Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 766 208
  • 4 271
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Ässät
Edelleen pidän peliälykkäänä pakkina. Sellasena all-around tyyppisenä. Ei panikoi kiekon eikä viivapelikään huimaa. Ei oo näyttäytynyt positiivisesti tällä kaudella, kuten ei kukaan muukaan, mutta olisko vielä se vuoden soppari molemminpuolinen halu. 2-3 pari, yv-aikaa.

Salmio pari vuotta sitten 0,5 pistettä/peli, viime kaudella hieman ylikin. Ei lähtökohtasesti oo 4. ketjun palkoilla, eikä Ässät voi sellaseks sovitellakaan. Jos olis vaihteeks terve ja pelais vahvan loppukauden, olis 2-3 ketjun vahva linkki. Iso jos.
Joo just näin Salmion kanssa... Tommilan kanssa lähtisin suosiolla kokeilemaan mitä iso rooli tekee hänen peliinsä. Sit vaan luottoa ja rohkasua...
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kysyn, koska itselläni ei ole kovinkaan hyväänkuvaa Wirtasesta. Sopisiko Petteri Ässien sentteriksi? Vai onko tuo ihan yksi yhteen Kuparinen, mutta kalliimpi? Hyvien laiturien kanssa Wirtanen pystyy tehoilemaan, on loistava puolustussuuntaan ja pelasihan tuo hyvällä tasolla KHLssä pakkinakin... Mutta mutta... Kohtaako tässä hinta / laatu? Ja jos on yhtä hyvä kuin Kuparinen, niin ennemmin Matti kotia...

Jos tarjoaisi jo nyt sopimusta, niin Wirtanen voisi olla kiinnitettävissä. Olisiko Salmiselle hyvä sentteri?

Wirtanen--Tiivola-Kivenmäki-Saha/Appeli... Noh... Itse haluaisin kovemman kaverin....vaikka sieltä ulkomailta...

Vai Tiivola-Wirtanen-Kuparinen-Saha :-D tuohon uskaltaisi melkein jo laittaa aika hyökkääviä laitureita...Ja jos pakisto on tosi nuori ja hyökkäävä, niin ei kokenut ja puolustava sentteristö olisi vältämättä huono juttu.
 

Puliveivaamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers & Barca
Jännä nähdä ensi kauden pelaajabudjetti. Tästä kaudesta taitaa tulla kovat tappiot. Tammikuussa viimeistään voidaan luopua kaikista pelaajista, jotka tienaa yli 5000e/kk. Mielenkiintoista nähdä pelaajat jotka ensi kaudeksi Ässiin eksyy. Neljä kenttää Juuselan kaltaisia turhakkeita ja ensi kauden jälkeen lappuluukulle. Kiitos siitä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Saku Salmelalle tarvisi keksiä jotain. Maila sillä ei ainakaan pysy kädessä, niin jos vaikka alottelisi fysiikkavalmentajana tällä kaudella. Kerätään marjat sitten ensi kauden puolella.

Surullisella tapauksella kun sattuu soppari ensi kaudellekkin olevan. Tuo KooKoon ensimmäinen maali tänään. Ei pyhä syksy ja kevät ja niin ees pois päin. Odottelin koko pelin, koska se ratkaiseva virhe tapahtuu ja vastustaja rankaisee. Nyt saadaan tilannetta kelailla ja naureskella sitten. Pakko tästä on edes huumoria repiä.
 

Puliveivaamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers & Barca
Tärkeintä olisi saada pelaajahankinnoista vastaava ryhmä kasattua asap, suurin osa laatupelaajista kiinnitetty jouluun mennessä. Ensi kaudesta muodostumassa vedenjakaja Ässille. Ei ole varaa epäonnistua toista kertaa putkeen täydellisesti.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt pitää maksaa niin paljon kuin Tirkkonen pyytää ja ottaa hänen apurinsakin mukaan ensi kaudeksi, jos hän sitä haluaa. Nyt pitää palauttaa uskottavuus muiden silmissä ja se ei palaudu millään vtun Härkälöillä, tai muilla Liiga-noviiseilla!
Tirkkonen voi alkaa jo nyt hakemaan ja kalastelemaan ulkomailla valmentamiaan tai siellä eri Liigoissa pelaavia pelaajia, jotka on nähnyt oikeasti monen monta kertaa livenä ja tietää varmasti kuka sopii mihinkin rooliin ja kenelle kannattaa maksaa mistäkin osaamisesta. Nyt ei ole enää varaa ostaa täyttä paskaa isolla rahalla (esim. Taimi), vaan ensi kaudella joka hankinnan on oltava rahan arvoinen.
Siksi puhun Tirkkosesta, koska hän olisi mielestäni paras haku tähän paikkaan. Selin voisi olla toisena jonossa, josta seuraava koutsi valitaan, mutta Tirkkosella saataisiin enemmän uskottavuutta ja suhteita ulkomaisiin pelaajiin, sillä niitä nyt tarvitaan, kun kotimaiset eivät pienellä rahalla tähän paskaan tällä hetkellä astu.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tärkeintä olisi saada pelaajahankinnoista vastaava ryhmä kasattua asap, suurin osa laatupelaajista kiinnitetty jouluun mennessä. Ensi kaudesta muodostumassa vedenjakaja Ässille. Ei ole varaa epäonnistua toista kertaa putkeen täydellisesti.


Tulee vain mieleeni, että mikä mahtaa olla työluku, jolla joukkuetta seuraavalle kaudelle kasataan. Se on vähintäänkin selvää, että budjetista joudutaan euroja napsaisemaan pois, mutta kuinka paljon.

Nykyisestä joukkueesta saisi kasattua myös tuleville kausille voimassa olevien sopimusten valossa jonkinlaisen rungon ja hinnan. Jos nyt lähtee sieltä edullisemmasta pääsrtä liikkeelle, niin uskon Kivenmäen, Killisen, Ketolan sekä Peltomäen pelaavan noin 60-70 tuhannen väliin koko konkka ronkka. Jos tähän sovittaa vielä A. Varttisen olisi tuo luku varmaankin jossain 80 korvilla viiteen mieheen, ehkä vähän yli.

Pakistossa muut eli Salmela ja Vuorisalo saavat vähintään tuon saman yhdessä, mutta korotan hinnan heidän kohdallaan 90. Taimen ja Marttisen arvioin yhdessä ottavan summan 300 ensi kaudesta. Miten summa jakautuu, siihen en ota kantaa. Eli tässä vaiheessa pakistossa olisi jo 7 ukkoa ja rahaa mennyt arviolta 430.

Hyökkäyksessä valmiita sopimuksia ei niin montaa sitten olekaan. Jo mainittujen lisäksi sieltä löytyy Kärki, Tiivola, Rekonen sekä Salminen. Heidän sopimuksiinsa uppoaa rahaa minun arvioiden mukaan noin 550 ja tässä siis mukana Killinen sekä Kivenmäki.

Yhteensä rahaa palanut siis 1 miljoona ja joukkueella ei ole maalivahtia. Vain 6 hyökkääjää sekä 7 puolustajaa. Valmentaja? Rahareikiä on kohtalaisen monta. Keitä nykyisestä joukkueesta edullisesti mukaan. Eilisen perusteella kaksi energistä nelosen laituria olisi tarjolla, mutta mihin hintaan eli toinen Varttinen sekä vielä kerran Hupi. Aaleja ei kyllä olisi luvassa, mutta voimaa vääntöä ja Varttisessa yksi väsymätön av-pelaaja. Jos kuitenkin se maalijyvä löytyisi. Alle 100 varmaankin molemmat saisi. Hyökkääjiä vasta 8.

Oletetaan, että työluku olisi 1,5 miljoonaa, niin vielä olisi jäljellä 400 ja hankkimatta vähintäänkin 2 maalivahtia 2 pakkia ja 6 hyökkääjää. Aika vähän rahaa 10 ukkoon, joista pitäisi vielä olla maalivahti todella hyvä = maksaa helvetisti ja sama sen ykkössentterin kohdalla. Pitäisi saada se budjetti johonkin vähintään 1,8 mijoonaan, niin voisi hieman pelaajia katsella eri silmällä. Valmentajaa ei silti pystyttäisi vieläkään vaihtamaan. Ulkomaille pitää kyllä mennä varsinkin noiden hyökkääjien osalta.

Tässä mun näkemystä ensi kaudelle eli aika ahtaalla ollaan rahan kanssa, jos joku ei avokätisesti lahjoita vähintään sitä 500 tai päästä muutamasta erittäin arvokkaasta sopimuksesta ulos ja scoutata tilalle edullisempaa miestä. Muutamalle pelaajalle en edes näkisi käyttöä ensi vuoden rosterissa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hyökkäyksessä valmiita sopimuksia ei niin montaa sitten olekaan. Jo mainittujen lisäksi sieltä löytyy Kärki, Tiivola, Rekonen sekä Salminen. Heidän sopimuksiinsa uppoaa rahaa minun arvioiden mukaan noin 550 ja tässä siis mukana Killinen sekä Kivenmäki.

Tokihan tässä nyt on alettava jokaisen ottaa rehellisesti kissa pöydälle, eli ei liene sitä pelkoa, että Sakke on enää ensi kaudella mukana. Ilman häntä tuo 550k muuttuu tasolle reilu 300k. Säästö on lisäksi kokonaisbudjetin valossa niin merkittävä, että on jopa parempi jos/kun Sakkea ei ensi kaudella enää ole. Ja täällä ilmeisesti vallitsee aika iso konsensus siitä, että Lähteenmäelle ja Appelgrenille pitäisi tehdä jatkot, niin heihin kahteen menee yhteensä yli 150k, joka olisi siis karkeasti 75% Saken palkkasäästöstä..

Sakke pois ja noille kahdelle edellä mainitulle jatkot, niin sitten hyökkäysosaston hankinnoista tärkein on siis kustannustehokas ykkössentteri (koodinimi "tylermorley"/"hynekzohorna") ja yksi hyvätasoinen laituri
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
En olisi uskonut, että sanon tämän, mutta Ässien pitäisi rakentaa ensikauden joukkueen samanlain kuin Sport. Pari täsmähankintaa, potenttiaalisia nuoria (18-25v) muista liigaseuroista.

Eihän Sport ole tuolla menestynyt, mutta nyt näyttää kirkkaammalta. Ilves menee samaan kastiin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siksi puhun Tirkkosesta, koska hän olisi mielestäni paras haku tähän paikkaan.
Onnistui aikanaan SaiPassa kyllä. Sveitsi ja Saksa ovat olleet katastrofeja. Klotenissa eka kausi päättyi karsintoihin ja toinen kausi potkuihin ennen tippumista b-sarjaan. Kloten oli kuitenkin kolminkertainen finalisti (-09,-11,-14) viime vuosilta. Wolfsburg taas oli DEL:n finaaleissa -16 ja -17, ja nyt vajosi DEL:n toiseksi viimeiseksi ennen Tirkkosen potkuja. Molemmat jengit olivat toki menossa jo alas päin Tirkkosen tullessa joukkueisiin, mutta ei Tirkkonen pystynyt kelkkaa kääntämään, päinvastoin syöksy vain paheni. Minulle kyllä nuo Tirkkosen Sveitsin ja Saksan vuodet ovat punainen lippu.
Selinillä taas on näyttöjä miten on pystynyt kääntämään kelkan tullessaan katastrofikauden jälkeen seuraan, HPK 12-13, TPS 15-16 ja HIFK 17-18.
Vaihtoehdoista Selin ja Tirkkonen, Selin on se riskitön valinta ja Tirkkonen riski arpa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Juuri näin. Jos pitää kahdesta valita ilman mitään talousseikkoja niin ilman muuta Selin. Tirkkonen voi kahden floppikauden jälkeen olla halvempi, tuskin mielenkiintoa Suomessakaan ihan rajattomasti on.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Veikkaisin, että Jere Härkälä on Ässien seuraava päävalmentaja. Märkäkorva korvataan märkäkorvalla, syynä talous. En usko että yhtään meritoituneenpien nimien perään kannattaa kauheasti haikailla.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Veikkaisin, että Jere Härkälä on Ässien seuraava päävalmentaja. Märkäkorva korvataan märkäkorvalla, syynä talous. En usko että yhtään meritoituneenpien nimien perään kannattaa kauheasti haikailla.

Miksi ei pudotettaisi pelaajabudjettia satkulla ja se satku sijoitettaisiin ammattikoutsiin.

Valmentajaan joka haluaa viedä nuoria eteenpäin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mitenhän Selin näkee urasuunnitelmansa?

On vikaan viiteen vuoteen toiminut Leijonien apuvalmentajana, vienyt Barys Astanan KHL-pudotuspelien 2. kierrokselle, seissyt Kazakstanin penkin takana, valloittanut Typhoonin ja Nordiksen.

Onko haluja laittaa työrukkaset käsiin ja astua steppi alas? Toisaalta, vois olla mielenkiintoinenkin haaste ja mahdollisuus kiihkeässä kiekkokaupungissa. Saattas olla mahdollista, että sais vaihteeks valmentaa täydet kolme kautta. Vaikka Ässissä se oliskin nykyään poikkeustila.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi ei pudotettaisi pelaajabudjettia satkulla ja se satku sijoitettaisiin ammattikoutsiin.

Valmentajaan joka haluaa viedä nuoria eteenpäin.
Juuri näin... kaksi paikkaa, jossa pikkuseura ei voi säästää. 1. Valmentaja 2. Maalivahti. Jos halutaan joskus voittaa mestaruus, niin noiden kahden täytyy olla eliittitasoa.

Selin tai Tirkkonen... itelleni periaatteessa ihan sama. Selin olis ehkä se riskittömämpi valinta, mutta itse kallistuisin ehkä Tirkkosen valintaan... Joku(varmaan SaiPan kannattaja) kuvaili Tirkkosta erittäin pelaaja keskeiseksi koutsiksi, joka uskoo joukkuepelin eteenpäin viemiseen pala kerrallaan. Tirkkonen käytti paljon aikaa yksilöiden kehittämiseen ja se on sitä, mitä Ässien kaltainen seura tarvitsee.

Ässät ei tarvitse nyt yhden kauden jackpottia, vaan nyt täytyy oikeasti luoda pohja pitkälle kehitykselle. Perkele, ite palkkaisin Selininkin Ässiin urheilujohtajaksi. Ja antaisin hänelle vastuuta koko organisaation valmentajien ja valmennustyön kehittämisestä.

Ennemmin 1,5m€ pelaajabudjetti ja osaava, ahkera ja innokas organisaatio, kuin 2m€ pelaajabudjetti ja kausi kerrallaan elämistä...

Lähdetään vaikka tällä kauteen, jos muuten ei rahat riitä:

Rekonen-Kivenmäki-Salminen
Kärki-Tiivola-Varttinen
Killinen-Saha-"JUNNU HAKU"
Juhola-Kuparinen-"JUNNU HAKU"

Marttinen-Varttinen
Salmela-Ketola
Tuomisto-Vuorisalo
Peltomäki
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
@Sörsseli :n haaveissa on vaan se ongelman poikanen että pelaajia tarvitaan nykyään viiteen ketjuun. Aika kapea porukka tuo olisi jos loukkaantumisia tulee. Sinällään muuten ihan hyviö huomioita siitä mihin noita vähiä rahoja pitää ja voi laittaa.

Tuolla porukalla vaan menestys voisi valmentajasta huolimatta olla aika köykäistä.

Mutta todellakin, ainoastaan pitkäjänteisyys, vastuun järkevä jakaminen ja riittävän korkea osaamistaso on se millä joukkueesta saadaan oikeasti menestyvä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Vuodet eivät ole veljeksiä, mutta serkuksia saattavat ollakin.

Tuli muuten mieleen:

2006: Mika Toivola, Karri Kivi 2002- + Pasi Kaukoranta 2004-
2013: Pasi Kaukoranta 2006- + Karri Kivi 2009- + Mikael Kotkaniemi 2011-

Jatkuvuus pelaajienkin suhteen on toki myös osoitettu, myös Ihmeenä pidetyn hopeakevään osalta. Mutta ei voi olla sattumaa, että jatkuvuus + toimiva kokonaisuus valmennustiimin osalta on johtanut loistaviin tuloksiin. Ei tää oo mitään ydinfysiikkaa, hei!

Toki, taustalla on varmasti kaikenlaista, monia syitä, pomppu sinne, toinen tänne. Mutta toimiva valmennustiimi, pitkäjänteisyys, joukkueen runko, pelaajien kehitys/polku ja siihen päälle täsmähankinnat tarvittaville osa-alueille (Uusikartano, Forrest, Nickerson, Heshka, Brodin). Se on Ässien tie.

Rakentaminen vaatii toki urheiluosaamista ja näkemystä urheilulliselta puolelta, löytää mainettaan parempaa laatua/erityisosaamista tai nähdä pelaajassa jokin tietty ominaisuus joka sopii tiettyyn rooliin. Ennen kuin läpimurto tulee ja status/hinta pompsahtaa. En haluais nähdä neljää vuotta korpivaellusta, mutta sen verran kesti Kuuselan kehittyä Liigan huipuksi. Onhan meillä toki nytkin nuoria aihioita joista voi tulla vaikka mitä.

No, joka tapauksessa, rakennuskausi ja 10 sija lähtökohtaseksi tavoitteeksi lie edessä. Ei toki ihan niin pohjalta kuin 2002, sentään. Olemme nyt vuodessa 2004.

Valmennuksesta ei saa tinkiä ja Uusikartano on saatava keskikaistalle.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
@Sörsseli :n haaveissa on vaan se ongelman poikanen että pelaajia tarvitaan nykyään viiteen ketjuun. Aika kapea porukka tuo olisi jos loukkaantumisia tulee. Sinällään muuten ihan hyviö huomioita siitä mihin noita vähiä rahoja pitää ja voi laittaa.

Tuolla porukalla vaan menestys voisi valmentajasta huolimatta olla aika köykäistä.

Mutta todellakin, ainoastaan pitkäjänteisyys, vastuun järkevä jakaminen ja riittävän korkea osaamistaso on se millä joukkueesta saadaan oikeasti menestyvä.
No en nyt oikeastaan tarkoittanutkaan, että kahdellatoista hyökkääjällä ja seitsemällä pakilla lähdettäisiin kauteen. Lisäksi täytyisi hankkia a vielä ainakinnpsri maalivahtia ja junnuihin sen tasoisia pelaajia, että niitä uskaltaa nostaa paikkaamaan loukkaantumisia... Noh ehkä noiden lisäksi voisi jonkun appelgrenin tai vastaavan palkata.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Rekonen-Kivenmäki-Salminen
Kärki-Tiivola-Varttinen
Killinen-Saha-"JUNNU HAKU"
Juhola-Kuparinen-"JUNNU HAKU"

Marttinen-Varttinen
Salmela-Ketola
Tuomisto-Vuorisalo
Peltomäki
Jatkan tätä pohdintaa, sillä tämä tilanne lienee ikävän realistinen,

Ymmärrän täysin sen, että pelaajabudjettia joudutaan leikkaamaan. Se vaikuttaa eittämättä pelaajahankintoihin, joukkueen rakenteisiin ja sitä kautta odotusarvo hankintojen kohdalla tulee olla aiempaakin maltillisempi. Ensi kaudella tavoite täytyy olla pudotuspeleissä, joskin "kymmenes sija on mestaruus" on entistäkin enemmän tosi. Ensi kaudella Ässät pelaa ennen kaikkea urheilullisesta uskottavuudesta, sillä sitä ei tällä hetkellä ole. Se heijastunee myös pelaajahankintoihin, kun kotimaiset juuri läpimurron partaalla olevat pelaajat tuskin miettivät Poria vaihtoehtona.

Mutta sen sanon, että tuolla kokoonpanolla ei ole toiveita menestymisestä. Varttinen on hieno pelaaja ja ajaa asiansa erinomaisesti alaketjujen pörrääjänä, mutta ykkös-kakkosketjuun pitäisi lähteä hakemaan jotain ulkomaalaisarpaa, joka toivottavasti osoittautuu malteströmwalliksi eikä adammilleriksi. Lisäksi tuolla puolustuksella oltaisiin ensi kaudella aivan kusessa. Varttinen, Ketola ja potentiaaliltaan näitäkin pykälää korkeammalla oleva Tuomisto kannattaa nostaa kokoonpanoon jo ihan taloudellisistakin syistä, mutta puolustus kaipaisi edes yhden suunnannäyttäjän. Tämäkin pitänee kaapia ulkomailta.

Tilanne lienee se, että Ässien pitää hakea hyökkäykseen ensi kaudeksi huokeita, nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Omissa A-junnuissa ei tällä hetkellä ole hyökkääjiä, joita voisi jo nyt sovitella liigakokoonpanoon. 02-syntyneissä on potentiaalia ja vaikkapa Eero Niemi on sen ikäinen, että kykenee ottamaan vuoden sisällä isonkin askeleen eteenpäin, mutta askel aikuisiin on vielä sen verran iso, että omista junnuista on vielä lähinnä reserviin. Vähän vanhemmista, kuten Laaksosta tai Sammalistosta, en usko olevan Liigaan. Siksi katse kannattanee siirtää muiden joukkueiden junnuihin ja Mestikseen ja tehdä pari uutta Killisen kaltaista hakua,
 

Petra85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se heijastunee myös pelaajahankintoihin, kun kotimaiset juuri läpimurron partaalla olevat pelaajat tuskin miettivät Poria vaihtoehtona.
Tuosta hieman eri mieltä. Muuten hyvää pohdintaa.
Kotkaniemi, Armia, Lammikko, Haula.
Kyllä nuoret pelaajat ja heidän vanhempansa tietävät mitä kiekkomaailmassa tapahtuu.
Neljä nuorta Ässäkasvattia maailman parhaassa liigassa ei ole ihan huono saavutus pikkukaupungilta. Jotain on tehty oikein.
Eli saattaa olla kiinostuneita pelaajia olla tulossa muualtakin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuosta hieman eri mieltä. Muuten hyvää pohdintaa.
Kotkaniemi, Armia, Lammikko, Haula.
Kyllä nuoret pelaajat ja heidän vanhempansa tietävät mitä kiekkomaailmassa tapahtuu.
Neljä nuorta Ässäkasvattia maailman parhaassa liigassa ei ole ihan huono saavutus pikkukaupungilta. Jotain on tehty oikein.
Eli saattaa olla kiinostuneita pelaajia olla tulossa muualtakin.

No joo, mutta noista mainituista kaksi on mennyt Nhl:aan P-Amerikan kautta, ei heillä ole organisaation tämän hetken uskottavuuden tai sen puutteen kanssa mitään tekemistä.

Porilaisittain tietysti hienoa että on neljä omaa kasvattia änärissä, mutta ihan on sama tilanne monessa muussakin seurassa. Jos edustuksen tilanne jatkuu tällaisena, tilanne on juurikin tuo, millaiseksi @Quethas sen kuvaa.
 

Petra85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No joo, mutta noista mainituista kaksi on mennyt Nhl:aan P-Amerikan kautta, ei heillä ole organisaation tämän hetken uskottavuuden tai sen puutteen kanssa mitään tekemistä.

Porilaisittain tietysti hienoa että on neljä omaa kasvattia änärissä, mutta ihan on sama tilanne monessa muussakin seurassa. Jos edustuksen tilanne jatkuu tällaisena, tilanne on juurikin tuo, millaiseksi @Quethas sen kuvaa.
Juurikin Ässien surkea kausi antaa mahdollisuuksia nuorille vastuuseen.
Saavat vastuuta ja oppivat pelaamaan.
Toki se on kannattajien kannalta harmi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juurikin Ässien surkea kausi antaa mahdollisuuksia nuorille vastuuseen.
Saavat vastuuta ja oppivat pelaamaan.

Kyllä, mutta tuossa aiemmin puhuttiin kotimaisista, läpimurron kynnyksellä olevista pelaajista pl. omat kasvatit, heille Ässät tuskin on lähitulevaisuudessa vaihtoehto.

Tietysti tässä voi joku sanoa että ei tänne mitään ulkopuolisia tarvita, itse näkisin mielelläni tilanteen jossa Ässissä olisi sekä omia että muualta tulleita nuoria tekemässä läpimurtoa.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Ässien junnuputki on asia erikseen, samoin se mitä joskus aiemmin on tehty. Kyllähän Porissa on useampi pelaaja käynyt ottamassa urallaan askeleen eteenpäin. Ongelmahan on se, että onko Ässät juuri tällä hetkellä paikka, jonne mennään ottamaan askel eteenpäin tai jossa ylipäätään voi ottaa askeleen eteenpäin?

Jos puhutaan näistä alle 20-vuotiaista liigauraa aloittelevista pelaajista, todennäköisesti kyllä. Paikalla liigakokoonpanossa voi houkutella varmasti ihan kelvollisia pelaajia muualtakin ja nuoremmille liigapaikka itsessään kehittää. Näillä ei voi kuitenkaan koko kokoonpanoa täyttää, vaan kokoonpanosta pitää löytyä tällaisia 22-24-vuotiaita kavereita, joilla on jo liigarutiinia, mutta joilla on ottamatta se viimeinen askel kärkiketjuun (käytetään vaikka koodinimiä aleksirekonen tai eeroelo). Tämän hetken sekavasta tilanteesta johtuen on vaikea uskoa, että tällaiset pelaajat haluaisivat juuri nyt Poriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös