Jokipojat-SHT to 31.3.2005

  • 3 444
  • 8

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jokipo vie!

Veikkaan selkeää voittoa Jokipojille jotka päättävät täten kauden kunnialla ja valmistautuminen tulevaan entistä parempaan kauteen voi alkaa. Toivottavasti jokainen ukko pistää kroppaansa täysillä likoon ja nyt vasta Joensuussakin nähtäisiin se oikea tasoero Suomi-Sarjan ja Mestiksen välillä, koska lukuisten loukkaantumisten johdosta Jokipojat eivät ole päässeet tasoaan kunnolla näyttämään. Shtlle onnittelut hyvästä kaudesta mutta varmoja mestispaikkoja on jaossa vain toiselle joukkueista ja Jokipojat ottaa huomenna omansa!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
"Kauden tärkein ottelu" on aika kulunut fraasi, mutta nyt se taitaa kerrankin päästä todella oikeuteensa. Ei tässä ihan näin pitänyt käydä, että putoamiskarsintaan joudutaan - eikä ainakaan niin, että vielä siellä päätöskierroksella pelataan veitsi kurkulla. Voitolla tosin voidaan onneksi huokaista helpoituksesta raskaan debyyttikauden päätteeksi ja suunnata voitonjuhliin. Tappiolla taas pettymys on äärettömän raskas, ja ajoittaisista hienoista hetkistä huolimatta kauden voi todeta menneen päin sitä ihteään.

Karsinta on osoittautunut vieläkin vaikeammaksi kuin allekirjoittanut ehkäpä yhtenä pessimistisimpiä (realistisimpia..?) arvioita kirjoitelleena Jokipo-kannattajana pelkäsi veikata. Jokipoikien peli on edelleenkin - toki osittain loukkaantumisten takia - ollut kaukana siitä, mihin tuo joukkue parhaimmillaan pystyy/on pystynyt. Vain Ahtosen johtama kenttä on päässyt säännöllisesti sille ns. omalle tasolleen tai jopa vähän sen yli.

Mutta nyt torstaina sitten kaikki kulminoituu yhteen otteluun. Pohjanmaan suunnalta on näköjään yritetty köyhän miehen psykologista sodankäyntiäkin väittämällä kannattajien suulla eri keskustelupalstoilla, ettei SHT:tä edes kiinnosta Mestis-paikka jne. Paskapuhetta. Vaikka SHT:n organisaatiolle Mestis olisikin kenties jopa liian kova haaste, niin haluaisin nähdä sen pelaajan, joka ei tällaista ottelua haluaisi voittaa... Että se siitä.

Tiukkaa ottelua veikkaan Mehtimäellä nähtäväksi. 2 euron pääsylippujen houkuttamana myös satunnaiskatsojia tulee toivottavasti reippaasti yli sen normaalin 1 500/ottelu keskiarvon päälle. Edes jonkun pari tonnia kun halliin saisi, ja jos vielä vaikka kannustusta lähtisi muualtakin kuin "Mehtiksen päädystä", niin voisi siinäkin olla ison kaukalon ohella traktorilandian pojille ihmettelemistä. Ja eiköhän se Höyläkin liene pohjimmiltaan ihan tavallinen kuolevainen, tai jos ei ole, niin ihmettelen suuresti, että mitä sellainen maalivahti sitten on pelaillut jopa vuosikausia kakkosdivarissa...

Mutta turha tässä nyt on kuitenkaan mitään murskavoittoa odottaa, vaikka periaatteessa ainekset siihenkin pitäisi olla olemassa - materiaaliero on kuitenkin edelleen aika valtava Jokipoikien hyväksi. Ja sanotaanhan sitä niinkin, että ottelun tärkeys kaventaa aina kotietua merkittävästi... Kauhuskenaariona toimii sitten tietysti se, että SHT vetää alkuun vaikka vähän tuurillakin maalin-parin johdon, ja Jokipon peli sakkaa täydellisesti, jos häviämään tottuneen joukkueen pää ei niin sanotusti kestä.

Viime kaudellahan oli liki yhtä ratkaisevassa kotipelissä PaKaa vastaan (Suomi-sarjan pudotuspelien avauskierroksen 3. ottelu) Mehtimäelläkin aika hiljaista, kun täydellisenä altavastaajana Joensuuhun tullut Kuusamon porukka paineli 2-1-johtoon. Herrojen Puruskainen, Keränen, Vanninen ja Haapala johdolla homma sitten onneksi käännettiin lopulta 8-3-voitoksi. Kaikki heistä ovat edelleen tärkeinä pelaajina mukana, ja toivottavasti valmiina näyttämään taas maalia, vaikka tappioasemaan Jokipojat jossakin vaiheessa jäisikin.


Lopuksi kurkataan vielä kristallipalloon. Näin käy:

Jokipojat - SHT 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

1-0 Ahtonen
2-0 Puruskainen yv.
2-1 Pernaa
3-1 Puruskainen
3-2 Järvelä yv.
4-2 Riutta tm.

Reunanen 5+7+12=24
Höylä 15+14+10=39
 

Viljuri

Jäsen
The Day of Decission has arrived!

Joensuun mestiskausi saa sitten tältä erää arvoisensa lopun, kun viimeisessäkin pelissä on vielä jännitettävää. Vaikka kyllä olisi voinut luulla etukäteen, ettei tässä vaiheessa olisi ollut jäljellä kuin hieman pelailua.

Tietyt Jokipoikien runkopelaajat eivät ole enää olleet - ilmeisesti sopimusteknisistä syistä - henkisellä tasolla täysillä Jokipoikien säilymistalkoissa mukana (mainitsen piruuttani ihan nimetkin eli Riutta ja Vanninen).

Loukkaantumisiakin on matkan varrella sattunut ihan tarpeeksi (Brendl, Pakarinen, Laukkanen, Mönkkönen ja Käyhkö).

Mutta näistä sattumuksista huolimatta olisi Joensuun tullut varmistaa sarjapaikkansa jo ennen illan SHT ottelua. Koska näin onnellisesti ei ole käynyt, on se sarjapaikka sitten varmistettava voittamalla viimeinen kotiottelu motivoitunutta SHT:ä vastaan.

Aliarvioimatta SHT:n saavutuksia tähän mennessä pätkääkään, ottelusta tulee melko varmasti varsin erilainen mittelö kuin mikä oli kyseessä Seinäjoen harjoitusjäähallin melkein säännöt alittavalla minijäällä. Kyllä se melkein neljä metriä enemmän leveydessä tulee näkymään kotijoukkueen eduksi, tätä tukee esimerkiksi Joensuun esitys Forssaa vastaan viime perjantaina (Seinäjoen harjoitusjäähallin jään mitoiksi ilmoitetaan hallin nettisivuilla 26*58 metriä).

Jokipoikien entinen "kakkoskenttä" eli nykyinen ykkönen voinee yksinäänkin ratkaista illan koitoksen Joensuun eduksi. Toivotaan nyt kuitenkin, että Käyhkön mahdollinen paluu ja eräiden pelimiesten ammattiylpeyden rippeet toisivat lisää leveyttä hyökkäykseen. Maalivahtipelinkin olisi toimittava kohtuullisesti, oli sitten maalissa Reunanen tai Räisänen. Ja Repo voisi ärsyttää vastustajalle 1-3 jäähyä noin aluksi.

Veikkaan tulokseksi ihan reilusti 7-1. Ja yleisömäärän jäämistä karvan verran alle kahden tuhannen.
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Tänään se kauden huipennus sitten on. F5 paukkuu tuon vajaan kolmetuntisen tiuhaan. Karjalaisen mukaan kuukauden sivussa ollut kapteeni Arttu Käyhkö palaa tänään kaukaloon, eikä nyt ole edes aprillipäivä. Oikein hyvä uutinen, jonka vuoksi joudunkin muuttamaan veikkaustani 7-1:stä 7-0:aan :D

Iltaa odotellessa.
 

JLei

Jäsen
Arttu Käyhkö tosiaan palaa kaukaloon. On varmasti tärkeä mies joukkueelle sekä pelillisesti että myös henkisesti. Luottavaisin mielin minä ainakin odotan iltaa...
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin siinä sitten kävi, että Joensuu ja Jokipojat säilyivät Mestis-kartalla! Hieno ja tärkeä juttu joensuulaiselle jääkiekolle.

Nyt sitten vaan pikku hiljaa rakentamaan ensi kautta ja taistelemaan playoff-paikasta. Alussa joukkue antoi niin paljon etumatkaa muille, että sillä positiivisella pistetahdilla mitä poijaat veti loppukaudella Rauhasen johdolla olisi varmasti taistellut playoffs-paikasta. Onnittelut säilymisestä ja tsemppiä sinne "isien maille"!
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Juuri näin siinä pitikin käydä! Hieno homma, että sarjapaikka säilyi ja Mestistä nähdään ensi kaudellakin Joensuussa. Jokipo päätti sitten pitää kannattajiaan jännityksessä loppuun saakka, mutta ei nyt ihan sydärin partaalla käyty edes ensimmäisessä erässä, josta saamme kiittää tai syyttää ensimmäisen erän ajan heikosti toiminutta tulospalvelua ;)

Arttu Käyhkö lopettaa pitkän uransa. Kiitoksia Artulle kaikista pelivuosista, oli hieno ele palata kotikaupungin jengiin maailmalta ja kipparoida Jokipo takaisin Mestikseen. Arttu hoiti hommansa tyylikkäästi ja varmasti joka pelissä. Onnea tulevaisuuden uusiin haasteisiin!
 
Viimeksi muokattu:

JLei

Jäsen
Pitkä kausi sitten ohi. Paljon ehti tälläkin kaudella tapahtua, mutta onneksi kaikki päättyi Jokipoikien kannalta onnellisesti -voitonjuhliin. Vaikka tiukilla kyllä oli. Kiitos Jokipo!

Ja kiitokset Arttu Käyhkölle siitä todella paljosta, mitä hän on joensuulaisen jääkiekkoilun eteen tehnyt. Menestystä tulevaisuuteen joukkueen kapteenille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös