Jokerit-Toronto Maple Leafs 16.9

  • 30 131
  • 225

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Not bad at all. Alussa nuoret Jokeripelaajat puristivat mailaa ja katselivat ihmeissään ja ehkä hieman kunnioittaen vastustajiaan. Harhasyöttöjä, sekoilua omalla alueella ja yksinyrittämistä. Toronto teki pari nättiä ja peli tuntui varsin kuivalta ja selvältä tapaukselta. Tokan erän alku ja Tukion veska piristivät kummasti peliä, mutta kuten kaveri vieressä totesi kuitti tulee minuutin sisällä ja näin kävi. Tomekin veska oli ehdoton illan huippukohta. Jokereilla on kuitenkin edelleen sama ongelma eli alueelle päästään ja sitten siellä pyöritään; röyhkeys ja ratkaisut puuttuvat. Matsin loppupuoli oli jo hyvää viihdettä ja yleisökin heräili vihdoin peliin mukaan.

Heleniukselta yksi hyvä jättö viivalla taakse, mutta muuten aika näkymätöntä peruspeliä. Metroa en edes nähnyt jäällä kuin alkuesittelyssä. Oliko Jortikka laittanut kaverin vilttiin lauantain takia? Helanen pelasi yllättävän hyvin, vaikka ehkä ekan olisi voinut kopata. Lopun "matsi" oli aika köykäistä tavaraa ja ryssä vei painimatsin.

Muuta; Caronin esitys oli jotain ja hän selvästi paljasti säärtään aloittaessaan Maamme- laulun. Lätkäaiheinen kantribiisi (Good old hockey game?) oli rautaa, lisää samaa. Takana katsomossa joku Urpo kannusti kaksi ekää erää Järvetausta, mutta vaihtoi vikassa erässä yllättäen Järvenpääksi. Hintansa väärtti matsi.
 

KEspoo76

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
Torontolaisten mielestä Jokereilla oli myös yksi puolalainen??

Toronto native Glen Metropolit, who played 23 games last season with the Washington Capitals, forms the top line with Tomek Valtonen of Poland and Marko Jantunen, back in his native Finland after several years with Sweden's Farjestad.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti PeteX
Lätkäaiheinen kantribiisi (Good old hockey game?) oli rautaa, lisää samaa.
Usko pois, siihen biisiin kyr_iintyy todella nopeasti, kun sitä kuuntelee pakkosyöttönä erätauoilla ja matsin päättymisen jälkeen.
Nyt se kipale sitten jäi päähän soimaan, kun jo luulin päässeeni siitä iäksi eroon. Toivottavasti tänä iltana ei tarvitse kuulla sitä sekuntiakaan.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valtonen on puolalainen nhl-tilastostatistiikan mukaan. Thomas Sandström on suomalainen vaikka edustanut ja asunut Ruotsissa. Hän on syntynyt Pietarsaaressa, kuten Tomek syntynyt Puolassa.
 

JanJ

Jäsen
Aivan, Bluesin matseissahan se kantribiisi soi joka erätauon alkaessa.

Onhan Tomek syntynyt Puolassa, vaikka Mikkelissä onkin kasvanut ja Ilves pelaajaksi opettanut.

Noo, Toronton pressipapereissa luki mm. nimet Narko Jantunen ja Teema Laine. Kanukit = jämäjenkkejä ;)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Black Adder
Olipa ilo katsella Toronton peliä ja säälittävää oli Jokerien räpellys. Näytti siltä, että Jokeri-pelaajilla oli pikkuisen liikaa kunnioitusta ja jopa pelkoa Toronton poikia kohtaan. Kiekko ei pysynyt lavassa ja aivan karseita kämmejä tekivät: yhteen törmäilyä, kiekon hukkaamisia etseettera. Hävetkää!

Etkö osaa ollenkaan kuvitella miksi nuori Jokerijoukkue kunnioitti noita NHL-ammattilaisia niin paljon kuin kunnioitti? Moni meidän pelaaja pelasi ensimmäistä (ja ehkä jopa viimeistä) kertaa tuollaisia maailmantähtiä vastaan. Joe Nieuwendyk, Gary Roberts, Mats Sundin, Ed Belfour ja kumppanit on oikeasti jääkiekon saralla jotain todella suurta jollaisia meiltä suomesta löytyy oikeasti vain muutamia jos sitäkään. On totta että varsinkin ensimmäisessä erässä Jokerit oli pelillisesti täysin hukassa kun nimet vastassa aiheutti ylimääräistä tärinää päähän ja käsiin mutta ei kai kukaan oikeasti kuvitellut että tämä SM-liigassa 8.sijalla oleva nuori Jokerijoukkue pystyisi pistämään Toronton tasoisen joukkueen todella koville? Toronto on yksi vahva ehdokas Stanley Cupiin, Jokerit on SM-liigassakin haastajan asemassa ei se suurin mestarisuosikki. Eli mitä hävettävää Jokereilla tuossa eilisessä oli?
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllä koveni kun katsoi Belakin maalinedusta pelaamista sen jäähyn aikana, josta Jokerit maalin teki. Siinä ei paljoa säälitty tai ylimääräistä tilaa annettu!

Peliä katsoessa tuli mieleen, että voisi kaukalon suurentaminen tehdä hyvää NHL:lle.
 

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Peli meni niinkuin odotin. Toronto oli selvästi vahvempi jokaisessa osa-alueessa, mutta ei Jokereilla ole mitään hävettävää. Kolmannessa erässä pojat jo yrittivät vähän pelatakin.

Eniten hävettävää on Jokeri yleisöllä. Katsomo heräsi vasta ajassa 51:30 siihen asti istuttiin, kuin körtit kirkossa. Liput matsiin myytiin vähän sekasin, mutta itse istuin keskellä ns. Jokeri fanikatsomoa ja ympärilläni oli melkein pelkästään fanipaitoihin pukeutuneita ihmisiä. Luulisi heistä lähtevän ääntä, kun huutosakin johtajakin siellä istui. Lopussakin metelin sytyttivät ihan muut henkilöt. Kannustus olisi ollut hienoa ja olisi tuonot lisää tunnelmaa tuohon hyvään matsiin.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heleniuksen kovuus??

Ennen kauden alkua ihailin Jokereiden ja Heleniuksen taktista vetoa antaa haastattelu, jossa selvin sanoin ilmoitetaan, että joukkueen tähdet on syytä jättää rauhaan. Nyt kun säännöt olisivat sallineet demon asiasta, ei mitään tapahtunut. Ilmaan jäi leijumaan pari kysymystä. Miksi ensimäisessä erässä Helasta sai huitaista näpeille ilman rangaistusta vaikka Sami seisoi vieressä?. Miksei Helenius ottanut esimerkin vuoksi matsia, jolla olisi osoittanut katsomossa ja telkkareiden ääressä istuville vastustajille kovuutensa. Nyt on tilanne se ettei Heleniuksella todellakaan ole varaa juosta esim The Pasin nyrkkiin ettei kovan miehen maine ala kärsimään.

Lopuksi mainittakoon, etten suinkaan epäile Heleniuksen kovuutta, vaan ihmettelen ettei mies käyttänyt oivaa tilaisuutta asian havainnollistamisesta hyödykseen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Heleniuksen kovuus??

Viestin lähetti Birkku
Lopuksi mainittakoon, etten suinkaan epäile Heleniuksen kovuutta, vaan ihmettelen ettei mies käyttänyt oivaa tilaisuutta asian havainnollistamisesta hyödykseen.

Ehkä C rinnassa rauhoittaa? Voi olla että Sami itse ei näe että kapteeni auttaisi joukkuettaan parhaiten katsomon puolelta. Toisekseen ainut kerta kun omasta mielestäni Samilla olisi ollut mahdollisuus tuossa matsissa matsata oli se kun Sami hieman töni ja tökki Nolania joka ei kuitenkaan lähtenyt tönimään takaisin. Muuten ne tilaisuudet jäi aikas vähiin. Ja toisaalta mun mielestä Heleniuksen ei tarvitse todistaa kovuudestaan yhtään mitään ne kannukset on hankittu jo rapakon takana. Ja uskon kyllä että sikäli mikäli Jokeripelissä oikeasti tapahtuu jotain merkittävää törkeilyä meidän pelaajia kohtaan niin Sami tulee varmasti hakemaan tekijää vastuuseen.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Re: Heleniuksen kovuus??

Viestin lähetti Birkku
Miksei Helenius ottanut esimerkin vuoksi matsia, jolla olisi osoittanut katsomossa ja telkkareiden ääressä istuville vastustajille kovuutensa. Nyt on tilanne se ettei Heleniuksella todellakaan ole varaa juosta esim The Pasin nyrkkiin ettei kovan miehen maine ala kärsimään.

Ehkä selitys löytyy siitä, että Samia ei sitten yhtään kiinnosta mitä mieltä esim. Saipan fanit asiasta ovat?

Ei eilisestä pelistä mitään erikoista löytynyt. Yksi idiootti venäläinen rupesi rähisemään, eikä isosta koostaan huolimatta saanut mitään aikaan.
 

goal

Jäsen
Heleniuksen kovuus??

Kova jätkä voi myös taklata ottelussa ja siivota maalin edustaa miehen ottein. Näitä Helenius ei todellakaan esittänyt vaikka nämä pitäisi olla Samin vahvuudet.
Hyökkääjän heittämisen hevon vittuun maalin edestä hän on todennäköisesti myöskin oppinut NHL:ssä. Eipä vaan tässä pelissä yksikään Toronton hyökkääjä lähtenyt Samin toimesta pois Helasen edestä. Todellinen pettymys koko Helenius.
Jos puolustaja taklaa vain yhden kerran koko ottelussa, hänen vahvuudet ovat arvatenkin kiekollisessa pelissä.
Voihan toki olla niinkin, että Helenius säästeli itseään Kärpät-otteluun mutta mielestäni hän oli Jokerien surkeimpia pelaaja.
Vastapuolella oli aika saman tyyppinen pelaaja, Belak #2, ja hän pelasi niinkuin tuontyylisen pelaajan pitää pelatakin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Re: Re: Heleniuksen kovuus??

Viestin lähetti Tenkanen

Ei eilisestä pelistä mitään erikoista löytynyt. Yksi idiootti venäläinen rupesi rähisemään, eikä isosta koostaan huolimatta saanut mitään aikaan.
Mikäs Antropovista idiootin tekee? Se että halusi hoitaa aloitetun homman kunnialla kotiin? Nik ei ole muutenkaan mikään tappelija, vaikka kokoa onkin aika paljon. Yllättyi varmaan silti, miten koville joutui. Joutui sitten painimaan Kankaanperän maahan, kun iskuja rupesikin satelemaan omaan nassuun. Sitä on kovemmatkin jätkät tehnyt joskus.

Pointsit molemmille, varsinkin Kankaanperälle tilanteesta. Lähti mukaan ja hoiti homman kuten miehen täytyykin. Yllätyin todella kovasti miten hyvin pärjäsi isompaansa vastaan. Myös Antropovin määrätietoinen toiminta kerää ainakin minulta pisteet. Ei training campilla ruveta mitään SM-liiga pakkia nöyristelemään. Pakko oli toimia.
 

Fedsy91

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Leijonat, Fedorov #91
Antropov vs Kankaanperä

Minun täytyy sanoa, että kumpikaan kavereista ei ollut idiootti tilanteessa. Kankaanperälle todella suuret kunnianosoitukset siitä, että otti haasteen vastaan, vaikka oli melko pitkä, joskin köykäinen (196 cm, 92kg) mies vastassa. Kyllä yleisö siinä kohtaa innostui kaikista eniten, itsekin nostin takamukseni ensimmäistä kertaa ottelussa kansallislaulujen jälkeen siinä tilanteessa. Kolmannen erän loppu oli muutenkin sellaista viihdettä, jota olisin mielelläni katsellut koko ottelun ajan.

Heleniuksen otteisiin petyin, puheet nuorten pelaajien rauhasta, ym... Nuoret pelaajat toki pelasivat, kun Helenius vältteli taklaustilanteita. Jokereista mieleen jäi Pesosen oikea asenne, että NHL-miestä ei tarvitse liikaa kunnioittaa. Mies paineli ihan rohkeasti tilanteisiin.

Asian sivusta huomasin, että lähellä paikkaani istuivat Saipan Nielikäinen ja Machulda. Machulda käveli ainakin jo ihan normaalisti, ei nivusessa ilmeisesti mitään suurta vaaraa, niinkuin jo jatkoaika ehtikin uutisoida eilen.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
NHL Challenge???

Ainoa haaste pelissä oli Kankaanperän ja slobo-Nikin välinen. Ja haasteeksi voi laskea myös sen, että jaksoi pysyä katsomossa koko pelin.

Peli oli lähinnä lomilta palanneiden miljonäärien surffailua.

Helenius olisi voinut kokeilla, varsinkin, kun seuraus olisi todennäköisesti ollut vain vitonen.

Mukavaa oli nähdä Jarkko Immosen pirteä esitys. Luulen, että Mr. Quinn piti näkemästään myös.

Naurettavin hetki tässä ison ameriikkalaisliigan kumartelu -pelissä oli maalivahdin vaihto. Oletteko joskus nähneet, että vaihdoksen yhteydessä kakkosveskari lämmitellään pelikuntoon?

Korvat soivat vieläkin, kun musiikki oli melko lujalla.

On se silti hienoa nähdä NHL-legendoja täällä tuppukylässä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Re: Heleniuksen kovuus??

Viestin lähetti Tenkanen
Ehkä selitys löytyy siitä, että Samia ei sitten yhtään kiinnosta mitä mieltä esim. Saipan fanit asiasta ovat?

Hieno suoritus Tenkanen. Tartuit "provoon" joka ei todellakaan ollut provo. Ei kai se noin kamalaa ole, jos suosikkipelaajasi? eilisiä otteita arvioi puolueettomasti.

Kuten kirjoitin. En epäile Heleniuksen kovuutta. Minun MIELESTÄNI olisi vaan ollut hyvä tilaisuus antaa esimerkki asiasta tuleville vastustajille, jotka olisivat tämän jälkeen voineet olla enstistä varovaisempia Jokereita vastaan pelatessaan. Eikä Heleniuksen eiliset pehmeähköt todellakaan haitanneet minua. Erehdyin kuitenkin kirjoittamaan mielipiteeni asiasta, ja vieläpä palstalle, jossa on tapana vaihtaa mielipiteitä. Sorry hirveesti!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti JanJ

Noo, Toronton pressipapereissa luki mm. nimet Narko Jantunen ja Teema Laine.

Unohtamatta Thomas Sjorgren. Jokereidenkin papereissa oli kansainväliseen tyyliin jätetty ääkköset veks.

Muuten täytyy myöntää että oli yllättävän hyvä ottelu, ekan erän jälkeen. Yleensä olen tottunut että nämä show-ottelut ovat tasoltaan ihan paskoja ja siellä kävellään, mutta eilen tosiaankin oli jotain katsottavaakin kehdessa vikassa erässä. Minuun teki vaikutuksen myös Belakin maalineduspelaamisen uhriksi joutunut Timo Vertala, joka yllätyksekseni seisoi siinä vaikka tavaraa tuli kunnolla. Samoin Järventien otteet olivat normaalia riuskempia, mutta parhaiten pelasivat Pesonen ja Mäki, jotka ajoivat iholle ihan kunnolla.

Kentän suurin yllätys oli kuitenkin kiistatta Jarkko Immonen, joka ihan varmasti yllätti sekä joukkuetoverit että -johdon.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Hieno peli, television ääressä viihtyi. JP Jalokin kuulosti Saukkosen jälkeen yllättävän hyvältä. Mielenkiinto oli X kertaa suurempi kuin esim. sunnuntaisessa hokinaitissa.

Jokereiden nuorten otteet lämmitti. Mäki, Filppula, Oksa, Kantee. Hyvä jätkät! Hienon näköistä menoa. Samalla täytyy ihmetellä, että miten v....ssa se tusinahurri mahtuu vieläkin joukkueeseen?

Kankaanperä, my man! Suuret respectit Markukselle. Ei paljon päätä palellut, vaikka vastus oli paljon isompi. Selvä pistevoitto Kankaanperälle, kun uusintana matsin katsoi.

Käsitykseni siitä, että Helenius on taitoihinsa nähden sarjan yliarvostetuin pelaaja, kasvoi. Ei saa edes hippaa isossa kaukalossa. Yksi taklaus, muuten munatonta meininkiä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Re: Hyvää viihdettä, ei muuta...

Viestin lähetti Shayne
En tiedä noista vanhan boxarin silmistä, mutta ainakaan omin kriteerein laskettuna en saanut millään viittä osumaa rekisteröityä edes yhteensä kummaltakaan. Ehkä 2-1 Kankaanperälle tai jotain...

Joo, kun tuossa vidolta katselin niin matsi meni 1-0 Kankaanperälle. Lyöntejähän tuli enemmänkin, mutta varsinaisia osumia tuli yksi. Eipä nyt mikään kummonen tuo matsi ollut, mutta ihan hyvä suoritus Kankaanperältä.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Re: Re: Re: Hajahuomioita pelistä:

Viestin lähetti girlzilla15
Tämä kanadalainen (?) nainen sentään oli ei-suomalainen. Tuonikäinen mies jos ei osaa Maamme-laulun sanoja...Huh.
Caron sitäpaitsi lausui suomea yllättävänkin hyvin. Ei varmaan ole maailman helpoin kieli ulkomaalaisen mielestä. Vaikka kyllähän siinä hymyilytti kun konsonantit vaihtelivat paikkaa.

Onhan Caron asunut Suomessa vähintään 10 vuotta ja voi saattaa jo olla Suomen kansalainenkin, joten sinällään tuo kohtuuhyvä suomen kielen ääntäminen on ymmärrettävää.

Mitä itse esitykseen, niin en sanoisi kummankaan kansallishymnin tulkintaa täysin onnistuneeksi. Oh Canadan versiosta en pitänyt ja siinä oli myös joitakin erikoisesti lausuttuja sanoja, jota ihmettelin koskan luulen Caronin alunperin olevan jostain englanninkielisestä maasta. Lisäksi sävel ei ollut se "normaali" Oh Canada-sävel. Noh, mitäpä tuosta.

Ne, jotka ihmettelivät Owen Nolanin vaisuutta, niin tässä hieman selkoa ja jonkinmoista selitystä:

While forward Owen Nolan played on Tuesday for the Leafs in Finland, it remains to be seen how many games he’ll play this season.

Nolan, who finished last season with back issues has a hairline fracture in his vertebrae and bulging disk that will eventually require surgery.

The 12-year veteran is hoping to put off any operation for as long as he can.

Nolanille myös pisteet siitä, että tuli ennen lämmittelyjä jakamaan nimmareita pikkulapsille. Tosin yläparvelta katsottuna luulin miestä ensin Domiksi, mutta 11-paitaa se nimmarinjakaja kantoi.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Turha tuota Heleniuksen tappelemattomuutta on haukkua. Ei vaikuttanut siltä, että Toronton jätkät olisivat hakeneet tappelua. Oli Domi, Tucker, Nolan, Roberts, Belak ja Jackman(voi olla että sekoitan johonkin samantyyppiseen nimeen). Kaikki keskittyivät osaamisensa näyttämiseen. Ainut sähköinen tilanne oli tuo Kangen tappelu ja sitä edeltänyt töniminen.

Mukavaa viihdettä koko ottelu. Kyllä se taso ero on huima sm-liigan ja NHL:llän välillä. Tuskimpa saataisiin samantasoista joukkuetta vaikka haalittaisiin liigan parhaimmat samaan joukkueeseen.

Bonusta pisteitä pitää antaa Neloselle hienosta televisioinnista. Kylmät väreet kulkevat selkäpiitä pitkin, kun ajattelee kuinka maikkari olisi saanut tuon matsin pilattua. Mainoskatkoille ei voi mitään, koska ottelu televisioitiin Kanadaan.

Immonen oli kyllä mahtava. Ihme jos ei saa sopimusta jo täksi kaudeksi.
 

Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,
Dallas Stars
Viihdyttävä matsi kaikin puolin. Vauhtia oli kohtalaisesti, kontaktia reippaan puoleisesti ja lopus myös tunnettaki tuli mukaan. Belak oli maalinedessä semmoinen luuta, että keppiä tuli niin prkleesti. Isoja äijiä Torontolla kaikki, mut silti liike riitti.


Jokerit pelas paremmin, mitä pitämmälle matsi eteni, mut toisaalta leafsit loppua kohden hölläili.

Torontolla hyvää suoraviivaista peliä, yksinkertaista, mut tehokasta. Oli mukava katella!!
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Jokerit-Toronto

Pyyntö kaikille videonauhurin omaaville jatkoaikalaisille, joilla näkyy Nelonen.

Olisiko kenelläkään tullut nauhalle tuota eilistä ottelua?

Itse olin jälkikasvuni kanssa paikan päällä ja kotosalla yksin ollut videomasiina ei sitten ollutkaan ihan samaa mieltä kyseisen tapahtuman nauhoittamisesta.
Juniorille olisi kiva saada jokin lisämuisto matsista, kun vielä istuimme paikoilla joista saattoi näkyä jopa töllötimessä.

Eli jos jollain oli mahdollisuus kopioida ko. ottelu VHS:lle, niin heittäkää yv:llä.
Olen tietenkin valmis maksamaan nauhan ja vaivan palkaakin.
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ottelun parasta antia oli selvästi Kankaanperän ja Antropovin pieni paini ottelu. Helanen pelas mielestäni maalissa ihan hyvin ja otti pari kunnon hanska koppia. Kentän kuningas oli ehdottomasti Jarkko Immonen ja Rick Jackmann. Moginly oli kyllä aika moinen raketti noilla luistimillaa. Jokeri puolustajat jäi kuin seisomaan kun hän otti pari terävää potkua. Tomi Mäen lämäri oli kyllä hienoa katseltavaa myös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös