Jokerit - Pelicans 28.11.2002 Hartwall Áreena

  • 4 597
  • 48

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Niin, huomenna käydään jo kauden kolmas Jokerit-Pelicans ottelu. Ottelu on siis siirretty Jokereiden Continental Cup-pelien vuoksi huomiselle, muuten se olisi pelattu 9.1.2003.

Jokereille Pelicans tuntuu olevan todella hankala vastus, johtuen sen puolustusvoittoinen pelityyli, tällä kaudella ottelut ovat molemmat päättyneet niukkoihin 2-1 kotivoittoihin.
Jokerit on tällä hetkellä kovassa vireessä, Ville Peltonen on tulikuumana, onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Viime otteluissa alkukaudesta kadoksissa ollut maalivire alkaa Jokereilla pikkuhiljaa löytyä. Pelicansilla oli tänään ottelu ja se saattaa painaa vierasjoukkueen jaloissa, myls niukka tappio saattaa vaikuttaa Pelicans-pelaajien mieleen, joko positiivisesti -tai negatiivisesti.

Jokereilla maalivahtikysymys on mielenkiintoinen. Pelaako viime ottelussa kesken kaikenmaaliin komennettu Markus Helanen, vai eilen hienoisesti haparoinut Kari Lehtonen? Itse kallistun Helasen puoleen, koska hän pelasi hyvin jo Kärppiä vastaan ja joskushan Helasellekin pitää se todellinen mahdollisuus antaa.
Pelicans joutui tänään vaihtamaan sekin maalivahtia heti kättelyssä ja todennäköistä onkin, että tänään "nollapelin" pelannut Rämö vartioi Pelicansin maalia huomenna.

Tuloksesta ei voi sanoa mitään, mahdollisuuksia on niin monia. Joko tulee vaisu, tasainen ja niukkamaalinen peli, tai sitten Jokerit jyrää Pelikaanit jäänrakoon suurin numeroin, myös Pelicansilla on mahdollisuudet yllätykseen. Todennäköisin on tuo ensimmäinen vaihtoehto, onhan se jo tälläkin kaudella nähty...

Veikataan sitten:

Jokerit - Pelicans 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

0-1 20.45 Kauppila (Jääskeläinen)
1-1 27.01 Peltonen (Nemirovsky, Pakaslahti)yv
2-1 38.56 Niemi (Vallin, Peltonen)yv
3-1 48.23 Voutilainen (Hentunen)
4-1 54.19 Peltonen (Pakaslahti, Niemi)yv

jäähyt yht: Jokerit 3x2, Pelicans 8x2

Helanen 4+9+7=20, Rämö 10+13+8=31
 

sakke555

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal
Pelolla odotetaan että onko tulossa jälleen tiukka nyhjääminen. Vai saisikohan Jokerit vihdoin maaleja enemmän ennalta selvästi heikompaa vastustajaa vastaan. Pitäisi ainakin saada kun ykkösketju on nyt huippuvireessä, joka vois periaattessa itse tehä 4-5 maalia.

Mielenkiintoinen on tuo maalivahtikysymys, Lehtoselle vois antaa lepovuoron. Toisaalta hänen pitäisi saada itseluottamus nopeasti takaisin, jos se on johonkin hävinnyt. Helpompi olisi lähteä TPS:a vastaan lauantaina pelaan.

Tulosta en lähde veikkaan, mutta toivotaan parasta (6-0) ja pelätään pahinta (1- 2).
 

Tarmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivon sarjataulukon kannalta Pelicansin voittoa mutta sen verran vakuuttavaa on ollut Jokereiden meno tällä kaudella, että haaveeksi taitaa jäädä.

Veikataan nyt piruuttaan vaikka 0-1.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Eiköhän ole taas se aika kaudesta,

jolloin Pelicans tulee ja vie pisteet Areenalta. On meillä joukkue mikä tahansa, niin aina se pitää kerran kaudessa pisteet miljonääreiltä noukkia.

Joten eiköhän Ville ja kumppanit sen verran perinteitä noudata, että Lahteen matkaa illalla tyytyväinen Pelicans lauma kaksi pistettä rikkaampana.

Toivossa on hyvä elää.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Eilisestä tuomarityöskentelystä suivaantuneet pussileuat kostavat tuomarin velipojalle viemällä pisteet Lahteen.

Ike
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Paha matsi tähän rakoseen. Takana on alkuviikosta kaksi kovaa ja "tärkeää" matsia ja edessä lauantaina TPS Turussa ja tiistaina Blues kotona. Tämä Pelicans-peli, joka on siis siirretty, kuten Ikijokeri totesi, on jotenkin näistä viidestä pelistä taas se turhimman tuntuinen. Toivottavasti sama fiilis ei ole pelaajilla.

Yleisöä ei ole paljon odotettavissa, koska marginaalikatsojat valitsevat varmaankin etukäteen mielenkiintoisemmalta kuulostavan, samaan aikaan pelattavan HIFK-Blues matsin.

Ainoa piristysruiske tähän peliin tuntuisi olevan Jokereiden taannoin Lahdessa kärsimä niukka tappio. Toista kertaa peräkkäin ei varmaankaan pussileuoille haluta hävitä.

Myös minä veikkaan, että Helanen aloittaa maalissa, toivottavasti myös lopettaa.

Veikkaus 3-1, viimeinen tyhjiin.
 
K

kangaroo

Melkein samat sanat Vakio, paitsi veikkaus 4-2, viimeinen tietenkin tyhjiin. Kiintoisaa nähdä mikä on jätkien tahtotila tänään, miten Rami saa psyykattua heidät tähän "välipeliin".

Kärpät-matsin kaltaisen raivokkaan 110-lasissa taistelun jälkeen voi olla hankalaa tiiviin otteluputken keskellä latautua kunnolla perinteisesti vaikeaa vastustajaa vastaan, joka lisäksi Kärpistä poiketen tulee varmaan peruuttelemaan ja kyttäämään vastaiskuja isäntien virheistä. Luotetaan siihen, että Lahden tappio tykyttää kundien otsasuonissa. Ja toivottavasti Helanen byyriin lisätuntumaa hankkimaan, kun oli tiistaina luottamuksen arvoinen. Kari pitää sitten nollan Tepsiä vastaan :D
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokerit tänään

31 Markus Helanen, Maalivahti AK
32 Kari Lehtonen, Maalivahti

1. kenttä
2 Arto Tukio, Vasen puolustaja AK
7 Antti-Jussi Niemi, Oikea puolustaja AK
16 Ville Peltonen, Vasen laitahyökkääjä AK
20 Petri Pakaslahti, Keskushyökkääjä AK
33 David Nemirovsky, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

3 Ari Vallin, Vasen puolustaja
6 Ilkka Mikkola, Oikea puolustaja
29 Jussi Pesonen, Vasen laitahyökkääjä
9 Jukka Voutilainen, Keskushyökkääjä
25 Jukka Hentunen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

4 Samuli Jalkanen, Vasen puolustaja
44 Olli Malmivaara, Oikea puolustaja
11 Tomek Valtonen, Vasen laitahyökkääjä
28 Toni Sihvonen, Keskushyökkääjä
40 Tommi Turunen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

77 Terran Sandwith, Vasen puolustaja
35 Tommi Hannus, Hyökkääjä
92 Teemu Laine, Vasen laitahyökkääjä
19 Tomi Mäki, Keskushyökkääjä
10 Sean Bergenheim, Oikea laitahyökkääjä
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
"Palauttavat treenit"

Tuo otsikon aihe on päivän sana, eli viimeksi kun Lahdessa olimme Kaanien jyrän alla niin Rami piti jätkille klo 23 jälkeen Areenalla reilun 30 minuutin mittaiset "palauttavat treenit" jonka jälkeen jätkillä sitten olikin oikea lentokeli Lappeenrannassa. Joten eiköhän jätkillä ole vielä mielessä tuo ja ainakaan lepsuilun takia emme ottelua häviä. Pelitahti on tiukka mutta Kärppä-peli oli oiva osoitus siitä mihin tämä joukkue pystyy silloin kun se päättää jotain, tuoreempi Kärpät oli koko 3.erän sellaisen jyrän alla että oksat pois. Tiukka peli kuitenkin odotettavissa, varsinkin jos taas kerran, Areenalla saa repiä ja roikkua ilman pelkoa jäähyistä.

Luultavasti siis todellista kurakiekkoa taas luvassa toivottavasti edes voitetaan...
 

Handzus11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli Helanen byyrissä, hyvä niin. Pohja edellisestä matsista on alla joten nyt kannattaa antaa hieman minuutteja Markukselle. Muutenhan mitään yllättävää ei rosterissa ole, lukuunottamatta luonnollisesti Sämpylän nimeä listassa.

Illan vihje: Muutama bisse, asettukaa mukavasti ja rennosti penkkiin istumaan ja kiinnittäkää huomionne pelkästään Sämpylän liikkeisiin jäällä, eli playercam. Kokemuksesta sanon että harvoin, jos koskaan saa niin hyvin ohjattua sekä toteutettua komediaa jäällä nähdä, hulvatonta suorastaan.

Häviämällä tänään ei joukkue kehtaa pikkujouluhin edes saapua, joten taktinen häviö? I hope not. Veikataan nyt perus Pelicans-matsin tulos, eli 2-1.
 

Ranttali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Näyttää grigory olevan tänään pelaavassa kokoonpanossa. Eli Muupäri ei antanut eilisestä tempusta sitten lisärangaistuksia, mikä olisi toki ollut jo liioittelua.

Mutta onko mulla jokin väärä käsitys säännöistä? Olen ollut siinä luulossa, että kun kympit tulee täyteen, niin se tarkoittaisi 3 x 10 min rangaistusta tahi 1 x 10 + 1 x 20. Mutta asia ei ole sitten näin, kun Grigory kerran tänään pelaa.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Pelicans tänään

1 Pasi Kuivalainen, Maalivahti
31 Mikko Rämö, Maalivahti AK

1. kenttä

34 Jermu Pisto, Vasen puolustaja AK
12 Jussi-Antti Reimari, Oikea puolustaja AK
28 Joonas Jääskeläinen, Vasen laitahyökkääjä AK
30 Jari Kauppila, Keskushyökkääjä AK
25 Lasse Jämsen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

9 Tero Paappanen, Vasen puolustaja
3 Martin Cech, Oikea puolustaja
13 Grigori Pantelejev, Vasen laitahyökkääjä
22 Jani Keinänen, Keskushyökkääjä
91 Oliver Setzinger, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

44 Henri Laurila, Vasen puolustaja
8 Jaako Niskavaara, Oikea puolustaja
40 Toni Saarinen, Vasen laitahyökkääjä
19 Teemu Sainomaa, Keskushyökkääjä
21 Olli Julkunen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

7 Kaj Lindström, Vasen puolustaja
4 Esa Saksinen, Oikea puolustaja
10 Jussi Saarinen, Vasen laitahyökkääjä
18 Olli Sinkkonen, Keskushyökkääjä
6 Tuomas Santavuori, Oikea laitahyökkääjä

Poissa edelleen Tomi Hirvonen, V-P Nutikka ja pitkäaikaissairas Jarkko Väänänen, mutta missä mahtaa olla Jan Latvala?

Ike
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Ranttali

Ottelurangaistus ja pelirangaistus ovat yhtä kuin yksi kymppi tuonne tilastoihin, eli Pantelejevilla on kaksi kymppiä ja seuraavan jälkeen huilaa.

Mihinkäs Latvala on hävinnyt, no onneksi myin sen pois liigapörssissä.
 

Gilgames

Jäsen
Onkohan Latvala mahdollisesti loukkaantunut? Eilen ottelun jälkeen ennen kättelyjä koputteli jo pleksejä, että pääsisi koppiin (en kylläkään seurannut niin pitkään, että olisin huomannut pääsikkö hän kaukalosta). Ajattelin, että mies ******sissaan vaan lähtee pois, mutta ehkä hän sittenkin loukkaantui ottelun viime hetkillä.

Paha menetys Pelicansille jos näin kävi. Reimari-Pisto -pari tuskin pystyy antamaan Kauppilan vitjalle tarvittaa tukea.
 

Miguel

Jäsen
Eilinen väsynyt SaiPa oli eri planeetalta kuin mitä Jokerit tulee tänään olemaan. Pelko pussileukaisista linnuista murtuu, ja Jokerit voittaa tänään selvästi. Näin veikkaan, joskaan en tietenkään toivo. Saisi olla Lehtonen maalissa (Liigapörssin takia), jotta Kaanien mahdollisesta häviöstä voisi löytää jotain positiivista.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Helanen siis maalissa, hyvä juttu! Toivottavasti pelaa hyvin, mutta jotenkin minulle on jäänyt Helasesta hieman ailahtelevainen kuva. Ärrä-Cupin Kärpät-ottelussa mies oli totaalinen pettymys, päästi helppoja maaleja. Luotan kumminkin Helaseen ja tuskinpa Helanen joutuu montaakaan todella pahaa tilannetta torjumaan.

En usko mihinkään asennevammaan, syynä viime torstain tappio pussileuoille. Pelicansin pelityylin tietäen saattaa tulla yllättävän vaikea peli Jokereille.
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Ei kai taas takki auki?

Näin kävi viimeksi. Mielenkiintoinen pointti on myös se, että tämän kauden kohtaamisten maalisuhde on 2-2. Pieni pelko tappiosta roikkuu ilmassa, mutta uskotaan omiin. Hienoa että Markus saa aloittaa tänään.

Jokerit-Pelicans 3-1

0-1 15.30 Jääskeläinen (Kauppila-Latvala) yv
1-1 37.42 Pakaslahti (Peltonen-Niemi)
2-1 45.12 Peltonen (Pakaslahti-Nemirovsky)
3-1 56.08 Voutilainen (Pesonen- Hentunen)
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulihan se voitto!

Viestin lähetti Ikijokeri
Helanen siis maalissa, hyvä juttu! Toivottavasti pelaa hyvin, mutta jotenkin minulle on jäänyt Helasesta hieman ailahtelevainen kuva. Ärrä-Cupin Kärpät-ottelussa mies oli totaalinen pettymys, päästi helppoja maaleja. Luotan kumminkin Helaseen ja tuskinpa Helanen joutuu montaakaan todella pahaa tilannetta torjumaan.


Helanen maalissa.(?) Hyvä juttu että tässä vaiheessa menee maaliin että saa vähän pelailla. Vedänpä nopeasti arviot ottelusta Jokerit-Kärpät eli Jokerit lähtee kolmen ottelun voittoputkella( Saipa;HPK,Kärpät) kun taas Pelicans otti takkiin edellisessä pelissä Saipaa vastaan 1-2. Ihmettelen vaan että Jokereilla kolme kotiottelua peräkkäin. Missä vika, tai siis ei se mua haittaa mutta...

Enpä usko että ainakaan tänään "Pasilan taika" menee poikki. En kyllä missään nimessä aliarvioi Pelicansia mutta Jokereilla on kieltämättä sujunut tuo peli aika unelmasti. Jari Kauppila ja Lasse Jämsen ovat pahimmat piste rohmut Pelicansilla. Ottelu alkaa juuri näillä minuuteilla.
______________________________

Edit:Otteluseuranta/Lopputulos

20min 0-0

40min 0-0

60min 0-0

ja 60.41 Ville Peltonen (Jussi Pesonen,Ilkka Mikkola)


Torjunnat:Markus Helanen 8+9+3+0=20
Mikko Rämö 11+7+11+0=29


Yleisö: 7 958


IS-tähdet

***
Peltonen Ville (Jokerit)

**
Rämö Mikko (Pelicans)

*
Helanen Markus (Jokerit)


Rangaistusyhteenveto

Jokerit
5 kpl 18 min

Pelicans
8 kpl 16 min



Jokerit
Niemi Antti-Jussi Automaattinen käytösrangaistus
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
uhh! 0-0 1-Erän jälkeen. Jokereilta hylättiin yksi "maali". Onko tuo Pelicans todellakin noin ylipääsemätön Jokereille?!? No toivottavasti hanat aukeavat toisessa erässä.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Joku kärppäfani arveli Jokerit-Kärpät pelin jälkeen, että olisivat päässeet lähimmäksi edes yhden ainokaisen pisteen riistoa Jokereilta kotona. Mielestäni Pelicans viimeksi oli kumminki lähempänä, kun Jokerit teki voittomaalin vasta 17 sekuntia ennen päätössummeria. Nytkin näyttää aika tasaselta. Maalit tiukassa.

Edit: Toivottavasti Pelicans ei tuu ekalla kierroksella pleijareissa vastaan!

Edit2: Hyvä Peltonen! Taas 2 pojoa kotoa!
 
Viimeksi muokattu:

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Meni sitten jatkoajalle.

Jaahas, meidän maalia tarkistetaan.

Edit: 60.41 Ville Peltonen 1-0 (Jussi Pesonen, Ilkka Mikkola) TV,VoM,JaM

Jes! Ja Helanen piti nollan.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas taas tiukka matsi. Maalit tuntuivat olevan tiukassa mutta eipä sillä väliä, että tekee yhden kun ei itse päästä yhtään. Kaksi pistettä siitäkin saa. Pelicansillekin piste. Tuntuu olevan aika paha vastus Jokereille. Hieno, että Helanen onnistui pitämään nollan. Varmasti toi lisää itseluottamusta ja oli myös näyttö valmennusjohdolle osaamisesta. En sitten tiedä millaisessa kiekkosateessa on ollut vai onko tullut pahoja laukauksia ollenkaan. Hienoa Markus! Kiitos Ville!
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Piste lämmittää. Radion perusteella pari ensimmäistä erää oli suhteellisen tasaista vääntöä, mutta kolmatta Jokerit hallitsi selvästi. Kuin lähellä totuutta?

Noh playoff-viiva tuli pisteen lähemmäksi ja tästä on ihan hyvä sitä lähteä Lauantaina ottamaan kiinni. Tällä kertaa Jyväskylässä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti seisnauraa
Joku kärppäfani arveli Jokerit-Kärpät pelin jälkeen, että olisivat päässeet lähimmäksi edes yhden ainokaisen pisteen riistoa Jokereilta kotona. Mielestäni Pelicans viimeksi oli kumminki lähempänä, kun Jokerit teki voittomaalin vasta 17 sekuntia ennen päätössummeria.

Niin, siis SaiPa on ottanut pointsin Areenalta tällä kaudella. Etkös muista? Jokerit johti ensin 3-0, sitten machuldat tuli 3-3:een ja vei jatkoajalle, jossa Ville ratkaisi muutama sekunti ennen loppua. Tänään ei Ville viitsinyt odotella niin kauan.

Tämän iltaisen jälkeen Kärpät on korkeintaan komanneksi paras vierailija puhtaasti tuloksen valossa Areenalla tällä kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös