Jokerit-TPS 12.1

  • 2 900
  • 35

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Lauantaina pelataan "limuliiterissä" 1990-luvun klassikko Jokerit-TPS, ja itse allekirjoittanutkin on paikalla! Tiukka peli tulee, Jokereilla taas pienimuotoinen härkä viikko ti.Tappara, to.Ässät ja la.TPS, mutta tuskin tämä vaikuttaa Jokereiden peliin. Jokerit tuntuu keskittyvän täysillä TPS-Peliin, koska Ässät-pelin raporttien perusteella oli melko vaisu esitys Jokereilta. TPS voitti tänään Jypin, mutta lauantaina on Tepsukalla kova paikka! TPS voitti jo kerran Jokerit tällä kaudella ja vielä Areenassa 1-2. Pelaako Aalto? selkävaivat kiusanneet viime aikoina. Tepsiltä ainakin "koira" pelikiellossa ja Joseph taitaa olla loukkaantuneena, korjatkaa Tepsi-fanit jos olen väärässä!


Veikkaus: Tasainen peli, Jokerit voittaa 3-1, maalintekijöinä Jokereilta Rosa, Banham ja Koivisto(tyhjiin), Tepsiltä Vahalahti, Ram ja Norrena maalissa
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä muuta korjattavaa taida olla, paitsi Joseph on jo parantunut. Pelasi jo Sprengler-cupissa.
Veikkauksena TPS vie tiukan pelin jälkeen 1-2 taas. Alatalo ja yllätyksenä Rautee maalintekijöinä.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Jooseppi pelasi tänään Jypiä vastaan hyvin, muuten Tepsi tarvitsee vaihdelaatikosta koko arsenaalin Jokerien kanssa, jos sekään riittää. Jypiä vastaan käytössä olivat vain pakki ja pari pienintä ratasta.

Ilmalassa on kuitenkin taas eri peli joten tämän illan aneemisesta esityksestä huolimatta toiveita vierasvoitosta on.

Tasainen peli tulee varmaan olemaan sekä vähämaalinen.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Joseph pelaa. Ihan heti en muita ilonaiheita keksikään. Olin lauantaina katsomassa kun Tepsi oli kaksi askelta Tapparaa jäljessä ja tänään piti tehdä täysi päivätyö että saatiin punnerrettua pisteet JYP:ltä. Varsinkin tuo Tappara-peli osoitti sen, että Tepsin tasoero kärkeen on suhteellisen suuri.

Jos suoraan sanotaan, niin en jaksa uskoa että Tepsi pystyisi voittoon Hartwallilla. Suurin ongelma tulee olemaan kunnollisten maalipaikkojen luominen. Jos Aalto ja Haakana huilaavat, niin se tietysti hiukan tasoittaa puntteja. Saa nähdä jatkaako Norrena maalilla (pelannut kaikki 3 peliä tauon jälkeen). Niittymäki torjui aiemmin tällä kaudella Jokerit nurin Helsingissä kun taas Norrena on ollut maalilla molemmissa tappiollisissa Turun peleissä. Oli tosin kumpi tahansa niin tuskin Tepsi maalivahtiin kaatuu.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Paikalla ollaan ja voittoa vaaditaan. Edellinen lauantaimatsi Tapparaa vastaa oli Jokereilta surkea, mutta nyt on kaikki mahdollisuudet voittoon. Haakana ja Aalto levännevät ja Alanko on kuulemma loukkaantunut. Lehtonen toivottavasti veskassa. Kovaa kulmavääntöä tulee olemaan, jos sille tielle lähdetään, toivottavasti kuitenkaan ei. Odotan vauhdikasta päästä päähän lätkää.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ikävä myöntää, muttei taida TPS:sta olla tällä hetkellä vastusta Jokereille, niin eri aallossa ne nyt seilaavat. Yksittäisessä pelissä tietysti voi tapahtua mitä vain, joten saattaa Tepsilläkin mahdollisuus olla. Kuitenkin Jokerit 5-0 ennakkosuosikki.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Jep. Jokerit pelaa tällä hetkellä liigan parasta kiekkoa ja on erityisesti Banham-Rosa osastonsa takia vaarallisin jengi.

Toisaalta Norrenan tai Niittymäen onnistuminen Hesassa avaisi meikäläisille onnistumismahdollisuuden.

Ilman Schaeferia kalusto hyökkäyspäässä on kuitenkin edelleen vaajavainen. Kauankohan saamme odottaa Nurminen-Koivu-Schaefer ketjun syntyä? Vai tajuaako Narva hankkia sitä ennen Nurmiselle toisen sentterin.

Mikäli joku ylivoiman pyörittäjä saataisiin (huippuluokan), TPS olisi edelleen mestarisuosikki nro1. Ja tämä on fakta.;)
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
allekirjoittanut aikoo myös täältä maalta suunnata Pasilaan ja jaffa-areenaan katsomaan peliä. toivottavasti peli on tasainen ja tietenkin toivon TPS:n voittoa, mutta taitaa vaan Jokerit olla tällä kertaa liian kova vastus.

Olis pikku kysymys Jokerifaneille. Mistä päin hallia mahtaa löytyä kauppa missä olis jokerien fani tavaraa? Ja ennen kuin kukaan kerkiää viisastella että näyttää Jokeri tavara kelpaavan TPS fanillekin niin tiedoksi vaan että en osta Jokeri tuotteita itselleni ;) Eräs tuttava Kanadassa kerää kaikkea joukkueisiin liityvää kamaa ja lupasin etsiä sille jotain kun kerran peliin menen.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jokerikamaa löytyy useammasta paikasta. Ainakin alasisäänkäynnin vierestä ja toisesta kerroksesta keskeltä. Lainaa joltain jokerifanilta Fanikorttia niin saat muistaaksini 15% alennusta.
 

hamy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Kyllä tulee tiukka peli, veikkaan että tepsi vie 4-2, viimeinen tyhjiin. Riippuu ihan siitä miten Norrena/Niitymäki pystyy pitämään tepsiä pystyssä. Kyllä tepsi ihan selvästi kaippaa Scheaferia takaisin, vaikka outoahan se on että yksi mies on niin tärkeä, mutta valitettavasti se näyttää siltä.
 

Jokiharju10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Juu, eiköhän allekirjoittanutkin raahaudu paikalle.
Eiköhän luvassa ole tiukka peli, Jokerit vie 4-2.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Tiukka ottelu luultavasti tulossa.

Jokerit on jäänyt vähän turhankin tiukasti kiinni tähän "vastustajan omilla aseilla" -taktiikkaansa.

Ok, Tapparaa vastaan se toimi, mutta mites Ässiä vastaan?
Miksi lähteä lähes aseetonta joukkuetta vastaan heidän aseillaan?

Eilen kun kysyin eräältä pelaajalta, että millä aseille Tepsiä vastaan, oli vastaus: "Kai niiden omilla aseillaan"

Mitkä sitten ovat heidän aseensa? Ei mielestäni Tepsillä ole semmoisia aseita, jotka hyödyntäisivät Jokereita.

Ei muuta kun samalla tyylillä kuin Tapparaa vastaan, eli 60minuutin paine. Alin puolustaja ei saa hetkeäkään rauhaa.
Karvatessa pidetään välit pieninä eikä jätetä hyökkääjien ja puolustajien välille puolta kenttää, kuten Ässä-matsissa.
Pakkiparien suhteen roolijako on jälleen tehty nimenomaan karvausta silmällä pitäen. Yksi varmistaa, yksi auttaa sentteriä.
Ainoa asia jota minä pitäisin virheenä on ykköspari Vallin-I.Mikkola. Tässä parissa Mikkola on saanut varmistavan puolustajan roolin, joka ei hänelle sovi. Yksi pitkä syöttö laiturille ja Mikkolan pitäisi olla heti kiinni. Tällä välin Vallin on jo nopeutensä ansiosta pitämässä toista laituria ja Paka pitää sentteriä hyökkäys siniseltä asti. Näin ei kuitenkaan käy. Ilkka nimittäin näkee parhaakseen pakittaa ja näin ollen 2-1 hyökkäys on helpohko yhtälö tepsin puolelta.
Tämä taktiikka tietenkin tarvitsee ääretötä pelikuria koko kentälliseltä.

Kakkosparissa Haakana hoitaa puolustuksen ja taklaukset.
Kolmosessa Brooks. Jokerit lähtee otteluun seitsemällä puolustajalla. Malmivaaran pitäisi ehdottomasti lunastaa Ilkan paikka pois ykkösestä. Minuutteja ei kuitenkaan paljon heru.

Lehtonen kyllä hoitaa 1-1 tilanteet, mutta poikittaissyöttö on se jolla Karin voi murtaa.

Eli pelikuri on se asia, jolla Jokerit tänään hoitaa pisteet himaan.

Hallille poistuen...
 

spoonful

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tepsi oli kevyt

Ei ollut pahaa vastusta Tepsistä. Muutama pelimies Turusta löytyy, mutta ihmeen kädetön joukkue on. Ylivoimapeli oli surkeinta, mitä tällä kaudella olen nähnyt. Ei yhtään pahaa vetoa tai edes hyvää tilannetta Tepsi saanut luotua.

Puolustus Tepsillä oli kyllä tiukka, maalin edessä oli turha yrittää. Sen vuoksi Jokerien kaksi ensimmäistä maaliakin tulivat varsin kaukaa. Jussi Pesonen veti 1-0 tyypilliseen tapaansa kovaa ja tarkasti. 2-0 tuli ylivoimalla, kun Tom Koivisto pääsi vapaasti tälläämään vähän lähempää kuin Pesonen. Samalta suunnalta kuitenkin tämäkin veto lähti.

Ei Niittymäki silti ihan surkea ollut, vaikka 3-0 maalissakin sitten taas haparoi kohtalokkaasti. Rosa sai irtokiekon ja nosti maalin kattoon. Rosa pelasi muutenkin hyvin Banhamin ja Pakaslahden kanssa. Ja Lehtoselle ei nollapeliä suotu, vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Joseph veti kovaa ja maalihan siitä tuli.

Jokerien peli on tällä hetkellä uomissaan, vaikka suurinumeroisia voittoja ei tulekaan. Puolustus toimii hyvin, eikä viime peleissä vastustaja ole saanut yhtä maalia enempää. Osasyynsä on tietysti huippuvedossa olevalla maalivahdilla.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Vakuuttavaa!

Jokerit oli tänään varsin vakuuttava, Tepsillä vain yksi paha hässäkkä maalin edessä, ei muuta, alivoima toimii, tosin TPS oli luokaton ylivoimalla tänään. Jokereilla ylivoima toimi paikoitellen, hienoa kiekon siirtelyä, mutta välillä ei saatu kiekkoa edes hyökkäysalueelle. Nyt tuntuu palaset olevan varsin hyvin kohdallaan, tästä on hyvä jatkaa!

EDIT: Veikkaus oli 3-1, ja meni oikein, harmi etten ehtinyt laittaa tulosvetoon!
 
Viimeksi muokattu:

Jokiharju10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Noniin. Jokereille 3-1 -voitto. TPS:n ylivoima oli melko huonoa, mutta ei kehuttavaa ollut Jokereidenkaan ylivoima.
TPS:llä ei paljoa jakoa pelissä ollut, Jokerit hallitsi lähes koko ottelua. TPS sai lopussa mylläkän käyntiin mutta tuloksena vain yksi maali. Harmillisesti Kari Lehtosen nolla rikkoutui kaksi minuuttia ennen loppua.

Pelin aikana kävi kyllä mietityttämään, että mistä ihmeen syystä TPS-faneja ei ollut hallilla oikeastaan yhtään. Muutamia siellä sun täällä, mutta kunnon kannustusta joukkue ei saanut oikeastaan ollenkaan. Ei tainnut TPS (tai faniclubinsa) järjestää edes matkaa peliin?

Antti Aalto todennäköisesti huilaa tiistain JYP-matsin, tai niin ainakin on "suunnitelmissa", Aalto kertoi Carrols-haastattelussa pelin jälkeen.

Noh, hyvä että tuli voitto ja niinkuin Ikijokeri sanoi: tästä on hyvä jatkaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Vauhdikas ottelu

Matsi oli pitkästä aikaa oikein vauhdikas Jokereiden kotiottelu, itse asiassa vauhtia oli ekassa erässä sen verran paljon, ettei kiekko tahtunut pysyä oikein kummankaan joukkueen mukana, eikä myöskään dumarit pysyneet oikein mukana. Dumarit sitten yrittivätkin ilmeisesti saada ottelun tempoa laskemaan, viheltämällä aivan hippajäähyjä. Jokerit pelasi loppujen lopuksi aika kurinalaisesti, vaikka siellä vähän kouhotettiinkin kiekon perässä. Silmiinpistävää oli lukemattomat harhasyötöt tilanteissa, joissa yritettiin jättää takamiehelle, mutta vastustaja vei kiekon. Kumpikin joukkue harrasti samaa. Tepsillä on puolustus ihan kunnossa, mutta hyökkäys tarvitsee lisämaustetta.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Tuomarilinja oli taas aivan uskomaton, tai oikeastaan odotetusti kallellaan Turun suuntaan. Jokerit sai mm. mailan nostamisesta jäähyn ja Tepsi ei kahdessa ekassa erässä saanut juuri mistään, kahvata sai ihan surutta. Mutta "otteluntasaisenapitäjät" eivät onnistuneet täysin tehtävässään (onneksi). Jokerit oli selvästi hallitsevampi ja numerot imartelevat Tepsiä sen verran kovaa niitä vietiin. Jokereiden liike oli aivan liikaa turkulaisille joka toi runsaasti tilanteita jotka tosin käytettiin vähän heikonlaisesti tosin selkeät yv. tilanteet jäivät puuttumaan ehkä hiukan puolustusvoittoisesti pelanneen Tepsin takia.

Muuten kyllä ihan vauhdikas ja tunnelmallinen peli.
 

Jokiharju10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Aaltokin valitteli pelin jälkeen Carrolsissa siitä, että pelin alku oli kahvaamista ja tuomarit antoivat pelin jatkua miten sattuu.
Kolmannessa erässä Ari Vallinin jäähy oli omasta mielestäni kyllä aivan käsittämätön, kuin myös Summasen mielestä, joka paiskasi fläppitaulunsa vaihtopenkkiin niin kovaa kuin lähti.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ari Vallinin jäähystä

Niin, minä en ole ikinä aikaisemmin nähnyt, että pelaaja saa jäähyn kampittamisesta, kun hänellä on kiekko lavassaan !!! Onko muilla muistikuvia vastaavanlaisesta vai tehtiinkö tässä jääkiekkoilun historiaa ?
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Hyvä peli ja hieno voitto

Varsin laadukas parituntinen verrattuna yleiseen ja unettavaan keskitason liigapeliin. Yleisöä oli yllättävän vähän näin lauantaille sattuneessa "90-luvun klassikossa": karvan alle kymmpitonnin. Hyvin vähän näkyi turkkuuslaisiakin Areenalla. Eikö vierasmatkoja enää järjestetä sieltä lounaiskulmasta, vai mennäänkö enää katsomaan pelkät finaalit keväällä?

Voitto tosiaan tuli ja jopa selvästi. Ainoa kauneusvirhe oli Lehtosen nollapelin tuhoaminen ässäpelin tyyliin. Jokerien peli rullasi tasaisen hyvin kaikilla osa-alueilla. Oikeastaan ainoa heikko lenkki ja ihmetyksen aihe on Illu-Allu-pakkiparin väkisinpeluuttaminen. Tepsin harvat pyöritykset Jokerien puolustuspäässä taisivat sattua juuri kyseisen pakkiparin ollessa jäällä. Tuomo lienee lunastanut paikkansa ykkösketjussa ja hyvä niin. Tuomon, veljensä, ihmistorpedo-Mikkolan ja Haakanan toimesta nähtiin yllättävän railakasta - ja puhdasta - taklauspeliä, jossa Tepsi olikin täysi vastaantulija. Ai oliko Tepsillä kokoonpanossa joku rottaketjukin? Lähinnä gerbiilejä.

Tuomarilinjastakin voisi jotain jauhaa. "Linja" tarkoittaa nykyään ilmeisesti sitä, että otetaan pelin joka minuutille ihan uusi linja - yhtä linjakas kuin pörssiosakkeiden indeksikäyrät viime vuonna. Ja siis nimenomaan koukkimis-, kahvaus- ja estotilanteissa. Välillä tuli puolin ja toisin nimenomaan niitä hyviä vihellyksiä, joiden ansiosta saadaan peliin eloa ja vapaata luistelua. Sitten taas sai sitoa kiekotonta pelaajaa puolen kentän matkan ilman mitään. Seuraavaksi taas kiekollista pelaaja ottava pakki pistetään jäähylle kiekollisen pelaajan kompuroitua omaan näppäryyteensä, tai pikemminkin sen puutteeseen. Summanen kävi parista vihellyksestä todella kuumana, eikä syyttä. Ja Saarista en halua nähdä enää yhdessäkään Jokerien pelissä. Eikös se vanhan kansan viisaus kerro entisen pelaajan tietävän millä tavalla pelaajat haluavat pelata - tai jotain - mutta ainakin itse haluan saarismaisen viheltäjän tilalle vaikka pystymetsästä revityn tilintarkastajan. Ja sitten tämä yksi sankari, Alatalo, sai jollain vip-kortillaan ronkkia ja kahvata jatkuvasti ja surutta kiekollisia ja kiekottomia vastustajiaan. Taisi olla pörssi-indeksi laskussa joka kerralla.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Kuulostaa juuri niin kauhealta kuin mitä saattoi odottaa, onneksi en ollut paikalla kiroamassa. Tasoeroa löytyi tänään ilmeisesti yhtä paljon vastustajan hyväksi kuin Tapparaa vastaan ja kuvaukset Tepsin YV:n tasosta kuulostavat aika totutulta. Ei TOD. hyvältä näytä...

"Eikö vierasmatkoja enää järjestetä sieltä lounaiskulmasta, vai mennäänkö enää katsomaan pelkät finaalit keväällä?"

Tuohon varmaan kuuluisi joku hymiön tapainen perään? Finaaleista ei meinaan meillä ole hirveästi pelkoa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös