullista kyetä reagoimaan myös kesä-elokuun viikkoina. Näemmä mahdollisesti nyt sen 1-2 palasen verran.

Eikä yks rutinoitunut ja/tai tuloksen tekemistä edistävä pelaaja tuohon hyökkäykseen pahitteeksi ole. Nuorissa ja potentiaaleissa on paljon mielenkiintoa, jännitysmomenttia, mutta myös epävarmuuksia ja joskus saattaa olla helpompi kehittyä, iskeä taustalta kun etulinjassa suoritetaan riittävällä varmuudella. Säilyy rentous eikä mee nihkeilyksi.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eikä sen tarvitse edes olla oma poika, että sumentaa täällä kannattajien ajatuksia. :)

Ihan mielenkiintoista keskustelua kuitenkin miten Ässien joukkue asemoituu muihin nähden.

Heitetään vielä oma lusikka soppaan, vaikka vähän keskeneräisiä joukkueet ovatkin.

Valmennuksen osalta arvostaisin Ässät samalle viivalla, HPK:n, Saipan, Kalpan, Sportin kanssa.
Nuo käsittää sijat 10-15. 10:llä muulla valmentajalla on vaan parempia näyttöjä lähi vuosilta, vaikka esim Marjamäki ja Virtanen eivät nappiin onnistuneetkaan.
Turunen nostaa Ässien osakkeita tuon ryhmän sisällä.

Maalivahtiosasto on Ässien paras osa alue ja Ässät on kaksikkonsa kanssa 2-4 sijalla. Eteen laskisin tällä hetkelle vain Heljangon, mutta siellä on vielä joillakin maalivahtihommat osittain auki.

Pakiston suhteen ollaan mielestäni sijoilla 7-11, Sielläkin varsinkin Pelicansilla Liigan sivujen mukaan puuttuu vielä melko paljon pakistosta. Pakistossa on joka tapauksessa melko "varmalla" pohjalla ja ihan hirveätä riskiä en näe, että pakisto vuotaisi omiin.

Hyökkäysosasto sijoittuu 8-13 sijoille. Ainoastaan taakse uskalsin laskea Saipan ja tässä vaiheessa myös Pelsut, mutta Pelsuilla melko vajaan oloinen joukkue myös hyökkäyksen suhteen.

Oma mielipiteeni on, että lähtökohtaisesti taistellaan samoista sijoista kun päättyneellä kaudellakin.
Säälien kotietu olisi hyvä suoritus.
Pelsun vajaa rosteri saa nimiä tänään klo 17.30 alkaen ja lisää tulossa kesäkuun aikana;)
 

UrhoJalo88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielestäni tässä kohtaa hyökkäys ja puolustus näyttää siltä, että jos haetaan kahta pelaajaa niin meidän kannattajien on tehtävä kaksi asiaa. Toivottava, että tuleva puolustaja on Heimosalmi ja rukoiltava ettei hyökkääjä ole Japi Kärki :D
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
... rukoiltava ettei hyökkääjä ole Japi Kärki :D

Kärjellä on iso potentiaali olla vieläkin Liigassa kova maalintekijä mutta jalkoja pitäisi saada paremmin liikkeelle. Sellainen dieselmäinen liike ja vähän laiskanpulskea puolustustyöskentely ei tänä päivänä oikein enää riitä kärkiminuuttien miehelle. Siitä huolimatta luulen, että Kärki tulee vielä joku päivä pelaamaan Ässissä mutta sen aika ei välttämättä ole vielä.
 

UrhoJalo88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kärjellä on iso potentiaali olla vieläkin Liigassa kova maalintekijä mutta jalkoja pitäisi saada paremmin liikkeelle. Sellainen dieselmäinen liike ja vähän laiskanpulskea puolustustyöskentely ei tänä päivänä oikein enää riitä kärkiminuuttien miehelle. Siitä huolimatta luulen, että Kärki tulee vielä joku päivä pelaamaan Ässissä mutta sen aika ei välttämättä ole vielä.
Joo eihän kukaan voi väittää etteikö Kärki voisi olla liigan kärkeä maalinteossa senttereistä mutta fakta on se, että on juurikin niin kuin sanoit liian hidas ja liian laiska.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oma vahva näkemys ja tunne on se, että ne uudet Barachit pitää löytää nuorisopuolelta ja unohtaa JMJ ja Graber tyystin kärkiketjujen kaavailuista.

Lyhensin lainausta.

Graberilla on toinen kausi lähdössä Euroopassa. Katsotaan ihan rauhassa mihin herrasta on.

JMJ on puolestaan sen verran hyvä liikkeeltään edelleen, ettei tuolta meidän nuorisopuolelta löydy yhtään jätkää keskikaistalle haastamaan.

Myllymaa on samaa kokoa, mutta jalalla huonompi ja kamppailuissa huomattavasti pehmeämpi kuin JMJ.

Juholan pitää ottaa valtavia steppejä jotta voidaan edes haaveilla liigassa vakituisena sentterinä.

Ässillä on nyt rosterissa yksi kova sentteri liigatasolle. Ojantakanen ja Järvinen ovat erinomaisia kolmossenttereitä.

Siitä ollaan samaa mieltä, että Ässien hyökkäysrosteri ei tällä hetkellä kovin korkealle nouse liigarankingissa. Laitureista ehkä varmin pisteidentekijä on nuori Hämeenaho. J.Davidsson, Erholtz, Talaja, Joensuu, Fabre, Viitala, Vanhatalo, Virtanen, Knihti...yms. Näistä ei kukaan mahtuisi muiden jengien Top6 laitureihin.

Fabre voi yllättää, mutta veikkaan että on liukas liikkeeltään ja samaan aikaan pehmeä liigatason kamppailuissa.

Jos siis tuosta sentteripaikat ja tuloskenttien laituripaikat pitäisi jakaa, niin ei isoja hurraa huutoja aiheuta.

J.Davidsson-M.Davidsson-Hämeenaho
Fabre-Ojantakanen-Erholtz
Talaja-JMJ-Graber
Joensuu-Myllymaa/Juhola-Virtanen
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän tuo rosteri huutaa sellaista meritoitunutta p-amerikkalaista sentteriä. Ei tarvitse olla mikään varsinainen pistetykki (he ovat jo sopparin alla tai liian kalliita Ässille) mutta hyvä aloitustaito ja liukas luistelu olisivat toivottavia ominaisuuksia. Sitten Ojantakanen/JMJ kolmos-nelossentterit, kilpailemassa tästä paikasta Myllymaa/Juhola. Joku näistä voi pelata laidassakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös