Joni Pitkänen – get well soon!

  • 120 617
  • 325

JPL

Jäsen

Näillä pohjilla voisi melkein jo kuvitella, että pelaa tällä kaudella... Ei tuostakaan pätkästä vielä paljoa pysty sanomaan, mutta ainakin sen, että luistelussa ei näy ollenkaan jalan varomista. Ihan normaalin näköistä noin niinku tavalliseksi luistelemiseksi. :) Se on sitten ihan eri asia, että miten homma toimii, kun peli alkaa ja tulee vähän eri tahtiin rytminvaihdoksia ja kääntymisiä yms. - veikkaan että Joni haluaa tulla takaisin vasta sitten, kun on varma että pystyy joukkuetta auttamaan riittävästi. Se on sitten henkimaailman hommia, että milloin hän tuntee olevansa valmis. Äkkiseltään veikkaisin, että lekureiden puolesta olisi valmis pelaamaan vaikka heti.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisihan se aivan huikeata jos Pitkänen vielä voisi pelata, mutta uskon, että siihen menee vielä hetki ennenkuin pelaamista "kokeillaan". Vaikka luistelu päällisin puolin näyttää vaivattomalta ja hyvältä, niin sitähän ei voi tietää kuin Pitkänen itse, ja Kärppien lääkärit, että mikä jalan kunto on reenaamisen jälkeen. Tähän nyt laitan erään minun tutun lääkärin arvion Pitkäsen vammasta, ja tämä on toki vain yhden henkilön arvio, mutta kyllä hän oli kovin skeptinen sen suhteen, että tuollaisen vamman jälkeen pystyisi täysipainoisesti pelaamaan jääkiekkoa ammattilaisena. Tokihan se mahdollista on ja sitähän tässä kaikki toivovat, mutta tahtovat kuulemma olla nuo tuon tyyppiset kantapäävammat todella haastavia.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tähän nyt laitan erään minun tutun lääkärin arvion Pitkäsen vammasta, ja tämä on toki vain yhden henkilön arvio

Pitää pyytää toinen mielipide.

Onhan se pitkässä kuusessa, että Pitkänen pystyisi vielä pelaamaan täysipainoisesti kiekkoa, mutta mahdollista se on. Toivotaan parasta, sillä olisihan se upea asia, jos Joni pelaisi Kärpissä loppukauden ajan.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos Pitkänen pelikuntoon pääsee, niin missäs hänelle pelituntuma kaivetaan?
Vajaat 3v, ei matsin matsia. Ei Pitkästäkään kyllä ligueen ihan puskista voi heittää vaan jostain sitä tatsia kyllä mielestäni saatava muutama peli alle...
 

Grohl

Jäsen
Jos Pitkänen pelikuntoon pääsee, niin missäs hänelle pelituntuma kaivetaan?
Vajaat 3v, ei matsin matsia. Ei Pitkästäkään kyllä ligueen ihan puskista voi heittää vaan jostain sitä tatsia kyllä mielestäni saatava muutama peli alle...

En usko että Jonin kohdalla Mestis tulee kysymykseen, sen verran ammattilainen kyseessä että sitten kun/jos sanoo olevansa valmis niin sitten ON. Se taso mitä Joni hakee itsestään on sen verran kova että se riittää heittämällä Liigaan, puhumatta mistään Mestiksestä. Olisihan se toki mielenkiintoista nähdä Joni Pitkänen esim. Hokin paidassa, mutta vaikea kyllä kuvitella, että tätä kautta hakisi tuntumaa, kun taitaa Liiga olla se taso mistä kyseinen herra hakee alimmiltaan tuntumaa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itse kyllä kuitenkin olen edelleen sitä mieltä, että jos olet ~3v pelaamatta yhtään virallista sarjapeliä suhtkoht kovassa liigassa (saatika edes treenimatseja), niin ei edes Joni Pitkänen kyllä ihan "tuosta noin vaan" liigassakaan pääse pätemään. Ainakaan sillä tapaa, että Kärppien tasoista jengiä se _oikeasti_ vahvistaisi.
Jostain se tuntuma on vain saatava, varsinkin kun pleijaritkin alkavat _jo_ aikatasan 3kk kuluttua ja siellä aika hyvässä tikissä jo pitäisi olla.
Siellä ei enää voi tatsia hakea.
Runkkistakaan ole jäljellä Kärppien osalta kuin 29 matsia... Joten vähiin jää runkosarjankin osalta.

Vaikea yhtälö todellakin, sanon minä.

Ja ei, ei pidä ymmärtää etten Pitkästä jengiin halajaisi. Mutta joku roti :)
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Tässä täytyy muistaa, että Joni on aika pitkän syksyn vetänyt treenejä jäällä. Ei se kiekon pellaaminen Jonilta ole mihinkään kadonnut, vaikkei luistelemaan aiemmin päässytkään. Minäkään en usko tuohon mestikseen. Toki sekin asia on varmasti #44sen päätettävissä.

Loppujen lopuksi se "koviin peleihin" palaaminen on enemmän pseekkeestä kiinni. Joni ollut aina tervepäinen jätkä, joten en usko sen olevan ongelma. Tottakai pitkä tauko ja vielä pidempi tauko Liigasta tuo omat haasteensa pelitemmon kanssa yms, mutta kyllä mies sen klaaraa. Sen verran kova talentti kyseessä. Vähän kerrallaan.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mikä ongelma Pitkäsellä olisi tulla Kärppien hitaaseen pelitapaan mukaan? Ronkainenkin pelaa tuolla vaikka tekee paljon virheitä. Uskon että Pitkänen on vuoden vaihteen jälkeen kokoonpanossa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä ongelma Pitkäsellä olisi tulla Kärppien hitaaseen pelitapaan mukaan? Ronkainenkin pelaa tuolla vaikka tekee paljon virheitä. Uskon että Pitkänen on vuoden vaihteen jälkeen kokoonpanossa.
Kohta kolmen vuoden pelaamattomuus yhdistettynä siihen, ettei pelikäsitys ole ikänä ollut Pitkäsen vahvuus, aiheuttaa kyllä aiheellisen kysymyksen siitä, kuinka pian Pitkänen pystyy pelamaan liigatasolla Marjamäen haluamaa kiekkoa niin, että on hyödyksi joukkueelleen.

Pitkänen on maailmanluokan pelaaja ja toivon hänen Kärpissä tällä kaudella pelaavan. Kyllä se kuitenkin on pitkä matka tulla nitrokärppien vuorolta liigajäille suurimman mestariehdokkaan riveihin, vaikka kuinka on kyse Joni Pitkäsestä. Tämähän se Pitkäsen alkutalven reitti on ollut.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kuuleman mukaan Pitkänen on tänään Timosen tilalla KalPa-pakistossa ja missäs muuallakaan kuin suoraan ykköskentässä!

Nojoo. Märkäuni vain.

Toivotaan tosiaan, että Pitkänen vielä kuntoutuisi ja pelaisi Liigaa - pelasipa missä paidassa tahansa mutta Kärpäthän sen pitää olla jos sniikseen on. Olen aina pitänyt ukosta vaikka MM-kisat ei paljon koskaan napannetkaan. Toki loukkaantumisia sun muita aina ollut esteenä, mutta kumminkin. Tuommoisen vamman ja pelaamattomuuden jälkeen jos vielä edes suhkot korkealle tasolle nousee niin pakko antaa peukkua! Otsikon mukaan paraneppa pian Joni niin nähdään vielä tällä kaudella sut pelaamassa! Taitaa siirtoraja mennä Tammikuussa umpeen ja sit ei voi enää signata?
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Taitaa siirtoraja mennä Tammikuussa umpeen ja sit ei voi enää signata?

Se ja sama siirtorajalle tässä casessa.
Eiköhän Pitkäsen kanssa tehdä diili jokatapauksessa, toki tiukilla ehdoilla esim. miten palkka juoksee jne.
Eli jos ei voikaan pelata, homma raukeaa samantien.
 

Zinetula

Jäsen
Tuossa P. Vouskyn linkittämässä jutussa oli toinenkin juttu, mikä koski Jonin maajoukkueuraa. Sitä on täälläkin puitu mm. vammojen, pitkien pleijarikeväiden ja katkolla olleiden sopimuskuvioiden kautta. Joni itse tuossa kertoilee taustoja mm. sanoen:

”Kyllä maajoukkue on kiinnostanut, mutta oli sellainen leikkauskierre, että olin vuosina 2005-2010 joka kesä tähystyksessä. Niitä tuli tiheään tahtiin ja se rassasi. Se oli turhauttavaa aikaa, kun makasin aina siinä hoitopyödällä kauden jälkeen. Nyt polvet ovat kunnossa, ja ehkä myös loukkaantunut kantapää, sanoo Pitkänen." Joni kuvaa Vancouverin olympialaisia yhdeksi hienoimmista kokemuksistaan, vaikka eihän NHL-miehet peitelleet aikanaan pettymystä J. Jalosen hitaisiin lähtöihin ja muuhun pelitapaan, minkä ongelmat tulivat eteen pienessä askissa. Linkki alempana.

Leijonissa vain yhden kerran - Urheilu - Helsingin Sanomat

Eli onhan hänellä aivan käsittämättömän huonoa tuuria ollut ja kauteen valmistautumisessa on sitä kautta annettu usein paljon tasotusta. Ja etenkin se viimeisin tälli eli pelien jättäminen parhaassa iässä 29-vuotiaana kesken on julmaa. Toivottavasti mies onnistuu comebackissaan ja sitten vaan kivutonta loppu-uraa Selänteen (polven ihmeparantuminen ja lähes kivuton lopputaival) tavoin. Itse uskon rautaisen ammattilaisen, kuka on pitänyt kunnostaan huolta koko ajan, löytävän muutaman pelin jälkeen Liigavarmuuden, mikä auttaa todella Kärppiä. Jos vain paikat kestää.
 

Zinetula

Jäsen
Muistaakseni 15.2 on Liigan siirtotakaja eli sen suhteen ainakin on vielä paljon pelivaraa ja aivan kuten tuossa sanottiin, aina on kait mahdollista tehdä ehdollinen sopimus. Kärppiin tullee joka tapauksessa yksi puolustaja lisää tuohon päivämäärään mennessä ja itse toivon hartaasti, että sen nimi on Joni Pitkänen.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kohta kolmen vuoden pelaamattomuus yhdistettynä siihen, ettei pelikäsitys ole ikänä ollut Pitkäsen vahvuus...

Peli on opittu jo 29 ikä vuoteen mennessä. Kyse on enemmän liikkeestä, joka epäilemättä on aina ollut vahvuus. Siitä voi ottaa 30% pois ja Pitkänen on silti Liigan parhaimpia luistelijoita. 500 NHL-ottelun veteraaniksi 25-30 minuutin peliajoilla ei myöskään päästä mitenkään heikolla pelikäsityksellä.

Tatsi voi olla huono kuukauden tai kaksi, mutta huonollakin tatsilla tulee olemaan Kärppien parhaita puolustajia.

Mulla on vahva näkemys asiasta näin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Voihan se Joni toki vauhtia hakea mestiksesäkin, mutta mustakin tuntuu että hänen oma vaatimustaso on niin korkea, että takaisin tullessaan on valmis liiga jäillekin. Eihän sitä tarvi kun lähteä peliajan kanssa varovasti liikkeelle ja sitä pikkuhiljaa sitten kasvatetaan. Nykyisessä pakkitilanteessa ei ole mikään tarve alkaa heti pelaamaan +20 minuuttia pelissä. Uskoisin että on Pentikäistä ja Ronkaista parempi heti, joten siinä mielessä ei ole riski häntä peluuttaa. Voi tietenkin olla, että Niemelä on jo takaisin siinä vaiheessa kun Pitkänen tulee takaisin, jos tulee, pitää sekin vaihtoehto muistaa.
 

Zinetula

Jäsen
Voihan se Joni toki vauhtia hakea mestiksesäkin, mutta mustakin tuntuu että hänen oma vaatimustaso on niin korkea, että takaisin tullessaan on valmis liiga jäillekin. Eihän sitä tarvi kun lähteä peliajan kanssa varovasti liikkeelle ja sitä pikkuhiljaa sitten kasvatetaan. Nykyisessä pakkitilanteessa ei ole mikään tarve alkaa heti pelaamaan +20 minuuttia pelissä. Uskoisin että on Pentikäistä ja Ronkaista parempi heti, joten siinä mielessä ei ole riski häntä peluuttaa. Voi tietenkin olla, että Niemelä on jo takaisin siinä vaiheessa kun Pitkänen tulee takaisin, jos tulee, pitää sekin vaihtoehto muistaa.
Totta, ja nykyisin tällainen hiljalleen tapahtuva sisäänajo on entistä helpompaa kun mentiin takaisin tähän systeemiin, mikä mahdollistaa seiskapakin. Uskon, että Pitkänen on tyytyväinen siihen rooliin, minkä pystyy ottamaan omilla peliesityksillään ja nauttii joka tapauksessa siitä, jos pystyy taas olemaan kaukalossa!
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kuulin juttua, että jalka kestää kovaakin rasitusta ja harjoittelut menneet jopa yli odotusten. Kuulemani mukaan nyt vain treenataan täysillä joitakin viikkoja pelillisten asioiden takia ja sitten on periaatteessa totuuden hetki, eli Joni pelaa ja sitten nähdään miten käy... Voisiko joku mahdollisesti vahvistaa nämä tiedot ?
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Kuulin juttua, että jalka kestää kovaakin rasitusta ja harjoittelut menneet jopa yli odotusten. Kuulemani mukaan nyt vain treenataan täysillä joitakin viikkoja pelillisten asioiden takia ja sitten on periaatteessa totuuden hetki, eli Joni pelaa ja sitten nähdään miten käy... Voisiko joku mahdollisesti vahvistaa nämä tiedot ?

Samoja huhuja kaikunut myös hallilla. Nilkka ei ole kuulemma kipeytynyt juuri ollenkaan ja kuntokin alkaa olla jo luokkaa loistava. Pystynyt vetämään useampana päivänä putkeen kovemmat treenit jäällä. Eiköhän tauolla ole pukilla tiedotettavaa...
 

JPL

Jäsen
Samoja viestejä on kuultu ja vielä lisäksi hieman lisääkin sen suhteen, että kaikki on kiinni vain ja ainoastaan Jonin omista tuntemuksista. Nilkan kanssa Jonilla nyt ei hirveänä ole kait ollut ongelmia - vaan kantapään... Tämä tieten menee arvauksen puolelle, mutta uskoisin että pelaamista yritetään jo aika pian joulutauon jälkeen.
 

retro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Peli on opittu jo 29 ikä vuoteen mennessä. Kyse on enemmän liikkeestä, joka epäilemättä on aina ollut vahvuus. Siitä voi ottaa 30% pois ja Pitkänen on silti Liigan parhaimpia luistelijoita. 500 NHL-ottelun veteraaniksi 25-30 minuutin peliajoilla ei myöskään päästä mitenkään heikolla pelikäsityksellä.

Tatsi voi olla huono kuukauden tai kaksi, mutta huonollakin tatsilla tulee olemaan Kärppien parhaita puolustajia.

Mulla on vahva näkemys asiasta näin.

Nimenomaan, joku Billy Tibbettskin oli 4 vuotta pelaamatta vankilatuomion takia ja palattuaan paukutti AHL:ssä pinna per peli tahtia. Joni kuitenkin on hieman lahjakkaampi kuin Billy ja liigaa ja ahl:ää voinee vertailla keskenään.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Niin paljon positiivisia huhuja kuulunut Pitkäsen suunnalta, joten uskon kyllä kovasti, että mies nähdään liigassa helmikuussa Kärppäpaidassa. Erittäin kova on kyllä vahvistus takalinjoille. Ja ennenkaikkea hienoa, että Joni on saanut itsensä kuntoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös