Joukkueen rakennus kaudelle 2021–2022

  • 523 819
  • 3 600

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Ihan turhaa laskeskella mitään pisteodotusarvoja menneiden kausien perusteella Ässien nykyjoukkueelle. Jos sillai tekee saa aika lohduttoman näkymän. Mutta toistakymmentä pelaajaa voi onnistua, miksi lähteä etukäteen ketään lyttäämään. Kuten tuolla toisaalla ennustin, Ässien sisäistä pistepörssiä ei tule voittamaan Kärki eikä Salminen.
Toistakymmentä pelaajaa voi myös epäonnistua. Odotusarvo on vain ennuste, pelkästään posiahan se on, jos kaudella menee sitten paremmin, mitä ennuste oli. Ja nimenomaan pelaajien menneitä kausia näissä tilastoissa käytetään.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Toistakymmentä pelaajaa voi myös epäonnistua. Odotusarvo on vain ennuste, pelkästään posiahan se on, jos kaudella menee sitten paremmin, mitä ennuste oli. Ja nimenomaan pelaajien menneitä kausia näissä tilastoissa käytetään.
No sanotaan sitten, että viisi-kuusi pelaajaa onnistuu, jolloin saadaan jo kaksi tehokasta ketjua ainakin. Lineaarinen ajattelu on toki aina helpointa, mutta miksi todellisuus välittäisi siitä pätkääkään? Omat odotukseni alkavaan kauteen ovat korkealla, olkoon sitten hölmöä fanipoikakuvittelua. Minusta kivempaa kuin ainaisessa negassa märehtiminen.
 

ElMaccone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa, sympatiat HIFK ja Chigaco
Itsellä tälläiset pisteodottamat:

Hankinta(40) - Kärki (45) - Salminen (40)
Lepaus(30) - Ruuttu(30) - Erholtz (20)
Killinen(25) - Barach(25) - Eriksson (20)
Juhola(15) - Appelgren(15) - Aaltonen (15)

Andersson(20) - Lukka(20)
Sevänen(15) - Heimosalmi(15)
Määttä(10) - Matinpalo (5)
Vainio(10)

Lindsten nyt varmaan pääsee kokeilemaan tuolla ykkösessä, muttei tule pelaamaan koko kautta siellä. Siinä ketjussa on kokeiltavaa ja saas nähdä kuka jää vai hankitaanko joku. Juhola, Lindsten, Killinen, heitä varmasti tullaan ainakin koittamaan siinä.

Odotan tuohon paikalle kuitenkin hankintaa, Lindsten ei tule pääsemään muutamien vuosien takaiselle tasolle, en tiedä miten joku voi sitä realistisesti odottaa edes? Erholtz sai SaiPassa vastuuta Koskirannan rinnalla ja painoi menemään 0,5ppgllä, odotan pelaavan noin 0.33ppg kauden.

Erikssonilta odotan 10-15 maalia, ja 5-10 syöttöä.
No nyt kyllä keulii taas ja lujaa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ole vielä kiireiltäni kerinnyt tälläistä vertailua tänne kirjaamaan, mutta tuossa tulee se pointti hyvin esille. Realiteetit kuntoon odottamissa.
@Seepra oli tuohon listannut 415 tehopistettä, viime kaudella tuli 398 tehopistettä, ja kausi jäi pari peliä vajaaksi. Eli käytännössä samat. Tietysti pinnoja tulee tuon kokoonpanon ulkopuolisillekkin, mutta toisaalta tuohon oli listaatu 40 pinnan hankinta (jollaiseen en usko), jotka pinnat voi jakaa niille kokoonpanon ulkopuolisille.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No nyt kyllä keulii taas ja lujaa.

Nyt kysyisin lisätietoja, että mikä tuossa niin hirveästi sitten keulii? Omassa viestissään @Pratu juuri todistaa ettei yhtään mikään. Ei ole mitenkään hirveää keulimista odottaa Sakelta tai Kärjeltä noita pistemääriä (vaikka toki Saken tekeminen oli kevättalvella surkealla tasolla, kuten jo aiemmin tänään sanoin), tai sitten vaikka Lepauksella 30 pistettä, hänellä on jo alla 40 pisteen kausi ja viime kaudella oli 35 pisteen vauhdissa täyden kauden mittapuulla. Tuossa ovat kakkos- ja kolmosketjussa juuri kaikki ne joita olen kutsunut täällä tänään "noin 25 pisteen hyökkääjäksi" (sanotaan nyt että 20-25 pisteen haarukkaan). Ehkä suurin kysymys on se, pystyvätkö Killinen ja Barach ihan 25 pisteeseen kolmosen roolissa (ja toki myös Ruuttun 30 pistettä sikäli, ettei hän ole vielä koskaan yltänyt tuolle kymmenluvulle). Mutta ainoa mikä tuossa on oikeasti kunnon keulimista, on odottaa Erikssonilta jopa 15 maalia, kun hän ei ole tehnyt kahteen viime kauteen yhtäkään maalia. Eli ihan puhdas realistinen maalitavoite hänelle on minusta noin 8 maalia. Eriksson tulee muutoin SHL:stä vajaan kymmenyksen heikommalla pistekeskiarvolla kuin mitä vaikkapa Spinkin veljekset tulivat, ja oikein hyvin heilläkin pisteitä liigassa tuli..

Ja tosiaan tuosta kokoonpanosta puuttuvat kokonaan Lindsten, Pihlajamäki ja Virtanen, joten tällä hetkellä tuolle Herra Hankinnalle merkityt pisteet voi tosiaan ajatella jaettavaksi näiden kolmen kesken..
 
Viimeksi muokattu:

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
@Seepra oli tuohon listannut 415 tehopistettä, viime kaudella tuli 398 tehopistettä, ja kausi jäi pari peliä vajaaksi. Eli käytännössä samat. Tietysti pinnoja tulee tuon kokoonpanon ulkopuolisillekkin, mutta toisaalta tuohon oli listaatu 40 pinnan hankinta (jollaiseen en usko), jotka pinnat voi jakaa niille kokoonpanon ulkopuolisille.
Leikittelin pikkusen ja nappasin tuosta viime kauden rosterista saman verran pelaajia, mitä tuossa @Seeepra listauksessa on. Otin suoraan pistepörssin kovimmat nimet ja lukemaksi tulee 337 pistettä. 61 pistettä jäi kokoonpanon ulkopuolelle. Toki tuo on vähän huono vertailukohta, kun pelaajia tuli ja meni.

Jos tarkastelee 19-20 kautta, saadaan 353 pistettä tuolla 12 hyökkääjällä ja 7 pakilla. Rosterin ulkopuolelle jää 36 pistettä, mikä selittynee vähemmällä pelaajamäärällä vrt. viime kausi.

Eli väitättekö nyt tosissanne, ettei nuo lukemat ole täysin yliampuvia? Tuohon 415 lisää vielä rosterin ulkopuolelle jäävät 20-40 pistettä riippuen ihan kuinka paljon rosteri elää. Pistetään vielä vertailuun tuo viime kausien kovimmat lukemat, 17-18 jolloin Ässät teki 163 maalia. Hyökkäys oli todella kova, kun sieltä saatiin lukemaksi 281 ja pakeiltakin 107. Rosterin ulkopuolelle jäi vähän porukkaa, näistä kausista mitä tarkastelin niin pelasi vain 30 pelaajaa, eli tuolta rosterin ulkoakin tuli kovat 40 pistettä. Noilla olisi nippanappa ylitetty tuo 415, kun lasketaan kaikki 30 pelaajaa.

Nuo laskettu siis pistepörssin parhaimmistosta, joten jos katsottaisiin vielä ketjut kuntoon ja pelimäärät, olisi nuo pistemäärät vielä pienemmät ja ero tuohon 415 ihan hemmetin iso.

@PataJaska toivottavasti tää viesti avaa sullekkin vähän, miksi nuo pistemäärät ovat liia isot. Noilla pisteodottamilla maalimäärät pitäisi olla Liigan kovimpia ja en usko pätkääkään, että Selinin Ässät paukuttaisi lähemmäs 200 maalia.

ps. En vieläkään halua negailla, mutta tuollaiset pistemäärät tällä rosterilla olis ihan älyttömän kova saavutus ja suurimpia yllätyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jotenkin uskon nyt vahvasti, että jos tuohon joukkueeseen tulee vielä ennen kauden alkua yksi pelaaja, niin se on puolustaja. Perustan sen esimerkiksi niihin huhuihin, joiden mukaan valmennus haluaisi joukkueeseen juuri puolustajan. Ja tietysti Selin on aina profiloitunut enemmän valmentajaksi, jolle puolustuksen organisoiminen on tärkeämpää kuin vastaava prosessi hyökkäyspelin kanssa.

Itse kyllä haluaisin ennemmin sen sentterin, koska mielestäni puolustus riittää ja erityisesti siksi, että siellä on paljon enemmän nuorta potentiaalista voimaa kuin viime kaudella. Heimosalmi voi parhaassa tapauksessa tehdä ns. Heinolat eli ottaa ison roolin jo 18-vuotiaana. Määttä pystyy käsittääkseni pelaamaan liigassa top6-pakin roolissa. Lisäksi Matinpalo on hyvä aihio, josta voi tulla oikealla roolituksella runkopuolustaja moneksi kaudeksi. Sevänen on hyvä hankinta, jolla on takanaan paljon kovia pelejä huippujoukkueessa. Lisäksi kokeneemmat Andersson ja Lukka pystyvät pelaamaan isoja minuutteja pelistä toiseen.

Tähän kohtaan olisi aivan ideaali sentteri meidän kaikkien tuntema Tylor Spink. Sellainen 30-40 pisteen hyökkääjä, joka on todella vahva aloitusympyrässä. Tämä on kuitenkin valitettavasti vain kaukainen haave, koska Spinkit toteuttavat itseään ensi kaudellakin Saksassa. Kerttula kommentoi viime vuonna Ässien ja kaksosten neuvotteluja sanomalla, että Spinkkien jatkon ratkaisevat kovat arvot. En tiedä kuinka kovia arvoja Tommi tarkoitti, mutta kyllä Ässien olisi pitänyt pystyä panostamaan kaksosten urheilulliseen tulevaisuuteen sen verran, että jätkille olisi pystytty ostamaan se uusi kerrossänky. Kaikesta ei Ässätkään voi säästää, joten tuo kaksosten kuvio kyllä sössittiin pahoin. Olisi valittu vielä sopiva yhteistyökumppani kerrossängyn hankinnassa, koska kyllä se IKEA olisi näyttänyt Spinkkien paidassa kivalta.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Lisäksi kokeneemmat Andersson ja Lukka pystyvät pelaamaan isoja minuutteja pelistä toiseen.

En tiedä kuinka kovia arvoja Tommi tarkoitti, mutta kyllä Ässien olisi pitänyt pystyä panostamaan kaksosten urheilulliseen tulevaisuuteen sen verran, että jätkille olisi pystytty ostamaan se uusi kerrossänky. Kaikesta ei Ässätkään voi säästää, joten tuo kaksosten kuvio kyllä sössittiin pahoin. Olisi valittu vielä sopiva yhteistyökumppani kerrossängyn hankinnassa, koska kyllä se IKEA olisi näyttänyt Spinkkien paidassa kivalta.
Kiitos, nyt mulla on mielessä vaan Spinkit tappelemassa siitä, kumpi nukkuu yläpedissä.

Andersson ja Lukka on kyllä älyttömän kovassa roolissa puolustuksessa. Mäkin diggailen pakistoa, ihan jo nuorten takia. Puolustus kyllä pärjää tai kaatuu noiden kahden herran ansiosta, joten sikäli mikäli, en ole vielä huolissani puolustuksesta. Vaikkei heidän meno Pitsissä suuria hurraa huutoja aiheuttanut, pari kokonaista harkkamatsia alle, niin voidaan tarkastella paremmin.

Ilmeisesti täällä luotetaan nyt vaan kovasti siihen, että Kärki ja Ruuttu pelaavat elämänsä kaudet keskellä. Keskusta on valittevasti meidän suurimpia heikkouksia tällä hetkellä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli väitättekö nyt tosissanne, ettei nuo lukemat ole täysin yliampuvia? Tuohon 415 lisää vielä rosterin ulkopuolelle jäävät 20-40 pistettä riippuen ihan kuinka paljon rosteri elää.
Ei ole täysin yliampuvia.
Jos tarkkaan luit, niin laitoin nuo ”hankinnan” 40 pinnaa sinne kokoonpanon ulkopuolisille pelaajille.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitos, nyt mulla on mielessä vaan Spinkit tappelemassa siitä, kumpi nukkuu yläpedissä.

Andersson ja Lukka on kyllä älyttömän kovassa roolissa puolustuksessa. Mäkin diggailen pakistoa, ihan jo nuorten takia. Puolustus kyllä pärjää tai kaatuu noiden kahden herran ansiosta, joten sikäli mikäli, en ole vielä huolissani puolustuksesta. Vaikkei heidän meno Pitsissä suuria hurraa huutoja aiheuttanut, pari kokonaista harkkamatsia alle, niin voidaan tarkastella paremmin.

Ilmeisesti täällä luotetaan nyt vaan kovasti siihen, että Kärki ja Ruuttu pelaavat elämänsä kaudet keskellä. Keskusta on valittevasti meidän suurimpia heikkouksia tällä hetkellä.

Keskustasta olen minäkin huolissani, koska nyt siellä on aidot sentterit vain alaketjuihin eli Barach ja Appelgren. Barach voi tietysti kauden edetessä nousta vähintään kakkoskenttään, mutta silloin pelin pitää sujua myös hyökkäyspäässä. Ruuttu on ikilaituri, joka viime kaudella pelasi Kalpassa sentterinä vain siksi, että loukkaantumiset pakottivat seuran siihen. Lisäksi Kärki on wannabe sentteri, mutta oikeasti hän on parempi päättämään hyökkäyksiä kuin rakentamaan niitä.

Itselläni ainakin meni aamupala väärään osoitteeseen, kuin luin Kerttulan kaavailevan Ruuttua kärkiketjujen sentteriksi. Lisäksi Jarno tietysti ihan nimensä perusteella kuuluu kärkikenttiin, mutta ei sentteriksi. Veikkaukseni on se, että jos Kärki pelaa suurimman osan kautta laitahyökkääjänä, niin Ässillä on taas riveisssään kauden maalikuningas.

En nyt tietenkään nostata mitään paskamyrskyä Ässien officen suuntaan, jos Kerttula hankkii esimerkiksi sen Lintuniemen. Mutta pääprioriteetti pitäisi olla peliätekevä sentteri, joita kyllä pitäisi yhä löytyä markkinoilta. Oleellinen asia on tietysti, että riittävätkö Ässien massit tarpeeksi hyvän sentterin hankkimiseen. Jos rahat eivät riitä, niin aika cool juttu olisi hankkia vaikka Dallasista joku nuori lupaus sentterin rooliin. Rahaa tarvittaisiin huomattavasti vähemmän kuin jonkun SHL-pelaajan hankintaan.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Ei ole täysin yliampuvia.
Jos tarkkaan luit, niin laitoin nuo ”hankinnan” 40 pinnaa sinne kokoonpanon ulkopuolisille pelaajille.
375 on kanssa aika kova lukema, oltaisiin liki tuota 17-18 lukemia ja mielestäni nyt rosteri on kyllä huonompi, mitä silloin. Mutta joo, asiat voi nähdä monella tavalla.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ruuttu on ikilaituri, joka viime kaudella pelasi Kalpassa sentterinä vain siksi, että loukkaantumiset pakottivat seuran siihen. Lisäksi Kärki on wannabe sentteri, mutta oikeasti hän on parempi päättämään hyökkäyksiä kuin rakentamaan niitä.

Itselläni ainakin meni aamupala väärään osoitteeseen, kuin luin Kerttulan kaavailevan Ruuttua kärkiketjujen sentteriksi. Lisäksi Jarno tietysti ihan nimensä perusteella kuuluu kärkikenttiin, mutta ei sentteriksi.
Itse olen kyllä pitänyt Ruuttua sentterinä, vaikka liiga urastaan suurimman osan pelannutkin laidassa. Noin kolmas osan liigapeleistä kuitenkin sentterinä, 17-18 kausi suureksi osaksi, Tepsi aika kokonaan ja joka kausi vähintään lyhempiä pätkiä. Lisäksi junnuissa pelannut sentterinä.
Jos ajatellaan Ruuttua ja Barachia Hirvosen ja Niemen korvaajina, niin ovat he selkeä upgreidaus.
Itselle ei vaan aukea mistä tämä Ruutun sentteriys dissaus kumpuaa, kun ei olla vielä peliäkään nähty miestä tuossa hänelle roolitetussa ja räätälöidyssä roolissa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
375 on kanssa aika kova lukema, oltaisiin liki tuota 17-18 lukemia ja mielestäni nyt rosteri on kyllä huonompi, mitä silloin. Mutta joo, asiat voi nähdä monella tavalla.
17-18 tehtiin 163 maalia 60 peliin, viime kaudella 150 maalia 58 peliin. Viime kauden lukemista ei paljon tarvitse parantaa, niin ollaan 17-18 lukemissa. En mä viime kauden lukemiin pääsemistä, tai jopa pientä parannusta, mitenkään yliampuvana pidä.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse olen kyllä pitänyt Ruuttua sentterinä, vaikka liiga urastaan suurimman osan pelannutkin laidassa. Noin kolmas osan liigapeleistä kuitenkin sentterinä, 17-18 kausi suureksi osaksi, Tepsi aika kokonaan ja joka kausi vähintään lyhempiä pätkiä. Lisäksi junnuissa pelannut sentterinä.
Jos ajatellaan Ruuttua ja Barachia Hirvosen ja Niemen korvaajina, niin ovat he selkeä upgreidaus.
Itselle ei vaan aukea mistä tämä Ruutun sentteriys dissaus kumpuaa, kun ei olla vielä peliäkään nähty miestä tuossa hänelle roolitetussa ja räätälöidyssä roolissa.

Jos Ruuttu onnistuu sentterin roolissa hyvin, niin olen vain tyytyväinen, koska se tarkoittaa sille tärkeimmälle eli seuralle hyviä asioita. Tämäkin on tietysti ennustus, koska en nyt ole maan johtavin analyytikko tai ennustaja, mutta jotenkin veikkaan, että Ruuttu on meille hyödyllisempi laidassa kuin keskellä. Mutta voin sanoa, että olen mielelläni väärässä tässä asiassa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ässät tehnee noin 150 maalia viime kausiin verraten ja tästä voi nykyajan tehopisteiden jaon avokätisyyttä ajatellen päätellä että noin 400 pistettä on jaossa pelaajille. Eli laskekaa siitä sitten.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kahden ekan kentän senttereiksi on kaavailtu Kärki & Ruutu tandemia. Jos molemmat heistä ovat mieluummin laitureita, niin Ässillä on käsissään isohko ongelma tässä vaiheessa kautta. Laadukkaat sentterit on muutoinkin kiven alla saati nyt kun kesä on lopuillaan ja rahat käytetty.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Ei tosiaan noita senttereitä vaan ole, se on kylmä fakta. Jotain 4 kentän jyriä voi saada jostain mutta jos laadusta puhutaan niin käytännön mahdotonta on.

Ympäri Eurooppaa niitä senttereitä haetaan tällä hetkellä tulosyksiköihin ja voin sanoa että 99% tiimeistä jää nuolemaan näppejään tässä asiassa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kahden ekan kentän senttereiksi on kaavailtu Kärki & Ruutu tandemia. Jos molemmat heistä ovat mieluummin laitureita, niin Ässillä on käsissään isohko ongelma tässä vaiheessa kautta. Laadukkaat sentterit on muutoinkin kiven alla saati nyt kun kesä on lopuillaan ja rahat käytetty.
Molemmat on senttereiksi hankittu ja molemmat varmasti mieluusti sillä paikalla pelaavat. En tiedä olisivatko edes tulleet, jos ei olisi sentterin paikka ollut tarjolla…
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Molemmat on senttereiksi hankittu ja molemmat varmasti mieluusti sillä paikalla pelaavat. En tiedä olisivatko edes tulleet, jos ei olisi sentterin paikka ollut tarjolla…

Kärki sanoikin aikalailla suoraan, että teki sopimuksen koska sentterin paikka luvattiin, koska sellainen hän katsoo olevansa. Tiivolan korvaajaksi hän tuli, tosin sehän on kyllä totta mitä joku taisi täällä sanoakin, että tehokkaimmat kautensa hän on pelannut laiturina. Mutta kun se on aina helpompaa ja vapaampaa laidassa. Ruuttu taas jos ei onnistu kunnolla keskellä, niin ensimmäinen hätäratkaisu olisi vaihtaa paikkoja Lepauksen kanssa. Mutta kun sitten taas Lepaus sanoi pelaavansa mieluummin laidassa, koska on enemmän laituri..

Eli siis jos nämä molemmat halutaan keskeltä pois, niin olisi siis käytännössä hankittava kauden aikana jopa kaksi kahden ensimmäisen ketjun sentteriä, ja se kuulostaa kyllä aikalailla mahdottomalta rastilta noin niinkuin ihan lennossa. Ymmärsinköhän oikein, että pelaajabudjettia lavennetaan sitten taas kauden mittaan kun rahaa tulee kassaan tuosta 1,55 miljoonasta millä kausi alkaa, mutta siitä huolimatta kahden kärkisentterin hankkiminen kesken kaiken kuulostaa mahdottomalta.. eli Kärki ja Ruuttu pelaavat keskellä, siihen ei nyt kerta kaikkiaan mikään itku auta. Nyt jos sieltä joku hyökkääjä tulee vielä ennen kauden alkua, niin oletan yhä hänen olevan ah niin muodikas sentterilaituri..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Molemmat on senttereiksi hankittu ja molemmat varmasti mieluusti sillä paikalla pelaavat. En tiedä olisivatko edes tulleet, jos ei olisi sentterin paikka ollut tarjolla…
Eikä missään ole nyt vielä osoitettu, että molemmat epäonnistuvat senttereinä. Molemmat ovat tyypiltään hyviä kyseiselle paikalle, ja jos itse nimenonomaa tuota paikkaa Ässissä haluavat pelata, niin motivaation luulisi olevan kunnossa. Ei nyt taas negailla kaikkea jo etukäteen ennenkuin ainuttakaan sarjapeliä on edes pelattu.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nyt on siis harkkapelien alettua viidessä päivässä kaksi pelaajaa murtanut kätensä. Walli ja Viitala eivät toki toki ole mitään kuoleman tärkeitä pelaajia, mutta kun tämä tahti on taas se sama vanha tuttu. Ja kun sitten vielä vallitsevassa maailmantilanteessa hengitystieoireiset pannaan heti sivuun (heitä on nyt kolme), joten saas nähdä tilanteen vaikutusta siihen aikatauluun jolla viimeiset haut joukkueeseen tulevat.. tämän kuun loppuun mennessä voisi kuvitella

Toki jos/kun sieltä ne yksi pakki ja yksi hyökkääjä tulee, niin kiirehtiä ei tietysti siltikään saisi hakujen kanssa, vaikka pelaajia putoaa kuin kärpäsiä. A-junnut voivat pelailla näitä elokuun treenipelejä sen aikaa. Koska sieltä pitäisi kuitenkin hakea ihan vakituiseen pelaavaan kokoonpanoon tulevia ukkoja..
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitäköhän mahtaa Kerttula tuoda ennen kauden alkua? Kauden alkuun 4 viikkoa, olisi hyvä jotta uusi / uudet pelaajat saisi harkkapelejäkin alle. Kellään ei taida olla mitään tietoa millaista pelaajaa tuonne haetaan, harjoitusottelun perusteella kaivataan hyökkääjää, eikä valmennuksen toivomaa puolustajaa. Vainio pelannut harjoitusotteluissa hyvää peruspeliä, nyt on yksinkertaistanut peliään ja jakaa hyviä taklauksia. Pidän.

Andersson - Vainio
Sevänen - Heimosalmi
Lukka - Matinpalo
Määttä

2. ekaa paria pitäisin tuollaisina, 3 pari on vielä kysymysmerkki. Jos valmennus tuonne toivoo pelaajaa, mihin tontille? Syvyyspelaajalle ei tarvetta ole.

Lindsten - Kärki - Salminen
Killinen - Barach - Erholtz
Lepaus/Juhola - Ruuttu - Eriksson
Juhola - Appelgren - Aaltonen

Itse näkisin että se on hyökkäys minne sitä vahvistusta kaivataan, nimenomaan vahvistusta. Vahvistus on tultava 3. ketjuun Ruuttun kaveriksi, Eriksson liian kankea ja en tiedä miten pärjäisi edes tuossa kolmosessa. 3. ketjuun ulkomailta pelaaja + esim. NHL-laina puolustukseen mikäli mahdollista, tämä olisi edullisin vaihtoehto, mutta onko "NHL-lainalle" tarvetta edes? Määttä pelannut hyvin. Eli siis olisiko järkevintä kuitenkin laittaa paukut hyvään hyökkääjään?

Lindsten - Kärki - Salminen
Killinen - Barach - Erholtz
Lepaus/Juhola - Ruuttu - X
Juhola - Appelgren - Eriksson/Aaltonen

Tuohon oikeaan laitaan Pohjois-Amerikkalainen rightin pelaaja, samankaltainen haku mitä Barach olisi "unelma" tuohon tontille. Jos siis todella halutaan taistella sijoista 6-10 on tuota hyökkäystä joko vahvistettava, tai Lepaus, Eriksson akselilla tarvitsee tapahtua suuri muutos.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Tuohon oikeaan laitaan Pohjois-Amerikkalainen rightin pelaaja, samankaltainen haku mitä Barach olisi "unelma" tuohon tontille. Jos siis todella halutaan taistella sijoista 6-10 on tuota hyökkäystä joko vahvistettava, tai Lepaus, Eriksson akselilla tarvitsee tapahtua suuri muutos.
Rohkeasti vaan puhelinta kouraan ja Zabbe ykköseen Kärjen ja Saken kaveriksi, olisi vielä Liigassa annettavaa.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Menisi hyvin myös Barachin kanssa. Toiseen laitaan sitten Erholtz..
Juu istuishan tuo sopivasti tuloskenttiin.

Zaborsky-Kärki-Salminen
Lepaus-Barach-Erholtz
Eriksson-Ruuttu-Killinen
Juhola-Appelgren-Aaltonen/Pihlajamäki

Tuskin Zaborsky kauhean kallis olisi ja saisi helposti tuon yhen tulosukon, koska tehtaan takuu jne. Nää siis tietty sillä ehdolla, että Lindsten klesana. Ja vaikkei pidempään olisikaan, niin reservissä olis iha sopivasti sitte Lindsten, Viitala, Aaltonen...

Tällä hetkellä niin ohkaselta toi tuntuu, jos parikin kaveria tippuu, niin aika sekavaksi menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös