Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jokipojat – paikallaan lentoa vai kehitystä eteenpäin?

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Pecinjsh, 04.12.2016 klo 19.52.

 1. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Perustetaan ketju, jossa seurataan Jokipoikien kehitystä ja keskustellaan siitä.

  Pentti Matikaisen kirjassa [Hannu Kauhala: Mies joka vei leijonat mitaleille : Pentti Matikaisen jääkiekkoelämä. Tammi 2016.] Matikainen toteaa:

  "Joensuu on oikeastaan aika kummallinen tapaus suomalaisessa jääkiekossa. Vaikka sijainti on etelän keskuksista aika kaukainen, muuten näyttäisi olevan vain plussia. Kaupunki on riittävän suuri ja se on vireä....Mehtimäen halli olisi hyvän saneerauksen jälkeen selkeästi liigakelpoinen, hallin sijainti lähellä kaupungin keskustaa on erittäin hyvä. Joensuu on vahva urheilukaupunki, jossa jääkiekolla on vankka perinne. Se tuottaa yhä myös huippupelaajia. Mutta jokin on lähes koko ajan "mättänyt", ja se on seuran organisaatio. Vertailun voi tehdä vaikka myös pahoissa ongelmissa olleeseen Ouluun. Kärpät lähti lopulta uuteen nousuun ja pystyi hyödyntämään potentiaalin, kun se sai puheenjohtajaksi Seppo Arposen ja toimitusjohtajaksi Juha Junnon. Vaikka mahdollisuudet eivät ole samat kuin Oulussa, silti myös Joensuussa löytyisi hyviä tukijoita. Mutta omaa "junnoa" ei ole koskaan löydetty. On vain huono tausta, jonka takia mahdolliset tukijat ovat ainakin toistaiseksi pysyneet kaukana seurasta."

  Matikaisen sanat antavat ajattelemisen aihetta. Nyt Jokipojat pelaa Mestistä toista kauttaan Suomi-sarjasta nousun jälkeen. Joukkue keikkuu kärjen tuntumassa, mutta yleisö ei löydä halliin. Suurimmat syyt tähän ovat tietenkin Liigan sulkeminen ja Mehtimäelle eniten yleisöä vetäneiden vierasjoukkueiden Sportin, Kookoon ja Jukurien poistuminen Mestiksestä. Mestis ei ole yleisön mielestä kiinnostava sarja.

  Sarjajärjestelmiin on kenties lähivuosina tulossa muutoksia, jotka antaisivat otteluille enemmän merkitystä. Pitäisikö Jokipoikien toimiston alkaa näkyvämmin valmistautua tulevaan? Yleisölle voisi selkeästi ilmoittaa seuran tavoitteena olevan eteenpäin meno ja valmistautuminen mahdollisiin liiga-karsintoihin tms. Seuran tulisi koota laaja rintama innostuneita ihmisiä ja tukijoita tekemään töitä tavoitteen eteen. Toisena vaihtoehtona on vaatimattomammat tavoitteet ja lentäminen paikallaan ilman että mennään eteenpäin. Kysymykset siis kuuluvat, löytyykö Joensuusta junnomaista osaamista ja innostusta - vai onko Joensuussa edes halua päästä lätkähiekkalaatikolle muiden samankokoisten kaupunkien joukkoon?

  Tästä aiheesta on nyt ketju, toivottavasti tänne tulee ajatuksia nyt ja lähivuosina.
   
 2. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Paperi-Karjalaisessa (27.4.2017, toimittaja R. Ohtonen) oli Jokipojista iso juttu, jossa puheenjohtaja Jarkko Immonen ja valmentaja Jouni Varis valottivat Jokipoikien toimintaa. Tässä tiivistys.

  Kolmivuotisen olemassaolonsa aikana Mehtimäki Oy on tehnyt joka kausi vähintään nollatuloksen. Johtoajatus on talous ensin. Nyt tärkeintä on saada myynti vetämään. Toimisto onkin juuri palkannut myyntipäällikön (Tuomo Hiltunen). Kehutaan pakettia, jota Jokipojat pystyy pelaajille tarjoamaan Mestis-tasolla. A-junioreiden ja pian myös B-junioreiden päävalmentajat ovat päätoimisia. Huolellisesti hoidettu talous edesauttaa seuran houkuttelevuutta pelaajamarkkinoilla.

  Jokipojat pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa Mestiksen kärjessä seuraavien vuosien aikana. Jokipojilla on ollut iso projekti, kun he ovat luoneet itselleen pitkän ajan strategian. Se määrää linjat, miten toimitaan ja sen avulla pystyy seuraamaan, miten toiminta kehittyy.

  Edessä ovat sarjajärjestelmien muutokset, ja ne myös tulevat vaikuttamaan seuran visioihin. Mutta koska muutoksista ei vielä tiedetä mitään varmaa, ei millintarkkaa strategiaakaan voida tehdä. Jokipojat luo itselleen kuitenkin maltillisesti valmiutta reagoida toimintaympäristön muutoksiin, kuten pelaamiseen myös korkeimmalla sarjatasolla, jos Liiga-portti joskus avautuu.
   
 3. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Ohessa hauska vertaus nykypäivään, Osuuspankin YV-lehdestä 11/1983 leikattu juttu Jokipojista. Siellä haaveillaan liigapaikasta.
   

  Liitetyt tiedostot:

 4. miraculeux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Tämä oli hyvä, kiitos!
   
 5. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  On muuten ollu melkoinen tuo divaribudjetti Jokipojilla tuohon aikaan. Rahanarvolaskurin mukaan 3 miljoonaa vuoden 1983 markkaa on nykyrahassa 1,1 miljoona euroa. Onkohan Mestiksen aikana vastaavan kokoista budjettia ollut monellakaan seuralla?
   
 6. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Mestiksen aikana Sport ainakin taisi ylittää tuon. Budjetti heillä taisi olla 2,5 miljoonaa. Muut eivät kai tuollaisiin päässeet.
   
 7. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Olihan silloin 1983 kohtuullisen kovia pelimiehiäkin Joensuussa, tarkoitan että piti varmaan palkkaakin maksaa. Ainakin Hannu Kapanen oli sekä Joensuun eka ulkkari Jon Fontas. Yleisökeskiarvot kahtena kautena 1982-84 molempina yli 2900.
   
 8. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Kannattaa katsoa Yle Areenasta Espoo U - Roki -ottelun erätaukohaastattelut.

  Liigan Heikki Hiltunen sanoi, että Sportillakin meni 40 vuotta kehittää toimintaansa, ennen kuin se oli valmis Liigaan. Hiltunen korostaa, että täytyy olla kärsivällinen ja nostaa itse tekemällä oma taso Mestiksessä ensin riittävän hyväksi ja sitten alkaa keskustelemaan miten pärjätä Liigassa, joka on täysammattilaissarja.
   
 9. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Laitetaan tähän ketjuun tekstiä, jotta keskusteluista jää taas jälkiä tuleville polville:

  Liigan puheenjohtajaa Heikki Hiltusta oli tänään haastateltu Karjalaiseen.

  "Hiltunen pitää Mestiksen suurimpana kehityskohteena halliolosuhteita. Joensuussa, Turussa, Vantaalla ja Espoossa on realistiset puitteet kehittää toimintaa siten, että voitaisiin haaveilla liigapaikasta. Mestikseen on pohdittu A- ja B-liigoja ja auttaisivatko ne. Mestiksen brändin nostamisesta on puhuttu, jotta tulisi lisää yhteistyökumppaneita. Siihen liittyy mahdollisuus nousta Liigaan ja ymmärrän sen. "
   
 10. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  JoKP:n kausijulkaisussa 1988-1989 haaveiltiin liigaan noususta - ja pianhan se toteutuikin niillä pelaajilla, joita kausijulkaisu esittelee.

  Jokp:n kausijulkaisu 1988 - 1989
   
 11. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Tähän ketjuun oli unohtunut lisätä Karjalaisen jutusta syyskuulta (oisko ollut 11.9. tai 12.9.) olennainen pätkä, jossa ensimmäistä kertaa saatiin kuulla Jokipoikien pääomistan H. Röschin ajatuksia:

  "Pidämme erittäin tiukkaa taloutta. Jokainen on saanut aina palkkansa, eikä kenenkään ole tarvinnut miettiä, saako rahojaan, hän muistutti. Toiminta on järkevöitynyt erittäin paljon. Meillä on taustaryhmä, joka seuraa tilannetta koko ajan. Rösch ei halunnut kertoa tarkempia tietoja tästä taustaryhmästä tai osuudestaan yhtiön noin 25 000 osakkeesta. Silläkin saralla on tapahtunut muutoksia, ja tulee tapahtumaan. Tarkoitus on laajentaa omistuspohjaa, mutta kaikessa on edetty rauhassa sitten, että touhu on järkevää. Tällä hetkellä Jokipojilla ei ole euroakaan pitkäaikaista velkaa."
   
 12. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
 13. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Tähän Jokipoikien kehityksestä kertovaan ketjuun pitää päivittää HIFK:n kanssa solmittu yhteistyösopimus, joka julkaistiin ja josta kirjoiteltiin verkkolehdissä ja seurojen sivuilla toukokuussa 2018.

  Seurojen mukaan yhteistyössä keskitytään pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen lyhyiden pelikomennusten sijaan. Yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka seurojen mukaan pelaisivat koko kauden Jokipojissa. Ensimmäisen yhteistyökauden tavoitteena on, että 2-3 HIFK:n sopimuspelaajaa kiekkoilisi kauden Jokipojissa. HIFK:n motiivina on tarjota pelaajilleen kehityspolku, jota pitkin lahjakkaat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään, ja kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä. Lisäksi on mainittu lyhyemmätkin lainat, joissa pelaajat tulisivat hakemaan pelituntumaa Jokipojista. Jokipojat kuitenkin ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se kyseisen pelaajan rosteriinsa. Jokipojat korostaa, että yhteistyössä ei ole kyse farmisopimuksesta, farmityyppinen toiminta ei kuulu Jokipoikien toimintakulttuuriin.

  Jokipokien hyöty sopimuksesta on varmaankin se, että Jokipojat saa edullisesti rosteriinsa laadukkaita pelaajia. Lisäksi puheenjohtaja Immonen totesi, että sopimus luo positiivista painetta, joka heijastuu Jokipoikien tekemiseen kaukalossa ja sen ulkopuolella.

  Aihetta käsiteltiin myös Kamraattien podcast-ohjelmassa numero 65.

  Ohjelmassa Salmelaiselta kysytään, miksi yhteistyö aloitettiin juuri Jokipoikien kanssa? Salmelaisen mukaan Jokipoikien kanssa nähtiin yhteistyö samalla, molempia hyödyttävällä tavalla. Hän näkee tärkeäksi pelaajan sitoutumisen, ja kun se tehdään pitkäkestoisella yhden kauden lainalla, niin pelaaja keskittyy siihen ympäristöönsä eikä kyttäile vaikka sitä, että pääsisikö kesken kauden takaisin Helsinkiin paikkaamaan loukkaantumisia. Salmelainen toteaa myös, että nuorille pelaajille tekee hyvää muuttaa pois kotoa kauemmas ja joutua olemaan omillaan. Yhteistyö tulee olemaan tiivistä, omien pelaajien kehitystä Joensuussa seurataan tarkasti. HIFK:ssa halutaan, että pelaajat ottavat sen tarvittavan hypyn eteenpäin ja ovat valmiit pelaamaan liigaa. Salmelaisen arvelee, että Janne Hämäläinen olisi valmis pelaamaan liigaa jo ensi vuonna, mutta pystyisikö hän pelaamaan 60 peliä, Salmelainen kysyy ja jatkaa, että olisiko reilua laittaa häntä sellaiseen tilanteeseen, että joutuisi pelaamaan 60 peliä? Salmelainen odottaa, että HIFK:n pojat pääsevät harjoittelemaan Joensuussa ammattimaisesti ja se synnyttää pelaajissa halua ottaa sitten paikka HIFK:ssa.

  HIFK tulee harrastamaan myös lyhytaikaisempia lainoja Mestiksen joukkueiden kanssa ensi kaudella, mutta ovatko ne lainat sitten Jokipoikien tai joku muun kanssa, se on tapauskohtaista, mutta lähtökohtaisesti pitkäaikaislainoja tehdään vaan Jokipoikien kanssa.
   
 14. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Ainakin näin alkuun tämä kuulostaa hyvältä ja hyväksyttävältä. En tosin uskokaan, että olisi jotain muuta käytännössä. Yhteistyö voidaan pilata ja samalla kannattajien hyväksyntä menettää ainoastaan tolkuttomalla pelaajarallilla, joka on sitä kuuluista "farmausta". Koko kauden lainoissa ei ole mitään pahaa ja niitähän tässä on ollut muutenkin. Ja varsinkin kun Stadista landelle tulevien pelaajien taso on nyt varmistuneiden kaltaisia todellisia pelimiehiä.
   
 15. TeMee_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Kopla
  Hyvä juttuhan tuo yhteistyö on Hifkin kanssa kunhan ei ala se pelaajaralli..Kuitenkin oishan se hyvä että Jokipojat hankkii myös ihan omia hankintoja. Toivottavasti pian alkaisi tulla niitä ykköskentän hyökkääjiä. Pieni epäilys on Väyryseen kun oli paljon loukkaantuneena viime kaudella, pysyisikö ehjänä tällä kaudella.
   
 16. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  No ihan omia sopimuspelaajia Jokipojat kokoajan joukkueeseen kiinnittää. Että sikäli "oishan se hyvä" heitto on omituinen. :)

  Soppareita on nyt jo 16 ja niistä 2 lainapelaajia.
   
 17. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Nyt on muutaman päivän kuluessa ilmestynyt Jokipoikien pääyhteistyökumppaneiden logojen joukkoon Koff ja Laakkonen. Viime vuoden lopulla sinne ilmestyi PKS. Voi siis reilusti todeta, että eteenpäin on menty. Punamusta ja Karjalainen eli käytännössä Laakkonen on ollut siellä päälogojen joukossa tähänkin asti, mutta vielä saman konsernin varsinaisen logon ilmestyminen pääyhteistyökumppaneiden joukkoon kertoo sen, että Laakkoset ovat kyllä nyt vahvasti Jokipoikia tukemassa. Kyllä kelpaa.
   
 18. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Se että näin merkittävä tukija kuin Laakkonen konsernin voimin on mukana kertoo siitä, että asiat on tosiaan muuttuneet parempaan suuntaan. Suomeksi, luottamus suurten tukijoiden osalta Jokipoikiin on palaamassa vuosien korpivaelluksen jälkeen.

  Uskon että myös katsojiin se aikanaan palautuu. Siihen on tekemistä ihan kauheasti vielä, jotta tuo luottamus näkyisi myös yleisömäärissä.

  Tänään pelataan taas kun Varkaudessa kohdataan SaPKo. Jokipojat lähtee otteluun varsin kokemattomalla pakistolla, kun poissa on edelleen Esa Lehikoinen ja uutena Lassi Raitanen.

  50 HÄMÄLÄINEN Janne - 24 KOKKOLA Tatu - 91 LARINMAA Joonas "A"
  3 KUPIAINEN Wiljami - 2 OLKKONEN Joel

  23 KOIVISTO Mika "C" - 21 VÄÄNÄNEN Miro "A" - 28 VÄYRYNEN Janne
  74 HÄMÄLÄINEN Niko - 6 TERÄVÄINEN Eero

  22 RISSANEN Eetu - 10 WACKLIN Viljami - 92 HUHDANPÄÄ Lauri
  27 ERVASTI Niko - 70 ROUHIAINEN Akseli

  42 AHTONEN Tuomas - 26 LAHTINEN Teemu - 20 KEKARAINEN Valtteri

  35 HALONEN Niilo
  30 HARALD Joonas
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2018 klo 16.22
 19. Punamusta_peto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Mietiskelin tuossa, että mahtaneeko Jokipojat ja Karjalan Kopla tehdä minkäänlaista yhteistyötä? Asiasta ei ole ainakaan missään yhteydessä taidettu mainita. Koplan tavoite oli ainakin nousta muutaman vuoden sisällä Mestikseen.
   
 20. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Eivät taida tehdä mitään. Mutta toisaalta Jokipoikien hallituksen jäsen Samu Pitkänen pelaa Koplassa, joten tarvittaessa yhteys on olemassa.
   
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  En tiedä seuran taustoista, mutta vaikuttaa enemmän jopa huumoriheitolta kuin edes epärealismilta... Toki siinä tapauksessa Joensuussa voisi mahdollisesti olla Mestis-joukkueelle tilaa, jos liiga laajenisi niin että Jokipojat nousisi. Tai sitten backup-suunnitelma Jokipoikien seuraavaa konkurssia silmällä pitäen. Ensimmäinen skenaario ei ole lähitulevaisuudessa todennäköinen, toivottavasti ei myöskään jälkimmäinen.

  Joillekin pelaavan kokoonpanon rajamailla oleville Jokipoikien pelaajille plus A-junnuille (jos joukkueessa on liikaa pelaajia) keikkahommat Koplassa saattaisivat olla jossain tilanteessa ihan hyvästä, eli pienimuotoisesta yhteistyöstä voisi jopa olla hyötyä molemmille.
   
 22. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Viime talvena Kopla ilmoitti tavoitteekseen Mestiksen. Kuulosti kyllä heti epätodennäköiseltä. Suomi-sarja ja siellä pysyminen olisi sekin jo kovan luokan tavoite.
   
 23. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Eilen tuli kaikkien aikojen märkä rätti Mestis-seurojen kasvoille, kun Liiga tiedotti, että jääkiekkoliiton kanssa on sovittu, ettei Liigasta voi pudota, karsintoja ei järjestetä ja Liigan joukkuemäärää ei muuteta. Nyt on kuulemma saatu suomalaiseen jääkiekkoon ”työrauha”. Tämä kuvio on voimassa toistaiseksi eli käytännössä se on pysyvä. Karsintoja ei tule, eikä avoimista sarjoista kannata enää haaveilla.

  Hesarissa tänään Liigan pj. Hiltunen alleviivaa vielä, ettei uusia joukkueita toivota enää Liigaan. Kuitenkin Hiltunen myöntää, että liigalisenssiä on mahdollista anoa.

  Näin on päätetty, ettei ole karsintaa, mutta on mahdollista tulla mukaan liigalisenssiprosessiin”, Hiltunen sanoi. Se edellyttää monivuotista menestymistä Mestiksessä ja vahvaa taloudellista tilannetta (HS 25.11.18).


   
 24. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Eli jätetään muodollisesti takaportti auki jos esim. Kiekko-Espoo todella saa tuulta siipiensä alle ja dominoi ensi vuosikymmenellä Mestistä, niin voidaan saunaillan päätteeksi nostaa mukaan. Onhan tämä naurettavaa, meni se vähäinenkin kiinnostus seurata kotimaista lätkää Suomi-sarjaa ylempää.