Joukkueen rakennus kaudelle 2010–2011

  • 850 624
  • 3 474
Tila
Viestiketju on suljettu.

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näimpä! Ja mikäli tuntuu että liksa ei riitä niin aina voi mennä hakemaan lisätienestejä karaokehostina!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Varmuuden vuoksi kannattaisi kuitenkin pirautella jo nyt vaikkapa Dominik Granakin agentille, koska Milamhan saattaa vaikka aloittaa laulu-uran ja Ässät jääkin nuolemaan näppejään.

8 pakkia riittäisi ensi kaudella, mikäli sama 18+2 pelaajan sääntö on voimassa myös ensi kaudella. Palomäkeä ja Kuusistoa en laske missään tapauksessa Ässien ensi kauden suunnitelmiin mukaan. Parempaan rosteriin pitää ainakin yrittää pyrkiä kuin mitä tällä kaudella syksyllä oli.
 

Somn

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, Ilves
Ei ole, tekee järkyttävän määrän virheitä ja ottaa toistuvasti tarpeettomia riskejä.

Pelasi kyllä huonon pelin ja saisi yrittää yksinkertaisempia ratkaisuja, sillä taidot eivät tunnu oikeen piisaavan niihin vaativampiin. Milamin puolustukseksi voi kuitenkin sanoa Määtän yrittävän yksinkertaisia ratkaisuja, mutta epäonnistuu niissäkin. Määtällä oltava jokin pakollinen yv-aika sopparissa ja peliajassakin , sillä ei tuota kukaan voi muuten peluuttaa kentällä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei ole, tekee järkyttävän määrän virheitä ja ottaa toistuvasti tarpeettomia riskejä.
Oletko sitä mieltä, että Milamin kanssa ei kannata jatkoa yrittää?

Pelasi kyllä huonon pelin ja saisi yrittää yksinkertaisempia ratkaisuja, sillä taidot eivät tunnu oikeen piisaavan niihin vaativampiin. Milamin puolustukseksi voi kuitenkin sanoa Määtän yrittävän yksinkertaisia ratkaisuja, mutta epäonnistuu niissäkin.

Niin no, Milam kuitenkin on nostanut Ässien puolustuksen ja pelaamisen tasoa huomattavasti tultuaan. Tänään toki tuli syöttövirheitä, yksi helpohkossa tilanteessa hyökkäyssinisellä. Tämän perusteella en lähtisi tuomitsemaan kovin jyrkästi. Tänäänkin pakeista toisiksi eniten peliaikaa, eikä omissa kolissut kertaakaan. Oliko Milam tänään huono vai voisiko tuon kohdistaa koko joukkueeseen maalivahtia lukuunottamatta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei kellään sattunut olemaan tietoa, keitä pelaajia Ässät tavoitteli siirtorajan kynnyksellä? Eli näitä vaihtokauppasysteemejä Luomala/Salminen --> ??. Tosin oli varmasti aikamoista hyshys-toimintaa ja tietoja näistä ei kovin laajalle levitellä...
 
Ei kellään sattunut olemaan tietoa, keitä pelaajia Ässät tavoitteli siirtorajan kynnyksellä? Eli näitä vaihtokauppasysteemejä Luomala/Salminen --> ??. Tosin oli varmasti aikamoista hyshys-toimintaa ja tietoja näistä ei kovin laajalle levitellä...

Eikös Ässät ainakin Ilvekseltä koittanut napata Marjamäkeä.

Jos ensi kauden suhteen mietitään Zaborskyn paikkaajaa, niin yhtenä vaihtoehtona voisi mielestäni ajatella Hiseya. Mies on kuluvalla kaudella kuitenkin osoittanut, että ainesta on.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eikös Ässät ainakin Ilvekseltä koittanut napata Marjamäkeä.

Lähinnä kävi mielessä, että tarkkaileeko Ässät jotain pelaajaa KalPasta. Jos Salminen olisi lähetetty sinne jo tällä kaudella niin kai sieltä joku olisi tullut toiseenkin suuntaan...

edit: no ei siellä näköjään hyökkääjistä ollut kuin Riekkinen, jolla sopimus loppuu tähän kauteen. Dalla ei kelpaa ja Killeri kelpaa varmasti muuallekin vielä ensi kaudella.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Veikkaaja kertoo Ässien jahtaavan Kristian Kuuselan lisäksi Saipan Juho Mielosta.

Kummatkin käy todella hyvin ainakin meikäläiselle. Mielonen on nuori raamikas pakki joka on pelannut hienon kauden Saipassa ja Kuusela varmasti kelpaa kaikille.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Joo, mistähän Veikkaaja näitä huhujaan repii? Voisi edes tarkistaa sopimustilanteen ennen kuin alkaa huhuja keksimään.
En paljon keksi syitä Kuuselankaan Ässiin siirtymiseen. Taitaa olla pikkaisen liian suuri kala meidän pyydyksiin. Palkka, pelikaverit, olosuhteet ja menestyskin on todennäköisesti monessa paikassa parempaa.
 

Mallikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
Mielonen on jo sopimuksen tehnyt ensi kaudesta. Kuusela taitaa suunnata Kuopioon.

Mielonen kelpaa mutta mahtaako Kuusela olla Ässien kannalta järkevä satsaus..? Tai edes hankintalistalla? Otetaan taas uusi "nulikka" Maven oppiin mikäli Kivienmäki jatkaa..? Eli itse iskisin tarjousta ennen Kuuselaa vaikka Pelicansin Vili Sopaselle (right laituri, isokokoinen jne)...?
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Onko lähdettä? Itse pikaisesti Googlaamalla löysin useammankin, joiden mukaan sopimus Saipan kanssa jatkuu kevääseem 2010. Vai onko tehnyt sopimuksen jo muualle?

Mitään virallista lähdettä tuskin on, mutta nimimerkki Hakavuo kirjoitti Lukkomaniassa, että Mielonen olisi tehnyt sopimuksen Lukon kanssa. En ole kuullut, enkä tiedä mistä kyseinen nimimerkki on kuullut, mutta kaverin viesti oli hyvin yksiselitteinen. Tosin huuteleehan moni "varmoja" sopimuksia, jotka osoittautuvat loppujen lopuksi ihan muuksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Yksi kova juttu ensi kauden joukkuetta kasattaessa voisi olla tavoite seitsemästä SM-liigatasoisesta pakista. Joka vuosi Ässillä tuntuu olevan se 2-3 turhaketta mukana alusta asti ja näitä sitten vaihdellaan/istutetaan penkillä loppukaudesta. Voisiko kerrankin kausi alkaa ilman näitä Palomäkiä/Tierantoja/Törnvalleja/Korkeavuoria/Pentikäisiä sun muita??

Uusitalo-"granak"
Jyrkkiö-Kudroc
Määttä-"Milam/AHL-apu"
Rahkola-Sammalkangas

Is it too much to ask??
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK

Ok, eli voi hyvinkin olla Lukon mies tai sitten ei. Tietysti on mahdollista, että nimimerkki Hakavuo tai IS Veikkaaja on kuullut miehen lähtevän Satakuntaan, ja vetänyt sitten siitä omat johtopäätöksensä. Lähtökohtaisesti uskon eniten lähdettä ei IS-Veikkaaja.
 

PiTKäKieKKo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Detroid Red Wings
Mielosen sopimus kattaa Saipassa vain tämän kauden. Mielestäni olisi hyvä hankinta Ässien pienikokeiseen puolustukseen. Pelaajan raamit ovat kunnossa: 190 cm/90 kg. Rightilta ampuva Mielosen laukauksen pitäisi olla hyvä ja peliälykin kelvollinen. Nuori pelaaja jolle, jos mahdollista, saisi tehtyä pitkän sopimuksen Ässien tulevaisuutta ajatellen. Kuuselan taas ottaisin ehdottomasti mukaan Ässiin. Takuuvarma 20 maalin mies, kun ottaa huomioon että saa ison tontin Ässissä: Paljon ylivoima aikaa ja isoja minuutteja viidellä viittä vastaan. Tälläkin kaudella 15 maalia, vaikkei mies olekaan saanut valtavia minuutteja Oulussa. Miksei haluiaisi lähteä Poriin? Hänellä on paljon hyviä muistoja Porista, perustanut perheen ja täällä Kristian saisi pelata niin paljon kuin haluaa.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Paljon ylivoima aikaa ja isoja minuutteja viidellä viittä vastaan. Tälläkin kaudella 15 maalia, vaikkei mies olekaan saanut valtavia minuutteja Oulussa. Miksei haluiaisi lähteä Poriin? Hänellä on paljon hyviä muistoja Porista, perustanut perheen ja täällä Kristian saisi pelata niin paljon kuin haluaa.

Tämä nyt ei ihan pidä paikkaansa. Kuusela on koko ajan eniten pelaavia hyökkääjiä Kärpissä, ihan kuten viime kaudellakin. Ensimmäinen vaihtoehto niin ykkösylivoimassa, alivoimassa kuin tasakentällisin.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kuusela on liigassa ykköskorin hyökkääjä. Aika satavarmasti olisi Ässien historian kallein pelaaja.

Selvää on, että mies on SM-liigatasolla maalintekijänä kärkiryhmää ja on huomattavasti kokeneempi ja monipuolisempi muutenkin pelaajana kuin viimeksi Porista lähtiessään.

Mikäli Kivenmäki jatkaa, olisi Kuusela ehkä ihan mukiinmenevä ratkaisu, vaikka hintava onkin. Jos Kivenmäki ei jatka on Kuusela aivan älytön veto. Ykköspelinrakentaja on kuitenkin saatava ennen maalinsylkijää. Mavea nyt ei ole helppo korvata minkäänlaisella rahasummalla Ässien vetovoiman huomioonottaen, mutta se nyt lienee selvää ettei rahat riitä mitenkään a-luokan ulkomaalaiseen pelinrakentajaan ja Kuuselaan.

Veikkaan että pari muutakin seuraa pystyy maksamaan sen mitä Ässät ja kun vetovoima on mitä on niin...
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä Ässien on turha unelmoida mistään Kuuseloista. Näitä ns. ollaan kiinnostuneita juttuja on helppo heitellä, kukapa nyt ei olisi ilman sopimusta olevasta maalintekijästä kiinnostunut. Minuun ei ainakaan uppoa enää tämä sumutus, jolla varmasti yritetään saada kausikortteja kaupaksi ja sponsorisopimuksiin nimiä. Ässillä on aivan tarpeeksi tekemistä Kivenmäen pitämisessä ja lisäksi tarvitaan vahvistusta sentteriosastolle. Jos ja kun Rynnäs lähtee nykyisillä otteilla rapakon taakse niin maalivahtiosasto kaipaa myös uudistusta. Kilpeläisen paineensietokyky kilpailutilanteessa on nähty ja uusi mies tarvitaan tälle osastolle. Tuossa satakunnankansan jutussa puhutaan taas 3-5 ulkopuolelta tulevasta pelaajasta. Uskoo ken tahtoo. Sieltä voi tulla muutama Takon ECHL- haku, taikka hänen tarkkailun alla oleva raakile tyyliä Wandell. Case Piroksesta pitäisi oppia ainakin se ettei ns. vanhoja kehäraakkirahastajia enää edes harkita. Jos tulee pelaajia ulkoa heidän pitäisi olla sellaisia joiden pyrkimys on nousta urallaan uudelle tasolle ja halua kehittyä pelaajana pitää olla.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Jos ja kun Rynnäs lähtee nykyisillä otteilla rapakon taakse niin maalivahtiosasto kaipaa myös uudistusta. Kilpeläisen paineensietokyky kilpailutilanteessa on nähty ja uusi mies tarvitaan tälle osastolle.

sat.kansa 02/03/10

– Maalivahtiosastolle emme hae uusia miehiä. Jussi Rynnäksellä ja Eero Kilpeläisellä on sopimukset, ja Juha Järvenpään pyrimme myös kiinnittämään uudella jatkosopimuksella. Näillä näkymin emme etsi maalivahtia, vaikka Rynnäs vietäisiin rapakon taakse, Hirsimäki selvittää.

Näin itsekin uskon ja epäilen Eeron palaavan ensi kaudella lähemmäs omaa tasoaan kun Huikea-Jussi siirtyy taalaliigaan. Ja eikös siitä Jussista sentään 100k saada joten kyllä sekin auttaa aina Kuuselan hankinnassa.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tuskin sen enempää maksaisi kun Kamil Piros, eli kyllä tämä(kin) pelaaja olisi ainakin rahan puolesta tavoitettavissa.
Kuten korostin, Maven jatko on avainasemassa. Mikäli Mave ei jatka tulee ykkösprioriteetilla hankkia uusi pelinrakentaja. Tämä maksaa ~yhden Kamil Pirosin verran. Sen jälkeen ei ole Kuuselaan mitenkään enää varaa. Jos taas Mave jatkaa jollain ~140k vuoden paperilla niin Kuuselaan saattaa olla varaa.

Ennen yhdenkään uuden hyökkääjän hankintaa pitää Kivenmäen sopimustilanne saada selväksi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ennen yhdenkään uuden hyökkääjän hankintaa pitää Kivenmäen sopimustilanne saada selväksi.

Totta puhutaan. Uskon, että Kivenmäen jatko täällä on molemminpuolinen toive, vaikka nyt Mursketiellä on pakko kartoittaa tarkemmin hinta ja aika. Vuosi vuodelta Kivenmäen ottajat liigassa vähenevät, ja vuosi vuodelta myös lähtö ulkomaille on epätodennäköisempää. Toivon, että jatko on vuosi kerrallaan, mutta eiköhän joku 2-vuotinenkin ole vielä ok, tai kuten ennenkin on tehty, 1+1 seuran optiolla.

Joka tapauksessa tämä aiheuttaa sen, että emme näe sopimuksia julkaistava päivä finaalien jälkeen tai päivä jonkun tietyn seuran putoamisen jälkeen. Kevät-kesään menee ja Ässien vetovoima ei ole valtava, vaikka nyt avaamassani ketjussa totesin, että case-Luomala kaikkineen näytti, että pitkästä aikaa taas Porissakin voi liigajyrä ottaa pulunaskeleita eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös