Jokerit kaudella 2024–2025

  • 114 463
  • 641

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nimenomaan tämänhän tuosta saa todella helposti laskettua ja jos ja kun nuo ovat ne syyt tappiolle niin se olisi erinomainen uutinen. Siis mikäli operatiivinen toiminta, ohi näiden kertaerien, olisi plussalla. Koska molemmat tappiota aiheuttaneet asiat ovat jo historiaa.

Juuri näin, sen takia tässä malttamattomana odotellaan tuloslaskelmaa.

Realistinen veikkaus itsellä on se, että operatiiviset kulut (palkat+jäät+muut juoksevat) ovat olleet merkittävästi suurempia kuin Mestiksessä sisäänpäin tullut raha. Tästä on sitten tehty johtopäätös, että etenkin toimiston kulurakennetta on kevennettävä merkittävästi, jotta pelaajistosta ei jouduta karsimaan (niin paljoa).

Kohtahan tämä selviää.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Realistinen veikkaus itsellä on se, että operatiiviset kulut (palkat+jäät+muut juoksevat) ovat olleet merkittävästi suurempia kuin Mestiksessä sisäänpäin tullut raha. Tästä on sitten tehty johtopäätös, että etenkin toimiston kulurakennetta on kevennettävä merkittävästi, jotta pelaajistosta ei jouduta karsimaan (niin paljoa).
Ilman asian selkeää viestintää, nimenomaan Jokereiden toimesta - ei minkään muun tahon, tilanne näyttää ulospäin juuri tuolta.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos somehiljaisuus tarkoittaa sitä että kuitenkin tulee uutiskirjeitä (niin kun eilen että kausarit ovat yleisessä myynnissä) niin en nyt olisi kovin huolissani. Lisäksi Saarnin tiedotustilaisuus 19.06. ilmeisesti klo 12. Iso osa kuitenkin lomalla eikä moni mieti kesällä lätkäasioita.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jvg

Kims85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taloudellisesti ollaan siinä tilanteessa, että meidän kannattajien tuki on isossa roolissa. Eihän Jokereilla ole oikeastaan muuta mahdollisuutta kuin ilmoittaa, että Mestiksen voitto ja liigakarsinnat ovat tavoite. Jos ilmoitettaisiin jotain muuta, niin satunnaisten katsojien / seuraajien määrä tipahtaisi. Sille ei vaan voi mitään vaikka buumi jne. Ei se kestä loputtomiin kuin ydinporukan sisällä ja kyllä sielläkin halutaan eteenpäin.

Mutta kun mikään ei suoranaisesti viittaa siihen, että nyt panostettaisiin isosti näihin julki tuotuihin tavoitteisiin ja noin pian tuon ulostulon jälkeen lähtee porukkaa pihalle (olkoon syy mikä tahansa), niin kyllähän tässä on ihan aiheellistakin vähän spekuloida ovatko asiat niin hyvin kuin julki tuodaan.

Itse olen vähän sillä mielialalla, että nyt pitäisi pistää omistajaporukan iso pyörä pyörimään ja ottaa se liigapaikka vaikka väkisin ja näyttää, että meillä on sitä mitä vaaditaan ja täältä pesee. Pitkäaikainen Mestisprojekti ei ole taloudellisesti millään muotoa kannattava ja vain tosifanit kokevat, että se on ihan okei, että meidän päävastustajat ovat Hermes, IPK ja kumppanit. Taustalla pitäisi olla resursseja paljon paljon parempaan ja kyllä se tulee vaatimaan joka tapauksessa myös isoa rahallista panostusta, jotta Liigaan edetään. Kysymys kuuluu, paljonko rahaa tuhlataan ennenkuin panostetaan tosissaan?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Miksi? Jos tavoite on voittaa Mestis ja nousta liigakarsinnoista, niin ei tarvita kyllä yhden yhtä alakenttien duunaria enää, vaan ihan oikeita jääkiekkoilijoita.

Se on sitten asia erikseen, jos tavoite on lähteä Mestikseen osallistumaan ja ihmettelemään toista kevättä putkeen Hermeksen, Kalmarin Nahjuksen tai Nurmeksen Seppojen träppiä.
Siirretään keskustelu tänne:

Meidän rosterissa on nyt hyökkäyksessä:

Sentterit:
Forslund (taitopelaaja)
Lausniemi (taitopelaaja)
Henritius (monipuolinen duunari)
Liuksiala (monipuolinen duunari)
Wulff (junnu/2-suunnan sentteri Mestistasolle)
Myllymaa (taitopelaaja/try-out)

Laitahyökkääjät:
Lemberg (taitopelaaja/maalintekijä)
Kalajanniska (taitopelaaja/maalintekijä)
Keinänen* (taitopelaaja/maalintekijä)
Kuusla (taitopelaaja)
Salonen (maalintekijä/iso ja fyysinen)
Karvinen (duunari)
Lind (duunari)
Saastamoinen (junnu)

*Uskon että ottaa semi-vakioroolin Mestiksessä.

Noita taitavia ja melko epäfyysisiä pelaajia löytyy nyt aika moneen ketjuun. Mielestäni Jokerit tarvitsee jengiin lisää kamppailuvoimaa ja kamppailupelin "taitoa". Tietysti osa "taitopelaajista" on jo lähtökohtaisesti hyvin näissä jutuissa ja listani/luonnehdintani on hieman yksioikoinen. Siitä huolimatta tämä jengi tarvitsee näkemykseni mukaan enemmän jessejoensuita, markushännikäisiä, tomwilsoneja ja nichlashardteja, kuin "taitavia mikkihiiriä". Luistelua toki painottaen.

Ketjuja ajatellen: sä voit laittaa Lembergin, Kalajanniskan ja Salosen eri kenttiin ja siinä sulla on 3 ketjuun maalintekijä. Hyvin peliä tekeviä senttereitä löytyy Forslund, Lausniemi ja Henritius, joista etenkin 2 jälkimmäistä hoitaa puolustusvelvoitteet erinomaisesti. Neloseenkin on heittää Liuksiala, joka voisi hyvin olla mestaruutta tavoittelevan jengin 2. sentteri. Tuoltakin löytyy taitoa ja kamppailukovuutta.

Näiden kaveriksi on heittää vielä Kuuslaa ja Keinästä, jotka ovat sieltä pienemmästä päästä, eikä kamppailukovuus välttämättä riitä ihan sinne korkeimmalle huipputasolle. Puhtaita duunareita, joilta toki löytyy myös potentiaalia pistesarakkeeseen, on Karvinen ja Lind.

Tämä sillä perusteella, että heitä ja Liuksialaa lukuunottamatta joku alle 0,5ppg keskiarvo lienee pettymys kaikille muille hyökkääjille, vaikka ei ylivoimaa pelaisikaan.

Jokerit tarvitsee siis mielestäni hyvin luistelevia, urheilullisia kamppailupelaajia. Ja yhdestä huippusentteristä ala Filppula ei tietenkään voi koskaan kieltäytyä (hymiö).
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Noita taitavia ja melko epäfyysisiä pelaajia löytyy nyt aika moneen ketjuun. Mielestäni Jokerit tarvitsee jengiin lisää kamppailuvoimaa ja kamppailupelin "taitoa".
Toki täysin samaa mieltä sun kanssa tuosta, että sitä hyökkääjien fyysisyyttä puuttuu. Onko siis jo kiinnitetyt hyökkääjämme suureksi osaksi edelleen siitä kuuluisasta samasta muotista? Niitä on, kuten kirjoitit, tarjolla aika moneen ketjuun. Siirsit keskustelun Huhuketjusta tänne ja siellä huhuiltiin Lahnaviikkiä meille. Ei kyllä ole sellainen pelaaja, jota juuri nyt kaipaamme. Menisi juuri tuohon samaan jo meillä olemassa olevaan muottiin.

Edelleenkin olen sitä mieltä, että meidän tulevan kauden tavoitteiden kannalta on kuitenkin tärkeää, että se kovin kärki on Mestiksen eliittiä. Nyt meiltä puuttuu esim. ykkösketjusta kaksi tärkeää palasta, niitä takuuvarmoja ratkaisupelaajia Mestiksen voittoon sekä Liigakarsintoihin. Salonen menee ykköseen isona ja röyhkeänä pelaajana, jolla myös maalinteko onnistuu. Minulla on odotusarvot korkealla johdon puheiden myötä ja silloin viime kauden kovin pistemiehemme Forslund on 2. sentteri.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Taas jostain syystä laitettu tuo Rovaniemen tupla viikonloppu tuohon syyslomaviikon päätösviikonlopulle. Sama juttu kuin viime syksynä. Lieneeköhän sattumaa vai joku markkinointikikka Pohjoiseen matkaaville syyslomalaisille?
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos silmäilee päiväjakaumaa, niin vieraissa painetaan viikonloppupainotteisesti, kun pelipäivät jakautuvat: ti 1kpl, ke 1kpl, pe 8kpl, la 13kpl ja su 1kpl.

Kotona sitten tasaisemmin keskellä viikkoa ja viikonloppuna: ti 7kpl, ke 1kpl, to 7kpl, pe 5kpl, la 5kpl.

Syyskaudella noin silmämääräisesti taidetaan painaa enemmän viikonloput vieraissa, kuin keväämmällä.
 

kekkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Vapaa Ukraina
Eihän se yllättävää ole, että muut joukkueet ovat halunneet kotipelit Jokereita vastaan lauantaille.
Lipun- ja oluenmyynti ottaa varmasti isoa buustia, seurojen kassat kiittää.

Olisihan meilläkin voinut olla enemmän viikonloppupelejä, mutta jaetun hallin kanssa on elettävä.

Ilokseni huomasin, että mun 25v vakiona pysyneillä treenipäivillä ma ja ke ei ole kuin yksi matsi :)
 

Artisokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jotenkin ehti tottua noihin viikonloppumatseihin, niin tuntuu vähäiseltä tuo 5kpl PE ja 5kpl LA kotimatseja. Toki hallia jakavalla naapurilla taisi olla vuorostaan 8 PE ja 8 LA matsia, joten sekin syö mahdollisuuksia osaltaan.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ulkoilmapeliä pukkaa 7.12. Vantaata vastaan Myyrmäessä. Loistavaa!
Tännehän on hakeuduttava, kun kerrankin pääsee ihan jalkaisin peliin. Toki melko aikainen ajankohta näin etelään talvea ajatellen, joten nähtäväksi jää toteutuuko. Noihin halleihin ei paljoa mahdu jos siirtyisi, joten liekö siirrettäisiin suoraan Tikkurilaan.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Hyvä otteluohjelma imo. Paljon tulee vierasreissuja ja himapelien jakaumakin ihan kivasti perinteisille arkisille pelipäiville: ti ja to 7 kpl per päivä ja viikonlopullekin yht .10 himapeliä.

Kauden avaukseen superinvaasiolla sisään? Kaikki Jokerifanit heti vaan napsimaan liput haltuun kun KV pamauttaa ne myyntiin joskus elokuussa(?). Yhteisjunalla jo jokunen tunti ennen peliä Stadista Tiksiin ja kävelykadun ravitsemusliikkeet haltuun.
 

kekkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Vapaa Ukraina
Pikaisesti laskeskelin, että muilla jengeillä on 15-20 kotipeliä viikonloppuna. Noh, ensi kaudella pitää kyllä liikahtaa muutenkin kuin ekaan ja vikaan vieraspeliin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
On kyllä erinomaisen mielenkiintoista kuulla missä Jokereissa mennään talouden suhteen.
Inhorealistisena-tyyppinä hieman jopa pelottaa kuulla noi viime kauden talousluvut ja täytyykin toivoa että homma on seurajohdollamme vakaasti ("aikuisten oikeesti") hallinnassa.
Liian paljon on nimittäin suomalaisen seuraurheilun-kartalla varoittavia esimerkkejä näistä taloudellisiin vaikeuksiin nopeallakin aikataululla ajautuneista seuroista ja toivoisinkin että Jokerit ei olisi seuraava tässä loputtoman pitkässä listassa.

AJ:n maisemavaihdoksesta en isompia johtopäätöksiä osaa vetää, mutta eiköhän tuo runsas vuosi Mestis-jengin " 24/7 monitoimihöylänä" todennäköisesti suht pienellä rahallisella korvauksella avannut Antti-Jussinkin silmät.
Vaikka AJ:llä epäilemättä iso jokerisydän onkin, niin ainakaan itse en tohdi arvostella sanallakaan miehen ratkaisua vaihtaa "varmempiin" hommiin.

Eli, tämä kaikki siis ihan puhdasta omaa yhden kannattajan spekulaatiivistä jorinaa tietämättä yhtään mitään siitä, mitä sieltä siis ensi viikolla Saarnin suusta saamme kuulla.
"Taivas varjele mitä sieltä tulee" meiningillä siis kohti ensi viikkoa..
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös