JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 406 451
  • 4 171

Icemen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kassulta jäätävää tekemistä!
Muuten sekavaa peliä.
Werbikin ja Siirosen kenttä toimii mutta Kuirin kenttä ei saa mitään aikaan. Sivonen menettää koko ajan kiekkoja.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Hieman ironinen kommentti Martikaiselta ottelun jälkeisessä haastattelussa: "Minä olen harvoin tyytyväinen". Oli kuitenkin tyytyväinen pisteisiin ja peliin. Itse en peliä ehtinyt viimeistä minuuttia lukuunottamatta katsomaan, mutta nähtävästi valmentajien kommenttien perusteella vähämaalisuudesta huolimatta asiallista Mestis lätkää.

Olisi mukava kuulla kommentteja yksittäisistä pelaajista ja ainakin Lehikoinen sankari kun pystyi pitämään nollan. Mutta mites ne muut pelaajat?
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Joo, Martikainen löytäis parannettavaa vaikka voittais mestaruuden. Mutta hyvä niin, meillä on valkku, joka bussimatkan Turusta Joensuuhun 464 km miettii miten voitais parantaa. Ja se luo uskoa tulevaan. Jos pisteitä tulee keskinkertaisella pelillä, niin se luo uskoa, että kaiken natsatessa kohdilleen myös se mestaruus on mahdollinen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Täytyy tosiaan muistaa, että puolustaminen ei ole pelkästään puolustajien vastuulla. Pakkeja on toki helppo suolata.
Se on juurikin näin. Yksi jääkiekon perusasioista on hyökkääjien puolustuspelaaminen.
Tasan tarkkaan samaa mieltä. Tiukka viisikkopelaaminen omassa päässä on myös avain hyvään ja tulokselliseen hyökkäyspeliin, mutta jostain syystä entinen pakki Martikainen ei ole sitä saanut vain täysin toimimaan Jokipojilla.
Viisikkopelaaminen käsittää jo sitten paljon eri osa-alueita ja pelaajilla on itsellään vastuu tekemisistään esim. hyökkääjillä yhtenä juuri myös se puolustuspelaaminen. Silloin ollaan pahasti hakoteillä, jos valmentaja joutuu aikuistensarjoissa vielä neuvomaan jotain hyökkääjää puolustamaan. Se pitää tulla selkäytimestä ja sitä ominaisuutta joko on tai sitten ei. Nämä jutut on opeteltu jo junnuna, eikä se ole tässä kohtaa kiinni Martikaisesta, jos joku hyökkääjä ei älyä tai viitsi puolustaa. Hyvä hyökkääjä pelaa kokonaisvaltaisesti molempiin suuntiin ja yleensä ne, jotka vain liukuu alaspäin syövät aina välillä jossain kohtaa tuppea ja esim. Mestiksessä pelatessa, vaikka tekisi tehoja, niin Liiga jää usein haaveeksi. Voi siellä kenties päästä käymään, mutta aika äkkiä sieltä tullaan sitten takaisinkin, jos puolustaminen ei maistu.

Eiliseen, niin tuloksesta päätellen molemmat joukkueet onnistuivat puolustuspelaamisessa. Osittain katsoin matsia ja välillä katsoin Liigaa, niin onhan se sarjojen välinen ero tänä päivänä valtava. Toki ei pitäisi sinällään verrata, mutta niin sitä aina tekee. Pääasia, että voitto tuli ja Kassulle hieno nollapeli, mikä on aina huippu juttu. Hyvä viikonloppu kaikkiaan, tästä on hyvä jatkaa seuraavalle vierasturneelle. Se on toki harmi, mitä Martikainen kertoo Karjalaisen otteluraportissa, että sairastuvalta ei ole tulossa apuja lähiaikoina.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tää on kyllä ihan h*vonp*skaa. Maailman korkeinta sarjaa myöten yksilöitä opetetaan paremmaksi, oli sitten kyseessä mistä pelaamisesta hyvänsä.
Joo totta kai opetetaan moniakin eri asioita ja pelaajilla on erilaisia kehityskohteita, mutta se ei ole todellakaan ihanne tilanne, jos valmentaja joutuu opettamaan jollekin pelaajalle vielä tässä kohtaa ihan yksinkertaisia perusasioita. Tätä siis tarkoitin.

Jos peli ei kulje, niin yleisellä tasolla lähdetään helposti valmentajaa syyttämään, mutta loppupeleissä pelaajathan ne peliä pelaa ja heillä on iso osuus ja vastuu tekemisistään tai tekemättä jättämisistä. Kaikkea muuta voi opettaa ja kehittää, mutta peliälyä ei, sitä joko on tai sitten ei, näin viisaammat kiekko-osaajat ovat usein sanoneet.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Lukaisin Su Karjalaisen pelijutun ja kyllähän siinä Martikainen itsekin myöntää puolustuspelin haparoinnit ja tiedostaa, että se on Jokipoikien pelin suurin heikkous, johon Kuiri lisäsi, että etenkin silloin kun joukkueen peli lähtee ailahtelemaan. Martikainen kehui "Kassu" Lehikoisen peliä ja lisäsi, että kun päästään "Mestis-huumailusta" eroon, niin peli on jämäkkää. Eli puolustusongelmaa työstetään koko ajan ja koetetaan saada peli siltä osin toimivaksi läpi otttelun, joka johtaa myös parempaan hyökkäyspeliin. Hyvä juttu.

Pennanen sai Martikaiselta jo pienet kehut ja kun pääsee vielä paremmin peleihin sisään pelikiellon jälkeen, niin on nimenomaan joukkueen kantavia pakkeja puolustuspäässä. Todella hyvä hoitelemaan kulmapeliä ja maalinedustaa eikä ole ihan kädetön kiekollisenakaan. Oikeastaan toivoisi joukkueeseen vielä kolmattta samanlaista jämerää peruspakkia Pennasen ja Lehikoisen rinnalle, ihan sellaiseksi en Räsästä laske enkä Puhakkaa vielä kokemattomana pakkina.

Harmi tosiaan, että vielä menee max. se 3 viikkoa ennen kuin päästään neljällä pakkiparilla pelaamaan täysipainoisesti ellei sitten taas tule uusia loukkaantumisia. Mutikaiselle sitten vaan peliaikaa ellei Luoto tule jälleen täydentämään peräpäätä koska HIFK:n on hankittu uusi pakki täydennykseksi. Tuskin kuitenkaan, sillä tuntuu HIFK:lla olevan Jokipoikien tapaan ongelmana jatkuvat pakkien loukkaantumiset ja joukkueessa ei ole aikoihin päästy harjoittelemaan & pelaamaan täydellä neljällä pakkiparilla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
ellei Luoto tule jälleen täydentämään peräpäätä koska HIFK:n on hankittu uusi pakki täydennykseksi. Tuskin kuitenkaan, sillä tuntuu HIFK:lla olevan Jokipoikien tapaan ongelmana jatkuvat pakkien loukkaantumiset
Joo kyllä HIFK:lla taitaa olla pakkivajetta, vaikka uusi pakki nyt tulikin. Uusin tulokas ei eilen pelannut ja pakistossa oli mukana hyökkääjä Wirtanen. Luodolla taitaa tehdä tiukkaa saada peliaikaa, eilen oli seiskapakkina pelaten reilut 3 minuuttia.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Milloin viimeksi on Jokipoikien oma maalivahtikasvatti pitänyt toiseksi korkeimmalla sarjatasolla nollan ja pelannut samalla koko ottelun eli 60 min. Tilastoniiloille paha pähkinä? Itte en tiedä vastausta. Meneekö 90-luvulle saakka?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Milloin viimeksi on Jokipoikien oma maalivahtikasvatti pitänyt toiseksi korkeimmalla sarjatasolla nollan ja pelannut samalla koko ottelun eli 60 min. Tilastoniiloille paha pähkinä? Itte en tiedä vastausta. Meneekö 90-luvulle saakka?

Pitää omaksua Jokipojissakin sama asenne mikä on HIFK:n kannattajilla, että kaikki sinne muualta tulleet pelaajat ja siellä hyvin pelaavat, jopa NHL:n asti pääsevät, ovat "omia kasvatteja". Silloin on helpompi löytää tuore "oman maalivahtikasvatin" nollapeli. Tiukemmilla kriteereillä onkin jo vaikeampi löytää tietoa Waltterin kysymykseen. TuTo pelin perusteella Jokipojilla on kaksi hyvää tai jopa erinomaista maalivahtia, optimaalinen tilanne kaikin puolin. Arto Pyykkö on tehnyt hyvää työtä taustalla.

 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Milloin viimeksi on Jokipoikien oma maalivahtikasvatti pitänyt toiseksi korkeimmalla sarjatasolla nollan ja pelannut samalla koko ottelun eli 60 min. Tilastoniiloille paha pähkinä? Itte en tiedä vastausta. Meneekö 90-luvulle saakka?
Ei mene ihan 90-luvulle saakka. Kaudella 1999–2000 Jarno Saarelainen pelasi kolme nollapeliä, ja näistä ainakin kaksi osui uuden vuosituhannen puolelle: 16.2.2000 Jokipojat–TuTo 1–0 ja 18.2.2000 FPS–Jokipojat 0–4.

Saarelaisen jälkeen Pekka Sorsa (2004–07) ja Eemeli Sivonen (2009–12) taisivat olla seuraavat maalilla edes jotenkin säännöllisesti peliaikaa saaneet omat kasvatit, eikä heille kummallekaan kyllä nollapelejä siunaantunut. Eli tarjoan vastaukseksi Saarelaista ja vuotta 2000, kun nyt ei parempaakaan tule mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Nollapeleistä en osaa sanoa, mutta taitaa Ratilainen olla viimeisin Jokipoikien kasvatti isommassa roolissa edustusjoukkueen maalilla ennen Kassua. Junnuseura on kyllä tuottanut hyvin maalivahteja, mutta jostain syystä heitä on viime vuosina harvoin nähty edustusjoukkueessa asti. Siellä oli junnuissa muutama vuosikin sitten muun muassa Makkosta (Kiteeltä), Kettusta ja Lindroosia (Vantaalta), joista Lindroos taitaa enää ainoana pelata?

Jo aiemmin oli Eno Jetsistä tullut Juvonen (Jokerit) ja nykyseuran omistajiin kuuluva Karhunen (Straubing Tigers). Tällä hetkellä junnuiässä olevia Jokipoikien kasvatteja torjuu kiekkoja Liigaorganisaatioissa: Kohonen (Tappara), Iiro Eronen (Pelicans) ja Rembetti (Jukurit). Kassuhan lähti myös aikoinaan junnuna muualle, mutta palasi kuitenkin tänne. Eihän sitä tiedä vaikka joskus, joku näistä edellä mainituista palaisi myös.

Pitkän "päivätyön" Juniori Jokipojissa tehneen (tekee siis edelleen) maalivahtivalmentaja Taape Pohtisen nimi nousee usein esiin seuran maalivahdeista puhuttaessa. Muun muassa Kohonen nosti joku aika sitten lehtijutussa Taapen nimen esiin, sekä myös Aapo Sorjosen nimen! H.P. Hyttisellä on myös kuulemma iso rooli nykyisin junnuseurassa maalivahtien suhteen. Eiköhän sieltä vielä tulee lisää hyviä Veskareita! :)
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Se olisi seuraavana sitten edessä vierasturnee osa 2. Toivotaan ja uskotaan, että hyvä kulku pisteiden valossa jatkuu. JoKP on tällä hetkellä muuten Veikkauksen kuntopuntarin kärjessä.

En tiedä onko jossain ollut jo mainintaa, mutta Sorsa pelaa ilmeisesti lainalla JHT:ssä, näin ainakin Elite Prospectsin sivuilta voi päätellä? Sorsa onkin pelannut nyt enemmän Jokipoikien U20 joukkueessa kuin JoKP:ssa, joten on nyt sitten poissa U20 joukkueen vahvuudesta. Pelaajan kannalta on kuitenkin hyvä, että pääsee pelaamaan lainan myötä miestenpelejä, vaikka sitten Suomi-sarjassa. Tsemppiä Sorsalle peleihin.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Jokipojilla on pe ja la kaksi tiukaksi ennakoitavaa vaikeaa peliä pohjoisen kiertueella. Toivottavasti joukkue kasvoi henkisesti entistä tiiviimmäksi, kuten myös puolustus, viime viikonlopun Lounais-Suomen kiertueella.

Molemmat vastustajat, Hermes ja Roki, ovat tavallaan samoissa pisteasemissa sarjassa kuin Jokipojat, mutta koska Jokipojilla on vähemmän pelattuja otteluita, niin nyt saisi mukavasti kaulaa sarjan keskiosaan voittamalla molemmat pelit, joka ei ole lainkaan helppo tehtävä. Hermeksellä on raastavan kuluttava pelitapa kun taas RoKi on luistelevampi ja pelaavampi joukkue.

Olisin erittäin tyytyväinen samaan mitä tuli viime viikonlopun kierrokselta eli jatkoaikavoitto ja voitto varsinaisella peliajalla. Veikkaan, että Martikainen peluuttanee tällä kertaa ensin Lehikoista RoKia vastaan ja Hermestä vastaan sitten Nikkistä. Toivottavasti joukkueeseen tulee täydennystä pakkien saikulta (Räsänen?) ja/tai Luoto mukaan HIFK:sta, joka jäi pois viime kokoonpanosta kun uusi pakkivahvistus tuli mukaan joukkueeseen.

Tärkeää on jatkaa samaa tiivistä puolustuspeliä mitä joukkue pelasi viime viikonloppuna. Hyökkäyspeli kaipaa edelleen enemmän tehoja muiltakin kuin ykköskentältä, muuten voi tulla vaikeaa. Odotan edelleen Siirosen kentältä nähtyä enemmän tehoja ja toivottavasti Kuirin kenttä löytää pysyvämmän maalijyvän. Neloselle riittää 0-0.

Tiukkoja pelejä tiedossa ja tässä joutuu pohtimaan, että katsooko HIFK:n ja Kärppien väliset Liigan huippumatsit viikonloppuna vai Jokipoikien pelit. Kenties vuoropäivinä toinen jälkilähetyksenä.

Tsemppiä Jokipojille North Grand Tourille!!!

Ps. Ei ainakaan Werbik liene koskaan käynyt vielä noin pohjoisessa, mutta Miller mahdollisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
RoKi matsiin on Martikainen tehnyt pieniä järkeviä muutoksia ketjuihin.
Huvitti kun 2. ketjuun on koottu suurin piirtein kaikki ronskeimmat kaverit.
Ketjun pakkien keskipituus 188,5 cm ja keskipaino 92,5 kg.
Hyökkääjien keskipituus 180 cm ja keskipaino 87,7 kg.
Pitäisi pärjätä ainakin kulmissa.

Neloskenttään oli sitten hyökkäykseen koottu kaikki kevytjalkaiset nappulat, mutta en laskenut sille keskipainoa ja -pituutta.

Edit.

Katsoin vielä neloskentän pelaajien pisteet ja miinukset tähän mennessä eli Jani Taskula (13 ottelua, 0+1 ja -3), Miska Hattunen (13 ottelua 0+0 ja 0) , Ville Sivonen (11 ottelua 0+1, 0).

Sillä tavalla hyvin pelattu em. pelaajilla, että miinuksia ei ole kuin Taskulalla, mutta jos keväällä halutaan pitkälle, niin kyllä neloskentän pitää nolla-nollan lisäksi saada edes jonkun verran tulosta aikaan.

Jos kotiotteluissaan vastustaja pyrkii peluuttamaan ykköskenttää nelosta vastaan, niin se asettaa kyllä aikamoisia paineita tälle kentälle ja etenkin pakkipään pitää olla silloin vähintään terästä vaikka hyökkäys tökkisi. On siinä Martikaisella miettimistä miten nelosesta saadaan jatkossa tehoja enemmän irti ja toisaalta 0/0 pidettyä.

Saa sitten nähdä tekeekö Jokipojat ensi vuoden puolella siirtorajalla vielä hankintoja, joka toisi jollain tapaa pisteiden tekovoimaa neloskentälle.
 
Viimeksi muokattu:

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Haetaanko kakkosia vastakkain, Rokin kakkosen hyökkääjät 183,6cm ja 84 kg. Kolmen parin pakituksella sinne kai turha pakkeja asetella.
Tulispa oikee wanha kunno sota.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Haetaanko kakkosia vastakkain, Rokin kakkosen hyökkääjät 183,6cm ja 84 kg. Kolmen parin pakituksella sinne kai turha pakkeja asetella.
Tulispa oikee wanha kunno sota.

Kattelin Rokin rosteria ja huomiota kiinnitti etenkin Itä-Euroopan invaasio joukkueeseen eli kaksi pelaajaa Venäjältä ja yksi Kazakstanista sekä lisäksi entisiä Jokipoikien pelaajia Smedberg, Kivinen ja Heino.

Tiukka joukkue Rokilla ja kotikentällä paha. Vaikea rasti Jokipojille etenkin kun kuudella pakilla mennään ja pari avainpakkia saikulla. En ennusta ottelun lopputulosta, mutta Roki on kyllä vahva ja erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä.

En usko kunnon "kaukalosotaan" koska Jokipojilla ei ihan riitä siihen rosterin puolesta paukkuja, mutta kunnon jännittävää peliä kyllä odotan.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ei voi mitään, mutta heti erän alkuun kaksi huumorijäähyä Jokipojille.

Tuomareilla välillä pilli herkässä, välillä taas ei. Erikoista tuomarointia.

Eikun vain jäähyjä lisää, mistähän nämä tuomarit oikein ovat, tästä ei hyvä seuraa kun pelaajat eivät kohta tiedä mitä voivat tehdä ja mitä eivät.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Eikun vain jäähyjä lisää, mistähän nämä tuomarit oikein ovat, tästä ei hyvä seuraa kun pelaajat eivät kohta tiedä mitä voivat tehdä ja mitä eivät.
Joo ei mennyt tuomarointikaan ihan täydellisesti, kuten harvoin menee, mutta se kuuluu osana lajiin vaikkei haluttaisikaan. Kyllähän JoKP pelasi kuitenkin tosi kurittomasti ja pari selvää rikettä jäi vihellettyjen rikkeiden lisäksi viheltämättä. Nyt pitää kyllä valmennuksen herätellä pelaajia, ei noin voi jatkaa. Muutenkin peli oli surkeaa puolin ja toisin. Tuli taas kyllä mieleen, että ainut syy miksi kehtaa katsoa Mestis ottelun on se, että siellä pelaa kotikaupungin joukkue ja tuttuja pelaajia.

Toivotaan nyt, että JoKP saa rivit kuntoon ja rupeaa pelaamaan sääntöjen puitteissa. Kassu oli todella hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Monista ongelmista huolimatta tässä joukkueessa on lupaavaa sitkeyttä ja Werbik, joka tulee olemaan pistepörssin top-3.

JoKP:lle tärkeät 3 pistettä tänään.
En pysty sen ihmeemmin ottelua kommentoimaan, kun siirryin eka erän jälkeen Liigan puolelle, mutta pirun hieno homma, että voitto ja kolme pistettä saatiin raavittua kasaan! Huomenna sitten lisää! :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös