Joukkueen rakennus 2020–2021 – projekti TOP6

  • 594 938
  • 3 550
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo eihän Benassa mitään vikaa oo. Silti... Ehkäpä ennemmin ottaisin Benan hinnalla vaikka Jyssyn ja Wallin ja sijoittaisin säästyneet rahat muuhun joukkueeseen.

Niemeläinen-Stenkku
Peltomäki-Vainio
Marttinen-Vuorisalo
Walli-Matinmikko
Varttinen

Vaik tässäki o ihan hyvii pelimiehii, niin kyl pakiston silti mun mielestä kuuluis näyttää ens kaudella kovemmalle kuin tää.

Marttisellekin haluaison jatkoa, mutta jos tuota pitäisi jotenkin vahvistaa, niin varmaankin joku kenellä ei ole sopparia pitäisi heittää pois ja hankkia tilalle joku kovempi ukko. Tuohon Marttisen paikalle voisi hankkia jonkun oikeasti kovan pelimiehen...

Vai voisiko jyssy silti mahtua vielä 7. Pakiksi?
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vai voisiko jyssy silti mahtua vielä 7. Pakiksi?

Ei kiitos kovin mielellään enää. Jyssyn liike heikkenee siihen tahtiin, että ei mielellään enää pääsarjatasolle. Ei Jyssykään millään ihan pikku nappuloilla suostu pelaamaan ja vaikka melkoiseen alennukseen palkkassaan suostuisikin niin sillä rahalla saa ihan hyvän ja tuoreemman pakin. Mä en missään nimessä ole Jyssyvastainen, mutta totuus vaan on se, ettei enää ensi kaudella riitä liigaan ja seiskapakkiksi aivan liian kallis.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Niemeläinen-Stenkku
Peltomäki-Vainio
Marttinen-Vuorisalo
Walli-Matinmikko
Varttinen

Vaik tässäki o ihan hyvii pelimiehii, niin kyl pakiston silti mun mielestä kuuluis näyttää ens kaudella kovemmalle kuin tää.

Totta muuten se, että tuollaisenaan näin näytöltä katsottuna tuo pakisto näyttää hyvin vaatimattomalta, vaikka itsekin tietää ettei se niin mahdottoman huono ole. Mutta jos nyt siitä lähdetään, että kenties koko kolmikko Taimi-Marttinen-Salmela on poissa (ja Ketola tuossa jo aiemmin potkittiinkin), ja hankitaan sitten ulkopuolelta kaksi hyvätasoista pakkia liigaan. Näin ollen olisi yhdeksän puolustajaa, millä määrällä kauden voi hyvin aloittaa. Uusien hankintojen nimistä huolimatta Niemeläinen ja Stenkku olisi kait silti lähtökohtaisesti edelleen ykköspakkipari. Toki sitten jos ajatellaan vaikka sitä, että Peltomäki ottaa ensi kesänä sellaisen kehitysstepin, minkä hän otti viime kesänä, niin vaikea häntä on pelaavasta kuusikosta sivuuttaa..

Niemeläinen-Stenkku
X1-Vainio
X2/Peltomäki-Vuorisalo/Matinmikko
Varttinen

On muuten siitä hullu tilanne, että aina huudetaan niiden rightin ukkojen perään, niin nyt niiden uusina tulevien pakkien täytyisi mielellään olla leftejä, koska righteja on niin paljon..

EDIT:

AHL tai ECHL ympyröistä löytyy kyllä näitä uusia Benkkuja kun vaan vaivautuu paikan päälle katselemaan pelejä ja neuvottelemaan sopimusehdoista. Äkkiseltään esim. sellainen kaappi kuin Keegan Kanzig voisi olla suostuteltavissa. Ura AHL:n puolella ei oikein aukene ja suurin osa kaudesta menee ECHL:ssa. Ei mikään pistenikkari mut menee peruspakkina.

Itse asiassa joku muukin taisi nostaa tuon Kanzigin nimen esiin. Ura on tosiaan aikalailla jumissa Pohjois-Amerikassa, ja varauskin jo seitsemän vuoden takaa, eikä änäriin kyllä ole asiaa. Joten voisi kyllä olla perusteltu peliliike kaverilla tulla vaikka Eurooppaan. Mielenkiintoinen haku tietysti voisi olla tuollainen koodinimi Kanzig tuohon X2 ruutuun tuossa rosterissani, sillä ehdolla että liike on sitten tyydyttävällä tasolla, kuten esimerkiksi Niemeläisellä on. Täällähän jo kirjoiteltiin, että Ässät olisi ollutkin jonkun lihaosaston miehen perässä ensi kautta varten, mutta että ohi meni..

Puolustuksen hankinnoille yksi aika ehdoton vaatimus olisi muuten sellainen 28-32v ikä, koska kyllä jäätävän nuori (vaikkakin ihan hyvä) olisi ensi kauden pakisto vielä tuossa muodossa mitä minulla tuossa yllä on. Esimerkiksi tuo mainittu Kanzig olisi hänkin kuitenkin vasta 25v
 
Viimeksi muokattu:

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Ei tainnut Grattonin aikana olla mitään tollasia sikailuja ja äijät sai pelata rauhassa. Lassilan huitominen taisi olla ainut. En siis tarkoita että hänet pitäisi hommata takaisin mutta kyllä tuollaisilla äijillä on vaikutusta vastustajiin. Ja Atulla on sellasia ollut uran varrella vähän joka jengissä joten toivotaan että ensi kaudeksi saadaan joku ”pöhlö”.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ei tainnut Grattonin aikana olla mitään tollasia sikailuja ja äijät sai pelata rauhassa. Lassilan huitominen taisi olla ainut. En siis tarkoita että hänet pitäisi hommata takaisin mutta kyllä tuollaisilla äijillä on vaikutusta vastustajiin. Ja Atulla on sellasia ollut uran varrella vähän joka jengissä joten toivotaan että ensi kaudeksi saadaan joku ”pöhlö”.

Atu muuten tosiaan kait on aina sallinut omille joukkueilleen hyvinkin kovan pelin, tai sanotaanko niin että sallinut jokaisen pelata omilla vahvuuksillaan. Kunhan nyt ketään ei tietoisesti vahingoiteta. Lähinnä kait Atun ajatuksen voisi tiivistää niin, että hänen joukkueensa ei ota taka-askelia.. se ideologia on mielestäni näkynyt myös tämän kauden ässäjoukkueessa

Lauantain tapahtumat ovat tietysti asia erikseen, koska tuollaiset järkyttävät loukkaantumiset lamaannuttivat koko joukkueen pelaamisen, ja jopa yleisön kiinnostuksen siihen miten pelissä edes käy. Siihen kohtaan ei mikään ylimääräinen hanskaaminen olisi auttanut yhtään mitään..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Ensi kauden joukkueen pohdiskelu sopii tilanteeseen hyvin, joten harrastetaan sitä.

Faktaa on ettei kellään kokeneimmista pelaajista ole sopimusta ensi kaudeksi, ainakaan tiedotettua. Jos kaikki siirtyvät uusiin haasteisiin ja tilalle tulee 26v tai alle olevia, kuten Kerttulan tyyliin on kuulunut, laskee joukkueen keski-ikä rajusti. Marttinenhan on selkeästi vanhin ja jo hänen vaihtumisensa nuorehkoon vaikuttaa paljon.

Onko tämä haitallista menestymisen kannalta ensi kaudella? Ainakin on hellitty teoriaa, jonka mukaan joukkueessa pitää olla ikätasapaino. Myös on esitetty, että joukkueessa pitää olla runsaasti ns parhaassa iässä, siinä 25 molemmin puolin, olevia pelaajia. Parhaat parhaassa peli-iässä olevat pelaajat pelaavat jossain ihan muualla kuin Liigassa ja parhaat kolmikymppisetkin rahastavat vielä viidessä eri sarjassa enemmän kuin Liigassa. Kokoa siinä sitten tasapainoinen joukkue juurikin Liigaan.

Usein esitetään Liigan olevan aina vain hyppäys kohti suurempia rahoja, menoa eteenpäin uralla. Sellainen jätkä, joka pelailee vain Liigaa on tässä katsannossa jotenkin epäonnustinut hylkiö, kun ei pyri käsiksi isompiin rahoihin. Tai jos pyrkii ei epäonnistunut ressukkaparka pääse. Mutta toisaalta monessa Liigajoukkueessa on sarjajyriä, jotka pelailevat Liigaa vaan vuodesta toiseen omassa joukkueessaan kunnioitettuina pelaajina. Jokainen joukkue kaipaa tälläisia muutaman.

Jotta menestys olisi hienosti sanottuna kumuloituvaa täytyy olla jatkuvuutta, Ässien tapainen seura ei voi joka vuosi ostaa uutta tähdistöä menestystä takaamaan. Tämä on vaikea yhtälö, mikä helposti johtaa siihen, että joukkueessa on liikaa pelkkiä tulevaisuuden lupauksia, joista ei ehkä ikinä päästä itse nauttimaan, vaan sadon korjaavat muut. Pahimmassa tapauksessa ei jää mitään käteen vaan taas ilmestyy uusi annos lupauksia.

Lupauksetkin tosin on nähtävä paljon laajempana kirjona kuin pelkkinä varattuina junioritähtinä, supertähdistä nyt puhumattakaan. Sen tähden esim A.Mäkisen kaltaiset pelaajat ovat tärkeitä löytöjä, heidän varaansa voi rakentaa pidempään.

Ensi kauden Ässiin toivoisi myös kokemusta lähtevän kokemuksen tilalle ja kuten nyt on sattuneesta syystä noussut esiin myös fyysisyyttä eli "kovuutta". Sitäkin vaan näytetään Liigassakin tarvittavan.

No, kohtahan päästään parempaan konkretiaan kun tiedetään ketkä jatkavat ja keitä on tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Juho Olkinuora sai lähdöt Vladivostokista. Onko siinä Ässien ensikauden toinen veskari (jos lähtökohtaisesti oletetaan että Tara siirtyy Columbuksen organisaatioon ja Aittokallio jatkaa)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuli mieleen. Eikös tässä sataa kesää, tuhat yötä ole off-seasonilla spekuloitu jesperit ja otot läpi, että pelaavatko keskellä vai laidassa. Vaikuttaa siihen, kuinka näitä fantasiarostereita aletaan kasaamaan.

No, nyt sitten ehkä Kivenmäen pelikunto, iskukyky herättää kysymysmerkkejä. Miten kokoonpanoon asetellaan, vai asetellaanko mitenkään. Ollu Hirvosen ohella näkyvimpiä osasia sen suhteen, mitä nuorten kehitys ja se kuuluisa kasvu sisältäpäin tarkoittaa.

Lindstenistä en osaa ajatella vielä mitään.

Inhorealistisesti voi ajatella Spinkien olevan mennyttä, tai ainakin varautua siihen hahmotelmissaan. Mikäli näin ei olisi ratkeaisi useampikin ongelma rakentelussa.

Pakistossa Stenqvistin tilanne, onko meidän miehiä vai ei?

Kyllä tuossa taas palasissa kasaamista on. Toisaalta, jännällä tavalla positiivisen odottavalla kannalla, mitä on tulossa sisään, miten mahdollisesti paikkaillaan, miten hienosäädetään.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ultra pessimistisesti nähtynä kukaan porukasta Tarasov, Kivenmäki, Stenkku, Spinkit, Lähteenmäki, Salmio ei ole ensi kaudella Ässien riveissä jolloin tämän kauden rakennustyö on valunut valtaosin reisille ja ensi kesänä on aloitettava kokolailla alusta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nigi

Nakkimuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Montreal
Vaikka kuinka ikävä tämä onkaan sanoa pelaajasta, joka on meille mestaruusmaalin tehnyt, mutta toivottavasti Marttinen ei enää uutta sopimusta saa. Viime peleissä ollut yksi heikoimmista eikä vaan tunnu jalka enää riittävän. Toisaalta voisin hänet 7.pakiksi ottaa halvalla, mutta tämä lienee mahdottomuus.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Marttinen aina Salmelan paikan vie pelaavasta kokoonpanosta. Marttisen jatkoa puoltaa mielestäni kokemus ja tietynlainen periksiantamattomuus. Suhtautuu jokaiseen matsiin täysillä ja sen vaatimalla vakavuudella. Jalka ehkä hieman hidastunut eikä aikaisemminkaan ole ollut mikään polkukone, joten tuottaa pieniä haasteita. Väittäisin kuitenkin, ettei Marttinen ole vastustajana helpoimmasta päästä ja montaa muuta ässäpelaajaa vastaan on vastustajalla huomattavasti mukavampi pelailla.

Joukkuetta ei vaan voi pelkästään nuorentaa vaan pitää olla myös niitä, jotka ovat nähneet ja kokeneet onnistumisia ja epäonnistumisia eivätkä hätkähdä pienistä asioista.

Tietenkään ei maksaa voi enää mitään älyttömiä summia, joten yhteisen linjan löytyessä Marttisen jatko olisi Ässille enemmän etu kuin haitta.
 

Nigi

Jäsen
Jos ensikauden puolustukseen etsitään kiekollista osaamista, niin Spinkkien vanha joukkuekaveri Toledo Walleyesta, Nolan Zajac olisi kyllä mielenkiintoinen nimi. Hurjat tehot Norjan liigassa puolustajan tontilta. Varmasti saa suosituksia Ässistä Tylorilta ja Tysonilta. :)

Eikä siis mikään huhu, kunhan lämpimikseni kirjoittelin, kun osui silmään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos ensikauden puolustukseen etsitään kiekollista osaamista, niin Spinkkien vanha joukkuekaveri Toledo Walleyesta, Nolan Zajac olisi kyllä mielenkiintoinen nimi. Hurjat tehot Norjan liigassa puolustajan tontilta. Varmasti saa suosituksia Ässistä Tylorilta ja Tysonilta. :)

Eikä siis mikään huhu, kunhan lämpimikseni kirjoittelin, kun osui silmään.

Kyllä vain.. ainakin kertaalleen olen nostanut tämän kaverin nimen esiin, etenkin tilanteessa jos Taimi lähtee, niin hänen tilalleen. Eikä myöskään vähiten siksi, että on tosiaan Spinkien vanha joukkuekaveri, ja etenkin jos kerran myös Spinkit ovat jäämässä. Todellakin tehot Norjassa aivan poskettomat (allsvenskanissa 0,6ppg ja ECHL:ssä 0,75ppg), ja ennen kuin kukaan säikähtää tuota Norjaa, niin jospa katsomme vertailukohtaa: pari vuotta sitten Norjassa pelasi vastaavan tasoinen pakki Kodie Curran, joka nyt kaksi kautta myöhemmin pelaa piste per tahdilla SHL:ssä. Eli tällaisia selkeästi ylivertaisia kavereita pitäisi näistä sarjoista kyetä poimimaan täsmähauiksi, koska heissä on vielä myös kehittymisen varaa kun saavat paremmat pelaajat ympärilleen, sieltä ne helmet löytyvät..
 

Nigi

Jäsen
Kyllä vain.. ainakin kertaalleen olen nostanut tämän kaverin nimen esiin, etenkin tilanteessa jos Taimi lähtee, niin hänen tilalleen. Eikä myöskään vähiten siksi, että on tosiaan Spinkien vanha joukkuekaveri, ja etenkin jos kerran myös Spinkit ovat jäämässä. Todellakin tehot Norjassa aivan poskettomat (allsvenskanissa 0,6ppg ja ECHL:ssä 0,75ppg), ja ennen kuin kukaan säikähtää tuota Norjaa, niin jospa katsomme vertailukohtaa: pari vuotta sitten Norjassa pelasi vastaavan tasoinen pakki Kodie Curran, joka nyt kaksi kautta myöhemmin pelaa piste per tahdilla SHL:ssä. Eli tällaisia selkeästi ylivertaisia kavereita pitäisi näistä sarjoista kyetä poimimaan täsmähauiksi, koska heissä on vielä myös kehittymisen varaa kun saavat paremmat pelaajat ympärilleen, sieltä ne helmet löytyvät..
Mennyt itseltäni ohi, että täällä jo aiemmin mainittu. Selvästi scouting osasto on ollut hereillä...

Ja mm. Craig Schira tuli huonommilla tehoilla HPK'n aikanaan (45ott 35p) Norjan liigassa pelaavasta Frisk Askerista. Oli kuitenkin tekijämies ja nyt luutii SHL'ssä Röglen luottopakkina.

Näen tuossa todella ison potentiaalin tehdä "Caitot".
 

George O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, ja suuret sympatiat HIFK
Jos tässä jotain nimiä heitellään, niin tuo KalPan Jesse Graham - voi tietty olla, että menee rahan perässä Ruotsiin, mutta potentiaalia kyllä olisi meillekin. Rightin pakki, ei mikään maalinsylkijä mutta kumminkin
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
On tässä tämän päivän uutisessa jotain positiivistakin.
Kaikki euroopan huippuliigat pl. SHL ja KHL ilmoittaneet kauden päättyneen.

Seuroilla on vapaa julkaista uusia sopimuksia ja jatkosopimuksia milloin vain haluaa.
Joten Ässät voisi heti imoittaa Spinkkien jatkot, jotta saadaan positiivinen fiilis ja katseet ensikauteen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
On tässä tämän päivän uutisessa jotain positiivistakin.
Kaikki euroopan huippuliigat pl. SHL ja KHL ilmoittaneet kauden päättyneen.

Seuroilla on vapaa julkaista uusia sopimuksia ja jatkosopimuksia milloin vain haluaa.
Joten Ässät voisi heti imoittaa Spinkkien jatkot, jotta saadaan positiivinen fiilis ja katseet ensikauteen.
Olisi tosiaan hyvä saada tuo Spinkien jatko selväksi, koska muuten ensi kauden pohdinta on aika turhaa. Ja ne neljä vielä julkaisematonta sopimusta pöytään myös, niin sitten tiedetään jo aika hyvin ensi kauden joukkue. Ei siellä montaa paikkaa auki ole.
 

Nakuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tässä tämän päivän uutisessa jotain positiivistakin.
Kaikki euroopan huippuliigat pl. SHL ja KHL ilmoittaneet kauden päättyneen.

Seuroilla on vapaa julkaista uusia sopimuksia ja jatkosopimuksia milloin vain haluaa.
Joten Ässät voisi heti imoittaa Spinkkien jatkot, jotta saadaan positiivinen fiilis ja katseet ensikauteen.

Pitäisin hyvin yllättävänä, jos yksikään seura julkistaisi yhtään uutta/jatkosopimusta, ennen kuin pahin korona-aalto Suomessa on ohi. Mutta samaa mieltä, toisi kyllä posia fiilistä ja vähän ajatuksia pois tosta paskasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pitäisin hyvin yllättävänä, jos yksikään seura julkistaisi yhtään uutta/jatkosopimusta, ennen kuin pahin korona-aalto Suomessa on ohi.

Juurikin näin. Just nyt jääkiekko on aika pieni kiinnostuksen kohde ja jatkosopimusuutiset jäisivät vessapaperihamstrauskorona-uutisten varjoon.

Katsotaan sitten kuukauden, parin päästä jos koronavirus on taittunut, olisiko sitten jo muutkin uutiset kiinnostavia
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tässä on pakko pistää aivot narikkaan toukokuun loppuun asti, jolloin kaiketi jotain tiedetään koronan vaikutuksista. Luultavasti vasta elokuussa tiedetään budjettiasioista enemmän. Lohdullista että ainakin kaikki keskisuuret ja pienet seurat ovat samassa veneessä.

Uusia sopimuksia tuskin enää tulee, eihän kukaan järkiolento tee uusia sitoumuksia tässä tilanteessa.

Ne nyt jo tehdyt sopimukset olisi kivaa kuulla niin olisi jotain positiivistä mietittävää. Samoin miten ensi kauteen valmistautuminen tästä nyt alkaa.

"Mi ikävyys mi hämäryys" kuten Alpo Suhonen suuren runoilijan suulla loihe ilmaisemaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Uusia sopimuksia tuskin enää tulee, eihän kukaan järkiolento tee uusia sitoumuksia tässä tilanteessa.

Ne nyt jo tehdyt sopimukset olisi kivaa kuulla niin olisi jotain positiivistä mietittävää. Samoin miten ensi kauteen valmistautuminen tästä nyt alkaa.

Uutisissa sanottiin eilen WHO:n arvio, jonka mukaan tämä pandemiatilanne alkaa olla ohi tuonne kesäkuun alkupuolelle mennessä (ja Euroopassa nyt ainakin on), nyt jos/kun kaikki maat alkavat aika hyvin tehdä oman osuutensa asiassa. Kiinassa ja Koreassa esimerkiksi tilanne alkaa jo olla ohi

Mutta nyt tässä akuutissa tilanteessa moni pelaaja jää varmasti epävarmuuden välitilaan roikkumaan. Varmaan vaikka nyt Spinkit käyvät esimerkistä, jos heillä ei todellakaan ole tällä hetkellä nimiä missään papereissa mihinkään ensi kautta varten. Nyt sitten tässä 2-3 seuraavan kuukauden aikana on asioita varmasti vaikea hoitaa, kun pelkästään seurojen kyky tehdä sopimuksia on heikentynyt..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös