JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 402 416
  • 4 171
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kun liikkuu kiekkopiireissä muuallakin kuin Joensuussa verkosto kasvaa eri toimijoiden kesken. Täälläkin on useampi asioista perillä oleva.
Kyllä ja kun tuntee laajalti pelaajia ja kiekkotoimijoita seuroista kuin muualtakin, niin usein saa tietoa asioista paljon ennen kuin ne ovat julkisia ja toki kaikki eivät tulekaan julkiseksi. Esimerkiksi pelaaja- sekä valmentajasopimukset ovat tiedossa usein jo hyvissä ajoin, mutta en näe syytä, miksi näistä pitäisi kertoa eteenpäin ennen julkistamista. Ylipäätään eri asioiden julkistamisien ajankohdalle tai julkistamatta jättämiselle on kuitenkin aina jokin tarkoitus. Siinä vain pettää toimijan tai pelaajan/koutsin luottamuksen, jos asioita levittelee ja kohta saakin huomata, ettei enää ole tuttuja.

Kunnioitetaan kovaa työtä seuroissa, mutta pitää myös kunnioittaa sitä, että kaikki ei voi olla samaa mieltä ja kaikilla ei ole samaa tietoa mitä toisilla on. Minä tiedän jotain mitä toiset ei tiedä ja toiset tietää mitä minä en tiedä.
Juurikin näin. Mielipiteitä ja makunsa on itse kullakin ja asioista ollaan eri mieltä, mutta sitten kun faktoihin aletaan sekoittamaan vahvoja mielipiteitä sekä usein myös pelkkiin olettamuksiin perustuvaa "varmaa tietoa", niin tällöin jutut lähtevät usein laukalle ja iso yleisö, joka ei välttämättä ole niin hyvin perillä asioista voi saada virheellisen, osin jopa valheellisenkin kuvan ja se harmittaa.

Esimerkiksi jokunen vuosi sitten Juniori Jokipojille osoitetun perinnön avulla startatun harkkahalliprojektin aikaan liikkui kylillä ja täälläkin kaikenlaisia "asiantuntijoiden" mielipiteitä sekä "varmaa tietoa", jotka olivat täysin valheellisia. Nytkin menossa olevan halliremontin tiimoilta sekä JoKP:n kuluvan kauden osalta on liikkunut monenlaista "faktaa" ja siinä onkin varmasti ainakin osalla porukkaa välillä vaikea saada selvää, mikä on totta ja mikä ei. Keskeneräisistä asioista ei aina voi välttämättä kertoa kaikkea vaikka tietäisi, mutta kyllähän näin jälkikäteen jokainen voi lukea täällä olleita kirjoituksia, mitkä ovat pitäneet paikkansa ja mitkä ovat olleet potaskaa. Kuten welldone kirjoittaa, niin kunnioitetaan seurojen kovaa työtä sekä myös, että kaikki eivät ole samaa mieltä. Annetaan kritiikkiä, niin hyvässä kuin pahassa, mutta rakentavasti ja perustellusti, ei haukkuen tai syyttäen ja pyritään pysymään totuudessa. Ei muuta kuin eteenpäin!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Ps. Olisiko Pennanen kuitenkin laittanut hokkarit naulaan ja Räsänen näköjään skrinnailee Allsvenskanissa.
Räsäsellä jäi viime kausi HockeyAllsvenkanissa kesken jo viime vuoden lopulla ja tällä hetkellä hän ei pelaa käsittääkseni missään, kuten ei Pennanenkaan. Olisiko molemmat siirtyneet sitten jo "siviilielämän" puolelle?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Pelipäivä ja vieraaksi saapuu eilen Imatralla hävinnyt K-Vantaa. Ketterä voitti ottelun 4-0 iskettyään kaikki maalit vasta kolmannessa erässä. JoKP:lla ja K-Vantaalla on saman verran pelattuja otteluita sekä pisteitä ja kyseessä on joukkueiden kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminen. Lohipaidoista suurin mielenkiinto kohdistuu joensuulaiskasvatti Ville Sivoseen. Hyökkääjä onkin ollut kuluvalla kaudella hyvässä lennossa, 10 otteluun on syntynyt pisteet 5+6=11. Viime viikolla Sivonen iski Tampereella hattutempun. Illan vastustajilta löytyy riveistään myös viime kaudella vielä JoKP:ssa pelannut puolustaja Leevi Karjalainen.

Meillä on ollut viimeisissä kotipeleissä alkuun hieman käynnistysvaikeuksia ja Simo sanoikin edellisen ottelun jälkeen, että siihen pitää saada muutosta, parempi pitää olla otteluiden alussa. No tänään katsotaan, millainen lähtö saadaan tällä kertaa peliin, mutta joka tapauksessa siitä lähdetään, että pisteet jäävät tänne.
 

welldone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, JoKP, rautaliiga, Bruins, Napoli
Pelien seuraaminen tällä on pelkän datan varassa ja sieltä silmään pistää kahden kärkikenttien hyökkääjien sekä puolustajien peliajat. Kaikki haluaa pelata ja kantaa vastuuta, mutta kuormaa on pakko pystyä jakamaan. Kirjoitin jo aiemmin huoleni tästä ja seurauksena olevasta MAHDOLLISESTI seurauksena olevasta loukkisumasta. Muutaman agentin suusta kuultuna kotimaiset pelaajat ei tällä hetkellä liiku. Ei ainakaan ylhäältä alaspäin. Mutta mielenkiintoinen haku voisi olla Niklas Romppanen SaPKosta. Hokin kasvatti aloittanut kauden hyvin ja on isokokoinen, hyvin liikkuva sentteri. Ehdottomasti tryoutin arvoinen kaveri. Toiminut Hokin U20 joukkueessa kapteenina.
 
Lohipaidoista suurin mielenkiinto kohdistuu joensuulaiskasvatti Ville Sivoseen. Hyökkääjä onkin ollut kuluvalla kaudella hyvässä lennossa, 10 otteluun on syntynyt pisteet 5+6=11. Viime viikolla Sivonen iski Tampereella hattutempun.
Sivonen nousi aivan uudelle tasolle kun "pääsi" pois Simon valmennuksen alta. Ei yllättä, tämäkään asia.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Ja tällä porukalla Lohipaitojen kimppuun.

1. Meriläinen-Kombe-Peterek ja Savijoki-Juvonen
2. Dvorak-Hattunen-Sedlacek ja Loukasvuori-Mäenpää
3. Kovaniemi-Isiguzo-Matikainen ja Kankkunen-Böhm
4. Vaittinen-Vatanen-Kuiri
Vähäniitty

Koppinen/ Eronen
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mikäs Vinnillä on kun ei ole ollut pariin peliin maalilla tai edes kakkosmokena? Flunssapöpöä, loukkia vai jotain muuta?
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kyllä, näin teki. Kasvoi niinä aikoina, olisi lyönyt läpi jo viime talvena jossain muualla.
Olisi kenties voinut lyödäkin läpi jossain muualla, mutta sitähän me emme voi tietää, voimme vain arvailla ja olettaa?

Sivonen varmastikin kasvoi ja kehittyi Petrellin, Laurinkarin kuin Martikaisenkin aikoina, mutta kannattaa myös muistaa, että koko tämän ajan edellä mainittujen valmentajien lisäksi hänen taustallaan on toiminut Simo, niin U20 joukkueessa kuin edustuskiekossakin, apuvalmentajana sekä pääkäskijänä. Apukoutsina ollessaankin Simon panoksella on ollut varmastikin osaltaan merkittävä vaikutus, sillä hän veti kuitenkin jo tuolloin, kuten junnupuolellakin pelillisten asioiden lisäksi fysiikkaa sekä taitojäitä kehittäen pelaajien henkilökohtaisia lajitaitoja. Jos oikein muistan, niin Sivonen ja Simo taisivat olla tekemisissä junnuissa jo ennen kuin Sivonen lähti Mikkeliin.

Mutta joka tapauksessa on hienoa nähdä, että joensuulaiskasvatilla kulkee Vantaalla, eikä se ole keneltäkään pois, päinvastoin. Sivonen on väläytellyt aina ajoittain osaamistaan pitkin uraa ja lupaavien otteiden väliin on nähty notkahduksiakin. Usein maiseman vaihto piristää ja se voi toimia herättävänäkin tekijänä ja toivotaan, että Sivonen saa pelattua ehjän ja hyvän kauden. Seurataan, miten pelit ja ura etenevät.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Pikkasen jännitti kolmannen erän lopussa, kun Peterek otti jäähyn viime hetkillä, mutta hienosti äijät kuitenkin venyivät ja taistelivat pelin jatkoajalle, josta sitten otettiin ansaittu voitto. Koppinen oli jälleen hyvä, ykköskenttä oli kovassa iskussa ja kuten Simo nostikin pelin jälkeen esiin, niin kenttä on nostanut pisteiden lisäksi tasoaan muutenkin.

- He ovat meidän tulosyksikkö, sitä odotetaan. Eroa on alkukauteen, ettei maaleja tule omiin. Jos teet neljä ja viisi menee omiin, sitä ei saa minunkaan matikallani plussalle. Peli on heillä tasapainoisempaa, he pelaavat paremmin molempiin suuntiin. Työmäärä on selkeästi parempi kuin alkukaudesta. Hienoa, että tulee tulosta.

Jäähyt eivät olleet varmastikaan tasapainossa, mutta joka tapauksessa niitä otettiin jälleen kerran aivan liikaa. Toki niitä aina välillä tulee, varsinkin jos ollaan vastustajaa vauhdissa perässä ja se on ymmärrettävää, mutta nyt ei ollut siitä kysymys, vaan enemmänkin huolimattomuudesta, muun muassa liikaa ukkoja kentällä ja mailat heiluvat osuen vastustajan päähän tai ylävartaloon. Noilla jäähymäärillä tehdään vaan pelit itselle vaikeaksi ja pelejä on huomattomasti vaikeampi voittaa. No mutta toinen voitto peräkkäin jatkoajalla, sitkeyttä löytyy ja lauantaina päästään seuraavan kerran jännittämään sarjakärki IPK:n saapuessa vierailulle.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Yllättävän pieni kerroin voimasuhteisiin nähden. Ei mitään saumaa voittoon ilman järkyttäviä onnenkantamoisia...
Noo vaikka IPK tuntuu olevan ihan ylikylän joukkue Mestikseen tällä hetkellä, niin IPK hävisi kuitenkin 21. päivä TuTolle kotonaan 4-7, ja JoKP kaatoi taas TuTon 20.10.. Kaikki on kyllä kaadettavissa.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Pelipäivä ja Veikkaus tarjoaa taas parastaan, eli yli neljän kerrointa Kiekko-Pojille.
Sarjakärki IPK on totta kai suursuosikki illan peliin, mutta yllättävän iso on kyllä siltikin jälleen JoKP:n kerroin. Odotin kertoimen olevan maksimissaan lähempänä kolmea. Jos puntaroidaan etukäteen ajateltuna joukkueiden voimasuhteita, kokemusta, suoritustasoa ja niin edelleen, niin JoKP:lle ei riitä varmastikaan, mikään "rutiinisuoritus" tänään, vaan pitää venyä parhaimpaansa ja IPK:lta vaaditaan vastaavasti hieman normaalia heikompaa esitystä, että pystytään taistelemaan voitosta. Ja sitä venymistä parhaimpaan lähdetään tänäänkin hakemaan ja nyt täytyy koittaa saada jäähymääriä vähemmäksi. Ei muuta kuin peliä kohden.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Veikkaisin yhdeksi Kiekko-Poikien ratkaisupelaajaksi tänään Adam Dvorakia. Hyvän tiiviillä pelillä ja täydellisellä maalivahtipelillä kaatuu kyllä myös IPK. Ei lainkaan mahdotonta vaikka vei Kiekko-Poikia viime kotipelissä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tällä jengillä IPK:n kimppuun, Vinni palaa pikku huililta tolppien väliin.

1. Meriläinen-Kombe-Peterek ja Savijoki-Juvonen
2. Dvorak-Hattunen-Sedlacek ja Loukasvuori-Mäenpää
3. Kovaniemi-Isiguzo-Matikainen ja Kankkunen-Böhm
4. Vaittinen-Vatanen-Kuiri

Vinni / Koppinen
 
Tällä jengillä IPK:n kimppuun, Vinni palaa pikku huililta tolppien väliin.

1. Meriläinen-Kombe-Peterek ja Savijoki-Juvonen
2. Dvorak-Hattunen-Sedlacek ja Loukasvuori-Mäenpää
3. Kovaniemi-Isiguzo-Matikainen ja Kankkunen-Böhm
4. Vaittinen-Vatanen-Kuiri

Vinni / Koppinen
Taitaa olla pikemminkin niin että IPK hyökkää tämän jengin kimppuun... Ei ole paljoa luvassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kiekko-Pojat sai sentään pisteen sarjajohtajalta. Enemmänkin oli tarjolla, mutta ei ihan natsannut paikoissa ja rankut menivät näteillä maaleilla sitten IPK:lle. Tuomarit, no parempi kun en sano enempää.
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Ei voi olla pettynyt vaikkei ihan palkintoa tullut. Tällä pelillä ja ilmeellä tulos tulee kyllä. Aikamoni pelaaja näyttäs ottavan isoja steppejä tässä rumbassa. Valliuksen kelpuuttaisin edelleen vaikka välillä näköjään kiehuu puurot yli. Hyvä Vinni ja Jokp
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös