JoKP 2024–2025

  • 76 681
  • 459

M.A.I.C.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Juu onhan noita nähty täällä pohjolassa yleisellä tasolla. Tarkotin nimenomaan Kanea ja hänen tänne tuloaan. Päänavauksella tarkotin Jokp osalta hankinta väylää sinne. Ja yritin olla myös hieman sarkastinen, mun mielipidehän noista ulkolais pelaajista on hyvinkin selvä. Meillä on suomessa niin mielettömän iso massa hyviä pelaajia että käyttäisin vähän enemmän efforttia kotimaasta pelaajien etsintään. Myönnän kyllä että heräsin tähän Kane keissiin ja ihan varmasti olen katsomassa paikanpäällä jos eksyy mestikseen vääntämään, sen verran kiinnostava saalis olisi pelaajamarkkinoilla.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiekko-Poikien terassista voi sanoa, että kahtena ekana iltana on kyllä ollut suosittu. Kenties jopa enemmän väkeä kuin ovat odottaneet? Siitä se tasaantuu, mutta alku on ollut vilkas mitä näin ulkopuolisena tarkkailijana olen havainnoinut.
Avajaisviikonloppu taisi olla kaikkiaan onnistunut. Perjantaina positiivinen ongelma, että asiakkaita oli niin paljon, ettei läheskään kaikille löytynyt istumapaikkaa. Se ei kuitenkaan tunnelmaa latistanut. Varmasti tulee vierailtua useammankin kerran kesässä, tuo on paikkana tosi hieno. Onneksi seuran taustoista löytyy ravintola-alan ammattilainen, niin tällainenkin toiminta on mahdollista toteuttaa onnistuneesti.

Täytyy kyllä ihmetellä myös kuinka moni Mestis-seura rämpii talousvaikeuksissa ja täällä sen sijaan pystytään tekemään nähtävästi plussamerkkinen tulos vaikka olosuhteet oli mitä oli. Terassin ja muiden oheistoimintojen ohella lyödään vielä lisää kaasua kohti tulevaisuutta.
 

Lava

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tuli käytyä itsekin Elielin pihan uudella terassilla, joka taitaakin olla kaupungin suurimpia terasseja ja silti molempina päivinä aivan täynä. Varma ja kannatavakin bisnes luulisi olevan, jos vain kelit on tälläisiä niin porukkaa kyllä liikkuu.

Tällä hetkellä seuralla on omaan makuun hyvä tekemisen meininki, tehdään kovasti hommia vieden seuraa eteenpäin ja hankitaan joukkueeseen jokunen vetonaula.
 
Viimeksi muokattu:

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Pitää itsekkin ehdottomasti tulla piipahtaa oluella kun kesäloma alkaa heinäkuussa, samalla käydä ihastelee valmistuvaa jäähallia.

Enpä uskonut että Kane aiheuttaa näinkin paljon keskustelua, kun huomasin jokseenkin tutun sukunimen uusissa seuraavissa jolla oli vielä lätkäkamat päällä. Osoittautui sentteriksi ja vielä GM seuraa sitä. Siitä päättelin että olisi pieni mahdollisuus että meillä saattais olla syksyllä kovanluokan tekijä. Tai ainakin odotukset!
Ei jenkkejä täällä muutenkaan ole ollut ihan liikaa. Mutta aika näyttää minkälainen joukkue meillä kesän aikana kasaantuu. Ehkä kauden alkuun jätetään vielä jokin mahdollisuus vielä täydentää kun liigasta tippuu pelaajia
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lava
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ei jenkkejä täällä muutenkaan ole ollut ihan liikaa.
Eipä Joensuussa ole ollut liikaa jenkkejä vaikka onhan täällä viimeksi pelaillut kaudella 2020-2021 pikkumies vikkeläjalka ja maalipyssy Aaron Miller, joka saapui Kiekko-Poikiin yliopistosarja NCAA:sta.

Ko. sarjassa Miller pelasi neljä viimeistä kautta ennen Kiekko-Poikiin saapumista keskimäärin noin 20 kokonaispisteillä/vuosi, joten jos kaveri saapuu tuolla pistesaldolla Kiekko-Poikiin ja tekaisee yhtenä 2021-2022 pelaamallaan kaudella tehopisteet 27+27 (yht. 54), niin jenkeissä ja yhtälailla Kanadassa riittää suhteessa Suomen Mestikseen nähden laajalti tasoa ja paljon on sellaisia pelaajia, jotka ovat siellä keskivertoa, mutta täällä Mestishuippua. Toki Werbik sentterinä oli hyvä syöttökone Millerille.

Me elinkautiset muistamme sellaisen kikkaratukkaisen ja yhtälailla vikkeläjalkaisen jenkkisentterin kuin Jon Fontas, joka pelasi Joensuussa 1. DIvisionaa laitureinaan Pekka "Räsy" Räsänen ja Markku "Kyltsi" Kyllönen. Oli tehokas ketju ja Fontas taikoi divarissa kaudella 82-83 pisteitä 25+34 (yht. 59) ja kaudella 83-84 27+36 (yht. 63).

Fontas oli pelannut mm. yliopistosarja NCAA:ta, yhden pelin änäriä ja tuli alunperin kaudeksi 81-82 Jokereihin SM-Liigaan. Teki SM-sarjassa varsin kovat pisteet (20+23) ennen siirtoa silloiseen Jokipoikiin.

En jaksa kaivella enempää Jokipoikien/Kiekko-Poikien jenkki/kanadapelaajistoa, mutta hyvällä scouttauksella voi löytää Pohjois-Amerikasta Mestikseen ja Liigaan koviakin pelaajia. Tämä huhuttu tapaus "Kane" voi olla ihan ykköspyssyjä Mestikseen, mutta Liigapelaajana luultavammin melko keskivertoa.

Mutta mikäpäs siinä, ainahan periaatteessa Kiekko-Pojissa pitää olla "peruspuurtajien" lisäksi pelaajia, jotka viihdyttävät katsojia omalla syöttö- ja maalintekotaidoillaan. Eikä lyhyt sytytyslankakaan ole silloin tällöin pahaksi lätkäshown kannalta. Miksipä ei myös tsekkien lisäksi siis pelaajia ison veden takaa, joten toivotaan, että huhut realisoituvat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kyllä tässä näkee jo nyt että viime kaudesta on kovempi rosteri tulossa.
Pelaajabudjettia on kasvatettu viime kauteen nähden ja se näkyy suoraan rosterissa, mitään siis kuitenkaan pois ottamatta viime kauden joukkueelta, joka suoritti ja venyi hyvässä valmennuksessa aivan upeasti yläkanttiin.

Tulevan kauden rakentaminen etenee, niin joukkueen, kuin kaiken muunkin suhteen hyvässä aikataulussa. Uusi kesäravintola sai hyvän vastaanoton viikonloppuna ja myös kumppanuus/ mainosmyynti sujuu hyvään malliin, uusi halli tuntuu olevan huomioitu hyvin yritysmaailmassa sekä ihan yleisestikin ihmisten puheissa. Kumppanien keskuudessa on myös huomioitu viime kauden etukäteen yleisesti heittopussiksi veikatun nuoren joukkueen menestyminen sekä seuran mallikas selviytyminen ns. kuivin jaloin vaikeasta ja haasteellisesta kaudesta. Nämä seikat tuovat osaltaan uskottavuutta seuran tekemiseen ja sitä arvostetaan kumppanien keskuudessa. Evakossa vietetyn välivuoden jälkeen nyt on hyvää pöhinää kiekon ympärillä ja kenties jonkinlainen ”iskunpaikka” paikallisten palloilulajien tarjonnassa.

Paljon on toki vielä kehitettävää ja sekin tapahtuu pikkuhiljaa ajallaan, mutta hyvillä mielin tässä on tullut seurattua seuran toimintaa päättyneen kauden jälkeen. Joukkueen runko oli kasassa jo hyvissä ajoin, sopimuksia julkistettiin sitten sopivaan tahtiin ja nyt on vielä haku päällä muutaman pelaajan suhteen. Rämö on käsittääkseni vetänyt paikalla oleville pelaajille treenejä ja sitten myöhemmin kokoonnutaan koko porukalla ja hommat laitetaan joukkueena toden teolla käyntiin.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tuli käytyä itsekin Elielin pihan uudella terassilla
Nyt on sitten meikäläisenkin osalta Elielin Piha korkattu. Mukavahan siellä oli istuskella viihtyisällä terassilla ja viettää aikaa lauantaipäivän merkeissä tarinoiden ja kylmää Blancia siemaillen. Hyvä idea tehdä pöydät ja istuimet maalatuista kuormalavoista ja pöytäpintoina olevat isot mustavalkoiset kuvat Kiekko-Poikien historiasta vuosien varrelta ovat tyylikkäät. Kesää on hyvin jäljellä, joten terassilla tulee käytyä vielä useammankin kerran.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Juhannus alkaa jo kohta painaa päälle, monet ovat jo lomilla ja täällä palstallakin on ollut hiljaista, mutta nyt alkavalla viikolla saadaan taas vaihteeksi uusia uutisia, niin eiköhän tännekin tule taas elämää. ;)
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Järjestäisivät terassille uutisten julkistuksen, katsaus joukkueen kasaamiseen, yleisökysymykset, fanituotemyynti ym. Vois vähän olla show-meininkiä, kun ois siihen tosi sopiva paikka.
Miksei jotain tapahtumaa voisi järjestää aiemminkin, mutta varsinkin "kauden aloitus show" olisi hyvä ja ajankohta olisi paras elokuussa, jolloin joukkue kokoontuu ja kaikki pelaajat sekä valmennusryhmä kokonaisuudessaan olisivat paikanpäällä.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Miksei jotain tapahtumaa voisi järjestää aiemminkin, mutta varsinkin "kauden aloitus show" olisi hyvä ja ajankohta olisi paras elokuussa, jolloin joukkue kokoontuu ja kaikki pelaajat sekä valmennusryhmä kokonaisuudessaan olisivat paikanpäällä.
Ehkä sellainen on tuloillaankin ;)
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Noah Kane, nimi on kuin lännen nopeimmalla revolverisankarilla. Semmoinen pelimanne Joensuuhun. Toivotaan, että tykittää maaleja lonkalta ja syöttöjä liukuhihnalta.

Ainakin Kanen puheiden perusteella manageri Lipponen ja muut seuratoimijat ovat onnistuneet Joensuun markkinoinnissa paremmin kuin hyvin:

"Olen todella innoissani mahdollisuudesta päästä pelamaan Joensuussa. En ole kuullut muuta, kuin hienoja asioita kaupungista, faneista ja organisaatiosta. Ei ole parempaa paikkaa aloittaa uraani Euroopassa. En malta odottaa pääsyä Joensuuhun, toteaa Kane".

Mikäpäs siinä kun Joensuu miellyttää. Päästetään kaveri syksyllä irti askiin ja odotetaan, että ampuu verkot tötterölle ja näyttää taklauksen mallia. Warm Welcome Noah to the "City of Estuary", we are waiting for you shoot the hockey rivals out of games.
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Hiljalleen alkanut kerääntyä kyllä varsin näppärää nikkaria hyökkäykseen. Kane ja Sedlacek on superstaroja. Vahvasti veikkaan myös, että imussa Joonas Lohisalo breikkaa itsensä tähtijoukkoon.

Pakisto on heikko. Tuonne on tultava vielä ne kärkipakit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös