JoKP 2023–2024

  • 109 206
  • 646
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Karjalaisen verkkosivuilla on juttua (maksumuurin takana) alkavasta kaudesta. Päävalmentaja Simo kertoo jutussa erittäin tyhjentävästi joukkueen yhteisistä ja yksittäisten pelaajien tavoitteista, jotka ovat isossa kuvassa jatkuva kehittyminen. Kannattaa lukaista, paljon on mielenkiintoista asiaa.

 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Seuralta on tullut myös tiedote Outokummun jäähallin uudesta nimestä. Aiheesta on juttua myös Karjalaisen verkkosivuilla.

TURULA ENGINEERING AREENA OUTOKUMMUN JÄÄHALLIN NIMEKSI
Joensuun Kiekko-Pojat on myynyt Outokummun jäähallin nimen kolmeksi vuodeksi paikalliselle Turula Engineering Oy:lle.
Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen ja Turula Engineering Oy:n toimitusjohtaja Markus Mutanen kommentoivat sopimusta seuraavanlaisesti.
- Idea hallin nimen myynnistä tuli noin kuukausi sitten palaverissa Outokummun kaupungin kanssa. Hienoa, että saimme luvan myydä hallin nimen ja löysimme paikallisen yrityksen tähän. Tästä kolmen vuoden sopimuksesta hyötyy kaikki osapuolet Outokummun Kiekkoa myöten, kertoo Lipponen.
- Päätös vastata myönteisesti tarjoukseen Outokummun jäähallin nimeämiseksi Turula Engineering Areenaksi syntyi kahta kautta. Ensiksikin Turulalla on historiaa jo jäähallin rakennusvaiheessa. Jäähallin rakentaminen Outokumpuun oli osoitus Outokumpulaisesta yhteenkuuluvuudesta, sillä jäähallin rakentamiseen tarvittiin paljon vapaaehtoista talkootyötä. Turula oli näissä talkoissa mukana lahjoittamalla jäähalliin Turulassa valmistetut katsomojen teräsrakenteet, johon jatkumona hallin nimeäminen Turula Engineering Areenaksi sopii hyvin, kertoo Mutanen.
- Toiseksi Turula Engineering haluaa viestiä tällä päätöksellä, että se on vahvasti sitoutunut Outokumpuun ja on yritys, joka kantaa myös yhteiskuntavastuuta paikkakunnalla sen lisäksi että on merkittävä työllistäjä alueella nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi halusimme olla tukemassa Kiekko-Poikia, kun he tuovat eloa kaupunkiimme tuomalla Mestis ottelut tänne, päättää Mutanen.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Jos joku olisi sanonut minulle vuosi sitten, että vuoden päästä kaksi kpl Selänteitä pelaa Outokummussa ja Motti-Masa on katsomassa peliä, olisin vastannut, että "te olette hullu, olette päästänne sekaisin" (en muista mitä kirjaa siteerasin juuri).
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tänään se sitten alkaa JoKP:n osaltakin uusi Mestis-kausi. Kyllähän tässä on tällä kertaa hiukan perhosia vatsassa ja on vaikeaa ennustaa, miten joukkue tulee pärjäämään. Toki en ole ennenkään juurikaan etukäteen asettanut mielessäni mitään tulostavoitteita ja varsinkin tällaisella poikkeuskaudella on parempi katsoa rauhassa peli kerrallaan. Joukkue on budjetin näköinen ja useissa etukäteisveikkauksissa joukkuetta on veikattu häntäpäähän. Itse ajattelen, että nuoressa joukkueessa jokainen pelaaja on ansainnut paikkansa ja täältä ainakin tulee kaikki tuki ja luotto joukkueelle, niin hyvinä kuin vaikeinakin hetkinä. Kokoonpano koki ison kolauksen vielä kauden kynnyksellä, kun ykköspakiksi hankittu Ratushnyi jäikin pelaamaan Ukrainaan, maan rajojen mentyä kiinni. Vapaaksi jääneelle paikalle ja palkkapussille hankittiin sitten korvaaja Tshekeistä, Martin Böhm, joka onkin osoittautunut hyväksi hankinnaksi, jolla olisi mahdollisuuksia nousta jopa yhdeksi sarjan kärkipakeista. Lainauksia osasta Simon kommenteista lehtijutusta.

– Pelaajat luovat ensin suoritus- ja tulostavoitteen ensimmäiselle yhdeksän pelin jaksolle. Koko kauden osalta tavoitteena on jatkuva kehittyminen. Se on elinehto sille, että pystymme kilpailemaan tässä sarjassa. Olemme harjoitelleet selkeästi kovemmin kuin edellisvuosina JoKP:n edustusjoukkueessa. Haluamme olla seura, joka vie pelaajia eteenpäin. Käynnissä on uuden rakentaminen. Olemme hankkineet potentiaalisia pelaajia, joiden pohjalle rakennetaan JoKP:n tulevaisuuden runko. Heidän kasvamisensa hyviksi Mestis-pelaajiksi ei välttämättä tapahdu viikossa tai kuukaudessa, mutta päivittäinen laadukas harjoittelu vie heitä eteenpäin.

– Tähän mennessä olen äärimmäisen tyytyväinen pelaajien päivittäiseen työmäärään, oppimishalukkuuteen ja heittäytymiseen. Usein on optimoitu vain seuraavaa ottelua, mutta niin ei voida mennä puolta vuotta. Meidän tavoitteemme on olla jouluna parempia ja keväällä vielä parempia. Tavoitteet ovat päivittäisessä tekemisessä, ja useiden pelaajien on kehityttävä voittaviin pelitekoihin, jotta voimme olla voittava joukkue. Ilmapiirin pitää kestää. Meidän pitää pystyä katsomaan toisiamme silmiin maanantaina riippumatta siitä, miten pelasimme lauantai-iltana.

JoKP teki viime tilikaudella isosti tappiota. Omalta osaltaan tähän on vaikuttanut varmastikin tieto siitä, ettei halli olekaan tällä kaudella lainkaan käytössä, se oli kuin märkärätti koko kiekkoyhteisölle kumppanit mukaan lukien ja lienee vaikuttanut myös osin jo viime kauteen siihen, ettei kumppanuusmyyntiä saatu kasvatettua, niin paljoa kuten oli ajateltu. Seuraa ei ole kuitenkaan näkynyt protestilistoilla ja kelkka on saatu käännettyä positiivisen puolelle. Viime kauden tappio on harmittavan suuri, eikä näin voi jatkua. Sinänsä tappiollisessa tuloksessa ei ole mitään ihmeellistä, kun katsoo Mestis-seurojen tilikausien tuloksia viime vuosilta. Suurimmaksi osaksi aika karua luettavaa.

Mitä olen kuullut joukkueen suunnalta, niin onhan siellä raikas tekemisen meininki ja hyvä henki, tämän voi osin aistia jo kapteeni Hattusen ja Komben jutuistakin Karjalaisen Aitopaikalla haastattelussa. Tsemppiä alkavaan kauteen koko joukkueelle, seuratoimijoille, kumppaneille ja kaikille jollain tapaa mukana oleville tahoille sekä joukkueen seuraajille ja kannattajille. Mennään posin kautta näinä hieman haasteellisempina aikoinakin ja iloitaan joukkueen sekä yksittäisten pelaajien pienistäkin onnistumisista.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ihan mielenkiintoista, että siellä on viime kauden valmentajaduo vastakkain. Materiaaliero on iso ja Vinnin täytyy seistä päällään. Toisaalta, jos Ketterän kesän kamppailupelaaminen on koutsattu samalla tavalla, kuinka Martikainen teki täällä viime kaudella niin Ketterä jää jyrän alle.
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Vois kyllä melkein naarata tuon Valliuksen Saken Kalpa/Ipk ryhmästä pois. Siinä olisi hyvä Hurttien kasvatti Meriläisen ja Kuirin rinnalle. Olisko noi kaikki vielä samaa ikäryhmää. No ipk saa nauttia nyt yhteistyöstä Kalpan kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tiedotetta pukkaa:

AVAAMME HOCKEY BASE MYYMÄLÄN JOENSUUHUN
Joensuun Kiekko-Pojat Oy avaa Hockey Base myymälän Joensuuhun. Liike tulee toimimaan osoitteessa kuurnankatu 4 ja ovet pyritään saamaan auki lokakuun lopussa. Myymälä tulee olemaan 220m2 kokoinen, ja samoissa tiloissa toimii jatkossa myös Kiekko-Poikien toimisto. Myymälän ja uuden toimiston avajaisista tullaan kertomaan lähempänä ajankohtaa lisää.
Hockey Base on vuonna 2011 perustettu Suomen ensimmäinen vain jääkiekkoon keskittynyt myymäläketju, joka saapuu nyt Joensuuhun Suomessa ennen näkemättömänä konseptina, kun kauppiaana myymälässä toimii Kiekko-Pojat. Hockey Base palvelee avautuvan Joensuun pisteen myötä valtakunnallisesti 17 myymälän ja verkkokaupan voimin. Lisäksi Hockey Base kokonaisuuteen kuuluu Vantaan Varistossa toimiva ympärivuotinen jääkiekon treenikeskus, jossa on myös oma 11,5x30 metrin kaukalolla varustettu jäähalli.
Kiekko-Poikien Jaakko Lipponen ja Hockey Basen Kai Wulff odottavat innolla uuden myymälän avausta:
- Ollaan jo pidemmän aikaan mietitty uusia liiketoimintoja seuran taustalle ja nyt oli oikea aika tämän toteuttamiseen, kertoo Lipponen.
- Loistavaa, että päästään tuomaan täysin uudenlainen yhteistyömalli kotimaan jääkiekkokartalle. Uskon, että yhdistelmänä Kiekko-Poikien tunnettavuus ja laadukas toiminta ja Hockey Basen ammattitaito jääkiekkovälineistä, harjoittelusta ja myymälätoiminnasta antaa todella hedelmällisen maaperän toiminnalle Joensuussa ja lähialueilla kertoo Hockey Basen Kai Wulff
- Oman seuramme kautta meillä on ainutlaatuiset kontaktit jääkiekon harrastajiin ympäri Pohjois-Karjalaa. Meidän seuran lisäksi täällä on useita divariseuroja, jääkiekonharrastajia ja ennen kaikkea paljon junioreita joille tulemme antamaa Pohjois-Karjalan parasta ja asiantuntevaa palvelua meidän erikoismyymälästä, päättää Lipponen.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
En ole noita JoKP:n some-sisältöjä lukenut, mitä nyt avautumiset niiden kieliasusta tullut vastaan. Mutta onhan tuo hieman turhauttavaa seurattavaa, kun tiedotteen kahteen ensimmäiseen lauseeseen saadaan molempiin kielioppivirheet.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Joitain se häiritsee mutta seuralla on isommatkin haasteet että selvitään tästä kaudesta. Siihen nähden ei kyllä haittaa yhtään.
ens kaudella odotankin että kun resursseja lisätään niin myös tänne tulee varmuus parannusta. Nyt järki käteen tämän kauden suhteen :P
 

mainio

Jäsen
Kielioppivirheet tiedotteissa ja julkaisuissa ovat olleet mukana aikalailla koko tämän uuden tulemisen ajan, joten ei ole mikään tämän kauden resurssien vähyyden aiheuttama ongelma.

Seuran markkinointi ja somepreesens on todella monotonisessa tilassa. Saattaisi pienikin panostus maksaa itsensä takaisin piankin.

Parempi aloittaa nyt kuin odotella ensi kauteen.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kielioppivirheet tiedotteissa ja julkaisuissa ovat olleet mukana aikalailla koko tämän uuden tulemisen ajan, joten ei ole mikään tämän kauden resurssien vähyyden aiheuttama ongelma.

Seuran markkinointi ja somepreesens on todella monotonisessa tilassa. Saattaisi pienikin panostus maksaa itsensä takaisin piankin.

Parempi aloittaa nyt kuin odotella ensi kauteen.
Juuri näin!
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Hienoa toivotaan että lähtee vetämään hyvin. Vähän kyllä itseä hirvittää tämä et tuleeko samoille hartioille liikaa duunia. Hyvää työtä tehty ja varmasti tehdään mut ei kukaan pysty kaikkee yksin tekee. Tarvitaan kaikkien apua ja osaavia käsiä enempi. Kohti ekaa vieraspeli viikonloppua ja sen yli! Tsemppiä Jokp
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Hienoa toivotaan että lähtee vetämään hyvin. Vähän kyllä itseä hirvittää tämä et tuleeko samoille hartioille liikaa duunia. Hyvää työtä tehty ja varmasti tehdään mut ei kukaan pysty kaikkee yksin tekee. Tarvitaan kaikkien apua ja osaavia käsiä enempi. Kohti ekaa vieraspeli viikonloppua ja sen yli! Tsemppiä Jokp
Itte en usko, että se mikään rahasampo on. Mutta jos se kauppa pyörittäisi itse itsensä. Ja siinä samalla jääkiekosta tykkääville tulee sellainen paikka, jossa on helppo pistäytyä. Ja logo näkyviin tien varressa. Toivottavasti tulisi sinne Kiekko-Poikien fanituotteita monipuolisesti myyntiin.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tästä uudesta liiketoiminnasta taisivatkin vihjailla jokunen viikko sitten.
Niin tekivät ja onhan liiketoiminnan kehittämisestä ollut julkisuudessa mainintaa muutamia kertoja aiemminkin ja lisäksi aiheesta on puhuttu paikallisesti yleisellä tasolla jo pitkään. Kun tiedote julkaistiin, että toimisto ja fanikauppa muuttavat uusiin tiloihin, niin siitä olikin osin jo helppoa päätellä, että nyt se sitten tapahtuu.

Jääkiekkoon keskittynyt myymäläketju Hockey Base on varsin tunnettu toimija kiekkoväen keskuudessa, myymälöitä löytyy Helsingistä aina Rovaniemelle asti. Hockey Basen kanssa yhteistyössä on, niin Liiga- kuin Mestis-seurojakin useat junioriseurat mukaan lukien. Yleensä myyjinä toimivat eri kauppiastahot, mutta käsittääkseni JoKP on nyt ensimmäinen kiekkoseura, joka toimii itse kauppiaana. Hockey Basen valikoimista löytyy eri tuotemerkkejä, muun muassa CCM, joka on JoKP:n sekä Juniori Jokipoikienkin tärkeimpiä yhteistyökumppaneita.

Mitä tässä on nyt tullut makusteltua asiaa paikallisen kiekkoväen kesken ja juteltua toimijoiden kanssa, niin uusi liiketoiminta vaikuttaa varsin järkevältä ja lupaavalta. Liikepaikan sijainti isojen ja suosittujen liikekeskusten tuntumassa on loistava ja se, että fanikauppa sekä toimisto ovat saman katon alla on myös varsin mainio asia.
 

Lava

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jääkiekkoon keskittynyt myymäläketju Hockey Base on varsin tunnettu toimija kiekkoväen keskuudessa, myymälöitä löytyy Helsingistä aina Rovaniemelle asti. Hockey Basen kanssa yhteistyössä on, niin Liiga- kuin Mestis-seurojakin useat junioriseurat mukaan lukien.

Totta että varsin arvostetulta taholta näyttää kyllä kotimaassa jo. Mutta vähän kun tutki taustoja yrityksestä, niin näyttää olevan yhteistyötä harjoituskeskuksen kautta myös ulkomaille. Sellaiset suurseurat kuin SC Bern, Laugnau Tigers ja Zurich Lions saavat erilaisia koulutuksia Hockey Basen kautta.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Totta että varsin arvostetulta taholta näyttää kyllä kotimaassa jo. Mutta vähän kun tutki taustoja yrityksestä, niin näyttää olevan yhteistyötä harjoituskeskuksen kautta myös ulkomaille. Sellaiset suurseurat kuin SC Bern, Laugnau Tigers ja Zurich Lions saavat erilaisia koulutuksia Hockey Basen kautta.
Noista valitaan vaikkapa SC Bern. Leireilemään Joensuuhun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös