JoKP 2022–2023

  • 152 757
  • 1 012

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta hätäinen ratkaisu enkä oikein ymmärrä kakkosen tuloa ykköseksi, koska tiimissähän noita hommia kaiketi on tehty.

Yhtään peliä en ole paikanpäällä vielä nähnyt mutta mökillä c-morea oon seurannut. Vauhdikasta nitrohokia pelaavat. Ongelmat puolustuspelissä. Ei niinkään puolustajissa tai maalivahdissa. Lähinnä asennekysymys siis.

Simolla näytön paikka. Toivottavasti onnistuu. Saas nähdä onnistuuko houkuttelemaan Lehikoisen kaveriksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Toivottavasti mahdollisimman monet palstaveljet kuuntelevat tämän mainion podcastin
Samaa mieltä, todella mainio podcast. Tämmöistä lisää.
Eilen illalla aloitin kuuntelemaan, mutta jäi kesken kiireiden takia. Pitää tänään kuunnella ajatuksella kokonaan, mutta se jäi heti mieleen, että haastattelijat olivat erittäin hyvin valmistautuneet podcast haastatteluun, sillä Kupiaista ei päästetty ainakaan alkuun helpolla, sillä jos vastaus kysymykseeen oli puolivillainen tai välttelevä, niin siihen palattiin kyllä terävästi uudestaan. Mielenkiintoista tietoa sai alkuun kuulla myös pelaajahankinnoista miten ne tehdään, jossa Lipposella iso osuutensa, mutta kollektiivina silti mennään hankinnoissa talousresurssit toki aina huomioiden. Pitää palata vielä podcastin synnyttämiin ajatuksiin jahka tässä ehtii.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
KARJALAISESTA UUSI PÄÄVALMENTAJA - MARTIKAINEN VAPAUTETTU TEHTÄVÄSTÄ

Joensuun Kiekko-Pojat on päättänyt vapauttaa päävalmentaja Kari Martikaisen tehtävästään. Kiekko-Poikien uusi päävalmentaja on apuvalmentajana alkukauden toiminut 35-vuotias Simo Karjalainen.

Seuran manageri Jaakko Lipponen kommentoi tuoretta uutista seuraavanlaisesti.

- Tämä on kilpaurheilua ja tässä pelataan tuloksesta. Ollaan asetettu seurana tietyt tulos tavoitteet ja vaatimustaso urheilutoimen toiminnalle. Nyt ne ei ole toteutuneet, niin kuin olisimme halunneet. Päätöstä ei tehty yhden ottelun perusteella vaan pidempi aikaväli ratkaisee. Koettiin, että nyt pitää tehdä muutostoimenpiteet hyvissä ajoin, toteaa manageri Lipponen.

- Simo on vaihtoehdoista paras tähän tilanteeseen. Näemme Simossa ne ominaisuudet, vaatimustason, tietotaidon ja osaamisen jota nyt joukkue tarvitsee pääsemään omalle tasolle jokapäiväisessä tekemisessä. Haluamme kiittää Karia ajasta Joensuussa ja toivottaa hyvää jatkoa tulevaan, päättää Lipponen.

Tuleva päävalmentaja Karjalainen kommentoi asiaa seuraavanlaisesti.

- Kiitän seuraa luottamuksesta ja tästä mahdollisuudesta. Arjen intohimo, kehittävän ympäristön luominen ja halu kilpailla ovat olleet vahvuuksiani valmentajana, niin ne ovat myös tässä roolissa. Joukkueessa on olemassa selkeät vahvuudet. Yhdessä meidän pitää lähteä kehittämään peliä siihen suuntaan, että ne näkyvät jatkossa vahvemmin. Kun halutaan olla voittava joukkue, meillä pitää olla enemmän voittavia tapoja. Luonne, halu voittaa yksittäinen tilanne ja yhdessä pelaaminen. Näitä meidän pitää pystyä parantamaan, kertoo päävalmentaja Karjalainen

Kiekko-Pojat pelaa seuraavan ottelunsa Mestiksessä huomenna Heinolassa Peliittoja vastaan.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
En tiedä mikä on seuran näkemys tarkemmin asiasta, mutta mielestäni tässä voi ottaa huomioon myös viime kevään pleijarit. Tällä rosterilla vaan yksinkertaisesti täytyy/on täytynyt saada parempaa tulosta aikaan. Näitä 7 maalia omiin-pelejä en laittaisi parin sentterin puuttumisen piikkiin, vaan valmentajan tehtävä on saada olemassa olevasta materiaalista paras mahdollinen irti. Toivon että Karjalaisella lähtee kulkemaan, mutta jos ei niin ensi kaudeksi mielellään joku nouseva nuori valmentajakyky. Nämä Martikaiset, Aaltoset ja Varikset on nähty.

Erittäin suurella mielenkiinnolla odotellen huomisen matsia. Toivottavasti nähdään uusi ja raikas JoKP.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Nyt se sitten tapahtui mitä alkukauden otteilla oli ennustettavissa. Martikaiselle kenkää ja nyt on Karjalaisella elämänsä tilaisuus.
Täh? Hoo-moilasena. Tosin tämä oli jollain tapaa aistittavissa, sillä Martikaisen pelikommentit olivat kyynisempiä peli peliltä, mutta varmaan sen takana oli myös se tosiasia, että Martikainen ei todennäköisesti saanut sellaista joukkuetta itselleen heti kauden alusta kuin olisi toiselle kaudelle halunnut. Kaikki jäi vähän vajaaksi maalivahteja, pakkeja ja etenkin senttereitä myöten.

Kiekko-Poikien pelaajien hankintapolitiikka ei ihan mennyt napakymppiin tällä kaudella. Viime kaudella oli lähtökohtaisesti jopa parempi joukkue kuin tänä vuonna etenkin juuri senttereiden ja pakkien suhteen, joten Martikaisen työkalut olivat vajaat ja nekin tulivat osin käyttöön hyvin myöhään.

En yhtään ihmettele, jos Martikainen on sanonut itse itsensä irti, niin väsyneen ja kyynisen oloinen oli KeuPa tappion jälkeen. Toisaalta Hokki peli toi helpotusta, mutta kai kaikilla osapuolilla oli sitten jollain tapaa mitta täynnä ja tiet eroavat. Vaisu oli Martikainen Hokki pelinkin jälkeen.

Itse en kyllä olisi ollut Martikaista erottamassa, sillä hänellä oli selkeä näkymä siitä millaista peliä hän halusi joukkueen pelaavan. Pidin Martikaisen tyylistä valmentaa joukkuetta.

Toivottavasti ei Kiekko-Pojissa ala nyt valmennussekoilut ja turbulenssi sen laajemmin koska sillä on jatkossa merkitystä sille, että haluavatko laatuvalmentajat tulla Joensuuhun edes valmentamaan tai pelaajat pelaamaan. Karjalainen on varmaankin hyvä valmentaja, mutta kuka sitten kakkoseksi, ei yksi valmentaja voi joukkuetta pyörittää.

Ikävä asia ja ainakaan itse en olisi tätä toivonut tapahtuvaksi. Joskus valmentajan vaihto saa joukkueen syttymään lentoon, mutta joskus sitten taas ei. Isoja kysymysmerkkejä vielä ilmassa loppukautta ajatellen.

Ps. Tekisi mieli kirota ....kele, mutta Kiekko-Pojat Lipposineen, kaivakaa kuvetta ja laittakaa se sentteripeli kuntoon sekä vähintään yksi "talonmies" sinne maalin eteen.
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Itte en pidä tästä että annettiin potkut. Martikaiselle tsemppiä.

Toisaalta luotto Karjalaiseen on hyvä, hänellä saattaa olla kova palo hommaan ja osaamistakin löytynee (?).
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Näitä 7 maalia omiin-pelejä en laittaisi parin sentterin puuttumisen piikkiin, vaan valmentajan tehtävä on saada olemassa olevasta materiaalista paras mahdollinen irti.
Totta tämäkin, mutta perusongelmahan Kiekko-Pojilla on saada suhteellisen pienellä rahalla menestyvä joukkue kasaan. Budjettia ei haluta ylittää ellei rahaa tule lisää sisään sponsseilta, maksavilta katsojilta jne. Esimerkiksi koko viime kausi mentiin läpi varsin pienen rahan mukaisesti kapealla materiaalilla, jota vielä useat loukkaantumiset, treeniongelmat hallipalon takia & koronavirus vaivasivat, joten en yhtään ihmettele, että RoKilta tuli playoffseissa rajusti turpaan koska joukkue oli ilmiselvästi väsynyt. Martikainen puristi kapeasta rosterista kaiken irti jo runkosarjan aikana, etenkin Werbikistä ja Milleristä, jotka eivät enää jaksaneet nousta playoffseissa ratkaisijoiksi muun joukkueen ohella.

Materiaalista voidaan siis kauden mittaan ottaa kaikki irti, mutta jos on paljon loukkaantumisia kuten on jo tämän kaudenkin alussa, niin se kostautuu vääjäämättä viimeistään kevään playoffs peleissä. Kiekko-Poikien rosteri on jälleen varsin ohut ja osin väärin koottu (toki rahakin ratkaisee), joka ei kestä paljoa kolhuja ja se näkyy jo nyt alkukauden pelillisinä ongelmina kun taas kerran niitä loukkaantumisia tuli myös avainpelaajille.

En siis laittaisi ihan kaikkea Martikaisen piikkiin alkukauden huonosta menestyksestä vaan siitä faktasta, että kauteen lähdettiin osin vajaalla ja kenties hieman väärin painotetulla rosterilla (esim. laitureita riittää, mutta missä peliä tekevät aidot sentterit?) Ei ole helppo paikka valmentajalla saada peliä kuntoon vajaalla rosterilla.
 
Viimeksi muokattu:

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiekko-Poikien rosteri on jälleen varsin ohut ja osin väärin koottu (toki rahakin ratkaisee), joka ei kestä paljoa kolhuja ja se näkyy jo nyt alkukauden pelillisinä ongelmina kun taas kerran niitä loukkaantumisia on jo tullut avainpelaajille.
Tästähän se kaikki on alkunsa saanutkin, se on totta. Lähinnä ihmettelen joukkueen kokoamisessa, että onko todella tämä täysin Lipposen vastuulla? Siis tottakai valmentajankin täytyy osallistua siihen, mutta ei näemmä riittävästi. Esimerkiksi Petrellin tullessa 2019, tällä oli päävastuu joukkueen rakentamisessa ja se näkyi alkukauden vaikeuksien jälkeen, siinä että me oltiin sarjan kuumin joukkue ennen kun korona lopetti kauden. Tämä osasi perustella pelaajahankinnat hyvin ja lähes kaikki näistä uusista pelaajista oli toimineet entisten joukkueidensa kapteenistoissa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
- Tämä on kilpaurheilua ja tässä pelataan tuloksesta. Ollaan asetettu seurana tietyt tulos tavoitteet ja vaatimustaso urheilutoimen toiminnalle. Nyt ne ei ole toteutuneet, niin kuin olisimme halunneet. Päätöstä ei tehty yhden ottelun perusteella vaan pidempi aikaväli ratkaisee. Koettiin, että nyt pitää tehdä muutostoimenpiteet hyvissä ajoin, toteaa manageri Lipponen.
Aika ympäripyöreää selittelyä ja perusfraaseja. Toivoisin, että seurajohto asettaisi myös omalle toiminnalleen tavoitteet ja korkean vaatimustason. Kenties ihan kaikkea ei kannata pelkästään kaataa päävalmentajan niskoille, jos joukkueen kokoonpanosta amatöörikin näkee jo alkukesän ja -syksyn aikana, että sen materiaali on tietyiltä osin kapea eikä juurikaan kestä loukkaantumisia. Hankala valmentajan on valmentaa joukkuetta, joka ei vastaa valmentajan odottamaa ja sen pelitavan vaatimuksia, jollaista hän haluaa joukkueen pelaavan.

Martikaisen näkökulmasta oli ikävää, että pelaajaloukkaantumisia tuli runsaasti avainpelaajille jo heti pelikauden alussa, mm. pakeille tai rosteri jäi sentteripelin osalta harvinaisen ohueksi. Ei varmasti ollut vaikuttamatta valmentaja Martikaisen työskentelyyn ja mahdollisuuksiin löytää ratkaisuja pelillisiin ongelmiin kun rosteri oli sitä mitä oli kauden alussa.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja en kyllä antaisi täysin puhtaita papereita seurajohdollekaan. Jos halutaan menestyä kilpailullisesti, on valmentajan välineet eli pelaajiston oltava kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Nyt se sitten tapahtui mitä alkukauden otteilla oli ennustettavissa. Martikaiselle kenkää ja nyt on Karjalaisella elämänsä tilaisuus.
Kyllä! Sen tarkemmin yksityiskohtiin menemättä, niin kyllähän merkkejä on ollut jo jonkin aikaa ilmassa, että näin saattaa käydä. Ei siis sinänsä mikään yllätys, mutta onhan se aina ikävä tilanne, kun valmentaja päädytään vapauttamaan tehtävästään, eihän näitä ikinä kenellekään toivo. Tsemppiä Martkaiselle tulevaan, missä sitten ura tulevaisuudessa jatkuukaan.

Se menneistä ja nyt katseet etipäin. Nyt on Karjalaisella oiva tilaisuus päästä kehittämään joukkueen peliä haluamaansa suuntaan ja luulenpa, että pelaajatkin ovat hyvillään tästä. Saa nähdä, miten kausi etenee sitten tuloksellisesti, mutta pääasia tässä kohtaa on nyt, että joukkueelle rakentuu pitkästä aikaa oma pelillinen identiteetti, mitä toteutetaan mahdollisesti myös tulevilla kausilla.
Farssi koko päätös, nyt on suuri punainen paniikkinappula painettu pohjaan!
Ei näin isoja ratkaisuja hetken mielijohteesta tehdä. Eiköhän Karjalainen olisi joka tapauksessa nimitetty ensi kaudelle päävalmentajaksi, joten nyt Martikaisen vapautuksen myötä se vain aikaistui. Se on yleisesti tiedossa, että Karjalaisen vahvuuksia on pelaajien lajitaitojen kehittäminen ja fysiikkatreenit, kuten apuvalmentajilla usein on, mutta en epäile etteikö pelillisten suuntaviivojen vetäminenkin onnistuisi. Henkilökohtaisesti en ole pettynyt, jos menestystä ei tule vielä tällä kaudella, mutta tulevaisuudessa viimeistään haasteellisen ensi kauden ja halliremontin jälkeen menestystä voisi alkaa sitten jo tullakin. Toki näin ajettelin siis jo ennen tätä valmentajavaihdosta.
Toivottavasti ei Kiekko-Pojissa ala nyt valmennussekoilut ja turbulenssi sen laajemmin koska sillä on jatkossa merkitystä sille, että haluavatko Joensuuhun laatuvalmentajat tulla jatkossa Joensuuhun edes valmentamaan tai pelaajat pelaamaan.
Ainakin itselle ja luulen, että monelle lajitoimijallekin Martikaisen vapauttaminen näkyy ennemminkin harkittuna ratkaisuna, eikä minään sekoiluna tai turbulenssina. Ratkaisu tuo varmastikin rauhaa ja samalla myös herätystä koko joukkueeseen. Tsemppiä kaikille!
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kyllähän tätä ratkaisua voi tulkita niinkin, että päävalmentaja joutui maksumieheksi, kun seurajohto sekoili joukkueen kokoamisessa. Pelataan ilman senttereitä ja annetaan valmentajalle potkut, kun homma ei "yllättäen" toimi. Joukkueen käytettävissä olleella materiaalilla (+ heikohkolla maalivahtipelillä) ei voinut ennakoidakaan enemmän pisteitä. En tiedä joukkueen ilmapiiristä mitään, mikä liittyy näihin tilanteisiin aina kiinteästi. Martikainen ei kuitenkaan vaikuta kovin "raskaalta" valmentajalta siinä mielessä, mutta se on vain vaikutelma.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Minusta hätäinen ratkaisu enkä oikein ymmärrä kakkosen tuloa ykköseksi, koska tiimissähän noita hommia kaiketi on tehty.

Yhtään peliä en ole paikanpäällä vielä nähnyt mutta mökillä c-morea oon seurannut. Vauhdikasta nitrohokia pelaavat. Ongelmat puolustuspelissä. Ei niinkään puolustajissa tai maalivahdissa. Lähinnä asennekysymys siis.

Simolla näytön paikka. Toivottavasti onnistuu. Saas nähdä onnistuuko houkuttelemaan Lehikoisen kaveriksi.
Niin, mikä pelipaikka se on maalivahtien ja puolustajien lisäksi oleellinen puolustuspelissä..Minä taas ymmärrän 2- valmentajan tulon ykköseksi tässä tapauksessa (en yleensä), jos tämä nyt piti tehdä. Voi olla, että Martikainen sai lähteä juurikin sen takia, että hänellä oli niin laadukas "apuvalmentaja". Jos seurajohdolle tulee fiilis, että kakkosen kompetenssi hoitaa homma on parempi kuin ykkösen, niin kynnys vaihtaa valmentajaa lienee alimmillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kiekko-Poikien taustayhtiön hallituksen puheenjohtaja Tunttunen kommentoi ratkaisua Karjalaisessa:

– Päätökset vaikuttavat aina tylyiltä, kun on joku negatiivinen asia, ja tämähän on negatiivinen asia. Tunnen Karin ja tiedän, että hän on todella hyvä tyyppi. Ei hallitus tehnyt päätöstä kevyin perustein. Meillä on hyvä joukkue tälle sarjatasolle, ja suoritukset ovat menneet alakanttiin. Sukset lähtivät menemään väärille urille, ja oli parempi oikaista ne ladun alkupuolella.

Martikainen kertoo myös ajatuksiaan:

– Seuran hallitus teki tämän päätöksen, ja minun on se hyväksyttävä. Se kuuluu tähän bisnekseen. Jos joukkueella on vaikeuksia, päävalmentaja kantaa vastuun. Haluan kuitenkin olla myös itselleni armollinen, kun mietin syitä kaikkeen tapahtuneeseen. Se harmittaa, että matka täällä jäi näin lyhyeksi. Niinhän sitä sanotaan, että on vain kahdenlaisia valmentajia: niitä, jotka ovat saaneet potkut ja niitä, jotka tulevat saamaan potkut. Onhan tämä tietysti koko ammattikuntaa ajatellen vaikea yhtälö. Ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa kenestäkään. Kiitän saamastani mahdollisuudesta ja hyvää jatkoa.

Päävalmentajaksi siirtyneen Karjalaisen ajatuksia:

– Mielessä on monenlaisia tunteita. Päällimmäisenä on kuitenkin innostus ja tieto siitä, että nyt pystyn vaikuttamaan asioihin entistä enemmän. Nyt siirrän fokuksen siihen, miten joukkuetta kehitetään paremmaksi. Pelaajien pitää oppia voittavia tapoja pelata. Meillä on oltava yhteinen tahtotila, miten me pelaamme pelejä.  Meillä on paljon hyökkäyspotentiaalia, mutta samalla me olemme päästäneet yli viisi maalia joka pelissä. Se lukema pitää saada kuriin. Eikä se ole pelkästään puolustuksellinen asia, vaan meidän pitää hyökätä paremmin ja pelata paremmin kiekollisena. Kiekollinen peli on ollut sekavaa.

Jutusta löytyy myös Lipposen ajatuksia ja paljon muutakin asiaa, kannattaa käydä lukemassa!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kyllähän siinä kävi tasan niin, että Lipponen on itsevaltaisesti kasannut epätasapainoisen joukkueen, ja nyt Martikainen sai valitettavasti maksaa hintaa siitä. Karjalainen on tietysti hyvä valinta siinä suhteessa, että oman kylän pojalle varmaan jokainen toivoo onnistumista ja sillä saadaan kriittiset äänenpainot vaiennettua. Jännä nähdä kuka lähtee taas seuraavana... Eipä tähän muuta.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Meillä on paljon hyökkäyspotentiaalia, mutta samalla me olemme päästäneet yli viisi maalia joka pelissä. Se lukema pitää saada kuriin. Eikä se ole pelkästään puolustuksellinen asia, vaan meidän pitää hyökätä paremmin ja pelata paremmin kiekollisena. Kiekollinen peli on ollut sekavaa.
Tosiaan, sekavaa on ollut omasta päästä aina hyökkäykseen saakka. Tähän ei ole kuin yksi yleispätevä lääke, jota useampi ansioitunut valmentaja on hyödyntänyt kautta jääkiekkohistorian: "Keep it simple stupid".
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kyllähän siinä kävi tasan niin, että Lipponen on itsevaltaisesti kasannut epätasapainoisen joukkueen, ja nyt Martikainen sai valitettavasti maksaa hintaa siitä
Kommentissasi saattaa olla paljon perää. Erikoisia hakuja kuten McDonald (etunimi unohtui), joka hävisi vähin äänin takaisin kotikonnuille. Sitten Garrett Wright, joka oli lähtökohtaisesti hyvä haku, mutta jolla oli huonoa tuuria kun laitettiin suurin piirtein suoraan lentokoneesta kentälle ja isompi loukkihan siitä tuli. Artur Gatiyatov hukkui Istanbulin lentokentälle kun taisi olla hieman kokematon kenttärosvoilun suhteen. Hyvä haku vaikka on pienikokoinen, mutta erittäin taitava käsistään, erinomainen luistelija, pelisilmältään briljantti ja kaiken kaikkiaan äärettömän viihdyttävä pelaaja. Ja sitten Kohei Sato, joka on yksi eksoottisimpia hakuja Suomeen kautta aikojen, mutta taitaa olla pelimies kunhan muistaa myös puolustaa ja syötellä useammin. Denis Kusy selvästi kovin ja paras ulkomainen haku, parantaa koko ajan. Voi olla ensi keväänä todella iso pelaaja, mutta hänkin kaipaisi Werbikin tapaista sentteriä.

Kotimaisista Kristjan Kombe taisi olla osin klesa jo ennen saapumistaan Joensuuhun ja paikat paukkuivatkin pian. Saa nähdä miten kestää kasassa koko kauden. Hieman erikoinen haku tarinoiden perusteella miksi halusi pois Kiekko-Vantaan joukkueesta. Petteri Villanen taitava väkkärä, mutta menee samaan "kääpiösarjaan" Gatiyatovin ja muutaman muun pelaajan kanssa. Vesaaja on tainnut olla enemmän pelikiellossa kuin askissa. Voi olla hyväkin haku, jos muistaisi, ettei jääkiekko ole paini- tai nyrkkeilymatsi.

Omista pojista Lasse Vatanen, Veeti Matikainen ja Valtteri Kekarainen ovat vasta kasvamassa rooleihinsa. Kaikissa ainesta tulla Kiekko-Poikien runkopelaajiksi tulevina vuosina.

Sitten vielä viime vuodesta kaikki jatkavat pelaajat, joita tässä ei kannata luetella kuin mainita Mestiksen pienin "teletappiketju", joka pelaa nelosena sekä ikilaiska Luusuaniemi, joka petrasi merkittävästi kuntoaan ja jaksaa nyt luistella jo kentän päästä päähän.

Juvonen ja Kupiainen pakkiparina on epätasapainoinen kun molemmat ovat parhaimmillaan hyökkäyspäässä, mutta kun oma maalikin pitäisi pitää puhtaana. Muut pakit ovatkin tuttua takuutavaraa, kärjessä hieno kapu Koponen, mutta sellainen järisyttävä puhdas taklaaja ja maalinedustan siivoaja (mieluummin kaksi) puuttuu.

Sitä voi sitten jokainen Kiekko-Poikien kannattaja pohtia, että oliko tämä paras mahdollinen joukkue mitä Lipponen & Co. saivat kasaan käytettävissä olleella budjetilla vai olisiko ollut vielä varaa parantaa. Sitähän ei voi tietää kun ei ole tietoa mikä oli pelaajasuunnitelma ja miten paljon oli lopulta talousresursseja käytössä. Itse en muuta osaa sanoa kuin, että jatkossa on syytä pyrkiä parempaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kyllähän siinä kävi tasan niin, että Lipponen on itsevaltaisesti kasannut epätasapainoisen joukkueen,
Sen verran tiedän, että Kiekko-Poikia ei ole kasattu ilman valmennuksen näkemyksiä ja keskusteluja pelaajista. Käytössä oleva budjetti on iso määrittävä tekijä, eikä varmasti löydy sellaista valmentajaa, joka saisi joukkueeseen juuri ne kaikki pelaajat, joita haluaisi. Pelaajien kohdalla tehdään varmastikin kompromisseja.

Nyt on ollut paljon loukkaantumisia, pari lopettamista ja yksi hutihankinta (Mäkkäri), mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että jalkeilla ollut joukkue on suorittanut vajaasti. Joku vahvistus tietenkin aina menisi, mutta tällä(kin) materiaalilla pitäisi kuitenkin pystyä parempaan, kuin mitä nyt on pystytty. En muista enää tarkalleen, mitä Karjalainen sanoi viimeisimmän TV-ottelun ennakossa, mutta jotenkin näin: "ei olla ansaittu enempää, mitä ollaan saatu". Ja näinhän se juuri on ollut!
Tosiaan, sekavaa on ollut omasta päästä aina hyökkäykseen saakka.
Totta, nyt puhut asiaa. Olenkin ihmetellyt, miten olet pystynyt kuvailemaan Martikaisen pelitapaa, kun itse en ole pystynyt näkemään toistuvia pelitavallisia asioita peräkkäisistä otteluista lainkaan. Omaan silmään JoKP:n kiekollinen pelaaminen/ pelitapa on näyttänyt koko ajan sekavalta. Toki ei mulla varmaan pelillinen ymmärrys riitäkään muuhun? ;)
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Oho, olipa nopia ratkaisu Joensuussa. Tässä on pakko olla jotain lisäksi kuin tämä alkukaudem vajaus tuloksessa.

Viime kevät?
Ihmissuhteet?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tähän Kiekko-Poikien valmentajan vaihtoon on myös olemassa hyvin raadollinen näkökulma, kotiotteluiden katsojamäärät.

En tiedä paljonko katsojia on keskimäärin budjetoitu Mehtimäelle jokaiseen otteluun, mutta tappioiden myötä trendi on ollut koko ajan laskeva. Jos katsojia on budjetoitu Mehtimäelle esim. keskimäärin vaikkapa 1000 tai 900/peli, niin eihän tuo trendi näytä hyvältä koska jokainen tappiopeli vähentää katsojamääriä etenkin, jos se on tullut vielä huonolla pelillä joko kotona tai vieraissa.

Tässäpä toistaiseksi Kiekko-Poikien kaikkien pelien tulokset ja kotipelien katsojamäärien kehitys.

JoKP - Ketterä, 5-2 (1221)
IPK - JoKp 6-2
JoKP - TUTO Hockey 2-3 ja. (852)
JoKP - K-Espoo 3-6 (1148)
JoKP - Kiekko-Vantaa 6-7 (882)
KeuPa HT - JoKP 7-4
JoKP - Hokki 7-5 (840)

JoKP:n joukkue on sarjan kolmanneksi viimeinen 7 pisteellä 7 ottelua pelanneena eli pistekeskiarvo 1 p/ottelu kun sarjaa johtavalla joukkueella Kiekko-Espoolla 22 pistettä 8 ottelusta (6 voittoa, 2 tasapeliä ja ei yhtään tappiota pistekeskiarvolla 2,75).

Jos Kiekko-Pojat ei pääse voittouralle, niin alunperin budjetoitu katsojamäärä voi romahtaa aika lailla ennen joulutaukoa. Yksi hyvä syy vaihtaa valmentajaa, että jospa päästäisiin voittouralle sekä saataisiin vähintään se 900-1000 katsojaa jokaiseen kotiotteluun pelillä joka viihdyttää maksaneita katsojia.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tähän Kiekko-Poikien valmentajan vaihtoon on myös olemassa hyvin raadollinen näkökulma, kotiotteluiden katsojamäärät.
Kyllähän valmentajien potkut johtuvat muista syistä, kuin katsojamääristä, vaikka pienet määrät voivat ollakin seurausta huonosta menestymisestä. Potkuja mietittäessä päätökseen voi vaikuttaa useammatkin asiat ja sen verran voi sanoa tässäkin kohtaa, että asia ei ollut katsojamäärät.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kyllähän valmentajien potkut johtuvat muista syistä, kuin katsojamääristä, vaikka pienet määrät voivat ollakin seurausta huonosta menestymisestä. Potkuja mietittäessä päätökseen voi vaikuttaa useammatkin asiat ja sen verran voi sanoa tässäkin kohtaa, että asia ei ollut katsojamäärät.
Niin, painotin kommentissani, että tämä on vain yksi pieni syy monista, joka voi vaikuttaa valmentajan potkuihin. Ei todellakaan se ainoa syy ja ainoastaan seurausta siitä, että itse peli ei kulje odotetusti. Mutta kyllä myös katsojalukuja varmasti seurataan johtoportaassa. Ja onhan täällä kannattajakommenteissa jo tullut esille se, että ei silloin välttämättä kiinnosta lähteä hallille, jos peli on scheissea.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja ainakin itseäni kiinnostaa paljon enemmän tulla hallille silloin kun joukkueella kulkee kuin se, että tappioita tulee tappioiden jälkeen. Irtokatsoja/-kannattaja haluaa positiivista vastinetta rahoille ja aika hardcore fani saa olla, jos tappiot eivät vaikuta lainkaan yksittäisen ottelun ostoskäyttäytymiseen. Toki kausikortin lunastaneet ovat sitten eri asia.

Ps. Pitää täsmentää, että se ei ole niin vaarallista, jos tappioita tulee useampikin peräkkäin kunhan peli on sillä tavalla laadukasta, että se antaa aina mahdollisuuden voittoon. Nyt pitkin syksyä peli on ollut aika sekaista joukkueena ja enemmän yksittäiset pelaajat ovat kannatelleet joukkuetta kuin hyvä joukkuepeli. Itse ainakin tahdon nähdä hienoa joukkuepeliä, en mitään pelaajayksilöiden itsekkäitä sooloja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Näköjään tämän aamun Karjalaisessa otsikolla "Päävalmentaja joutui syntipukiksi, vaikka ongelmat liittyvät joukkueen rakentamiseen" toimittajatkin havaitsivat saman Kiekko-Poikien joukkueen alkukauden ongelman kuin mitä moni muu itseni mukaan lukien ovat nostaneet esille Jatkiksen keskustelupalstalla. Sitä voi ja kannattaa avoimesti pohtia, että mistä tämä lopulta johtui. Oliko se Kiekko-Poikien avainvastuuhenkilöiden ammattitaidottomuutta seurajohtoa ja valmennusta myöten, huonoa tuuria, rahapulaa tai jotain ihan muuta? Martikaisen äkkinäisen nolo irtisanominen oli kyllä erikoista, sillä se ei ratkaissut niitä ongelmia, joita joukkueen rakentamisessa oli tullut jo viime keväästä alkaen ja jotka varmasti vaikuttivat myös alkukaudesta joukkueen menestymiseen. Syyllisiä sinänsä on turha enää etsiä, mutta nimiä mainitsematta niiden Kiekko-Poikien avainhenkilöiden, jotka asiaan ovat vaikuttaneet, kannattaa hieman harjoittaa itsetutkiskelua peilin edessä.
 
Viimeksi muokattu:

Lava

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Omasta mielestä hyvä asia tämä valmentajan vaihto. Kun katsoo Martikaisen peluuttamista koko aikana niin eihän se paljoa ole muuttunut tänä aikana eri tilanteissa tai joukkuita vastaan. Eli oliko hänen taktiikat ja tietotaito jo käytetty? Nyt vain Simolle reilu mahdollisuus loppu kaudeksi ja sitten tarvittaessa uusi päävalmentaja ensi kaudeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös