Jokerit kaudella 2021–2022 – joukkueen rakentaminen

  • 402 211
  • 2 904

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo pelkän ylivoimaöelaamisen takia tuonne pitää löytää uskottava ykköspakki. Eikä mitään leipojia jotka saa 1/10 kiekon maalille asti.
Kyllä. Tämän tasapaksun paskan pitää loppua. Sitten jo karkeampi jako stay at home -pakkeihin a la Lauridsen ja kiekollisiin a la Gunderson, jos vaan saadaan laatua sisään. Nämä kädenlämpöiset hybridipakit on perseestä kun aletaan tosissaan pelaamaan. Ei hyviä omissa, ei hyviä hyökkäyspäässä. Voi olla muutama, mutta ei pakisto täynnä kuten tänä vuonna.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omia ajatuksiani näistä tänään julkaistuista:
Anders Lindbäck: Hyvä uutinen.
Ihan ok eka kausi Jokereissa Lindyltä kaikin puolin. Pleijareissa ei olisi riittänyt vaikka olisi "seisonut päällään" veräjällään, sen verran vätysmäisesti ja sekavahkosti muu joukkue hänen edellään suoritti.
Kysymysmerkkejä toki loukki alttius? Ja että onko ruotsalaiskassaristakaan viemään joukkuetta kevään peleissä torjunnoillaan pitkälle? Miehen uratilastot eivät ainakaan tue tätä viimeiksi mainittua seikkaa.
No, parin vuoden päästä ollaan viisampia näidenkin asioiden suhteen.

Markus Hännikäinen: Vähintäänkin hyvä uutinen!
Laku tuli mukaan sopivasti kun oikeastaan kaikki Jokereiden pelissä oli jo tällä kaudella ihanasti rempallaan..
Tämän pelillisen sekametelisopan keskelläkin Laku oli yksi ainoista jolle voi antaa loppukauden osalta suht puhtaat paprut.
Toivotaan että Lakusta kuoriutuisi parin seuraavan kauden aikana meille tehopisteitä runsaasti tuottava 2. tai 3. ketjun laituri. Sydäntähän tosta Lakun pelaamisesta ei ole koskaan puuttunut, eli kaikki annetaan kyllä logolle..

Jonathan Pudas: Odotettu uutinen.
Itse olin mielissäni kun kuulin Pudaksen siirtyvän Jokereihin. Nyt vajaa vuotta myöhemmin, olen mielissäni kun luin että Pudas lähtee Jokereista..
Harmi homma että ei lähtenyt Pudaksen osaltakaan hommat lentoon syksyllä. Kyllähän odotusarvot miehen osalta olivat ihan muuta kuin lopulta saatiin. Hoiti oikeastaan pakkipään ihan ok, mutta hyökkäyspään tekeminen jäi varmasti kauas miehen/ seurajohdon/ kannattajienkin odottamasta.
Varmasti järkevä ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta, siis sopimuksen purku.

Henri Ikonen: No jaa..
Ei taida Liigastakaan löytyä seuraa jolla olisi uskoa että Henkasta olisi laituriksi kärkikenttiin, tai jos semmoinen seura löytyy, sillä ei ilmeisesti löydy pelimerkkejä Ikosen nykyiseen liksaankaan.
Pitkä on ollut Ikosen aika Jokereissa, olisiko jopa liian pitkäkin?
Saas nähdä mikä on Henkan pelimäärä ens kauden Jokereissa. Jos samoilla mennään, niin 40-50 peliä veikkaisin.
Toivottavasti tosiaan tonne alakenttiin saadaan lisää "laatua" ja sitä kautta kunnon Rehellinen kilpailu pelipaikoista.
Ja ettei tulisi mitään väärinkäsitystä näkemyksestäni Ikoseen, niin ihan hyvä sällihän tuo on ajoittain toki ollut.

Alex Grant: Tätä en olisi uskonut joutuvani lukemaan..
Toivottavasti Alex näyttää itselleni ne kuuluisat "närhen munat" parin seuraavan kauden aikana.
Itselläni ollut pahana taipumuksena ollut ottaa yksittäisiä pelaajia silmätikuiksi ja Alex on kyllä viime kausien esityksillään valikoitunut valitettavasti tuohon joukkoon..
Alexilla on kova skode, joo, myönnän että näin on.
Mutta mitä muuta kanukkipakki on tuonut pöytään parilla viimeisellä kaudellaan? Väitän että ei juurikaan mitään, siis positiivisessa mielessä.
No, täytyy toivoa että näkemykseni on vaan yksittäisen "laji-niilon" täysin väärä näkemys Alex Grantista.

Tommi Kivistö: Tätä nimeä toivoin.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäinen reaktio Grantin jatkoille oli voi ei. Kun hiukan mietin pidempään niin kokonaisuus tulee näyttämään onko hommassa tehty hyvä kauppa vai ei. Jos Grant tiputti palkkaansa roimasti ja vakiopaikka on 3. parissa niin loistopalkkaus. Jos paikka on 2. parin kiekollinen Dynamo ja palkka entisellään niin kauppa on tosi huono.

Toivon että tässä Jokerit on tarjonnut joukkueen kannalta hyvää (eli roimaa palkanalennusta) sopparia ja epävarmassa maailmantilanteessa Grant on siihen tarttunut.

Lindyn jatkoille iso hurraus, oli pleijareissakin hyvä.

Ikonen myös ok hyvä jatko. Parhaimmillaan hyvä energiapelaaja, huonoimmillaan kelpo rotaatioheppa.

Ja Laku nyt on rautaa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
vakiopaikka on 3. parissa niin loistopalkkaus.
Täytyy sanoa, että itse en saa paskasta konvehtia oli se sitten 1-parissa tai 4-parissa. Loistopalkkausta en millään muotoa. Grant oli huonoin puolustaja pudotuspeleissä. Aivan merkityksentöntä missä parissa pelaa. Kuriton siljaline, josta ei ollut mitään hyötyä missään parissa. Totaalisen järkyttävää suorittamista. Ylivoimalla aivan liian hidas viivassa. Ainoa hyöty minkä voisi teoriassa saada on one-timer lämäri, mutta 2-3 ylivoimalla per peli ja Grantin sihdillä täydellistä tuhlaamista laittaa mies viivaan. Kurrin hieno esimerkki joukkueen nuorentamisesta, siitä kuinka jengin päälle kuseminen sallitaan ja kyvyttömyydestä uudistua. Palkkaa Jari Juti sille pariksi.
 
Kurrin hieno esimerkki joukkueen nuorentamisesta, siitä kuinka jengin päälle kuseminen sallitaan ja kyvyttömyydestä uudistua.
Ehkä Jari ajatteli että "No easy way out" joten teki nuorentamisesta vieläkin vaikeampaa?

Vakavasti ottaen täysin samaa mieltä kanssasi. En olisi missään tapauksessa tehnyt jatkoja Grantin kanssa, edes kauden aikana.
(Tässä täytyy sanoa myös se että itse olen grantista kyllä henkilökohtaisesti tykännyt vaikka pelillinen anti on ollut todella heikko suurimman osan jokeriajasta. Let's go!!! maalivideossa vetää mukaansa ja tälle tyypille toisaalta toivoo onnistumisia. Jos "siljaline" kääntyilisi muutenkin kuin Volvon kääntösäteellä, ja valitsisi paremmin milloin leikkaa kiinni tunteen puolesta, Grant olisi äärimmäisen tyylikäs jääkiekkoilija ja joukkuepelaaja. Pari vuotta saadaan nyt odotella 32-vuotiaan jääkiekkoilijan kehittymistä, jännitys suorastaan tiivistyy!).

Noin muuten vähän tylyä minultakin jäädä kiinni tässä vaiheessa yhteen sopimukseen tämän vertaa. Kakkua kannattaa maistella vasta kun se on valmis. Syksyllä nähdään mikä on kokonaisuus ja pyrin nyt ainakin itse antamaan omalta osaltani Jari "Ei Helppoa Ulostumista" Kurrille työrauhan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylivoimalla aivan liian hidas viivassa.

Ei kolmosparin pakki pelaa ylivoimaa. Jos Grant on yv:llä ensi kaudella on joukkue rakennettu huonosti.

Sinänsä en usko Grantin olevan niin huono kuin miltä tänä talvena näytti pleijareissa. Siellä oli koko joukkue, varsinkin isot äijät aivan kuutamolla.

Mutta joo 3. parin palkka ja vastuu ja minuutit. Näin näen että kundi olisi rosteripaikan arvoinen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta joo 3. parin palkka ja vastuu ja minuutit. Näin näen että kundi olisi rosteripaikan arvoinen.
Grant ei ollut sen kummoisempi s1 kun pudottiin Dynamolle vaan taso heitteli pudotuspeleissä joukossa aivan karmeaa tekemistä. Viime kaudella aivan pihalla loukin takia. Nyt aivan samaa sekoilua henkisesti ja fyysisesti pudotuspeleissä. Tällainen palkitaan 2v jatkolla. Priceless. Lässytetään jostain accountabilitystä. Näin sitä luodaan. Ja sillä Grantillä on ihan pelkkä 5vs5 pelaaminen niin hidasta kiekon kanssa ja ilman että sochisibireitä vastaan voi pärjätä, muuten ei mitään käyttöä kun oikeasti pelataan voitosta.
 
Me puhutaan täällä pappajengistä jolla ei voi pärjätä. Ak Barsilla on yhdeksän 30-vuotiasta tai vanhempaa hyökkääjää kokoonpanossa ja silti ne voittaa. Lisäksi Zaripov katsomossa tai missä lie. Pakistossa ei toki yhtään yli 30-vuotiasta ja molaritkin nuoria.

Ja siis ihan vakavasti, Nigel Dawes näytti Marko Anttilalta liikkeensä kanssa Avtossa. Tuolla äijä painaa kahteen suuntaan duunia. Ja on kyllä statukseltaankin ihan eri kaliiberin ukko, mitä oikeastaan yksikään Jokereissa.

Siellä se toki ehkä toimii, kun on seurassa voittamisen kulttuuri ja valmentajana Dmirti Kvartalnovin kaltainen mukava valkku.

Oispa Dmitri Jokereissakin vielä joskus. Valmentajana.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Jos nyt on lukittuna

Jensen-X-Nelli
X-Schroeder-Haapala
Pakarinen-Norman-Hännikäinen
Joensuu-X-Anttila
Muut

Grant
Krejcik
Sklenicka
Friman
X
X
X
X

Lindbäck
X

Niin aika kädenlämpöistä on puhua isosta muutoksesta. Puolustukseen okei, mutta esim Kivistön lähtö ja korvaaminen on haaste myös. Löytää pakki joka telee töitä ja jonka taso riittää tolla tasolla. Hyökkäykseen en usko kahta kärkisenaa tulevan. Jos tulee Turunen, Björninen, kärkisena ja joku rotaatiohöylä nii tosissaanko uskotaan että noilla muutoksilla taivas aukenee. Varsinkin kun penkin takana huulen imeskelijä, potkut saaneiden Suomi-sarja valmentajien kanssa.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten vaan jännityksellä odottamaan mitä sieltä tulee tilalle. Maalivahti-osasto on heittämällä koko KHL-ajalta osa-alue, jolla osumatarkkuus on ollut heikoin ja riskejä on otettu liikaa. Mitään nuoria ammattilaistason vahteja koodinimellä varma tänne ei niin vaan roudata, joten sieltä voi tulla ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä.

Kolmea ykkösmolaria ei ole, kuin olympiajoukkueissa, mutta tämän osaston vaihtuvuuden ja onnistumisen takia olisi hyvä, että ne junnut saisivat myös pelejä alle tällä tasolla. Joku taisi kirjoittaa johonkin ketjuun täällä aiemmin, että Jukurilla olisi sopimus muualle ensi kaudeksi, eli alkuun voi luottaa käytännössä vain Lindbäckiin kuntovarauksella. Jänis piti laittaa kiertoon tässä vaiheessa, se on selvä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten vaan jännityksellä odottamaan mitä sieltä tulee tilalle.
Ensi kauden maalivahtikaksikko on hyvällä veikkauksella badamtssssss Lindbäck - Janne Juvonen

Miksi?

Juvosen siirrosta KHL:ään uutisoitiin Ruotsin mediassa jokin aika sitten. Kuitenkaan, seurasta ei ole tietoa, joka on harvinaista, jos kyseessä olisi venäläinen seura. Eli päätellään se, että seura on Jokerit ja sopimus halutaan salata.

Juvonen on Leksandin ykkösmolari. Torjunut tällä kaudella mielettömän määrän pelejä, 46 kappaletta. Eniten voittoja sarjassa. Paras peli-ikä vasta tulossa. Nousi maju-ryhmään ja pelasi erinomaisesti EHT:llä.
 

Hilavitkutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitens nää uusien vahvistusten julkaisut on ajoittunut aiempina vuosina? KHL-siirtojahan on yleensä odoteltu huhtikuun puolelle(?) mutta onko muista sarjoista siirtyvien soppareita julkistettu jo aiemmin? Kertokaas joku, nyt en ite meinaa muistaa.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Yleensä jatkajat huhtikuussa ja uudet sit 1.5 alkaen kun edelliset sopparit on päättynyt 30.4
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mitens nää uusien vahvistusten julkaisut on ajoittunut aiempina vuosina? KHL-siirtojahan on yleensä odoteltu huhtikuun puolelle(?) mutta onko muista sarjoista siirtyvien soppareita julkistettu jo aiemmin? Kertokaas joku, nyt en ite meinaa muistaa.
Toukokuussa tulee uusia.
 

TeMee_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokp
Teemu Pulkkinen pelasi Jokereita vastaan hyviä pelejä ja näkisin mieluusti jos Pulkkinen palaisi Jokereihin. Valtteri Filppula joutui aikasemmin Detroitissa siirtolistalle mutta palaisiko takaisin Jokereihin?
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Teemu Pulkkinen pelasi Jokereita vastaan hyviä pelejä ja näkisin mieluusti jos Pulkkinen palaisi Jokereihin. Valtteri Filppula joutui aikasemmin Detroitissa siirtolistalle mutta palaisiko takaisin Jokereihin?
Kurri pelas hyviä pelejä 99:n rinnalla, josko sekin pukis paidan päälle uudestaan?! Hyviä pelimiehiä kumpikin, mutta Pulu ottaa rahat pois ennen jäähdyttelyä ja Valtsun soisi mielummin siirtyvän KiVan taustajoukkoihin, kuin kentälle.

Mennään me eteenpäin ja toivotaan että toimisto löytäisi urallaan eteneviä, eikä taaksepäin haikailevia pelaajia.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Pulu ei ole enää pitkään aikaan onnistunut maalinteossa oikeastaan missään:-)
Pulu pelailee kohelon isoissa jotka maksaa ja katselee sit 33-34v:nä josko tulee Kurrilta hakemaan isot rahat pois, sitä ennen turha puhua koko ukkelista meidän rosterissa. Taisin asiasta mainita, jos yömaha osaisi lukea!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pulu pelailee kohelon isoissa jotka maksaa ja katselee sit 33-34v:nä josko tulee Kurrilta hakemaan isot rahat pois, sitä ennen turha puhua koko ukkelista meidän rosterissa. Taisin asiasta mainita, jos yömaha osaisi lukea!

Joo, eipäs nyt anneta mennä tunteisiin.
En mä itsekään usko että Jokereissa enää pelaa, varmaan parempi niin koska tuntunut pistävän eurot aina Jokereita edelle.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Joo, eipäs nyt anneta mennä tunteisiin.
En mä itsekään usko että Jokereissa enää pelaa, varmaan parempi niin koska tuntunut pistävän eurot aina Jokereita edelle.

Boldaus oma. Mihin tämä väite perustuu? Tartun vain, ettei muodostu joksikin palstatotuudeksi.
Jokereista lähti P-Amerikkaan tavoittelemaan NHL-unelmaa. Tie nousi pystyyn, jolloin luonteva paluu seuraavaksi kovimpaan sarjaan eli KHL. Joukkue, jolla pelaajaoikeudet (Dinamo Minsk) teki sopimuksen ja siihen vielä jatkon. Sen jälkeen treidattu Dynamo Moskovaan, josta treidattiin Lokomotiv Yaroslaviin. Vaikea tosta on varsinaisesti saada kuvaa pelkät eurot mielessä pelaavaa pelaajaa.

Tossa kun luin tuon Iltalehden haastattelun Pulusta, niin itselle heräsi toivonkipinä, että voisi tulla Helsinkiin etenkin nyt, kun joutunut olemaan pitkään erossa perheestään. Vaikka se on selvästi ottanut koville, niin ei se ainakaan ole pelisuorituksiin heijastunut.

Edit: Laitan nyt tähän vielä pientä fantasiakokoonpanoa hyökkäyksestä ensi kaudelle puhutuilla/huhutuilla nimillä. Ajatuksella kolme tulosketjua, koska totaalihoki:

Hännikäinen - "Borgström" - O'Neill
Haapala - Schroeder - "Pulkkinen"
Jensen - Norman - "Turunen"
Joensuu - "Björninen" - Pakarinen

Junttila, Anttila, Ikonen, Halme
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös