Jokerit kaudella 2021–2022 – joukkueen rakentaminen

  • 401 741
  • 2 904

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Ei ne varmaan tuolta vierasreissulta ketään julkaise. Ehkäpä ens viikolla? Haukutaan sit pahemmin, jos ketään ei oikeasti tule puolustukseen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tokikin jos maalaillaan verorajalla ja seurakin puhuu "merkittävästä rahallisesta korvauksesta", niin aika luonnollista, että odotukset eivät ole "Kuldassa" tai "Stolleryssä". Syy ja seuraus.
Näinpä. Ja varmaan omalta osaltani olen näitä odotuksia lietsonut kertomalla korviini kantautuneita huhuja. Tässäkin varmaan yksi syy sille, miksi joukkueet noin pääsääntöisesti haluavat pitää kortit lähellä rintaa. Pahoittelut jos joku on puheistani vetänyt jotain johtopäätöksiä.

Huhut on kivoja, mutta niiden saama "oma elämä" täällä palstalla täytyy ehkä jatkossa ottaa huomioon jos jotain sattuu omiin korviin.
Ei ne varmaan tuolta vierasreissulta ketään julkaise. Ehkäpä ens viikolla? Haukutaan sit pahemmin, jos ketään ei oikeasti tule puolustukseen.
Juuri näin. Täällähän on tyyliin koko johto jo haukuttu paskasta pakkihankinnasta, vaikka ketään ei olla vielä hankittu. Ja on myös dumattu, että on jo epäonnistuttu, koska se tuleva hankinta on kuitenkin paska. Ja onhan se, kun odotukset on luokkaa Lehtonen, Menell, Bobby Orr tai Erik Karlsson. Katsotaan nyt ensin rauhassa mitä tapahtuu ja sitten arvioidaan onnistumista tai onnistumattomuutta.
Vähän kuin seuran suulla täällä annettiin ymmärtää että pelaaja on jo katiskassa. Verorajaa odoteltiin.

Virhe tehtiin jo kesällä joukkueen rakentamisessa, nyt olisi aika minimoida seuraukset.
Jos viittaat viesteihini, niin näin on saattanut joku ymmärtää. Tarkoitukseni on kuitenkin olluit viestittää, että kuulemani huhun mukaan tuo veroraja voisi olla se, mitä odotellaan, koska se avaa uusia mahdollisuuksia hankinnan osalta. Ja seuran suulla en tosissaan puhu, sen ymmärtää lukemalla muuta tuotantoani ja kovalla kädellä ohi meneviä spekulaatioita. Lähteitäni en viitsi paljastaa, koska ovat pian entisiä lähteitä sen jälkeen. Pahoittelut jos viesteistäni on jäänyt joku muu kuva.

Olen itsekkin toki spekuloinut ajatuksella, että paperit olisivat nimiä vaille valmiit. Ja näinhän se saataakin olla. Tai olla olematta. Tästä osastosta tai mahdollisesta nimestä mulla ei ole tässä kohtaa tietoa.

Jos muun suuntaisia huhuja ei tule, niin joudutaan nyt vain odottelemaan. Pitäisin kuitenkin silmäni auki joka suuntaan, etenkin Arenan kulmilla tai Instagram-scouttauksessa. (hymiö)
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä realistisinta pitää tässä vaiheessa se odote mallissa "siirtorajaan mennessä". Muuta ei liene toistaiseksi käsissä, kuin että verkot on vesillä ja jos lampi on kalastettu sukupuuton partaalle, niin ei se kalakanta välttämättä ensi viikollakaan ole vielä kasvanut. Miespuolisia kaloja vielä kaikki, niin ei ne siitä keskenäänkään lisäänny. (hymiö)
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se mikä täällä on hassua niin osa nimimerkeistä pauhaa että "eikö mikään riitä " ja "etukäteen jo kaikki tuomittu". Eihän se nyt ihan näin ole. Tuon ensimmäisen kohdan osalta - ei kait tässä ole siitä kyse? Vaan siitä mikä eniten vahvistaisi Jokereita. Nämä kuldastolleryt on riittäneet r1-2 asti. Nimenomaan pudotuspeleissä. Historiaa kun katsoo 7 kauden osalta niin ratkaisupalikoita on sitä taustaa vasten turha odottaa enää saapuvaksi. Täytettä ja tukipelaajia välille 2-4.kenttä. Maksimissaan 2av ja 2yv pelaajia. Siis perusrunkoa, mutta ei mitään avainpelaajaa. Tämän arvaan olevan iso syy myös suurelle skeptisyydelle tulevaa hankintaa kohtaan. Mikä sitten riittää? Kurrin ja toimiston sanoja jos peilaa niin aivan helvetin kova pakki pitäisi tulla, koska a)on rahaa ja b)tavoite on GC. Realismia on kuitenkin tuo 3. pakki jos hyvin käy ja 7.pakki jos huonosti käy.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mikä sitten riittää? Kurrin ja toimiston sanoja jos peilaa niin aivan helvetin kova pakki pitäisi tulla, koska a)on rahaa ja b)tavoite on GC. Realismia on kuitenkin tuo 3. pakki jos hyvin käy ja 7.pakki jos huonosti käy.

Mielestäni tän kauden jengi on jo osoittanut, että se pärjää hienosti isojakin vastaan. Joukkue tarvitsee luonnostaan syvyyttä, ihan jo rotaation ja loukkaantumisten vuoksi, se on päivän selvää. Mutta tarvitseeko jengi väkisin yhden "helvetin kovan pakin" ollakseen contender ihan oikeasti mestaruudesta? Ei minun mielestä.

Jengi tarvitsee "hyvän puolustajan", joka tuo nykyisellään ihan toimivaan kokonaisuuteen lisää ominaisuuksia ja sitä kuuluisaa leveyttä ja särkymävaraa. Mieluusti ne ominaisuudet olisivat virheetöntä omanpään pelaamista, tarkkaa merkkauspeliä maalin edessä, hyviä ykkössyöttöjä, "playoff-kovuutta", kurinalaista viisikkopeliä ja kykyä kamppailla ilman turhia kakkosia.

Kiekollisesta ylivoiman liideristä on turha haaveilla tässä kohtaa, koska sellaista ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulla saamaan. Eikä toisaalta Jokeripakiston profiili sitä kaipaakkaan, vaan ennemmin hampaatonta kanukkia. Jos nyt tarkkoja ollaan, niin jotain tuolta väliltä. Playoffit, etenkin pienessä kaukalossa, ovat isojen poikien maailma, jossa kookas pakisto on elinehto. Siis tervetuloa Braydon Coburn! (hymiö)

Pakkihainkintaa (yksilönä) tärkeämpää on se, että tänne tuleva "artisti" ottaa joukkueen pelitavan omakseen ja on valmis laittamaan koko sielunsa tiskiin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni tän kauden jengi on jo osoittanut, että se pärjää hienosti isojakin vastaan.

Jengi tarvitsee "hyvän puolustajan", joka tuo nykyisellään ihan toimivaan kokonaisuuteen lisää ominaisuuksia ja sitä kuuluisaa leveyttä ja särkymävaraa.

Kiekollisesta ylivoiman liideristä on turha haaveilla tässä kohtaa, koska sellaista ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulla saamaan. Eikä toisaalta Jokeripakiston profiili sitä kaipaakkaan, vaan ennemmin hampaatonta kanukkia.
Juu. Ensimmäisen kappaleen osalta, näin on ollut yksittäisissä peleissä jokaisella KHL-kaudella. Ei uutta auringon alla. Kyse on toisteisuudesta johon ei ole kyetty keväällä saati kiristämään ruuvia tarpeeksi missä kaverit ovat. Samaten esim.SKA on vahvistunut merkittävästi kesken kauden.

Siitä samaa mieltä, että profiilin puolesta pakisto ei kaipaa käsiä. Kysymys on siitä miten se profiili lunastaa keväällä. Se ylivoima on ollut murheellista suorittamista viivapelin osalta pois lukien Holm aika ajoin ja kysymys Leskinen, Grant, Sklenickan riittämisestä ylivoimalla on mielestäni täysin aiheellinen. Näistä 3/4 on joko heikot näytöt ylivoimalla pleijareissa tai ei ole lainkaan. Tätä peilaten ideaalimaailmassa, kun Lehtosenkin perässä oltiin, se yv-pakki on tervetullut jos on kovempi kuin tuo kolmikko. Runkosarja on runkosarja. En siis usko, että tulee, vaan Kurrin sanoja lainatakseni peräpäähän tulee "jämäkkyyttä".
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
<
En siis usko, että tulee, vaan Kurrin sanoja lainatakseni peräpäähän tulee "jämäkkyyttä".

Tämä vapaasti käännettynä: kairataan faneja kakkoseen. (hymiö)


Asiaan: Ylivoimassa tosiaan pakin merkitys on tällä hetkellä hakusessa, kun toiseen ylivoimaan ei sitä sopivaa palasta tahdo löytyä. Holm kun ottaa vähän suoraviivaisuutta lisää (ollessaan pelikunnossa), jäljen uskon olevan parempaa. Sen sijaan tämä toisen yv:n kanssa pelattava ylivoima pitää mun mielestä räjäyttää pelillisesti osiin ja muuttaa se pakin rooli syöttäväksi. Esim. niin, että toimitetaan "O'neill" => pakin kautta nopea käyttö ja toimitus => "Kanslerille" onetimer-paikkaan, kun tuo O'neill => poikkisyöttö Kanslerille on jäänyt pois. Ainakin olisi enemmän hyötyä näin, kun arpoa mikä on se 1/5 kerrasta, kun kiekko auttavasti saadaan maalille/Grant saa sihdin maalia kohden. Vahvistusta tälle osa-alueelle ei liene enää tälle kaudelle saatavan, joten hyöty on yritettävä ottaa irti siitä mitä on.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ylivoimassa tosiaan pakin merkitys on tällä hetkellä hakusessa, kun toiseen ylivoimaan ei sitä sopivaa palasta tahdo löytyä. Holm kun ottaa vähän suoraviivaisuutta lisää (ollessaan pelikunnossa), jäljen uskon olevan parempaa.

Holm on ollut hyvä, Leskisen pitäisi parantaa ja ylipäätään päästä pelaamaan yv:llä.

Toinen keneltä odotan jeesiä yv:lle on Alex Grant. Parhaimmillaan pystyy olemaan laukausuhka viivassa, joka pakottaa alivoiman merkkaamaan sen vedon pois. Tämän pitäisi avata tuota linjaa poikkisyötölle.

Grant on mitä ilmeisemmin kärsinyt vähän muistakin vaivoista, kuin siitä Artun päätällistä. Jos ja kun äijä on kondiksessa/saadaan kondikseen, on häneltäkin lupa odottaa taas parempaa. Ja onhan väläyksiä paremmasta jo nähtykin. Itseluottamus ja "vetouhka" kondikseen, niin yv:lle saadaan taas lisää variaatiota. Rightikin on vielä, jos tuolla enää niin isoa merkitystä on, kun yhdellä viivamiehellä pelataan. Mulla on oikeastaan ikävä niitä Grantin kovia, melko vähäeleisiä, jopa kankean näköisiä, armottomia viivapommeja ja niistä vääjäämättä seuraavia pikku tuuletuksia.

Ja Grant pystyy antamaan kovuuttakin, tarvittaessa tiputtaa hanskatkin, joten toivotaan hännellekin onnistunutta kevättä. Hyvä jäbäkin on, mitä nyt olen pari kertaa tavannut.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Niklas Frimania kannattais huvikseen kokeilla ylivoimalla. On vetänyt kuitenkin 0,5 ppg:llä tähän mennessä ilman yv-aikaa. Aika hyvin, eikö.

Joo, kyllä pienellä yv-vastuulla voisi noita hyviä otteita palkita. Laukookin hanakasti ja jopa ihan terävästi. Nojoo, ihan jokainen kuti ei onnistu, mut eipä onnistu muillakaan.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Se mikä täällä on hassua niin osa nimimerkeistä pauhaa että "eikö mikään riitä " ja "etukäteen jo kaikki tuomittu". Eihän se nyt ihan näin ole. Tuon ensimmäisen kohdan osalta - ei kait tässä ole siitä kyse? Vaan siitä mikä eniten vahvistaisi Jokereita. Nämä kuldastolleryt on riittäneet r1-2 asti. Nimenomaan pudotuspeleissä. Historiaa kun katsoo 7 kauden osalta niin ratkaisupalikoita on sitä taustaa vasten turha odottaa enää saapuvaksi. Täytettä ja tukipelaajia välille 2-4.kenttä. Maksimissaan 2av ja 2yv pelaajia. Siis perusrunkoa, mutta ei mitään avainpelaajaa. Tämän arvaan olevan iso syy myös suurelle skeptisyydelle tulevaa hankintaa kohtaan. Mikä sitten riittää? Kurrin ja toimiston sanoja jos peilaa niin aivan helvetin kova pakki pitäisi tulla, koska a)on rahaa ja b)tavoite on GC. Realismia on kuitenkin tuo 3. pakki jos hyvin käy ja 7.pakki jos huonosti käy.

Näin. Tämäkin on nyt monta kertaa selitetty eikä tunnu menevän jakeluun. Nyt odotellaan ja toivotaan ettei Holmille käynyt huonosti.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tulevan pakkihankinnan osalta on monta seikkaa, joita todennäköisesti Kurri ja Vuorinen painottavat sainausvaiheessa.

1) Sitoutuminen joukkueeseen. En jaksa uskoa, että Kurri haluaa mitään loppukauden stunttia, vaan monivuotisen pelaajan. Tämä rajaa pois todennäköisesti aika monta NHL/AHL-dropoutia.
2) Raha. Jokerit ei ole maksukyvyn puolesta KHL:n kärkeä, joten tulevan pelaajan pitää nähdä Jokerit sekä Helsinki muulla tapaa houkuttelevaksi ympäristöksi. Joukkueessahan on ennestään aika monta faijaa, joten...
3) Rooli. Mikäli Holmilla ei ole tiedossa pidempää saikkua, niin lähtökohtaisesti tuleva pakki taistelee kakkosylivoiman viivamiehen paikasta. Olettaen siis, että sieltä tuodaan kyseisen profiilin pelaaja.
4) Luonne.

KHL:n sisältä ei olla hankittu pelaajia kesken kauden kuuteen vuoteen, joten en usko siihen nytkään. Sen sijaan kaikki hoksottimet ja puhelinlinjat pitäisi laulaa AHL:n suuntaan niille pelureille, joilla on tie ylöspäin jokseenkin tukossa eikä farmissa pelaaminen kehitä enää tarpeeksi. Niminä erityisesti kiinnostavat Calle Rosen sekä Carl Dahlström, eri asia kuinka realistisia sitten olisivat.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Rahaahan meillä on niin että ei tarvita edes yleisöä ja Lehtosesta saatiin niin mottipäinen summa että voitiin päästää Yarin ja Yannen toimesta pahimpaan kilpailijaan samaan konferenssiin. Niin rahastahan se ei ole kiinni.

Ja mitä sen pakin pitäisi sitten olla, yv:stä puuttuu tällä kaudella todellinen viivauhka, mitä Lehtonen olisi ollut ja jos Holm on pidempään sivussa niin entistä heikommalta näyttää. Tosin täällä olevien selittäjien mukaan valtamerilaiva Grant muka olisi sellainen jolta voitaisiin odottaa tuonne apuja, kun Grantin oikea paikka olisi katsomo ei kentällä olo. Myös kovuutta puuttuu mutta sitä Marjamuki taas ei osaa käyttää eikä ymmärrä niin helvetin kova kiekollinen pakki on ainoa mitä sieltä pitäisi odottaa, tosin ei Yari ja Yanne tänne mitään tule löytämään.

Yannen twitter vittuilua odotellessa ja sit Yaria haastatellaan jonkun joojoo miehen toimesta kuin nyt näin kävi ettei mitään tullutkaan. Ja veroraja oli ja meni. Että näin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tulevan pakkihankinnan osalta on monta seikkaa, joita todennäköisesti Kurri ja Vuorinen painottavat sainausvaiheessa.

1) Sitoutuminen joukkueeseen. En jaksa uskoa, että Kurri haluaa mitään loppukauden stunttia, vaan monivuotisen pelaajan. Tämä rajaa pois todennäköisesti aika monta NHL/AHL-dropoutia.

Veroraja + artistisoppari tarkoittaisi nimenomaan vain puolen kauden diiliä. Toki jos löytyy joku joka haluaa sitoutua ja laittaa kaiken likoon (ja tykkää maksaa verot), niin mikä ettei.

Edit: ja veroraja koskee ulkomaalaisia
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ei koske.

Tai tietty koskee, mutta myös suomalainen voi olla "artisti".
Onko näin? Mielestäni verottajan sivuilla puhutaan, että artistiverotus koskisi nimenomaan ulkkareita:


Sivun URL:ssa puhutaan "ulkomailta Suomeen tulevista", mutta sivun otsikossa nimenomaan ulkomaalaisesta...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Eikö sen Huipun Veljeksen pitänyt Riika-pelissä debytoida? Kiva nähdä onko ykkösparissa.
Tämä oli mun omaa spekulaatiota, että ihan aikaisintaan tässä pelissä voisi olla uusi vahvistus mukana. No eipä ole.

Enemmän mua kiinnostaa ottaako Marjamäki K-Vantaan tai U20-porukan palasia mukaan Riikaan.

Tenhovuori (2+1!), Kombe (0+3) ja Laako (ulosajo) pelanneet lauantaina K-Vantaan riveissä, joten tuskin mukana Riikassa. Pelissä myös Mikkola, Tuhkanen ja Manninen, joten tuskinpa Riikassakaan nähdään rotaatiota tältä osastolta.
 
Viimeksi muokattu:

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onko näin?

On.

Verottaja on laittanut vähän mutkia suoriksi ohjeen otsikoinnissa. Käytännössähän nämä artistit ovat aina ulkomaalaisia.

Suomessa verovelvollisuus (yleinen tai rajoitettu) ei ole sidottu mitenkään kansalaisuuteen. Kansalaisuus vaikuttaa, jos joudutaan verosopimuksen mukaiseen "tie break -menettelyyn" henkilön kotipaikasta. Taitaa yleensä olla 3 tai 4 artikla verosopimuksissa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Enemmän mua kiinnostaa ottaako Marjamäki K-Vantaan tai U20-porukan palasia mukaan Riikaan.

Toivottavasti ei ja tämän kitinän voisi jo lopettaa. Noista kukaan ei ansaitse näytönpaikkaa KHLssä.

Kyllä ainakin itseäni kiinnostaa enemmän se, että me ollaan kesästä asti vedetty vajaalla rosterilla.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Toivottavasti ei ja tämän kitinän voisi jo lopettaa. Noista kukaan ei ansaitse näytönpaikkaa KHLssä.

Kyllä ainakin itseäni kiinnostaa enemmän se, että me ollaan kesästä asti vedetty vajaalla rosterilla.
Se nyt on ihan sama menestyksen kannalta pelaako näissä huumoripeleissä 1-2 KiVan äijää. Nimenomaan tuon kapean rosterin takia heitä pitäisi hyödyntää enemmän.

Taisi Late tarkoittaa keväällä, että kierrätys tarkoittaa pelkästään pelaajia nimeltä Grant, Junttila, Ikonen ja Joensuu. Tosin Grantiakaan ei voi enää heittää katsomoon, koska Holm saikuttaa. Ihan kuin olisin nähnyt tämän tapahtuneen jo ennenkin..
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Se nyt on ihan sama menestyksen kannalta pelaako näissä huumoripeleissä 1-2 KiVan äijää. Nimenomaan tuon kapean rosterin takia heitä pitäisi hyödyntää enemmän.

Ei tosiaankaan ole, kun Jokereiden ainoa mahdollisuus r2 eteenpäin menoon on kotietu vähintään sinne asti.

Jos sääntö sijoituksista ei ole muuttunut, se tarkoittaa sitä että meidän pitää olla SKAn edellä pisteissä. Ja vaikka ei olisi muuttunut niin silti pitää olla vähintään top2.

Yhtään pistettä ei voi menettää höpöhöpö peleissä ja se tarkoittaa sitä että parhaat pelaa. Niin kauan kun Jokereilla ei ole oikeaa yhteistyöseuraa liigatasolla, niin nuo eivät tule pelaamaan kun älyttömästä loukkaantumissumassa. Ja se on täysin oikea ratkaisu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös