Jokipojat 2005-2006

  • 28 649
  • 115
Tila
Viestiketju on suljettu.

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kovia ukkoja on Jojensuuhun saatu, kauden jälkeen on ollut iloseurata joukkueenrakennus talkoita. Vannisen lähtö on sääli, mutta kun miettii millaisia pelaajia tulee Joensuussa kahdessa ekakentässä häärimään, niin hänen lähtönsä tuskin muodostuu ongelmaksi. Olisin kuitenkin nähnyt Vannisen mielelläni taitavana ja kokeneena kaverina Joensuussa ensi kaudellakin, mutta aina ei saa mitä haluaa ja Mikolle loistavaa jatko sinne Kokkolan suunnalle, hienon pelimiehen saa Hermes tuekseen kaudelle 05-06!
 

kakes

Jäsen
Viestin lähetti MaxPhein
Kovia ukkoja on Jojensuuhun saatu, kauden jälkeen on ollut iloseurata joukkueenrakennus talkoita.

Olisin kuitenkin nähnyt Vannisen mielelläni taitavana ja kokeneena kaverina Joensuussa ensi kaudellakin, mutta aina ei saa mitä haluaa ja Mikolle loistavaa jatko sinne Kokkolan suunnalle, hienon pelimiehen saa Hermes tuekseen kaudelle 05-06!

Hermes kiittää ja kumartaa. Toivottavasti Vanninen ratkaisee edes yhden keskinäisen kamppailun. Tunnetusti kylläkin nämä siirtolaiset eivät juuri mitenkään erotu noissa peleissä "entistä" joukkuettaan vastaan.

Kyllähän Jokipoikien joukkuetta on nyt vahvistettu jo sen verran että tuolla joukkueellakin playoff paikka alkaa olla jo ihan takuvarma tavoite.

Siis onko Jokipojilla joku virallinen farmisopimus jo Kalpan kanssa, kun täällä jo jutellaan Kalpan jämäpelaajien peliajasta ja siirtymisestä mahdollisesti Jokipoikiin. Vai onko tämä vain pelkästään paikallista toiveajattelua?
 

JLei

Jäsen
Viestin lähetti kakes
Siis onko Jokipojilla joku virallinen farmisopimus jo Kalpan kanssa, kun täällä jo jutellaan Kalpan jämäpelaajien peliajasta ja siirtymisestä mahdollisesti Jokipoikiin. Vai onko tämä vain pelkästään paikallista toiveajattelua?

Mitään farmisopimusta ei ole, eikä tule. Yhteistyötä kuitenkin toivottavasti kyllä.

Toiveajatteluahan nuo enimmäkseen tässä vaiheessa on. Eihän se mitenkään poissuljettua kuitenkaan ole, että kauden aikana KalPasta siirtyy Jokipoikiin lainaan pelaajia, jotka eivät kuopiolaisten liigajoukkueeseen mahdu. Tuntuisi ainakin loogiselta, kun kaupungit on kuitenkin maantieteellisesti suht lähekkäin näin Itä-Suomen mittakaavassa. Itse ainakin toivon, että joukkueiden välillä tullaan yhteistyötä tekemään nyt, kun KalPa nousi liigaan. Mutta se on myös Jokipojilta hyvä linjaus, että mitään varsinaista farmisopimusta ei tulla tekemään.
 

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Niin se on hyvä linjaus kyllä, onhan se niin että Mestisjoukkueelle jää tällaisissa tapauksissa se mopen osa kuten Rauhanen sanoi. Kyllä Kalpan kanssa varmasti yhteistyötä tehdään tosin tällä hetkellä näyttää että sen verran kovaa pakkaa ollaan kasaamassa että tuskin hirveästi tarvitaan lainapelaajia, ja jos niitä otetaan niin otetaan sitten pidemmäksi aikaa, ei ole järkeä sekoittamaan pakkaa parin pelin takia kuin korkeintaan todellisessa hätätilanteessa!
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Viestin lähetti MaxPhein
Kyllä Kalpan kanssa varmasti yhteistyötä tehdään tosin tällä hetkellä näyttää että sen verran kovaa pakkaa ollaan kasaamassa että tuskin hirveästi tarvitaan lainapelaajia, ja jos niitä otetaan niin otetaan sitten pidemmäksi aikaa, ei ole järkeä sekoittamaan pakkaa parin pelin takia kuin korkeintaan todellisessa hätätilanteessa!

Tämä "kova pakka" on esiintynyt Jokipoikien ensi kauden spekulaatioden yhteydessä jo muutaman kerran, joten tartunpa siihen, kun muutakaan sanottavaa ei näin perjantai-iltana ole ;) Suunta on hyvä, mutta lisää kunnon pelimiehiä tarvittaisiin, jotta se "kova pakka" olisi kasassa.

Nythän tilanne on se, että viime kauden joukkueesta punanuttua ei ensi vuonna pue päälleen ainakaan Käyhkö, Vanninen ja Räisänen. Haapalan ja Riutan jutut ovat ymmärtääkseni auki edelleen. Ja eikös vielä ainakin Pyhäjärvi ollut suunnistamassa pohjoiseen ja Ladahan taisi lopettaa? Käyhkön lopettaminen oli odotettavissa, mutta tosi paha menetys joukkueelle. Toivottavasti Jokipo-ikoni Haapis edes vetäisi hokkarit ensi kaudella jalkaan! Vanninen olisi pitänyt ehdottomasti pitää joukkueessa, sillä kaveri naputtaa about 35 pistettä Hermeksessä, IMO. Onko Jokipolla oikeasti varaa laskea tällaisia ukkoja muualle?

No mitäs tilalle? Mustonen (jonka ainakin pitäisi olla kova vahvistus), Nevalainen (taidot tiedetään hyviksi - vahvistus, vaikka viime kausi menikin pyllylleen), Virkki (tuntematon kaveri mulle, mutta odotan kaverilta paljon kuulemani perusteella) ja Hietakangas (potentiaalia pitäisi hänelläkin olla). OK, ei näissä kavereissa mitään vikaa ole, mutta tulee mieleen, että onko joukkue sinällään vahvistunut viime vuotisesta. Enemmin näkisin tilanteen niin, että nämä kaverit korvaavat poistuneet.

En epäile sitä, ettei Jokipo pudotuspeleihin selviäisi. Viime vuoden joukkuellakin se todennäköisesti olisi onnistunut, jos sarjaan lähtö olisi ollut vähän onnistuneempi. Kuitenkin se kova pakka vaatisi vielä muutaman kunnon pelimiehen messiin, jolloin olisi mahdollisuus tavoitella kärkisijoja sarjassa. Doh, katsellaan mitä kesä tuo tullessaan.
 

mainio

Jäsen
Kun ja jos jokipo pysyy saman vahvuisena kuin viime kaudella niin sehän on jo sinänsä saavutus, sillä NHL luultavasti alkaa(vaikka huonolta näyttää). SM-Liigasta viedään miehiä maailmalle, Mestiksestä taas myös ylöspäin. Ei ole muutkaan joukkueet kovin vahvoja kokoonpanoja esitelleet. Kyllä nämä uudet miehet kuitenkin jotain korvaavat, on jopa Liigakokemusta.
 

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
MzT joo, ihan oikeassa olet, mutta optimistina sanoinkin että tällä hetkellä näyttää hyvältä joukkueen kasaaminen ja toisaalta ensi kauteen on pitkä aika, jokunen kova vahvistus vielä ja sitten vielä Kalpa Tappara yhteistyöt jos toimisi niin tosi hyvältä kyllä näyttäisi. Kun Arttu ja Mikko on pois niin paljon vielä vahvistusta tarvitaan, kuitenkin toisaalta uskon mahdollisuuksiin ja toivottavasti vielä lisääkehitystä tapahtuu:)!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Spekuloidaanpaas mahdollisilla kentällisillä. Nyt on jo 16 nimeä papereissa, joten jonkinlaista hahmotelmaa pystyy jo hyvin tekemään. Vaikka näin:

XX - XX - Toni Mustonen
Sami Puruskainen - Tapio Ahtonen - Jani Keränen
XX - Matti Hietakangas - Lauri Heinonen
Juhana Repo - Janne Häikiö - Perttu Ahvenainen

Jarno Virkki - Atte Valli
Kimmo Nevalainen - XX
Esa Lehikoinen - Tomi Pakarinen
Tuomas Laukkanen - XX

XX
(Pekka Sorsa)


Hyökkäyksessä olisi siis kolme paikkaa avoinna. Mielellään näistä kaksi ykkösketjun tasoisille pelimiehille; Mestis-tasolle huippuluokan sentteri ja kova maalintekijä siis haussa. Lisäksi vielä kolmoseen laituri. Ja karsintapeleissä selväksi ykköseksi noussut kolmikko aloittakoot siis itseoikeutetusti kakkosketjuna - sitä nyt ei viitsisi alkaa vielä edes paperilla hajoittamaan.

Jos Topi Riutta ei saa sopimusta JYP:iin ja haluaa jatkaa Jokipojissa, niin hän on eittämättä yksi kolmesta vielä puuttuvasta ideaalikokoonpanon hyökkääjästä. Kahden muun vahvistuksen tasosta sitten lähinnä riippuisi se, että mikä kolmesta paperilla vapaana olevasta pelipaikasta olisi hänen. Riuttahan pystyy pelaamaan mainiosti laidalla, ja ehkäpä tietynlaisen tasapaksuuden vuoksi hänet mieluummin jollain muulla paikalla kuin ykkössentterinä näkisikin. Ehkä sitä vaan jotenkin kaipaisi ykkösketjun johtajaksi jotain mikkokinnusmaista kiekollista virtuoosia - tai sitten vaihtoehtoisesti jotain isoa, vahvaa ja tehokasta sentteriä tyyliin (haavista luiskahtanut) Jari-Pekka Pajula. Tietysti valitettava tosiasia on se, että kummankaan pelaajatyypin senttereitä ei ole liiaksi tarjolla. Ja toisaalta jos Tapio Ahtosen kehitys jatkuu, niin mistäs sitä ikinä tietää, vaikka numerossa #11 olisi pian Jokipon uusi "Kine"..

Mutta tällaisella sapluunalla näyttäisi kasassa olevan kolme varsin kovaa ketjua. Matti Hietakankaallakin on varmasti onnistuessaan potentiaalia selvästi ylemmäskin kuin Jokipon kolmossentteriksi. Lauri Heinonen taas teki männä kaudella paljon likaista työtä ja siinä sivussa mukavat tehot 6+18 - jos maalintekotaito paranee kesän aikana, niin kovemmassakin porukassa aineksia kahteen ensimmäiseen ketjuun. Tältä pohjalta uskoisin siis jo nyt joukkueessa olevan myös aina kaivattua tervettä kilpailua pelipaikoista. Sellainen ns. terävin kärki toki vielä hyökkäyksestä vähän puuttuu, mutta uskoakseni tämä asia on kyllä tiedostettu seurassakin. Eli "näillä mennään" ei kuulu suunnitelmiin.

Neloskenttäkin vaikuttaisi tällä hetkellä ihan mukavalta. Ken fyysisestä pelistä pitää, niin osaa varmasti arvostaa Juhana Revon ja Perttu Ahvenaisen panosta. Taidot eivät häikäise kummallakaan, mutta h-vetinmoisella asenteella korvataan sitten ne puutteet. Varsin mainioita kavereita puolustavaan ketjuun. Janne Häikiöstä ei ole oikein vielä mielikuvaa muodostunut, mutta voisi varmastikin olla ihan ok sentteri neloseen.

Siinäpä sitä hyökkäyspäätä sitten. Niin, ja Marko Mönkkösen kanssa joutaisi tekemään jatkosopimuksen, "Juten" ja "Mossen" lisäksi kolmas takuuvarma rymistelijä joukkoon. Ville Partanen ei esittänyt viime kaudella edustuksessa juuri mitään, mutta eipä kyllä saanut vastuutakaan. Jos valmennus näkee nuorukaisessa potentiaalia, niin mikäpä ettei jatkosopimusta käteen. Tällä hetkellähän senttereitä on vain kolme.


Puolustus alkaa näyttää suht hyvältä. Jotenkin uskon Jarno Virkillä olevan potentiaalia jopa joukkueen johtavaksi puolustajaksi. Atte Vallin taidot jo Joensuussa tiedetäänkin, parhaimmillaan aivan huippuluokan kiekollinen pakki Mestikseen, otteiden ailahtelevaisuus toki ollut ongelmana. Kimmo Nevalaisellakin pitäisi pienehköstä koostaan ja vaatimattomasta edelliskaudesta huolimatta olla mahdollisuuksia ottaa suurta roolia. Joka tapauksessa kolme nuoresta iästään jo SM-liigakokemustakin omaavaa kaveria on takalinjoilla, ei uskoakseni hassuin mahdollinen lähtöasetelma. Ja omista edustukseen nousseista junnuista taas Esa Lehikoinen saattaa hyvinkin olla tulevaisuuden liigapelaaja..

Ja jos Miika Haapala jatkaa uraansa, niin tuo kakkospakkiparin paikka olisi eittämättä hänen. Tuomas Laukkasen kaveriksi sitten Aki Piiroinen, jos toipuu vielä pelikuntoon ja haluaa jatkaa. Eli jos hyvin käy, niin pakistoon ei olisi enää välttämättä edes tarvetta saada vahvistusta ulkopuolelta.


Jos tähän päälle vielä uskaltaisi toivoa, että vaikkapa KalPalta saisi yhden kelpo hyökkääjän ja puolustajan kilpailemaan pelipaikoista, niin tilanne näyttäisi aika hyvältä. Periaatteessa toki vaikka sen ykkössentterin (Max Kenig?) voisi ehkä hyvällä tuurilla Kuopiosta saada, mutta toisaalta ainakaan tässä vaiheessa tällaisten spekulaatioiden varaan ei kannattane paljoakaan laskea. Eli toivottavaa olisi saada nämä viisi kenttäpelipaikkaa täytettyä ihan omilla (koko kauden Joensuussa pysyvillä) sopimuspelaajilla.


Niin ja sitten se ykkösmaalivahti.. Kaikki näyttäisi muuten hyvältä (vähintäänkin) pudotuspelipaikkaa ajatellen, mutta se palapelin tärkein osanen on vielä kateissa. Onneksi sarjan alkuun on vielä nelisen kuukautta, joten eiköhän siinä ajassa yksi Mestis-tasolle kova veskari vielä Joensuuhun löydetä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo Jokipoikien viimeksi julkaisema kolmikko oli sen verran mielenkiintoinen, että piti jo aiemmin kommentoida. Vaan en ehtinyt, joten raapustellaan jotain vasta nyt.

OK, jannut on nuoria ja kehittyviä, eikä Mestiksen tasokaan tule olemaan ensi kaudella yhtä kova kuin mitä se nyt oli. Mutta väkisinkin hymyilytti maininta "Jokipojat kasaa kovaa joukkuetta" - kun sen hankinnoista kaksi kovinta(?) tuli kuitenkin totaalisesti rämpineen KooKoon neloskentästä...

Mutta ruoditaanpa vähän kyseisiä pelaajia.

Viestin lähetti Bird
Matti Hietakankaallakin on varmasti onnistuessaan potentiaalia selvästi ylemmäskin kuin Jokipon kolmossentteriksi.

Olihan Hietakangas KooKoossa jonkunlainen pettymys, muttei kuitenkaan ihan niin suuri kuin tilastoista voisi päätellä. Eli, vaikkei kaveri oikein mitään saanutkaan aikaiseksi, jäi siitä kuitenkin suht' positiivinen mielikuva. Toivottavasti onnistuu paremmin Joensuussa.

Sen suhteen olisin kuitenkin jokseenkin skeptinen, että hän nousisi kolmoskenttää ylemmäksi teilläkään. Tai sitten kesän aikana täytyy tulla kehitystä todella paljon. Kiekollinen peli ja ennen kaikkea liike eivät riittäneet täällä millään kolmoseen, totta puhuen eivät oikein nelosenkaan keskelle. Aloittajana Hietakangas oli huono, eikä häntä oman pään aloituksissa kauden edetessä käytettykään.

Ehdottomasti parhaat pelinsä Matti pelasikin nelosen laidalla puhtaasti rymistelevässä roolissa. Jos olisin valmentaja, niin sinne iskisin miehen jatkossakin. Hietakangas on nimittäin armottoman vahva jässikkä. Selätti kauden aikana muutamankin urputtajan niskalenkillä, eikä hevin kulmavääntöjä hävinnyt.

Jossain oli jo spekuloitu Hietakangasta tulevana liigapelaajana. Viime kauden perusteella sinne on matkaa - ja paljon. Toki tuo edelliskauden saldo a-junnuista oli tosi kova, mutta sokeasti ei kannata siihenkään tuijottaa. Kausitilastot nimittäin paljastavat sen, että millään muulla junnukaudellaan hän ei ole ollut mikään pistenikkari. Realistisena kehityskaarena näkisinkin, että Hietakangas olisi parin-kolmen kauden päästä teemutimoskainen. Siis sarjan parhaita kahden suunnan senttereitä kolmosketjuun.


Sitten Nevalainen. Varmasti potentiaalinen jannu hänkin, mutta kyllä se potentiaali viime kaudella pysyi hämmästyttävän hyvin piilossa. Odotukset olivat mielestäni ihan realistiset: runkopelaaja kakkos-kolmospariin ja pätevä viivapelaaja kakkosylivoimaan.

Mutta kyllähän Nevalainen oli viime kautemme anttiweckström. Ihan ekoja kierroksia lukuunottamatta kiekolliseen peliin ei ollut mitään annettavaa ja koko kauden ajan hän oli epävarmin pakkimme omassa päässä. Toistuvista harhasyötöistä ja puutteista pelin luvussa kertoo selvästi joukkueen rumin teholukemakin (-16). Kevään edetessä rooli pieneni ja lopulta Kimmo jäi jopa eniten pelanneen kuusikon ulkopuolelle.

Mutta, ettei ihan täysin dissattaisi, niin muistetaan että hän kävi viime kauden aikana intin. Ensi kaudella voi keskittyä kiekkoon kotikaupungissaan, joten mistäpä sitä tietää vaikka nousisi jopa odotettua tasoa korkeammalle. Ikäisekseen hän on kuitenkin erittäin kokenut, joten oikealla pelihuumorilla varustettuna voisi jopa kolkutella ykkösparin portteja.


Ehkäpä kovimmaksi hankinnaksi nostaisin kuitenkin Virkin, joka pelasi tosi hyvin näkemissäni peleissä. Sekä Haukoissa että HPK:n A:ssa. Tietty edessä on tulokasvuosi, joten paha sanoa onko heti ykköskenttätasoa, mutta uskaltaisin jo nyt veikkailla saavan vielä näyttöpaikan liigassakin. Puolustuksenne ei kyllä mitenkään heikolta näytä, etenkin jos Haapala jatkaa, tai saatte jonkun toisen konkarin riveihin. Valli oli jo viime kaudella hyvää Mestis-tasoa ja Esa Lehikoisen fanikerhoon voisin minäkin liittyä.


EDIT: niin, onko tuo Riutta kesän JYP:n testissä?
 

JLei

Jäsen
Aika pitkälti voi noihin Mzt_t:n - ja muidenkin - näkemyksiin yhtyä.

Viestin lähetti Mzt_t
Vanninen olisi pitänyt ehdottomasti pitää joukkueessa, sillä kaveri naputtaa about 35 pistettä Hermeksessä, IMO. Onko Jokipolla oikeasti varaa laskea tällaisia ukkoja muualle?

Hyvä kysymys, näköjään on.

Erittäin mielellään olisin minäkin nähnyt Vannisen ensi kauden joukkueessa, mutta ei voi mitään. Ehkä taas joskus myöhemmin...

Viestin lähetti Mzt_t
OK, ei näissä kavereissa mitään vikaa ole, mutta tulee mieleen, että onko joukkue sinällään vahvistunut viime vuotisesta. Enemmin näkisin tilanteen niin, että nämä kaverit korvaavat poistuneet.

Näinhän se oikeastaan on. Mustonen-Vanninen, Virkki-Käyhkö, Nevalainen-Haapala?, ensin mainittu korvaa karkeasti ottaen viime kauden joukkueeseen verrattuna jälkimmäisen. Varsinkin nuo kolme uutta vahvistusta on kuitenkin aika lailla arvoituksia, mahdollisuudet on vaikka mihin, mutta toisaalta joku noista voi osoittautuakin odotettua kevyemmäksi kaveriksi mestis-tasolle. Todennäköisesti jokainen kolmikosta tulee kuitenkin vahvistamaan selvästi joensuulaisjoukketta. Saa nähdä.

Viestin lähetti Mzt_t
En epäile sitä, ettei Jokipo pudotuspeleihin selviäisi.

En minäkään. Mutta ei se vielä tällä joukkueella varmaakaan ole, vahvistuksia kaivataan. Onneksi niitä on vielä kaiken järjen mukaan tulossa. Ainakin ykkösmaalivahti ja kova ykkösketjun mies puuttuu vielä.

"Kovan ryhmän" kasaaminen on toki vielä aika pahasti kesken... mutta eihän tuo tilanne huonoltakaan näytä. Ja pitäähän sitä arvioida positiivisesti omia vahvistuksia vähän yläkanttiin...:)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Mzt_t
OK, ei näissä kavereissa mitään vikaa ole, mutta tulee mieleen, että onko joukkue sinällään vahvistunut viime vuotisesta. Enemmin näkisin tilanteen niin, että nämä kaverit korvaavat poistuneet.

Toisaalta, jos tulijat korvaavat lähteneet, voi se olla ensi kauden Mestiksessä kovakin juttu. Sarjan taso ei nimittäin voi olla millään niin kova kuin se oli viime kaudella. Esim. viime kauden FPS: milloin noin kovalla nipulla on jääty heittopussiksi?
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Tulevalla kaudella mestiksen taso ei liene niinkään korkea kuin menneellä, sehän jo tiedetään..

Jokipojissa luistelee ensi kaudella mielenkiintoisi ja potentiaalisia nimiä, nimiä, jotka hyvänä hetkene pystyy tekemään pisteitä, voittamaan pelejä, keräämään joukkueelle pisteitä..

Aika pitkälti kaikki tulee kuitenkin olemaan kiinni siitä, miten roolit sopivat, kuka pelaa ja kenen kanssa, kuka puolustaa kenen kanssa..toimiiko YV ja AV. Niin se vaan menee, että oli selässä mikä nimi tahansa ja oli mennyt kausi ollut millainen tahansa niin valmentajan tehtävä on saada homma toimimaan. Rauhanen näytti edellisellä joukkueella, että hän saa pelin sellaiseen kuosiin, että maalin tappiot kääntyvät maalin voitoksi..

Suurella mielenkiinnolla tässä jo tähyillään kohti syksyä..mukava on myös nähdä millaisia ukkoja joukkueeseen vielä tulee, vai tuleeko ollenkaan. Kalpan ja Tapparan kuviot on myös mielenkiintoisia..

Todennäköistä on ainakin, että karsinnat vältetään.. siitä lähdetään. Mutta pelit ei ole vielä pelattu..
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jaa-a.
Maalivahtipuoli näyttäisi Jokipolla olevan hyvässä kuosissa Reunasen sainaamisen myötä. Vielä se ykkössentteri, pari maaliahnetta laituria sekä muutama isokokoinen fyysinen/kiekollinen pakki + pari viimevuotista pelaajaa kolmos/nelosketjuun rouhimaan, niin hyvää tulee.
Tällä rosterilla on mahdollisuudet välttää karsinta ja taistella jopa play-off paikasta.
 

Viljuri

Jäsen
Joo karsinta vältettäneen...

Eri asia on, että montako joukkuetta mestiksen aloittaa syksyllä.

Lisäksi kauden aloittamisen ja kevään karsintapelien välillä on niin paljon aikaa, että nykyisellä tahdilla ainakin 1-2 mestisseuraa ilmoittaa olevansa ylipääsemättömissä vaikeuksissa ennen karsintoja... :(
 

Kovalchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL: Atlanta Trashers

Sm-Liiga: Jokerit

Mest
Tuohon ykkös sentteri ongelmaahan on jo löydetty MELKO varma ratkaisu. Ratkaisuahan ei tarvitse etsiä kaukaa, koska Riutan Topi on jo liittynyt Jokipoikien harjotus ryhmään ja tulee näin olemaan viime vuotiseen tapaan silmänilona Joensuulaisille kiekkofaneille...
Eli eihän se nyt huuda ku yhtä Pavel Brendl kaltaista snaipperia!!
 

dewar47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit JA TPS
Mites se Karru? Mies meni kovan kohun saattelemana Jenkeistä Hokkiin ja sieltä tuli Joensuuhun. Onkos teillä kaverista käsitystä, jatkaako vai ei?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ai (J)Karru vai?
Kaikki kevään kotipelit nähneenä hidas, löysä, veltto, kädetön, haluton ja jäähyherkkä äijä Jokipojissa. Ei olisi ollut mielestäni käyttöä edes Jokipon neloskentässä. Sormet ja muut ristiin, että ei jatka Jojensuussa (oma harras toiveeni). Ehkä jossain toisessa seurassa ura nousukiitoon...
 

dewar47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit JA TPS
Jaaha, että sellainen ameriikan apu. No, ihan tota jäähyherkkää on vaikea tilastojen valossa kuvitella, 12 peliä ja 3 kakkosta = 6 minsaa.....
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jäähyherkkä - no joo - ei kai. Ne kerrat kun Karru pääsi pelaamaan kolmoskentässä päättyi turhaan jäähyyn - ei siis useita kertoja. Peliaikaa niukalti kolmos- ja nelosketjuissa keväällä. Usein ottelun alussa vaihto kaksi ja viimeistään viimeisessä erässä vilttiketjussa. Ei päässyt sisään Jokipon pelisysteemiin koko kauden aikana. Pelinlukukin oli mitä oli; merkkausvirheitä solkenaan. Jokipossa ei myöskään taklannut vaikka raameja olisi ollut. Aneemista ja flegmaattista pelaamista. Kun ei sujunut niin ei sujunut. Toivottavasti jossain muualla sujuu... Nämä muistikuvat minulle on jäänyt Karrusta.
 

juoppo

Jäsen
Nyt se sitten tuli! Eli virallista tietoa sanomalehti Karjalaisessa että jokipoikien luottopuolustaja Haapala lopettaa mestiskiekkoilun. Aika valitettavaa!!!

Haapalan lopettaminen jättää melkoisen aukon jokipoikien takalinjoille. Sitä ei ole Nevalaisen tai muiden helppo täyttää. Saas nähdä että pelaako Haapala ens kaudella laisinkaan vai nähtäisiinkö hänet esim. Kontiolahden 2-div joukkueessa?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Olisihan tuo Haapala saanut jatkaa ainakin seuraavan kauden...
Kokemusta ja johtajuutta Jokipon puolustus huutaa. Käyhkön ja Haapalan aukkoa on vaikea täyttää. Jatkaakohan muuten Piiroisen Aki peliuraa - vai sopineeko Rauhasen kuvioihin (toivottavasti sopisi...)? Toivottavasti rosteriin tulee vielä 3 pakkia lisää. Jypparan palstalla kerrottiin, että Riutta on palannut Joensuuhun. Riutan jatko Jokipojissa olisi hyvä asia.
 

Pinturicchio

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Juventus, Jokipojat
Tuosta puolustuksesta hieman...

Voihan Haapala minkä teit. Jos Piiroinen ei jatka, on Jokipoikien puolustus kyllä pelottavan kokematon. Vaikka Käyhkökin oli ajoittain hidas ja kankea, oli hän selvä liideri ja nuoret miehet kasvoivat 10 senttiä pelatessaan Artun rinnalla. Haapala paikkasi Käyhkön loukkaantumisen aikana tuon roolin ihan hyvin. Piiroinenkin on suht kokenut ja varma, mutta liideriksi ei hänestä ole.

Lehikoisen taidot tiedetään, mutta nyt ei vierellä ole enää Käyhkö varmistamassa, joten isomman roolin ottaminen saattaa olla ainakin aluksi hakusessa. Tosin hyvin Lehikoinen pelasi, kun Käyhkö oli loukkaantuneena ja kova pelimies Esa kuitenkin on ja Jokipojat saa olla tyytyväinen, että mies jäi vielä Joensuuhun.

Itse ihmettelen välillä tuota Vallin hehkutusta. Mies on kyllä Jokipoikien kontrolloidessa kiekkoa (joka viime kaudella oli aika harvinaista) ja hidastempoisessa pelissä hyvä mestispakki, mutta liukkaita ja nopeita (noepatempoinen peli) kavereita vastaan Atte oli vaikeuksissa. Höntyili välillä itsensä pahasti pihalle ja yritti pelata 1vs1 liikaa miestä...Mutta toivotaan, että kesä on tuonut jotain uutta Aten peliin, potentiaalia on vielä parempaan.

Ja toivotaan nyt, että mies saisi sen laukauksen pikkuisen paremmin kohdilleen. Oli nimittäin aivan järjettömän huono laukaisuprosentti jossain vaiheessa Aten kohdalla Kultaranteen seinällä. Viimeinen muistikuva on kauden vikasta pelistä metrin päästä tyhjästä maalista noin 3 metrin vippi yli ja kiekko kulmaan.

Nevalaisella intti takana ja tulossa toivottavasti hyvä ja ehjä kausi. Ei säväyttänyt KooKoossa viime kaudella, mutta ehkä tuttu Jokiponuttu saa uran taas nousukiitoon.

Laukkasesta jäi vähän semmoinen harmaa kuva, ei jäänyt mieleen oikein millään tasolla. Muutamia hyviä pystyavauksia taisi viskellä...

Uusista miehistä ei juuri tietoa, ilmeisesti potentiaalia kuitenkin olisi. Mikä lienee tilanne esim. Immosen ja Roseniuksen kohdalla? Ovatko vielä ringissä mukana?

Ratkaisevaa tietenkin on, minkälaisen taktiikan Rauhanen on kehitellyt ensi kautta varten. Jos vieläkin annetaan aseet vastustajalle ja luotetaan maalivahtiin+vastaiskuihin, on puolustuspelaamisen paino lähinnä kulmapelissä, maalineduspelissä ja kiekon purkamisessa. Tämä oli jo viime kaudella välillä pelottaivan näköistä ja Räisänen antoi haamukoppien jälkeen ihan aiheesta pakeille palautetta. Jos taas yritetään hieman aktiivisempaa peliä, pitää nuorten koijjareitten pelata koko ajan omalla huipputasollaan, sillä harhasytöt ja viivalla räpellykset tulevat kalliiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös