Joukkueen rakennus kaudelle 2011–2012

  • 793 144
  • 2 691

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toki en tule hirveästi itkemään jos Aki on ensikaudella ykkössentteri.

On se luojan lykky, että AUK aikanaan itse soitti ja tyrkytti itseään Ässiin. Tiedä kuka "villehirvonen" meillä olisi tälläkin hetkellä Armian ja Santavuoren keskellä...

Nyt ei taida näillä syväkurkuilla (Titans ja Fox??) olla mitään huhujakaan enää tarjolla?
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät tarvitsee sentterin joka pystyy osaltaan ratkaisemaan pelejä. Ihan esimerkkinä mm. aloitusvoimaa ja rankkarin iskijää kaivataan, niissä ollaan nyt aika heikoilla. Peruspeli kyllä pyörii näilläkin ukoilla mutta riittäkö se jos meinataan voittaa kovia jengejä, ei riitä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En näe mitään väärää siinä että sanotaan konkreettisesti minkä tyylistä ja tasoista sentteriä haetaan.

En minäkään. Uusikartanosta ei olisi kuitenkaan tarvinnut sanoa mitään.

Uuden sentterin yksilöittäminen paremmaksi kuin Uusitalo oli edelleen tyhmästi tehty. Ilman yksilöittämistäkin Toivola olisi voinut kertoa millaista miestä on hakemassa.

Vieläkö väännetään?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En minäkään. Uusikartanosta ei olisi kuitenkaan tarvinnut sanoa mitään.

Niin, aina voidaan miettiä oliko pelaajan nimeäminen todella tarpeen. En kuitenkaan usko että Aki on tämän takia menettänyt asemaansa joukkueessa tai fanien silmissä saatikka yöuniaan.

Tyhmempiäkin lausuntoja on Ässien toimihenkilöiltä irronnut joten eiköhän tästä ole tosiaan jauhettu tarpeeksi.
 

Tuamas

Jäsen
Tarkoitan, että ei niitä laadukkaita ykkössenttereitä löydy yhtään helpommalla kauden alettua. Mistä ne tulisivat? Korkeintaan toivotaan, toivotaan -sainauksia, jotka ovat muualla odotuksiin nähden flopanneet, ehkä. Tai riitautuneet valmentajan tai muun joukkueen kanssa.

Ihan samat markkinat siellä on kuitenkin varsinkin Pohjois-Amerikkalaisten pelaajien osalta vielä SM-liigakauden alettua.

Itse korostan sitä, että jos ja kun se ykkössentteri on luvattu, sellainen myös hankitaan. Ainoastaan aikataulu on tällä hetkellä auki ja itse en näe sitä niin ehdottomana saati porun aiheena, kuin osa porukasta (eli että jannun olisi oltava hankittu ennen kauden alkua).

Ennemmin haetaan sitten rauhassa ja viimeisen päälle katsottua pelaajaa, kuin nyt kun muutama vaihtoehto on kariutunut otettaisiin vain joku jämävaihtoehto, kun se sentteri on pakko saada ennen kauden alkua.

Lisäksi Ässien tähän pelaajaan käytettävissä oleva rahamäärä kasvaa merkittävästi verorajalla (erityisesti koska Pohjois-Amerikkalaiset pelaajat tekevät nettopahveja), joka sekin olisi nähdäkseni harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, erityisesti jos haetaan todella isoa kalaa.

Eli lähinnä peräänkuulutan kärsivällisyyttä pelihousujen repimisen sijaan. Kyllä sieltä ykkössentteristatuksen omaava jannu tulee, vaikka sitten vähän kestäisikin.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse korostan sitä, että jos ja kun se ykkössentteri on luvattu, sellainen myös hankitaan. Ainoastaan aikataulu on tällä hetkellä auki ja itse en näe sitä niin ehdottomana saati porun aiheena, kuin osa porukasta (eli että jannun olisi oltava hankittu ennen kauden alkua).

Vai onko aikataulu auki? Toivola on luvannut (korjatkaa jos muistan väärin) hallitukselle, että Ässillä on (ykkös)sentteri ennen kauden alkua. Tuskin Orava nyt potkuja saa jollei sellaista ilmaannu mutta kai sekin lupaus alkaa pian painaa selässä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Sillanpään uskon saavan jatkosopparin Ässiin sata varmasti.

Ei liity hirveämmin ketjun aiheeseen, mutta entä jos Sillanpää haluaa siirtyä jonnekin muualle ensi kauden jälkeen tai hänet halutaan jonnekin muualle? Luulisin että Sillanpään kaltainen laadukas ja vielä pelaajana kehittymiskelpoinen kahden suunnan sentteri kiinnostaa monia liigajengejä, joista osan palkanmaksukyky on Ässiä parempi. Toki tämä on ehkä turhaa ja liian ennenaikaista spekulaatiota, mutta kohtahan ne joukkueiden rakentamiset kaudelle 12-13 alkavat kulissien takana.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei liity hirveämmin ketjun aiheeseen, mutta entä jos Sillanpää haluaa siirtyä jonnekin muualle ensi kauden jälkeen tai hänet halutaan jonnekin muualle?

Niin tai jos meteoriitti tippuu kaverin päähän?

Jos ja jos, tottakait kaikki on mahdollista mutta silti uskon että jos Ässät haluaa (ja miksei haluaisi?) Severin pitää niin siinä varmasti onnistutaan. Hänellä ei niin paljon nimeä ole vielä ja tuskin vielä ensi kaudenkaan jälkeen ettei Ässien rahat riitä sopparin tekemiseen. Toki tässä kohtaa kannattaa olla aktiivinen ja hoitaa homma pois ennen joulua, jotta SS:kin voi rauhassa keskittyä kevään peleihin...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos ja jos, tottakait kaikki on mahdollista mutta silti uskon että jos Ässät haluaa (ja miksei haluaisi?) Severin pitää niin siinä varmasti onnistutaan. Hänellä ei niin paljon nimeä ole vielä ja tuskin vielä ensi kaudenkaan jälkeen ettei Ässien rahat riitä sopparin tekemiseen.

"Nimellä" ei ole enää merkitystä ainakaan pääkaupungissa Matikaisen ja Virmasen vaihduttua osaavampiin jamppoihin. ;)

Mistä tiedät ettei Sillanpää itse saattaisi halutaa lähteä (ei siinä, että mullakaan mitään tietoa asiasta olisi)? Yhtenä motivaaniona saattaisi olla menestyminen, joka on vaikkapa HIFK:ssa tai JYP:issä on, kaikella kunnioituksella, huomattavasti todennäköisempää kuin Ässissä näin parin vuoden sisällä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mistä tiedät ettei Sillanpää itse halua lähteä? Yhtenä motivaaniona saattaisi olla menestyminen, joka on vaikkapa HIFK:ssa tai JYP:issä on, kaikella kunnioituksella, huomattavasti todennäköisempää kuin Ässissä näin parin vuoden sisällä.

No en perkele tiedäkään mutta mistäs sinä tiedät ettei SS halua tehdä "peltosia" ja pelata koko uransa Padassa??

Mielestäni nimenomaan Ässissä Sillanpäällä olisi mahdollisuus päästä ylöspäin, jossain IFK:ssa on aina useampi nimekkäämpi sentteri etenemisen tiellä. Joka tapauksessa tämän spekuloinnin voi jättää myöhempään ajankohtaan, koska Severillä on soppari Ässiin ensi kaudeksi ja 110% varmasti uusi tarjous tulee kauden aikana jonka hän sitten hyväksyy tai hylkää.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän Sillanpään rooli ole kuitenkin merkittävämpi Ässissä, kuin mitä se olisi esim. HIFK:ssa tai Jypissä. Menestyminen on varmasti jollain mittarilla todennäköisempää, mutta oman kehityksen kannalta lienee ihan fiksua myös rustata jatkoa Ässien kanssa.

Sentteristä sen verran, ettei nyt ainakaan kannata mitään paniikkinappulaa tässä vaiheessa painaa. Kauden aikana varmasti tapahtuu jotain, jos hyvää kaveria ei nyt löydy, ja suht luottavainen olen myös Ruisman suhteen. Savinainen on ainakin varalla, jos rahkeet eivät riitä. Kyllä tuolla nelikolla uskaltaa ihan hyvin kauteen lähteä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Miksi täällä muuten kaikki jauhaa sitä että Sillanpää olisi se nelosen sena sentterihankinnan jälkeen? Severi on meinaa Niemen edellä Kiven papereissa ollut ainakin koko treenikauden ja oli keväällä jo.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miksi täällä muuten kaikki jauhaa sitä että Sillanpää olisi se nelosen sena sentterihankinnan jälkeen? Severi on meinaa Niemen edellä Kiven papereissa ollut ainakin koko treenikauden ja oli keväällä jo.

Severi on tyypillisen neloskentän rikkovassa ja puolustavassa roolissa huomattavasti Niemeä parempi. Kenttien numerointi 3. tai 4. vitja on sitten jokaisen oma makuasia.
 
Ei kiirettä

Tärkeintä tässä tilanteessa lienee edelleen se, että uusi sentteri olisi mahdollisimman hyvä. Ässien kiikarissa on ollut käsittääkseni pääasiassa kovan tason pelaajia, jotka ovat tehneet sopimuksia NHL-joukkueisiin. Timantteja etsivässä taktiikassa on hyvät ja huonot puolensa.

Hyvää on tietenkin se, että tällaisen pelaajan saaminen Poriin olisi kaikilla tavoin loistava asia. Toisaalta nämä ovat Ässien resursseilla väkisin hiukan pienemmän prosentin hakuja kuin jotkut muut pelaajat. Paul Szczechura olisi esimerkiksi todennäköisesti Ässien mies, jos hän Eurooppaan olisi siirtynyt. Viime kädessä mukaan tuli Buffalo ja homma oli sitä myöten paketissa. Oliko se sitten väärin neuvotella miehen kanssa, kun ei tänne päätynyt? Tuskin.
Jatkoajan Manu Lempinen kirjoitti aika hyvin yhteenvedon tilanteesta. "Se, että Ässät ei päässyt sopimukseen Paul Szczechuran kanssa on nimittäin parempi uutinen kuin se, että Ässät pääsi vuosi sitten sopimukseen Adam Millerin kanssa".

Erona fantasiarostereiden ja nettiscouttauksien helppoihin maailmoihin lienee se, että Toivola voi jättää aina yhden tarjouksen kerrallaan. Näin on pakko toimia siksi, ettei kolme pelaaja ilmoita samaan aikaan, että asia on selvä ja nimi on paperissa. Jokainen tarjous, joka Ässistä ulos lyödään, on seuran kannalta sitova. Samaan aikaan ei siis voi olla esimerkiksi kuutta isoa tarjousta ulkona ja toivoa, että yksi niistä osuu.

Nyt on käynyt niin, että vapailla markkinoilla ei enää suuremmin senttereitä ole. On yritetty oikeasti isoa kalaa, se ei vaan ole vielä kohdalle osunut. Onko taktiikka ollut väärä? Toki aina tapahtuu liikkeitä kulisseissa ja tilanteet vaihtuvat vikkelästi. Äkkiä tarjolla voikin olla huippumies, josta täällä ei kenelläkään ole harmainta aavistustakaan. Tätä pitää toivoa.

Toivola sanoi haastattelussa etsivänsä "Hiukan hyökkäävämpää ja tehokkaampaa pelaajaa kuin AUK". Käsittääkseni selkeää "ykkössentteriä" ei olla edes haettu, vaan vahvistusta, joka mahtuu kahteen ensimmäiseen ketjuun ja tekee joukkueen paremmaksi. Muutenkin tämä ketjuajattelu on Ässissä hiukan erilaista, kun varmasti ne pelaajat ovat eniten jäällä, jotka sen suorituksillaan ansaitsevat. Ykkösketju voi vaihdella illasta toiseen. Ruisma pystynee tarvittaessa alkukaudella hoitamaan sen kymmenen minuutin nelosketjun roolin ihan kelvollisesti.

Katsellaan. Ratkaisuja voi tulla ihan koska tahansa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässillä tarjous sisällä. Eli sentteri ja homma selviää aikaisintaan tänä yönä.

Eli homma on vielä hanskassa Toivolalla? Toivotaan nyt että tärppää, "insiderit" vois antaa vähän vinkkiä siitä, kenestä mahtaa olla kyse. Pohjois-Ameriikkaanhan tuo nyt selvästi viittaa, jos kerran yöllä mahdollisesti ratkeaa, joku vois mennä Porin yöhön toki päivystämään, josko siellä näkyis Toivola ja vaikkapa Kork "neuvottelemassa".
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässillä tarjous sisällä. Eli sentteri ja homma selviää aikaisintaan tänä yönä.

Aikataulusta voisi päätellä, että kaveri tulee rapakon takaa.

Pistetään lotto sisään että on joku näistä:

Bill Thomas
Mark Santorelli
Rob Bordson
John Armstrong
Garth Murray

Ensimmäista lukuunottamatta eivät ole mitään pistenikkareita.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Niin eli pelaajan agentti on pohjois-amerikassa. Voihan se pelaaja olla jo euroopassa, vai :-)
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aikataulusta voisi päätellä, että kaveri tulee rapakon takaa.

Pistetään lotto sisään että on joku näistä:

Bill Thomas
Mark Santorelli
Rob Bordson
John Armstrong
Garth Murray

Ensimmäista lukuunottamatta eivät ole mitään pistenikkareita.

Bill Thomas olisi pisteiden valossa ainoa todellinen vahvistus, joskin Zaborsky osoittaa, ettei pelkät tilastot kerro mitään.

Ja voihan pelaaja olla Euroopassa pelaava, olisko Dixonille laitettu sisään? Ehkä ennen perjantain peliä selviää jotain!
 

kessukka

Jäsen
"Se, että Ässät ei päässyt sopimukseen Paul Szczechuran kanssa on nimittäin parempi uutinen kuin se, että Ässät pääsi vuosi sitten sopimukseen Adam Millerin kanssa".

Juuri näin, vahvistus joka mahdollisesti pelaisi loppukauden puolikuntoisena pahan polvivamman jälkeen, liikaa riskiä. Täytyy ihmetellä että edes laittoivat tarjouksen.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Perkele, tässähän alkaa olla jo ihan täpinöissään, joten täytyy kirjoitella puutaheinää. Mutta jos Ässät nyt saa kalan koukkuun, on todella mielenkiintoista aloittaa vertailu Pelsujen hankkimaan Hodgmaniin ja TPS:n Stoneen, sekä tietenkin polvivaivaiseen konsonanttihirviöön, jota Ässätkin tavoitteli ja jonka nimeä en edes viitsi yrittää kirjoittaa. No, toisaalta, tarjous sisällä ei vielä tarkoita näissä kekkereissä juuri mitään...
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Zetan mainitsemista vaihtoehdoista Thomas olisi ennakkoon ajatellen turvallisin vaihtoehto. Mutta myös Murray saattaisi osoittautua toteutuessaan ihan ok hankinnaksi. Kaveri voisi onnistuessaan olla sellainen parannettu versio Erik Rasmussenista, eli toisi paljon asennetta, johtajuutta, fyysisyyttä ja kokemusta yhdistettynä keskinkertaisiin hyökkäyspään taitoihin. Tosin ainakaan nettitietojen perusteella ei näytä olevan puhdas sentteri.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juuri näin, vahvistus joka mahdollisesti pelaisi loppukauden puolikuntoisena pahan polvivamman jälkeen, liikaa riskiä. Täytyy ihmetellä että edes laittoivat tarjouksen.
Ehkä juuri siksi, että onnistuessaan tämä konsonanttihirviö olisi tod.näk. tehnyt tuhoisaa jälkeä SM-liigassa, joten ilmeisesti ajateltiin riskinoton kannattavan. High risk, high reward.

Mutta ehkä lopulta parempi, että tuo meni sivu suun.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juraj Mikus on purkanut sopimuksensa, olisi hyvä ajoitus. Mutta pelaaja ei oikein täsmää muuten tähän "parempi versio AUKista" juttuun.

Näköjään oon liian hidas...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös