aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos ja jos. Itse asiassa 15 pinnaa näin tasaisessa sarjassa olisi kyllä helvetin kova juttu. Joukkueen pitäisi olla suurinpiirtein samassa pistetahdissa kuin Kalpa tai Jokerit. Käytännössä siis täyttä fantasiaa. Se on totta, että varmasti kannattajat olisivat tyytyväisiä...

Jatkuva selittely ei auta mitään, asiat ovat nyt vaan yksinkertaisesti päin vittua.
Ainahan on mahollista, että syntymässä on jotain kaunista, mutta pelkkää spekulaatiota ja jossittelua se on toistaiseksi. Konkreettisia tuloksia saisi alkaa tippumaan, mielellään ennemmin kuin myöhemmin. Viime kauden jälkeen piti niin monen asian olla paremmin, mutta niin sitä vaan jökötetään jumbona. Eri medioiden ennusteista ja kausiveikkauksista aina napistaan, mutta suht hyvin ne pitää paikkansa. Ainakin Ässien kohdalla.

Maailmanmarkkinoiden kriisi, Ässillä enemmän paalua kuin kaverilla, urheilullisuus kunniaan - näillä teeseilläkö mennään taas ensi kautta kohti? No, asiat ei tietysti ole niin mustavalkosia, mutta joskus on mukava pitää asiat simppeleinä - sarjataulukko. Sen vilkasu aina sillon tällön kertoo jostakin jotain. Ja sarjan hännille jumiutuminen ei lupaa kovin hyvää.

KalPaksi KalPan paikalle, jumbosijoituksia ja mikkihiiri-kiekkoa. Sitähän se on kunnes toisin toteen näytetään.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten tämä urheilullisuus on näkynyt? Siinä, että on palkattu oma kuntovalmentaja? Vai onko tämä vain fraasi, jota on hieno heittää, kun Alpo sen keksi?
Mitenkään muuten en ymmärrä, miten "urheilullisuus" on palannut Ässiin.

Mielestäni pienenä seurana Ässät tarvitsee päävalmentajaksi henkilön, joka antaa kaiken aikansa ja energiansa Ässille. Onko sellainen todellakin päävalmentaja, joka asuu toisella paikkakunnalla, ei juuri näy kesätreeneissä, on lopettelemassa uraansa ja vieläpä hakeutunut kunnallispolitiikkaan?
Voiko pelaajilta vaatia suurta sydäntä ja paneutumista joukkueeseen, jos päävalmentajan esimerkki on tuollainen?

Hyviäkin puolia onneksi vielä on jäljellä; talous kohtalaisessa kunnossa, omissa junioreissa useita hyviä pelaajia ja joukkueen takana Suomen intohimoisimmat kannattajat.
Kuntovalmentaja on ratkaisu, jonka organisaatio teki parantaakseen joukkueen urheilullisuutta. Kaksi edelliskautta puhuttiin heikkokuntoisesta joukkueesta ja tämä varmasti oli kaikkien paikalla käyneiden nähtävissäkin. Urheilullisuus on nähtävissä tämän kauden joukkeen esityksissä sekä ihan vain tarkastelemalla yksittäisten pelaajien tilastoja sekä esityksiä esimerkkinä nyt vaikka Matti Kuparinen, Veli-Matti Savinainen, Tommi Huhtala kolmikko, joilta saattoi jonkinnäköistä tason nostoa odottaa, mutta tuskin tämä kausi on pelkästään lahjakkuudesta tai yksittäisestä pyrkimyksestä eteenpäin urallaan vaan suuri vaikutus on ollut nimenomaan seuran pyrkimyksellä urheilullisempaan suuntaan. Ässien pelaajabudjetti nousee tällä kaudella maksimissaan 1,7 miljoonaan(vero mainitsi edellä pakista, joka saattaa jokusen kymmenen tuhatta euroa tuoda lisää) , jossa mukana on menestysbonukset. Sarjasijoitus on todellakin 14, mutta pisteitä olisi puolet vähemmän, jos olisi jatkettu vanhalla linjalla. Alpon sanomisia en useinkaan jaksa miettiä, mutta kyllä on paljolti Alpon ansiota, että seura on tehnyt useita oikeita ratkaisuja tälle ja tuleville kausille.

Alpo on antanut luultavasti paljon energiastaan Ässille. Juurikin saamalla aikaan muutoksia valmennuksessa ja myös organisaation johto on alkanut pyrkiä eteenpäin Alpon saapumisen jälkeen. Jääkauden alun jälkeen Suhosella ei ilmeisesti ole kovinkaan paljon ollut poissaoloja ja kesätreenejä hoitamaan hankittiin Hirvonen, joka hoiti testit yms. sekä teki jokaiselle pelaajalle henkilökohtaisen suunnitelman sekä joukkueen harjoitussuunnitelman, josta huolehti Pieniniemi. Miksi Alpon olisi pitänyt sotkeutua tähän? Ei taida kuitenkaan olla Suhosen vahvuus alueita. Kunnallispolitiikka ei kauhean suurta lovea olisi tuskin tehnyt Alpon paneutumiseen Ässiin. Kyse ei kuitenkaan ole eduskunnasta, jossa toimiminen vaatisi täysipäiväistä työtä. Se että lopettelemassa oleva valmentaja lähtee mukaan vaikeaan projektiin ja antamaan oman panoksensa Ässien menestymiselle nyt ja tulevaisuudessa vielä tekemällä töitä, jotta saa joukkueen toimimaan sm-liigassa sen vaatimalla tavalla ei ainakaan voi olla huono asia.

Mainitsemistasi hyvistä puolista en tahdo olla millään tavalla eri mieltä.
 
Ruotsalaiset uskovat kaikkia namusetiä, jotka käyvät kuiskuttelemassa korviin - Kalervo "Kale" Kummola 4.5.2009 jääkiekon MM-kisoissa
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Sarjasijoitus on todellakin 14, mutta pisteitä olisi puolet vähemmän, jos olisi jatkettu vanhalla linjalla. Alpon sanomisia en useinkaan jaksa miettiä, mutta kyllä on paljolti Alpon ansiota, että seura on tehnyt useita oikeita ratkaisuja tälle ja tuleville kausille.
En menisi vielä näillä näytöillä kovinkaan suureen ääneen puhumaan oikeista ratkaisuista. Kausi on täysin kesken ja lopputulos saattaa olla ihan sama kuin viime vuonna, katastrofiskenaariolla jopa huonompi.

Mikäli sijoitus tulee olemaan 14. kaikki tehdyt ratkaisut voidaan mielestäni kyseenalaistaa, sillä eteenpäin ei ole tässä tapauksessa menty lainkaan, oli niitä pisteitä sitten hieman enemmän plakkarissa tai ei.

Se että lopettelemassa oleva valmentaja lähtee mukaan vaikeaan projektiin ja antamaan oman panoksensa Ässien menestymiselle nyt ja tulevaisuudessa vielä tekemällä töitä, jotta saa joukkueen toimimaan sm-liigassa sen vaatimalla tavalla ei ainakaan voi olla huono asia.
Jaa-a? Se, että nimenomaan LOPETTELEMASSA oleva valmentaja on mukana projektissa, jonka pitäisi pitkässä juoksussa palauttaa Ässät aurinkoon, on vähintäänkin kyseenalaista. Itse en nimittäin näe tähän mitään muuta syytä kuin rahan. Tällä en kyseenalaista Alpon motiiveja vaan kerron vaan miltä tuo kuulostaa noin yleisesti ottaen.

Itse ketjun aiheeseen sen verran, että kyllähän Ässissä on viimeiset vuodet tasan KAIKKI mennyt päin helvettiä. Se yksi kevät tapahtui olosuhteista, seuran johdosta ja Toivolasta huolimatta, ei heidän ansiostaan. Se on jo tullut selväksi.

Aholan on todellakin lähdettävä. Oleellista ei ole spekuloida sillä kuka tulee tilalle, vaan se, että muutos on tapahduttava ennen kuin on liian myöhäistä. Sillä tällä jatkumolla ei kai kenenkään mielestä ole mahdotonta, että sekin päivä voi koittaa jolloin Porissa tosiaan pelataan Mestistä. Se ei tapahdu ensi vuonna eikä varmankaan sitäkään seuraavana, mutta kyllähän Mestiksen siemenet kylvettiin hopeakauden jälkeen ja vaikka viime kesänä koitettiin mullasta pilkistävää vartta leikata, niin juuret jäivät kasvamaan. Jotain on pakko tapahtua.
 
Chiman puolesta!

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ketjun otsikkoon liittyen pitäisi selvittää yksi iso kysymys, ennen kuin ketjuun voisi vastata realistisesti. Ensinnäkin, kuka Ässissä käyttää ns. operatiivista valtaa? Jos se on Pentti Ahola, pitäisi hänen lähteä välittömästi tai erottaa TJ välittömästi.

Jos se taas on J.Hirsimäki, pitäisi päävalmentaja erottaa ja löytää tilalle joku muu. Hallituksen tai hallituksen PJ:n ei millään muotoa pitäisi sekaantua jääkiekkojoukkueen operativiseen johtoon, mutta jos luottamuspulaa ilmenee, pitää hallituksen tietenkin erottaa TJ jos hän itse on niin jääräpää ettei näe omia epäonnistumisiaan. (Eikä tämä nyt tarkoita sitä, että olisin vaatimassa Hirsimäen eroa).

Ja nämä UTJ:t Ässien liikevaihdolla operoivassa yrityksessä ovat silkkaa rahanmenoa, mikäli TJ ei pysty kasaamaan oman näköistään toimivaa max. 50 ihmisen organisaatiota 4 milj. € liikevaihtoa pyörittävässä yrityksessä ja hoitamaan samalla muita tehtäviään, kuvaisin häntä sanalla ammattitaidoton.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
En menisi vielä näillä näytöillä kovinkaan suureen ääneen puhumaan oikeista ratkaisuista. Kausi on täysin kesken ja lopputulos saattaa olla ihan sama kuin viime vuonna, katastrofiskenaariolla jopa huonompi.

Mikäli sijoitus tulee olemaan 14. kaikki tehdyt ratkaisut voidaan mielestäni kyseenalaistaa, sillä eteenpäin ei ole tässä tapauksessa menty lainkaan, oli niitä pisteitä sitten hieman enemmän plakkarissa tai ei.
Kaikki oikeat tai väärät ratkaisut eivät näy välittömästi sarjataulukossa.

Suurin osa palstalaisista tuntuu elävän täysin tässä hetkessä ja tuijottavan vain sarjataulukkoa. Tulevaisuutta ei moni mieti. Minä ainakin olen varsin tyytyväinen siitä, että Ape yrittää kehittää seuran toimintaa. Tämän työn hedelmiä ei näe suoraan sarjataulukosta vaan tulevien vuosien aikana. Karu tosiasia nyt vaan on se, että muutoksen aikaan saaminen vie aikaa. Monesti jollain joukkueella sanotaan olevan voittamisen kulttuuria. Esim. Kärpät on vuosien ajan tottunut voittamaan. Tämän voittamisen kulttuurin kehittyminen vie vuosia ja edellyttää voittoja. Verraten tähän voittamisen kulttuuriin, uskon Apen istuttavan Ässiin tietynlaista korkeaan vaatimuistasoon, raakaan työntekoon, harjoitteluun ja urheilullisuuteen perustuvaa kulttuuria. Tämän kuttuurin kehittyminen ja pysyvästi juurtuminen vaatii työtä sen eteen ja vie aikansa, vuosia. Tällaista seuran hidasta mutta ensiarvoisen tärkeää kehittämistä ei näe tällä hetkellä sarjataulukosta. Tämän työn tulos tulee esiin pikku hiljaa vuosien saatossa.

Välillä aina joku kirjoittaa, että Ässillä on huono maine pelaajien keskuudessa eikä tänne siksi saada pelaajia. Miten tämä maine sitten korjataan? Vaihdetaanko valmentajaa ja jatketaan muuten kuten tähänkin asti vai aloitetaanko aikaa vievä prosessi seuran toiminnan ja organisaation kehittämiseksi huipputasolle?

Jaa-a? Se, että nimenomaan LOPETTELEMASSA oleva valmentaja on mukana projektissa, jonka pitäisi pitkässä juoksussa palauttaa Ässät aurinkoon, on vähintäänkin kyseenalaista.
Lopetteleva valmentaja voi tehdä tarvittavat asiat murehtimatta maineensa ja tulevien työpaikkojensa puolesta. Ei ole pakko saada menestystä seuraavan pestin saamiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kaikki oikeat tai väärät ratkaisut eivät näy välittömästi sarjataulukossa.

Suurin osa palstalaisista tuntuu elävän täysin tässä hetkessä ja tuijottavan vain sarjataulukkoa. Tulevaisuutta ei moni mieti. Minä ainakin olen varsin tyytyväinen siitä, että Ape yrittää kehittää seuran toimintaa. Tämän työn hedelmiä ei näe suoraan sarjataulukosta vaan tulevien vuosien aikana. Karu tosiasia nyt vaan on se, että muutoksen aikaan saaminen vie aikaa.
Tässä olen täysin samaa mieltä. Vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä, että Apen tuoma muutos alkaa näkyä selkeästi myös sarjataulukon puolella. Mikäli asiat eivät nyt täysin päin mäntyä mene, ja Ässät pelaa liigaa ensi kaudellakin, uskoisin sillon ensimmäisten merkkien Ässien noususta olevan ilmassa. Mutta Ässät ei tule koskaan nousemaan pohjalta, jos joka kausi vaihdetaan valmentajaa, se olisi luultavasti tyhmin ratkaisu mitä nyt voitaisiin tehdä. Porissa vaan sattuu olemaan sellainen kulttuuri, että jos kolme matsia peräkkäin hävitään niin jo aletaan potkuja vaatia...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Itseäni huolestuttaa syvästi puheet Hirsimäen lähdöstä, sillä niin sulovilen kuin onkin, niin tämä etäfani on voinut nukkua yönsä rauhassa tietäen, että Ässien rahoja ei ihan urakalla piestä pitkin maailmaa. Ohilyöntejä on tullut, mutta sellainen perusluottamus talousasioihin on säilynyt.

Itse Hirsimäen lähtö ei kaada venettä, mutta väärä valinta seuraajaksi tuo Porin taivaalle aivan ilmeisen konkurssiuhan. Ässissä on pakko tajuta resurssien rajallisuus, muuten voidaan pistää lappua luukulle.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kaikki oikeat tai väärät ratkaisut eivät näy välittömästi sarjataulukossa.
Eivät tietenkään. Mutta en ole myöskään nähnyt ensimmäistäkään merkkiä, että jokin olisi Porissa oleellisesti muuttunut. Uutta "projektia" tulee toisen perään ja jokaisen lopputulos on sama. Tässä vaiheessa olen valmis kallistumaan jo sen puolelle että tämäkin päättyy pannukakkuun. Oli Alpo sitten tehnyt "hyvää" työtä tai ei.

Meidän kriteereillämmehän hyvä työ vaikuttaa tällä hetkellä olevan sitä, että yksi ketju on fyysisesti paremmassa kunnossa kuin ennen ja ero kolmanteentoista joukkueseen pysyy siedettävänä. Uskallan ihan kylmiltään veikata, että siihen pystyisi aika helvetin moni valmentaja.

En ihmettele lainkaan, kun tästä siirrytään seuraavaan kolmen vuoden projektiin ja todetaan että nykyisen projektin missiona oli käynnistää seuraava ja ns tyhjentää pöytä.

Porissa on nyt tyhjennetty pöytää aika monta vuotta. Paitsi sitä ainoata pöytää joka pitäisi tyhjentää.
 
Chiman puolesta!

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Miksi tähän ketjuun ei ole kirjoitettu eilisen jälkeen? Onko kaikki nyt sitten hyvin, vai eikö voiton jälkeen vaan kehtaa rutista?
 
Ei tässä nyt mitään kätellä.

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. (respect HIFK)
Miksi tähän ketjuun ei ole kirjoitettu eilisen jälkeen? Onko kaikki nyt sitten hyvin, vai eikö voiton jälkeen vaan kehtaa rutista?
No oliskohan Alpon rytmihäiriöt "rauhoittaneet" porukan hetkeksi aikaa? Mene ja tiedä. Se on totta, että ihmisen muisti on harvinaisen lyhyt ja ässä-kannattajan muisti vielä lyhyempi. Syy on aika yksinkertainen, koska joka viikko mennään taivaasta helvettiin ja takaisin. Välillä oikein itsekkin miettiin, et saa olla harvinaisen hullu, että jaksaa tuota ceepeilyä kaudesta toiseen. Toisaalta sitä voi kutsua itseään nimellä kannattaja/fani, kun ei ole heti hylkäämässä rakastamaansa seuraa. Kai se on sitä porilaista hulluutta?
 
Pekka Virta Ässien faneista: "Ei tuolla voi olla. Joku juoppo heittää vielä pullolla päähän!"

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, ihmetellä täytyy, kuinka moni pidemmänkin linjan ässäfani on tähän ketjuun negatiivisia juttuja kirjoittanut. Jos ajatellaan, minkälaista työtä päävalmentaja Suhonen tai utj Matikainen tällä hetkellä tekevät, niin eihän nuo tulokset nyt mitenkään radikaalisti poikkea esim. Toivolan kolmesta ekasta vuodesta tai koko Takon "utj"-ajasta. Vastaavasti pj Aholan tekemiset eivät ole olleet mitenkään huonompia kuin edeltävän pj:n (Jouko Kauppila).

Siis ikään kuin tällä kaudella olisi joku radikaali muutos tapahtunut huonompaan ja siitä aiheutuisi nyt nämä negatiiviset kirjoittelut. Ymmärrän kyllä kritiikin ja olen monesta asiasta samaa mieltä, mutta mitään sen suurempaa "kriisiä" en Ässissä näe kuin missä Ässät on ollut 90-luvun puoliväliin saakka jatkuneen menestyksen jälkeen.
 

Redhot

Jäsen
Jos ajatellaan, minkälaista työtä päävalmentaja Suhonen tai utj Matikainen tällä hetkellä tekevät, niin eihän nuo tulokset nyt mitenkään radikaalisti poikkea esim. Toivolan kolmesta ekasta vuodesta tai koko Takon "utj"-ajasta.
Toivolan aikana resurssit toimia olivat aivan eri luokkaa. Silloin elettiin jatkuvan konkurssiuhan alla ja yksi lottovoitto korjasi taloudellisen tilanteen kerta heitolla.

Siis ikään kuin tällä kaudella olisi joku radikaali muutos tapahtunut huonompaan ja siitä aiheutuisi nyt nämä negatiiviset kirjoittelut. Ymmärrän kyllä kritiikin ja olen monesta asiasta samaa mieltä, mutta mitään sen suurempaa "kriisiä" en Ässissä näe kuin missä Ässät on ollut 90-luvun puoliväliin saakka jatkuneen menestyksen jälkeen.
Eiköhän se jatkuva paskan lapiointi ala pikku hiljaa tulemaan korvista ulos. Jossain vaiheessa se saavi tulee täyteen ja niitä kuuluisia muutoksia on tultava. Vakavaraisen liigaseuran tulee taistella jossain muualla kuin sarjataulukon tyvipäässä. Aholan tulee kantaa vastuunsa ja erota välittömästi!
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. (respect HIFK)
Toivolan aikana resurssit toimia olivat aivan eri luokkaa. Silloin elettiin jatkuvan konkurssiuhan alla ja yksi lottovoitto korjasi taloudellisen tilanteen kerta heitolla.
Resurssit oli eri luokkaa, mutta tuurista ei ollut kyse. Työllä ja tahdolla mentiin finaaliin, ei tuurilla.
 
Pekka Virta Ässien faneista: "Ei tuolla voi olla. Joku juoppo heittää vielä pullolla päähän!"

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minua kyllä myös ihmetyttää koko ketju. Mielestäni puheenjohtaja Ahola on tehnyt sen mitä häneltä aikoinaan hommaan ryhtyessä on odotettukin eli laittanut Ässien talouden kuntoon. Nyt kun ohjaksissa on kolme todella kokenutta kiekkomiestä (Hirsimäki,Matikainen ja Suhonen) luulisi tämän tyydyttävän porilaisia kiekkofaneja, mutta eipä kelpaa. Itse en kyllä näe että asiantuntevampaa kolmikkoa nimenomaan jääkiekon parista olisi mahdollisuutta Poriin saada. Sille nämäkään kokeneet kiekkomiehet eivät voi mitään että Porissa on rajalliset taloudelliset toimintamahdollisuudet eikä kaupunkikaan mitenkään ruhtinaallisesti edesauta olosuhteiden muodossa Ässien toimintaa. Jos Ässien urheilullista tulosta haluttaisiin nopeasti parantaa en näe siihen muuta mahdollisuutta kuin jonkun yksityisen omistajatahon mukaantulon, joka mahdollistaisi pelaajabudjetin tuntuvan kasvattamisen (kuten esim Seppänen Jypissä). Muussa tapauksessa Ässät toimii edelleen kasvattajaseurana tai pelaajat tulevat hakemaan lähinnä nostetta uralleen. Tällöin on turha puhella mistään pitkäjänteisestä joukkueen rakentamisesta.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivolan aikana resurssit toimia olivat aivan eri luokkaa. Silloin elettiin jatkuvan konkurssiuhan alla ja yksi lottovoitto korjasi taloudellisen tilanteen kerta heitolla.
Toivolan aikana Ässien pelaajabudjetti oli liigan pienimpien joukossa, samalla viivalla mm. SaiPan, Jypin ja Pelicansin kanssa. Tämä ei ole muuttunut mihinkään, vaikka Ässienkin pelaajabudjetti on viimevuosina noussut. Tällä kaudella muistaakseni ainoastaan SaiPalla on Ässiä pienempi pelaajabudjetti. Suhoselle annetut työkalut eivät siis poikkea mitenkään Toivolalle aikoinaan annetuista työkaluista verrattuna liigan yleiseen tasoon. Samoin pelaajahankinnoissa Pena on samalla lähtöviivalla kuin Takko menneillä kausilla. Lisäksi Matikainen ei ole lyhyellä kaudellaan ehtinyt tähän mennessä kuin yrittää korjata Takko/Hirsimäki-duon kasaaman joukkueen puutteita.

Se on toki totta, että Ässien talous on tällä hetkellä aivan eri luokkaa kuin Toivolan aloittaessa, mutta budjetin päättää yrityksen hallitus, ei pelkästään puheenjohtaja.

Eiköhän se jatkuva paskan lapiointi ala pikku hiljaa tulemaan korvista ulos. Jossain vaiheessa se saavi tulee täyteen ja niitä kuuluisia muutoksia on tultava. Vakavaraisen liigaseuran tulee taistella jossain muualla kuin sarjataulukon tyvipäässä. Aholan tulee kantaa vastuunsa ja erota välittömästi!
No, tämä on ihan ymmärrettävä pointti sinänsä. Toisaalta en syyttäisi pelkästään nykyjohtoa siitä, että yli 10 vuotta jatkunut rämpiminen alkaa faneja kypsyttää. Mieluummin kuitenkin arvioitaisiin kunkin tekemisiä juuri tämänhetkisen tilanteen kannalta.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Miksikö ei kirjoiteta yhden voitetun kotiottelun jälkeen? No eipä ole mitään lisättävää. Edelleen jumbona ja saumat sijoituksen parantumiseen lepää tällä hetkellä Tapparassa, jolla sama määrä otteluita pelattuna. Muilla tovereilla 1-2 matsia vähemmän oteltuna.

Päättäviä henkilöitä ei saisi ilmeisesti arvostella nykymenosta? No kukas se syyllinen sitten on? Fanit vai? Väärin kannustettu? Vai sponsorit? Väärin tuettu?
 
Ongelmat joihin ei ole ratkaisua ovat olosuhteita
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oletteko oikeasti ajatelleet, mikä tilanne olisi, JOS heikon urheilullisen menestyksen LISÄKSI talous olisi kuralla? Onneksi on näin päin! Mielestäni ei mitään syytä erota, ehkä nyörejä pikkusen enemmän auki? Olis edes pienenpieni mahdollisuus saada joku huippupuolustaja esim Saksasta ja esim Karalahti-niminen...

...joten Aaaahoooolaaaaa! Annas Matikaiselle massii, että saadaan se Jere Poriin!
 
Suhonen, The Gray King

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Omalta osaltani olen luetellut kahdessa tämä ketjun viestissä mikä menee pieleen. Ja btw, Suhosella on ollut ja on selkeästi Jullin tuki takanaan. Varsinkin kesällä ja alkusyksyllä tuntui ettei muut kuin vero, ensio ja allekirjoittaneet nähneet mitään hyvää Apessa.

Mitä tulee sitten Ässien tilanteeseen, niin vuoden 2006 kevään noste saatiin tuhottua jo seuraavaan lokakuuhun mennessä ja ylipäätänsä sen jälkeen Ässät ei ole ollut mitenkään positiisessa valossa esillä medioissa. Toki on helppoa laittaa kaikki Ässien ongelmat kunnan isien, median taikka pelaaja-agenttien ilkeyden ja pahuuden piikkiin. Mutta samojen olosuhteiden ja ympäristöjen kanssa taistelee suurin osa liigajoukkueista, ja toistaiseksi Aholan valtakaudella Ässät on tässä taistelussa pärjännyt huonosti, eikä mitään parannusta tunnu olevan näköpiirissä, se että fysiikka ja maalivahtivalmennus on saatu liigatasoiseksi ei vielä anna Ässille mitään etulyöntiasemaa muihin nähden.

Osittain kyse on myös kahdesta muusta asiasta, kunnianhimosta ja vastuunkannosta. Jälkimmäinen aluksi, Suomen kiekkoiluun on pesiytynyt tyyli, jossa ylimmästä vallasta ei luovuta (esim. Kummola taikka Ansas) ja mieluummin syytetään alaisia huonoista tuloksista, vaikka kyseessä olisi ennemminkin kyse vääristä strategioista taikka suuntaviivojen puutteesta. Kunnianhimosta puhuttaessa, itse näen Ässät niin, että kiekkohullussa Porissa olevan organisaation pitäisi olla selkeästi menestyneempi ja parempi kuin minkä talousalueen vahvuus taikka väestöpohja keskimäärin tuottaisivat. Nyt Ässien edellä on selkeästi kaksi pienempää talousaluetta Hämeenlinna ja Rauma, Lappeenranta suunnilleen tasoissa. Itseasiassa taakse pitäisi myös kiekon aseman ja perinteen takia jäädä Jyväskylä, Kuopio ja Lahti.

Tänne vaan on tuntunut pesiytyneen tuo mentaliteetti, Porissa ei voisi rakentaa hyvän keskitason liigaorganisaatiota. Ahola on tehnyt sekä oikeita että vääriä ratkaisuja, nyt tällä hetkellä vaikuttaa että visio ratkaisujen takana on makuuni väärä ja siksi haluaisin toisen miehen puikkoihin. Loppukädessä nämä ovat hyvi subjektiivisia juttuja ja ymmärrän perustelut toisenlaisten mielipiteiden takana.
 
Ehdottomasti vastaan kaikkea vastustamista ja ehdottomuutta.
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Resurssit oli eri luokkaa, mutta tuurista ei ollut kyse. Työllä ja tahdolla mentiin finaaliin, ei tuurilla.
Tahdolla ja tuurilla ts. muutamien muiden kilpakumppaneiden suosiollisella avustuksella... Lukko ja Jokerit alisuorittivat tuolla kaudella oikein huolella eikä TPS:n romahdustakaan kovin moni tilintarkastajien lisäksi osannut aavistaa.
Runkosarjan viidenteen sijaan tuurilla oli vähintäin 75% merkitys mutta pleijareissa mentiin finaaliin asti tahdolla ja oikein roolitetulla joukkueella.

Mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Tämä joukkue ei ilman merkittäviä vahvistuksia avainpaikoille tule pääsemään edes sääläreihin. Kilpeläinen ei ole Riksmanin veroinen, Kuuselan saappat täyttävää maalinsylkijää ei ole, ei myöskään Forsbackan, Nickersonin ja Komarovin kaltaisia oman joukkueen sytyttäjiä ja vastustajan nollaajia. Eikä kukaan senttereistäkään näytä sopivan Maven palapeliin siten kuin AUK.
 
"What would Nickerson do?"

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kunnianhimosta puhuttaessa, itse näen Ässät niin, että kiekkohullussa Porissa olevan organisaation pitäisi olla selkeästi menestyneempi ja parempi kuin minkä talousalueen vahvuus taikka väestöpohja keskimäärin tuottaisivat. Nyt Ässien edellä on selkeästi kaksi pienempää talousaluetta Hämeenlinna ja Rauma, Lappeenranta suunnilleen tasoissa. Itseasiassa taakse pitäisi myös kiekon aseman ja perinteen takia jäädä Jyväskylä, Kuopio ja Lahti.

Tänne vaan on tuntunut pesiytyneen tuo mentaliteetti, Porissa ei voisi rakentaa hyvän keskitason liigaorganisaatiota. Ahola on tehnyt sekä oikeita että vääriä ratkaisuja, nyt tällä hetkellä vaikuttaa että visio ratkaisujen takana on makuuni väärä ja siksi haluaisin toisen miehen puikkoihin.
Ihan hyvä pointti ja kyllä, kiekkohullu Pori todellakin ansaitsisi parempaa menestystä kuin Ässät pystyy tarjoamaan. Toisaalta on muistettava, että noistakin joukkueista Lukon, Jypin, KalPan ja Pelicansin takana on paljon yksityistä rahaa. Oikeastaan siis vain HPK ja SaiPa ovat enää Ässien kanssa samalla viivalla ja SaiPan kanssa nyt kilpaillaankin vuodesta toiseen samoista peräpään sijoista. Hämeenlinnassa puolestaan on viimeisen reilun 10 vuoden otannalla ollut liigan parhaiten toimiva organisaatio, jollaisesta toki Ässienkin pitäisi ottaa mallia.

Jonkun selkeästi pitäisi muuttua ja itsekin haluaisin nähdä Ässät vakituisena keskikastin joukkueena, jolla olisi silloin tällöin onnistuessaan rahkeita ylemmäksikin. Itse en vaan oikein osaa osoittaa mitä on tehty väärin ja mitä pitäisi tehdä paremmin, enkä muiltakaan ole juurikaan vastaavia huomioita nähnyt. (Yksi selkeä ja pahimmin epäonnistunut osa-alue on aiemmin ollut urheilullinen puoli - siis valmentajavalinnat ja pelaajahankinnat - ja juuri sille osa-alueelle on nyt yritettykin hakea parannusta.) Helppo on huutaa muutosta ja hakea vastuullisia, ja rehellisesti sanottuna olisin itsekin tyytyväinen, mikäli esim. Ahola jättäisi Ässät ja tilalle tulisi joku hieman pätevämpi henkilö. Mutta järjellä asiaa ajatellen en välttämättä kovin montaa argumenttia tämän mielipiteen puolesta keksi.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Aholalla ei ole minkäänlaista lätkätaustaa ja -tietämystä eikä hän ole myöskään tuonut merkittävästi rahaa yhtiön kassaan (vrt. JYP:n Seppänen, TPS:n ja KalPa:n NHL-taustajoukot).
Ässillä vain valitettavasti ei ole yhtään NHL-miljonääriä joka voisi saapua pelastamaan joukkueen. Eikä taida Porin suunnalta löytyä edes ketään "hjallista" tai "salonojaa" joka laittaisi rahansa likoon ja mahdollistaisi joukkueen kehittämisen.
Ilman rahaa ei jonkun Suhosen "kehittämisohjelmista" ole paskan vertaa hyötyä, vaan kaikki on pelkkää savuverhoa. Jonkun tarttis varmaan pakata laukkunsa ja lähteä jenkkeihin kysymään haluaisiko Jason Williams ostaa koko osakeyhtiön...
 
"What would Nickerson do?"

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ässillä vain valitettavasti ei ole yhtään NHL-miljonääriä joka voisi saapua pelastamaan joukkueen. Eikä taida Porin suunnalta löytyä edes ketään "hjallista" tai "salonojaa" joka laittaisi rahansa likoon ja mahdollistaisi joukkueen kehittämisen.
Niin ja vaikka olisi, sillä ei olisi merkitystä, koska Ässät ry ei suostu myymään äänivaltaansa, lisäksi Pentti A on tämän ajatuksen syvä vastustaja (miksiköhän?).

Tämä on siksi syvältä, ettei yksittäisen fanin kohdalla
ole mitään merkitystä kuka tai ketkä Hc Ässät oy:n omistaa, etenkin jos sillä tavoin urheilullinen menestys saattaisi olla todennäköisempää. Ainakin itselleni olisi aivan sama vaikka esim. joku Kauppila Ässät omistaisikin.
 
"I want to believe"

Punakone78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmuutta

Niin ja vaikka olisi, sillä ei olisi merkitystä, koska Ässät ry ei suostu myymään äänivaltaansa, lisäksi Pentti A on tämän ajatuksen syvä vastustaja (miksiköhän?).

Tämä on siksi syvältä, ettei yksittäisen fanin kohdalla
ole mitään merkitystä kuka tai ketkä Hc Ässät oy:n omistaa, etenkin jos sillä tavoin urheilullinen menestys saattaisi olla todennäköisempää. Ainakin itselleni olisi aivan sama vaikka esim. joku Kauppila Ässät omistaisikin.
Tästä olen kyllä sikäli eri mieltä, koska juuri ry:n toimiminen taustalla tuo pitkäjänteisyyttä ja varmuutta. Yksittäisen miljonäärin oleminen taustalla toisi tietenkin enemmän rahaa, mutta toisaalta joku päivä SK:n etusivulla voisi komeilla uutinen, jossa Ässät on myyty Seinäjoelle ja nimeksi muutetaan Mailajussit.
Tietysti jos lähtisi ry:n kanssa yhdessä hommaan, mutta siinä tulisi todennäköisesti erimielisyyksiä jo ensimmäisenä päivänä.
Kovin montaa tarpeeksi varakasta Porista ei edes tähän löytyisi, eräs puimurivalmistaja ehkä, onko muita?
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aholalla ei ole minkäänlaista lätkätaustaa ja -tietämystä eikä hän ole myöskään tuonut merkittävästi rahaa yhtiön kassaan (vrt. JYP:n Seppänen, TPS:n ja KalPa:n NHL-taustajoukot).

Ilman rahaa ei jonkun Suhosen "kehittämisohjelmista" ole paskan vertaa hyötyä, vaan kaikki on pelkkää savuverhoa. Jonkun tarttis varmaan pakata laukkunsa ja lähteä jenkkeihin kysymään haluaisiko Jason Williams ostaa koko osakeyhtiön...
Ahola oli Kokkolan Hermeksen takana seuran ollessa omalla huipullaan. Siellä ei ainakaan Penan lähdön jälkeen homma ole eteenpäin mennyt, vaan taka-askelia on otettu. NN lienee aika merkittävä ja ennenkaikkea pitkäaikainen yhteistyökumppani, joten kyllä Penakin jonkun euron on kassaan hommannut. Itse en henkilökohtaisesti pidä ollenkaan Jypin, TPS:n tai Kalpan touhuista, joissa ulkopuolista rahaa pumpataan seuraan. Ongelmia on selkeästi kaksi, ensinnä ulkopuolinen raha tekee jääkiekosta entistä huonompaa bisnestä maanlaajuisesti ja toisekseen miten ihmeessä nämä seurat aikovat pärjätä tulevaisuudessa. Ylimääräinen raha saattaa tuoda väliaikaisen menestyspiikin, mutta senkin aikana kassa on kiikun kaakun pinnalla ja miten viiden vuoden päästä, jos ja kun ylimääräistä rahaa ei enää tulekkaan, ketä kiinnostaa velkainen seura taistelemassa Mestiskarsinnassa? TPS:ssähän on juuri tästä kysymys, kerran menestystä maistanut turkulaiskatsoja ei hevin palaa katsomaan sarjan häntäpäässä vaikuttavaa seuraa. Eli itse kannatan lämpimästi reaalielämässäkin toimivaa hitaasti eteenpäin tyyliä, on se toki tylsää, mutta loppupelissä se on ainoa toimiva tyyli.

Kysymyshän ei ole siitä, että rahaa ei olisi. Rahaa on ja sitä on riittävästi kunhan organisaation muu toiminta on riittävällä tasolla. Niin paljon rahaa ei ole, että menestystä voitaisiin yrittää ostaa huonosti toimivasta organisaatiosta huolimatta. Jälkimmäinen tapa ei sitä tahdo toimia, vaikka sitä rahaa olisi niin, että ranteita pakottaa, esimerkkeinä Rauma, Jokerit, Blues ennen viime vuosien organisaation kehitystä ja vaikkapa vielä joku NYR NHL:stä.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Ongelmia on selkeästi kaksi, ensinnä ulkopuolinen raha tekee jääkiekosta entistä huonompaa bisnestä maanlaajuisesti ja toisekseen miten ihmeessä nämä seurat aikovat pärjätä tulevaisuudessa. Ylimääräinen raha saattaa tuoda väliaikaisen menestyspiikin, mutta senkin aikana kassa on kiikun kaakun pinnalla ja miten viiden vuoden päästä, jos ja kun ylimääräistä rahaa ei enää tulekkaan, ketä kiinnostaa velkainen seura taistelemassa Mestiskarsinnassa? TPS:ssähän on juuri tästä kysymys, kerran menestystä maistanut turkulaiskatsoja ei hevin palaa katsomaan sarjan häntäpäässä vaikuttavaa seuraa. Eli itse kannatan lämpimästi reaalielämässäkin toimivaa hitaasti eteenpäin tyyliä, on se toki tylsää, mutta loppupelissä se on ainoa toimiva tyyli.

Kysymyshän ei ole siitä, että rahaa ei olisi. Rahaa on ja sitä on riittävästi kunhan organisaation muu toiminta on riittävällä tasolla. Niin paljon rahaa ei ole, että menestystä voitaisiin yrittää ostaa huonosti toimivasta organisaatiosta huolimatta. Jälkimmäinen tapa ei sitä tahdo toimia, vaikka sitä rahaa olisi niin, että ranteita pakottaa, esimerkkeinä Rauma, Jokerit, Blues ennen viime vuosien organisaation kehitystä ja vaikkapa vielä joku NYR NHL:stä.
Itse vieroksun myös tätä eräiden seurojen tämän hetkistä tapaa viedä ryhmiään eteenpäin. Ei todellakaan pitkäjänteistä puuhaa. Suomen liigasta on tulossa päivä päivältä kannattamattomampi bisnesympäristö. Samalla en jaksa uskoa, että sillä on ainakaan positiivista vaikutusta suomalaiselle junioritoiminnalle. Jotenkin tuntuu, että tulevaisuus ei vain näytä niin hyvältä jääkiekon saralla Suomessa kun sen pitäisi ja pääsyy on juuri tämä vieraan pääoman pumppaaminen liigaan ja usean seuran toiminnan lyhytnäköisyys.

En todellakaan silti ole sitä mieltä, että Porissa olisi asioita tehty ainoastaan oikein. Kyllä hopeakauden nosteesta olisi pitänyt saada enemmän irti. Tai oikeastaan sen seuraavan kauden tuomasta hyvästä tuloksesta. Pidän itse paljon pahempana virheenä sitä, että Poriin ei ole saatu rakennettua Patajunnuareenaa ja remontoitua Isomäkeä kuin tämän hetken edustusjoukkueen pistemäärää. Onko Ässien johto keskittynyt liikaa asioihin joissa heistä ei ole niin paljon hyötyä, kuten esim urheilutoimenjohtajan työt ja keskittynyt liian vähän Ässien lobbaamisen sekä kiekko-olosuhteiden parantamiseen Porissa. Ne surkeat olosuhteet on se pahin asia porilaisessa kiekossa tällä hetkellä.

Mutta varmasti tässäkin ketjussa tilanne olisi täysin eri, jos Ässien sijoitus olisi tällä hetkellä pari kolme sijaa ylempänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy