JokeriWiki – seurahistoria yhdessä paikassa

  • 15 624
  • 32

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Thusbergin sinänsä ansiokas lista on jättänyt pois 70-luvun alussa tulleet TV-kakkosen ottelulähetykset. Oli aika alussa vuosikymmentä, koska Monoset pelasi vielä molemmat Jokereissa. Jos en väärin muista, niin taisi olla kaudella 1970-71, kun noita matseja tsiigailtiin. En tiedä, minkä takia näitä ei ole Thusbergin ottelulistassa, mutta olet varmaan katsellut juuri näitä matseja. Kuvailemasi joukkueiden fyysiset ja luisteluerot ovat hyvin muistissa.
Vuoden 76 Jokerijoukkue ei enää ollut se kuvailemasi "pörrääjä"jengi. Ne oli Nallipyssyt, jotka tuon kuvaillun
tunteen mieleen jätti :)

No hemmetti, kiitos rohkaisusta. Alle kolmivuotiaana elämisestä ei ole muistikuvia, vain valokuvia. Ja tällä iällä vuodet vierivät sitä vauhtia, että turha on vannoa oliko se v. 2007 vai 2011...
Mutta tuon ikäisenä, noin kymmenvuotiaana, saattaa piirtyä aika vahva muistijälki. Ja onhan Jokerit kyllä tarjonnut melkoista vuoristoratakyytiä myöhemminkin, muistaakseni.

Ehkä vaivaudun joskus utelemaan YLEltä vanhoista pätkistä. Mainitsen tietysti kuinka iloinen YLE-veronmaksaja olen. Ja minä muuten oikeasti olen.
Kiitos Detritus!
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Moro
Kirjoitan nyt tänne historiikkiosioon, kun en kysymykselleni löytänyt parempaa ketjua eikä google osannut vastata.

Levin Vinkkari-baarissa on seinällä jokeripaita jossa lukee Rousun nimi, oletettavasti kyseessä voisi olla Miikka Rousu, joka on myös valmentanut Kittilän paikallisseuraa ja edustanut TPS:ää, HPK:ta sekä Kärppiä liigavuosinaan. Osaako joku täällä kertoa mikä tarina tuohon paitaan liittyy, vai onko tuo nimi/paita yhdistelmä ihan jotain muuta, joka ei liity Miikka Rousuun millään tavalla? Ensimmäisenä tuli mieleen, että asia liittyisi jotenkin TPS vuosiin ja paita olisi jonkin sortin kuittailu, mutta en ole asiasta varma.

Pahoittelen, jos tämä ei nyt mitenkään tänne kuulu, mutta en parempaakaan ketjua asialleni löytänyt

ps. Nyt rupes kyllä epäilyttämään, että näinköhän se etes oli jokeripaita jossa se nimi komeili, siellä kun ei tunnetusti ole näkökyky parhaimmillaan :)
 
Viimeksi muokattu:

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rousun (Miikan tai muidenkaan) nimeä en muista nähneeni missään Jokeriyhteyksissä. Vannomaan en tosin mene, kun esim. junnuosio on vielä varsin käymätön alue.

Ja nyt kun ketju nousi ylös, niin laitetaan tilannekatsausta, kerran ideana oli päivitellä suht' usein. Tarkoituksena on ollut laittaa viestiä heti, kun olen saanut kaikki runkosarjapelit syötettyä systeemiin, mutta se on ollut siinä melkein rajalla nyt pidempään, kun en ole ysärin lopun puuttuvista pöytäkirjoista saanut lähetettyä Liigalle avustuspyyntöä ja muut osa-alueet ovat vieneet mielenkiinnon

Joka tapauksessa runkosarjapeleistä melkein kaikki, sekä joukko karsinta- ja pudotuspelejä on ainakin kohtalaisen hyvässä kuosissa saatu lisättyä loppukesän/syksyn aikana. Toistaiseksi näkymättömänä duunina on tullut selviteltyä vanhoja seuralogoja ja tehtyä pohjatyötä pelaajiston sivuja koskien. Joulukuussa ehtii toivon mukaan paahtaa tehokkaasti.

Tänään tuli muuten vuosi täyteen siitä, kun varsinaisesti aloitin duunin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Thusbergin sinänsä ansiokas lista on jättänyt pois 70-luvun alussa tulleet TV-kakkosen ottelulähetykset. Oli aika alussa vuosikymmentä, koska Monoset pelasi vielä molemmat Jokereissa. Jos en väärin muista, niin taisi olla kaudella 1970-71, kun noita matseja tsiigailtiin. En tiedä, minkä takia näitä ei ole Thusbergin ottelulistassa, mutta olet varmaan katsellut juuri näitä matseja. Kuvailemasi joukkueiden fyysiset ja luisteluerot ovat hyvin muistissa.
Vuoden 76 Jokerijoukkue ei enää ollut se kuvailemasi "pörrääjä"jengi. Ne oli Nallipyssyt, jotka tuon kuvaillun
tunteen mieleen jätti :)

Kiitoksia kehuista!

Pahoittelut tosiaan erittäin pitkästä vastaamattomuuden ajasta johtuen osin siitäkin kun en vain yksinkertaisesti tiennyt, että tällainenkin aihealue on olemassa!

Tuo TV2:n ottelulähetysten merkitsemättömyys tuolloin syksyllä 2014 johtui osin siitä, että en vain ollut vielä silloin ehtinyt tutkia sarjakautta 1970-1971 tai ihan 1970-luvun alkua juurikaan samalla tavalla kun ihan alkuun mainitsin vain vähän helpompia muita 1970-luvun esimerkkikausia ja toinen syy oli tietenkin tutkimissani lehdissä siinä vaiheessa.

Ne kun eivät kertoneet sillä hetkellä saatavilla olleiden lehtien osalta TV2:n ohjelmia lainkaan niiltä vuosilta ja kuin kertoivat ne olivat jättäneet monta kertaa pois kriittiset myöhäisohjelmat tai päivän aloitusohjelmat jolloin SM-Sarjan otteluja nk. Yllätyslähetyksinä turhankin monta kertaa tuolloin näkyi kotimaisen jääkiekon ystävän makuun.

TV2 tai TV-Ohjelma 2 kun ei vielä tuolloin Suomessa edelleenkään näkynyt näkyvyysalueen nopeasta kasvustaan huolimatta ainakin teoriassa sinänsä käytännössä vieläkään välttämättä liian laajalti tai mikäli näkyi niin itse kuvanlaatu oli joillakin alueilla todella heikko.

Muistatko mahdollisesti jotain muita yksityiskohtia lisää kenties TV-lähetyksistä?

Etenkin mikäli niitä tuli lisääkin yllättäen tuolloin sarjakaudella 1970-1971 tai 1971-1972 Jokereiden peleistä?

Ja ennen kaikkea mielenkiintoista olisi tietää se, että tuliko lähetykset TV:stä normaalilta puolelta kautta vai olisiko lähetyksiä tullut lisää nk. Mestaruussarjasta?

Tuolloinen nk. Mestaruussarja noina sarjakausina oli tietenkin sarja missä itse mestaruus ratkesi runkosarjan jälkeen ja mille kauden televisiolähetykset alustavasti oli painotettu merkittävästi varsinkin siinä vaiheessa mikäli YLE ei olisi ehtinyt niitä lähettää runkosarjakaudella.

Tosin välillä mitä nyt olen niitä lähetyksiä tutkinut niin YLE on melko todennäköisesti ilman todellisia ihmeitä kyllä varsinkin nyt ainakin sarjakaudella 1970-1971 näyttänyt otteluja enemmän runkosarjakaudelta hieman nurinkurisesti kuin ratkaisevasta nk. Mestaruussarjasta.

Late eli Leuka eli Lauri ja Eki tai myös Elmo eli Erkki Mononen pelasivat samalla kertaa Jokereissa sarjakausilla 1969-1970 ja 1970-1971 kun sarjakaudella 1971-1972 Leuka lähti Karhu-Kissoihin joka myös telkkuun pääsi aika usein seurana ja Elmo pysyi nk. Narripaitojen parissa vielä sen sarjakauden ajan kun sitten Leuka siirtyi nk. Narripaitaan takaisin sarjakaudeksi 1972-1973, mutta Elmo tosiaan lähti Lahden Reippaaseen.

Eli seuraamasi ottelut lienevät siis kuten mainitsit vuosien 1970-1971 ajan otteluja sarjakauden 1969-1970 osalta vuoden 1970 puolelta ja muutoin tietenkin koko sarjakaudelta 1970-1971?

Sarjakauden 1969-1970 TV-ottelut olen kyllä merkinnyt aiemmin jo SM-Liigan ja SM-Sarjan televisiointiin kohdistuneelle aihealueelle 11:sta osiolle viestiin numero 274, mutta laitan ne nyt vielä tähän alle koska mikäli Jokerien pelejä ihan sellaisenaan kuvaruutuihin nimenomaan kotiotteluna on päässyt tupsahtamaan niin ne olisi mukava päivittää ja perässä tosiaan 3.12.2018 julkaistun viestin vuoksi ovat nuo lainauspilkut alussa ja lopussa:

''5.1.1970: Reipas-Koo-Vee nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 18.30-19.15 poikkeuksellisesti päivän ensimmäisenä ohjelmana selostajana Antero Karapalo. (Tämä ottelu oli pelattu ja kuvattu purkkiin Yleisradion osalta jo 11.12.1969.)

18.1.1970: Ilves-SaPKo nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 22.40-23.25 päivän viimeisenä ohjelmana selostajana Antero Karapalo.

20.1.1970: Lukko-Tappara nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 23-23.40 päivän viimeisenä ohjelmana selostajana Antero Karapalo.

22.1.1970: Ässät-Lukko nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 23.20-00.05 päivän viimeisenä ohjelmana selostajana poikkeuksellisesti tuon ajan yleisen selostajan eli Antero Karapalon tai vuosina 1969-1973 aikaisen satunnaisemman säännöllisen selostajan eli Antti Wälikankaan sijaan tämän ottelun selosti itse yleisesti tuon ajan radion selostusässä nimeltä Raimo 'Höyry' Häyrinen.

25.1.1970: Ilves-TuTo nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 18-19.15 ja siitäkin eteenpäin aina suurin piirtein noin Klo 20.30 asti enemmän tai vähemmän. Joissakin yhteyksissä Antti Wälikankaan selostaman ottelun kerrottiin päättyneen jo noin Klo 19.45 aikaan.

3.2.1970: HIFK-Jokerit nähtiin TV-Ohjelmassa 2:ssa Klo 22.30-23.15 päivän viimeisenä ohjelmana selostajana Antero Karapalo

5.2.1970: TPS-TuTo nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 22.55-23.40 päivän viimeisenä ohjelmana selostajana Antero Karapalo (Tämä ottelu oli pelattu ja kuvattu erillisesti purkkiin Yleisradion osalta myös jo 3.2.1970 eli kaksi vuorokautta aiemmin, mutta HIFK-Jokerit-ottelun takia tätä ottelua ei näytetty esityspäivänään.)

18.2.1970: TPS-SaPKo nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 17.30-19 poikkeuksellisesti heti päivän avausohjelmana ja kokonaisena jälkilähetyksenä selostajana Antero Karapalo (Tämä ottelu oli pelattu ja kuvattu purkkiin Yleisradion osalta jo 17.2.1970 eli vuorokautta aiemmin. Mikäli lähetys olisi ollut suora lähetys niin se olisi tullut 17.2.1970 tietenkin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 19 alkaen ja kestänyt todennäköisesti aina Klo 21 asti yhtä mittaa kun tuolloin viimeistään ottelun ainakin vähäksi aikaa jos ei jopa kokonaan olisi katkaissut TV-Uutiset jolloin mahdollinen loppupuoli ottelusta olisi nähty uutisten jälkeen jos sittenkään. Samalla se tietenkin yllättäen tulleena olisi aiheuttanut ohjelmaperuutuksia, mutta näin ei tietenkään tapahtunut.)

24.2.1970: Ilves-Ässät nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa aikaisemmasta poiketen suorana lähetyksenä Klo 19-21 aina Klo 21 alkaneisiin TV-Uutisiin asti Antero Karapalon yllättäen selostamana suorana lähetyksenä. Ottelu tosiaan tuolloin alkoi vasta Klo 19 vaikka aiemmin olin luullut sen alkaneen jo Klo 18.

Mahdolliset ottelun loppuhetket nähtiin suoran lähetyksen poikkeuksellisuuden takia myös TV-Uutisten jälkeen mikäli tästä ottelusta jäi jotakin pois uutisten aikana.

Ja edellyttäen tietenkin, että ottelu ei olisi jo ehtinyt päättyä hyväksyttäviin loppulukemiin.

Tässä ottelussa Ilveksen puolustus oli Karapalonkin mukaan koko ajan enemmän tai vähemmän hermostunut ja vain Lasse Oksasen otteet pelastivat Ilveksen Ässien ja ennen kaikkea kolmikon Väkiparta-Koskinen-Riihimäki kynsistä. Toki kehuja lähetyksessä etenkin ajoittain sai myös Jorma Valtonenkin.

Tämän ottelun yhteydessä sadateltiin jälkikäteen muun muassa Mainos-TV:n Bill Cosby Shown väliin jäämistä leikillisesti sanottuna jään varsinaisten kissapetojen rynniessä valkoisine paitoineen ja Ilves-logoineen TV-ruutuun vaikka muutoin tietysti tuon päivän alkuperäisen ohjelmiston mukaan kuuluikin olla normaali urheiluilta ja SM-Sarjan ottelun piti tulla vain ohjelmaan erikseen mukautettuna koosteena jos oikein sellaisenakaan ennen kuin sitten tämä ottelu voitiin todella nähdä suorana.

Mahdollisesti mikäli tuo mukautettu kooste ei olisi mahtunut mukaan urheiluiltaan niin se olisi nähty osana Lämäri-nimistä dokumenttia. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt vaan ottelu nähtiin kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä.

Ja mikäli Mainos-TV:ltä tuona päivänä jäi ylipäänsä mitään esitettäväksi niin ne esitettiin tuona kyseisenä päivänä tavallista myöhemmin yllättävän, suorana nähdyn kotimaisen jääkiekko-ottelun takia vaikka ainakin näillä näkymin Bill Cosby Shown jakso jäi kokonaan väliin kun sitä jaksettiin manata useita päiviä ottelupäivän jälkeen ja Mainos-TV:n pomojen puolelta toivottiin jatkossa parempaa ennakkovaroitusta Yleisradionkin osalta.

1.3.1970: HIFK-Ilves nähtiin TV-Ohjelma 2:ssa Klo 18-19.15 ja siitäkin eteenpäin Antero Karapalon selostamana päättyen kumminkin reippasti ennen Klo 20.30 koska Virginialainen nähtiin huomattavasti esitysaikaansa myöhemmin ja sitten ruudussa oli nähty vielä työttömyysiltakin lyhennettynä ennen TV-Uutisia.

SM-Sarjan sarjakauden 1969-1970 osalta nähtiin lopulta siis kolme suoraa lähetystä, yksi kokonainen jälkilähetys ja kuusi koostelähetystä.

SM-Sarjan sarjakaudelta 1970-1971 alkaen lähetyksiä alkoi tulla TV-Ohjelma 2:sta ja myöhemmästä TV2:sta enemmänkin joskin leijonanosa televisioiduista otteluista näytettiin sinä vuonna nk. Mestaruussarjasta eli siitä SM-Sarjan mestaruuden varmistavasta sarjasta jolloin jotkut seurat esiintyivät sitten huomattavasti enemmän ruudussa kuin toiset seurat.''

SM-Sarjan sarjakauden 1970-1971 ottelulähetykset ovat myös alustavasti noista ajoista poiketen tällä hetkellä käytännössä pientä silausta vaille valmiit julkaistavaksi, mutta Jokerien mahdollisista ylimääräisistä TV-otteluista tuolle vuodelle haluaisin kuulla kyllä lisätietoa mikäli sitä vain löytyy niin voisin vielä päivittää listan ennen varsinaista julkaisua.

Ennen kaikkea mikä tahansa vuoden 1970 aikana tullut mahdollinen TV-ottelu Jokereista tai muustakin seurasta tuolta sarjakaudelta puhuttaessa kiinnostaa ja on erittäin tervetullutta.

TV-lähetyksiä kun näillä näkymin tähän asti tuli tuolla sarjakaudella enimmäkseen tietenkin edeltävän sarjakauden tapaan vain juurikin tavallaan sarjan jälkipuoliskolla eli sarjakaudella 1969-1970 oli tullut vuonna 1970 ja sarjakaudella 1970-1971 ainakin tutkimuksieni mukaan on tullut lähtökohtaista yhtä ottelua huomioimatta vain ja ainoastaan vuonna 1971.

Aiemmin olenkin kertonut jo tämän ottelun tulleen ainakin kuvaruudusta siltä sarjakaudelta:

20.2.1971: HJK-Ilves TV2:ssa SM-Sarjan mestaruuden ratkaisevan Mestaruussarjan otteluna selostajana Antero Karapalo Klo 21.15-22.45 tai mahdollisesti TV-Uutisten viivästettyä näitä muuten päivän viimeisenä ohjelmana Klo 21.30-23 kokonaisena jälkilähetyksenä. Mikäli tämä ottelu olisi tullut suorana lähetyksenä kaikessa epätodennäköisyydessään niin TV2 olisi näyttänyt sen suorana lähetyksenä Klo 17 alkaen.

Odottelen mielenkiinnolla lisätietoja asiaan!

PS. Linkki aihealueelle aloitusviestiin löytyy tavalliselta puoleltaan tästä kun jostain syystä en tämän viestin laittohetkellä onnistunut sitä saamaan esiin tai selventääkseni tuota aihealueen viestiä , että mille se olisi ollut tarkoitettu kun tämä aihealue ei tietenkään ole niin pitkä ja kun kone herjasi jostain kumman syystä virheviestiä sen laitossa:


PPS. Täytynee päivittää noita uusimpia tietoja kunhan vain ehtii mitä on jo tuolle aihealueelle jo ehtinyt tulla.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kattelin tuossa EliteProspectin kautta noita Jokereiden kautta aikain tilastoja ja etsiskelin täältä ketjua aiheesta ja löytyi tämmöinen vanha. Enpä ollut tästäkään kuullut ja näytti jääneen projekti hieman lyhyeen. Onkohan kenelläkään tietoa onko tämän projektin myötä noita datoja hyödynnetty jossakin toisessa sivustossa, jossa olisi kaikki kootusti sekä ennen kaikkea ajan tasalla? Koitin tägätä Kenneliä, mutta olisiko poistunut palstalta, kun en onnistunut. Nähty viimeksi 2016 palstalla datan mukaan.

Niin ihan vain pistepörssiä vilkaisin ja Forslund voi nousta Top100-listan pistemieheksi ensi kaudella. Henritius lopulta aika vähän pelannut Jokereiden edustuksessa, vaikka onkin omia poikia.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Forslund voi nousta Top100-listan pistemieheksi ensi kaudella.
Tämä ei ole muuttunut, mutta nyt aktiiveista ykköseksi nousi Valtteri Filppula tehoilla 21+42=63 eli hieman saa Forslund kiriä päästäkseen takaisin ykköseksi. Valle ATH-listalla sijalla 97, mutta uskoisin sijalla 51 olevan velipojan jäävän kauden aikana kakkoseksi broidilleen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tässä aikani kuluksi kattelin et ens kauden jengistä on Fish and neck iskenyt runkosarjaan 27 kaappia Jokereille. Sillä ollaan Top100-listan sisäpuolella ainoana aktiivina. Lemberg tuleekin sitten 23 maalin miehenä toisena ja Valle joutuu lähteä 21 maalin myötä takamatkalta kauteen. Junnuissa isketyt maalit jos laskettaisiin niin muuttuisi toki asetelmat, mutta eihän niitä lasketa tähän.

Jokeripaitaa on sentään Valle kantanut edustuksessa eniten ja ainoana nykyjengistä yli 100 ottelun verran kun runkosarjapelejä on kertynyt 120. Tuhman jatkosta ei ole mainittu vielä mitään ja hän voisi olla Vallen jälkeen seuraavaksi kokenein Jokeri, mutta nyt se kunnia on Henritiuksen 51 matsin saldolla. Kaukana ei tule nämä viime kauden sankarit kun täyden kierroksen pelanneet pääsivät 48 otteluun.

Forslundin viime kauden 47 syöttöä oikeuttaa hänet sijalle 76 ja tällä ollaan 5 passia Filppulaa edellä. Muita kauden jengistä ei toistaiseksi mahdu sadan syöttäjän listalle, joten Janecky saa pitää tonttiaan aika rauhassa.

Piste per peli tahdissa Jokereita on edustanut nykyjengistä vain Forslund ja hän on itseasiassa listalla jopa 11. kautta aikain. Allun tahti on 1,15 pinnaa per peli ja nyt ei sovi löysätä yhtään tällä kaudella jos haluaa pysyä tuolla komealla listalla. Piste per peli tahdissa on runkosarjassa pelannut 22 Jokeripelaajaa ja yksi niistä ei ole Kala, jolla jäi tilasto 0,98 kohdalle. Voisi tehdä hyvää pelata Filppulan rinnalla.

Viime kauden jengistä ei löytynyt uutta Sean Gagnonia jolla 42 peliä riitti liki 200 minuuttiin. Eihän kukaan päässyt edes 100 jäähyminuuttiin jolla olisi päässyt Top100-listalle. Kilaripörssin nykyjoukkueesta viekin Ode Karvinen vaatimattomalla 87 min saldolla. Hieman tätä himmentää kun Oden jäähyt oli useasti aika typeriä kun taas Gagnon aikanaan oli ihana mies.

Pitkät on matkat tilastojen maailmassa todellisiksi Jokerilegendoiksi, mutta kaikki tarinat alkaa debyytistä. Tilastot ovat mahtavia. Näillä tähän kauteen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Lemberg on nyt onnistunut iskemään pari kaappia ja sillä noussut jakopaikkojen turvin Top100-maalintekijäksi Jokerit-paidassa. Tähän suoritukseen pääsee 25 maalin suorituksella ja huhuissa pyörinyt Aaltonen on yksi tämän saldonneista. Valle nousemassa ensi pelissä samaan mikäli painaa sen maalin per peli kuten tähän astikin.

Muuten kausi on nuori ja ihmeempiä mainetekoja ei ole syntynyt vielä. No Forslund painanut jo 50 syötön rajan yli ja nousee kohisten syöttöpörssissä. Pisteissäkin Forslund on pian mahtumassa sadan suurimman Jokeripelaajan joukkoon tekemään seuraa Vallelle. Ja huhujen JMA on siellä Top100-listalla portinvartijana tehoilla 25+37.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös